Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
myrskylyhty
Alibin kestotilaaja
Viestit: 320
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty » Ke Marras 06, 2019 11:34 pm

Poliisi teki kotietsinnän Ylitorniolla – huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Poliisi ja tulli suorittivat kotietsinnän Ylitorniolla tammikuussa 2019. Kiinnioton yhteydessä epäillyt hävittivät suuren määrän huumausaineita.
Julkaistu: 6.11. 17:09
59187f9782a74795ac71ea0b7d4ccb72.jpg
59187f9782a74795ac71ea0b7d4ccb72.jpg (139.3 KiB) Katsottu 8458 kertaa
Verkostoon kuuluneet osallistuivat huume-erien maahantuontiin, hallussapitoon ja levitykseen. Kotietsinnöissä takavarikoitiin tuhansia euroja käteistä sekä ampuma-aseita.
Huumeita Ruotsista Suomeen tuonut ja levittänyt joukko on tuomittu eri mittaisiin vankeusrangaistuksiin Lapin käräjäoikeudessa. Verkoston jäsenet salakuljettivat länsirajan yli kaikkiaan 3 kiloa amfetamiinia ja 9 kiloa hasista.

Käräjäoikeus antoi useita pitkiä ehdottomia vankeustuomioita pääasiassa törkeistä huumausainerikoksista. Päätekijät saivat 4,5 vuoden sekä 4 vuoden vankeusrangaistukset. Oikeuden mukaan pisimmät tuomiot saanut kolmikko oli luonut luotettujen henkilöiden verkoston huumausaineliiketoimintaa varten.

Verkostoon kuuluvat olivat osallistuneet huume-erien maahantuontiin, hallussapitoon ja levitykseen. Osa syytetyistä sai ehdollista vankeutta ja yksi sai sakot avunannosta. Rikokset tapahtuivat muun muassa Torniossa, Ylitorniolla, Kemissä ja Rovaniemellä.

Huumausaineiden välitys jatkui syksystä 2018 kevääseen 2019 saakka. Juttua ovat tutkineet Keskusrikospoliisi ja tulli.

Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvien henkilöiden epäiltiin hankkineen ja levittäneen suuren määrän aineita. Huumausainerikostutkinnan yhteydessä paljastettiin myös ampuma-aserikoksia. Ruotsissa samaa rikoskokonaisuutta tutkittiin törkeänä rahanpesuna.

Huumausainerikostutkinnan yhteydessä tehdyissä kotietsinnöissä takavarikoitiin useita ampuma-aseita, joista osa on luokiteltu erittäin vaarallisiksi. Lisäksi käteistä rahaa takavarikoitiin useita tuhansia euroja. Rahojen epäillään olevan huumausaineiden myynnistä saatuja tuloja.

Poliisi ja tulli tekivät yhdessä kotietsintöjä muun muassa Ylitorniolla tammikuussa 2019. Kiinnioton yhteydessä epäillyt hävittivät suuren määrän amfetamiinia huuhtelemalla aineet alas vessanpytystä.
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006298725.html
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Pe Marras 22, 2019 7:30 pm

Ei ole pytty näköjään oikein vetänyt :shock: Tainnut olla melkoisen kiire pojilla

Sivustamulkoilija
Aloitteleva dekkari
Viestit: 534
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija » Su Marras 24, 2019 1:15 am

Juu,ihan sopiva määrä pulveria on ollu kun noin on roiskunu rapatessa.ja kiire ja hässäkkä on ollu perkeleellinen kun on tajuttu kämpässä että nyt on virkavalta kovin halukas tulla kyläileen.on ollu isoina kökkköinä tyyppien duoppi ja ei ole keretty polkeen kaikkea niin pieniksi että saanu meneen ne alas.tosin jokainen gemmi minkä sai hukattua niin on/on ollut"kotiin päin" tekijöille.tosin duopin ostajalla,kun tod.näk.pulveri on hankittu piikkiin,niin voipi olla nyt pähkinä purtavaksi siinä että miten hoitaa tilityksen pulverista :mrgreen:

tokkaukko
Sammakkoprofessori
Viestit: 442
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Viesti Kirjoittaja tokkaukko » Su Marras 24, 2019 2:10 am

Huumekauppiaiden nimet pitää aina saada julki etteivät pääse työmaille ja muualle sekoilemaan vaan ajautuvat aikanaan itsemurhaan umpikujassaan jos ei muuten meinaa kuolla.Kiitos googlen,nämäkin löytyy nyt ikuisesti internetistä ja saadaan mm. vuokralaisia blokattua paremmilta asuinalueilta vaikka luotot onkin kunnossa.
Meille oli aikoinaan tulossa tosi siisti ja asiallinen mies vuokralaiseksi,komea auto jne,mutta google kertoi kaverin olevan aktiivinen huumeveikko ja lisägooglaus johti faceen,instaan jne.MIstä lie oli vuokrannu/lainannu auton ja lainannu vaatteet kun muut kuvat oli ihan muuta netissä.
Pää oli sama mutta mies ihan eri someissa kuin esittelyssä.Olis menny asunto hänelle ilman googlea kirkkaasti ja mummot olis saanu paskaa naapuriin asumaan.

Järeän huumeliigan toiminta päättyi paniikkiin vessanpytyllä
10.11.2019 klo 17:35
Amfetamiinia ja muita aineita välitettiin Suomeen Tornion kautta.

Käräjäoikeus on jakanut raskaita vankeustuomioita törkeistä huumausainerikoksista Meri-Lapissa.

Vastaajat kuljettivat ja jakelivat amfetamiinia Ruotsista Suomeen.

Päätekijä yritti hävittää yli 1,5 kiloa ainetta vessasta vetämällä
Lapin käräjäoikeus on antanut useita vankeustuomioita huumeliigalle, joka toi maahan ja levitti muun muassa amfetaniinia Meri-Lapissa vuosina 2017–2019.

Marko Juhani Sainmaa, 49, tuomittiin viiden vuoden vankeuteen. Jesse Tapani Utoslahti, 32, tuomittiin 4,5 vuoden vankeuteen. Joosef Allan Ammouri, 29, tuomittiin 4 vuoden vankeuteen. Klas Mikael Johansson, 34, tuomittiin 2,5 vuoden vankeuteen. Jutussa oli vielä useita muita vastaajia, joiden rangaistukset olivat vähäisempiä.

Yksikään päätekijöistä ei myöntänyt syytteitään ja rangaistusvaatimuksia sellaisinaan.

Päätekijät hankkivat tukkuerissä amfetamiinia Ruotsin puolelta ja välittivät sitä eteenpäin. Poliisi oli saanut toiminnasta vihiä ja käytti epäiltyihin useita erilaisia telepakkokeinoja ennen väliintuloaan. Huumeliigan toiminta sai iskun 24. tammikuuta 2019, kun kovimman tuomion saanut Sainmaa käsitteli amfetamiinierää kotonaan.
Väärin huuhdeltu

Tuomittu väitti, että välitti huumeita ainoastaan saadakseen niitä hiukan myös itse. Mies kiisti esimerkiksi punninneensa aineita. Hän oli hakenut viimeisen erän Kiirunasta tuntemattomalta henkilöltä ja säilytti sitä kotonaan.

– Pian saavuttuaan kotiinsa Sainmaa oli havainnut poliisien olevan tulossa taloon sisään ja pyrkinyt ”pomoltaan” saamiensa ohjeiden mukaisesti hävittämään talossa olleita huumausaineita vetämällä niitä vessanpöntöstä alas, käräjäoikeus siteeraa.

Kertomuksen mukaan tilanne meni jännittäväksi. Mies ei suorittanut pöntön vetämistä ja huumeiden poisheittoa oikeassa järjestyksessä.

– Sainmaa oli nauttinut amfetamiinia ja ollut sekavassa tilassa, minkä vuoksi hän oli vessaan mennessä heti painanut huuhtelunappia, vaikka pöntössä ei ollut lainkaan huumausaineita. Sen jälkeen Sainmaa oli tyhjentänyt amfetamiinia vakuumipakkauksesta ja pullosta pönttöön.
Poliisi vei tuliaseet

Poliisi mursi vessan oven ja otti miehen kiinni. Lopputulos näkyy jutun yhteydessä olevasta kuvasta. Miehen hallusta takavarikoitiin yli puolitoista kiloa amfetamiinia ja vähäisempi määrä kannabista.

Poliisi laski, että välitystoiminta Ruotsista Suomeen kesti syksystä 2018 kevääseen 2019. Juttua tutkivat keskusrikospoliisi ja tulli, ja lisäksi jutussa epäiltiin törkeää rahanpesua Ruotsin puolella. Epäillyiltä takavarikoitiin lisäksi useita ampuma-aseita.

Juttu oli niin laaja, että käräjäoikeus laati tuomiotaan yli kuukauden päivät. Tuomio ei ole lainvoimainen.

tokkaukko
Sammakkoprofessori
Viestit: 442
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Viesti Kirjoittaja tokkaukko » Su Marras 24, 2019 2:22 am

Ei osannu käyttää vessanpönttöä :shock: :roll: :roll: Sainmaa se taitaa olla niitä kavereita jolla jää persekki pyyhkimättä ku ei vaan osaa.

Onneksi tuo amfetamiini tekee teräväksi ja on nopeat hoksottimet...Tiiä mitä olis tapahtunu jos Sainmaa olis selvinpäin yrittäny vessaa käyttää.

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3082
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Viesti Kirjoittaja CSI » Su Marras 24, 2019 11:32 am

Sitä en tiedä mitenkä poliisi on iskun tuonne suorittanut, mutta ovela poliisihan laittaa kiinteistöstä vedensyötön kiinni hetkeä ennen iskua. Se kun ei ole temppu eikä mikään tehdä. Siinä ei juuri mitään huuhdella kun pytyssä on käytettävissä max 4-6 litraa vettä.

Samoin sähköt veke, niin siellähän spiidipojat koittaa turata jauhosäkkiensä kanssa kynttilänvalossa....
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Päälykäinen
Parranpäristäjä
Viestit: 84
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 3:54 pm

Re: Huumeverkoston jäsenet huuhtelivat suuren määrän amfetamiinia vessanpyttyyn

Viesti Kirjoittaja Päälykäinen » Ma Joulu 16, 2019 3:43 pm

tokkaukko kirjoitti:
Su Marras 24, 2019 2:22 am
Ei osannu käyttää vessanpönttöä :shock: :roll: :roll: Sainmaa se taitaa olla niitä kavereita jolla jää persekki pyyhkimättä ku ei vaan osaa.

Onneksi tuo amfetamiini tekee teräväksi ja on nopeat hoksottimet...Tiiä mitä olis tapahtunu jos Sainmaa olis selvinpäin yrittäny vessaa käyttää.
Melko sekoilua :D :D :D

Vastaa Viestiin