Yleinen huumausainekeskustelu

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Yleinen huumausainekeskustelu

Viesti Kirjoittaja otus »

Suomen suurin huumeitten salakuljetusjuttu.

En löytänyt ihme kyllä Murha infon sivuilta vielä aihe-otsikkoa tästä jutusta.

Syyttäjä vaatii parillekymmenelle vankeutta huumekaupasta

15.1.2008

Hasiksen ja kokaiinin salakuljetuksella ansaittiin arviolta lähes 20 miljoonaa euroa.

Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa alkoi tiistaina poikkeuksellisen laaja huumeoikeudenkäynti. Kihlakunnansyyttäjät Heli Vesa ja Sirpa Väätäinen vaativat ehdotonta vankeutta yhdeksälletoista miehelle ja ehdollista vankeutta kahdelle miehelle ja yhdelle naiselle.

Lisäksi syytettyjen halutaan maksavan valtiolle yhteensä lähes parikymmentä miljoonaa euroa, jotka heidän arvioidaan ansainneen huumekaupalla.

Syyttäjien mukaan tuomiolla oleva liiga toi Hollannista Suomeen 300-500 kilon hasislasteja tasaiseen tahtiin vuosina 2002-2006. Yhteensä hasista tuotiin lähes kolmetuhatta kiloa ja kokaiinia parikymmentä kiloa. Pienempää bisnestä tehtiin ekstaasitableteilla ja dopingiksi luokitelluilla pillereillä.

Ensimmäiset rikokset tehtiin jo vuonna 1997. Hasista tuotiin alkuaikoina Ruotsista, mutta tämän vuosituhannen puolella salakuljetus näyttää vakiintuneen Hollannista Suomeen.

Toimi saman kaavan mukaan

Syyttäjien mukaan ryhmä toimi kerta toisensa jälkeen saman kaavan mukaan: Päätekijä järjesti kaupat, jonka jälkeen liigan jäsenet kätkivät salakuljetetut aineet maastoon pääkaupunkiseudulle, Porvooseen ja Sipooseen. Kätköiltä aineita myytiin levitykseen pääkaupunkiseudulle.

Tulli takavarikoi yhden jättilasteista kesällä 2005 rekka-auton perävaunusta, mutta seuraavana syksynä viidensadan kilon hasiserä pääsi jälleen perille ja levitykseen pääkaupunkiseudulle.

Toiminta karahti kiville lopullisesti vasta viime kevään lopulla, kun poliisi nappasi päätekijäksi epäillyn ja osan muusta liigasta.

Tekijät kurissa väkivallan avulla

Syytetyt myönsivät tiistaina oikeudessa osan syytteistä. Myös osa suurimmista keikoista myönnettiin, vaikka huumeiden määrästä oli useassa kohdassa erimielisyyttä. Monet pienemmistä tekijöistä katsoivat olleensa mukana korkeintaan avustamassa ja kiistivät saaneensa rikoksista hyötyä.

Helsingin poliisi on kuvannut suomalaisliigaa erittäin kurinalaiseksi. Poliisin mukaan organisaation eri tasot pidettiin kurissa väkivallan avulla. Painostus tuli ilmi myös oikeudessa. Suuria hasiseriä vastaanottanut mies katsoi, ettei hän ollut toiminnassa mukana vapaaehtoisesti vuoden 2004 jälkeen.

Pitkää huumejuttua istutaan käräjillä ainakin helmikuun puoleenväliin asti. Syytekohtia on yli 90. Valtaosassa kyseessä on törkeä huumerikos. Lisäksi syytteitä on rapsahdellut muun muassa laittomista pistooleista.

http://www.iltalehti.fi/helsinki/200801 ... 0_hi.shtml

Bandidoksen presidenttikin oli tutkintavankeudessa tähän juttuun liittyen, mutta hänestä tehtiin asian tiimoilta syyttämättä jättämis päätös..

huumepoliisien virkavirhe rikkeitä tutkitaan parhaillaan, jutua koskien.
Viimeksi muokannut otus, Ti Tammi 15, 2008 8:08 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Vielä tuo mtv3 juttu ->

Kolmen tonnin hasisjutussa vaaditaan ehdottomia vankeustuomioita

Julkaistu 15.01.2008 10:31 (päivitetty 14:00)

Jutun käsittely alkoi täpötäydessä turvasalissa. Syytettyjä on yhteensä parikymmentä. Huumepoliisi pääsi liigan jäljille vuonna 2002.

(MTV3-Jarkko Sipilä)

Helsingin käräjäoikeudessa alkaneessa jutussa luettiin aamulla syytteitä 93:sta rikoksesta. Syyttäjä vaatii ns. kolmen tonnin hasisjutussa ehdottomia vankeustuomioita kaikkiaan 19:lle syytetylle. Syyttäjän mukaan huumetta salakuljetettiin Suomeen noin 3000 kg.

Juttua käsiteltiin täpötäydessä turvasalissa. Parinkymmenellä syytetyllä oli jokaisella oma avustajansa. Lisäksi ikkunattomassa kellarissa oli parikymmentä poliisia sekä saman verran yleisöä.

Sermejä oli tuotu suojaamaan kahta syytettyä.

Juttu on sikäli poikkeuksellinen, että muutamat keskeiset tekijät ovat kertoneet poliisille liigan kuviot.

Vastaajat kiistivät ja myönsivät syytteitä. Päätekijöitä on syytteiden mukaan ollut kolme. Kaikki kiistivät ja myönsivät heihin kohdistuneita syytteitä. Kaksi kiisti suurimman osan, kun taas kolmas myönsi tekoja enemmän kuin kiisti.

Syytteitä vuodesta 1997
Vanhimmat syytteet koskevat 1990-luvun loppua. Tuolloin Suomeen tuotiin 50 kilon eriä.

Huumepoliisi osui osittain liigan jäljille elokuussa 2002, kun eräästä Suomeen tuodusta 50 kilon erästä poliisin haltuun päätyi 27 kiloa. Poliisi ei päässyt ylätasoon kiinni.

Syyteiden mukaan toiminta laajeni marraskuussa 2002, jolloin Hollannista salakuljetttiin ensimmäinen 300 kilon erä. Seuraava tuli huhtikuussa 2003. Tässäkin lastissa poliisi oli jäljillä tietämättä kokonaisuudesta. Takavarikkoon päätyi toistasataa kiloa hasista.

Ensimmäinen kokaiinierä tuotiin 2003. Syytteen mukaan lastin suuruus oli kolme kiloa, josta poliisi löysi aikanaan 360 grammaa.

Kesäkuussa 2003 Hollanista tuotiin 90 kiloa ja elo-syyskuussa 360 kiloa hasista. Salakuljetukset jatkuivat kymmenien ja satojen kilojen erinä. Hasis kätkettiin pääkapunkiseudulle maastokätköihin.

Tullikin osui kerran. Heinäkuussa 2005 se löysi hollantilaisrekasta 325 kiloa hasista. Se oli liigan erä, mutta kokonaisuus ei vieläkään auennut. Jutusta tuomittiin vain rekkakuski, mutta nyt samasta lastista luettiin lisää syytteitä.

Suurin erä tuotiin syyskuussa 2005, kun rekassa oli hasista noin 500 kiloa. Loppuvuodesta tuotiin myös 11 kilon kokaiinierä.

Toinen 500 kilon hasiserä tuli kesäkuussa 2006. Se oli liigan viimeinen suuri erä ja tästä lastista poliisi takavarikoi maastokätköiltä 35 kiloa jutun tutkinnan alettua.

Huumesyytteiden lisäksi salissa luettiin syytteitä ampuma-aserikoksista, dopingrikoksista, rahanpesusta ja räjähderikoksesta.

Kolmen tonnin hasisjutun vastaajilta vaaditaan yhteensä noin 20 miljoonan euron korvauksia. Syyttäjät ovat laskeneet huumekaupan tuottaneen vuosien aikana tuon verran ja vaativat summaa valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä.
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Miina
Martin Riggs
Viestit: 628
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Helsinki: Huumepoliisi löysi maastokätköstä 160 000 euroa

Viesti Kirjoittaja Miina »

Onkohan palsta nyt oikea? Iltasanomat:
Huumepoliisi löysi maastokätköstä yli 160 000 euroa
6.2.2008 15:08, päivitetty 06.02. 17:34

Helsingin huumepoliisi on kaivanut esiin suuren summan käteistä maastokätköstä. Poliisin mukaan maastoetsintöjen yhteydessä alkuviikosta löytyi käteisenä 163 000 euroa.

Poliisi epäilee, että rahat ovat suomalaisveljesten johtaman liigan huumeidenmyynnistä saamia varoja. Rahat löytyivät pääkaupunkiseudulta samalta maastoalueelta, josta poliisi takavarikoi viime vuoden syksyllä useita kiloja hasista niin sanotun kolmen tonnin jutun yhteydessä.

Poliisi ei toistaiseksi kerro tarkemmin, mistä päin pääkaupunkiseutua huumerahaksi epäilty käteinen löytyi.

- Kun asia on näin tuore ja kaikki selvittelyt ovat vielä käynnissä, en voi sitä sen tarkemmin sanoa, mutta maastoalue on ollut sama, missä lokakuussa takavarikoitiin hasista, sanoi rikoskomisario Juha Piippo Helsingin huumepoliisista.

Edellisen kerran poliisi onnistui takavarikoimaan rahaa sekä aineita jutun yhteydessä juuri lokakuussa. Tutkijat ovat jatkaneet maastoetsintöjä myös tämän jälkeen, eikä alueiden perkaamisesta aiota luopua nytkään.

- Ottaen huomioon liigan huumeisiin ja rahoihin liittyvät volyymit, kun puhutaan tuhansista kiloista huumeita ja kymmenistä miljoonista käteistä rahaa, voi perustellusti epäillä, että rahaa ja huumeita on edelleen teillä tietymättömillä.

Isoja lasteja hasista Suomeen

Poliisin mukaan maastokätköstä ylös kaivetut rahat oli pakattu tiiviisti ja niin, että ne kestävät säätä. Käteinen oli kaivettu maahan pitkäaikaista säilytystä varten.

Poliisi on aloittanut rahojen teknisen tutkinnan. Seteleistä etsitään muun muassa sormenjälkiä.

Piippo ei osaa sanoa, kuka rahat mahdollisesti on maastokätköön järjestänyt.

- Yleensä liigoissa rahat ovat johtohenkilöiden takana.

Epäiltyjen määrä saattaa vielä kasvaa matkan varrella. Toistaiseksi lukumäärä on kuitenkin pysynyt entisissä lukemissa.

Huumeliigaan kuuluvaksi epäiltyjen ihmisten tekemisiä puidaan Helsingin käräjäoikeudessa jo neljättä viikkoa. Syyttäjät vaativat vyyhdessä ehdotonta vankeutta noin parillekymmenelle ihmiselle. Lisäksi muutamille muille vaaditaan ehdollista. Jutun päätekijöiksi epäillyt veljekset ovat 31- ja 37-vuotiaita.

Syyttäjien mukaan liiga rahtasi Hollannista Suomeen isoja hasislasteja tasaiseen tahtiin vuosina 2002-06. Poliisi selvitti esitutkinnassa, että huumeliiga oli tuottanut Suomeen vuosien aikana noin 3 000 kiloa hasista ja noin 20 kiloa kokaiinia. Poliisi on takavarikoinut jutun tutkinnan aikana käteistä rahaa noin 600 000 euroa.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1485211
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Helsinki: Huumepoliisi löysi maastokätköstä 160 000 euro

Viesti Kirjoittaja joey »

Rahat löytyivät pääkaupunkiseudulta samalta maastoalueelta, josta poliisi takavarikoi viime vuoden syksyllä useita kiloja hasista niin sanotun kolmen tonnin jutun yhteydessä.

Poliisi ei toistaiseksi kerro tarkemmin, mistä päin pääkaupunkiseutua huumerahaksi epäilty käteinen löytyi.

- Kun asia on näin tuore ja kaikki selvittelyt ovat vielä käynnissä, en voi sitä sen tarkemmin sanoa, mutta maastoalue on ollut sama, missä lokakuussa takavarikoitiin hasista, sanoi rikoskomisario Juha Piippo Helsingin huumepoliisista.
Saatana että osaavat olla typeriä noissa lausunnoissaan :D Eihän tuon paikan selvittäminen nyt hirveästi minkään keittiösalapoliisin taitoja vaadi, kunhan muistaa tuon syksyisen tapauksen tai on kova keräämään lehtiä (puhumattakaan sitten siitä, että olisi sellaisessa asemassa jossa itselle olisi hyödyllistä tietää, että tuo kätkö on löydetty). Tai osaa googlettaa :D
Minkä takia sitä aluetta ei voi vain samantien kertoa tässäkin yhteydessä?

Kyllä on pojilla ollut tukalat paikat. Kätkö on löydetty ensin, ja sitten on mietitty tähän alkuviikkoon saakka, uskaltaako niitä rahoja enää lähteä sieltä hakemaan. Olisi kannattanut ehkä ottaa riski.

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja joey »

Koitin hakea, mutten löytänyt - kumma kyllä - tällaista aihetta vielä mistään. Huumetuomioista kyllä, ja takavarikoistakin, molemmista erikseen, mutta ehkä tämän otsikon alle voisi sitten jatkossa liittää niitäkin juttuja.

Eli keskustelua aiheesta ja sen vierestä, tuolla Urbaanilegendat -ketjussa ollaan jo eksytty niin kovasti aiheesta, että juttua voitaisiin jatkaa täällä. Samoin Sontavuori on aiheuttanut keskustelua huumevalistuksesta.

Kaiken näköistä on tullut nähtyä ja tehtyä vuosien varrella, olen "päässyt" seuraamaan näitä huumeisiin hurahtaneita itseasiassa aika läheltäkin. Itse olen sitä mieltä, että huumevalistuksessa linja tulisi olla ehdottoman rehellinen, eikä asioita saisi suurennella niin, miten nyt suurennellaan. Siitä ei seuraa ainakaan mitään hyvää. Samoin olen sitä mieltä, että huumausainerikosten tuomiot ovat aivan järjettömän kovia verrattuna aiheutettuun vahinkoon (eli jos vahinkoa on aiheuttanut lähinnä itselleen, tai jos aiheutettua vahinkoa vertaa vaikkapa alkoholin aiheuttamiin vahinkoihin), eli niihin pitäisi saada jotain tolkkua. Huumebisneksessä pyörivät häiskät eivät muutenkaan ole sitä sosiaalisinta menestyjäsorttia, joten hallussapidosta tai myynnistä ei tulisi lähettää moneksi vuodeksi vankilaan, syrjäytymään entisestään. Tästäkin olisi kerrottavana muutamakin esimerkkitarina, kerron jos tarve tulee.

Aloitan keskustelun provosoimalla (että saadaan keskustelua ylipäätään :lol:): marihuana lailliseksi! Alkoholi laittomaksi! Tupakan ikärajaa ylemmäs ja osto rajoitetummaksi!

Ranta-Suutari
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Rikoskomisaario Mettälä metsäretkellä?

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

Olisikohan se ollut tämä juttu?

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/stadi ... id=1468532

Luulen kyllä, että ne "pojat" ovat olleet koko ajan kaapissa ja näin ollen ikäänkuin työkyvyttöminä hakemaan rahakätköään? Ja kun nykyään ei oikein ole luotettavaa apulaistyövoimaakaan saatavilla, niin eivät uskaltaneet ketään laittaa asiallekaan?
Huikkanen on hiljaa; portsari vain naurahtaa!

gravedigger
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1316
Liittynyt: La Marras 17, 2007 8:50 pm
Paikkakunta: Rairairailaamassa

Viesti Kirjoittaja gravedigger »

Kannabis vs. alkoholi keskustelu jakaa mielipiteet tehokkaasti.

Etupäässä vanhempi väestö ei voi ymmärtää kannabista, kaikki on 'huumehörhöjä' piikittäjiä, mutta viinapäissään riitaa haastava pertti 45v saa sympatiat. Vähän kännissä,kyllä se siitä,kun selviää.

Ei mun mielestä kannabista tarvii laillistaa, mut alkoholin vois bännätä.En ite polta, ei mun oo pakko juodakaan.
Enemmän siitä alkoholista haittaa on ollu,ainakin mulle.
Mä oon Matti, sä oot vaan Mervi

Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2860
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

Saattas tulla aikamoinen Chigaco Suomesta jos alkoholi iskettäs bannaan, no rikolliset ainakin taputtaisi käsiään. Helevetin hankala se on kieltää mitään nykyään sallittua päihdettä ilman että joku ottaisi markkinat haltuun.

Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Kusisesti kävi pojille :lol: Mahtaa pikkasen ottaa pääkopasta. Miettinyt, että kunhan tämä tuomio on ohi, niin on ainakin rahat tallessa.. Vaan eipä olekaan :roll:

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Rikoskomisaario Mettälä metsäretkellä?

Viesti Kirjoittaja joey »

Ranta-Suutari kirjoitti:Olisikohan se ollut tämä juttu?

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/stadi ... id=1468532
Ei. Nämä kaverit olivat kätkeneet hasista, tuossa löytyi metamfetamiinia ja kokaiinia.

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Bombay kirjoitti:Saattas tulla aikamoinen Chigaco Suomesta jos alkoholi iskettäs bannaan, no rikolliset ainakin taputtaisi käsiään. Helevetin hankala se on kieltää mitään nykyään sallittua päihdettä ilman että joku ottaisi markkinat haltuun.
Ei silti voi lähteä siitä, että ei voi kieltää kun se kieltäminen ei kuitenkaan onnistu. Varsinkin kun puhutaan näin ajatustasolla :wink: Tietysti on huonoja kokemuksia kieltolaista ja niin edelleen, mutta mun mielestä jotain pitäisi kuitenkin olla tehtävissä. Mun on ainakin todella, todella vaikea hyväksyä sitä tilannetta mikä Suomessa nyt alkoholin kanssa on. Ja kun se ei edes tunnu kiinnostavan ketään, kuten tuossa edellä jo mainittiin, enemmän keskitytään näiden "supervaarallisten" huumeiden, kuten marihuanan, kitkemiseen.

Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1971
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Bombay kirjoitti:Saattas tulla aikamoinen Chigaco Suomesta jos alkoholi iskettäs bannaan, no rikolliset ainakin taputtaisi käsiään. Helevetin hankala se on kieltää mitään nykyään sallittua päihdettä ilman että joku ottaisi markkinat haltuun.
Täysin totta.

raikuli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:28 pm

Re: Huumausaineet ja huumausainerikollisuus

Viesti Kirjoittaja raikuli »

joey kirjoitti: Samoin olen sitä mieltä, että huumausainerikosten tuomiot ovat aivan järjettömän kovia verrattuna aiheutettuun vahinkoon (eli jos vahinkoa on aiheuttanut lähinnä itselleen, tai jos aiheutettua vahinkoa vertaa vaikkapa alkoholin aiheuttamiin vahinkoihin), eli niihin pitäisi saada jotain tolkkua. Huumebisneksessä pyörivät häiskät eivät muutenkaan ole sitä sosiaalisinta menestyjäsorttia, joten hallussapidosta tai myynnistä ei tulisi lähettää moneksi vuodeksi vankilaan, syrjäytymään entisestään. Tästäkin olisi kerrottavana muutamakin esimerkkitarina, kerron jos tarve tulee.
Itse olen sitä mieltä, että Suomessa etenkin isommista huumausainerikoksista anettavat tuomiot ovat kaikista parhaiten suhteessa rikoksien vakavuuteen ja laatuun. En ole kriminaalipolitiikan asiantuntija, mutta mielestäni kovilla tuomioilla on nykypäivänäkin tietty ennalta ehkäisevä vaikutus.

Vaikkei huumeveikot ja aineiden välittäjät olisikaan "sosiaalisia menestyjiä", heidän levittämänsä huumausaineet ja niiden käyttö synyttää ympärilleen usein vakavia lieveilmiöitä mm. väkivalta- ja omaisuusrikokset, henkinen helvetti käyttäjien omaisille yms.
En toki väitä, että kaikki rikokset olisivat narkkien tekemiä, mutta mitä vähemmän piripäissään pyöriviä hulluja kylillä pörrää sitä parempi ratkaisu se on ns. taviksille. Uskon toki, että huumehelvetistä irtipääsy on hankalaa ja vaikka vankila kierteen katkaiseekin ei se ole pelkästään positiivinen ratkaisu (mainitsemasi antisosialistuminen) Korostan kuitenkin, että loppupeleissä on jokaisen tietoinen valinta aloittaako huumeiden kanssa pelaamisen vai ei.

Äskeisessä en ole luokitellut kannabista huumausaineisiin, vaan tarkoitin ns. "kovia" aineita.
joey kirjoitti: Aloitan keskustelun provosoimalla (että saadaan keskustelua ylipäätään :lol:): marihuana lailliseksi! Alkoholi laittomaksi! Tupakan ikärajaa ylemmäs ja osto rajoitetummaksi!
Vastaan provosointiisi ja toivottasti myös muut tekevät niin :)
Tupakan kannalta olen kanssasi suht koht samaa mieltä, mutta toisaalta tässäkin maassa tietty asennemuutos tupakan kannalta olisi saatava aikaiseksi. Nykyisellään nuoret polttavat ja tulevat jatkossakin polttamaan norttia. Kuulun itse myös siihen suureen joukkoon, joka alkoi vedellä röökiä Yläasteella. Ainoana syynä, että yritti tiedostamattaankin näyttää kovalta ja toisaalta, kun muutkin tekivät niin. Elikkäs kyllä ne röökit olisi hankittu ja poltettu, vaikka ikäraja olisi ollut 30. Aina sitä joku kylän juoppo olisi tarjoutunut ostamaan, toki se olisi voinut hieman harrastustoimintaa haitata.

Alkoholin ja marihuanan laillisuus-laittomuussuhdetta en lähtisi muuttamaan. En sano, että marihuana, olisi tervellisempää ja parempaa ihmiselle kuin alkoholi. Puhun siitä mielummin vähemmän haitallisena. Ensikkän alkoholin kieltäminen ei käytännön syistä yksinkertaisesti onnistuisi. Kulutus säilyisi korkeana ja ennenkaikkea sitä olisi huonompi valvoa baarien, ravintoloiden ja laillisen vähittäismyynnin kadottua. Viina tuotaisiin ulkomailta tai poltettaisiin kotona, kuten marihuana nyt. Verotulot tippuisivat, mutta ongelma säilyisi. En usko, että marihuanasta saatavat verotulot yltäisivät murto-osaankaan alkoholiveron tuotoista. Ongelmakäyttäjät jatkaisivat viinan kanssa lotraamista entiseen malliin ja tuskin sitä perjantaipulloa monikaan naapurin Yrjö yhteen tai edes kahteen marisätkään vaihtaisi.

Marihuanaa en laillistaisi edes alkoholin rinalle, koska alkoholi itsessään aiheuttaa tarpeeksi vahinkoa ja kuluja, niin yksityisille, kuin yhteiskunnallekkin. Se, että Kannabis laillistettaisiin ei todellakaan vähentäisi alkoholin aiheuttamia haittoja, päinvastoin toisi mukanaan lisää lieveilmiöitä, ei tosin alkoholin suuruusluokaa, mutta haitta/hyötysuhde olisi silti miinuksella ja luultavasti paljon.

Oma suhteeni näihin viimeksi mainittuihin päihteisiin on se, että
viinaa on tullee vedettyä nykyjään kerran, pari kuussa. Tupakkaa menee lähinnä kännissä ja ruohoa on tullut polteltua muutaman kerran.

Loppuun yritän vielä parantaa joeyn provosoinnista ja laitan oman provoni. Alkoholia en marihuanaan vaihtaisi. Niin monta mukavaa hetkeä olen alkoholin takia viettänyt ja toki myös huonoja! Olen ehkä sitten osan mielestä alkoholisti, mutta parempi sekin, kuin päivät pitkät pilveä poltteleva hyödytön hipin retku puistossa kitaraansa rämpyttämässä. :D

gravedigger
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1316
Liittynyt: La Marras 17, 2007 8:50 pm
Paikkakunta: Rairairailaamassa

Viesti Kirjoittaja gravedigger »

Heitimpä holin bännäämisen omana ajatuksena sarkastisesti :twisted: ,siihen aineeseen on sellanen viha/rakkaus suhde.
Tarpeeks aikanaan oman isän kännäämistä läheltä seuranneena, (rännissä se on nytkin) vituttaa ja
pakkohoito yksilötasolla olis varmaan ainoa tapa katkoon.

Mietojen huumeitten vaikutus on kyllä enemmän rauhottava,harvemmin kukka hatussa painitaan :wink:
Mä oon Matti, sä oot vaan Mervi

rimma
Christopher Lorenzo
Viestit: 1530
Liittynyt: Ma Marras 19, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: Pripyat

Viesti Kirjoittaja rimma »

Mielestäni sen vuoksi alkoholiongelma huomataan enemmän koska kyllähän se on kuitenkin sallittu aine ja sitä "saa" nauttia lähes mielissä määrin. Suomessakin baareja mutta eipä ole sattunut silmään vielä sivistynyttä kulmakapakkaa jonka oven avatessa ilman täyttää sankka savupilvi ja just näitä 'kukkahattuja' hymyilee harvahampaillaan ja toivottaa tervetulleeks ja muistaapa perään toivottaa vielä rauhaakin.
JOS(toivottavasti ei ikinä)kannabis olis laillinen huume niin uskosin sen nousevan nopeesti isoks ongelmaks.
Niinhän sitä sanotaan että ei kannabis ole pahasta vaan rauhottaa jne. soopaa mutta se on/saattaa olla tappava jos sekaan sattuu livahtamaan esso jos toinen. Muutenki.
En kyllä lukenu ketjua tarkemmin oliko joku tietty aihepiiri päihteissä mutta mieleen nyt tuli vaan tuommonen. Paitsi en valitsis kyllä ite kumpaakaan jos ei olis aseella uhatessa pakko.En kannata mutta en muilta myöskään kiellä jos pitää jären päässä..ees joskus.
Kumpi on pahempi: totuus joka saa itkemään vai valhe joka saa hymyilemään?
век живи, век учись.

Vastaa Viestiin