FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Hesekiel
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2021 4:56 pm

FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Hesekiel »

FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din: huu­mei­ta tuotiin Ouluun ja Me­ri-Lap­piin 6–7 mil­joo­nan euron ar­vos­ta, syyt­teet kym­me­nil­le hen­ki­löl­le

01.10.2021 13:41 Päivitetty: 14:10

Pohjois-Suomessa on selvitetty poikkeuksellisen laajaa huumerikosvyyhtiä, johon liittyvistä rikoksista on nostettu syytteet kaikkiaan 32 henkilölle. Tapaus liittyy poliisin kesäkuussa tiedottamaan, FBI:n johtamaan kansainväliseen Greenlight-suuroperaatioon.

Keskusrikospoliisin mukaan Meri-Lapin ja Oulun alueelle tuotiin huomattavan suuri määrä erilaisia vaaralliseksi luokiteltavia huumausaineita, joita on levitetty Pohjois-Suomen alueelle.

https://www.kaleva.fi/fbin-johtama-suur ... es/4001539

Avatar
H.Moilanen
Jessica Fletcher
Viestit: 3219
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Hesekiel kirjoitti:
Pe Loka 01, 2021 2:17 pm
...rikoksista on nostettu syytteet kaikkiaan 32 henkilölle.
:shock: Aikas iso juttu siis.
Alla on tiedote, jossa on mm. asianumeroita ja tarkempia tietoja esimerkiksi niille, jotka haluavat tilata asiakirjoja tai mennä Kemin käräjille seuraamaan istuntoja (ei kai tätä salaisena istuta).

Kannattaa myös huomata, että Kemissä alkaa nimenomaan Pohjois-Suomen haaran oikeuskäsittely. Käsittääkseni tähän vyyhtiin sisältyy myös Keski-Suomen haara, enkä edes tiedä, onko muita haaroja taikka lillukanvarsia.

1.10.2021 13.10
TIEDOTE
https://syyttajalaitos.fi/-/syytteita-n ... n-haarassa

Syytteitä nostettu Greenlight-operaation Pohjois-Suomen haarassa

Syyttäjä on 30.9.2021 nostanut syytteet 32 henkilöä vastaan mm. törkeistä huumausainerikoksista, ampuma-aserikoksista ja törkeistä rahanpesurikoksista.

Syytteet koskevat kansainväliseen Greenlight-rikostorjuntaoperaatioon kytkeytyvää rikostutkintaa, jonka tutkinnasta Keskusrikospoliisin Oulun ja Lapin yksiköt ovat tänään 1.10.2021 tiedottaneet.

Rikoskokonaisuus on Pohjois-Suomen mittakaavassa huomattavan laaja.

Vastaajat ovat esitutkinnassa pääosin kiistäneet syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Haastehakemukset on toimitettu Lapin käräjäoikeuteen. Haastehakemukset tulevat julkisiksi siinä vaiheessa, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus julkisuudesta toisin määrää.
Pääkäsittely asiassa alkaa Lapin käräjäoikeuden Kemin kansliassa 14.10.2021. Pääkäsittelyn arvioidaan kestävän ainakin vuoden 2021 loppuun.

Jutun asianumerot ovat seuraavat:
Syyttäjän asianumero R21/6582 (Lapin käräjäoikeuden asianumero 21/1847)
Syyttäjän asianumero R21/6487 (Lapin käräjäoikeuden asianumero 21/1845)
Syyttäjän asianumero R21/6513 (Lapin käräjäoikeuden asianumero 21/1837)
Syyttäjän asianumero R21/6393 (Lapin käräjäoikeuden asianumero 21/1835)
Syyttäjän asianumero R21/6107 (Lapin käräjäoikeuden asianumero 21/1838)
Syyttäjän asianumero R21/1526 (Lapin käräjäoikeuden asianumero 21/1833)
Syyttäjän asianumero R20/9198 (Lapin käräjäoikeuden asianumero 21/1836)

Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa.

Syyttäjänä asiassa toimii erikoissyyttäjä Hannu Koistinen Pohjois-Suomen syyttäjäalueelta, puh. 029 562 9013, sähköposti hannu.koistinen(at)oikeus.fi.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Likeavirgin
Axel Foley
Viestit: 2052
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

ilmeisesti ei ole vielä tiedossa mitkä/mikä kerhot/kerho olleet kyseessä?
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paremman Suomen.

Hesekiel
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2021 4:56 pm

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Hesekiel »

Likeavirgin kirjoitti:
La Loka 02, 2021 9:57 pm
ilmeisesti ei ole vielä tiedossa mitkä/mikä kerhot/kerho olleet kyseessä?
Ei välttämättä ole kerho, toki voi osa olla kerholaisia entisiä nykyisiä ? Veikkaisin..

Mielenkiinnosta nähdä millainen on vyyhti

Avatar
H.Moilanen
Jessica Fletcher
Viestit: 3219
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Kopioidaanpa nyt tällainen uutisjuttu ketjuun, kun on kerran julkaistukin, että saadaan edes median jo julkaisemat tiedot jakoon.

1.10.2021
https://yle.fi/uutiset/3-12124740

Useiden miljoonien eurojen arvoinen huumekauppa paljastui Suomessa – KRP pääsi rikollisten salatun viestinvaihdon jäljille FBI:n avulla

Syyttäjä on nostanut syytteet 32:ta henkilöä vastaan. Tapaus on koko Suomen ja etenkin Pohjois-Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laaja.

Keskusrikospoliisi on selvittänyt laajan huumerikoskokonaisuuden, joka kytkeytyy Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtamaan kansainväliseen rikostorjuntaoperaatioon. KRP kertoo asiasta tiedotteessaan. Tapaus on koko Suomen ja etenkin Pohjois-Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laaja.

Syyttäjä on nostanut syytteet 32:ta henkilöä vastaan muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, ampuma-aserikoksista ja törkeistä rahanpesurikoksista. Syytteet koskevat kansainväliseen Greenlight-rikostorjuntaoperaatioon kytkeytyvää rikostutkintaa. Vastaajat ovat esitutkinnassa pääosin kiistäneet syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Poliisi epäilee, että Meri-Lapin ja Oulun alueelle on tuotu huomattavan suuri määrä erilaisia vaaralliseksi luokiteltavia huumausaineita, joita on esitutkinnan mukaan levitetty edelleen Pohjois-Suomen alueelle. Esitutkinnan mukaan Pohjois-Suomeen olisi toimitettu viiden miljoonan euron edestä amfetamiinia ja yli miljoonan euron edestä muita huumausaineita.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Nurmenniemi KRP:n Oulun yksiköstä sanoo Ylelle, että amfetamiinin laatu on ollut poikkeuksellisen vahvaa. Sitä jatkamalla katukauppaan on saatu valmistettua käyttöannoksia moninkertainen määrä.

– Tällä on välillisesti iso vaikutus Pohjois-Suomen muuhunkin rikollistilanteeseen, Nurmenniemi toteaa.

Poliisi on esitutkinnan aikana selvittänyt, että Pohjois-Suomen alueelle on toimitettu lähes 40 kiloa amfetamiinia, josta poliisi sai takavarikoitua noin 16 kiloa. Lisäksi takavarikkoon on saatu muun muassa kymmenen ampuma-asetta sekä räjähteitä ja rahaa. Esitutkinnassa on myös selvitetty, että alueelle on toimitettu huomattavia määriä muitakin huumausaineita. Poliisin arvion mukaan Pohjois-Suomen alueelle toimittujen huumeiden katukauppa-arvo on ollut noin seitsemän miljoonaa.


Kuvia poliisin takavarikosta.jpg
Kuvia poliisin takavarikosta.jpg (167.58 KiB) Katsottu 10516 kertaa


– Esitutkinnan mukaan epäillyt ovat toimineet osana järjestäytynyttä rikollisryhmää. Esitutkinnassa on pystytty hyödyntämään FBI:n KRP:lle toimittamia tietoja liittyen rikollisten salattuun viestinvaihtoon. Keskusrikospoliisi on tehnyt tutkinnassa tiivistä yhteistyötä Oulun ja Lapin poliisilaitosten kanssa, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Teemu Mäntyniemi KRP:n Lapin yksiköstä sanoo tiedotteessa.

Kokonaisuudessa on ollut vangittuna yhteensä 11 henkilöä, joista seitsemän on edelleen vangittuna. Syyskuussa valmistuneen esitutkinnan aikana paljastui useita muitakin rikoksia, muun muassa tapon yritys.

Pääkäsittely asiassa alkaa Lapin käräjäoikeuden Kemin kansliassa 14. lokuuta. Pääkäsittelyn arvioidaan kestävän ainakin kuluvan vuoden loppuun.

Jyväskylässä vaikuttanut ryhmä toimi osana kansainvälistä rikollisliigaa

Sisä-Suomen syyttäjäalueella seitsemän epäillyn osalta rikosvyyhti etenee syyteharkintaan lokakuun alussa. Jyväskylän seudulla keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos ovat tutkineet alueella toimineen järjestäytyneen rikollisryhmän huumausaineiden laajamittaista levitystä.

Poliisi epäilee, että rikollisryhmä hankki ja levitti Suomeen loppuvuoden 2020 ja kevään 2021 aikana noin kilon kokaiinia, noin viisi kiloa amfetamiinia, tuhansia ekstaasitabletteja ja noin 24 000 Subutex-tablettia. Poliisi löysi esitutkinnan yhteydessä kotietsinnöissä useita kannabiskasvattamoja, joiden yhteydessä takavarikoitiin kymmeniätuhansia euroja käteistä, jonka epäillään olevan peräisin huumausainekaupoista.

– Kyseinen Jyväskylän seudulla vaikuttanut rikollisryhmä on toiminut osana kansainvälistä rikollisryhmää, jonka toimiala on ollut laajamittainen huumausaineiden maahantuonti ja levitys Suomessa. Ryhmä on rikollisessa toiminnassaan käyttänyt salattuja Anom- ja SkyECC-puhelimia, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hans Fagerström keskusrikospoliisista.

Kokonaisuudessa on kolme pääepäiltyä, joita poliisi epäilee törkeistä huumausainerikoksista. Lisäksi kahta henkilöä epäillään törkeästä rahanpesusta liittyen humausainekauppaan. Esitutkinnassa on selvitetty myös ampuma-aserikoksia, ja poliisi on takavarikoinut rikollisryhmältä yhden haulikon, kaksi pistoolia sekä 3D-tulostimella tulostetun ampuma-aseen.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

Ghost hunting
Michael Knight
Viestit: 4122
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Amfetamiinin laatu on ollut poikkeuksellisen vahvaa.
Tällä on välillisesti iso vaikutus Pohjois-Suomen muuhunkin rikollistilanteeseen.
Ei puhuta JR kytköksestä ainakaan ihan suoraan, mutta aineen laatu kyllä merkkaa jotakin ja 3D aseet.

Avatar
John Kimble
Adrian Monk
Viestit: 2646
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Voi olla, että tässä on kyseessä lähi-idän matujen kerho. Kauppakeskus Valkeassa ovat harrastaneet huumekauppaa ja lastenraiskausta jo vuosia.
annaanna kirjoitti:
Ti Joulu 18, 2018 4:58 pm
(OT. Onko työssäkäyvät somalit niitä pienipäisiä? Miten niitten älykkyysosamäärä riittää työssäkäyntiin?)

Eväs
Lauri Hanhivaara
Viestit: 134
Liittynyt: Ti Joulu 11, 2018 6:18 pm
Paikkakunta: Haukipudas

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Eväs »

Tuollahan nuo asianumerot ois, niillä saa Lapin ko.sta haastahakemukset tilattua jossa lukee vastaajien nimet

JH1985
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 11:32 am

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja JH1985 »

Laittakaas ny nimiä

JailMind
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: To Syys 03, 2020 6:55 pm

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja JailMind »

Ketöhän Jyväskylässä vangittu?
”Kun oppii tuntemaan pelon, tulee rohkeaksi ja oikea rohkeus on sitä, että oppii pitämään pelkonsa kurissa”.

Tollisko
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Touko 01, 2008 8:52 pm

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Tollisko »

JailMind kirjoitti:
Ke Loka 13, 2021 10:03 am
Ketöhän Jyväskylässä vangittu?
Päivän Keskisuomalaisen mukaan aiemmin Middle Point MC:ssä ja UB:ssa vaikuttaneita miehiä ainakin epäiltyinä.

JH1985
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Su Marras 01, 2020 11:32 am

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja JH1985 »

Kai epäilyjen nimet nyt tänne voi laittaa?

Lapinnoita
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: To Maalis 25, 2021 11:54 am

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Lapinnoita »

Minulla kiinnostaisi nimet myös. Voi laittaa vaikka yksityisviestillä jos ei tänne halua laittaa. Kiitos.

Toimintaterapia
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia »

https://www.kaleva.fi/jattimaisen-huume ... yy/4031584
Jät­ti­mäi­sen huu­me­ju­tun kä­sit­te­ly alkaa Kemissä – syy­tet­ty­jä peräti 32, liittyy kan­sain­vä­li­seen Green­light-ope­raa­tioon

KRP:n arvion mukaan kaikkien Pohjois-Suomeen toimitettujen huumeiden katukauppa-arvo oli 6–7 miljoonaa euroa.


Susanna Kemppainen

14.10.2021 06:00

HUUMAUSAINERIKOKSET

Kemissä ryhdytään tänään käsittelemään poikkeuksellisen suurta huumejuttua.

Lapin käräjäoikeuden Kemin-istuntopaikalla aloitetaan oikeudenkäynti, joka on Pohjois-Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laaja.

Keskusrikospoliisin mukaan vyyhdessä tuotiin Oulun ja Meri-Lapin alueelle huomattavan suuri määrä erilaisia huumeita, joita levitettiin Pohjois-Suomessa.

Se tiedotti lokakuun alussa, että pohjoiseen tuotiin esimerkiksi poikkeuksellisen vahvaa amfetamiinia lähes 40 kiloa. Lisäksi alueelle virtasi muun muassa kokaiinia, ekstaasia, MDMA:ta, subutexia ja marihuanaa.

KRP:n arvion mukaan kaikkien Pohjois-Suomeen toimitettujen huumeiden katukauppa-arvo oli 6–7 miljoonaa euroa.


Liittyy Greenlight-operaatioon

Vyyhti liittyy Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtamaan kansainväliseen Greenlight-operaatioon. FBI pääsi käsiksi eri maissa toimivien rikollisten salattuun viestinvaihtoon, josta se luovutti tietoja eri maiden viranomaisille. Näitä tietoja on hyödynnetty Kemissä käsiteltävänä olevassa rikoskokonaisuudessa.

Siinä on ollut vangittuna yhteensä 11 ihmistä, joista seitsemän on edelleen vangittuina. KRP:n mukaan rikoksista epäillyt henkilöt ovat toimineet osana järjestäytynyttä rikollisryhmää.

Törkeiden huumausainerikosten lisäksi kokonaisuudessa tutkittiin useita muitakin rikoksia. Sen aikana takavarikoitiin muun muassa aseita, kaksi autoa ja kaksi moottorikelkkaa, räjähteitä ja lähes 100 000 euroa käteistä.

Syyttäjä nosti vyyhdessä syytteet peräti 32 ihmistä vastaan. Torstaiaamuna alkavassa oikeudenkäynnissä syyttäjä vaatii rangaistuksia muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä rahanpesurikoksista ja ampuma-aserikoksista.

Syytetyt ovat esitutkinnan aikana pääosin kiistäneet syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Käsittely alkaa aamuyhdeksältä. Se on määrä kestää ainakin jouluviikolle saakka. Tuomio annetaan myöhemmin.

Kaleva seuraa oikeudenkäyntiä.
Nyt kaikki Naccisuojaan!

Hesekiel
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2021 4:56 pm

Re: FBI:n johtama suu­ro­pe­raa­tio pal­jas­ti Poh­jois-Suo­mes­sa poik­keuk­sel­li­sen ison huu­me­vyyh­din

Viesti Kirjoittaja Hesekiel »

Minäkin olen kiinnostunut nimistä jos joku on ottanut selville niin olisin kiitollinen jos laittaisit viestillä minulle ne

Vastaa Viestiin