Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Hmm... Okkultismi ja siihen liittyvät tai sisältyvät asiat eivät ole minulle niin kauhean tuttuja. En myöskään ole kuullut kuningattaren kuolemaan liittyen mitään ennustusta. Veikkaanpa että sunnuntaina kuningatar nauttii iltapäiväteensä ja pikkuleipänsä entiseen tapaan ennustuksille hymähtäen. Toisaalta ei hänkään ikuisesti elä, eikä elinaikaa enää hirveän montaa vuotta ole todennäköisesti jäljellä.

Tiesitkö muuten, että kulttiteoksen Vuonna 1984 kirjoittaja ei ollut oikealta nimeltään George Orwell vaan Eric Arthur Blair? Tähän tietenkin liittyy sellainen huhu, että Britannian ex-pääministeri Tony Blairin väitetään olevan kyseiselle Eric Arthurille sukua. Toinen brittiläisen kirjailijan kulttiteos on Aldous Huxleyn kirjoittama Uljas uusi maailma (engl. Brave New World). Molemmat teokset kuuluvat tulevaisuusfiktioiden ryhmään, mikä ei ole kaikkein tavanomaisin kirjatyyppi. Jos ei ole kirjoja lukenut, kannattaa minusta tutustua niihin ainakin Wikipedian esittelysivujen verran. Niissä on kiinnostavia yhtymäkohtia nykypäivän maailmaan.

Ensin mainitusta Orwellin kirjasta on todettu seuraavaa: "Romaanin dystooppinen yhteiskunta on saanut vaikutteita Stalinin Neuvostoliitosta, mutta se kuvaa mahdollisesti myös aikansa brittiläistä yhteiskuntaa, jossa sota-ajan säännöstely oli edelleen voimassa ja jossa lehdistö yhä ylisti (todellisuudessa kuolevaa) brittiläistä imperiumia."

Niinpä. Minusta Britanniassa valitettavasti vieläkin eletään brittiläisen imperiumin aikakautta. Ainakin henkisesti. Jos joku minulta jotain kysyisi, vastaisin että Britanniassa olisi pitänyt jo kauan sitten aloittaa monenlaiset uudistukset, jotta kivuliaalta systeemin romahtamiselta voitaisiin välttyä tai ainakin se olisi hieman vähemmän kivuliaampi. Mutta kun ei. Semminkin kun olen itse asioita seurannut, hommat ovat vaikuttaneet menevän Britanniassa aina vain hullumpaan suuntaan.

Aiemmin tässä ketjussa esitin kuvakollaasin avulla, millainen mielikuvaa Britanniasta yritetään kaikin voimin pitää yllä. Tässä on nyt muutama kollaasi aiheista, joista ei niin paljon ulkomaisissa medioissa puhuta.

Vaihtoehtoinen näkökulma Britanniaan A.jpg
Vaihtoehtoinen näkökulma Britanniaan A.jpg (365.97 KiB) Katsottu 6173 kertaa
Vaihtoehtoinen näkökulma Britanniaan B.jpg
Vaihtoehtoinen näkökulma Britanniaan B.jpg (352.37 KiB) Katsottu 6173 kertaa
Vaihtoehtoinen näkökulma Britanniaan C.jpg
Vaihtoehtoinen näkökulma Britanniaan C.jpg (342.6 KiB) Katsottu 6173 kertaa
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

H.Moilanen kirjoitti:
To Huhti 29, 2021 5:51 pm
Tiesitkö muuten, että kulttiteoksen Vuonna 1984 kirjoittaja ei ollut oikealta nimeltään George Orwell vaan Eric Arthur Blair? Tähän tietenkin liittyy sellainen huhu, että Britannian ex-pääministeri Tony Blairin väitetään olevan kyseiselle Eric Arthurille sukua. Toinen brittiläisen kirjailijan kulttiteos on Aldous Huxleyn kirjoittama Uljas uusi maailma (engl. Brave New World). Molemmat teokset kuuluvat tulevaisuusfiktioiden ryhmään, mikä ei ole kaikkein tavanomaisin kirjatyyppi. Jos ei ole kirjoja lukenut, kannattaa minusta tutustua niihin ainakin Wikipedian esittelysivujen verran. Niissä on kiinnostavia yhtymäkohtia nykypäivän maailmaan.
Juu Orwellia on tullut tutkittua, tosin en ole ehtiny vielä lukea "Vuonna 1984". Mielenkiintoinen yksityiskohta liittyen kirjaan "Vuonna 1984", kun yritin n. puoli vuotta sitten varata/lainata kirjastosta netin kautta tätä kirjaa, niin sitä ei löytynyt mistään. Tuli vain heti mieleen, että olisiko kyseinen kirja kiellettyjen listalla? Ei yllättäisi yhtään :mrgreen:.

Ja kiitos tuosta "Uljas uusi maailma" suosituksesta, laitetaan muistiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4i ... llankumous on toinen kirja Orwellilta, joka pitäisi myös lukea.

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Viime aikoina on tullut itse asiassa poikkeuksellisen paljon kaikenlaisia uutisia Britannian kuningasperheen nuoremman polven asioista. Kaikkein eniten kansainvälistä huomiota sai Harryn ja Meghanin haastattelu Oprah Winfreyn emännöimässä suositussa tv-ohjelmassa.

Harry ja Meghan Oprah Winfreyn haastattelussa.jpg
Harry ja Meghan Oprah Winfreyn haastattelussa.jpg (131.34 KiB) Katsottu 5626 kertaa

En ole koskaan jaksanut kovin tarkasti seurata sen enempää brittihovin kuin minkään muunkaan hovin yksittäisten jäsenten elämää. En myöskään ymmärrä kaikkia kuninkaallisia kiemuroita, en osaa analysoida yksittäisten kuninkaallisten persoonallisuuksia tai muita aivoituksia enkä varsinkaan pysy kärryillä maailman kuningashuoneiden sisäisten tai välisten sirkustemppujen sekasotkussa. Olen varma ainoastaan siitä, että kuningashuoneiden sisällä eletään melkoista teatteria ja niistä annetaan julkisuuteen tosiasioita rajusti vääristeleviä viestejä. Salaliittoilua tai muuta vastavaa juonimista on ilma sakeanaan sekä media pullollaan.

Jos mietitään esimerkiksi tuota Harryn ja Meghanin muodostamaa pariskuntaa. Heistähän on paljon erilaisia salaliittoteorioita liikkeellä. Joidenkin teorioiden mukaan Meghan on niin kutsuttu sleeper-vakooja eli tarkoituksellisesti tiettyyn perheeseen tai sukuun soluttautuva vakooja. Tietenkin on olemassa myös sellaisia salaliittoteorioita, joiden mukaan pahis onkin Harry, joka on Meghanin avulla soluttautunut Yhdysvaltoihin sekä nimenomaan Yhdysvaltojen eliitin joukkoon. On jopa väitetty, että prinssi Harrysta yritetään tehdä Yhdysvaltojen presidenttiä - vaikka hän ei edes ole syntynyt Jenkeissä kuten nykyinen laki vaatii. Ehkä teorian kannattajat ajattelevat, että kyseinen laki olisi muutettavissa. On myös väitetty, että Yhdysvaltojen presidentiksi ajettaisiin jotakuta Harryn lapsista. Esikoispoika Archie kuitenkin syntyi isänsä tavoin Britanniassa, eikä toinen lapsi ole vielä edes syntynyt. Meghan on kertonut, että toinen lapsi olisi tyttö ja ilmeisesti hän tulee syntymään Yhdysvalloissa. Eli toistaiseksi syntymättömän tytön tulevaisuutta on jo pohdittu aika pitkälle, kun monet salaliittoteoreetikot uskovat, että hänestä tullaan aikanaan leipomaan Yhdysvaltojen presidentti. Tämän juonen tarkoituksena olisi tietysti vahvistaa Britannian otetta Yhdysvalloista. Eikä tuossa edes todellakaan olleet kaikki Harryyn ja Meghaniin liitetyt salaliittoteoriat.

Minun on pakko todeta, että en ole jaksanut enkä viitsinyt kyseisen pariskunnan juttuja seurata, enkä sitä tee varmaan jatkossakaan. Meghan vaikuttaa melkoiselta tyrkyltä ja draamakuningattarelta, mutta on hänessä ainakin yksi piirre, mistä tykkään. Harry on nimittäin julkisuudessa kertonut, että heidän perheessään syödään luomutaikinasta tehtyjä vohveleita aamuisin. Vohvelirauta on kuningatar Elisabetin lähettämä joululahja Archielle. Kyseinen seikka on siinä mielessä kiinnostava, että britit ovat kovin ylpeitä englantilaisesta aamiaisestaan (engl. English breakfast), jota myös Yhdysvalloissa syödään laajasti. En ole koskaan ymmärtänyt kyseistä ruokaperinnettä tai lähinnä sitä, kuinka kukaan toimistotyötä tekevä ihminen voi syödä moisen kaloripommin aamuisin. Pekonia, makkaraa, munia ja papuja syötetään myös lapsille, vaikka kyseisissä maissa kärsitään sekä lasten että aikuisten ylipainopommista. Oleellista tässä on mielestäni se, että Harry & Meghan ovat asemansa vuoksi mielipidevaikuttajia. Toivon että entistä useampi ihminen niin Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin kyseenalaistaisi pekoniaamiaisen ja siirtyisi syömään vaikka vohveleita. Vohvelitaikinaan voi käyttää myös monenlaisia ravitsemuksen kannalta fiksuja aineksia kuten rahkaa, jugurttia, soseutettua banaania, soijamaitoa jne. Valkoiset vehnäjauhot voi osin tai kokonaan korvata mm. kaurajauhoilla, grahamjauhoilla, leseillä tai pähkinäjauhoilla. Vohveleiden kanssa kannattaa syödä terveellisiä lisäkkeitä kuten hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä. Nämä ovat minun terveiset englanninkielisille ihmisille, jotka kamppailevat ylipaino-ongelman kanssa.

Kumpi annos maistuisi aamulla.jpg
Kumpi annos maistuisi aamulla.jpg (265.87 KiB) Katsottu 5626 kertaa

Salaliittoteorioita käsittelevässä ketjussa kun ollaan, täytyy muistuttaa myös prinssi Harryn suhteesta perheeseensä ja brittihoviin. Median kautta meille on annettu ymmärtää, että Harryn muutto Yhdysvaltoihin oli osapuolille jollain tavoin kivulias prosessi. Kuulemma kuningasperhe olisi toivonut Meghanin ja Harryn asuvan Britanniassa. Heidän asumiseen liittyi myös outo yli 2 miljoonan euron remonttiprojekti, kun Frogmore Cottage -nimistä taloa remontoitiin ensin miljoonilla ja pian sinne muuton jälkeen pariskunta muuttikin Yhdysvaltoihin. Prinssi Harryn on kerrottu maksaneen remontin myöhemmin omista rahoistaan, mutta kukapa siitäkään voi varmaksi sanoa. Media on myös monin eri tavoin kertonut, että prinssi Harryn välit isäänsä Charlesiin ovat etääntyneet eikä Charles enää vastaa Harryn puheluihin. Niinikään Harryn ja Williamin suhdetta on kuvattu hankalaksi. Brittikuninkaallisten on kerrottu ikävöivän Archie-poikaa ja jopa aikoja sitten menehtyneen Dianan tunteita on pohdittu Harryn Yhdysvaltoihin muuton osalta. Prinssi Harryn on kerrottu ikävöivän brittikavereitaan ja entistä kotimaataan eli valtameren taakse muuttoa on kuvattu haastavaksi. Aika moni on myös pohtinut, miksi ihmeessä Harry & Meghan halusivat suositussa tv-ohjelmassa ottaa puheeksi, että brittihovin nimeämätön jäsen pohti silloin vielä syntymättömän vauvan (eli Archien) tulevaa ihonväriä. Ikäänkuin he olisivat halunneet tarkoituksellisesti vahingoittaa brittihovia. Pariskunta myös väitti, että Meghania kohdeltiin hovissa huonosti ja annettiin rivien väleissä ymmärtää Meghanin etnisellä taustalla olleen jotain tekemistä asian kanssa. Viestin voimakkuutta lisäsi haastattelijana toimineen Oprah Winfreyn ihonväri ja se, että Oprahin ohjelma on erityisen suosittu Yhdysvaltojen tummaihoisten keskuudessa. Samaan aikaan Yhdysvalloissa elettiin ja edelleen eletään Black Lives Matter -aikakautta, minkä vuoksi amerikkalaiset ovat poikkeuksellisen virittyneitä ihonväriä koskeville loukkauksille.

Salaliittoteoreetikot ovat taipuvaisia miettimään, mitä asioita milloinkin jätetään kertomatta ja miksi media tykittää jotain tiettyä näkökulmaa. Harryn ja Meghanin Yhdysvaltoihin muuttoa miettiessä ei voi välttyä siltä ajatukselta, että britit olisivat nimenomaan lähettäneet Harryn Jenkkeihin jotain tehtävää varten. Median suoltamien kohujuttujen tarkoituksena voisi olla sumentaa sitä seikkaa, ettei Harry välttämättä muuttanutkaan Jenkkeihin rakkauden ja perheensä vuoksi, vaan hänellä saattaa olla jotain muutakin mielessään. Tämä näkökulma kannattaa pitää mielessä, jos on yhtään salaliittoteorioista kiinnostunut...
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Harryn ja Meghanin jälkeen täytyy kirjoittaa sananen toisesta nuoresta pariskunnasta nimittäin Williamista & Katesta. Heidänkin perhe on nyt taas ollut selvästi aiempaa enemmän julkisuudessa. Syntymäpäiviä tulee ja menee tasaiseen tahtiin. Britannian hovin suunnalta on viimeksi kerrottu prinssi Louisin 3-vuotissynttäreistä ja prinsessa Charlotten 6-vuotissynttäreistä. Niiden lisäksi brittihovissa on viime aikoina vietetty prinssi Philipin hautajaisia sekä Williamin & Katen 10-vuotishääpäivää. Aika monta juhlaa erityisesti Cambridgen herttuaparin perheessä!!!

Cambridgen herttuaparin 10-vuotishääpäivän kunniaksi julkaistuja kuvia.jpg
Cambridgen herttuaparin 10-vuotishääpäivän kunniaksi julkaistuja kuvia.jpg (224.08 KiB) Katsottu 5316 kertaa

Media muuten muistaa aina kertoa meille Britannian kuningasperheen lasten synttäreistä aivan kuten Ruotsin kuningashuoneen lasten synttäreistäkin. Tälle seikalle kannattaa joskus uhrata muutama ajatus. Aika moni suomalainen pystyy ongelmitta nimeämään Ruotsin ja Britannian kuninkaallisten perheiden lapset & lapsenlapset. Myös Monacon hallitsijoita esitellään meille suomalaisille ahkerasti. Mutta harvempi suomalainen pystyy nimeämään Hollannin, Belgian tai Espanjan kuningashuoneiden kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä olevan kruununperillisen. Jostain Luxemburgista tai Lichtensteinista nyt puhumattakaan. Hullunkurista kyllä, vaikka moni suomalainen kykenee nimeämään prinssi Charlesin lapsenlapset ja kuningas Carl Gustafin lapsenlapset ongelmitta, samat ihmiset eivät välttämättä muista istuvien Hollannin, Espanjan tai edes Norjan kuninkaiden nimiä. Suomen media ei yleensä kerro meille paljoakaan edellä mainittujen maiden kuningashuoneiden elämästä. Sen sijaan jopa niistä Madeleinen ja Carl-Philipin mukuloista, jotka eivät enää Ruotsin hoviin kuulu, meille uutisoidaan alati uusia valokuvia ja syntymäpäivätietoja. Samoin Britanniasta kuulemme suurinpiirtein tuntemattomaksi jääneen prinsessa Eugenian häistä ja esikoispoikavauvan kuulumisista. Joskus kannattaa hetken aikaa miettiä, miksi nimenomaan Ruotsin, Britannian ja myös yllättävästi Monacon kuningashuoneet ovat näin selvästi Suomen median lellikkejä. Miksi naapurimaa Norjankin kuningashuone jää päivänselvästi esimerkiksi Britannian varjoon?

Median kautta monille meistä on piirtynyt vaikutelmaa myös prinssiveljesten Williamin ja Harryn hankalasta suhteesta. Prinssi Williamin on kerrottu varoittaneen pikkuveljeään Meghanista sekä todennut Harryn & Meghanin suhteen edenneen liian nopeasti. Myös herttuattarien Catherine & Meghan on kerrottu olevan "jäisissä väleissä" keskenään. Media on kertonut muun muassa useamman erilaisen version niin kutsutusta sukkahousukriisistä. On mahdollista, ettemme saa tietää totuutta siitä, itkettikö Meghan Catherinea vai Catherine Meghania. Jo useamman vuoden takaista sukkahousukriisiä käsiteltiin maailmanlaajuista mediahuomiota saaneessa kohuhaastattelussa, jonka Harry & Meghan antoivat ystävänsä Oprah Winfreyn ohjelmassa. William ja Kate paheksuivat haastattelun ajoitusta erityisesti prinssi Philipin terveydentilan vuoksi. Hieman haastattelun jälkeenhän 99-vuotias Philip sitten menehtyikin. Toisaalta voi ajatella, että suuren perheen elämässä on aina meneillään jotain surullista tai kriittistä. Prinssi Harryn osalta on merkille pantavaa, että kyseisessä tv-haastattelussa ja muissakin julkisuuteen antamissaan kommenteissa, hän on toistuvasti ilmaissut rakkauttaan ja kunnioitustaan isoveli Williamia kohtaan. Harry on todennut heidän olevan eri poluilla, mikä voi viitata esimerkiksi siihen, että William perheineen kuuluu edelleen brittihoviin kun taas Harry elää melkolailla tavallisen ihmisen elämää uudessa kotimaassaan. Joka tapauksessa kerta toisensa jälkeen prinssi Harry on julkisuudessa osoittanut lojaalisuuttaan isoveljeään kohtaan.

"Minä rakastan Williamia. Hän on minun veljeni. Mutta me olemme eläneet läpi helvetin. Nyt meillä on eri polut, Harry kertoi Oprah Winfreyn haastattelussa."

Lähde: https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... c7b40f2390

"Tähän rooliin, tähän työhön, tähän perheeseen ja sen kokemiin paineisiin kuuluu, että asioita tapahtuu väistämättä. Mutta me olemme veljeksiä. Olemme aina veljeksiä, Harry vastasi [toimittaja Tom Bradbylle Afrikan matkan aikana syksyllä 2019 tehdyssä haastattelussa]."

Lähde: https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000006281409.html

Prinssiveljeksistä William vaikuttaisi ainakin median antamien tietojen perusteella olevan se, joka on osoittanut julkisestikin kritiikkiä ja paheksuntaa veljelleen. Onko siinä kyse isoveljen huolenpidosta pikkuveljeään kohtaan, isoveljen yrityksistä suojella kuningashuonetta, yrityksistä luoda median avulla mielikuvaa Williamin hallitsijalle tyypillisistä luonteenpiirteistä (mm. auktoriteetti) vai jostain muusta.

Joka tapauksessa kruununperimysjärjestyksessä toisena olevan prinssi Williamin ympärillä kuohuu muitakin kohuja, joista kaikista suomalainen media ei ole lausunut halaistua sanaa. Jos englanninkielisten medioiden juttuja katsotaan, merkittävin Williamia koskeva kohu on hänen väitetty salasuhde Britannian yläluokkaan kuuluvan markiisitar Rose Hanburyn kanssa. Rose Hanbury on itse asiassa ainakin aiemmin ollut herttuatar Catherinen ystävä. Rose Hanburyn aviomies Cholmondelayn markiisi David Rocksavage on puolestaan prinssi Williamin pitkäaikainen ystävä ja hänellä on myös kuningatar Elisabetin antama luottamustehtävä. Pariskunnan kaksospojat Alexander ja Oliver ovat ainakin aiemmin olleet prinssi Georgen ystäviä. Toisiaan lähellä asuneiden pariskuntien kerrotaan järjestäneen perhetapaamisia, joiden aikana lapset ovat saaneet leikkiä keskenään. Rouvia on mediajuorujen mukaan yhdistänyt mm. kiinnostus luomuruokaa kohtaan. Juorut prinssi Williamin ja Rose Hanburyn salasuhteesta tulivat itse asiassa englanninkielisissä medioissa ilmi jo alkuvuodesta 2019. Williamin ja Rosen välinen suhde olisi roihunnut kuulemma vuonna 2018, kun Williamin perheeseen odotettiin kolmatta lasta.

Prinssi Williamilla väitetään olleen tai olevan salasuhde perheystävä Rose Hanburyn kanssa.jpg
Prinssi Williamilla väitetään olleen tai olevan salasuhde perheystävä Rose Hanburyn kanssa.jpg (184.08 KiB) Katsottu 5316 kertaa

Tämän tyyppiset yläluokkaa koskevat juoruilut eivät ole englanninkielisissä juorulehdissä lainkaan tavattomia, mikä saattaa selittää sen, miksei asia ole ylittänyt suomalaisen median uutiskynnystä. Juoruilu aiheen ympärillä ei ole kuitenkaan loppunut ja pettämiskohu on vellonut mediassa pitkään. Juoruilua ei ole ainakaan helpottanut se, että perheiden välisen yhteydenpidon on kerrottu vähentyneen huomattavasti. Osa juoruista vaikuttaa rajuilta ylilyönneiltä, mikä on tavallista vastaavien skandaalien yhteydessä. Epävirallisissa kommenteissa salasuhde on tietysti kielletty, mutta virallisesti Britannian hovi ei ole asiaa kommentoinut. Hovi ei yleensäkään vastaavia skandaaleita kommentoi. Moni tavallinen ihminen (minä mukaan lukien) kuitenkin miettii, mikä on tämän asian osalta totuus ja liittyykö tähän parisuhdeskandaaliin jotain ihan muuta. Salaliittoteoreetikoilla käy tietysti foliopipot kuumina kun mietitään, millainen false flag voisi olla kyseessä ja niin edelleen. Olipa suhdekohussa kyse todellisesta salasuhteesta tai pelkästä juorusta, juttu on kuitenkin omiaan aiheuttamaan hieman kysymysmerkkejä puhtoisena ja viattomana pidetyn prinssi Williamin päälle. Hänen vanhempiensa avioliittohan oli myrskyisä kummankin vanhemman pettäessä toinen toisiaan. Moni Williamin vanhempien sisaruksista on kokenut avioeron ja nykyään on menossa jo seuraavan sukupolven aviokriisit. Esimerkiksi Williamin serkku, prinsessa Annen poika Peter Phillips erosi viime vuonna kanadalaisesta Autumn-vaimostaan 12 vuoden avioliiton jälkeen. En usko Williamin ja Katen suhteen olevan avioeron partaalla, enkä usko heidän tulevaisuudessakaan päätyvän avioeroon keppoisin perustein. Ajattelen kuitenkin, että heidänKIN aviolliittonsa on 100% varmasti monenlaisten haasteiden kohteena pelkästään asemansa vuoksi. Juorut salasuhteesta saattavat olla perättömiä yhtä hyvin kuin todellisia, mutta kummassakin tapauksessa ne aiheuttavat pariskunnalle aivan varmasti stressiä.

William & Kate ovat kuitenkin mitä ilmeisemmin laittaneet suurempaa vaihdetta silmään brittihovin edustustehtävissä. Kymmenen avioliittovuotensa kunniaksi William & Kate julkaisivat Instagram-tilillään videon, jossa kolmilapsinen perhe kulkee luonnossa, paistaa vaahtokarkkeja nuotiolla ja vastaavaa. Heti perään Cambridgen herttuapari teki kuninkaallista historiaa perustamalla maailman ensimmäisinä kuninkaallisina oman Youtube-kanavan. Ainakin minusta vaikuttaa siltä, että William & Kate ottavat entistäkin suuremman roolin brittimonarkian edustajina. Se olisi kyllä varsin luontevakin muutos juuri tässä vaiheessa, kun prinssi Philipin kuolemasta on kulunut vain hetki ja 95-vuotias kuningatar Elisabet saattaa asettua pysyvästi Windsorin linnaan asumaan.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen Youtube-kanavan löydät täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Ie3w5uvj-Eo
Heidän Instagram-kuviaan voit katsella täältä: https://www.instagram.com/dukeandduchessofcambridge/

William ja Kate julkaisivat Insta-tilillään idyllisen perhevideon hääpäivänsä kunniaksi.jpg
William ja Kate julkaisivat Insta-tilillään idyllisen perhevideon hääpäivänsä kunniaksi.jpg (183.15 KiB) Katsottu 5310 kertaa
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

H.Moilanen kirjoitti:
Pe Touko 07, 2021 11:31 am
vaikka hän ei edes ole syntynyt Jenkeissä kuten nykyinen laki vaatii.
Ei se ole ennenkään haitannut, Barry Soetoro "Barack Hussein Obama" on syntynyt Keniassa. Tai siis oikealta nimeltään Bari Shabazz.

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

On ihan totta, että Obama syntyi nykyisen Kenian alueella tiettävästi vuonna 1961. Se on tosi jännä sattuma ihan tämän ketjun aihepiirinkin näkökulmasta, koska Keniahan oli Obaman syntymän aikaan vielä Iso-Britannian siirtomaa.

Kenia itsenäistyi vasta 12. joulukuuta 1963. Sitä ennen Keniassa olivat hääränneet arabit hirveän kauan sitten ja eurooppalaiset noin 1500-luvun alusta lähtien. Aluksi Keniassa hääräsi mm. portugalilaisia, eikä Kenia ollut siirtomaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Virallisesti Kenia otettiin siirtomaaksi vasta 1800-luvun lopulla. Britit pitivät siirtomaavaltaa nykyisen Kenian alueella vuosina 1888-1962. Alue tunnettiinkin nimellä Brittiläinen Itä-Afrikka. Pian itsenäistymisensä jälkeen eli vuonna 1964 Kenia liittyi Kansainyhteisöön, jota monet suomenkieliset kutsuvat edelleen brittiläiseksi kansainyhteisöksi - ihan tarkoituksella. Todellisuudessa Brittiläinen kansainyhteisö on kyseisen järjestelmän entinen nimi, mutta sitä nimitystä edelleen käyttävät haluavat tyypillisesti irvailla sille asialle, ettei nimenvaihdoksen yhteydessä mikään muu tainnut oikein muuttuakaan kuin vain se nimi. Niin kuin Suomessa tavataan sanoa: "Samaa paskaa uudessa paketissa." Asiaa tuntemattomille todettakoon, että moni kriitikko pitää Kansainyhteisöä eräänlaisena Britannian nykyaikaisena työkaluna siirtomaidensa hallitsemiseksi. Esimerkiksi Kenian tapauksessa kriitikot ajattelevat, ettei kyseinen maa ole todellisuudessa vieläkään täydellisesti itsenäistynyt eikä vapautunut brittihallinnosta.

Kyllä on kaikilla hymyt herkässä.jpg
Kyllä on kaikilla hymyt herkässä.jpg (206.07 KiB) Katsottu 5100 kertaa

Tehdessään valtiovierailua Britanniaan Yhdysvaltojen ensimmäinen muija, Michelle, tervehti kuningatar Ellua HALAAMALLA :shock: Ainakin mediatietojen mukaan. Vaikken mikään kuninkaallisfani olekaan, tiedän sentään sen verran, että Britannian kuningattaren koskettaminen on ankarasti kielletty. Sopiikin miettiä, paljastiko Michelle eleellään tietämättömyytensä ja moukkamaisuutensa vai onko Obamilla jonkinlainen aivan erityislaatuinen suhde brittikuninkaallisiin. Veikkaan jälkimmäistä. Sitä paitsi eivät nuo oikeustieteellisen penkkejä kuluttaneet Obamat ihan tyhmiä ole. On paljon muitakin syitä, miksi on helppo huomata, miten rakas maa tuo sateinen eurooppalaissaari Obaman perheelle on. Onneksi Obamat ovat aivopes... eikun kasvattaneet tyttärensä niin hyvin, että tyttäristä vanhempi on jo osoittanut kulkevansa vanhempiensa kanssa samaa polkua. Malia Obama on nimittäin löytänyt kainaloonsa aidon brittijätkän, Rory Farquharsonin :mrgreen:

Obaman Malia on löytänyt itselleen ihqun brittipoikakaverin oujeee....jpg
Obaman Malia on löytänyt itselleen ihqun brittipoikakaverin oujeee....jpg (256.42 KiB) Katsottu 5100 kertaa

Ja sitten seuraa kaikkein suurin YLLÄRIPYLLÄRI :shock: :lol: :shock: Nimittäin tämän ihkujätkä Roryn pikkuserkku on työskennellyt Britannian hovissa kuningatar Elisabetin ja prinssi Charlesin alaisuudessa. No voi pojat sentään, kukapa olisi sentään tällaista uskonut...!!! Kyllä kävi Obaman perheelle todellinen lottopotti etten sanois....
Before he met Malia at Harvard Law School, he [Rory Farquharson] was head boy at Rugby School and lived with his affluent family in Suffolk – his second cousin even worked for Queen Elizabeth and Prince Charles for over a decade.

Lähde: https://www.scmp.com/magazines/style/ce ... w-daughter
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

acp kirjoitti:
To Huhti 29, 2021 2:47 am
On ennustettu, että kuningatar kuolisi 30 päivää prinssin jälkeen, eli sunnuntaina. Katsotaan kuinka käy.
Good Morning Britain viewers shocked as royal death accidentally announced
https://www.hellomagazine.com/film/2021 ... ssion=true :mrgreen:

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

^Jännä jekku, mutta ei jäänyt huomaamatta, että siellä oli Campbellin mahtisuvun edustaja tv-studiossa "möhläilemässä".

Good Morning Britain viewers were surprised on Wednesday morning as Alastair Campbell accidentally spoke about "the Queen's death" before realising his mistake.

Lähde: https://www.hellomagazine.com/film/2021 ... ssion=true

Campbellin suku on yksi Skotlannin vaikutusvaltaisimmista klaaneista ellei sitten peräti se kaikkein mahtavin.

Yksi Campbell pääsi kuningatar Elisabetin Michael-serkun tyttären häissä näköjään viralliseen valokuvaankin.jpg
Yksi Campbell pääsi kuningatar Elisabetin Michael-serkun tyttären häissä näköjään viralliseen valokuvaankin.jpg (278.03 KiB) Katsottu 4730 kertaa

Tässä on valokuva muutaman vuoden takaa Lady Gabriella Windsorin häistä. Lady "Ella" on kuningatar Elisabetin serkun, Kentin prinssi Michaelin tytär. Kyseinen prinssi-isä on muuten sama tyyppi, joka oli muutama päivä sitten Suomenkin lööpeissä

Kuningatar Elisabetin serkku, Kentin prinssi Michael on käyttänyt hyväkseen kuninkaallista asemaansa tarjotakseen investoijille pääsyä Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähelle sekä saadakseen vastineeksi henkilökohtaista hyötyä.

Prinssi jäi kiinni Sunday Timesin ja Channel 4 -tv-kanavan yhteisessä tutkimuksessa, jossa kaksi peitetehtävissä ollutta toimittajaa esiintyi eteläkorealaisina sijoittajina.

Halutessasi voit lukea koko jutun täältä: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007967678.html

Täällä Suomessakin asuu muuten Campbellejä. Olen tainnut johonkuhun itsekin törmätä.

Campbellin suku tunnetaan myös purkkikeittobisneksestään.jpg
Campbellin suku tunnetaan myös purkkikeittobisneksestään.jpg (223.78 KiB) Katsottu 4730 kertaa
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

aivoriihi
Rico Tubbs
Viestit: 1236
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Itseani pikkasen kyrsii, ettei noita Campbellin soppia Suomesta loydy. Eika mitaan vastaavaa kotimaistakaan. No joo, Jalostajan hernaria loytyy. Ja on hyvaa!
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

aivoriihi kirjoitti:
Pe Touko 14, 2021 7:37 pm
Itseani pikkasen kyrsii, ettei noita Campbellin soppia Suomesta loydy. Eika mitaan vastaavaa kotimaistakaan. No joo, Jalostajan hernaria loytyy. Ja on hyvaa!
Jalostajalla on aika paljon muitakin keittoja kuin vain hernaria. Olen maistanut aika monta noista alla mainituista ja hyvin maistuivat. Ainakin Jalostajan lihakeitto, jauhelihakeitto, lohikeitto, kanakeitto ja tomaatti-linssikeitto maistuivat meikäläiselle. Erinomaisia myös työpaikalla, maastossa, mökillä, veneellä, asuntoautolla jne.

Toinen hyviä keittoja tekevä suomalaisfirma on Apetit, jonka pakastetut "keittokuutiot" ovat ainakin omassa tuttavapiirissä ihan legenda. Ne ovat käteviä, kun niitä voi ostaa pakkaseen pahan päivän (esim. flunssa) varalle. Oma suosikkini on ehdottomasti kasvissosekeitto, johon "kuuluu" lisätä runsaasti maapähkinävoita. Minä laitan sellaisen 0,75-1,0 desilitraa sitä mömmöä per keittokuutio. Myös Apetitin kalakeitot ja pinaattikeitto maistuvat mulle hyvin. Tällä hetkellä liedellä kiehuu tosin omin käsin tehty mausteinen kanakeitto. Tosin siihenkin käytin Apetitin pakastettua sipulisilppua ja peruna & keittokasvis -sekoitusta.
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

aivoriihi
Rico Tubbs
Viestit: 1236
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

No joo, kyllahan Suomesta soppia loytyy, kaipailen vain noita hyvin sailyvia, helposti mukaanotettavia, "lisaa vain vesi" purkkisoppia kaappini perukoille "pahan paivan varalle" (=kun laiskottaa) :? Niita voi kivasti tuunailla ja kylla maistuu. Yleensa kylla teen keittoni "from the scratch" ja pakastan.

Tama topikki ei tosin taida kuulua salaliittoteorioihin :shock: Sorry!
Umlautit lukijan rasituksena :oops:

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Joo, on offtopicia ja siitä pahoittelut, mutta vielä tämä...
aivoriihi kirjoitti:
Pe Touko 14, 2021 9:28 pm
...kaipailen vain noita hyvin sailyvia, helposti mukaanotettavia, "lisaa vain vesi" purkkisoppia kaappini perukoille "pahan paivan varalle"
Sulle voisi sopia Jalostajan pata-ainekset. Kannattaa tsekata myös Apetitin tarjontaa, jossa on monenlaista & vaikkamitä & sitätätä. Tässä on myös neljä uudehkoa "lisää vain vesi"-tuotetta Helsingin Myllyltä. Jokaisen firman nettisivuilla on myös fiksuja reseptejä.
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

'WORRYING' Princess Michael of Kent, 76, ill with blood clots after having two Covid jabs
https://www.thesun.co.uk/news/14968095/ ... ovid-jabs/

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2678
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Päivitelläänpä välillä tätäkin ketjua. Mediassa on ollut viime viikkona taas aika moniakin uutisia, jotka kuuluisivat tänne, mutta katsotaan mihin kaikkeen aika riittää...

On se kuitenkin jännää, miten tämä Max-vainaakin ryvettyi julkisuudessa nimenomaan seksiskandaalin vuoksi. Aivan kuten mm. prinssi Andrew, Jeffrey Epstein, Peter Nygård jne. Tunnetun fasisti-isän poika Max Mosley vieläpä kärysi natsihenkisistä seksiorgioista viiden (5!!) prostituoidun kanssa. Orgioiden huhutaan kestäneen peräti viisi tuntia, joten tulee miettineeksi oliko tuolloin jo 69-vuotias Max hieman terästänyt kuntoaan natsihenkisesti Pervitiinillä sekä Viagralla...

Max Mosley ikääntyneenä.jpg
Max Mosley ikääntyneenä.jpg (132.91 KiB) Katsottu 3795 kertaa

24.05.2021
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/f1- ... #gs.2c9frz

F1-vaikuttaja Max Mosley on kuollut – kohussa ryvettynyt FIA-pomo menetti maineensa 2008

Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n entinen puheenjohtaja ja F1-sarjan suurimpiin vaikuttajiin lukeutunut Max Mosley on kuollut.

81-vuotiaan Mosleyn kuolemasta uutisoi muun muassa brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan. Lehden mukaan Mosley kuoli kotonaan Lontoon Chelseassa.

Mosley oli ammatiltaan lakimies ja intohimoinen kilpa-autoilun harrastaja. Hän oli yhdessä Bernie Ecclestonen kanssa rakentamassa F1-sarjasta nykyisenkaltaista laji-imperiumia. Ecclestone kuvaili Mosleyn poismenon olevan hänelle yhtä suuri isku kuin perheenjäsenen kuolema. Mosleya jäi suremaan myös hänen vaimonsa Jean, jonka kanssa hän oli naimisissa vuodesta 1960 saakka.

Mosley toimi FIA:n johdossa 1991–2009.

Mittavan uransa lisäksi Mosley sai kyseenalaista julkisuutta, kun hän joutui seksiskandaalin keskiöön vuonna 2008. Jo edesmennyt brittitabloidi News of the World julkaisi silloisesta FIA-pomosta kuvia ja videon viisituntisista seksiorgioista viiden prostituoidun kanssa. Mosleyn orgioiden teema väitettiin olleen natsihenkinen.

Mosleyn isä Oswald Mosley oli puolestaan Ison-Britannian tunnetuimpia fasisteja. Hänet vangittiin toisen maailmansodan aikana kotimaalleen vaarallisena henkilönä. The Mailin mukaan Oswald Mosleyn häitä Diana Mitfordin kanssa juhlittiin Saksan propagandaministerin Joseph Goebbelsin luona. Yksi vieraista oli valtakunnan kansleri Adolf Hitler.

Max Mosleyn isästä Sir Oswald Mosleystä löytyy lisää tietoa esimerkiksi Wikipediasta (löytyy suomeksi).

Sir Oswald Mosley Lontoossa 1939. Kannattajat tervehtivät Mosleytä natsitervehdyksellä.jpg
Sir Oswald Mosley Lontoossa 1939. Kannattajat tervehtivät Mosleytä natsitervehdyksellä.jpg (117.41 KiB) Katsottu 3795 kertaa
Toki hailaaminen luonnistui Sir Oswald Mosleyltä itseltäänkin.jpg
Toki hailaaminen luonnistui Sir Oswald Mosleyltä itseltäänkin.jpg (137.28 KiB) Katsottu 3795 kertaa
Vielä minä näin auringon alla:
oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys,
oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.
Minä ajattelin itsekseni:
Jumala tuomitsee oikein, niin syyttömän kuin syyllisen, sillä jokaisella asialla ja teolla on aikansa.
(Saarn. 3:16-17)

Avatar
acp
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Britannia & britteihin liittyvät salaliittoteoriat

Viesti Kirjoittaja acp »

‘RIP the Queen’: Chinese troll army floods the internet with vile claims monarch has died after British embassy's post commemorating Tiananmen Square massacre is censored within 20 minutes
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -died.html

Kuva

Vastaa Viestiin