Kehitysapurahaa päätyy päättäjien ja auttajien pankkitileille?

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvoja: Moderaattorit

Eki-setä
Poliisikoira Rex
Viestit: 251
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2018 8:27 am

Kehitysapurahaa päätyy päättäjien ja auttajien pankkitileille?

Viesti Kirjoittaja Eki-setä »

Tiedetään, että kehitysapu päätyy suurelta osin autettavan maan eliitin henkilökohtaiseksi iloksi. Rikkaiden maiden köyhät rahoittavat tunnetusti (myös) köyhien maiden rikkaita.

Äskettäin kuulin väitteen, että osa vauraiden maiden antamasta kehitysavusta maksettaisiin saajien toimesta palkkioina kehitysapupäätöksiä ajaville länsimaalaisille poliitikoille ja järjestöaktiiveille.

Kun ajattelee kansainvälisen rikollisuuden ja politiikan yhteisiä kuvioita, olisi ihme, jos tällaistakin avustustoiminnan väärinkäyttöä ei harrastettaisi. Raha vaihtaa omistajaa siirtoina tililtä toiselle. Verottaja ei saa vihiä, kun käytetään sveitsiläispankkien tai veroparatiisien palveluita.

Köyhien maiden auttaminen perustuu kansainvälisten järjestöjen suhdeverkostoihin. Näiden välityksellä ideologialtaan sekä moraalisilta periaatteiltaan samankaltaiset henkilöt löytävät toisensa. Ensin pidetään kauniita puheita auttamisvelvollisuudesta ja kun massit ovat koossa, sitten vaan sulle mulle suhmuroimaan ja jakamaan hyväsydämisten auttajien tai veronmaksajien rahat "kehitysapuun".

Teoria todennäköisesti pitää paikkansa, koska se on helppo rikos. Mikään taho ei vaadi kuitteja tai muitakaan todisteita, mitä annetuilla rahoilla on saatu aikaan. Jos jonkin projektin hyödyllisyyttä erityisesti seurataan, on asia tuolloin ensimmäisenä rahanjakajien tiedossa ja he huomioivat sen toiminnassaan.

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2882
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kehitysapurahaa päätyy päättäjien ja auttajien pankkitileille?

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Olette aivan oikeilla jäljillä arvoisa Eki-setä! Näistä asioistahan on tietoakin ja kaikenlaisia tarkentuneita huhuja liikkeellä. Valitettavasti kuten niin monien muidenkin asioiden suhteen, kaikesta ei voi puhua - siis vielä. Monissa jutuissa taitaa olla tutkinnoissa sellainen vaihe meneillään, ettei turhilla mediajutuilla sen enempää kuin nettikeskusteluillakana haluta sekoittaa pakkaa. Maailmassa liikkuu erilaista avustusrahaa tietysti monesta suunnasta moneen suuntaan ilman, että piskuinen Suomi liittyy asioihin millään tavalla. Ei siis pidä pillastua ainakaan niin pahasti että yöunet menee.

Mutta jos ajatellaan esimerkiksi tätä meidän Suomea ja jo julki tulleita tietoja, kannattaa ehdottomasti tutustua Bensowin lastenkotisäätiön tarinaan. Ylen tutkivan journalismin ohjelma M.O.T. on käsitellyt Bensowin juttua ohjelmissaan peräti kolmessa eri jaksossa. Lastenkotisäätiön perusti aikoinaan upporikas lapseton pariskunta, joka halusi testamentata koko omaisuutensa apua tarvitsevien lasten hyväksi. Vuosikymmenten aikana säätiön omaisuus on huvennut hurjasti, sen maaomaisuutta (Kauniaisista!!!) on myyty pala palata, kokonainen toimistotalon puolikas Helsingin Etelä-Esplanadilta katosi säätiön varallisuudesta jne. Säätiön varallisuudesta "huolta pitäneet" henkilöt asuivat itse säätiön parhaimmissa kiinteistöissä eli hulppeissa huviloissa Kauniaisten keskustassa tai käyttivät itse säätiön kesäpaikkaa saaristossa. Heillä oli mm. vuokrasopimus hintaan "yksi markka per kalenterivuosi" tai sitten huvila oli kirjattu työsuhdeasunnoksi. Säätiön toiminta oli erittäin leväperäistä, mutta täytyy kysyä, oliko säätiöitä valvova Patentti- ja rekisterihallituskaan ajan tasalla. Täältä löytyy lisää tietoa Bensowin lastenkodin historiasta, nykypäivästä sekä sille välille sijoittuvista tapahtumista: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/2 ... tenkotinsa

Kyllähän konnia tiedetään nimeltäkin ja monen toimet ovat luupin alla. Mutta prosessit ovat pitkiä ja saa nyt sitten nähdä, mitä tulevaisuudessa selviää. Taitaa kuitenkin monen ennen niin moitteettomasta maineesta nauttineen herrasmiehen, perheenäidin, uraputkihenkilön ja monen muut maine tahrautua ennemmin tai myöhemmin. Eräs kaveri alkoi miettiä, että varmaan joku syynää niitäkin maita, joita Bensowin lastenkotisäätiö on Kauniaisista myynyt. Että kuka tai mikä taho ne maat osti, kuka hyväksyi kaavat, kuka rakennutti, kuka rakensi, ketkä ostivat, keille on myyty eteenpäin. Lopputuotteen eli esimerkiksi omakotitalon ostaja on voinut olla tietämätön kaikesta. Aivan liian usein tämän tyyppisissä jutuissa on kuitenkin sellainen kuvio, että koko ns. ravintoketju tietää vähintään sen, että kupletin juoni ei ole aivan puhtoinen. Ei tämä Bensowin säätiön härdelli edes ainoa röyhkeys Suomesta ole, ei todellakaan, mutta tämä on siinä mielessä helppo ottaa esiin, koska Ylen perinpohjainen selvitystyö on edelleen netissä luettavissa ja katsottavissa. Yksi ikävä juttu on myös Helsingin opetusvirastosta pöllityt noin 8,5 miljoonaa euroa tai ainakin sen arvosta teknisiä laitteita. Siinäkin tapauksessa aikuiset rikolliset varastivat lapsilta. Keissin osalta on kyse verorahoista hyvinkin suoraan. Toki kehitysavun osaltakin on pitkälti kyse ihan tavallisista suomalaisten ihmisten veroeuroista.

Nämä Suomesta mainitut jutut otin esiin siinäkin mielessä, että todellakin mm. poliittiset päättäjät, korkea-arvoiset viranhaltijat ja monet muut aiemminkin hyvääkin mainetta nauttineet henkilöt ovat olleet valmiita ryhtymään tällaisiin rötöksiin. Minusta on päivän selvää, että samaa tehdään myös ulkomailla ja kansainvälisissä projekteissa.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

RL11/6
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: Pe Elo 07, 2020 9:53 am

Re: Kehitysapurahaa päätyy päättäjien ja auttajien pankkitileille?

Viesti Kirjoittaja RL11/6 »

Aivan sama homma on kuntapäättäjien sukulaisilleen ohjaamat rakennusurakat ja kavallukset. Tämän vuoksi rahankeräyslupaan pitäisi lisätä tarkat kohteet ja jälkiselvityksenä kuitit julkisiksi. Suomessa on paljon pikkukuntia joiden nilkkijohtajat saavat sosiaalietuuksia kymmeniätuhansia vuositasolla veronmaksajilta. Vantaan kaupunginjohtajat ovat tunnettuja kavalluksista, lahjuksista ja rateista. Keski-Suomen ja Lapin kunnissa meininki on vieläkin hurjempaa. Johtoporras nostaa korkeaa palkkaa ja ohjailee kuntien rahoja omille tileilleen.

Avatar
H.Moilanen
Adrian Monk
Viestit: 2882
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kehitysapurahaa päätyy päättäjien ja auttajien pankkitileille?

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

RL11/6 puhuu asiaa. Näitä juttuja on aivan käsittämättömän paljon ja kupla puhkeaa ennemmin tai myöhemmin. Onhan kupruja jo tullutkin esiin ja niistä on tuomioita jaettu. Ainakin minusta on vaikuttanut, että juttuja on viime aikoina tullut julkisuuteen enemmän kuin männä vuosina.

Jonkun toisen jutun yhteydessä otin hiljattain esiin Helsingin asuntotuotantotoimiston (ATT) ex-johtaja Sisko Marjamaan touhut. Hänhän sai tuomioita alaistensa työsyrjinnästä, mutta alaisten mukaan hän myös junaili yhden edullisen hitas-asunnon Helsingistä sukulaiselleen niin sanotusti tiskin alta. Tarvitseeko enää ihmetellä, miksi muun muassa tietyillä poliitikoilla on hitas-kämppiä sijoituskämppinä?

Yhdessä vaiheessa pengottiin enemmän erään firman taustoja. Selvisi ettei kyseistä firmaa ole olemassakaan yritysrekisterissä. Yritys siis toimii ja myy tuotteitaan/palveluitaan asiakkaille, mutta sitä ei olla löydetty sitten mistään virallisista rekistereistä. Emme ole löytäneet kyseiselle "firmalle" myöskään y-tunnusta. Kuitenkin paikan päällä homma pyörii, asiakkaita käy, ollaan itsekin käyty :wink: , "firma" mainostaa toimintaansa tavallisen firman tavoin ja sen voi löytää sijaintikunnan yritysluettelosta. Eikä siinä vielä kaikki, nimittäin kyseinen firma on saanut sijaintikunnaltaan avustuksia (mm. toimitilojen laajentaminen) useampaan otteeseen. Miten mikään kunta voi myöntää rahallista tukea sellaiselle "firmalle", jota ei löydy edes yritysrekistereistä eikä firmalla vaikuta olevan y-tunnusta? Todella moni tietää, että "firman" pyörittäjillä ei ole pelkästään puhtaita jauhoja pussissaan. Konnailevat siis muutenkin. On kuitenkin ihmetelty, miksi ovat valinneet tällaisen rikostavan. Floppi on helppo paljastaa jopa kotisohvalta käsin. Toki sen jälkeen täytyy tehdä hieman jalkatyötä, mutta silti.

Helsingin kantakaupungin alueelta bongasin myös ravintolan, joka toimii tälläkin hetkellä mitä ilmeisemmin ilman y-tunnusta ja rekisteröintiä. Edellisiltä omistajilta jäi laskuja pystyyn, joten firma meni konkkaan, mutta samat tyypit vaikuttavat edelleen pyörivän samassa liiketilassa saman bisneksen parissa. Kun kysyttiin nykyistä omistajaa, niin hän kuulemma haluaa pysyä tuntemattomana. Kun kysyttiin y-tunnusta, ei enää saatu vastausta. Muualtakin on kuulunut, että etenkin koronavuoden 2020 aikana on syntynyt kahviloita ja ravintoloita, joiden y-tunnusta ei saa selville kysymälläkään. Se pitäisi selvitä myös kassakuitista, mutta ei aina selviä. Myös erään kahvilan y-tunnuksen selvittäminen on minulla työn alla, mutta vaikeaa tuntuu olevan. Nämä kaikki ravitsemusliikkeet ovat tietysti maahanmuuttajien pyörittämiä paikkoja: Turkki, Iran, Venäjä jne. Kylänmiehet arveli, että maahanmuuttajille on tullut rahapula ja pakkoraossa on sitten tehtävä rikoksia näinkin alkeellisilla keinoilla. Voi olla tottakin. Ehkä eivät saa enää niin helposti rahaa esim. huumekaupasta, jota sitten pesisivät esimerkiksi liikkeenjohdon konsultaatiota :mrgreen: tarjoavan lumefirman avulla. Ehkä on ollut pakko ruveta leipomaan ja yrittää myydä niitä tuotoksia "verovapaasti". Se kyllä ottaa pattiin, että kun tällaisista tapauksista yrittää reklamoida eteenpäin viranomaisille, niin eipä siellä tunnu paljon olevan kiinnostusta. Vaikuttaa ihan rikollisten suojelulta suoraan sanottuna. No, ilmoitan aina ylemmäs ja ylemmäs niin kauan, kun tarvitsee.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.

throwaway
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2018 1:26 pm

Re: Kehitysapurahaa päätyy päättäjien ja auttajien pankkitileille?

Viesti Kirjoittaja throwaway »

Ilmoita verottajalle että epäilet veronkierrosta ja maksamattomista arvonlisäveroista ja jos bisseä myydään niin alkoholitarkastajalle. Siinä tulee kaksi karmeinta rikosta jotka tässä maassa toi tehtailla.

Vastaa Viestiin