Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
dazu
Perry Mason
Viestit: 3632
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja dazu »

On Anoi Kaa kirjoitti:
Su Marras 10, 2019 5:15 am
Olet vääntänyt noita ehkä hieman liikaa, kauanko tuollaiseen suoritukseen edes menee? Kolmisen tuntia saisi hakata päätään polviin 1/s -tahdilla. Niskavaivoja voi tulla vähemmästäkin.
Heh, ei tuollaista treeniä normaalisti tehdä. Joskus vaan kokeillut, että paljonko menee yhteen putkeen. Niskavaivoja ei ehkä tuosta yhdestä yrittämästä tullut, mutta selkään tuo kyllä ottaa.
Normaali päivittäinen treeni tapahtui painojen kanssa ja oli paljon lyhyempikestoinen.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Perry Mason
Viestit: 3632
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja dazu »

systeris kirjoitti:
Ke Marras 06, 2019 12:42 am
Me luullaan, et ollaan niin poikkeuksellisia et voidaan parantaa ne miehet. Et just se tyyppi, joka se väittää olevansa, on se oikeesti, mut sil on vaan vähä ongelmia joista se kyl pääsee, koska mä oon niin tärkeä.

Ja jotenki ne pahat pojat kiinnostaa, onko se si joku eläimellinen vaisto, et aggressiiviset miehet olis jotenki parempia puolustaa, jos tilanne tulee. Mikä ei muuten empiirisen tutkimustiedon perusteella oo aina totuus lol.
Niin, nainen kykenee parantamaan psykopaatin, vaikka psykiatrit ja psykologit ei siihen kykene...

Mä luulen, että tuossa jutussa on kyse splittistä. Siinä, kun sarjamurhaaja jakaa ihmiset tappajiin ja tapettaviin, niin nainen tekee samantyyppisen jaon. Hän valkkaa miehekseen sen tappajan, koska muutoin hän olisi yhdessä tapettavan kanssa. Sosiaalidarwinistit, kuten kokoomuslaiset, sitten selittävät tätä sillä, että niillä tappajilla on paremmat geenit(yrittävät selittää splittiä itselleen sopivaan muotoon). Vasemmistolaisten, kuten ylen ja hesarin mukaan taas tappajat asuvat Helsingissä ja saavat siksi pillua, kun taas tapettavat asuvat maalla, eivätkä siksi saa pillua.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Luolamies
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: To Touko 20, 2021 1:41 am

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja Luolamies »

SuomenColumbo kirjoitti:
Su Marras 10, 2019 8:30 am
Feminismi liikehän on Rockefeller pankkisuvun rahoittama aate 60-luvulta, joka keskittyi miesten mollaamiseen.

Ja jos katsomme, että mihin se on johtanut naisia... Niin se on tehnyt heistä entistäkin heikompia ja miesvihaisempia. Mutta feminismin mukaan naisista on tullut vahvoja voittajia, jotka eivät enää tarvitse miestä perheen perustamiseen.

Tästä on sitten syntynyt suuri miljoonien epätoivoisten feministinaisten kerho, jotka eivät kykene enää terveeseen parisuhteeseen, koska heillä on nuo feministiset arvot (miesten syyllistäminen heidän huonosta isäsuhteesta) niin voimakas, joka ajaa heidät jatkuviin eroihin ja lapset kasvatetaan mielummin YH-äitinä.

Tämä onkin näiden maailmaa hallitsevien elitistien tavoite... Hajoittaa kaikki ydinperheet, koska tämä suunnitema kuuluu osaksi YK Agenda 21:stä.
Aika hyvin tiivistetty. Lisäisin vielä sen, että katsokaa mitä suojatyöbisnestä lastensuojelu, ja muu viranomaistoiminta on Suomessa. Se on sitä aitoa korruptiota. Olemattomat isän oikeudet, lasten oikeuksien rikkominen, sekä lastensuojelu- ja tapaamisoikeuslakien noudattamatta jättäminen mielivaltaisesti. Takaa epäpäteville suojatyöfemakoille lihavan tilin, ensin tietty elatusmaksuista, ja sen jälkeen paisuneen julkisen sektorin virkojen, ja erinäisten tapaamispalveluiden järjestämisestä.
Kun vajasta ei löydy työkaluja korjata sitä mikä on rikki, niin sitten se jää rikki.

Avatar
dazu
Perry Mason
Viestit: 3632
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja dazu »

Incel-professori Emilia Lounela on saanut kiitettävästi näkyvyyttä psykooseilleen mediassa tämän kesän ja alkusyksyn aikana:

Ilta-sanomat kirjoitti:Suomen suurimmalla keskustelufoorumilla kukoistaa ajatusmalli, joka lietsoo naisvihaa, väkivaltafantasioita ja pahimmillaan jopa joukkosurmia. Myös Jesse haki nuorempana incel-ajattelusta vertaistukea ja vietti vuosia haukkuen netissä naisia ja feministejä. Nyt Jesse kertoo, miksi hän päätyi siihen jamaan – ja miten pääsi lopulta pois.

Parikymppisenä Jesse oli vihainen.
Häntä suututtivat monet asiat, mutta aivan erityisesti naiset.

Hänen oli vaikea hyväksyä sitä, jos joku kiinnostava nainen olikin jo seurustelusuhteessa. Jessen mielestä naisen olisi pitänyt valita hänet toisen miehen sijaan.

– Se oli täysin epäloogista. Mutta huonojen kokemusten ja syrjäytymisen vuoksi sosiaaliset taidot olivat täysin nollissa, nyt 30-vuotias Jesse kertoo.

Hänestä tuli katkera, vihainen ja seksististä ”huumoria” netissä viljelevä nuorimies.

– Mulla oli misogynistisiä ajatuksia, ja olin askeleen päässä inceliydestä.

Misogynia tarkoittaa naisvihaa, incel taas on lyhenne sanoista involuntary celibate, suomeksi tahdonvastainen selibaatti. Käytännössä sana incel viittaa pääasiassa verkkofoorumeilla elävään miesten alakulttuuriin, jossa miehet kokevat, että heidän tahdonvastainen selibaattinsa on naisten vika.

Jessestä ei lopulta tullut inceliä. Hänestä tuli feministi, ja myöhemmin tässä jutussa kerrotaan, miten se tapahtui.

Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Emilia Lounela tuntee incel-yhteisöt hyvin, sillä ne ovat hänen väitöskirjansa aihe.

Lounelan mukaan incelin määritelmä ei ole tarkka, vaan se vaihtelee myös yhteisön sisällä. Useimpien mielestä incel on henkilö, joka ei ole koskaan ollut parisuhteessa tai harrastanut seksiä.

– Siellä on myös niitä, jotka sanovat, että jos on edes pitänyt naista kädestä, ei kuulu heihin, Lounela kertoo.

Jotkut taas voivat kokea olevansa inceleitä, vaikka ovat naimisissa olevia perheenisiä. Identiteetti ja ajatusmaailma ovat porautuneet niin syvälle, etteivät edes käytännön kokemukset voi muuttaa niitä.


Siellä on myös niitä, jotka sanovat, että jos on edes pitänyt naista kädestä, ei kuulu heihin.

Jessen huonot kokemukset naissukupuoleen liittyen tekivät hänestä vihaisen. Kuva: Kalle Parkkinen

Jesse seurusteli ensimmäistä kertaa 16-vuotiaana. Hän sanoo olleensa koko suhteen ajan ”tossun alla”. Jesse myöntyi kaikkeen, vaikka häntä kohdeltiin huonosti.

– Siinä oli henkistä väkivaltaa, jonka tunnistin vasta myöhemmin, Jesse sanoo.

Tyttöystävän isäpuoli oli Jessen mukaan arvaamaton ja väkivaltainen. Jesse kertoo olleensa kerran toisella puolella asuntoa suihkussa, kun isäpuoli oli käynyt tyttöystävään kiinni. Tyttöystävä syytti tästä Jesseä, Jesse kun ei ollut puolustanut häntä.

– Tällaista gaslightaamista siinä suhteessa oli.

Gaslighting tarkoittaa harhauttamista tai manipulointia.

Kun parisuhde lopulta päättyi, tyttöystävä veti Jessen mukaan häntä turpaan.

Ensikokemus seurustelusta oli siis suorastaan traumaattinen. Eikä seuraavakaan ihastus johtanut toivottuun lopputulokseen.

Vuosi eron jälkeen Jesse tutustui keskustelufoorumilla kiinnostavaan naiseen ja ihastui. Nainen kertoi olevansa vaihto-oppilaana ulkomailla, mutta palaamassa Suomeen.

Jesse ja nainen viestittelivät puolen vuoden ajan. Sitten kävi ilmi, että naisen profiilikuva oli varastettu ruotsalaiselta bloggaajalta. Nainen ei ollut se, joka oli väittänyt olevansa.

Kun catfishaus eli huijaus tuli ilmi, Jesse meni jotenkin rikki.

– Sydän hyppäsi kurkkuun ja jäi sinne. Epäilin kaikkia ihmisiä tämän jälkeen. Tuntui, että mua käytettiin hyväksi. Tulin vainoharhaiseksi.


Epäilin kaikkia ihmisiä tämän jälkeen. Tulin vainoharhaiseksi.

Punainen pilleri on keskeinen incel-yhteisön käyttämä metafora. Incelit ajattelevat, että he ovat valinneet punaisen pillerin ja näkevät täten totuuden, jolta valtaosa ummistaa silmänsä. Tematiikka on lainattu The Matrix -elokuvasta. Kuva: Kalle Parkkinen

Sen jälkeen 18-vuotiaasta Jessestä tuli vihainen ja syrjäytynyt nuori mies, joka vietti aikaa lähinnä netissä.

Siellä hän törmäsi muihin kaltaisiinsa, pettyneisiin ja katkeriin miehiin, jotka tuntuivat ymmärtävän kaiken sen, mitä muut eivät. Jessellä oli paha olo, mutta enää hän ei ollut yksin.

Emilia Lounelan havaintojen mukaan tyypillisiä syitä incel-ajatusmaailman omaksumiselle ovat juuri yksinäisyys ja kokemus siitä, ettei löydä kumppania.

– Ja että kokee, ettei saa edes samanlaisia mahdollisuuksia kuin muut, Lounela kertoo.

Joidenkin kohdalla negatiiviset tunteet ja kokemukset voivat kanavoitua naisvihaan. Ilmiön kannalta olennainen kysymys onkin, miksi joillain käy näin ja joillain ei.

– Jos joku netissä heitti joitain naisvihaisia ajatuksia, niin halusin kuulua siihen porukkaan. En osannut tarkastella heidän ajatuksiaan kriittisesti, Jesse myöntää.

Naisviha ja inceliys eivät ole synonyymejä. Naisvihaa esiintyy netissä todella paljon myös incel-yhteisöjen ulkopuolella. Lounela lisää, että on inceleitä, jotka eivät vihaa naisia, mutta incel-yhteisöissä on paljon naisvihamielistä keskustelua.

– Yhteisöissä usein selitetään maailmaa naisvihamielisten selitysmallien avulla, mikä normalisoi naisvihaa, Lounela kertoo.

Internet on helpottanut samanhenkisten ihmisten ajatustenvaihtoa ja siten toiminut polttoaineena incel-ryhmien ja -yhteisöjen muodostumiselle.

Tämän allekirjoittaa myös Jesse: ilman nettiä hän tuskin olisi törmännyt koko ideologiaan – tai ainakaan jäänyt siihen vuosiksi jumiin.

Yksi ALUSTA, jossa suomalaisten inceleiden keskusteluihin voi törmätä, on Suomen suurin nettifoorumi Ylilauta. Siellä kirjoittelu on täysin anonyymiä. Tähän juttuun on poimittu incel-ajattelua edustavaa kirjoittelua juuri Ylilaudalta.

Esimerkiksi eräs kommentoija näkee miesten ja naisten välisen tilanteen eron seuraavasti:

Erittäin monet autistinaiset roikkuvat koneella 12h päivässä, eikä se haittaa heidän munansaantiaan millään tavoin. Silti on jonossa tuhat miestä, kunhan omistaa oikeat sukuvärkit.

Kymmenen vuotta sitten Jesse olisi todennäköisesti kommentoinut perään, että kyllä, just näin.

Ikävuosina 18–22 hänellä oli kyllä joitakin kokemuksia naisten kanssa, mutta vainoharhojen ja vahvan luottamuspulan vuoksi hän ei kyennyt deittailemaan. Se tuntui epäreilulta.

– Ajattelin, että tämän pitäisi olla helpompaa. Koin olevani oikeutettu. En siihen, että minulla olisi kumppani, vaan siihen, että voisin luottaa naisiin.

Jesse kokee olleensa noihin aikoihin “redpillattu”. Red pill, punainen pilleri, on yksi incel-yhteisön käyttämistä vertauskuvista.

Idea on omittu tieteiselokuva Matrixista, jossa sininen pilleri kuvastaa valetodellisuudessa tietämättömänä vaeltamista ja punainen pilleri taas totuuden näkemistä. Incelit käytännössä kokevat, että he ovat valinneet punaisen pillerin ja tulleet ”tietoisiksi” naisten ja yhteiskunnan välisestä salaliitosta, joka sortaa miehiä. Sininen pilleri taas kuvastaa tässä kontekstissa feminismiä ja tasa-arvoajattelua.

Jesse kokee tulleensa ”redpillatuksi” aikana, jona hän näki kaikki naiset yhtenä, epäluotettavana massana. Kuva: Kalle Parkkinen

Sinisen ja punaisen pillerin ohella jotkut puhuvat vielä mustasta pilleristä. Siihen uskovat incelit ovat potentiaalisesti vaarallisimpia, sillä he uskovat, että vallitsevaa ”syrjivää” nykytilannetta ei voi muuttaa kuin väkivalloin.

Näin ajatteli muun muassa 25-vuotias opiskelija Alek Minassian, joka ajoi Torontossa autolla jalankulkijoiden päälle vuonna 2018. Ennen tekoaan hän oli kirjoittanut Facebook-seinälleen: “Incel-vallankumous on jo alkanut! Me kukistamme kaikki Chadit ja Stacyt!”

Chadilla tarkoitetaan erityisen komeaa, naisten suosiota nauttivaa miestä, Stacylla taas viehättävää ja saavuttamattomissa olevaa naista, joka kiinnostuu vain Chadeista.

Lounelan mukaan incelit antavat valtavasti painoarvoa ulkonäölle. On tyypillistä, että incel-ajatteluun kytkeytyy tyytymättömyys omaan ulkonäköön: yksi kokee olevansa liian lyhyt, toinen kaipailee isompia lihaksia ja kolmas jykevämpää leukaa. Ainakin osittain inceliys liittyy siis nuorten miesten ulkonäköpaineisiin.

– Kokemukseen voi liittyä myös kehodysmorfiaa, eli sitä, että näkee itsensä epäviehättävämpänä kuin muut. Oma peilikuva ahdistaa, Lounela sanoo.

Myös Jessen kohdalla oma ulkonäkö oli merkittävä syy sille, että hän koki incel-aatteen omakseen. Vaikka jotkut naiset esittivät kiinnostuksen merkkejä, sympaattisen näköinen mies ajatteli, ettei voi riittää kenellekään sellaisena kuin on. Jesse oli varma, että oikeasti naiset pitävät vain yhteen muottiin sopivista miehistä, eikä hänestä voisi koskaan tulla sellaista.

– Ajattelin, että mua syrjitään sen vuoksi, kun en ole tietynlainen.

Katkeroiduttuaan Jesse näki kaikki naiset yhtenä massana, ei yksilöinä.

Myös incelit yleistetään usein yhdeksi joukoksi, vaikka yhteisön sisällä kaikki eivät suinkaan ihannoi esimerkiksi väkivaltaa.

Kun 22-vuotias mies, jonka taustalta paljastui incel-ajattelua, surmasi viisi ihmisistä Englannin Plymouthissa elokuussa 2021, incel-ryhmissä käynnistyi kiivas keskustelu, jossa osa riemuitsi, mutta eivät suinkaan kaikki.

Emilia Lounela on tutkinut tätä keskustelua. Hänen mukaansa inceleiden leimaaminen yhdeksi tismalleen samalla tavalla asioista ajattelevien ryhmäksi voi entisestään ruokkia inceleiden epäluuloa ja katkeruutta ulkopuolisia kohtaan. Tämä vahvistaa herkästi ajatusta siitä, ettei kukaan ulkopuolinen voi ymmärtää heitä.

– Se hankaloittaa heidän tavoittamistaan. Jos heillä on sosiaalisia tai mielenterveydellisiä ongelmia, he eivät tällöin välttämättä hakeudu niin helposti palveluiden pariin.

Jessen ajoi naisvihan syövereihin se, että hän on hyvin epävarma itsestään. Hyväksi onneksi sama ominaisuus ohjasi hänet sieltä myös ylös.

Ei Jesse koskaan uskaltanut oikeasti kohdella naisia huonosti tai sanoa heille kasvokkain edes pahaa sanaa. Hän purki vihaansa netissä ja haukkui siellä lyttyyn niin naiset, feministit, vasemmistolaiset kuin ”valkoritarit”, jotka puolustivat muita hänen kaltaisiltaan ”totuuden” puhujilta.

Nyt Jesse on itse feministi ja kai jonkinlainen valkoritari. Ja sellaisena paljon onnellisempi kuin ennen.

Jessen ajatusmaailman muutos alkoi yllättäen. Hän tapasi kasvotusten erään nettituttavan, joka alkoi kyseenalaistaa misogyynisia ajatuksia.

– Hän oli ensimmäinen, joka laittoi mut ajattelemaan, että ehkä tämä ei ole oikein.


Hän oli ensimmäinen, joka laittoi mut ajattelemaan, että ehkä tämä ei ole oikein.

Vähitellen Jesse tajusi, että juuri naisvihassa jumittaminen vaikeutti hänen sosiaalista elämäänsä.

Ensimmäinen haitallinen käytösmalli, josta Jesse luopui, oli tuntemattomille räyhääminen netissä. Hän irrottautui vanhoilta verkkofoorumeiltaan ja alkoi viettää aikaa toisenlaisia arvoja kannattavien ihmisten kanssa.

Kohta Jesse huomasi call outtaavansa itseään – eli jos hän havaitsi käyttävänsä selkärankaan iskostuneita misogynistisiä ilmaisuja tai sanoja, hän korjasi niitä itse. Tätä Jesse tekee yhä, tosin tarvetta on nykyään harvemmin.

Tutkimustietoa siitä, mitkä seikat kääntävät ihmisen pois incel-henkisestä ajatusmaailmasta, ei vielä ole. Lounelan näkemys on, että monien kohdalla inceliksi identifioituminen on elämänvaihe, josta iän ja kokemuksen karttuessa irtaantuu.

– Incelit itse keskusteluissaan toisaalta sanovat, että jos tämä menee ohi ja löytäisi vaikka kumppanin, ei koskaan oikeasti ollut incel, Lounela kertoo.

Jesse on ollut onnellisempi jätettyään red pii -ajatusmaailman taakseen. Kuva: Kalle Parkkinen

Vaikka incel-TAUSTAISIA väkivallantekoja on tehty toistaiseksi lähinnä Yhdysvalloissa ja Kanadassa, on esimerkiksi Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo nostanut incel-liikkeen vuonna 2020 potentiaaliseksi uhaksi turvallisuudelle. Suomessa suojelupoliisi ei ole samanlaista linjausta tehnyt ainakaan julkisesti.

Myös suomalaisilta keskustelufoorumeilta löytää mustan pillerin mielialaa henkiviä kommentteja. Toki ei voi varmasti sanoa, onko esimerkiksi tämä kommentti kirjoitettu tosissaan:

Väkivaltaan ryhtyminen seksin takia ei ole säälittävää, vaan urhoollista. Seksittömyys on epäoikeudenmukaista ja sitä vastaan on täysin hyväksyttävää taistella. Esimerkiksi ritari-ihanne perustui naisten siveyden puolustamiseen, tietty sillä ehdolla, että tuo nainen valitsee tämän ritarin.

Lounela korostaa, ettei ole turvallisuusasioiden asiantuntija, mutta hän arvioi liikkeen väkivallan uhkan Suomessa pieneksi – osin sen vuoksi, että monet inceleistä ovat eristäytyneitä ja pääsevät purkamaan turhautumistaan netissä. Hän uskoo, että incel-taustaisen väkivallan uhriksi joutuvat lopulta usein incelit itse: foorumeilla puhutaan paljon itsensä satuttamisesta ja itsemurhan tekemisestä.

– Sellainen ruokkii toivottomuutta ja omia mahdollisia itsemurha-ajatuksia.
Älä jää yksin

Tee näin, jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia

Jesse seuraa yhä toisinaan incel-keskusteluita. Niiden perusteella hän ei usko, että Suomessa tapahtuisi terroritekoja liikkeen nimissä.

Hänestä incel-ideologia on huolenaihe ennen kaikkea ihmisten hyvinvoinnin näkökulmasta. Olisi parempi, jos pystyttäisiin estämään nuorten, tässä tapauksessa nuorten miesten, syrjäytymistä ja saada heidät ajattelemaan, että pahasta olosta kannattaa ja pitää puhua.

Sitä Jesse ei osaa sanoa, miten tässä voitaisiin onnistua.

Vaikkei terroritekoja tai väkivaltaa tapahtuisi, incel-yhteisö aiheuttaa jo toisenlaista uhkaa. Ilta-Sanomat tavoitteli tähän juttuun erästä asiantuntijaa, joka kieltäytyi kommentoimasta aihetta. Hän epäili joutuvansa inceleiden nettivihan maalitauluksi.

Jesse toivoo, että miesten kaveriporukoissa aina edes yksi rohkenisi puuttua siihen, kun joku heittää naisvihamielisen vitsin.

– Jos siihen ei puututa, sitä pidetään normalisoituneena asiana. Se taas pitää yllä naisvihaa, hän sanoo.

Jessen kokemus kun on, ettei naisviha johda yhtään mihinkään. Siitä luopumisen jälkeen hänen on ollut helpompi olla.

– Jos et ole naisvihamielinen, niin ihmiset tykkää susta enemmän. Se on aika simppeliä, Jesse sanoo ja hymyilee.

Jesse esiintyy jutussa vain etunimellään yksityisyytensä suojaamiseksi.

Lisää täällä:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008885196.html
hesari kirjoitti:OLEN ulkopuolinen.

Muut saavat jotain, mistä minä jään paitsi.

Kukaan ei välitä minusta.

Tällaiset kokemukset yhdistävät joukkoa vihaisia heteromiehiä, joita kutsutaan myös inceleiksi. Termi tulee englannin kielestä sanoista involuntary celibacy eli ”tahdonvastainen selibaatti”.

Helsingin yliopiston tutkija Emilia Lounela on ensimmäisenä Suomessa ryhtynyt tekemään incel-alakulttuureista väitöskirjaa.

”Incel-yhteisöjä on ollut olemassa koko 2000-luvun ajan, mutta ne ovat tulleet nyt entistä näkyvämmäksi. Kyseessä on monipuolisempi ilmiö kuin ymmärretään”, Lounela sanoo.

Ajatteluun kuuluu näkemys, että seksi on hyödyke, joka jakautuu yhteiskunnassa epätasaisesti: toiset saavat mutta toiset eivät. ”Tahdonvastainen selibaatti” herättää inceleissä turhautumista, joskus myös katkeruutta tai raivoa.

Lounela on tutkinut nettikeskusteluja eri alustoilla.

Kirjoituksissa toistuvat seksin puutteesta johtuva turhautuminen, naisviha, yksinäisyys sekä osattomuuden, kelpaamattomuuden ja uhriutumisen kokemukset.

”Keskeistä on tunne siitä, että muut saavat jotakin ja minä jään ilman. Se ei aina tarkoita vain seksiä, vaan on laajempi kokemus siitä, että kukaan ei välitä ja olen ulkopuolinen yhteiskunnassa.”

ETELÄ-SUOMESSA asuva Henkka, 35, on yksi niistä miehistä, jotka haluaisivat seksiä mutta eivät sitä saa. Henkka ei esiinny jutussa omalla nimellään asian arkaluonteisuuden vuoksi, mutta hänen henkilöllisyytensä on HS:n toimituksen tiedossa.

Seksittä eläminen on Henkan mielestä iso epäkohta – eikä pelkästään yksilön asia. Seksin saamisen ei tulisi olla kenenkään omalla vastuulla, hän näkee.

”On aika kohtuutonta vastuuttaa yksilöä siitä, jos hän jää ilman. Kaikista ei ole lähestymään naisia. Ja kyllähän yhteiskunta tukee muitakin ihmisten tarpeita, kuten asumista”, Henkka vertaa.

”Julkinen terveydenhuolto on toteutettu verovaroin, ja myös seksi voisi olla peruspalveluiden piirissä. Kelasta voisi saada erillisen tuen, tai tarjolla voisi olla valmiiksi maksettuja aikoja tietylle seksityöntekijälle. Näen, että seksin saannin tukeminen voisi ehkäistä myös seksirikollisuutta.”

Henkka ei kutsu itseään inceliksi. Incel-keskusteluja esimerkiksi Ylilauta-sivustolla hän sanoo kerran käyneensä katsomassa, lähinnä uteliaisuuttaan.

”Aika tyhjänpäiväinen sivusto, sanoisin. Itse en naisvihaa ymmärrä enkä arvosta. Miksi ihmeessä vihaisin naisia, joita haluan?”

Vaikka Henkka on työtön eikä opiskele, hän ei miellä itseään syrjäytyneeksi eikä koe jääneensä yhteiskunnan ulkopuolelle.

Hän kuitenkin myöntää jakavansa joiltain osin inceleiden tyypilliset ajatukset.

”Seksi yhtä lailla kuin ravinto ovat ihmiselle elintärkeitä perustarpeita, aiheuttavat mielihyvää sekä pitävät yllä hyvinvointia ja jaksamista. Olisi kansalaisoikeus saada riittävästi seksiä.”

Lounelan mielestä on kiinnostavaa, miksi incel-yhteisöissä keskustelu tuntuu kiertyvän seksin tai sen puutteen ympärille. Yksi selitys on tutkijan mukaan se, että kulttuurimme on melko seksikeskeinen.

”Esimerkiksi ensimmäistä seksikertaa pidetään tärkeänä siirtymäriittinä aikuisuuteen. On tavallista pilkata miehiä, jotka eivät saa naisia. Naisten kohdalla kokemuksen puute ei ole samalla tavalla naurunalaiseksi tekevä asia.”

Henkka ei ole koskaan ollut parisuhteessa, jos lyhyitä tapailusuhteita ei lasketa. Seksikontakteja on ollut välillä.

Hän on ratkaissut asian ostamalla säännöllisesti maksullista seksiä. Vuonna 2018 Henkka päätyi seksiostojen vuoksi myös velkasaneeraukseen, kun velkaa oli 28 000 euroa.

Nyt hänellä ei ole varaa ostaa seksiä.
LOUNELA kiinnostui tutkimaan ilmiötä, sillä tieteellistä tietoa aiheesta on vielä ohuelti.

On hyvin vaikea sanoa, kuinka yleistä incel-ajattelu on tai onko se lisääntynyt. Lounela näkee, että ilmiö kytkeytyy laajemmin yhteiskunnassa näkyvään naisvihaan sekä naisten oikeuksien kieltämiseen. Yksi esimerkki on keskustelu aborttioikeudesta.

Incelit näkevät tyypillisesti naiset resurssina tai materiana, johon kaikilla miehillä tulisi olla yhtäläinen oikeus.

”Vallalla on yhä käsitys, että naiset antavat ja miehet saavat seksiä, eivätkä miehet voi parantaa tilannettaan mitenkään, vaan ovat geeniensä armoilla”, Lounela sanoo.

Tuoreen tutkimuksen mukaan incel-toimintaa saattavat ruokkia parisuhdemarkkinoiden olosuhteet. Melbournen yliopiston tutkijat huomasivat, että incel-twiittejä kirjoitetaan eritoten asuinalueilla, joissa on miesenemmistö ja isot tuloerot. Samoin kirjoituksia tulee enemmän alueilta, joissa on vähän sinkkunaisia ja joissa on pienet sukupuolten väliset palkkaerot.

Suomessa tällaista analyysia ei ole tehty.

Ulkonäöstä yhteisöissä puhutaan paljon, Lounela sanoo. Moni kokee, ettei täytä naisten miehille asettamia vaatimuksia.

"Omasta ulkonäöstä on valtava huoli. Vikoja ja puutteita ruoditaan, ja jos on vaikka pieni leuka, ei lihaksia ja alkava kalju, ajatellaan, että on tuomittu jäämään ilman naisia.”

Anonyymi verkko voi antaa kaivatun yhteenkuuluvuuden tunteen: tässä porukassa en olekaan yksin. Lounelan mukaan koulukiusaamista ja syrjäytymistä tuodaan usein esiin.

NIMIMERKKIEN suojassa käydyt verkkokeskustelut ovat usein alatyylisiä ja aggressiivisia. Pahimmillaan incel-ajattelu on purkautunut jopa väkivaltana ja terroritekoina.

Vuonna 2014 Kaliforniassa nuori mies murhasi kuusi ihmistä ja haavoitti neljäätoista. Iskua ennen tekijä oli kuvaillut pettymystään yhteiskuntaan ja naisiin.

Kanadassa mies tappoi vuonna 2018 kymmeniä ihmisiä ajamalla väkijoukkoon ja ilmoitti syyksi koston, koska oli kokenut naisten hyljeksintää. Kesällä 2021 Britanniassa incel-sivustoilla aikaansa viettänyt mies ampui kuusi ihmistä.

Suojelupoliisi (Supo) pitää incel-ajatteluun liittyvää poliittista väkivaltaa Suomessa melko satunnaisena. Suposta todetaan, että väkivallanteot ovat toistaiseksi painottuneet Pohjois-Amerikkaan, mutta vastaavanlaiset teot voivat kuitenkin inspiroida samanmielisiä Suomessakin.

”Arvioimme, että Suomessakin on incel-ajatteluun samaistuvia henkilöitä, joista jotkut kannattavat mahdollisesti myös väkivaltaista toimintaa. Incel-henkinen naisvihamielisyys voi olla läsnä joidenkin ääri-ideologioita kannattavien ihmisten ajattelussa ja muodostaa yhden tekijän ihmisen radikalisoitumisessa”, Supon viestinnästä kommentoidaan.

Naisiin kohdistuva väkivalta on kuitenkin Suomessa iso ongelma. Arviolta joka kolmas nainen joutuu väkivallan tai sen uhan kohteeksi lähisuhteissaan jossain vaiheessa elämäänsä.

Lounela muistuttaa, että aggressiivinen puhe ei vielä tee kenestäkään vaarallista. Anonyymeistä puheenvuoroista ei voi myöskään päätellä, onko teksti pelkkää uhoa vai onko kirjoittaja tosissaan.

”Kysymys siitä, kuinka laajaa tai aggressiivista liikehdintä on, on vaikea. Suinkaan kaikki eivät hyväksy väkivaltaa.”

Se kuitenkin tiedetään, että pahimmillaan toivottomuus voi tehdä ihmisestä muille vaarallisen.

”Hän saattaa ajatella, että haluaa kostaa maailmalle, koska oma elämä ei ole sujunut kuten olisi toivonut. Ei voi sanoa, ettei sellaista tapahtuisi”, Lounela sanoo.
191305729
PSYKOLOGI Jukka Oksaselle incel-puhe on tuttua. Hän on kohdannut sitä kasvokkain.

Helsingin Metropolia-ammattikorkeakoulussa työskentelevä Oksanen oli vuosina 2019–2020 vetämässä hanketta, jonka pyrkimys oli tukea nuorten miesten seksuaaliterveyttä sekä ehkäistä vahingoittavaa seksuaalikäyttäytymistä.

”Ohjatuissa keskusteluryhmissä puhuttiin seksistä paljon ja suoraan. Moni koki, että oma identiteetti ja itsetunto määrittyivät sen mukaan, millä tolalla naisasiat ovat ja onko seksikokemuksia”, Oksanen kertoo.

Yhteisöissä myös itsemurhariski on korostunut.
Miehet kuvailivat elämäänsä usein kertoen, että heiltä puuttui opiskelupaikka, työ sekä ystävät. Moni asui edelleen ”mutsin luona”. Tämä oli omiaan synnyttämään huonommuuden tunteita.

"He kertoivat, kuinka ei ole ketään, kenen kanssa puhua. Opinnot jäävät kesken, on masennusta, et ryhmäydy. Yksi mies sanoi, että oli ollut Tinderissä viisi vuotta saamatta yhtäkään matchia”, Oksanen kertoo.

Vaikka parisuhteita olisi ollut, sekään ei vähentänyt naisvihaa ainakaan hankkeeseen osallistuneilla miehillä. Pikemminkin päinvastoin.

"Vetäytyvimmillä miehillä ei ollut naisvihaa. Mutta heillä, jotka oli hylätty tai jotka olivat joskus olleet parisuhteessa, naisviha näkyi vahvemmin.”

Ratkaisuna incel-ajattelun vähentämiseen Oksanen pitää nuorten miesten tukemista.

”Psykologina näkisin, että tarvitsee ymmärtää syitä pahan olon ja huonon käytöksen takana. Taustalla on hyväksynnän kaipuu ja tarve. Se on niin kipeä asia, että se on helpointa peittää solvaamisella ja räyhäämällä netissä.”

”Ihanne olisi, että se olisi perhe. Mutta Suomessa se on pikemminkin yhteiskunta ja sosiaalitoimi kuten etsivä nuorisotyö, jos jokin. Jokainen tarvitsee ryhmän, johon kiinnittyä. Jo se ehkäisisi syrjäytymistä ja yksinäisyyttä.”

Tutkija Lounela on samaa mieltä. Ryhmän tulisi kuitenkin olla jokin muu kuin anonyymi nettiyhteisö, jolla keskustelut ruokkivat toivottomuutta, itseinhoa ja ulkopuolisiin kohdistuvaa katkeruutta.

Yhteisöissä myös itsemurhariski on korostunut. Porukkaan kuuluvat tietävät tämän itsekin, ja välillä keskusteluissa herää kollektiivinen huoli jostakin henkilöstä.

”Saatetaan pohtia, onko tämä nimimerkki vielä elossa, koska hän ei ole ollut äänessä vähään aikaan”, Lounela kertoo.

Lohdullisena Lounela pitää sitä, että incel näyttäisi olevan läpikulkuidentiteetti. Kun ihminen varttuu, myös oma ajattelu monesti muuttuu ja mustavalkoinen suhtautuminen vähenee.

Osa voi päästä pois yhteisöstä elämänmuutoksen myötä: kaivattu kumppani löytyy ja vointi paranee.

"Huoli kelpaamattomuudesta ja siitä, että muut eivät hyväksy, kuuluu nuoruuteen. Monille se on vaihe, joka menee ohi. Kun tulee hyväksytyksi, voi alkaa hyväksyä muita. Se voi auttaa pois yhteisöstä. Varmuudella ei kuitenkaan tiedetä, jääkö naisvihamielinen ajattelu pysyvämmäksi.”

Lisää täällä:
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009056699.html
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Perry Mason
Viestit: 3632
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja dazu »

Haluan vielä palata tämän ketjun aloitukseen, koska se on edelleen erittäin ajankohtainen. Incel-höpötyksessä luodaan sellaista kuvaa, että Suomessa olisi suuri määrä sinkkumiehiä, jotka ovat potentiaalinen uhka yhteiskunnalle naisenpuutteensa takia. Vastaavasti tässä puheessa ihannoidaan sukupuolisuhteessa olevia ja "naistasaavia" miehiä. Jako on muodostunut hyvin mustavalkoiseksi. Feministit ovat oikeastaan jo vajaan kymmenen vuoden ajan perustelleet tätä jakoa tuhansissa ja tuhansissa someviesteissä siten, että nainen ei valitse koskaan väärin. Kyse on siis näiden incelien uhasta puhuvien naisten mukaan siitä, että nainen on täysin virheetön luonnonvalitsija, joka valitsee aina parhaat miehet ja siten kelvottomat, pahat ja rumat miehet jäävät ilman parisuhdetta ja nämä ilman parisuhdetta jäävät miehet ovat naisten mukaan näin siis myös luonnostaankin uhka yhteiskunnalle ja, koska naiset tietävät tämän, siksi nämä miehet jäävät ilman naista.

Tällainen ajattelumalli on todella käsittämätön aikana, jolloin 40% 30-40-vuotiaista miehistä tässä maassa on sinkkuina. Eli siis tällaisena aikakautena, jolloin miehet jäävät isossa kuvassa yksin, yksinäisiä miehiä demonisoidaan.
Tästä demonisoinnista ja jaosta täydellisiin ja moraalisesti puhtaisiin naistasaaviin miehiin ja täydellisen epätäydellisiin ja vaarallisiin naistasaamattomiin miehiin, uhkuaa splittingin jako, hyvin samanlaiseen tyyliin, kuin Saksan kansallissosialismissa luotiin jakoa arjalaisiin ja juutalaisiin. Tälle splittin jaolle löytyy myös hyvin konkreettinen ulottuvuus, sillä B-ryhmän persoonallisuushäiriön omaavilla miehillä ei tätä sinkkuusongelmaa, tai naisensaantiongelmaa ole ollut siitä huolimatta, että isossa kuvassa ongelma on. Eli meillä on tilanne, että 40% miehistä on sinkkuina ja 15% miehistä omaa B-ryhmän persoonallisuushäiriön ja näistä persoonallisuushäiriöisistä noin 100% on jossain vaiheessa pitkässä parisuhteessa ja tuottaa vähintään yhden jälkeläisen. Ja, koska persoonallisuushäiriöisillä on enemmän suhteita per naama, kuin koko väestöllä keskimäärin, voidaan käytännössä sanoa, että tällä hetkellä vähintään 25% parisuhteista on sellaisia, että siinä toinen henkilö on mies, jolla on B-ryhmän persoonallisuushäiriö.
Käytännössä me ollaan siis ajauduttu yhteiskuntatason split-kulttuuriin, mikä muodostuu persoonallisuushäiriöisten miesten ympärille ja mitä naiset, etupäässä feministit ylläpitävät. Parisuhteissa olevat psykopaattiset, sosiopaattiset ja narsistiset miehet kuvataan naisten toimesta feministien johdolla täydellisiksi, täydellisen hyviksi, puhtaiksi ja kaikkivoipaisiksi ja samalla ilman parisuhdetta jäävät normaalit ja kunnolliset miehet, jotka kykenisivät tarjoamaan lapsille hyvät kasvuolosuhteet ja hyvän lapsuuden, on demonisoitu splittin mukaan täydellisen epätäydellisiksi, täydellisen pahoiksi, likaisiksi ja heikoiksi. Kuten vapaamuurari-ideologiassa sanotaan: "Luciferin valo voi loistaa vain pimeyttä vasten". Persoonallisuushäiriöiset miehet eivät näyttäisi ollenkaan niin erinomaisilta, kuin ne näyttävät, ellei heille oltaisi luotu vastakohdaksi tällaista fantasiaa jostain kamalasta inceliydestä. Tämä inceliys on jotain sellaista, mitä vasten persoonallisuushäiriöiset miehet voivat loistaa.

Kyse on naisten kannalta täysin käsittämättömästä tilanteesta. Eli, kun tietoa narsismista ja psykopatiasta on ollut paljon saatavilla, niin naiset eivät suinkaan ole oppineet varomaan tällaisia miehiä, vaan he huutavat yhteen ääneen kiimassa näitä miehiä hakkaamaan, tappamaan ja hautaamaan lapsiaan. Samaan aikaan osoitellaan sormella, kuinka kaikki paha on naistasaamattomissa miehissä. Facebook on rakentunut käytännössä kokonaan sen ympärille, että naiset hakkaavat tykkäyksiä psykopaattimiesten hääkuville ja vauvakuville.
Tilanne on käsittämätön myös feminismin näkökulmasta; kun naisilla on enemmän vapauksia, kuin koskaan ja, kun heidän asemansa on parempi, kuin koskaan, niin naiset valitsevatkin isossa kuvassa päihdeongelmaisia ja rikollisen piirteitä omaavia miehiä ja demonisoivat kunnollisia miehiä.
Minun henkilökohtainen näkemykseni on, että naiset eivät vain ole vielä valmiita nykyajan yhteiskuntaan. Naisen biologia ja neurologia ei salli vielä vapautta, eikä tasa-arvoa. Tämä on minun mielipiteeni.
Minusta olisi tärkeämpää kehittää yhteiskuntaa sellaiseen suuntaan, missä pahuus saadaan poistettua. Pahuuden poistamisen täytyy olla tärkeysjärjestyksessä naisten vapauden ja tasa-arvon yläpuolella ja, jos nämä kaksi asiaa ovat ristiriidassa, pitää naisten vapaudesta ja tasa-arvosta tinkiä. Jos naisten vapauden ja tasa-arvon hinta on se, että 50 vuoden kuluttua joka kolmannella suomalaisella on B-clusterin persoonallisuushäiriö ja joka viidessadas suomalainen on ammatiltaan sarjamurhaaja, niin tämä hinta on aivan liian kova. Ja, kun tulevaisuus on tämän näköinen, niin se tarkoittaa myös sitä, että naiset tulevat menettämään vapautensa ja tasa-arvonsa taas ainakin tuhanneksi vuodeksi eteenpäin, eli naisten vapaus ja tasa-arvo tulee automaattisesti naisten miesvalintojen seurauksena johtamaan naisten vapauden ja tasa-arvon tuhatvuotiseen menetykseen.
Oma ehdotukseni olisi tehdä tässä asiassa kompromissi, eli tapetaan nämä facebookin vauvakuvapsykopaatit ja hääkuvapsykopaatit pois ja sen jälkeen naiset joutuvat valitsemaan kumppaninsa näistä jäljellejääneistä terveistä miehistä. Tällöin naisten vapaus ja tasa-arvo voitaisiin säilyttää ja samalla myös pahuudesta päästäisiin eroon.

Tässä Incel-vouhotuksessa on myös toinen puoli, eli oikeistolainen puoli. Incel-vouhotus ei ole suinkaan pelkkää naisten vihaa sinkkumiehiä kohtaan, vaan myös oikeistolaiseen politiikkaan sisältyy keskeisesti Incel-vouhotusta. Oikeistossa tämä tilanne nähdään vapaamuurarillisen pyramidihierarkian kautta, missä miehen taso tällaisessa sosiaalisessa pyramidissa määrittelee hänen asemansa "parisuhdemarkkinoilla". Kyse on siis markkinatalouden teorian ja sosiaalidarwinismin projisoinnista parinmuodostukseen. Oikeistolainen Incel-vouhotus mukailee tässä feministien Incel-vouhotusta, eli parhaat miehet ovat hierarkian huipulla ja saavat eniten naisia ja huonoimmat miehet ovat pyramidihierarkian pohjalla ja saavat vähiten naisia. Itseasiassahan tämä poliittinen Incel-vouhotus alkoi oikeistosta, missä tämä hierarkia tuotiin esiin mm. Henry Laasasen johdolla ja sitten feministit ovat tietyllä tasolla hyväksyneet sen ja menneet siihen mukaan, eli feministit ovat hyväksyneet oikeiston näkemyksen siitä, että naisensaantihierarkian huipulla olevat miehet ovat "parhaita" miehiä parisuhdetta ajatellen ja, että hierarkian pohjalla olevat miehet ovat "huonoimpia" miehiä parisuhdetta ajatellen.
Oikeistolainen ajattelu tämän asian suhteen on siis sitä, että "nainen valitsee parhaat geenit/parhaat miehet parisuhteeseen". Yleensä, kun näkee jonkun oikeistolaisen tasoteoreetikon puhuvan tästä hierarkiasta, niin he väittävät, että hierarkian huipulla olisi joku Björn Wahlroosin, tai Teemu Selänteen kaltainen universaali alfa. Tässä mennään kuitenkin pieleen, koska esimerkiksi joku Teemu Selänne on yhden naisen kanssa, eikä se kerää mitään tuhatta panoa itselleen. Oikeasti "eniten" naisia saava henkilö on joku Juha Valjakkala, jolla on lapsi noin 10 000 naisen kanssa. Joten, jos me aletaan luomaan jotain tällaista hierarkiaa sen suhteen, että kuka saa "parisuhdemarkkinoilla" eniten naisia, niin siellä huipulla on silloin Juha Valjakkala. Ihan niin, kuin vapaamuurarifilosofiassa sanotaan, "huipulla on Lucifer". Näin ollen siis oikeistolaisen filosofian, esim. Henry Laasasen mukaan Juha Valjakkalalla on Suomen "parhaat geenit".

Koko parinvalintahierarkian ja miesten "paremmuusjärjestykseen" laittamisen ongelmana on se, että ei ole olemassa mitään "parhaita geenejä", eikä kukaan edes pysty sellaista määrittämään, kenellä on parhaat geenit.
Oikeasti on olemassa vain ominaisuuksia. Jos me katsotaan, mitkä ominaisuudet miehillä ovat menestyneet parinvalinnassa viimeisen 20 vuoden aikana, niin siellä on aivan ylivoimainen dominanssi psykopaattisten, sosiopaattisten ja narsististen persoonallisuuksien suhteen. Myös päihdeongelmat ovat yleisellä tasolla olleet menestystekijä. Se johtuu siitä, että nämä ovat enemmän lisääntymiskeskeisiä persoonallisuustyyppejä, kuin ihmiset keskimäärin. Lisäksi nämä ovat toiminnaltaan saalistajamaisia. Näiden tyyppien focus on naisten saalistamisessa ja jälkeläisten tuottamisessa.
Nykyajan "avoimilla parisuhdemarkkinoilla", kuten internetin deittisovelluksissa ja baareissa, saalistajamaiset miehet vievät kaikki naiset. Saalistajalle kelpaa 10 000 naista samanaikaisesti ja heidän rahat. Kun laitetaan tavalliset miehet kilpailemaan näiden miesten kanssa naisista niin, että sun on jokaisen naisen kohdalla kilpailtava tuhatta saalistajaa vastaan, niin ei kenelläkään normaalilla miehellä ole siinä tilanteessa sellaista itsemarkkinointikykyä, että voisi luoda syvemmän kontaktin tämän naisen kanssa.
Normaalit miehet ovat focusoituneet erilaisiin asioihin laajemmalla perspektiivillä... joku on kiinnostunut autoista, joku filosofiasta ja sitten naisiin tutustuminen ja unelma vakaasta parisuhteesta yhden naisen kanssa on yksi elementti tässä paketissa. Ei tällainen mies pääse koskaan kontaktiin naisen kanssa, jos joku deittisovellus pistää sen kilpailemaan jokaisesta naisesta jonkun Ted Bundyn kanssa, joka osaa tehokkaasti kusettaa naisen mukaansa.
Tässä palataan sitten taas tähän jo kuvaamaani tilanteeseen, että parisuhdemarkkinoita siis loppuviimein hallitsevat persoonallisuushäiriöiset miehet. Oikeistolainen tasoteoria on aivan samalla tavalla, kuin feministitkin, ajamassa vain ja ainoastaan persoonallisuushäiriöisten miesten asemaa ja pönkittämässä näiden erinomaisuutta.

Nyt palaan tähän ketjun aloitusviestiin, eli niihin siinä mainitsemiini trolleihin. Eli joskus ehkä 2012 keskustelupalstoille laskettiin liikkeelle lauma trolleja, jotka esittivät "naistasaamattomia" miehiä ja kirjoittivat verkkoon naisvihamielistä matskua. Minulla sattuu olemaan tieto tästä, että kyse ei ollut todellisista ihmisistä, vaan trollaamisesta. Tätä trollaamista harjoitti suomi24:n ja vauvafoorumin ylläpitoja hoitanut porukka, jolle oli annettu tehtäväksi tällainen trolli-atakki. Näille trollaajille tämän tehtävän antanut taho oli perustellut tehtävää sillä, että sillä saadaan "keskustelua aikaiseksi". Käytännössä kyse oli kuitenkin saman tyyppisestä trollaamisesta, mitä Venäjä on harjoittanut näillä natsitrolleillaan, joilla luodaan kuvaa natsimielisen maahanmuuttokriittisyyden ja natsimielisen ajattelun kasvusta Suomessa.
Näiden Incel-trollien käytännön vaikutus on ollut se, että ne ovat näytelleet erittäin merkittävää osaa sinkkumiesten mustamaalaamisessa "uhaksi yhteiskunnalle", luoden pohjaa valtamediassa tapahtuvalle Incel-uutisoinnille. Feministit ja valtamedia ovat tässä omassa sinkkumiehiin kohdistuvassa vihapuheessaan käyttäneet pohjana näiden trollien sosiaaliseen mediaan kirjoittamia juttuja.
Kun pohditaan sitä, että trollit on ilmeisesti laskettu liikkeelle valtamediaa hallitsevien tahojen toimesta, niin päädytäänkin todella kummalliseen tilanteeseen, eli tilanteeseen, että valtamedia on systemaattisesti tällaisella ryssätrollikamppanjalla ja mielisairaalla Incel-uutisoinnillaan mediassa pyrkinyt mustamaalaan sinkkumiehiä aikana, jolloin 40% 30-40-vuotiaista miehistä on sinkkuina.

Omat kokemukseni tästä "Incel"-aiheesta ovat sellaiset, että kun vuonna 2008 sairastuin vakavasti fyysisesti ja olin vähällä kuolla, lääkärit kyselivät minulta pillun saamisesta. Kyseltiin, että "oletko pillua saanut viime aikoina?". Silloin elettiin aikaa, jolloin takana oli Jokelan ja Kauhajoen koulusurmat ja jotkut psykiatrit ja Henry Laasanen pauhasivat somessa "nuorten pilluasaamattomien miesten luomasta uhasta". Tämä pauhaaminen näkyi siinä, että kun nuori mies jää auton alle, niin lääkärit kyselivätkin ensimmäisenä "pillun saamisesta", että jos tässä ei olisikaan kyse siitä, että henkilön molemmat jalat murtuivat, vaan että kyse olisikin siitä, että henkilö onkin "uhka yhteiskunnalle".
Mielestäni tässä valtamedian harjoittamassa sinkkumiesten demonisointikamppanjassa on kyse tästä täysin samasta ilmiöstä, eli halutaan jatkaa tätä suojelupoliisivärittynyttä sinkkumiesten demonisointia ja kuristamista.

Tämä sinkkuuden yhdistäminen joukkomurhiin on myös erittäin raskauttava rikos, sillä me tiedetään, että joukkomurhissa on kyse kopiorikosilmiöstä, jossa tekijät ovat enimmäkseen psyykkisesti sairaita ja kopioivat medialta saamiaan toimintamalleja. Eli media istuttaa näiden joukkomurhaajien mieleen sen motiivin, minkä perusteella joukkomurha tulee tehdä ja sitten nämä hullut tekevät sen. Kun valtamedian tahot käyttävät somessa Incel-trolleja ja kirjoittelevat lehtiin juttuja, joissa sinkkuus yhdistetään joukkomurhiin, on erittäin todennäköistä, että tämä toiminta kirvoittaa jonkun, tai joitain psyykkisesti sairaita henkilöitä tekemään joukkomurhan tällaisella annetulla motiivilla, eli "pillun puutteen" takia.
Sitten, kun näitä joukkomurhia tulee, niin ne parisuhteessa olevat hääkuva -ja vauvakuvapsykopaatit näyttävät taas entistäkin jumalallisemmilta ja keräävät taas tuhansia ja tuhansia tykkäyksiä facebookissa... Älä koskaan aliarvioi Luciferin valoa...
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
reijoreipas
Roger Murtaugh
Viestit: 881
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

dazu kirjoitti:
Su Syys 18, 2022 11:09 am
Omat kokemukseni tästä "Incel"-aiheesta ovat sellaiset, että kun vuonna 2008 sairastuin vakavasti fyysisesti ja olin vähällä kuolla, lääkärit kyselivät minulta pillun saamisesta. Kyseltiin, että "oletko pillua saanut viime aikoina?".
No oliko tohtori oikeilla jäljillä?

pikseliseli
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Syys 07, 2022 8:07 pm

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja pikseliseli »

Monesta asiasta samoja huomioita kuin nimimerkki dazulla.
dazu kirjoitti:
Su Syys 18, 2022 11:09 am
… hierarkian huipulla olisi joku Björn Wahlroosin, tai Teemu Selänteen kaltainen universaali alfa. Tässä mennään kuitenkin pieleen, koska esimerkiksi joku Teemu Selänne on yhden naisen kanssa, eikä se kerää mitään tuhatta panoa itselleen. …
Kevennyksenä todettakoon, että mitä ilmeisemmin et tunne kyseistä kiekkomiestä henkilökohtaisesti. Mutta ymmärrän, että nämä kaksi nimeä toimivat lähinnä esimerkkeinä ihmistyypistä. En tosin tiedä voisiko näitäkään herroja laittaa kaikilta luonteen piirteiltään täysin eri laariin kuin toisen lokeron esimerkkinä toimineen Valjakkalan? Sama kolikko, eri viisteet?
dazu kirjoitti:
Su Syys 18, 2022 11:09 am
… Koko parinvalintahierarkian ja miesten "paremmuusjärjestykseen" laittamisen ongelmana on se, että ei ole olemassa mitään "parhaita geenejä", eikä kukaan edes pysty sellaista määrittämään, kenellä on parhaat geenit. …
Näin se on. Parinvalinta on kaiken kaikkiaan yksi ihmiselämän suurimmista haasteista, varsinkin naisen kannalta. Tämän mahdottoman tehtävän ratkaisemiseksi naiset (eli XX-kromosomilliset ja näihin perinteisesti liittyvät lisääntymiselimet omaavat ihmiset, jos se on syytä jolle kulle määritellä), jotka hyvin biologisin perustein ovat se taho joka lopullisen päätöksen parinmuodostuksesta ja/tai lisääntymisestä keskimäärin tekee, ovat ulkoistaneet osan tästä validoinnista ja suodattamisesta erilaisille hierarkioille. Algoritmin ajatus on, että henkilö (heteroparinmuodostuksen tapauksessa mies) joka nousee kompetenssihierarkiassa, tai mieluiten -hierarkioissa, on todennäköisemmin muutenkin pätevä henkilö, kuin verrokki jolla ei ole tällaista asemaa.

Yksinkertaistettuna naiset antavat miesten kilpailla keskenään ja pyrkivät valitsemaan voittajat päältä. Mikä sinänsä on täysin validi strategia, mikäli hierarkiat joita arvioi ja arvottaa ovat terveellä pohjalla. Ongelmia tosin syntyy siinä vaiheessa kun esim. mediassa ja popkulttuurissa erityistä huomiota saavat hierarkiat ovat persoonallisuushäiriöisten kyllästämiä. Niistä pooleista valitseminen ei luonnollisestikaan ratkaise ongelmia, vaikka siltä saattaa alussa näyttääkkin.
Seli seli.

Avatar
dazu
Perry Mason
Viestit: 3632
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja dazu »

pikseliseli kirjoitti:
Ma Syys 19, 2022 12:19 am
Kevennyksenä todettakoon, että mitä ilmeisemmin et tunne kyseistä kiekkomiestä henkilökohtaisesti. Mutta ymmärrän, että nämä kaksi nimeä toimivat lähinnä esimerkkeinä ihmistyypistä. En tosin tiedä voisiko näitäkään herroja laittaa kaikilta luonteen piirteiltään täysin eri laariin kuin toisen lokeron esimerkkinä toimineen Valjakkalan? Sama kolikko, eri viisteet?
Björn Wahlroosilla on kieltämättä runsaasti psykopaatin piirteitä. Itse katselin joskus 15-20-vuotta sitten ohjelman psykopaateista ja heidän tunnuspiirteistään. Vähän sen jälkeen katselin ohjelman Björn Wahlroosista, missä käytiin läpi Wahlroosin elämää. Hauskasti Wahlroosin elämänkerta oli, kuin yksi yhteen psykopaattiohjelmassa kuvatun tyypillisen teollisuuspsykopaatin elämän kanssa.
Teemu Selännettä en kuitenkaan tähän psykopaatti-kategoriaan laittaisi. Sanoisin, että Selänne on ihan kunnon kaveri. Mitä urheiluun tulee, niin todellinen poikkeusyksilö, eikä sitä, mitä Selänne on saavuttanut, pysty saavuttamaan millään muulla, kuin yksinäisellä työllä ja suurella lahjakkuudella.
Jääkiekon puolelta psykopaatti-osastoa lähinnä on joku Jere Karalahti ja Raimo Summanen.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Perry Mason
Viestit: 3632
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja dazu »

Nyt näyttäis aika vahvasti siltä, että tietokoneeni on vallattu. Yritin kopioida tätä tänne kirjoittamaani pitkää viestiä vauvafoorumin tuoreimpaan Incel-keskusteluun, mutta viestini poistettiin lähes välittömästi. Poistaja ei voinut edes ehtiä lukemaan viestieni sisältöä. Tämän jälkeen kirjoitin vauvan ketjuun muutaman täysin asiallisen kommentin, mutta nekin poistettiin nopeasti. Tämän jälkeen koneellani alkoi tapahtumaan kummia, sivuhistoriasta alkoi itsestään avautumaan pornosivuja ja maahanmuuttovastaista matskua sisältäviä sivuja, kuten joitain murhainfon keskusteluja, joissa on ollut maahanmuuttavastaisia ja rasistisia kirjoituksia.

Sanoman ylläpito hakkeroi koneeni.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9947
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja poikani »

dazu kirjoitti:
Su Syys 18, 2022 9:13 am
Incel-professori Emilia Lounela on saanut kiitettävästi näkyvyyttä psykooseilleen mediassa tämän kesän ja alkusyksyn aikana:
Lounela näyttää minun silmääni ihan miellyttävältä, joskaan ei nyt miltään päitä kääntävältä hurmaajattarelta. Ulkonäkö on vaikuttanut hänen elämänkokemuksiinsa. Näkyyköhän se mitenkään hänen työssään tai ulostuloissaan? Ei tietenkään pitäisi näkyä. Entä vaikuttaako asia hänen tutkimuskohteiden valintoihinsa? Miten olisi toiminut joku susiruma?
HS kirjoitti:Kanadassa mies tappoi vuonna 2018 kymmeniä ihmisiä ajamalla väkijoukkoon ja ilmoitti syyksi koston, koska oli kokenut naisten hyljeksintää.
Mikäköhän juttu tämä on? Kanadassa ei ole tietääkseni koskaan ainakaan sotien ulkopuolella tapahtunut joukkomurhaa, jossa olisi kuollut kymmeniä ihmisiä. Tälläkö tasolla muukin artikkeli on?
????? ?? ??????.

Avatar
Fire
Martin Beck
Viestit: 781
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja Fire »

poikani kirjoitti:
Ma Syys 19, 2022 10:43 pm
dazu kirjoitti:
Su Syys 18, 2022 9:13 am
Incel-professori Emilia Lounela on saanut kiitettävästi näkyvyyttä psykooseilleen mediassa tämän kesän ja alkusyksyn aikana:
Lounela näyttää minun silmääni ihan miellyttävältä, joskaan ei nyt miltään päitä kääntävältä hurmaajattarelta. Ulkonäkö on vaikuttanut hänen elämänkokemuksiinsa. Näkyyköhän se mitenkään hänen työssään tai ulostuloissaan? Ei tietenkään pitäisi näkyä. Entä vaikuttaako asia hänen tutkimuskohteiden valintoihinsa? Miten olisi toiminut joku susiruma?
Jaetaanko tällaisia Incel-professorin arvonimiä yliopistoissa nykyään?

Avatar
dazu
Perry Mason
Viestit: 3632
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja dazu »

KILTTIMIESKAUHU!

Incel-aiheisissa keskusteluissa ja jopa joissain lehtijutuissakin on esiintynyt tämä "kilttimies" -teema, missä tuodaan esiin sitä, kuinka "Incelit" väittävät olevansa kilttejä ja sitten poraavat, että miksi he eivät saa naista, vaikka he ovat kilttejä ja kunnollisia... Tähän on sitten tullut feministeiltä reagointia, että nämä poraajat eivät oikeasti ole kilttejä, vaan että he todellisuudessa vihaavat naisia. Oikeistosta taas on käsketty näitä kilteiksi itseään väittäviä miehiä miehistymään ja kehittämään itseään.
Vauvafoorumilla on jo pitkään elänyt todellinen kilttimieskauhu ja viha näitä kilteiksi itseään kutsuvia miehiä kohtaan.

Tämä kilttimies -aihe on siitä mielenkiintoinen, että ensimmäinen, joka Suomen keskustelualueilla on ottanut tämän teeman esiin olen minä. Mä olen siis Suomen kilttimies -keskustelun alullepanija.
Tämä keskustelu alkoi siitä, kun naisystäväni raiskannut mies vittuili somessa tällä raiskauksella minulle ja tälle naiselle ja hänen ympärillään pyöri samaan aikaan valtava lauma erilaisia tyttöystäviä ja patjoja, jotka suorastaan kilpailivat miehen huomiosta somessa. Minä kommentoin näille naisille tästä, sekä myös yleisellä tasolla, että on kummallista, kun kiltit ja kunnolliset miehet eivät kelpaa naisille, mutta tällainen raiskaajaäijä pyörittää hirveää haaremia. Silloin näiden naisten vastareaktio oli tällainen fantasia siitä, että "ne kiltit miehet niitä pahoja tyyppejä/naisen hakkaajia just on". Eli näiden naisten mielestä heidän täytyi roikkua tässä raiskaajassa juuri sen takia, että se oli "pohjimmiltaan oikeasti hyvä mies".
Tätä tappelua tästä asiasta käytiin pitkän aikaa ja lopulta homma lähti käsistä ja siihen tuli ulkopuolisia mukaan, joilla homma alkoi lähtemään raiteiltaan. Tänä päivänä homma on siis muokkautunut siihen muotoon, että nämä "kiltit miehet" on jonkinlaisia tulevia joukkomurhaajia, tai sitten jotain läskejä, jotka eivät viitsi kehittää itseään, eli tähän aiheeseen on erilaiset psykopaatit projisoineet omia fantasioitaan...

Katselin tuossa, että tämän raiskaajan fanihaaremi on edelleen voimissaan. Yksi näistä naisista oli töissä suomi24:n ylläpidossa, myöhemmin vauvafoorumin ylläpidossa ja hän kirjoittelee vauvaan erittäin aktiivisesti juurikin tällaista kilttimies vastaista juttua ja poistelee erimieltä olevien kommentit. Kävin tämän pilluaivon kanssa jokin aika sitten "vakavan" keskustelun aiheesta ja hän oli sitä mieltä, että tämä raiskaaja on vain joutunut minun uhrikseni tässä asiassa.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

L'amourha
Adrian Monk
Viestit: 2785
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

poikani kirjoitti:
Ma Syys 19, 2022 10:43 pm

HS kirjoitti:Kanadassa mies tappoi vuonna 2018 kymmeniä ihmisiä ajamalla väkijoukkoon ja ilmoitti syyksi koston, koska oli kokenut naisten hyljeksintää.
Mikäköhän juttu tämä on? Kanadassa ei ole tietääkseni koskaan ainakaan sotien ulkopuolella tapahtunut joukkomurhaa, jossa olisi kuollut kymmeniä ihmisiä. Tälläkö tasolla muukin artikkeli on?
Se oli tämä Alek Minassianin tapaus, kuolleita oli lopulta 11, ei sentään kymmeniä kuten tuossa on väitetty. Kymmenen kuolonuhria tuoreeltaan, yhdestoista kuoli kolme vuotta myöhemmin, tuomari katsoi kuoleman johtuneen tuon tapahtuneen aiheuttamista vammoista.
viewtopic.php?f=3&t=25425
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9947
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja poikani »

L'amourha kirjoitti:
Ti Syys 20, 2022 7:45 pm
poikani kirjoitti:
Ma Syys 19, 2022 10:43 pm

HS kirjoitti:Kanadassa mies tappoi vuonna 2018 kymmeniä ihmisiä ajamalla väkijoukkoon ja ilmoitti syyksi koston, koska oli kokenut naisten hyljeksintää.
Mikäköhän juttu tämä on? Kanadassa ei ole tietääkseni koskaan ainakaan sotien ulkopuolella tapahtunut joukkomurhaa, jossa olisi kuollut kymmeniä ihmisiä. Tälläkö tasolla muukin artikkeli on?
Se oli tämä Alek Minassianin tapaus, kuolleita oli lopulta 11, ei sentään kymmeniä kuten tuossa on väitetty. Kymmenen kuolonuhria tuoreeltaan, yhdestoista kuoli kolme vuotta myöhemmin, tuomari katsoi kuoleman johtuneen tuon tapahtuneen aiheuttamista vammoista.
viewtopic.php?f=3&t=25425
Tiedän kyllä tuon tapauksen, mutta näyttää siltä, että HS-toimittelijalle ei ole niin tarkkaa, että mitä lukuja siihen artikkeliin kirjoittaa. Nehän o vaa numeroit...
dazu kirjoitti:
Ti Syys 20, 2022 1:58 pm
Katselin tuossa, että tämän raiskaajan fanihaaremi on edelleen voimissaan. Yksi näistä naisista oli töissä suomi24:n ylläpidossa, myöhemmin vauvafoorumin ylläpidossa ja hän kirjoittelee vauvaan erittäin aktiivisesti juurikin tällaista kilttimies vastaista juttua ja poistelee erimieltä olevien kommentit. Kävin tämän pilluaivon kanssa jokin aika sitten "vakavan" keskustelun aiheesta ja hän oli sitä mieltä, että tämä raiskaaja on vain joutunut minun uhrikseni tässä asiassa.
Eikö hän joutunut istumaan? Kai hän nyt sentään tuomion sai?
????? ?? ??????.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9947
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Incel - salaliitto sinkkumiesten mustamaalaamiseksi

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tässä on mielenkiintoinen artikkeli poikien vähäisestä osuudesta lukioissa - ainakin tavoitelluissa lukioissa. En kopioi sitä tänne sen enempää, sillä se menee vähän sivuun ketjun varsinaisesta aiheesta, vaikka sivuaakin sitä.
Yle kirjoitti:Poikia on lukiossa niin vähän, että Frans Frangénia kysyttiin vanhojen tansseihin koulun alettua kolmesti – ilmiö voi muuttaa Suomea isosti

Kysyimme sekä lukiolaispojilta että asiantuntijoilta, mitä merkitystä sillä on, että poikia on lukiossa niin vähän. Selvisi, että matalasti koulutetut miehet kärsivät muun muassa lapsettomuudesta.

JOHANNA LAAKKONEN
19.9. 20:00 • Päivitetty 19.9. 20:09

Kun Frans Frangén aloitti tänä syksynä lukion, heti ensimmäisen viikon aikana häntä kysyttiin kolme kertaa pariksi ensi vuoden helmikuussa järjestettäviin vanhojen tansseihin. Hän tanssii vanhoissa todennäköisesti useita kertoja lukion aikana.

Tanssiparin kysyntä johtuu siitä, että Kallion lukiossa opiskelijoista vain 12 prosenttia on poikia. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka harvat pojat erottuvat massasta.

Kallion lukiossa poikien osuus on Suomen alhaisimpia, ja sitä selittää osin se, että taidepainotteinen koulu kiinnostaa usein enemmän tyttöjä. Poikia on kuitenkin selvästi vähemmän kuin tyttöjä kaikkialla suosituissa lukioissa.

- -

– Tähän liittyy merkittäviä yhteiskunnallisia kysymyksiä. Jos opintomenestys ja koulutuspolut eriytyvät voimakkaasti nuorena, tällä tulee olemaan vaikutusta muun muassa parisuhteisiin, tulevaisuuden syntyvyyteen ja siihen miten meidän koko yhteiskunta rakentuu.

Samaa sanoo Väestöntutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja, tutkimusprofessori Anna Rotkirch. Jos pojat eivät menesty koulussa, sillä voi tutkimusten perusteella olla monenlaisia yhteiskunnallisia vaikutuksia, Rotkirch kertoo.

Tässä kolme esimerkkiä.
  • Työllistyminen. 25–34-vuotiaiden miesten työllisyys on tippunut jopa yhdeksän prosenttiyksikköä viimeisten 15 vuoden aikana. Koulutustason laskeminen voi pahentaa tätä entisestään.
  • Lapsettomuus. Koulutus ja toimeentulo myös vaikuttavat tutkitusti siihen, miten mies löytää puolison. Rotkirchin mukaan puolisottomuus ja lapsettomuus koskettavat erityisesti matalasti koulutettuja miehiä. Tällä on vaikutusta muun muassa syntyvyyteen.
  • Väestön ikääntyminen. Jos suomalaiset miehet olisivat yhtä koulutettuja kuin suomalaiset naiset, väestön ikääntymisen vaikutukset työelämään olisivat todennäköisesti lievemmät. Tämä johtuu siitä, että koulutustaso nostaa työntekijöiden tuottavuutta. Tiedetään, että työvoiman määrä pienenee, kun väestö ikääntyy. Mutta jos samaan aikaan miesten koulutustaso kasvaisi ja sitä kautta työntekijöiden tuottavuus nousisi, huoli työvoiman vähentymisestä ei olisi niin suuri.
https://yle.fi/uutiset/74-20000196

Juttuun on tätä kirjoittaessani jätetty 169 lukijakommenttia, ja sieltä löytyykin monenlaista mielenkiintoista pohdintaa.

Murha.infoonhan tämä liittyy myös sillä tavalla, että todistamamme kehitys on omiaan lisäämään rikollisuutta. Syrjäytyneet, yksin jääneet miehet ovat hyvä kasvualusta rikollisuudelle.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin