Salaliittoihin liitetyt tapaukset

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Salaliittoihin liitetyt tapaukset

Viesti Kirjoittaja Silli » Pe Syys 28, 2018 4:29 pm

Suomessa ja maailmalla on tapahtunut paljon asioita ja rikoksia, joiden on huhuttu liittyvän salaliittoon tai -liittoihin. Tähän ketjuun voisi kerätä tapauksia, joista ei ole minfossa omaa ketjua tai joita koskevien minfo-ketjujen siirtäminen tänne Salaliittoteoriat-alueelle ei välttämättä ole perusteltua tai tarpeen. Itselleni tulee nyt mieleen ainakin Kaakkois-Aasian tsunami vuodelta 2004 ja Copterlinen helikopterionnettomuus vuodelta 2005. Vanhemmista tapauksista nousee mieleen mm. John F. Kennedyn salamurha vuodelta 1963 ja Olof Palmen murha vuodelta 1986.

Linkki Copterlinen onnettomuutta käsittelevään ketjuun:
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... copterline

Linkki Kennedyn selvittämätöntä salamurhaa koskevaan ketjuun: "JFK - Avoin tapaus"
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... salaliitto

Linkki Olof Palmen murhaa käsittelevään ketjuun:
https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... salaliitto
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Jokienvalloittaja
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 665
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Salaliittoihin liitetyt tapaukset

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja » Pe Syys 28, 2018 5:54 pm

Liittäisin tähän kategoriaan myös Moskovan kerrostalopommit sekä kerrostalopommien yhteys tapaukseen Litvinenko.

MEG
Lovejoy
Viestit: 1728
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Salaliittoihin liitetyt tapaukset

Viesti Kirjoittaja MEG » La Syys 29, 2018 10:25 am

Moskovan kerrostaloräjähdykset eivät voi olla yhden ihmisen tekosia. Taustalla täytyy olla jonkin suuruinen salaliitto. Tämä on aivan mekaanisestikin pääteltävissä.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Salaliittoihin liitetyt tapaukset

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Joulu 03, 2018 5:23 pm

Mites Nikita Fouganthinen (ent. Juha Valjakkala, oikeasti nykyään Nikita Bergenström) Åmselen kolmoismurha? Ylen Areenasta löytyy edelleen 16.11.2018 lähetetty Perjantai-ohjelman jakso, jossa Nikita kertoi mm. näin:
”Tää [Åmselen kolmoismurha] tapahtu tosiaan vuonna 1988. Moni ei sitten varmaan muista, mitä tästä yhdestä uhrista uutisoitiin. Et hän oli salaisen lentotukikohdan päällikkö, löytyy kyl Wikipediasta sitten kaikki ja netistä muutenkin. Lähitaistelukouluttaja. Ja palvellu ihan ammattisotilaana Gazassa ja Kongossa muun muassa.”

Suora sitaatti Nikita Fouganthinelta Perjantai-ohjelmassa 16.11.2018
Tuo uhri oli siis ruotsalainen, 49-vuotias perheenisä Sten Nilsson. Hieman oudolta sattumalta kuulostaa, että 22-vuotias suomalainen rikollinen olisi vain pikaistuksissaan ja vahingossa tullut tappaneeksi tällaisen ammattisotilaan ja vieläpä salaisen lentotukikohdan päällikön. Tuolloin Juha Valjakkalana tunnettu Fouganthine oli jo ikäänsä nähden paatunut konna, sillä hän aloitti rikollisuransa vain 15-vuotiaana ja oli ennen Åmselen tapahtumia istunut mm. Keravan ja Turun vankiloissa.

Kun julkisuuteen tuli tieto Fouganthinen haastattelusta tässä Perjantai-jaksossa, asiasta nousi haloo niin Suomessa kuin Ruotsissa. Kansa aivan oikeutetusti kyseenalaisti, miksi monta ihmistä murhannutta miestä esitellään televisiossa kuin idolia ikään. Toki ohjelman tekijät olivat asiaa miettineet ja yhtenä ohjelman kysymyksenä olikin, miksi murha kiinnostaa ihmisiä ja miksi murhaajia fanitetaan. Nikita Fouganthine kertoi vanginvartijoiden kantaneen hänelle "hirveetä pinkkaa fanipostia" tutkintavankeuteen vuonna 1988.

Moni katsoja varmaan kiinnitti huomiota myös Nikitan asuvalintaan. Hän istui Tampereella Ylen tv-studiossa t-paidassa, jonka rinnuksissa oli painatus "ISRAEL DEFENSE FORCES". Oliko paitavalintakin sattuma kuten Åmselen tapahtumat, jotka Nikitan mukaan "lähtivät käsistä" ja olivat "täysin suunnitelmattomia"? Kuvauspäivän aamunako Nikita ihan vain sattumalta silmät suljettuina kouraisi vaatekaapistaan paitoja, jotka sattuivat olemaan puhtaana, ja käteen sattui juuri tämä Israelin puolustusvoimia fanittava paita? Joku voisi kokea tekstin olevan provosoiva ja kaikkea muuta kuin neutraali, mutta ehkä tämä tosiaan sattui olemaan ainoa kyseisenä päivänä puhdas, ehjä ja sopivan kokoinen paita...
Nikita Fouganthine Ylen tv-studiossa 2018.jpg
Nikita Fouganthine Ylen tv-studiossa 2018.jpg (58.48 KiB) Katsottu 8096 kertaa
Yllä oleva kuva on ruutukaappaus Perjantai-ohjelmasta.

Tosin Nikita on näköjään aiemminkin viihtynyt armeijahenkisissä vaatteissa jopa oikeustalolla, kuten tässä Iltalehden julkaisemassa kuvassa.
Nikita Fouganthine Saksan armeijan rotsissa 2012_.jpg
Nikita Fouganthine Saksan armeijan rotsissa 2012_.jpg (34.36 KiB) Katsottu 8081 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Vastaa Viestiin