Onko meille valehdeltu historiasta?

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvojat: Raid, Moderaattorit

GET RIGHT
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Maalis 16, 2018 1:46 am

Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja GET RIGHT » La Marras 10, 2018 10:33 pm

Mitä luulette onko historian kirjoituksessa mukana salaliittojen tekemiä valehteluja? Tuleeko mieleen jotain tiettyä tapausta, jonka todenperäisyyttä epäilet? Ovatko kenties jotkin järjestöt muokanneet historiasta kirjoitettuja tapahtumia peitelläkseen omaa salaistajärjestöään?

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Marras 11, 2018 10:06 pm

GET RIGHT kirjoitti:Mitä luulette onko historian kirjoituksessa mukana salaliittojen tekemiä valehteluja? Tuleeko mieleen jotain tiettyä tapausta, jonka todenperäisyyttä epäilet? Ovatko kenties jotkin järjestöt muokanneet historiasta kirjoitettuja tapahtumia peitelläkseen omaa salaistajärjestöään?
Historiantutkimus ja -kirjoitus sisältää keskenään ristiriitaisia materiaaleja. Se on hyvä asia. Esimerkiksi Suomen sisällissodasta on saatavilla mm. punaisten, valkoisten ja sivullisten näkökulmista kirjoitettuja tekstejä. On eri asia, mitkä näistä materiaaleista sisällytetään esim. peruskoulun opetusmateriaaliin tai kunnankirjaston kokoelmiin. Sellaisilla päätöksillä on enemmän vaikutusta kuin yksittäisten kirjojen olemassaololla. Nykyään tosin Internet blogeineen ja muine foorumeineen on uusi ulottuvuus, jota vallanpitäjät eivät voi ainakaan täysin suitsia. Historia ei myöskään ole valettu sementtiin, vaan historiantutkimus pyrkii tuoreen historian taltioimisen ja tutkimisen lisäksi syventämään vanhempaa historiantutkimusta ja korjaamaan mahdollisia virheitä ja puutteita.

Mutta siis kysymykseesi vastaten, uskon että historiaa on tarkoituksellisesti vääristelty sekä Suomessa että muissa maissa.

Omassa suvussakin on tällaista vääristelyä tapahtunut ja se on mielenkiintoista, vaikkei sillä suurempaa vaikutusta maailmanmenoon olekaan. Kyse oli sellaisesta tapauksesta, että eräs sukuni historiaa tutkinut henkilö (suvun jäsen) väitti oman perheenjäsenensä olleen vankina punaisten vankileirillä. Hän kertoi siitä säälittävän tarinan, mutta raivostui aina, jos joku yritti kysellä yksityiskohtia. Kun olen yrittänyt asiakirjoista selvittää tämän vankileiriltä elossa selvinneen "punavangin" kohtaloa, ei häntä löydy mistään virallisista dokumenteista. Olen tutkinut kaikki mahdolliset lähteet ja pyytänyt asiantuntijoilta apua. Lopputulema on ollut, että kyseinen henkilö ei todennäköisesti ole koskaan ollutkaan punavankileirillä. Tätä näkökulmaa vahvistaa, että suvulle mitä ilmeisemmin sepitetyssä tarinassa on useita yksityiskohtia, jotka olivat harvinaisia ja siksi tarkistettavissa. Yksityiskohdat lisäksi olivat tyyliltään sellaisia, että ne lisäsivät tarinan draamaa, mutta jälkikäteen tutkittuna heikentävät uskottavuutta. Vaikka asiakirjoissa olisikin joku puute, ei ole todennäköistä, että kaikissa eri asiakirjoissa sattuisi olemaan samat puutteet. Lisäksi kyseisen "punavangin" muu elämäntarina ei myöskään tue vankileiritarinaa. Kaupan päälle vielä tuo tarinankertojan haluttomuus kertoa asiasta enempää. Sepitetty tarina sopii myös tarinankertojan omiin aatteisiin ja tavoitteisiin, joita hän ajoi koko elämänsä ajan. Uskoin kyllä tarinaan niin pitkään kunnes aloin tutkia arkistoja. Todettakoon, että kyseisestä suvusta oli kyllä muitakin henkilöitä punavankeina, mutta he kaikki löytyvätkin asiakirjoista. Tämä muka-punavanki olisi ollut suvun ainoa naispuolinen punavanki, jos siis olisi oikeasti vankina ollut. Sisällissodasta kertovissa lähteissä kerrotaan kyllä, että vankeina oli naisiakin ja lapsia, vaikka suurin osa punavangeista oli miehiä. Niihin lähteisiin luotan, mutta tämän oman sukuni sukututkijan tutkimuksiin luottamus kärsi ison kolauksen. Todettakoon vielä, että hän oli ammatiltaan opettaja, joten mikään höperö hän ei ollut. Lisäksi hän aina korosti kriittisen ajattelun tärkeyttä ja rehellisyyttä. Siksikin oli kolaus tajuta hänen vääristelleen suvun tarinaa tällä tavalla.

Tuon suvusta ottamani esimerkin kautta pyrin kertomaan, että "mitä isot edellä, sitä pienet perässä". Pidän totuutta muunnellutta sukulaista ja hänen sepittämäänsä tarinaa pienenä. Uskon että tulevaisuudessa meille paljastuu, että monien historian tapahtumien osalta julkisuuteen päästettyjä tietoja on rajusti muokattu ja niistä tullaan kuulemaan uudistettuja versioita.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5565
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ma Marras 12, 2018 12:55 am

Vuonna 325 pidetty kokous olisi mielestäni saanut jäädä koollekutsumatta. Fakenews -henkinen tilaisuus. En voi jakaa vielä vuosituhansienkaan jälkeen näiden salaliittolaisoletettujen heteromiesten käsityksiä. Tuo Pyhä henki on kuin vihapuhe. Ei löydy Raamatusta eli ei voi olla olemassa!

Wikipedia muistelee:
Keisari Konstantinus Suuri kutsui kirkolliskokouksen koolle Hosius Kordubalaisen ja paavi Sylvester I:n suosituksesta, koska aleksandrialaisen presbyteerin Areioksen oppi areiolaisuus herätti kirkossa suuria erimielisyyksiä. Areios väitti, että Poika, Kristus, on luotu eikä siten samanarvoinen kuin Isä Jumala. Kokouksessa Areios tuomittiin harhaoppiseksi. Raamatun pohjalta muotoiltiin kristillinen kolminaisuusoppi: ”Jumala on kolmiyhteinen – Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kolme persoonaa, mutta vain yksi Jumala.”
KUOLEMA RASISMILLE!

devil_doll
Komisaario Köster
Viestit: 1750
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja devil_doll » Ma Marras 12, 2018 7:16 am

^ Mitä ihmettä taas oikein sekoilet? Onko Apostolien teot tuttu teos?
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5565
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja annaanna » Ma Marras 12, 2018 11:16 am

Uskokoon ken tahtoo, minusta tarinoissa on totta toinen puoli.
devil_doll kirjoitti:^ Mitä ihmettä taas oikein sekoilet? Onko Apostolien teot tuttu teos?
Olen ilmeisesti areiolainen ja harhaoppiseksi hänen laillaan tuomittu :cry:. Totuuden hämärryttämisestä oli tuolloin vuonna 325 kyse. Ukkojengi päätti vähän sekoittaa pakkaa oman agendansa hyväksi. Toisiin on Pyhä Henki laskeutunu, toisiin ei. Toisia Pyhä Henki johdattaa, toisia ei.

Tämän Pyhä Henki -konseptin ovat luoneet aikoinaan muutamat lähi-itäläismiehet, muun muassa Välimeren ylitysristeilyjensä perusteluksi. Pyhän Hengen asioilla liikuttu maasta toiseen, julistamassa omaa agendaa. Alunperin apostoleiksi miellettiin Jeesuksen kaveripiiriporukka, poikamiesten hengailuseura. Vuosikymmenten päästä näitten Pyhän Hengen vuodatuksen kokeneitten määrää lisättiin muutamalla tyypillä, esimerkiksi Paavalilla.

Apostolien teot on todettu yhden miehen, Luukkaan evankeliumin kirjoittajan laatimiksi. Materiaalina hänellä on voinut olla muiden kirjoituksia. On esitetty myös arvailuja, että hän on ollut erään apostolin eli Pyhän Hengen johdatteleman matkaseurueessa jossakin vaiheessa. Matkakertomusten, aikalaiskerronnan ja elämäntaito-oppaiden varhainen yhdistelmä, joka jaksaa pitää otteessaan aina uuteen episodiin asti.
Hyvä kirjoittaja, mukavaa luettavaa ja moniosainen teos. Suosittelen!

Itse skippaan tuon Pyhän Hengen mukanaolon, kerrotut ihmeparantamiset ja kuolleitten herättämiset ja muut huuhaana, omalla asiallaan pojat matkustelivat levittämässä uskoaan.

Wikipediasta tarkemmin tuota lähi-idän valloituksen maantieteellistä etenemistä:
Ensimmäinen osa (luvut 1–12) käsittelee kirkon kasvua Jerusalemissa ja Juudeassa. Kirja kuvaa, kuinka juutalais-kristillinen alkuseurakunta syntyi helluntaipäivänä, ja kuinka kirkko alkoi kasvaa ja levitä vainoista huolimatta, ja ehkä myös niiden seurauksena. Tämän osan keskeisin henkilö, erityisesti ensimmäisessä viidessä luvussa, on Simon Pietari, galilealainen, joka oli Jeesuksen opetuslapsena oletettavasti noin kolme vuotta. Seuraavassa seitsemässä luvussa, luvuissa 6–12, käsitellään lähetystyön siirtymistä Palestiinasta pakanoiden keskuuteen. Kirja selvittää, kuinka juutalaisten lisäksi myös monet kreikkalaiset, roomalaiset ja Lähi-idän eri kansoihin kuuluneet liittyivät alkukristillisiin seurakuntiin.

Toinen osa, luvut 13–28, käsittelee evankeliumin leviämistä Vähän-Aasian ja Kreikan läpi Roomaan saakka. Tällöin keskeisin henkilö on Paavali, joka oli alun perin Saul Tarsolainen -niminen fariseus ja kristittyjen vainoaja, mutta josta tuli kristitty käännynnäinen.
Kalifithan sittemmin Muhamedin jälkeen valloittivat noita alueita omaan vaikutuspiiriinsä.
KUOLEMA RASISMILLE!

MEG
Lovejoy
Viestit: 1733
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja MEG » Ma Marras 12, 2018 12:02 pm

Evankeliumit, apostolien muistelut jeesuksesta, on osoitettu kirjoitetun kuvaamansa ajanlaskumme alun aikaa myöhemmin , muiden toimesta. Jeesuksen ja opetuslastensa historiallisuudestakaan ei ole varmuutta.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Marras 12, 2018 1:53 pm

Minäkin kyllä uskon, että uskontojen nimissä meille on valehdeltu useina vuosisatoina. Noista muinaisista uskonnollisista horinoista olisi silti voinut avata oman ketjunsa, jotta tämä ketju olisi voitu rajata - sanotaan nyt vaikka keskiajan jälkeiseen aikaan, tai muutamaan viimeisimpään vuosisataan.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Marras 12, 2018 9:37 pm

GET RIGHT kirjoitti:Mitä luulette onko historian kirjoituksessa mukana salaliittojen tekemiä valehteluja? Tuleeko mieleen jotain tiettyä tapausta, jonka todenperäisyyttä epäilet? Ovatko kenties jotkin järjestöt muokanneet historiasta kirjoitettuja tapahtumia peitelläkseen omaa salaistajärjestöään?
GET RIGHT, mitäs mieltä olet Q-suunnitelmasta (Q plan) ja Suuresta heräämisestä (The Great Awakening)? Minusta se vaikuttaa kovin järkeenkäyvältä ja monet asiat osuvat kohdilleen. En vain hoksaa, missä ollaan menossa. Onko edelleen meneillään Q-suunnitelman ensimmäinen osa vai onko jo siirrytty Q-suunnitelman kakkososaan? Ainakin on huhuttu, että korkean tason pidätyksiä olisi tulossa - ilmeisesti lähinnä Yhdysvalloissa. Vielä ei ole sellaisia näkynyt.

https://www.youtube.com/watch?v=3vw9N96 ... GnJWEx1ses
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5163
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ma Marras 19, 2018 8:29 pm

Hieno paketti siitä kuinka ensimmäiseen maailmansotaan lähdettiin.
Kaikki ei aina mene sillälailla kuin jälkikäteen kerrotaan.
https://www.corbettreport.com/the-wwi-conspiracy/
Osa1
https://www.corbettreport.com/
Osa2
If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.

George Orwell

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja Silli » Ti Marras 20, 2018 5:53 pm

Jee, nastaa salaliittokamaa!!! Kiitos kun linkitit sikakoira!!!

Eka osa oli oikein kiinnostava ja se käsitteli eurooppalaisia suhmurointeja ennen ensimmäistä maailmansotaa. Toinen osa käsittelee ilmeisesti tapahtumia rapakon takana Jenkkilässä, mutta meikäläinen nukahti ennen kuin ehdin siihen paremmin perehtymään. Ainakin ekan osan pystyi joko lukemaan kertomuksena sikakoiran antaman linkin takaa tai näpäyttämään siellä linkattua YouTube-pätkää, josta puolestaan sai englanninkieliset tekstit päälle (oikean alakulman "ratas"-merkki"). Vitsi kunpa joku jaksaisi kääntää nuo suomeksi, niin saatettaisiin saada vilkkaampi salaliittokeskustelu tänne aikaiseksi. Vieraskielisyys aina karsii porukkaa aika paljon.

Mutta itse asiasta. Olipa kiinnostavaa stooria tuo brittiukkojen salaliiton perustaminen ja ajatus siitä, että USA pitäisi saada takaisin Iso Britannian hallintaan. Lusitaniasta voisi tänne salaliittokeskustelualueelle perustaa ihan oman ketjun, kuten myös Titanicista. Kiinnostavaa oli myös Etelä-Afrikan osuus buurilaissodan ja keskitysleirien osalta, kuten toki myös yhteydet Etelä-Afrikan rikkauksien imemiseen ja apartheid-hallintoon. Apartheid tosin monien lähteiden mukaan alkoi vasta 1940-luvulla, joten en vielä täysin käsittänyt, miten nämä vuosisadan vaihteen ja alun tapahtumat siihen johtivat. En tainnut ihan täysillä keskittyä tai sitten selitykset tulevat vasta myöhemmissä jaksoissa. Mutta kiinnostavaa settiä oli kyllä ja juuri niin monimutkaista sekä sotkuista kuin kunnon salaliittohimmelin kuuluu ollakin. Apartheidista saataisiin muuten vedettyä yhteys myös mm. Olof Palmen murhaan :D Eikös hiljattain taas julkaistu lehtijuttu, jonka mukaan Etelä-Afrikan apartheid-potiliikkaa vastustaneen Palmen kohtalona saattoi sittenkin olla Etelä-Afrikan apartheid-hallinto kätyreineen? Alla pätkä Hesarin 5.11.2018 julkaisemasta jutusta.
RUOTSIN pitkäaikainen pääministeri Olof Palme ammuttiin helmikuussa 1986 Tukholmassa kadulle, kun hän oli matkalla vaimonsa kanssa elokuvateatterista kotiin. Maailman suurimmaksi murhatutkinnaksi kutsuttu selvitystyö on jatkunut keskeytyksettä siitä asti.

Kirjailija Stieg Larsson oli etenkin kiinnostunut tutkimaan teoriaa, jossa murhan takana olisi ollut Etelä-Afrikan apartheid-hallinto. Etelä-Afrikan tiedustelu teki iskuja poliittisia vastustajiaan vastaan myös ulkomailla, ja Palme oli yksi näkyvimmistä apartheidin vastustajista.

Jan Stocklassan kirjassa esitetään Etelä-Afrikalle myös konkreettisempi motiivi: Palme suunnitteli työtä maan asekaupan vaikeuttamiseksi. Stocklassa haastattelee kirjaansa varten Etelä-Afrikan ehkä kuuluisinta vakoojaa Craig Williamsonia, joka vihjaa kirjailijalle asekauppamotiivista.

Viimeksi tämä teoria oli Palme-tutkinnassa ajankohtainen vuonna 1996. Tuolloin entinen Etelä-Afrikan turvallisuuspalvelun upseeri Eugene de Kock sanoi oikeudenkäynnissä, että Williamson suunnitteli murhan. Myös eräs eteläafrikkalainen tiedustelulähde kävi tuolloin Ruotsin suurlähetystössä kertomassa tietojaan Etelä-Afrikan yhteydestä murhaan.

Stocklassa luo kirjassaan Larssonin aineiston avulla yhteyden Etelä-Afrikan tiedustelupalvelun ja ruotsalaisten Palme-vihaajien välille. Toisin sanoen agentit olisivat käyttäneet likaisen työn tekemiseen paikallisia kuumakalleja.

Kirjailijan mukaan tämä selittäisi sen, miksi ampuminen ja esimerkiksi luotivalinta näytti amatöörin työltä samalla kun Palmen pariskunnan varjostamisesta ja alueella olleista ”radiopuhelinmiehistä” on lukuisia silminnäkijähavaintoja.

Välikätenä toimi teorian mukaan Pohjois-Kyproksella pitkään asunut ulkoruotsalainen ex-sotilas Bertil Wedin, johon liittyviä Stocklassan artikkeleita on jo julkaistu Svenska Dagbladetissa.

Stocklassa onnistui haastattelemaan Wediniä, vaikka Ruotsin poliisi ei ole saanut häntä kuulusteluun kertaakaan. Wedin kiistää osuutensa murhaan.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005888641.html
Kunhan ehdin, täytyy paneutua siihen kakkososaan. Ja jaksoja tulee kuulemma vielä lisääkin.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

garcia
Wallander
Viestit: 1029
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja garcia » To Marras 22, 2018 3:58 pm

MEG - vaikken yleensä uskokaan mitä kansalaisille tiputetaan, niin Jeesus Nasarealainen oli historiallinen henkilö.

garcia
Wallander
Viestit: 1029
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja garcia » Ke Marras 28, 2018 1:22 pm

Jeesus Nasaretilainen oli todellinen henkilö. Se on todettu. - mutta! Eipä se ollukkaan semmottiis ku Ruamattu kertoo.
Jeesus lähti kotoaan 13-vuotiaana Intiaan , opiskeli siellä buddhalaisuutta ja muita idän viisaiden juttuja. Sit 30-veenä lähti takas sunnyinseuduilleen, kerto niille mistä kissa kusee ja se naulattiin ristille. Siis murhayritys.
No, Jeesuksen opetuslapset, 30-vuotiaita fyysisesti hyväkuntosia miehiä, antoko ne kattoo kun heidän opettajansa roikkkuu ristillä? Ei tietenkään, vaan se narratiivi joka levis jo heti Jeesuksen syntymän jälkeen itäiseen lähi-itään, oli' :Jeesus Nasaretilainen AUTETTIIN alas ristiltä, sen jälkeen salakuljetettiin Afganistanin läpi läntiseen Tiibetiin jossa ko .henkilö 80-vuotiaaksi.

MEG
Lovejoy
Viestit: 1733
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja MEG » Ke Marras 28, 2018 4:14 pm

Missä mielessä jeesus ,ja moni muu perinnetiedon henkilö oli historiallinen ,on vaikea ja usein ylivoimainen selvittää.
Mahdollisesti jeesus oli fanaattisen nuorisilahkon karismaattinen johtaja , jonka aiheuttamaan häiriöihin rooman viranomaisten oli viimein puututtava.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4106
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja ABC » Pe Marras 30, 2018 6:21 am

Tähän Jeesus-kysymykseen liittyy paljon kaikenlaista kiinnostavaa pohdiskelua, onhan kyse eniten omaan kulttuuripiiriimme vaikuttaneesta uskonnollisesta johtajasta, joten teen sille oman ketjun.
Every ship must sail a world.

garcia
Wallander
Viestit: 1029
Liittynyt: Pe Loka 10, 2014 11:13 am

Re: Onko meille valehdeltu historiasta?

Viesti Kirjoittaja garcia » La Joulu 01, 2018 6:05 am

Ei Jeesus omana aikanaan ollu mikään johtaja, ennemminkin marginaalityyppi kuten Meg tossa esittää, tosin en oo kaikesta samaa mieltä.

Vastaa Viestiin