Åbo Akademi

Erilaiset salaliittoteoriat tänne.
Muulle foliohattuilulle on "Huu Haa" osasto

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Touko 05, 2019 6:33 pm

Åbo Akademi nousee tasaisen säännöllisesti esiin, kun puhutaan Suomen hämärähistoriasta tai tarinoidaan Suomessa mahdollisesti vaikuttavista salaliitoista. Puheet monesti tyrmätään toteamalla, että suomenkieliset eivät vaan ymmärrä ruotsin kieltä, suomenkieliset ovat kateellisia suomenruotsalaisten yhteisöllisyydestä jne. Itse en kuitenkaan jaksa uskoa, että pelkät kateudet tai väärinymmärrykset jaksaisivat kannatella huhuja vuosikymmenestä toiseen.

Åbo Akademi oli yksityisenä yliopistona pitkään Suomen yliopistosektorin outolintu, kunnes se vuonna 1981 valtiollistettiin. Åbo Akademia aiemmin rahoittanut säätiö eli Stiftelsen för Åbo Akademi (suom. Åbo Akademin säätiö) on kuitenkin edelleen mukana ÅA:n toiminnassa omistaen mm. suuren osan ÅA:n käyttämistä kiinteistöistä.

Viime vuosina Åbo Akademissa on nähty suhteellisen paljon muutoksia. Vuonna 2015 Åbo Akademi lakkautti vanhat yksikkönsä ja perusti neljä uutta tiedekuntaa. Samana vuonna viisivuotisen kautensa rehtorina aloitti professori Mikko Hupa. Tänä vuonna rehtori vaihtuu jälleen, kun elokuussa rehtorina aloittaa professori Moira von Wright.

Minulla ei ole mitään ruotsin kieltä, suomenruotsalaisia saati suomenruotsalaista kulttuuria kohtaan. Mietityttää vain kaikki ne puheet tai pikemminkin kuiskailut Åbo Akademia koskien.

Eli jos Åbo Akademi kiinnostaa, tässä ketjussa sana on vapaa. Avasin ketjun tarkoituksella tänne salaliittoteorioiden alueelle, kun ajattelin että tänne tämä saattaisi parhaiten sopia. Foliohatut päähän siis! Laitan tuohon muutaman viime aikaisen jutun alkajaisiksi.
Logo - Åbo Akademi.jpg
Logo - Åbo Akademi.jpg (20.43 KiB) Katsottu 8200 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Touko 05, 2019 6:49 pm

Reijo Ruokanen kirjoitti tällaisen kommenttipuheenvuoron Tekniikan Maailmaan:
Kyllä helpottaa, kun professori häätää suolalla pahaa energiaa – Millaisia tolloja Åbo Akademissa on töissä?

Millaisessa työpaikassa järjestetään origami-talkoot, jotta saadaan astiat suolalle, joka puhdistaa työtiloista negatiivista energiaa?

Fiksussa ja akateemisessa, tietysti.

Tarkemmin sanottuna yliopistossa. Åbo Akademissa.

ÅBO AKADEMIN sukupuolentutkimuksen laitoksella on ollut huono työilmapiiri. On ollut kanteluita ja syytöksiä ja väitettyä syrjintää ja kaikenlaista pahaa.

Jossain vähäisemmässä paikassa ongelmat saatettaisiin tulkita ihmisten aiheuttamiksi, mutta Åbo Akademissa ollaan isomman tiedon äärellä.

Niinpä sukupuolentutkimuksen laitoksella taiteltiin paperista talkoilla rasioita origami-tekniikalla. Nämä rasiat sijoiteltiin eri puolille laitosta, ja niihin laitettiin suolaa, joka hoitaa pois negatiivisen energian.

Konstin on pakko olla tieteellisesti testattu, koska energiaprojektia veti laitoksen apulaisprofessori. Asiasta ovat kertoneet muiden muassa Turun Sanomat ja Ilta-Sanomat.

Åbo Akademin rehtori ja tiedekunnan dekaani antoivat asiasta yhteisen lausunnon Turun Sanomille. Arvelen, että he eivät ole iloinneet sen kirjoittamisesta.

Tässä lausunto kokonaisuudessaan:
  • ”Olemme tietoisia tapahtuneesta, ja siitä on keskusteltu asianosaisten kanssa. Kyseessä oli muutaman henkilön oma-aloitteinen yritys parantaa julkisuudessakin riepotellun työyhteisön ilmapiiriä. Toteutustapa oli valitettavasti huonosti valittu eikä edusta Åbo Akademiin linjauksia. Asianomaisille tämä on tehty selväksi. Enempää emme asiaa julkisuudessa kommentoi.”
MITÄHÄN SEURAAVAKSI? Tarot-kortteja ja auran lukemista, kuten SDP:n vaalitilaisuudessa Tampereella oli?

Vai koivuntuhkalipeää, joka energiapuhdistamisen lisäksi parantaa syöpää?

Hopeavedellä voi sitten skoolata päälle.

Vakavasti: millaisia tolloja Åbo Akademissa on töissä? Miten on mahdollista, että tiedeyhteisön jäsen käyttää taikauskoa parantaakseen työilmapiiriä tiedettä tekevässä yhteisössä? Eikö mikään kello kilissyt? Ilmeisesti ei.

En ole tutustunut Åbo Akademin sukupuolentutkimuksen laitoksen tieteelliseen tuotantoon, mutta ehkä nyt on korkea aika. Valitettavasti en kykene olemaan reilu. Suhtaudun laitoksen tuotantoon jo valmiiksi kyynisesti, epäluuloisesti ja huvittuneesti.

Jos laitoksen apulaisprofessori on täysin hukannut ymmärryksen siitä, mikä on tiedettä, on iso riski, että joku muukin laitoksella elää jossain rinnakkaistodellisuudessa.

Varjele.

Tekniikan Maailma
2.4.2019 klo 15:46
https://tekniikanmaailma.fi/kylla-helpo ... on-toissa/
Yllä esiteltyä suolariittiä edeltäneestä ÅA:n sukupuolentutkimuksen laitoksen rasismi-kantelu-syytös-transfobia-farssista on ollut kuulemma hieman syvällisempi juttu mm. Turun Sanomissa, mutta se näyttää olevan maksumuurin takana. Jos joku kyseisen lehden tilaaja tai vaikkapa kirjastosta jutun käsiinsä saava viitsisi kopioida tai referoida jutun tänne, se olisi enemmän kuin mukavaa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Åbo Akademi

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Touko 05, 2019 7:17 pm

Muistutetaan vielä, että viime syksynä Åbo Akademi oli jonkin verran esillä ns. Airiston Helmi Oy -jupakan vuoksi.

Suurelle yleisölle tuntematon Airiston Helmi Oy nousi raketinomaisesti suomalaisten tietoisuuteen ja valtakunnan uutisiin, kun KRP yhdessä Lounais-Suomen poliisilaitoksen ja Rajavartiolaitoksen kanssa suoritti mittavan kotietsinnän yrityksen tiloihin 22. syyskuuta 2018.

Täällä minfossakin kaiveltiin esiin Airiston Helmi Oy:n hallituksen varajäsenenä ja prokuristina toiminut nainen nimeltään Lan Phuong Tran-Öhman, joka kertoi LinkedIn-profiilissaan opiskelleensa mm. Åbo Akademissa. Ilmeisesti kyseinen nainen oli myös jonkin aikaa kiinniotettuna kotietsinnän jälkeen. ÅA:n kannalta oli kiinnostavaa, että kyseinen Tran-Öhman paljastui Åbo Akademin silloisen talousjohtaja Jean-Mikael Öhmanin vaimoksi. Jean-Mikael Öhman on niinikään Åbo Akademin kasvatti ja on maisteritutkintonsa jälkeen yrittänyt hyvin pitkään saada myös väitöskirjaa Åbo Akademiin aikaiseksi. Hän on toiminut ÅA:ssa myös opettajana. Aikoinaan Jean-Mikael Öhman työskenteli mm. Korppoon kunnanjohtajana, mikä puolestaan on siinä mielessä kiinnostavaa, että Airiston Helmi Oy:n kiinteistöjen ja maaomistusten on kerrottu sijaitsevan pääosin entisen Korppoon alueella. Korppoon kunta lakkautettiin kuntaliitosten yhteydessä vuonna 2009. Nykyään alue kuuluu Paraisten (ruots. Pargas) kaupunkiin.

Pian KRP:n suorittaman kotietsinnän jälkeen Åbo Akademi tiedotti näin:
Julkaistu: 26.10.2018
Tapani Harkila on Åbo Akademin uusi talousjohtaja

KTM Tapani Harkila (s. 1979) on yhdentoista ehdokkaan joukosta valittu Åbo Akademin uudeksi talousjohtajaksi. Hän aloittaa työnsä Åbo Akademissa vuodenvaihteessa...

Lähde: https://www.abo.fi/fi/uutiset/tapani-ha ... usjohtaja/
Airiston Helmi Oy -keissiä käsittelevä minfoketju löytyy täältä: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=11&t=26137
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Vastaa Viestiin