Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13282
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Postasin 19.9. Vapaaseen keskusteluun Savon Sanomain uutisen
Esitys poliitikoille: Siilinjärvi laajentaa paperittomien terveyspalveluja – "Varaudumme tulevaan"

Mitä tarkoitti tämä varautuminen tulevaan? Oliko jotain jo ennalta sovittua olemassa. Jotain josta tyhmälle ja rasistiselle kansalle ei kerrota - tai kerrotaan, mutta vasta sitten kun saapujat ovat saapuneet ja pois maasta ei saada juuri ketään koska musulmaanien ja afrikkalaisten ihmisoikeudet.
- Nehän menevät jopa lasten koskemattomuuden ja vanhusten hoidon edelle. Kuten sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on todennut.

Tästä oli kyse:
Neljä EU-maata sopuun Välimeren yli tulevien väliaikaisesta jakojärjestelystä – Suomi mukana laatimassa järjestelyä, mutta ei sitoutunut vielä

Euroopan unionin maat keskustelevat jakosopimuksesta lokakuun alussa.

Ranskan, Saksan, Italian ja Maltan sisäministerit ovat sopineet alustavasta järjestelystä Välimeren yli tulevien siirtolaisten jakamiseksi väliaikaisella tavalla Euroopan maiden kesken, kertoi Malta maanantaina. Suomi oli mukana laatimassa sopimusta.

Väliaikaisjärjestely olisi voimassa 8. lokakuuta asti ja se koskee turvapaikanhakijoita, joita pelastetaan Välimerellä hukkumiskuolemilta. Järjestelyn yksityiskohtia ei vielä kerrottu julkisuuteen maanantaina.
– Nyt sopuun on päästy järjestelystä, joka esitellään muille EU-maiden sisäministereille lokakuun alussa, sanoi ministeri Michael Farrugia.

Silloin sisäministerit kokoontuvat käsittelemään järjestelyn mahdollista laajenemista.

Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanoo olevansa tyytyväinen maanantain sisäministerien kokouksen lopputulokseen. Hänen mukaansa nyt sovitulla järjestelyllä autetaan Italiaa ja Maltaa, tviittasi Deutsche Welle ministerin sanoneen.

Ohisalo vahvisti illalla Ylelle puhelimessa, että Suomi ei kuitenkaan vielä ole sitoutunut jakojärjestelyihin.
– Suomi ei ole sitoutunut siitä syystä, jotta puheenjohtajamaa olisi tasapuolinen kaikkia jäsenvaltioita kohtaan, ja jotta kaikki jäsenvaltiot saataisiin samaan pöytään keskustelemaan asiasta, Ohisalo sanoo.

Suomi on tällä hetkellä EU-puheenjohtajamaa ja tukee Ohisalon mukaan sitä, että järjestelyn taakse saadaan mahdollisimman monta jäsenmaata.
– Tänään neljä maata pääsi yhteisymmärrykseen tästä väliaikaisesta ja vapaaehtoisuuteen perustuvasta mekanismista. Tällä yhteisymmärryksellä ja pohjapaperilla lähdetään hakemaan muita jäsenvaltioita mukaan ja Suomi tukee tätä työtä, Ohisalo kertoo.

Hän jatkaa, että kunhan samanmielisten maiden yhteenliittymä kasvaa, katsotaan tilannetta Suomen kannalta uudelleen.
– Niin kauan kun ei ole vielä jäsenvaltioiden yhteenliittymää, ei Suomi vastaanota tässä välissä sisäisiä siirtoja, Ohisalo toteaa.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Maltalla tänään sovittu järjestely on hyvä askel siirtolaisten ja pakolaisten oikeuksien suojelemiseksi.

Esimerkiksi heinäkuussa Helsingissä koolla olleet EU:n sisäministerit yrittivät päästä sopuun väliaikaisesta taakanjaosta Välimeren siirtolaisongelman ratkaisemiseksi.

Tuolloin Ranskan ja Saksan sisäministerien aloite ei saanut tarvittavaa 15 jäsenmaan tukea. Italian silloinen sisäministeri Matteo Salvini heitti kokouksessa kapuloita rattaisiin.

Italian ohella muun muassa Malta esitti Ranskan ja Saksan aloitteeseen muutoksia. Kumpikin karsasti Ranskan ja Saksan esityksen ehdottamia turvallisten vastaanottosatamien perustamista maaperälleen, vaikka taakanjakosopimuksen mukaan niistä siirtolaiset olisi tarkoitus siirtää muihin EU-maihin.
YLE
23.9.2019 klo 18.24 päivitetty 24.9.2019 klo 01.19

Ihmissalakuljettajille annettiin avoin piikki. Outoa sikälikin, että ihmissalakuljetus on rangaistava teko ja mm. Suomessa siitä on langetettu (mitättömiä) tuomioita.

Kun tietää, että Euroopan tuho on väistämätön näiden mariaohisalojen aktiivisten toimien myötä, niin jotenkin sitä toivoo, että se tuho tulisi nopeasti, sillä sitä aiemmin pääsisimme taas rakentamaan uutta Eurooppaa. Se Eurooppa ei enää perustuisi näihin elämänvalheisiin ja loputtomiin ihmisoikeus sitä sekä tätä -huokailuun. Vaan työhön ja vastikkeelliseen (minimaaliseen) sosiaaliturvaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3523
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Lähes puolet Ranskaan muuttaneista muslimeista haluaa Sharia-lain osaksi Ranskan lakijärjestelmää
26.9.2019 23:42Petri Saarela


Monikulttuuri-ideologian mukainen lähtömaiden tapakulttuurien ja uskontojen harjoittaminen vaikeuttaa maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä integroitumista ranskalaiseen yhteiskuntaan. Näin voi päätellä tutkimustuloksista, joiden mukaan lähes puolet Ranskaan muuttaneista muslimeista haluaa maan kulttuurille vieraan islamilaisen Sharia-lain Ranskaan.

i24 News kertoo ranskalaisen IFOP-yhtiön tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan Ranskassa syntyneistä muslimeista 18 prosenttia haluaa Sharia-lain. Luku on paljon suurempi ulkomailla syntyneiden ja Ranskassa asuvien muslimien osalta: heistä jopa 46 prosenttia kannattaa islamilaisen Sharia-lain tuomista osaksi Ranskan lakeja.

– Käsitys Sharian ylivallasta saapuu tulokkaiden mukana maista, joissa Islamin vaikutus on hyvin suuri, IFOP-yhtiön toimialajohtaja Jerome Fourquet sanoo.

Heikosta integroitumisesta ranskalaiseen yhteiskuntaan kertoo niiden muslimien suuri määrä, jotka haluavat noudattaa omien tai vanhempiensa lähtömaiden kulttuureja. Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia muslimeista uskoo, että Islam ja sen harjoittaminen tulee ottaa osaksi Ranskan tapakulttuuria.

Ranskan kansalliskokouksen jäsen Éric Ciotti kommentoi Twitterissä tutkimusta ja kehotti palaamaan assimilaatioon – vähemmistöjen sulauttamiseen enemmistökulttuuriin.

– Kasvavan ja tasavaltaa uhkaavan islamistisen kommunitarismin edessä maahanmuutto on lopetettava ja assimilaatio otettava uudelleen kotouttamispolitiikkamme ytimeksi, Ciotti twiittasi.

https://www.kansalainen.fi/lahes-puolet ... jestelmaa/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3523
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Salakuljettiko pakolaisaluksen kapteeni murhaajia Välimereltä Eurooppaan?
28.9.2019 11:06Hannu Sepponen


Sea Watch 3 -aluksen väitetään tuoneen Eurooppaan murhaajia Välimereltä poimittujen siirtolaisten joukossa.
Heinäkuussa Sea Watch 3 -aluksella siirtolaisia Italiaan tuonut Carola Rackete on ilmeisesti tuonut 53 hengen joukossa murhamiehiä, kertoo Junge Freiheit. Sea Watch -pakolaisjärjestön tiedottaja Ruben Neugebauer sanoo, ettei tätä voida poissulkea.

Italiaan jo saapuneet siirtolaiset olivat tunnistaneet kolme miestä, joiden epäillään harjoittaneen väkivaltaa, kiduttaneen ja surmanneen ihmisiä Libyassa. Miehet pidätettiin vastaanottoleirissä Sisilian Messinassa. Il Giornale on kirjoittanut tapauksesta.

Neugebauer korostaa, etteivät pakolaisjärjestöt pysty tunnistamaan laivoille tulijoita.

– He tulevat ilman passia, sanoo Sea Watchin tiedottaja.

Sea Watch 3 poimi 12. heinäkuuta 53 siirtolaista mukaansa Välimereltä. Italia sulki yleisesti satamansa pakolaisia tuovilta aluksilta 14. heinäkuuta. Sisäministeri Matteo Salvini eväsi luvan myös tältä alukselta, joka oli pyytänyt päästä rantautumaan Italiassa. Heinäkuun 28. päivänä Suomi, Ranska, Saksa, Luxemburg ja Portugali lupasivat ottaa tulijat vastaan.

Viimein 29. heinäkuuta Rackete ohjasi aluksen Lampedusan saarelle ilman lupaa. Alus törmäili italialaiseen poliisialukseen. Tuona päivänä olivat ilmeisesti myös kolme murhamiestä saapuneet Italiaan.

Kapteeni Rackete pidätettiin ja häntä syytettiin laittomasta maahantulon järjestämisestä eli ihmissalakuljetuksesta. Sitten oikeusistuin päätti, ettei hän ollut syyllistynyt rikokseen, vaan toiminta tähtäsi ihmishenkien pelastamiseen. Syylliseksi todettuna Racketea olisi uhannut jopa 15 vuoden vankeus.

Aluksella on saksalainen miehistö, mutta se purjehtii Hollannin lipun alla. Tapauksesta kuulleet hollantilaiset hallituspiirit kuvasivat laivaa ”kuljetusalukseksi” eli antoivat ymmärtää, ettei kysymyksessä ole pelastustoiminta vaan organisoitu salakuljetus.

https://www.kansalainen.fi/salakuljetti ... urooppaan/

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1193
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Siirretty 1 viesti yleiseen maahanmuuttokeskusteluun.

viewtopic.php?f=26&t=9793&p=971293#p971293
Ne tietää, jotka tietää...

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Noir »

Kreikka jälleen ongelmissa turvapaikanhakijoiden kanssa: ”Tilanne on kriittinen”


Kreikkaan saapuu nyt enemmän turvapaikanhakijoita kuin kertaakaan sitten vuoden 2016.
Kuva
Afganistanilaisia siirtolaisia saapumassa Lesboksen saarelle tiistaina. EPA / AOP

Vastaanottokeskukset pullistelevat yli äyräidensä Kreikan saarilla, kun turvapaikanhakijoiden määrässä on koittanut selvä piikki. Syyskuussa merireittejä pitkin tuli maahan 10 258 ihmistä, YK:n pakolaisapujärjestö UNHCR tiedotti tiistaina. Kyseessä on suurin kuukausittainen määrä sitten vuoden 2016, jolloin EU ja Turkki solmivat pakolaissopimuksen.

– Otamme päivä kerrallaan, kreikkalainen rannikkovartija kommentoi Lesboksen saarella uutistoimisto AFP:lle.

UNHCR:n mukaan tulijat ovat enimmäkseen afganistanilais- ja syyrialaisperheitä. Esimerkiksi Lesboksella Morian vastaanottokeskuksessa on kapasiteettiin nähden viisinkertainen määrä ihmisiä, yhtä vessaa kohden on sata ihmistä.

– Tilanne Lesboksella, Samoksella ja Kosilla on kriittinen, UNHCR arvioi.

– Jännitteet Moriassa ovat korkealla, kun sunnuntaina asuinkontissa syttynyt tulipalo surmasi yhden naisen.

Tänä vuonna Eurooppaan on tullut merireittejä pitkin noin 64 000 ja maitse noin 14 000 ihmistä. Yli puolen määränpää on ollut Kreikka. Lukemat ovat vielä kaukana Syyrian tilanteen kärjistämistä huippuvuosista. Vuonna 2015 Välimeren seudulle tuli miljoona ja vuonna 2016 yli 370 000 ihmistä. Vuoden 2015 määrästä peräti 85 prosenttia päätyi Kreikkaan. Jotain on kuitenkin hiljattain muuttunut.

– Pari viime kuukautta ovat olleet poikkeavia. Valtava lisäys, aivan yllättäen, ruotsalaisen avustusjärjestön Lighthouse Reliefin edustaja Patric Foley sanoi AFP:lle.

Toukokuussa Foleyn edustama järjestö auttoi 70 ihmistä turvallisesti Lesboksen rannalle. Syyskuussa luku oli 2 800.

– Tätä ei voi ennustaa. Se saattaa kirjaimellisesti palata yhdessä yössä normaaliin tai se voi olla lyhytaikainen trendi tai jatkuva lisäys, Foley totesi.

Epäinhimillistä
Kreikan Turkin-puolen saarilla on nyt noin 26 000 ihmistä. Yksin tulleita lapsia on 4 400. UNHCR kehottaa Kreikan hallintoa siirtämään yli 5 000 ihmistä, joiden turvapaikkaprosessi on jo edennyt, mahdollisimman pian mantereen puolelle. Järjestö toivoo myös Euroopan muilta valtioilta nopeaa toimintaa, jotta lapset saadaan siirrettyä perheidensä luokse.

– Ihmisten pitäminen näissä riittämättömissä ja turvattomissa olosuhteissa on epäinhimillistä ja sen pitää loppua, UNHCR sanoo.


Järjestö tekee Kreikan hallituksen kanssa töitä parantaakseen vastaanottokeskusten kapasiteettia ja oloja.

EU:n maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos on myöhemmin tällä viikolla matkustamassa yhdessä Saksan ja Ranskan ulkoministerien kanssa Kreikkaan ja Turkkiin keskustellakseen tilanteesta.

”Pelkäävät karkotusta”
Foleyn mukaan osa ongelmasta vaikuttaa olevan Turkissa, jossa pidätystä pelkäävät, enimmäkseen afganistanilaiset, turvapaikanhakijat pyrkivät ylittämään meren Kreikan puolelle mahdollisimman nopeasti.

– Monet pelkäävät karkotusta Turkista, Foley kertoo.

Kreikassa kesän vaaleissa valtaan noussut konservatiivihallitus on luvannut ottaa kovemman linjan tulijoita vastaan ja aikoo palauttaa 10 000 ihmistä Turkkiin ensi vuoden loppuun mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen, sillä edellisen hallituksen aikana Turkki otti neljässä ja puolessa vuodessa takaisin vain 2 000 ihmistä.

Valtaosa kaikesta turvapaikanhakijapaineesta on vuonna 2015 alkaneen kriisin aikana kohdistunut Kreikkaan.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f98 ... 58f0a7810b

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2761
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Turvapaikanhakijoiden miesvaltaisuus

Viesti Kirjoittaja dazu »

Moni on ihmetellyt sitä, että minkä takia Lähi-Idän sota-alueelta on tullut Suomeen turvapaikanhakijoina paljolti yksinäisiä nuoria miehiä. Minäpä ehdotankin nyt sellaista salaliittoa, että siellä Lähi-Idän päässä olisi joku taho tarkoituksellisesti levittänyt sellaista sanomaa, että Eurooppaan kannattaa, tai täytyy lähteä ensin yksin ja miettiä perheen ottamista vasta, kun on itse jo saanut turvapaikan. Lisäksi olisi voinut olla jopa sellaista, että oltaisiin levitetty väitettä, että perhe ei saa turvapaikkaa. Lisäksi joku taho on voinut jopa estää näitä kokonaisia perheitä lähtemästä.
Tämä homma olisi järjestetty sen vuoksi, että yksittäisiä turvapaikanhakijamiehiä Eurooppaan levittämällä on pyritty luomaan monitahoista sekasortoa ja kaaosta. Terrorismin uhkaa, seksuaalirikosten uhkaa, vastakkainasettelua kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden välillä...
Vielä turvapaikanhakijat eivät ole oppineet kunnolla suomea, tai päässeet kunnolla ääneen, emmekä näin ole kuulleet heiltä, mikäli asiat ovat näin, kuin tässä esitän.
Tämä projekti saattaisi olla osa operaatiota, johon on liittynyt alt-right liikkeen ja amerikkalaisen vihervasemmistolaisen liikkeen levitys Eurooppaan.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Noir »


EU:n sisäministerit vääntävät turvapaikanhakijoista, Ruotsi sanoo tehneensä jo tarpeeksi – katso tiedotustilaisuus kello 17
Ruotsi torjuu EU-maiden pyynnön tilapäisestä avusta ottaa vastaan lisää Välimerestä pelatettuja ihmisiä.


EU-sisäministerien tiedotustilaisuus kello 17 - vääntöä turvapaikanhakijoista

Ohjelma on tulossa katsottavaksi tänään klo 16.55

EU-sisäministerien tiedotustilaisuus kello 17 - vääntöä turvapaikanhakijoista

EU:n sisäministerien asialistalla Luxemburgin kokouksessa on tiistaina väliaikaismenettely Välimerestä pelastettujen ihmisten jaosta jäsenmaiden kesken.

Syyskuussa Italia, Ranska, Saksa ja Malta tekivät yhteisen ehdotuksen väliaikaisesta taakanjakomenettelystä, jonka perusteella Välimerestä pelastettuja ihmisiä sijoitettaisiin EU-jäsenmaihin. Osallistuminen järjestelyyn on vapaaehtoinen.

EU-komissio ja puheenjohtajamaa Suomi toimivat välittäjinä ehdotuksen laatimisessa. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan puheenjohtajamaana Suomi tukee prosessia.

Luxemburgin kokouksessa nähdään, kuinka moni jäsenmaa on valmis vapaaehtoisesti väliaikaiseen taakanjakoon.

Ennen Luxemburgin kokousta Ruotsin maahanmuuttoministeri Morgan Johansson sanoi, että Ruotsi ei aio osallistua(siirryt toiseen palveluun) järjestelyyn.

– Olemme ottaneet jo enemmän vastaan turvapaikanhakijoita kuin mikään muu EU-maa. Siksi emme seiso nyt jonossa ensimmäisinä tarjoamassa apua vaan tässä tapauksessa muiden maiden on tehtävä osansa, Johansson sanoi Ruotsin radion SR:n haastattelussa.

Ruotsin maahanmuuttoministerin Morgan Johanssonin mukaan Ruotsi ei aio osallistua Välimerestä pelastettujen ihmisten vapaaehtoiseen ja väliaikaiseen taakanjakoon EU-maiden kesken.
Ruotsin radion mukaan myös Tanskan maahanmuuttoministeri Mattias Tesfaye on sanonut uutistoimisto Ritzaulle, ettei Tanska aio osallistua vapaaehtoisjärjestelyyn.

Muistohetki Ilkka Laitisen poismenon vuoksi
Sisäministerit pitivät aamupäivällä alkaneen kokouksensa aluksi minuutin hiljaisen hetken muistaen EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontexin pitkäaikaista johtajaa Ilkka Laitista. Laitinen oli Frontexin ensimmäisenä pääjohtajana vuosina 2005-2014.

Laitinen oli kuollessaan 57-vuotias. Hän toimi Rajavartiolaitoksen päällikkönä vuosina 2018-2019.

Voit katsoa kokouksen tiedotustilaisuuden tältä sivulta. Sen arvioidaan alkavan kokouksen päätteeksi noin kello 17.

Lähteet: YLE-STT

https://yle.fi/uutiset/3-11010065

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Noir »

Venäjä pidättänyt Suomen rajan tuntumasta viime viikkoina useita ihmisiä – algerialainen kertoi ”tutustuneensa viljelyksiin”

Viranomaisten sunnuntaina pidättämä algerialainen oli myös yrittänyt naamioida itsensä niin, ettei hän olisi erottunut maastosta.
Julkaistu: 8.10. 16:08


Venäjän viranomaiset ovat pidättäneet useita henkilöitä, joiden epäillään yrittäneen tulla laittomasti metsiä pitkin Suomeen.
VENÄJÄN viranomaiset tiedottivat tiistaina pidättäneensä algerialaisen miehen, jonka epäillään yrittäneen tulla laittomasti Suomeen.

Fontanka-uutissivuston mukaan mies oli otettu kiinni sunnuntaina, kun hänen oli nähty liikkuvan maastossa nopeasti kohti Suomen rajaa. Viranomaisten mukaan mies oli myös yrittänyt naamioida itsensä niin, ettei hän olisi erottunut maastosta.

Kävi ilmi, että 1998 vuonna syntynyt mies oli tullut Venäjälle kertaviisumilla turistin statuksella.

Kun mies otettiin kiinni, hän ei myöntänyt olleensa luvattomissa puuhissa. Sen sijaan hän selitti viranomaisille, että hän oli ollut maastossa ”tutustumassa paikallisiin viljelyksiin ja maatalouteen”.

Venäjän viranomaiset eivät kuitenkaan uskoneet miestä, vaan hänelle määrättiin sakot viisumisääntöjen rikkomisesta ja hänet lähetettiin ulkomaalaisten pidätyskeskukseen odottamaan karkotusta.

AIEMMIN syyskuussa Venäjän Karjalan viranomaiset pidättivät Suomen vastaiselta rajalta miehen, jonka kerrottiin olevan kotoisin Pohjois-Afrikasta. Hänen tarkempaa kotimaataan ei ilmoitettu.

Karjalan sisäministeriön mukaan mies oli tullut Venäjälle turistiviisumilla. Hän oli lentänyt ensin Moskovaan ja suunnannut siitä heti suoraan Lahdenpohjan alueelle Karjalaan. Rajaviranomaiset pidättivät hänet Raivion kylän luona 23. syyskuuta.

– Hänet otettiin kiinni metsässä, kun hän oli juuri saamassa joltain tuntemattomalta henkilöltä reaaliajassa ohjeita karttareitistä, joka johtaisi Suomen rajalle. Nämä reitit ovat tuttuja jo myös Karjalan viranomaisille, Karjalan sisäministeriön tiedotteessa sanotaan.

Miehelle määrättiin 2 000 ruplan sakot ja karkotus, sillä hän ei selvästikään ollut Venäjällä pelkkää turismia harjoittamassa.

SYYSKUUN alussa Karjalan viranomaiset pidättivät kaksi ulkomaalaista, joiden kerrotaan olleen kotoisin ”arabimaasta”.

Miehet saatiin kiinni Suomen rajan tuntumasta ilman dokumentteja, joten ilmeisesti heidän varsinainen kotimaansa ei ollut heti edes selvillä. Kuulusteluissa he kertoivat olleensa matkalla parantamaan elinolojaan, Karjalan FSB kertoo tiedotteessaan. Miehiä odottaa myös karkotus Venäjältä ja sakot.

SYYSKUUN puolivälissä Venäjän viranomaiset pidättivät puolestaan georgialaisen miehen, joka yritti mennä Suomeen laittomasti jo toisen kerran.

Mies saatiin tällä kertaa kiinni Nuijamaan raja-aseman luota Venäjän puolella, joten hänen Suomeen tulonsa jäi yritykseksi. Edellisen kerran hän oli päässyt Suomeen asti kesäkuussa Imatran raja-aseman lähistöltä.

Miehellä on voimassa Schengen-aluetta koskeva maahantulokielto, jonka hän oli saanut Saksassa kielteisen turvapaikkapäätöksen takia. Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsikin miehen kesällä maahantulokiellon rikkomisesta, mikä jälkeen hän oli mitä ilmeisimmin poistunut Venäjälle vain yrittääkseen uudemman kerran takaisin Suomeen.
Arja Paananen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006266011.html

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Noir »

Italia vähentää turvapaikanhakijoiden houkuttimia
8.10.2019 19:12Petri Saarela


Italia uusii turvapaikkalainsäädäntöä ja luokittelee uusia maita palautuskelpoisiksi.
Italian uusi hallitus on allekirjoittanut uuden turvapaikanhakijoita koskevan asetuksen, kertoo Morocco World News.

Uuden asetuksen myötä turvapaikkahakemuksen käsittelyyn saa kulua korkeintaan 4 kuukautta aiemman kahden vuoden sijaan.

Italian ulkoministeri Luigi Di Maion mukaan 13 maata luokitellaan turvallisiksi ja pakolaisten kotiuttamiseen soveltuvaksi. Nämä maat ovat Algeria, Marokko, Tunisia, Albania, Bosnia, Kap Verde, Ghana, Kosovo, Pohjois-Makedonia, Montenegro, Senegal, Serbia ja Ukraina.

– Teemme työtä välttääksemme vetovoimatekijöitä, joita voidaan välttää antamalla selkeä viesti, että apua tarvitsevat ovat tervetulleita, mutta ne, jotka eivät voi kansainvälisten sääntöjen mukaan jäädä, tullaan kotiuttamaan, Di Maio kertoi.

Päätös on saanut vastaansa voimakasta kritiikkiä pakolaisaktivistien taholta, joiden mielestä uudella lailla on tuhoisa vaikutus maassa oleileviin siirtolaisiin.

https://www.kansalainen.fi/italia-vahen ... ukuttimia/

Avatar
Marokon Kauhu
Axel Foley
Viestit: 2378
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Erdogan uhkaa päästää Eurooppaan 3,6 miljoonaa pakolaista, jos EU kritisoi Turkin hyökkäystä


https://www.is.fi/ulkomaat/art-20000062 ... ml?ref=rss

:D :D :D :D :D


Antaa tulla vaan: "Afrikan sisäministeri" Ohisalo, voi sitten Rinteen kanssa jakaa ne tasapuolisesti vaikka Inarin järven jäälle.

Ei tuota EU kestä.
Joten parempi vaan jos toteutuu, päästään Euroislamososialistisesta Federaatiosta kerralla eroon, ikuisen kituuttamisen sijaan.

Tanskassa on jo kuulemma alettu sulkemaan rajoja.
Eikö Ruotsin kautta Suomeen dumppaaminen enää onnistukaan?

Kyllähän Suomeen nyt muutama miljoona muslimipakolaista mahtuu.
Siitä tulee monikulttuurisuuden riemuvoitto.
Ruotsalaiset kuolevat kateudesta ja harmittelevat kun eivät itse tajunneet ottaa kaikkea sitä rikkautta.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3523
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Erdogan uhkaa päästää Eurooppaan 3,6 miljoonaa pakolaista, jos EU kritisoi Turkin hyökkäystä


Kuva
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. (KUVA: EPA / AOP)
Julkaistu: 10.10. 13:50 , Päivitetty: 10.10. 15:04


Turkin presidentti moitti EU:ta kovin sanoin puheessaan parlamentille.
TURKIN presidentti Recep Tayyip Erdogan uhkaa päästää Eurooppaan miljoonia pakolaisia, mikäli EU kritisoi Turkin operaatiota Syyriassa.

– Hei EU, herätkää! Minä toistan: Jos yritätte esittää operaatiomme hyökkäyksenä, on tehtävämme yksinkertainen: Avaamme ovet ja lähetämme 3,6 miljoonaa pakolaista teille, Erdogan uhosi maan parlamentille torstaina pitämässään puheessa.

Turkki on ottanut vastaan enemmän pakolaisia Syyriasta kuin mikään muu valtio. Maassa on parhaillaan 3,6 miljoonaa pakolaista Syyrian kahdeksan vuotta jatkuneen sodan seurauksena.

VUONNA 2016 EU ja Turkki tekivät sopivat, että Turkki estää pakolaisia lähtemästä Eurooppaan ja saa vastineeksi kuusi miljardia euroa ja viisumivapauden omille kansalaisilleen. Turkki on kuitenkin kritisoinut EU:ta sopimuksen hitaasta toteuttamisesta ja siitä, ettei unioni tee tarpeeksi pakolaisongelman ratkaisemiseksi.

– Ette missään vaiheessa ole olleet vilpittömiä, Erdogan moitti EU:ta parlamentissa.

– Nyt he sanovat, että he kieltäytyvät antamasta meille kolme miljardia euroa. Oletteko pitäneet yhtään lupausta, joita annoitte meille? Ette.

TURKIN sotilasoperaatio Pohjois-Syyrian kurdijoukkoja vastaan alkoi eilen keskiviikkona. Turkin mukaan kyseessä on rauhanoperaatio.

Erdoganin mukaan toistaiseksi 109 ”terroristia” on kuollut operaatiossa.

– Jos Jumala suo, murskaamme näiden käärmeiden päät nopeasti, Erdogan sanoi.

– Yritämme estää terroristivaltion synnyn etelärajallamme. Tätä ei saa tapahtua.

TURKKI pitää Syyrian kurdijärjestöä YPG:tä uhkana sen turvallisuudelle. YPG:llä on vahvat suhteet Turkissa toimivaan kurdien sissijärjestö PKK:hon, jonka Turkki, EU ja Yhdysvallat ovat määritelleet terroristijärjestöksi.

Pohjois-Syyriaan Turkki on luvannut perustaa turvavyöhykkeen, jonne on määrä palauttaa Syyrian pakolaisia.

Erdogan sanoi puheessaan, että Turkki aikoo asuttaa alueelle miljoona pakolaista kansainvälisen rahoituksen turvin.

Hän myös vakuutti, että Turkin operaatio ei johda kurdijoukkojen hallussa olevien Isis-vankien vapautumiseen.

– Pidämme vankilassa ne, jotka täytyy pitää vankilassa. Palautamme ulkomaalaiset kotimaihinsa, jos nämä hyväksyvät heidät takaisin.
IS–STT–AFP

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006268047.html

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1149
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tanskalaistutkimus:
Etninen diversiteetti heikentää yhteiskuntia

11.10.2019 00:09Petri Saarela

Kuva

Kööpenhaminan yliopiston tutkijat Peter Thisted Dinesen ja Merlin Schaeffer sekä Kim Mannemar Sønderskov Aarhusin yliopistosta ovat julkaisseet tutkimuksen Ethnic Diversity and Social Trust: A Narrative and Meta-Analytical Review. Tutkimus osoittaa yhteyden etnisen diversiteetin ja yhteiskunnallisen yhteenkuuluvuuden tunteen heikkenemisen välillä.
Yhteiskunnallisen yhteenkuuluvuuden tunteen määritelmä on yksinkertainen. Se on uskoa rehellisyyteen ja yhteiskunnan yhtenäisyyteen sekä luottamusta toisiin. Sitä voi joissakin yhteiskunnissa kuitenkin olla vaikea saavuttaa.

Usein väitetään, että maahanmuuttoon liittyvä etninen diversiteetti eli monimuotoisuus rikastuttaa yhteiskuntia. Tanskalaistutkimuksen tarkoituksena oli etsiä vastausta, onko monimuotoisella maahanmuutolla todellakin myönteinen vaikutus yhteiskunnallisen yhteenkuuluvuuden tunteeseen.

Etninen diversiteetti heikentää yhteenkuuluvuuden tunnetta
Tutkimus osoittaa, että etninen diversiteetti liittyy yhteiskunnallisen yhteenkuuluvuuden tunteeseen, erityisesti paikallisessa kontekstissa ja kun tarkastellaan ihmisten välistä luottamusta. Tutkimuksessa tarkasteltiin 1001 tilastoa yhteensä 87 aiemmasta tutkimuksesta. Raportissa päädyttiin neljään pääasialliseen havaintoon.

Ensinnäkin paikallisella etnisellä diversiteetillä ja yhteiskunnallisella yhteenkuuluvuuden tunteella on negatiivinen ja merkittävä, mutta ei ”apokalyptinen” kytkös.

Toiseksi kytkös kattaa kaikki yhteiskunnallisen yhteenkuuluvuuden luokat, mutta on selkein puhuttaessa luottamuksesta naapureihin.

Kolmanneksi kytkös on selkein, kun diversiteettiä tarkastellaan paikallisesti – kuten lähiöissä – mikä antaa ymmärtää omasta etnisestä ryhmästä poikkeavien etnisten ryhmien läheisyydellä olevan merkitystä.

Neljänneksi kytkös säilyy merkittävänä kaikissa tarkastelluissa tapauksissa.

Yhteiskunnat perustuvat väestön keskinäiseen luottamukseen ja yhteenkuuluvuuden tunteeseen. Kun kansalaisten keskinäinen yhteenkuuluvuuden tunne sekä luottamus vähenee, seurauksena on turvattomuuden tunteen ja levottomuuksien lisääntyminen.


https://www.kansalainen.fi/tanskalaistu ... eiskuntia/

Noir
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Noir »

Kylän asukkaat estivät kivittämällä pakolaisalusta rantautumasta Kreikassa
15.10.2019 20:13Petri Saarela

Kuva
Open Arms. Kuva Shutterstock.

Lesbos-saarella paikalliset asukkaat pitivät kivittämällä Open Arms -pakolaisalusta kauempana rannasta.
Espanjalaisen Proactiva Open Arms -kansalaisjärjestön operoima Välimerellä siirtolaisia poimiva Open Arms -alus epäonnistui rantautumisessa Lesbos-saaren Skala Sykamias -satamaan maanantaina.

Ekathimerini kertoo, että ryhmä paikallisia asukkaita heitteli kiviä alusta kohti, joka joutui jäämään ankkuriin 200 metrin päähän rannasta.

Kreikan poliisin ja EU:n rajavalvontaviranomaisen, Frontexin, virkailijoita saapui lopulta paikalle.

Ekathimerinin mukaan asiasta ei ole saatu lisätietoja.

https://www.kansalainen.fi/kylan-asukka ... kreikassa/

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3523
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

YK:n raportti paljastaa: Eurooppaan saapuvat siirtolaiset eivät ole vainottuja – tavoitteena on parempi toimeentulo
26.10.2019 11:19Petri Saarela


YK:n vastikään julkaistu raportti kertoo koruttomasti Afrikasta saapuvien ihmisten motiiveista jättää maanosansa. Heitä ei vaivaa suunnaton köyhyys tai poliittinen vaino. Massasiirtolaisuuden pääasiallinen syy on halu saada parempi toimeentulo, vaikka suurin osa tulijoista hakeekin turvapaikkaa Euroopasta.
Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma UNDP haastatteli 13 EU-maassa 2000 siirtolaista, jotka ovat lähtöisin 39 Afrikan maasta. UNDP:n raportista käy selkeästi ilmi, että afrikkalaiset aloittavat vaarallisen matkansa Välimeren yli kohti Eurooppaa yhdestä syystä. He uskovat, että heidän toimeentulonsa paranee, jos he pääsevät Eurooppaan.

Matkaan lähtijät eivät elä äärimmäisessä köyhyydessä
Tutkimus paljastaa, että matkaan lähtijät ovat lähtömaissaan paremmin toimeentulevia kuin vanhempansa. He ovat hyötyneet Afrikan vuosikymmeniä jatkuneesta kehityksestä, kuten kaupungistumisesta ja talouskasvusta, mutta heitä työntää maanosasta pois demografinen kehitys ja monessa tapauksessa perheen siirtolaisuustausta – monet sukulaisista ovat jo lähteneet Eurooppaan.

Koko Afrikan maanosa on edennyt koulutuksen tasossa, mukaanlukien tytöt, ja monilla siirtolaisiksi lähtevillä koulutuksen taso on lähtömaan keskitason yläpuolella. Myös tulotaso on kilpailukykyinen lähtömaan yleiseen tasoon verrattuna. Monilla onkin pysyvä ja turvallinen työpaikka.

Silti vain 38 prosenttia vastaajista kokee ansaitsevansa tarpeeksi toimeentuloa varten, 50 prosenttia ei ole yleisesti ottaen tyytyväisiä tulotasoonsa ja vain 12 prosenttia kertoo pystyvänsä säästämään tulevaisuuden varalle.

Siirtolaisuus on investointi
Laiton siirtolaisuus on investointi tulevaisuutta varten. Tutkimuksessa yleisiä perusteluita siirtolaisuuteen ovat taloudelliset syyt, jotka liittyvät läheisesti itsensä toteuttamiseen ja tunteeseen, että henkilökohtaiset tavoitteet voidaan saavuttaa vain lähtemällä Afrikasta.

Tahto parantaa omia elinolosuhteita on todella voimakas. Vain 2 prosenttia vastaajista olisi jäänyt kotimaahan, jos he olisivat olleet paremmin tietoisia matkan vaaroista. Siirtolaiset ottavatkin laskelmoidun riskin. Eurooppaan pääsyn edut ovat suuremmat kuin kotimaahan jäämisen mahdolliset haitat.

Nuorten maastamuutto rapauttaa Afrikan maita
YK:n raportti vahvistaa käsitystä vakiintuneesta ilmiöstä. Massasiirtolaisuus on seurausta nuorten ihmisten kärsimättömyydestä odottaa oman maanosansa kehittymistä tasolle, joka saisi heidät pysymään kotimaissaan. Myös lähtömaiden hallitusten väärinkäytökset ja korruptio toimivat liikkeelle ajavina voimina.

Siirtolaisuus kuitenkin haittaa merkittävästi lähtömaiden kehittymistä. Nuorten maastamuutto ja kotimaahan jääneiden lisääntyvä luottamus Eurooppaan päässeiltä saapuviin rahalähetyksiin rapauttavat kotimaan taloudellista kehittymistä ja hallitusten uudistuksia, jotka ovat välttämättömiä Afrikan maiden muodostumiselle houkutteleviksi asuinpaikoiksi.

Varoitus Euroopan hallituksille
UNDP:n raportti on varoitus paitsi Afrikan maille, myös Euroopan hallituksille. Taipumus nähdä ihmisten massavaelluksia ja pitkiä, vaarallisia matkoja epätoivon merkkeinä, saattaa johtaa harhaan ja viedä virheellisiin johtopäätöksiin, kuten vuoden 2015 siirtolaiskriisin aikaisen sisäministeri Petteri Orpon (kok.) lausunnosta ”pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia” voidaan päätellä.
https://www.kansalainen.fi/ykn-raportti ... imeentulo/

Eurooppaan tulijoille on myyty valhe paratiisista, mutta todellisuudessa täällä halutaan halpatyövoimaa.

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3523
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Siirtolaisten vyöry Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Kreikkalaisen kylän asukkaat estivät siirtolaisten majoittamisen kylän hotelleihin
26.10.2019 09:48Petri Saarela


Kreikan viranomaiset joutuivat luopumaan ajatuksesta majoittaa 400 siirtolaista pieneen merenrantakylään Kreikan pohjoisosassa.
Vrasnan kylän asukkaat nousivat tiistaiyönä vastarintaan viranomaisten yritettyä majoittaa 400 siirtolaista kylän hotelleihin.

Ekathimerinin mukaan siirtolaiset saapuivat kahdeksalla linja-autolla Samoksen saarelta. Kun bussit saapuivat kylän liepeille, kyläläiset sulkivat tien. Hotellien pitäjät, säikähtyneenä kyläläisten raivosta, sanoutuivat irti alustavasta sopimuksesta majoittaa siirtolaiset. Mellakkapoliisi saapui myös paikalle.

– Olimme varoittaneet viranomaisia, että Vrasnaan ei voi tuoda enempää ihmisiä, koska paikalliset asukkaat ovat raivoissaan. Viranomaiset eivät kuunnelleet meitä, pormestari Diamantis Liamas perusteli syytä mellakkaan.

Jännitteitä oli havaittavissa jo ennen bussien saapumista, mutta niiden ajettua paikalle, hotellit eivät avanneet oviaan. Kun tilanne ei lauennut, viranomaiset päättivät ajattaa siirtolaisbussit Vrasnasta pois kohti Halkidaa, jonne on kahdeksan tunnin ajomatka.


https://www.kansalainen.fi/kreikkalaise ... telleihin/

Vastaa Viestiin