Gustafssonin vammat (ketju 2)

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Misri kirjoitti:Minusta tämä Tuomisen nimeämä "palapelinäyttö", on hyvin kuvaava nimitys. Ei kai kukaan niin ajattele, että yksi teema voisi olla koko näyttö, mutta mistä senkään tietää, meitä on niin moneen junaan.
Kyllä mielestäni murhatutkimuksissa pitää aukottomasti osoittaa se, että kyseinen henkilö on tekijä. Tuomisen palapelinäyttö? Tais olla kyllä Tuomisella reunapaloja myöten palapelin osaset hukassa. Kerrotko vielä mulle ne keskeisimmät palaset mitkä sinulle selvitti Bodomin mysteerin? :)

Mä olen kanssa kerännyt palapelia, ja sen ansiosta NG:n 100% varma syyllisyys on viimeisen 8 vuoden aikana tippunut alle 15%. Pitää vaan kokeilla KAIKKI palaset siihen peliin eikä vain itselle mieluisat... ;)
Misri kirjoitti:En nyt käsitä mitä tämä NGn omien vammojensa liioittelu roikkuu vielä mukana keskustelussa. NGlle itselleen sillä varmaan on ollut jotain merkitystä!? NGn vammat tutkittiin tässä uudessa tutkinnassa, niin tarkkaan kuin ne ylipäätään voidaan. Ja todennäköisyyksillä arvioiden, hänellä ei ole ollut merkittävää aivovammaa, joka olisi vienyt täysin toimintakyvyn.

Pelko on sellainen voima, joka saa ihmisen tekemään kaikkensa, ettei pelon syy, aihe toteudu. Sitä ei tosiaankaan tarvitse näytellä.
Joo, edelleen, vaikka olisi ollut täysin vahingoittumattomana telttapaikalla, niin tekeekö se silti hänestä murhaajaa? Ei tee. Nyt kuitenkin selkeitä näyttöjä oli siitä, että jonkinasteisia vammoja NG:lle oli tullut. Pitää nimenomaan ajatella kokonaisuutta.
Misri kirjoitti:Näitä vale-tunnustajia on aina ollut näissä vanhoissa murhajutuissa. Mm Kyllikki Saaren murhaan ilmottautui tekijäksi vankeja, siitä syystä, että saivat näin edes pienen katkosen ankeaan vankila elämäänsä.
Niin on. Esim. "Markka" ja Virpi. :D
Misri kirjoitti:Klo. kuudenmieheen en ole koskaan uskonut. Kivilahden kertoma, tuloaika onkipaikalleen heittää ainakin tunnilla. Aurinko-kello ei ole kovinkaan luotettava kello tarkan ajan määritykseen. Salonen on myös sanonut jossain lehtijutussa, että he ilmeisesti tarkoitti kaveriaan Haapalaista, ihmettelivät jälkeenpäin monta kertaa sitä, miten kukaan olisi voinut poistua heidän huomaamatta paikalta. Pojathan olivat vielä telttahavainnon jälkeen pysähtyneet tupakille, murhaniemen ja keskiniemen välissä olevalla rannalle, nyk. uimaranta
Huoh. Et ole uskonut. Et kuitenkaan osoita mitään faktaa siitä, että kello kuuden miestä ei olisi ollut olemassakaan?
Misri kirjoitti:NGllä on riittävästi ollut aikaa kätkeä tavarat. Ja kukaan ei voi järkevästi väittää sitä, että rantavedet olisi tutkittu heitto etäisyydeltä ehdottoman tarkasti.
Kuinka pitkälle uimapuku, nahkatakki yms lentää? Entä se puukko? Kävikö NG sitten yksin sukeltelemassa puukon jälkikäteen sieltä kun niin helvetin tarkasti muistaa vaikka oli tolkuttomassa kännissä ja murhanhimoisella mielellä? Ja miksi ne kengät eivät samaan paikkaan lentäneet? Nykytekniikalla olisi järven pohjasta löydetty ties mitä.
Misri kirjoitti:"Onkimiehet" on mielestäni väärä nimitys Karjalaisen, keskiniemellä näkemilleen nuorukaisille. Karjalaine ei nähnyt näiden nuorukaisten onkivan. Tämä aamuöinen kalastusjuttu on mielenkiintoinen, Minusta se, että Seppo on ollut yksin metskaamassa, siihen eritymiseen on ollut joku syy? Mielenkiintoista vaikkakin mahdotonta, olisi saada tietää se kuka jäi keskiniemeen yksin, toisen nuorukaisen poistuttua juosten paikalta?
"Onkimiehet" ovatkin lainausmerkeissä juuri tuon syyn takia.

Siihen voi olla miljoona syytä miksi Sepi oli yksin metskaamassa. Siihen voi olla miljoona syytä miksi toinen tytöistä kirjoitti laulukirjaan ylipäänsä mitään. Se, mitä tytöt eivät kirjoittaneet, oli mahdollinen riita teltalla. Eivät myöskään kirjoittaneet NG:n mustasukkaisesta käytöksestä. Tällaisesta ei ole kukaan muukaan kirjoittanut.
Misri kirjoitti:Tietääkseni kukaan ei ole valittanut, että vangitsemis-perusteissa "todennäköisinsyin", olisi rikottu lainkirjainta.
Korvauksia kuitenkin tuli. Ja hyvä niin.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Sinun kanssasi on lähes mahdotonta käydä asiallista keskustelua, yrtän välttää näitä räikeämpiä kommentettajasi-rimanalituksiasi parhaani mukaan. Nämä NGn saamat korvausrahat, eivät tarkoita sitä, että, pidätyksessä, vangitsemisessa, tai syyteharkinnassa olisi tehty jotain väärin! Ei tämä "palapelinäyttö" ole mitenkään erikoista, monessa murhaoikeudenkäynneissä, on näitä pelkkiä aihetodisteita. Oliko tuo vaatteiden ja tavaroiden yksitellen veteen heittäminen, sinun outoa huumoriasi, jota minä en ainakaan haluasi täällä nähdä? Tuon laatuisen huumorin heittäjälle, on oma erityinen nimityskin :roll:

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1508
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Matlock »

Itse ajattelen niin, että oli surmaaja kuka tahansa, jutussa on jokin tekijä, todennäköisimmin asioihin enemmän tai vähemmän sekaantunut ulkopuolinen henkilö, mikä sotkee keissin järjettömältä vaikuttavaksi. Että Gustafsson olisi yksin kaiken takana, on mahdollinen, mutta epätodennäköinen vaihtoehto. Myöskään esitetty tapahtumien kulku ei tunnu loogiselta. Esimerkiksi jos Gustafssonille olisi muiden retkeläisten toimesta aiheutettu noinkin pahat vammat, niin tuskin muut olisivat vain menneet nukkumaan. Mikään ei myöskään viittaa tunnelman kiristymiseen aamuyöstä.

Voin silti nähdä Gustafssonin tekijänä, jos hänellä on ollut apuri tms tai kyseessä on ollut jokin laajempi rähinä tai ainakin joku ulkopuolinen on vienyt leiripaikalta kamaa ja sotkenut sitä.

Mielenkiintoisimmat täällä esitetyt teoriat ovat olleet kahden tekijän sekä n.s. jäppisteoria, missä paikalle tullut toinen mies olisi auttanut Gustafssonia lavastuksissa. Molemmat selittäisivät paljon asioita, mitkä muuten tuntuvat mysteereiltä.
Pasilan mies.

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Matlock kirjoitti:Itse ajattelen niin, että oli surmaaja kuka tahansa, jutussa on jokin tekijä, todennäköisimmin asioihin enemmän tai vähemmän sekaantunut ulkopuolinen henkilö, mikä sotkee keissin järjettömältä vaikuttavaksi. Että Gustafsson olisi yksin kaiken takana, on mahdollinen, mutta epätodennäköinen vaihtoehto. Myöskään esitetty tapahtumien kulku ei tunnu loogiselta. Esimerkiksi jos Gustafssonille olisi muiden retkeläisten toimesta aiheutettu noinkin pahat vammat, niin tuskin muut olisivat vain menneet nukkumaan. Mikään ei myöskään viittaa tunnelman kiristymiseen aamuyöstä.

Voin silti nähdä Gustafssonin tekijänä, jos hänellä on ollut apuri tms tai kyseessä on ollut jokin laajempi rähinä tai ainakin joku ulkopuolinen on vienyt leiripaikalta kamaa ja sotkenut sitä.

Mielenkiintoisimmat täällä esitetyt teoriat ovat olleet kahden tekijän sekä n.s. jäppisteoria, missä paikalle tullut toinen mies olisi auttanut Gustafssonia lavastuksissa. Molemmat selittäisivät paljon asioita, mitkä muuten tuntuvat mysteereiltä.
Minä olen tässä viime aikoina päätynyt yhä vahvemmin kahden tekijän puoleen. Samaan tyyliin, kuin Kyllikki Saaren tapauksessa päätekijällä oli avustaja. Periaatteessa monestakin epäilystä voidaan luoda vaikka mitä teorioita ja hyvä niin, sillä onhan minullakin monta eri teoriaa.

Todennäköisempänä kuviona pidän kioskimiestä päätekijänä ja avustajana jotain muuta henkilöä. Assmann ja Laurila ovat hyviä ehdokkaita tuohon rooliin. Kello kuuden mies olisi sitten ollut se avustaja, samoin NG olisi kuvannut hypnoosissa avustajan. Mutta teorioitahan nämä ovat, eivät faktatietoa, vaikkakin awa, Hessu, Misri pitävät omia teorioitaan faktana :mrgreen:.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Sen on selvä, että tämä tarina jättää aukkoja joihinkin yksityiskohtiin, joita tuskin koskaan saadaan selville. Ja joihin yksityiskohtiin, vain surmien tekijä tietää yksin vastauksen. Itselleni looginen tapahtumien kulku avautui tutkiessani näitä teltan verijälkiä, niissä kun joutuu väkisinkin mielessään ajattelemaan sitä, miten teltta ja uhrit siinä ovat olleet, eri tapahtumien ajallisessa vaiheissa. NGn todelliset vammat/toimintakyky, kenkien verijäljet, ja tietoisuus siitä miten ja missä kohtaa telttakangasta ne ovat voineet vereentyä, siten kuin olivat vereentyneet..Näistä aukeni selkeä kuva todellisista tapahtumista, ja lintupoikien näkemästä teltan takaa poistuneesta hahmosta, ja se poistuva hahmo kuului leirin sisäpiiriin. Tämä on minun totuuteni.

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Misri kirjoitti:^ Sen on selvä, että tämä tarina jättää aukkoja joihinkin yksityiskohtiin, joita tuskin koskaan saadaan selville. Ja joihin yksityiskohtiin, vain surmien tekijä tietää yksin vastauksen. Itselleni looginen tapahtumien kulku avautui tutkiessani näitä teltan verijälkiä, niissä kun joutuu väkisinkin mielessään ajattelemaan sitä, miten teltta ja uhrit siinä ovat olleet, eri tapahtumien ajallisessa vaiheissa. NGn todelliset vammat/toimintakyky, kenkien verijäljet, ja tietoisuus siitä miten ja missä kohtaa telttakangasta ne ovat voineet vereentyä, siten kuin olivat vereentyneet..Näistä aukeni selkeä kuva todellisista tapahtumista, ja lintupoikien näkemästä teltan takaa poistuneesta hahmosta, ja se poistuva hahmo kuului leirin sisäpiiriin. Tämä on minun totuuteni.
Siinä on vaan se aukko, että lintupoikien näkemä mieshahmo oli vaalea, eli ei voi olla NG. Kaiken lisäksi mies oli tuntematon, eli kyllä NG:n olisivat lintupojat tunnistaneet viimeistään vuosien jälkeen.

Verijäljet ovat pelkkää spekulaatiota, ei siis faktatietoa. En lähde nyt arvelemaan Tuomisen motiiveja.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Siis tällä hahmolla oli vaaleaa vaatetta yllään. NGllä oli löydettäessä vaaleanharmaa villapaita päällään.

Huom. hahmottele hahmo mielessäsi, huomaat kyllä hahmon merkityksen. Verijäljet rikospaikalla ovat neitseellisiä. Ja ne jos mikään kertovat, sen oman, oikean totuutensa. Tuominen tuskin pääsi sorkkimaan teltan verijälkiä vuonna-60 :P

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Anteeksi Misri, en enää koskaan pyydä sinua todistamaan mitään väitteitäsi, enkä ota niihin enää mitään kantaa.

Yksi mielenkiintoinen seikka tuli mieleeni... Mikäli muut tavarat lensivät järveen, niin miksei kengät myöskin lentäneet sinne? Nehän olisi ollut järkevintä nimenomaan heittää järveen muiden kamojen kanssa?
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Se olisikin tarpeetonta, koska me ei olla oikeudessa. Ylipäätään minä kuulun niihin kirjoittajiin jotka yrittävät pysyä tutkinta-aineiston sisällä. Kenkien piilotus on tullut ilm. surmaajan mieleen vasta viimeiseksi, kun ensin on muut "hommat" hoidettu alta pois. Senjälkeen on hetki aikaa hengähtää ja aikaa ajatella, näyttääkö rikospaikka nyt niin uskottavalta, vakuuttavalta, että myös poliisit vakuuttuvat siitä? Syyllinen mieli alkaa kuitenkin toimia, ja muuttuu epävarmasta, epävarmemmaksi, ja tämä epävarmuus yhdistettynä pelkoon, saa aikaan sen, että jotain on vielä pakko tehdä, jotain sellaista joka osoittaisi vieläkin selkeämmin ulkopuoliseen tekijään, tai peräti kahteen tekijään. Ylipäätään kun ajatelee näitä tämän tyyppisiä surmia, jotka eivät ole harkittuja, niin kyllä se surmaajan toiminta on ollut varmasti aika sähellystä, ja vaistovaraista, paniikinomaista touhua.

rootbeer
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Pe Helmi 24, 2012 8:22 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja rootbeer »

Hämmästyttävää on se,ettei kello kuuden miestä ollut.Kuitenkin lintupojat ja OK kuvasivat kyseisen henkilön lähes identtisesti.Vaalea takki (ei paita vaan takki) ja vaaleat hiukset.Jos nyt kuvitellaan että oli vain yksi tekijä,niin hänen olisi pitänyt katkoa kai ensin teltan narut.Teltassa todennäköisesti havahdutaan tähän.Seuraavaksi pitäisi lyödä SB:tä kivellä ja heti perään puukolla noin kymmenen kertaa.Erään teorian mukaan tällä tekijällä on jo leuka palasina ja poskessa reikä josta myöhemmin sairaalassa näkyy hampaat.Tytöt on niin kovahermoisia,että pysyvät hiljaa kunnes tekijä on lopettanut SB:n vahingoittamisen.Sitten tekijä lyö IB:tä useamman kerran laakealla esineellä,jossa on myös 20-30mm jyrkkäreunainen särmä useamman kerran pään alueelle.TM pysyy hiljaa.Lopuksi tekijä vielä niittaa TM:ää muutaman kerran päähän.Sen jälkeen hän odottelee hetken,jatkaa sitten vielä IB:n vahingoittamista.Sitten hän vähän naamioi paikkoja,silmät alkavat jo turvota kiinni.Vielä hän käy hukkaamassa pari kassilista tavaraa ja kaksi paria kenkiä ollen pois paikalta vähintään 15min.Sitten hän tulee vielä paikalle,kaivaa esiin sen kohdan teltan riekaleista missä hänen päänsä oli,lyö itseään laakealla esineellä takaraivoon juuri sopivalla voimakkuudella ettei vamman vakavuudesta saada selvää vielä 50 vuodenkaan päästä,valuttaa vähän verta telttaan ja käy teltan päälle makuulle.Kun sitten ulkopuolisia sattuu paikalle,hän piiloutuukin pusikkoon (tämä on myös villeimpien teorioden mukaan tapahtunut jossain välissä),kävelee ripeästi niemen sivua ja katoaa kunnes kohta jo makaakin taas teltan päällä.Siinä hän sitten uikuttaa ja kurkki kun kukaan ei tahdo huomata.Vielä pieni show lääkäreille ja poliiseille,ja ei kun makeaa elämää viettämään.Kaikki tämä vakaasti harkiten,useampi promille veressä.Ja tähän joku sitten uskoo,vieläpä ihan tosissaan...

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

rootbeer kirjoitti:Hämmästyttävää on se,ettei kello kuuden miestä ollut.Kuitenkin lintupojat ja OK kuvasivat kyseisen henkilön lähes identtisesti.Vaalea takki (ei paita vaan takki) ja vaaleat hiukset.Jos nyt kuvitellaan että oli vain yksi tekijä,niin hänen olisi pitänyt katkoa kai ensin teltan narut.Teltassa todennäköisesti havahdutaan tähän.Seuraavaksi pitäisi lyödä SB:tä kivellä ja heti perään puukolla noin kymmenen kertaa.Erään teorian mukaan tällä tekijällä on jo leuka palasina ja poskessa reikä josta myöhemmin sairaalassa näkyy hampaat.Tytöt on niin kovahermoisia,että pysyvät hiljaa kunnes tekijä on lopettanut SB:n vahingoittamisen.Sitten tekijä lyö IB:tä useamman kerran laakealla esineellä,jossa on myös 20-30mm jyrkkäreunainen särmä useamman kerran pään alueelle.TM pysyy hiljaa.Lopuksi tekijä vielä niittaa TM:ää muutaman kerran päähän.Sen jälkeen hän odottelee hetken,jatkaa sitten vielä IB:n vahingoittamista.Sitten hän vähän naamioi paikkoja,silmät alkavat jo turvota kiinni.Vielä hän käy hukkaamassa pari kassilista tavaraa ja kaksi paria kenkiä ollen pois paikalta vähintään 15min.Sitten hän tulee vielä paikalle,kaivaa esiin sen kohdan teltan riekaleista missä hänen päänsä oli,lyö itseään laakealla esineellä takaraivoon juuri sopivalla voimakkuudella ettei vamman vakavuudesta saada selvää vielä 50 vuodenkaan päästä,valuttaa vähän verta telttaan ja käy teltan päälle makuulle.Kun sitten ulkopuolisia sattuu paikalle,hän piiloutuukin pusikkoon (tämä on myös villeimpien teorioden mukaan tapahtunut jossain välissä),kävelee ripeästi niemen sivua ja katoaa kunnes kohta jo makaakin taas teltan päällä.Siinä hän sitten uikuttaa ja kurkki kun kukaan ei tahdo huomata.Vielä pieni show lääkäreille ja poliiseille,ja ei kun makeaa elämää viettämään.Kaikki tämä vakaasti harkiten,useampi promille veressä.Ja tähän joku sitten uskoo,vieläpä ihan tosissaan...
Ei mitään lisättävää. Täydellinen kirjoitus. Ja tämä ei ole todellakaan sarkasmia.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Samaa mieltä. Olisiko rumasti sanottu, kun sanoo, että Gustafssonin tiedot, taidot ja kyvyt eivät olisi riiittäneet tuon rikoksen suorittamiseen niin, että mitään näyttöä häntä vastaan ei ole löytynyt. Se olisi siis häneltä liikaa vaadittu minun mielestäni. Todennäköisyys Gustafssonin syyllisyyteen on vähäinen. Kyllä kaikki viittaa siihen, aivan kuten käräjäoikeuskin arvelee peitellysti, että paikalla oli myös ulkopuolinen henkilö, yksi tai useampia. Se on todennäköisempää. NG:n vammat aiheutti todennäköisesti seurueeseen kuulumaton henkilö. Vammojen perusteella NG on saanut tosiaan pahasti köniinsä - eikä jonkintasoinen aivovamma ole suinkaan mahdoton vaan hyvin todennäköinen. Nuo vammat eivät todellakaan olleet aivan vähäiset, kuten täällä jotkut yrittävät vakuuttaa. Kyllä käräjäoikeus ja sen sairaalat lääkärit arvioivat sen asian aivan oikein. Ja kyllä käräjäoikeus näyttää antaneen aivan oikean tuomion - ainakin näillä tiedoilla.

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Sariola kirjoitti:Samaa mieltä. Olisiko rumasti sanottu, kun sanoo, että Gustafssonin tiedot, taidot ja kyvyt eivät olisi riiittäneet tuon rikoksen suorittamiseen niin, että mitään näyttöä häntä vastaan ei ole löytynyt. Se olisi siis häneltä liikaa vaadittu minun mielestäni. Todennäköisyys Gustafssonin syyllisyyteen on vähäinen. Kyllä kaikki viittaa siihen, aivan kuten käräjäoikeuskin arvelee peitellysti, että paikalla oli myös ulkopuolinen henkilö, yksi tai useampia. Se on todennäköisempää. NG:n vammat aiheutti todennäköisesti seurueeseen kuulumaton henkilö. Vammojen perusteella NG on saanut tosiaan pahasti köniinsä - eikä jonkintasoinen aivovamma ole suinkaan mahdoton vaan hyvin todennäköinen. Nuo vammat eivät todellakaan olleet aivan vähäiset, kuten täällä jotkut yrittävät vakuuttaa. Kyllä käräjäoikeus ja sen sairaalat lääkärit arvioivat sen asian aivan oikein. Ja kyllä käräjäoikeus näyttää antaneen aivan oikean tuomion - ainakin näillä tiedoilla.
Ei ole rumasti sanottu. Tuohon aikaan ei ole ollut samalla lailla television tai lehtien virikkeitä sille, että kuinka rikospaikka naamioidaan ja mitkä vaikutukset voivat olla pitkien aikojenkin kuluttua (DNA + muu alan tutkimisen kehittyminen). Otetaan kuitenkin se seikka vielä esille, että kyseessä on 18-vuotias poika, joka toki voi teot tehdä, mutta kaksi uhreista oli kuitenkin tapettu niille sijoilleen. Aikamoista nopeutta olisi vaatinut. Ja kyllä NG:llä jotakin vammoja tietenkin oli, eihän häntä muuten olisi hoidossa pidetty niin montaa päivää.

NG:n syyllisyys on mahdollinen, sillä olihan hän varmasti paikalla. Mutta erittäin pieni todennäköisyys sille on.

Jos NG:stä syyllistä tehdään, niin siinä tapauksessa uskon, että hänellä oli apuri.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

awa
Horatio Caine
Viestit: 6061
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa »

Sariola kirjoitti:Olisiko rumasti sanottu, kun sanoo, että Gustafssonin tiedot, taidot ja kyvyt eivät olisi riiittäneet tuon rikoksen suorittamiseen niin, että mitään näyttöä häntä vastaan ei ole löytynyt. Se olisi siis häneltä liikaa vaadittu minun mielestäni.


Kahdeksantoistavuotiaalla on tarvittavat kyvyt, siitä ei ole epäilystäkään. Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin ulkopuolisesta ei löytynyt mitään näyttöä.
Sariola kirjoitti:Vammojen perusteella NG on saanut tosiaan pahasti köniinsä - eikä jonkintasoinen aivovamma ole suinkaan mahdoton vaan hyvin todennäköinen.
Köniinsä oli saanut. Ei tosin ole poissuljettu, että joitakin vammoista Gustafsson olisi voinut itse itselleen aiheuttaa. Sekin on täysin mahdollista. Sairaalaan tuotaessa Gustafssonilla ei ilmeisesti todettu olevan mitään merkittävää aivovammaa, sillä hänet sijoitettiin opiskelijan antaman ensihoidon jälkeen tavalliselle vuodeosastolle. Tämä on mielestäni hyvin merkittävä yksityiskohta.

Eli senkin voisi todeta, että ei se aivovammaisen esittäminen Gustafssonilta sitten kuitenkaan onnistunut, koska tavalliselle vuodeosastolle määrättiin. Muistamatonta on helppo esittää silloin kun kerrottavana on itselle epämukavia asioita. Tämän osaavat pikkulapsetkin. Puhmistakin vaikeutti mukamas leukamurtuma, ei suinkaa aivovamma - näin kerrottiin aikalaistiedoissa. No - puhumista ei tuon kaltaiset hentoiset kasvomurtumat vaikeuta juurikaan. Omenaa voi olla hankala haukata, se on selvää.

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1508
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Gustafssonin vammat (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Matlock »

awa kirjoitti:. Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin ulkopuolisesta ei löytynyt mitään näyttöä.
.
Lintupoikien teltalta kuulema ääntely kyllä viittaa ulkopuoliseen, koska uhrit eivät pystyneet siihen.

Myöskin kello kuuden miehen kiirehtiminen ja poliisille ilmoittautumatta jättäminen viittaa siihen, että hänellä on jokin rooli tapahtumissa.

Ja telttapaikalta löytyi vierasta DNA:ta sisältävä rätti.
Pasilan mies.

Vastaa Viestiin