Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
awa
Horatio Caine
Viestit: 6061
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja awa »

matlockb kirjoitti:En jaksa nyt valitettavasti kauhean yksityiskohtaisesti vastata awan esittämiin kysymyksiin, eli kelpaako tällainen ihan suhteellisen lyhyt vastine? Esitä, awa, sitten vielä kysymyksä jos joku jäi epäselväksi.
Ei kai sitä jaksa sanoa, että kirjailija J. Palon opuksista tätä tarinaa kopioidaan. Jotenkin tulee säälittävä Urho nikki mieleen, joka juoksi väärän hajun perässä vuosia ja koki kirjailija Palon kohtalon. Piti niellä niin suuri palanen, että se oikeastaan saattoi tuntua vesimeloonilta.

No - matlockb esiintyy nyt hieman samoilla korteilla kuin reppana Urho, mutta ei tuossa selvityksessä tule mitään BJ3S liittyvää esille. Hans Assmannin lääkeriippuvaisuus korostuu, minkä ilmeisesti matlockb:n haastattelemat hoitajatkin todistavat. Mutta mitään mikä liittäisi miehen Bodomin surmiin ei tule esille. Vähintä lienee se, että mies tulisi sairaalaan "murhahaalareissa" reilu vuorokausi murhista. Eiköhän kannattaisi tämän "hajun" perässä juokseminen lopettaa. Poliisi on tehnyt sen jo aikaa sitten.

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

awa kirjoitti:Ei kai sitä jaksa sanoa, että kirjailija J. Palon opuksista tätä tarinaa kopioidaan. Jotenkin tulee säälittävä Urho nikki mieleen, joka juoksi väärän hajun perässä vuosia ja koki kirjailija Palon kohtalon. Piti niellä niin suuri palanen, että se oikeastaan saattoi tuntua vesimeloonilta.
Mielestäni se oli juuri Markku Tuominen, joka nielaisi liian suuren palasen, suorastaan ananaksen kokonaan, ei Palo tai Urho. Kuvaavaa on se, että pyysi anteeksi jopa Gustafssonilta.

Urhon haukkuminen säälittäväksi ja reppanaksi osoittaa, että olet jopa tyhmempi ja naurettavampi, kuin olen luullut. En kuitenkaan ala juoruämmäksi kutsumaan, vaikka lähellä sekin on 8).
awa kirjoitti:No - matlockb esiintyy nyt hieman samoilla korteilla kuin reppana Urho, mutta ei tuossa selvityksessä tule mitään BJ3S liittyvää esille. Hans Assmannin lääkeriippuvaisuus korostuu, minkä ilmeisesti matlockb:n haastattelemat hoitajatkin todistavat. Mutta mitään mikä liittäisi miehen Bodomin surmiin ei tule esille. Vähintä lienee se, että mies tulisi sairaalaan "murhahaalareissa" reilu vuorokausi murhista. Eiköhän kannattaisi tämän "hajun" perässä juokseminen lopettaa. Poliisi on tehnyt sen jo aikaa sitten.
Kerroppa sitten mikä liittää Nils Gustafssonin näihin murhiin? Perusteluksi ei nyt riitä, että sai "lievemmät" vammat ja oli paikalla. Gustafsson tutkittiin läpikotaisin ja syyttömäksi todettiin, toisin, kuin Assmann, jonka toimet jätettiin jostain kumman syystä tutkimatta. Ainoastaan alibi, joka sekin on suorastaan ala-arvoinen tarkistettiin ja sekin kolme vuotta murhien jälkeen. Tätä mieltä on koko Assmannia hoitanut sairaalahenkilökunta sekä eräs aikalaispoliisi, joka oli tästä myös samaa mieltä. Joten on turha väittää, että pelkkiä Palon juttuja 8).

awa
Horatio Caine
Viestit: 6061
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja awa »

matlockb kirjoitti: Vaikeasti sairas Assmann ei ollut sairaalaan tuotaessa kuitenkaan vaikka ambulanssilla tuotiinkin sinne. Itsekin olen ambulanssilla sairaalaan joutunut vatsakipujen vuoksi ja syyksi paljastui vatsahaava, silti pääsin seuraavana päivänä kotiin, ambulanssi tilattiin vain siksi että siellä oli mahdollisuus kipujen lievittämiseen heti.
Assmann päätyi leikkaussaliin, sinä et. No - tässä tullaan siihen totuuteen, että ei se ambulanssikyyti ja paareilla kantaminen merkitse sitä, että on vakavasti loukkaantunut.

Sinä kotiuduit seuraavana päivänä, Hans Assmann päätyi leikkausaliin. Onhan siinä hieman eroa. Kumpi on sairas ja kumpi ei?

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja matlockb »

^Niin, Assmann päätyi leikkaussaliin vasta myöhemmin vuonna 1960, ei silloin kun hänet 6.6.1960 tuotiin (ja viipyi pitkään) kirurgiseen sairaalaan, kotiutuessaan silloin häntä ei oltu leikattu. Vatsakipujen syy jäi arvoitukseksi tuolloin (kesällä 1960) ja Misri mainitsikin uskottavan syyn Assmannin vatsakivuille.
Leikkauksesta ei Assmannille kuitenkaan ollut mitään hyötyä, varsinkin mikäli Misrin epäily on oikea.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Misri »

matlockb kirjoitti:^Niin, Assmann päätyi leikkaussaliin vasta myöhemmin vuonna 1960, ei silloin kun hänet 6.6.1960 tuotiin (ja viipyi pitkään) kirurgiseen sairaalaan, kotiutuessaan silloin häntä ei oltu leikattu. Vatsakipujen syy jäi arvoitukseksi tuolloin (kesällä 1960) ja Misri mainitsikin uskottavan syyn Assmannin vatsakivuille.
Leikkauksesta ei Assmannille kuitenkaan ollut mitään hyötyä, varsinkin mikäli Misrin epäily on oikea.
- Niin nämä kirjoittamani asiat ovat, morfiinin käytön tunnettuja fyysisiä seurauksia. Tuo kipupäätelmä näistä ruuansulatus järjestelmän ongelmista morfiinin käyttäjillä, oli omaa loogista päätelmääni. :P Siitä on aikaa, kun olen viimeksi perehtynyt Assman-aineistoon, joten tuohon leikkausasiaan ja sen ajankohtaan en osaa sanoa mitään. Kuitenkin jossain aineistossa on poliisien taholta todettu, että Assmanin kivut liittyivät johonkin tulehdukseen vatsassa.

Liitän tähän alle vielä muistitietoa tästä Assmanin alibista:


Hans Assmanilla oli täydellinen alibi
is/pentti nissinen
Julkaistu: 1.10.2005 0:00

Bodominjärven murhia tutkinut poliisi on avannut 45 vuotta salaisena pidetyn ns. Assman-kansion. Julkisiksi tulleiden asiakirjojen mukaan Hans Assmanilla oli kolmen henkilön antama varma alibi surmayölle. Alibia yritettiin horjuttaa eri tavoin, mutta se osoittautui täydelliseksi.

Espoon käräjäoikeus antaa ensi viikon perjantaina päätöksensä Bodomin 45 vuoden takaisista kolmoismurhista.

Assmanin osuuden selvittämistä surmiin on vaatinut mm. emeritusprofessori Jorma Palo.

Ilta-Sanomat tutustui ensimmäisenä ulkopuolisena keskusrikospoliisin Assman-asiakirjoihin, joita on noin 70 liuskaa. Moni Palon kummallisena pitämä asia saa luonnollisen selityksen.

Asiakirjat vahvistavat, että Hans Assman, tuolloin 36, yöpyi surmayön naisystävänsä kanssa naisystävän sisaren ja tämän miehen asunnossa Helsingissä.

Assman oli tullut helluntaiaattona noin kello 18 ja valitellut vatsapoltteitaan. Hän nukkui 33-vuotiaan naisystävänsä kanssa samassa vuoteessa. Ovi toisen pariskunnan huoneeseen oli koko yön auki eikä Assman paikalla olleiden mukaan voinut poistua huomaamatta. Sisarenmies heräsi aamuvirkkuna jo kello 6 ja Assman herätettiin kahville kello 9.

Surmat oli tuolloin jo tehty Bodomilla ja ensimmäiset ohikulkijat olivat nähneet kaadetun teltan.

Lisää aiheesta viikonlopun Ilta-Sanomissa!

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Assmannin alibin antajat ja niiden luotettavuus tosiaan tiedetään. Kuitenkin sairaalassa hänellä epäiltiin mm. umpilisäkkeen tulehdusta, voisiko leikkaus liittyä siihen?
Sen muistan varmaksi, että leikkaus ei Assmannia auttanut vaan hän tuli toistuvasti kirurgiseen sairaalaan ilman ajanvarausta vaatien kipulääkettä, toisin sanoen, vatsakipujen syy jäi arvoitukseksi vaikka Assmannin vaivoja tarkkaan tutkittiinkin, enkä tarkoita etteikö Assmannilla kipuja olisi ollut, niiden syy vain ei selvinnyt, johtunee todennäköisesti morfiinin vierotusoireista, joista, Misri, oletkin kirjoittanut.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Se nyt ei kuitenkaan tee kenestäkään vielä murhaajaa. Jos alibin antaneet henkilöt, eivät ole ns. "yhteiskuntakelpoisia". Assmann viihtyi ilmeisesti niin sanottujen "renttujen seurassa", mikäli hänen järjestyksessä viimeiseen, vaimon puheisiin on uskomista.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Ylipäätään tämä Palon luoma Assman-saaga on siitä niin epäkiitollinen aihe, koska siitä puuttuu todelliset faktat. Mikään todellinen fakta, ei sido Assmania tekijäksi näihin Bodomin-surmiin. Ja mitään todellista näyttöä siitä ei ole, että Assman olisi ollut joku vakooja, puhumattakaan siitä, että olisi ollut KGB:een agentti.

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Misri kirjoitti:^ Ylipäätään tämä Palon luoma Assman-saaga on siitä niin epäkiitollinen aihe, koska siitä puuttuu todelliset faktat. Mikään todellinen fakta, ei sido Assmania tekijäksi näihin Bodomin-surmiin. Ja mitään todellista näyttöä siitä ei ole, että Assman olisi ollut joku vakooja, puhumattakaan siitä, että olisi ollut KGB:een agentti.
Mikään todellinen fakta ei myöskään sido NG:tä Bodom-surmiin. Valitettavasti (teidän kannaltanne).

Olen sitä yhtä ainoata faktaa odotellut muutaman kuukauden tässä, eivät taida Misrit tai awat sitä mulle pystyä toimittamaan?

Tähän on turha vastata mistään "oikeista totuuksista", tai ylimielisesti mitään "Emme me voi sitä sinulle opettaa. Valitettavasti." - paskaa. Pelkkä kiistaton fakta riittää. Edes yksi. Please?

Nyt Misri/awa välillä faktaa kehiin kiitos. :)
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Puliukko kirjoitti:
awa kirjoitti:Ei kai sitä jaksa sanoa, että kirjailija J. Palon opuksista tätä tarinaa kopioidaan. Jotenkin tulee säälittävä Urho nikki mieleen, joka juoksi väärän hajun perässä vuosia ja koki kirjailija Palon kohtalon. Piti niellä niin suuri palanen, että se oikeastaan saattoi tuntua vesimeloonilta.
Mielestäni se oli juuri Markku Tuominen, joka nielaisi liian suuren palasen, suorastaan ananaksen kokonaan, ei Palo tai Urho. Kuvaavaa on se, että pyysi anteeksi jopa Gustafssonilta.

Urhon haukkuminen säälittäväksi ja reppanaksi osoittaa, että olet jopa tyhmempi ja naurettavampi, kuin olen luullut. En kuitenkaan ala juoruämmäksi kutsumaan, vaikka lähellä sekin on 8).
En usko, että awa vastaa tähänkään. Puhdas trolli.

Seuraava lause on kiistatonta faktaa:

Tuominen haukkasi liian ison palan purtavaksi. Sitä ei kukaan - ja tarkoitan EI KUKAAN - täällä pysty kumoamaan. Piste.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Oikeastaan nyt olisi aika sinunkin Gyllis laittaa itsesi "kehiin". Antisi tänne on jäänyt kovin vähäiseksi. Uusia turhia ketjuja ole kyllä avannut. Ja toisten kirjoittajien arvosteluun olet kyllä perehtynyt. Mutta mitään todellista asia-sisältöä en ole kirjoituksistasi täältä löytänyt. Tämä nyt näin sinulle, ystävällisesti tiedoksi!

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

Misri kirjoitti:^ Oikeastaan nyt olisi aika sinunkin Gyllis laittaa itsesi "kehiin". Antisi tänne on jäänyt kovin vähäiseksi. Uusia turhia ketjuja ole kyllä avannut. Ja toisten kirjoittajien arvosteluun olet kyllä perehtynyt.


Älä loukkaannu, ei mitään henkilökohtaista sinua kohtaan.

Yritin alkuun rakentavasti herättää kysymyksiä, mutta tiettyjen henkilöiden kohdalla ei toiminut.

Omasta annistani palstalla kuitenkin sen verran, että mielestäni se on kuitenkin rakentavaa, että kyseenalaistan esimerkiksi sinun "faktojasi" ja vaadin perusteluja?
Misri kirjoitti:Mutta mitään todellista asia-sisältöä en ole kirjoituksistasi täältä löytänyt. Tämä nyt näin sinulle, ystävällisesti tiedoksi!
Toivottavasti joku muu on eri mieltä kanssasi. Itse nimittäin olen siinä mielessä eri mieltä, että olen kyllä pohtinut laatikon ulkopuolelta muita vaihtoehtoja NG:n sijaan. Oletko sinä siihen pystynyt?

Lopuksi voisin vielä lisätä sen, että missään viestissäni en ole väittänyt faktaksi sellaista mikä ei olisi faktaa. Olen myös avoin kaikille kommenteille täällä, aihe kun nyt sattuu kiinnostamaan isosti.

Ps. Ystävällisenä en ole sinun viestejäsi enää tuon "Totuusselville!" - kommentin jälkeen pitänyt. Ja tiedät kyllä itsekin miksi.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Kauniita kliseitä sinulta. Tiedät kyllä, ettei tuo "totuusselville" ole minun aikaansaannostani! Olen siihen syytön. Se, että käytin sitä sanaa, johtui vain siitä, että se sopi sen hetken kirjoitukseeni, kuin nenä päähän. Varmasti tiedostit kun aloit tänne kirjoittamaan, että täällä on kirjoittajilla vakiintuneet ja perustellut ja moneen kertaan pohditut näkökannat. Eikö, se ole hieman naivia ja jopa ylimielistäkin ajattelua sinulta, että saisit näillä "uusilla" näkemyksilläsi jotakin muutosta aikaan? Tietysti jos sinulla tosiaan olisi niitä uusia ja hyvin perusteltuja näkemyksiä, niin en minä ainakaan niitä suoraan pohtimatta tyrmäisi.

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Misri kirjoitti:^ Kauniita kliseitä sinulta. Tiedät kyllä, ettei tuo "totuusselville" ole minun aikaansaannostani! Olen siihen syytön. Se, että käytin sitä sanaa, johtui vain siitä, että se sopi sen hetken kirjoitukseeni, kuin nenä päähän. Varmasti tiedostit kun aloit tänne kirjoittamaan, että täällä on kirjoittajilla vakiintuneet ja perustellut ja moneen kertaan pohditut näkökannat. Eikö, se ole hieman naivia ja jopa ylimielistäkin ajattelua sinulta, että saisit näillä "uusilla" näkemyksilläsi jotakin muutosta aikaan? Tietysti jos sinulla tosiaan olisi niitä uusia ja hyvin perusteltuja näkemyksiä, niin en minä ainakaan niitä suoraan pohtimatta tyrmäisi.
Hieman kritiikkiä Misrin ja awan kirjoituksiin:

Tapa, jolla awa kuvaa NG:n vammoja ja niiden vakavuutta, kertoo sen totuuden, että awan mielipiteille ei voi antaa jatkossakaan mitään asiallista painoarvoa. Täysin totuudesta irtautuneita urautuneita mielipiteitä...

Misri taas kerran toisensa jälkeen kertoo, että NG:n kenkiin on lentänyt vain pieniä 1 mm:n kokoisia veripisaroita. Se on pötyä. Faktatietojen mukaan on lentänyt myös keskisuuria veripisaroita. Tarkistakaa lähteistä. Misri ei korjaa tuota väärää tietoa oikaisuista huolimatta. Tietysti kengät ovat olleet niin lähellä, että verta on lentänyt kengille, mutta sitä ei tiedetä varmuudella, ovatko kengät olleet jonkun henkilön jalassa vaiko siinä lähellä muuten. Sitäkään tietoa ei voida ohittaa, että verta on löytynyt myös kengän sisältä. Misri, myönnä, että verta on löytynyt myös kengän sisältä! Niinhän asia on. Tässä veriasiassa Misri on irtautunut totuudesta, enkä siksi voi pitää Misrin ajatuksia luotettavina. Hän ei tunnusta tosiasioita, vaan itsepintaisesti ohittaa ne.

Nuo kaksi kirjoittajaa minä jääväisin asiallisen keskustelun ulkopuolelle, omalle hiekkalaatikolleen, jossa voisivat ohittaa mielin määrin tiedossa olevat faktatiedot... :D

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann ja Valdemar Gyllström

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Ties kuinka monennen kerran taas Sariola!? NGn kengissä oli erittäin pieniä roiskeita koko 0,5 mm. Ja keskinkertaisen-nopeuden luokkaan kuuluvia 1 mm-kokoisia roiskeita.

Keskinkertaisen-nopeuden luokan pisarakoko luokitukset ovat = 1 - 4 mm. Eli tämä, yhden millimetrin kokoinen pisara kuuluu keskinkertaisen-nopeuden kokoluokitukseen.

Ja yhä edelleenkään Sariola - NGn kenkien sisäpuolella ei ole ollut veriroiskeita.

Ja yhä edelleen, sama vanha Aatami kuin aina ennenkin! :P

" - Roiskeet ja Mäen DNA täsmäävät. Roiskeet ovat vain 0,5-1 millimetrin kokoisia eikä niitä juuri näy paljaalla silmällä. Kengän venykkeessä olevia noin 0,5 millin pisaroita ei edes tutkittu, koska niiden pelättiin hajoavan kosketuksesta.

Mäki surmattiin lyömällä painavalla esineellä päähän teltan suuaukon sisäpuolella.

Mäestä lentäneistä roiskeista määriteltiin lentorata, veripisaran muoto ja suunta. Saksan veritutkimusyksikkö BKA ja brittiläinen FSS päätyivät roiskepäätelmissä samoihin lopputuloksiin kuin Krp.

Pyöreät veriroiskeet tulivat kenkään ylhäältä tai hieman viistosti, jotkut miltei vaakatasossa. Kengän sisäsivulla taas on kosketusverta kantaan saakka, mikä on voinut syntyä jalkineen koskettaessa veristä kohtaa".

Vastaa Viestiin