Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Kuviotapetti
Neuvoja-Jack
Viestit: 285
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 5:47 am

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Kuviotapetti »

Tämä on vain spekulaatiota! Oletteko ajatelleet, että mitä jos Hans Assman tunsi jollain pinnallisella tasolla, Nilsin ja hän olisi antanut neuvon, Nilsille, kuinka murha tai tappo tehdään, ja Nils olisi tilaisuuden tullen käyttänyt tietoja hyväkseen.Olen nimittäin spekuloinut muualla siitä, että, entäpä, jos joku retosteli kännipäissään tai muuten Nilsille, että tiedän miten ihminen tapetaan, jäämättä kiinni.Lähtisin näissä meidän salapoliisi leikeissä siitä, että, kun faktatietoa on äärimmäisen, vähän, ja vaikka olisi paljonkin, olemme maallikkoja, ja meidän on aika vaikea päätellä, mitä teemme tiedoilla joista vain luemme...ja miten käsittelemme niitä.Siksi, kehoitan kaikkia edelleen uskaltaa spekuloida ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja.Hans Assmann ei ole myytti ihmisenä, mutta murhaajana, en tiedä.Uskon silti edelleen Nilsin syyllisyyteen, kunnes toisin todistetaan. :? :shock: 8)

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3775
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja skoone »

Puliukko kirjoitti:
paccasucco kirjoitti:Pelkkä myytti ja legenda.H.A. ei suorittanut Suomessa ainoataan henkirikosta,eikä häntä sellaiseksi koskaan viralliselta taholta(siis tutkimuksissa) epäiltykään.Kaikkein huvittavinta oli se,että häntä jopa epäiltiin Elli Immonkin murhasta.Oli kuulemma "juuri siihen aikaan" majaillut Kemin suunnalla-jopa tupettoman puukon kanssa.
Huomaa että joulu on tulossa kun tontut palaa palstalle ;) Ja talvi kun tulee niin humalaiset ja kimalaiset vaihtuu pakkasukkohin ;) Vappuna taas laitetaan Serpenttiinit esille ;)
Heh, tässä on ollut kiinnostavia uutisia Ruotsissa toimineista KGPn agenteista. Yksikin suomalainen tällainen asui Tukholmasta vähän etelään. Vaimonsakin rekrytoitiin samoihin hommiin 1961. Kyseessä oli radioyhteyksien avulla tehdyt tiedonsiirrot ja vakoilut välillä Ruotsi-Moskova.
ks < < http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 44221.html

Tuli mieleeni, että Assmann olisi saattanut harrastaa samantyyppistä toimintaa. Hänkin muutti sittemmin Vallentunaan, Tukholman lähelle.

En tähän hätään laita ruotsalaisia linkkejä, mutta surffaamalla löytyy mm Aftonbladetin sivuilta.
Muista lähdekritiikki!

Avatar
Kuviotapetti
Neuvoja-Jack
Viestit: 285
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 5:47 am

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Kuviotapetti »

Hans Assmannin alibi on kyllä, myönnettäköön erittäin huonolla pohjalla. Ei kai nyt, kukaan voi uskoa, hänen alibiinsa, pelkästään sen perusteella, että hänen rakastajattarensa, on sanonut, että juu mun luona se oli sen yön...? Pidän häntä siis mahdollisena syyllinen myöskin: On erittäin outoa, että poliisi olisi jättänyt jutun sikseen, hänen suhteensa, ja niin äkkiä, aivan kun jonkun "tilatun" alibin perusteella.Silti, mikähän Hans Assmannin motiivi olisi ollut..? Ei ainakaan ryöstömurha.Vai jos hän oli asialla, hänen täytyy olla raaka tappo kone, ja psykopaatti, jolla ei ollut muita motiiveja, kuin joku outo murhan himo ja ehkä halu kostaa jotain näille, jotka eivät olleet syyllsiä, siihen pahaan mitä Hansille oli joskus tehty.Tässä kirjoituksessa viittaan nyt siihen, kun on kirjoitettu, että sieltä paikalta on löytynyt spermaa, ja se ei ollut käynyt yksiin ainoan, henkiin jääneen kanssa.En sitten kyllä tiedä, että onko koko jutussa perää..Muistaakseni tämä tieto miehen siittiöistä, on jostain kirjasta, ja monesti niissä nää jutut värittyy vähän liikaa.Mutta sitten on aina olemassa edelleenkin se teoria, että tämän suoritti kaksin ihmiset, kumpikin omista motiiveistaan.Onko kukaan ajatellut, että mitä jos Nils antoi "uhrit" Hansin käsiin...saadakseen itse kostettua heille jotain, ja oli sopinut että, Hans jättää hänet henkiin.Vaikea toteuttaa, mutta ei mahdotonta. Siinä mielessä, syyllisiä olisi kaksi, Hans Assmann joka murhasi uhrit ja Nils Gustafsson, joka tilasi murhat! Myönnän toki että tämä on erittäin epätodennäköistä, mutta, mikään ei ole täysin poissuljettua.Myönnän myöskin että tuntuu kaukaa haetulta...mutta tämäkin vaihtoehto on käynyt pari kertaa mielessä.

Avatar
Xerxes
Hercule Poirot
Viestit: 2203
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Oliko Assmannilla vuokramökki Bodomilla?
Oliko Assmannitse Bodomilla 4-5.6.1960 ?
........................................

Tuohon ensimmäiseen kysymykseen vastaus on KYLLÄ. Tuohon toiseen kysymykseen ei ole varmaa vastausta. Vihjeeksi saattaa kelvata Kivilahden kuvaus "Bodomin vaaleasta miehestä" klo 6 aamulla 5.6.1960. Kuvaus sopii Assmanniin. Alibi ei ole luotettava - ei suinkaan vedenpitävä, kaikkea muuta. Moni on epäillyt alibin pitävyyttä ja aivan perustellusti. Tätä mieltä on moni.


" Kirjoittaja paccasucco » To Joulu 25, 2014 2:01 am
Tervehdys,otan tässä yhteydessä kantaa ainoastaan Hans Assmannin syyllisyyskysymykseen. Pitäisin täysin varmana,että hänellä ei ole mitään tekemistä Bodomin jutun kanssa. Jo jutun alkuperäiset tutkijat Arvi Vainion johdolla päätyivät tähän tulokseen. Assmannin tekemiset tutkittiin tarkasti jo silloin. Myöhemmät rikostutkijat päätyivät samaan lopputulokseen. Assmannin alibi on vedenpitävä,halusitpa sitä itse tai et. "
--------------------------------------------------------------


Assmannin alibi ei ole monien kirjoittajien mielestä ollut veden pitävä, joskaan ei voida myöskään osoittaa, että hän olisi ollut Bodomilla kyseisenä yönä, eli olisi ollut se "Bodomin vaalea mies", jonka Kivilahti kertoo nähneensä aamulla klo 6:n tienoilla poistumassa alueelta, jossa teltta oli sijainnut. Sen sijaan varmalta tuntuu se tieto, että Assmannilla oli Bodomilla vuokramökki Korsbackan mutkan tienoilla muutaman sata metriä kioskimiehen asunnolta. Nimimerkki Urho kertoo varmalta vaikuttavaa tietoa. "Urhon" tekstiä -suoraa lainausta:
--------------------------------------------------------------

SUORAA LAINAUSTA:
Kirjoittaja Urho » Pe Kesä 29, 2007 11:15 am

" Höpö, höpö. Vieno Assmann kutsui yrittäjä Antti Oksasen taloa, joka sijaitsi Muuralassa lähellä Espoon asemaa, DDR-kolhoosiksi, mikä lienee johtunut siitä, että tavallisen kokoisessa omakotitalossa asui viisi perhettä, joista Hansin lisäksi yhden perheen isäntä oli puolansaksalainen. Paino lienee siis ollut sanalla kolhoosi :D

Bodomin lähellä, Korsbackan mutkassa, oli "miljonääri" Hedmanin omistama mökki, josta on bodomjarvi.com sivulla kuva nimellä ddr-talo tms. Tiedusteltuani kuvan talosta sivuston ylläpidolta joskus vuonna 2004, sain vastaukseksi , että ovat kuulleet vanhoilta oittaalaisilta Hansin asuneen siinä. Valitettavasti tämä asia jäi pitkien vastausaikojen johdosta tarkemmin selvittämättä, ja kun selvisi se Hansin osoite Espoossa, niin asia vaipui unholaan. Vasta vuoden 2006 huhtikuussa saatuani kiinni sen Kirurgin edessä päivystäneen Opelin omistajan veljen, sain kuulla, että Hans tosiaan asui siinä Korsbackan mutkassa olevassa mökissä. Saman asian vahvisti ihan em. keskustelusta tietämättä vielä toinen veli ja tämän vaimo, joka kertoi varsin tarkasti Hansin oudosta käytöksestä oittaalaisia kohtaan. Tämä asia olisi todennäköisesti tullut julkisuuteen viime vuoden keväällä Bodomin varjon julkistamisen yhteydessä, mutta Palon sairauden nopea eteneminen muutti tilanteen.

Mitään pohjaa millekään DDR-tukikohdasta puhumiselle en kuitenkaan ole löytänyt. "
..........................
Kirjoitin vielä tämän selvityksen tästä vuokramökistä. Joku kirjoittaja oli toisella palstalla kirjoittanut, että en "uskalla kirjoittaa tänne". Kuten huomataan uskallan kyllä. Eihän tässä ole mitään aihetta pelätä. Assmannilla oli siis vuokramökki Bodomilla melko lähellä kioskimiehen taloa. Se mökki on siellä edelleen. Ainakin tämä asia liittää Assmannin Bodomiin.

ANDYROM
Sammakkoprofessori
Viestit: 422
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Suomen ulkoministeriössä oli hyvin tiedossa 70-luvulla, että DDR oli itäblogin leirissä saanut jo Suomen seuraamisen erikoistehtävän. Kulosaaressa, DDR:n lähetystössä vilisi virkamiehiä kuin vilkkilässä kissoja, siis paljon. Eiköhän tälläkin toiminnalla ollut juurensa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... tml#Scen_1

kapteeni
Alibin kestotilaaja
Viestit: 341
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2007 7:13 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja kapteeni »

Onko kukaan palstalaisista käynyt nuuskimassa poliisin ns Assmann-kansiota? Luulis, että jos se on näytetty Iltasanomien toimittajalle, tasapuolisuuden nimissä myös kuka vaan harrastajadekkarikin saa sen nähtäväkseen.

Muistaakseni IS:n jutussa sanottiin, että sivuja on noin 30. Aika paljon siihen nähden, kun joidenkin kirjoittajien mielestä miehen osuutta ei ole selvitetty juuri ollenkaan. Palokin oli sitä mieltä, ettei Poliiisi kiinnostunut ollenkaan - mutta 30 sivua Assmannia kertoo jo kohtalaisesta mielenkiinnosta ainakin minun mielestäni, vaikkei siitä elämäkertaa vielä synny

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

kapteeni kirjoitti:Onko kukaan palstalaisista käynyt nuuskimassa poliisin ns Assmann-kansiota? Luulis, että jos se on näytetty Iltasanomien toimittajalle, tasapuolisuuden nimissä myös kuka vaan harrastajadekkarikin saa sen nähtäväkseen.

Muistaakseni IS:n jutussa sanottiin, että sivuja on noin 30. Aika paljon siihen nähden, kun joidenkin kirjoittajien mielestä miehen osuutta ei ole selvitetty juuri ollenkaan. Palokin oli sitä mieltä, ettei Poliiisi kiinnostunut ollenkaan - mutta 30 sivua Assmannia kertoo jo kohtalaisesta mielenkiinnosta ainakin minun mielestäni, vaikkei siitä elämäkertaa vielä synny
Ilm. sitä "nuuskimista" ei ole tapahtunut kuten kuvasit asiaa, koska täällä eikä vanhoilla foorumeilla ei ole näkynyt sellaisia viestejä joita voisi olettaa kuuluvan kys. kansioon.

Tässä Ilta-Samomien juttu kyseisestä Assman kansiosta;

Bodominjärven murhia tutkinut poliisi on avannut 45 vuotta salaisena pidetyn ns. Assman-kansion. Julkisiksi tulleiden asiakirjojen mukaan Hans Assmanilla oli kolmen henkilön antama varma alibi surmayölle. Alibia yritettiin horjuttaa eri tavoin, mutta se osoittautui täydelliseksi.
Espoon käräjäoikeus antaa ensi viikon perjantaina päätöksensä Bodomin 45 vuoden takaisista kolmoismurhista.
Assmanin osuuden selvittämistä surmiin on vaatinut mm. emeritusprofessori Jorma Palo.
Ilta-Sanomat tutustui ensimmäisenä ulkopuolisena keskusrikospoliisin Assman-asiakirjoihin, joita on noin 70 liuskaa. Moni Palon kummallisena pitämä asia saa luonnollisen selityksen.
Asiakirjat vahvistavat, että Hans Assman, tuolloin 36, yöpyi surmayön naisystävänsä kanssa naisystävän sisaren ja tämän miehen asunnossa Helsingissä.
Assman oli tullut helluntaiaattona noin kello 18 ja valitellut vatsapoltteitaan. Hän nukkui 33-vuotiaan naisystävänsä kanssa samassa vuoteessa. Ovi toisen pariskunnan huoneeseen oli koko yön auki eikä Assman paikalla olleiden mukaan voinut poistua huomaamatta. Sisarenmies heräsi aamuvirkkuna jo kello 6 ja Assman herätettiin kahville kello 9.
Surmat oli tuolloin jo tehty Bodomilla ja ensimmäiset ohikulkijat olivat nähneet kaadetun teltan.

Itselleni tämä Assmanin alibin tutkinta ja sen vedepitäväksi toteaminen riittää todisteeksi siitä, että Asmannin alibi oli tosiaan aukoton. Eli Assmanin tekemiset on surmien ajakohdalle on kyetty aukottomasti todentamaan. Tuominen omassa todistajalausunnossaan kertoi alibin sisällöstä tarkemmin. Eli ne höpinät, joita on esitetty siitä ettei Assmanin tekemisiä surmien tapahtuma-ajalta ole selvitetty tarkasti voi mielestäni unohtaa.

Sensijaan näille Palon rakentamille agentti - tarinoille (Stasi-KGB) joilla hän mm. perusteli Assamanin sopivuutta ("teurastajana") näihin surmatekoihin, niille tarinoilleen Palo ei kuitenkaan ole kyennyt antamaan mitään vedenpitävää todistetta.

Ja kun huomioidaan ne tosiasiat, niin on päiväselvää se, että krp:eellä oli halutessaa myös mahdollisuudet päästä tutustumaan Supon aineistoon Assmannin osalta. Mitä mahdollisuutta taas Palolla ei ollut. Ja kun huomioidaan vielä sekin tosiasia, ettei krpllä ollut mitään syytä informoida Paloa (yksityishenkilönä) omista Assmann tutkimuksistaan.

tuumaaja
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Su Joulu 07, 2014 4:59 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja tuumaaja »

Assmanin alibin antajathan olivat oikein mallikansalaisia... :D Kuka tuollaisten porukoiden antamiin alibeihin oikeasti uskoo?

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

tuumaaja kirjoitti:Assmanin alibin antajathan olivat oikein mallikansalaisia... :D Kuka tuollaisten porukoiden antamiin alibeihin oikeasti uskoo?
Osasin jo odottaa tätä kliseistä vastinettasi. Ilm. sinä olet henk. tuntenut nämä Assmanille alibin antaneet henkilöt? Vai perustuuko näkemyksesi pelkkiin pahantahtoisiin leimaamis-puheisiin? Tietysti on helppo luokitella ihmisiä heidän tekojensa mukaisesti hyviin ja pahoihin.

Mutta oikeasti elämässä asiat ei ole niin mustavalkoisia. On epätoivoisia ihmisiä jotka päätyvät epätoivoisiin tekoihin. Mutta se ei tarkoita sitä, että nämä ihmiset olisivat koko elämänkaarensa mittaisesti läpeensä pahoja ja patologisia valehtelijoita. Näiden ihmisten antama alibit on tarkistettu ja todettu paikkansapitäväväksi. Voiko sitä enää enempää tutkinnalta vaatia. :roll:

kapteeni
Alibin kestotilaaja
Viestit: 341
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2007 7:13 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja kapteeni »

tuumaaja kirjoitti:Assmanin alibin antajathan olivat oikein mallikansalaisia... :D Kuka tuollaisten porukoiden antamiin alibeihin oikeasti uskoo?
Eihän se alibin luotettavuuden arviointi ole pelkästään sitä, että arvioidaan alibin antajan taustaa. Kuka vaan voi valehdella, jos siihen on motiivi. Kun alibia on antamassa kolme eri henkilöä, niin siinä on poliisilla erinomaiset mahdollisuudet tehdä ristikuulusteluja ja toistella kysymyksiä erilaisista yksityiskohdista jne. Maallikollekaan ei tämmöisessä tilanteessa olisi kovin hankalaa "haistaa" väärä alibi, jos vähänkään panostaisi tutkimiseen.

Paljon on keuhkottu, että alibi annettiin väärälle päivälle. Joo, yksi henkilä sijoitti viikonlopun tapahtumat väärään kohtaan kalenteria, kettinki oli ikään kuin väärällä hampaalla. Mutta kun tutkittiin, mitä henkilö kertoi päivien sisällöistä, niin ihan oikeisiin päiviin tapahtumat sijoittuivat. Sama asia kun muistelisi että viime vuonna jouluaatto oli keskiviikko, vaikka se oikeasti olikin tiistai

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

kapteeni kirjoitti:
tuumaaja kirjoitti:Assmanin alibin antajathan olivat oikein mallikansalaisia... :D Kuka tuollaisten porukoiden antamiin alibeihin oikeasti uskoo?
Eihän se alibin luotettavuuden arviointi ole pelkästään sitä, että arvioidaan alibin antajan taustaa. Kuka vaan voi valehdella, jos siihen on motiivi. Kun alibia on antamassa kolme eri henkilöä, niin siinä on poliisilla erinomaiset mahdollisuudet tehdä ristikuulusteluja ja toistella kysymyksiä erilaisista yksityiskohdista jne. Maallikollekaan ei tämmöisessä tilanteessa olisi kovin hankalaa "haistaa" väärä alibi, jos vähänkään panostaisi tutkimiseen.

Paljon on keuhkottu, että alibi annettiin väärälle päivälle. Joo, yksi henkilä sijoitti viikonlopun tapahtumat väärään kohtaan kalenteria, kettinki oli ikään kuin väärällä hampaalla. Mutta kun tutkittiin, mitä henkilö kertoi päivien sisällöistä, niin ihan oikeisiin päiviin tapahtumat sijoittuivat. Sama asia kun muistelisi että viime vuonna jouluaatto oli keskiviikko, vaikka se oikeasti olikin tiistai
Joo näin tapahtui, että jompi kumpi naisista sekoitti viikonlopun tapahtumat, muist. väärälle päivälle. Mutta tämäkin väärin muistaminen tarkistettiin naisen työpaikan työaika-kirjanpidosta. Joten ei siitäkään jäänyt selvittämätöntä aukkoa alibi tarkistukseen. Helposti menee itselläkin päivät sekaisin, kun viikonloppuun osuu kaksoispyhiä.

tuumaaja
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Su Joulu 07, 2014 4:59 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja tuumaaja »

Eli esim.herrat Valjakkala ja Pönkäkin ovat siis uskottavia alibin antajia tulevaisuudessa,jos joutuvat joskus alibin jollekin antamaan.. :shock:

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

tuumaaja kirjoitti:Eli esim.herrat Valjakkala ja Pönkäkin ovat siis uskottavia alibin antajia tulevaisuudessa,jos joutuvat joskus alibin jollekin antamaan.. :shock:
Eipäs nyt samaisteta kaikkia tekoja ja tekijöitä samaan muottiin, hakemalla ääriesimerkkejä. Käsittääkseni tämä neiti Hallin siskon mies oli syyllistynyt hyvin epätoivoiseen tekoon, joka itse tekijän osalta epäonnistui. Hän oli teostaan laillisen rangaistuksensa kärsinyt. Siihen aikaan ei tainnut olla käytössä näitä lieventäviä asteita, joten tuomio oli murhatuomio.

tuumaaja
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Su Joulu 07, 2014 4:59 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja tuumaaja »

Ehkä tämä bodomin tapauskin kuuluu sitten ns."epätoivoisien tapauksien" sarjaan. Ei mielenvikaisuudet linnassa istumalla ole koskaan parantuneet,vaikka kuinka kukkahattutätimäisesti asiaa ajattelisi.. :lol:

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

tuumaaja kirjoitti:Ehkä tämä bodomin tapauskin kuuluu sitten ns."epätoivoisien tapauksien" sarjaan. Ei mielenvikaisuudet linnassa istumalla ole koskaan parantuneet,vaikka kuinka kukkahattutätimäisesti asiaa ajattelisi.. :lol:
Eivät kaikki henkirikoksien tekijät ole "mielenvikaisia." Bodomin-surmateot kuuluvat tyypilliseen Suomalaiseen henkirikoksiin, kännirähinäriita-tappoihin.

Vastaa Viestiin