Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Xerxes kirjoitti:Kyllä Assmanilla on hyvin voinut olla jotakin tekemistä Bodomin murhien kanssa. Onhan hän itse todennut Paloarolle jotain siihen tapaan, että "Palo sentään oli oikeilla jäljillä!". Sehän ilmaisee, että Assman tiesi Bodomin murhista paljon enemmän kuin luullaan.

Se on tiedossa, että Assmanin alibi on epäluotettava. Sekin tiedetään, että Kivilahden kuvaus kulkijasta sopii hyvin Assmaniin. Varmaa tietoa ei ole, mutta ei ole myöskään varmaa tietoa siitä, että Assman ei liity Bodomin tapaukseen millään tavalla. Assman ei ole pelkkä myytti - hänellä on voinut hyvin olla tietoa Bodomin murhista vaikka hän ei ole kertonut tietojaan poliisille. Esim. syytettynä ollut on suhtautunut auttavaisesti Bodomin selvittelyssä, mutta niin ei ole tehnyt esim. Assman. Assmanin tausta ja persoonallisuus sopivat hyvin Bodomin rikosten tekijäksi.
Se tiedetään, että Xerkesin mielestä ( perustuu mielipiteeseesi) Assmannin alibi on epäluotettava. Assmanin alibi on kuitenkin virallisissa tutkimuksissa todettu vedenpitäväksi. Kivilahden kuvaukset klo. kuuden kulkijasta olivat kaikkea "muuta", mutta ei luotettavia. Aikalaispoliisit jo totesivat, että Kivilahden kuvailemat tuntomerkit olivat liian yleisiä, eli ne olisivat toisin sanoen sopineet keneen tahansa miespuoliseen tallaajaan. Muistamattomuudellako mainitsemasi syytettynä ollut on auttanut tutkijoita näiden murhien selvittelyssä ? Assmann oli täysin Palon luoma pakkomielteinen myytti ja piste.

tuumaaja
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Su Joulu 07, 2014 4:59 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja tuumaaja »

Se tiedetään että misrin mielestä (perustuu mielipiteeseesi)NG on syyllinen :lol: Olisi aikanaan kannattanut heittää syyttäjälle todisteet tiskiin että olis tuomio Nilssille tullu. Oltais saatu tälleki pohdinnalle loppu.. Onneksi muitakin mielipiteitä sentään löytyy ja pysyy aihe esillä. Kiitos siitä.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

tuumaaja kirjoitti:Se tiedetään että misrin mielestä (perustuu mielipiteeseesi)NG on syyllinen :lol: Olisi aikanaan kannattanut heittää syyttäjälle todisteet tiskiin että olis tuomio Nilssille tullu. Oltais saatu tälleki pohdinnalle loppu.. Onneksi muitakin mielipiteitä sentään löytyy ja pysyy aihe esillä. Kiitos siitä.
Kukaan oikeusoppinut ei uskonut, että näin vanhasta jutusta ketään voitaisiin enää tuomita. Syyttäjä teki itsenäisesti syyteharkintansa ja punnitsi syyllisyyttä ja syyttömyyttä osoittavat seikat. Ja kuten tiedetään vaaka kallistui syyllisyyden suuntaan. Ja kun syyttäjä ei ole tuomari asia oli saatettava oikeuden punnittavaksi. Eli kyllä sitä syyllisyydestä puhuvaa näyttöäkin oli. Mutta tätä Bodomin tuomiopäätöstä leimasi vahvasti jutun ikä, joten kaikki riistiriidassa olevat todisteet katsottiin iäntuomilla perusteilla NGn eduksi. Minulle tämä tuomiopäätös on yksi hailee missä ja millä tyylillä (vapaa tai vähemmän vapaa) joku vanha ukko elinpäivänsä hiihtelee, ja kaiketi se tuomiopäätös sen lainkirjaimen syytetyn osalta täytti, koska syyte oli mitä raskain kolme murhaa.. Asianomistajat tietenkin olivat pettyneitä, heidä mielestään syytettyä kohdeltiin oikeusprosessissa silkkihansikkain.

Avatar
paccasucco
Javier Pena
Viestit: 1839
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Hyvä Xerxes,minulla ei ole mitään Sinua vastaan,ennemminkin toisinpäin.Mutta niin kauan,kun et opi kirjoittamaan nimeä "Assmann" kahdella ännällä,suhtaudun äärimmäisellä varauksella kannanottoihisi.Ota oppia Misristä!

Assmannin alibi on sataan kertaan vahvistettu.Jokainen uusi tutkijasukupolvi on vahvistanut saman asian Arvi Vainiosta lähtien.Asiasta ei ole pienintäkään epäilystä.

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1508
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Matlock »

Alibin tarkastelut eivät pahemmin auta, jos alibin antaja valehtelee tai muistaa väärin. Tässä tapauksessa se on tavallista huomattavasti todennäköisempää, kun kyseessä on selkeästi rikollinen ongelmaihminen.
Pasilan mies.

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2203
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Kyllä Assmannin alibi on monien pätevien kirjoittajien mielestä "epäluotettava". Tälle mielipiteelle on vahvoja perusteita, eikä se ole minun keksintöäni. Jos löytyy kaksi tai vaikka kolmekin todistajaa, jotka "todistavat väärin" niin poliisin mielestä se voi olla veden pitävä alibi, mutta silti se voi hyvin olla "väärä alibi". Myös poliisi on vuosien varrella epäillyt Assmannia, vaikka onkin ilmoittanut, että hänellä on "alibi". Monet pienet yksityiskohdat viittaavat Assmanniin. Esim. se että eräänä yönä sairaalassa ollessaan hän halusi välttämättä nukkua parvekkeella, ja pihalla oli vartiossa autossa isokokoinen mies. Kun kerrottiin radiossa kulkijan tuntomerkkejä, A ajatti tukkansa, ja koetti muuttaa ulkonäköään. Niinikään hän puhdisti sairaalassa kynnenalusiaan, sieltähän otetaan usein näytteitä rikosasioissa. Aivan yleisestikin ottaen Assmannin alibi on todettu heikoksi - se on ollut yhtä vedenpitävä kuin seula. Ja sitten Paloaron mukaan hän on tosiaan todennut, että "Palo oli sentään oikeilla jäljillä". Sehän tosiaan viittaa siihen, että hän tiesi totuuden Bodomin surmista. Silti siinä on se mahdollisuus, että hän tiesi oikean syyllisen, vaikka se ei ollut hän itse. Jos nyt jatketaan tuosta, niin se "oikea tekijä" voisi olla kioskimies, jolla myös oli epäilyttävä alibi.

Kuten tiedetään, syytettynä ollut NG todettiin oikeudessa syyttömäksi, eikä syyttäjä tai muut osapuolet edes valittaneet ylempään oikeusasteeseen, sillä päätöksen perustelut olivat niin vahvat. Assmannin (Huom! nn) ja kioskimiehen osalta ei ole yhtä tarkkaa tutkimusta tehty kuin on tehty NG:n osalta. Vain NG on todettu oikeuden päätöksellä syyttömäksi. Misrin ajatuksenjuoksu menee sitä rataa, että jos kerran henkilöä on syytetty oikeudessa, niin varmaan tuo henkilö on myös syyllinen. Niin monimutkainen kuvio on Misrin päättelykuvio. Sitä ei muuta se, että vaikka oikeus sitten toteaa syytettynä olleen syyttömäksi, niin Misrin mielestä jos syyttäjä on kerran syyttänyt, niin se mies on lopun elämäänsä syyllinen, vaikka oikeus toteaisikin hänet syyttömäksi. Huom! virallisesti oikeaa tekijää Bodomin surmiin ei ole löydetty. Minä esitän 1-epäillyksi kioskimiehen ja Assmann on siitä tietoinen ja saattaa olla myös osallinen asiassa. Nämä herrat sopivat persoonansa puolesta hyvin tekijöiksi. Kummankin alibi on heikko, sanokoonpa Misri mitä tahansa. Myöskään paccasucon mielipide ei siinä paina höyhentä enempää. ... :x ...

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Täällä on aika vähän käsitelty tätä Assmannin vakioautonkuljettajaa Anttia joka myös mainitaan Palon kirjassa. Ko henkilö oli muistaakseni myös väkivaltainen ja hämäräperäinen. Hän muistaakseni kuskasi Assmannia tämän itä-saksalaisten tuttavien luokse Bodomin seudulle. Ettei tällä autokuskilla olisi osuutta murhiin? Palon kirjassa oli jotain kuvausta hänen vaatetuksestaan - jonkinlaiset mustat jatsarihousut eli ajomiehen housut, saappaat ja lippalakki. Tulee mieleen puolikas vartalo jonka jalat lintupojat kertoivat nähneensä loikoilevan teltalla.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Xerxes ja kumppanit, ette oikein taida ymmärtää sitä mitä vedenpiteävä alibi rikostutkinassa tarkoittaa. Sillä ei ole sitä "höyhenenkään" painoista merkitystä mitä mieltä ns. pätevät kanssakirjoittajat ovat alibin luotettavuudesta mutu tuntumalla arvioineet. Nämä luettelemasi Assmannin oudot käytöksensä sairaalassa, ovat saaneet myös luonnollisen selityksensä. Eli taas täyttä populismia Xerxesiltä, mitään katetta näille esittämillesi asioille ei ole.

Mielekkäämpää on puhua perusteettomien lätinöiden sijasta, siitä riittikö näyttö tuomioon, syyllisyydestään kun ei saa jäädä järkevää epäilyä. Ja kuten tiedät niin lain muutokset yms. asiat tekivät tästä muutenkin vanhasta ja lain kannalta kimurantista jutusta entistä vaikeamman.

" Bodominjärven murhia tutkinut poliisi on avannut 45 vuotta salaisena pidetyn ns. Assman-kansion. Julkisiksi tulleiden asiakirjojen mukaan Hans Assmanilla oli kolmen henkilön antama varma alibi surmayölle. Alibia yritettiin horjuttaa eri tavoin, mutta se osoittautui täydelliseksi.
Espoon käräjäoikeus antaa ensi viikon perjantaina päätöksensä Bodomin 45 vuoden takaisista kolmoismurhista.

Assmanin osuuden selvittämistä surmiin on vaatinut mm. emeritusprofessori Jorma Palo.

Ilta-Sanomat tutustui ensimmäisenä ulkopuolisena keskusrikospoliisin Assman-asiakirjoihin, joita on noin 70 liuskaa. Moni Palon kummallisena pitämä asia saa luonnollisen selityksen.

Asiakirjat vahvistavat, että Hans Assman, tuolloin 36, yöpyi surmayön naisystävänsä kanssa naisystävän sisaren ja tämän miehen asunnossa Helsingissä.

Assman oli tullut helluntaiaattona noin kello 18 ja valitellut vatsapoltteitaan. Hän nukkui 33-vuotiaan naisystävänsä kanssa samassa vuoteessa. Ovi toisen pariskunnan huoneeseen oli koko yön auki eikä Assman paikalla olleiden mukaan voinut poistua huomaamatta. Sisarenmies heräsi aamuvirkkuna jo kello 6 ja Assman herätettiin kahville kello 9.

Surmat oli tuolloin jo tehty Bodomilla ja ensimmäiset ohikulkijat olivat nähneet kaadetun teltan."

Avatar
paccasucco
Javier Pena
Viestit: 1839
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Kyllä,Assmannin tekemiset tutkittiin huolella jo ennen Jorma Palon ilmoitusta.Sen jälkeen ne tutkittiin vieläkin huolellisemmin.Mitään näyttöä ei koskaan löytynyt.Ei siihen aikaan,eikä myöhemminkään.

Alusta asti Assmannin alibi oli vuorenvarma,horjumaton.Xerxes voi tietysti jatkaa omia "satukerhojaan".Mikäs siinä,värityskirja on,mutta liidut puuttuvat!

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Elämäni ensimmäinen ja viimeinen Bodom-ketjuun kirjoittamani viesti: voi hyvä Luoja, vai tutkittiin Assmannin tekemiset kunnolla?! Se oli just sitä itteään - siltä se haisi ja siltä se maistui, ja kaikki sen tiesi - mitä KGB käski agenttinsa suhteen tekemään, eikä Suomessa edes nikoteltu - ei silloin, eikä sen jälkeen. Se oli se tutkimus ja kaikki siitä. Ja sen pituinen se.

Kuva

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hel ... rtta-35749
Alethes doksa meta logu

Matlock
Christopher Lorenzo
Viestit: 1508
Liittynyt: Pe Marras 02, 2007 6:18 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Matlock »

paccasucco kirjoitti:Kyllä,Assmannin tekemiset tutkittiin huolella jo ennen Jorma Palon ilmoitusta.Sen jälkeen ne tutkittiin vieläkin huolellisemmin.Mitään näyttöä ei koskaan löytynyt.Ei siihen aikaan,eikä myöhemminkään.

Alusta asti Assmannin alibi oli vuorenvarma,horjumaton.Xerxes voi tietysti jatkaa omia "satukerhojaan".Mikäs siinä,värityskirja on,mutta liidut puuttuvat!
Alibi on hyvin harvoin vuorenvarma eikä ainakaan Assmannin kohdalla ollut sitä vaikka sen antajia olisi ollut jopa kolme henkilöä, koska kaikilla heistä oli motiivi suojella miestä.

En silti pidä Assmania todennäköisenä murhaajana mutta en sulje sitä poiskaan.
Pasilan mies.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Monikin voi olla sitä mieltä että Assmannin alibi oli vuorenvarma sulkien pois mahdollisuuden että hän olisi autonkuljettajansa kanssa ollutkin Bodomilla tuolloin. - Aikalaispoliiseista ei ainoastaan yksi vaan rykelmä heitä epäili kuitenkin tätä aamukaffeeteoriaa, jonka mukaan mies oli 9:ltä hörppimässä kahviaan. Tämä tarkoittaa sitä että nämä poliisit jotka sitä eivät uskoneet olettivat että kolmoismurhasta tuomittu viereisen kammarin äijä valehtelee - ehkä mies oli hänkin saanut tuta että Assmannin kanssa ei pelleillä koska hänen nyrkkiensä kosketus ei ollut höyhenenkevyt. - Mistä viereisen huoneen nukkujat tiesivät oliko Assmann huoneessaan koko yön, ne Inarinkadun vanhat puutalot Stadissa, nehän oli sellaisia yksikerroksisia, pian hyppää ikkunasta pihalle.

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

kulkijatar kirjoitti:Täällä on aika vähän käsitelty tätä Assmannin vakioautonkuljettajaa Anttia joka myös mainitaan Palon kirjassa. Ko henkilö oli muistaakseni myös väkivaltainen ja hämäräperäinen. Hän muistaakseni kuskasi Assmannia tämän itä-saksalaisten tuttavien luokse Bodomin seudulle. Ettei tällä autokuskilla olisi osuutta murhiin? Palon kirjassa oli jotain kuvausta hänen vaatetuksestaan - jonkinlaiset mustat jatsarihousut eli ajomiehen housut, saappaat ja lippalakki. Tulee mieleen puolikas vartalo jonka jalat lintupojat kertoivat nähneensä loikoilevan teltalla.
"Antin" oikea henkilöllisyys oli todennäköisesti Reino Järvinen, ei suinkaan Antti Oksanen, jota Palon kirjassa ja jossain keskusteluissa on esitetty. Aikalaisten kuvaus "Reiskasta" täsmää täysin noihin tuntomerkkeihin. Paikallisten mukaan "Reiska" kulki kesät talvet ajurinlakki päässä. Oli töissä muistaakseni jossain paikallisessa autokorjaamossa. Tunsi Assmannin hyvin ja kaikista mielenkiintoisin asia Bodomiin liittyen on se, että hän mahdollisesti tunsi surmatun Irmeli Björklundin. Erään lähteen mukaan Järvisellä olisi ollut mielenkiintoista kerrottavaa kuolinvuoteellaan, mutta hänen läheisensä oli estänyt tämän. Herää kysymys, mitä tämä kerrottava oli?

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Misri »

Erittäin mielenkiintoista, että Puliukolla on näitä salaisia tietoja, joita ei voi kuitenkaan täällä kertoa. Mutta onhan se jännempää aina kun verhoaa ne salaisuudet. :roll:

Nyt kuitenkin varsinaiseen aiheeseen..

Useimmiten näissä vanhoissa pimeiksi jääneistä murhajutuista, löytyy aina kansalaisten mielestä ns. hyviä epäilyehdokkaita jotka jäävät mielikuvissa elämään sitä omaa elämäänsä, huolimatta siitä vaikka virallinen tutkinta on heidät sulkenut pois tekijäehdokkaina. Kaikesta uskomattomuudestaan huolimatta agenttijutut elää ja voi paksusti. Assmannin myytti NKB:n vakoojana elää sitkeästi elämäänsä. Vakoojilla on imeisesti tämän ajatusmallin mukaisesti tapana surmata tavallisia amisnuoria. On käsittämätöntä, että näihin Bodomin-surmiin yhä yhdistetään näitä vakoojajuttuja Assmannista. Lähinnä ne jutut sotkee asiallista keskustelua. Koska mitään todellista faktatietoa ei Assmannin vakoojataustata ole selvitykstä huolimatta voitu osoittaa. Joten jos joku haluaa kirjoitella Assmannista hyvänä epäilyehdokkaana, niin toivottavaa olisi keskustelun kannalta, että tarkasteltaisiin häntä pelkästään asiapohjalta Assmannina ilman näitä kaikkia KGB:n ja Stasin kaksoisagentti meriittejä. On selvää, että yksinäisen kuoleman sairaan mieltä hiveli suuresti, että Suomesta tulee hyväuskoisia toimittajia jotka ovat kiinnostuneet vanhan sairaan miehen jännistä agenttitarinoista ja vielä uskovat kaiken sen mitä Assmanni heille sepusteli..

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Hans Assmann - Bodomin tekijä, vai myytti?

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Misri kirjoitti:Erittäin mielenkiintoista, että Puliukolla on näitä salaisia tietoja, joita ei voi kuitenkaan täällä kertoa. Mutta onhan se jännempää aina kun verhoaa ne salaisuudet. :roll:

Nyt kuitenkin varsinaiseen aiheeseen..

Useimmiten näissä vanhoissa pimeiksi jääneistä murhajutuista, löytyy aina kansalaisten mielestä ns. hyviä epäilyehdokkaita jotka jäävät mielikuvissa elämään sitä omaa elämäänsä, huolimatta siitä vaikka virallinen tutkinta on heidät sulkenut pois tekijäehdokkaina. Kaikesta uskomattomuudestaan huolimatta agenttijutut elää ja voi paksusti. Assmannin myytti NKB:n vakoojana elää sitkeästi elämäänsä. Vakoojilla on imeisesti tämän ajatusmallin mukaisesti tapana surmata tavallisia amisnuoria. On käsittämätöntä, että näihin Bodomin-surmiin yhä yhdistetään näitä vakoojajuttuja Assmannista. Lähinnä ne jutut sotkee asiallista keskustelua. Koska mitään todellista faktatietoa ei Assmannin vakoojataustata ole selvitykstä huolimatta voitu osoittaa. Joten jos joku haluaa kirjoitella Assmannista hyvänä epäilyehdokkaana, niin toivottavaa olisi keskustelun kannalta, että tarkasteltaisiin häntä pelkästään asiapohjalta Assmannina ilman näitä kaikkia KGB:n ja Stasin kaksoisagentti meriittejä. On selvää, että yksinäisen kuoleman sairaan mieltä hiveli suuresti, että Suomesta tulee hyväuskoisia toimittajia jotka ovat kiinnostuneet vanhan sairaan miehen jännistä agenttitarinoista ja vielä uskovat kaiken sen mitä Assmanni heille sepusteli..
Katos kun eräillä on sellainen vaitiolosopimus, että tiettyjä asioita saa julkaista, mutta ei lähdettä. Kyllä ainakin kaksi muutakin tänne kirjoittanutta nimimerkkiä tietää tuon samaisen Reino Järviseen liittyvän asian mistä kerroin...

Misrillä, joka uskoo julkisuudenhimoisten juoru-akkojen, kuten Marjatan ja Virpin jorinoita ei ole varaa puhua hyväuskoisten toimittajien juksaamisesta oli siitä sitten Assmannin kohdalla kyse tai ei 8).

Vastaa Viestiin