Gustafssonin vammojen aiheuttaja

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Kun tutkija sanoo, että laakeapintainen esine saattoi olla esim. kivi, niin Misri ja Hessu käsittävät sen niin, että se on nimenomaan kivi. Se kivi on tutkijan mukaan vain yksi vaihtoehto. Verijäljen telttaan on aiheuttanut esim. veriset kikkapihdit TAI joku muu esine. Jälleen Misri ja Hessu käsittävät, että se on nimenomaan ne NG:n kikkapihdit, vaikka se on vain yksi vaihtoehto muiden joukossa. Mikään ei todista, että lyämäase olisi ollut nimenomaan kivi tai että verijäljrn telttaan olisi aiheuttanut nimenomaan kikkapihdit. Noilla kikkapihdeillä lyötäessä ei synny teräväreunaista 20-30 leveää murtumajälkeä. Se on faktaa, mutta Hessu ja Misri ohittavat sen tiedon.

Jossakin minullakin olevassa lähdeteoksessa mainitaan tarkkaan noiden "kikkapihtien" merkki ja laatu. Se on aikoinaan selvitetty. Ei näytä todennäköiseltä, että B:ia olisi lyöty kikkapihdeillä, vaan jollakin painavammalla esineellä. Se on todennäköistä. Täsmälliset tiedot puuttuvat - millä lyötiin ketäkin. Kyllä myös Gustafsson oli saanut pahanlaisesti köniinsä ja saanut siinä yhteydessä melko vakavat vammat ja seurauksena 18. vuorokauden sairaalahoito ja lisäksi hoidot korvaklinikalla ja hammasklinikalla. On rumaa vähätellä Gustafssonin vammoja, kyllä jo sen ajan lääkärit olivat päteviä ammattilaisia ja osasivat asiansa. Ei suinkaa oltu enää "kivikaudessa" kuten muutamat kirjoittajat täällä väittävät. Lääkärit olivat korkean tason ammattilaisia jo tuolloin - etenkin tuossa sairaalassa.

Kyllä myös minä pidän mahdollisena, että tekijöitä saattoi olla enemmän kuin yksi.

Kyllä "Käräjäoikeuden Tuomiossa" kiertäen kaartaen ilmaistaan, että Nils Gustafsson ei vaikuta sopivalta tekijältä tuohon rikokseen, vaan faktat viittaavat ulkopuoliseen. Niin se lyhyesti sanottuna on - lukekaapa se tuomio uudelleen perusteluineen. Siinä havainnossa Espoon Käräjäoikeus lienee ollut aivan oikeassa. Olen samaa mieltä. Varmat faktatiedot kuitenkin puuttuvat.

dollarfrossa
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Helmi 12, 2008 3:07 pm

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja dollarfrossa »

Sariola kirjoitti:Jossakin minullakin olevassa lähdeteoksessa mainitaan tarkkaan noiden "kikkapihtien" merkki ja laatu.
Bodomin mysteerio, s. 10:

"Kadonnut omaisuus... Gustafssonille kuuluvat...
Kromatut siirtopihdit, joiden pituus on noin 25 senttiä ja joissa on kuusi leukojen siirtämismahdollisuutta. Varsissa on tekstit ”Fagom Vanachrome N0 180” ja Rex Brevete s.g.d.c ” ja toisessa leuassa ” No 4”

(oikeasti varmaankin "Facom" joka on ranskalainen työkaluvalmistaja)

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Sariola on taas päätelmissään väärässä. Asia on niin, etten mielelläni ala mielikuvissani itse sooloilemaan ja keksimään mahd. astalovaihtoehtoja. Vaan perustan näkemykseni viralliseen aineistoon. Pääsääntöisesti näissä eri vuosikymmenien vammalausunnoissa, mainitaan iskuvammojen aiheuttajan muodosta, vammat on aiheutettu jonkin verran painavalla laakealla tai vast. käytetään sanaa tylppä (llä) astalolla. Oikeuslääkärin näkemyksen mukaan vammojen aihettaja voisi olla esim. kivi. Hyväksyn tämän näkemyksen, enkä ala miettimään kaikkia tylppiä ja laakeita astaloita maan ja taivaan väliltä :) Sama juttu on näiden kikkapihtien kanssa, NG on kertonut, että sellaiset oli hänellä mukana retkellä. Sitä minä en halua lähteä mielikuvissani arvailemaan, että olisiko jollakin "muulla" murhaaja ehdokkaalla, ollut myös kikkapihdit mukanaan. Kuitenkin teltan kakkos-sivun kakko-osiosta, löytyi siirtokuvijälki, jonka muodon perusteella verijälkitutkijat arvioivat, että jälki muistuttaa siirtoleukapihtien muotoa.

Tässä tämä päätelmä:
"Teltan II-sivulla olevien kosketusveri/siirtokuvio/tuhrujälkien ja ns. perhoskuvion (kuvat 23 ja 26) jotkut ominaisuudet viittaavat heikosti siihen, että jäljet voisivat olla siirtoleukapihtien jättämiä".

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Sariola »

"Teltan II-sivulla olevien kosketusveri/siirtokuvio/tuhrujälkien ja ns. perhoskuvion (kuvat 23 ja 26) jotkut ominaisuudet viittaavat heikosti siihen, että jäljet voisivat olla siirtoleukapihtien jättämiä"."

Misrille: Tuo ilmaisu tarkoittaa, että on pieni mahdollisuus, että jäljen on aiheuttanut siirtopihdit. On törkeän väärin pitää sitä samaa tietoa faktana. Kyllä myös Misrin pitäisi tämä ymmärtää. ..... "Viittaavat heikosti siihen, että jäljet voisivat olla" .....

Myös eräässä kirjassa, joka on minulla hyllyssä, on tarkkaan mainittu siirtopihtien merkki ja laatu. Ei tunnu alkuunkaan todennäköiseltä, että Björklundin vammat olisi aiheutettu lyömällä niillä heppoisilla siirtopihdeillä. On hyvin todennäköistä, että lyömäase on ollut painavampi ja kiinteän osumiskohdan leveys on ollut 20-30 cm. Jonkin tyyppisen kirveen hamarapuoli kyllä käy siihen. Lyömäasetta ei tunneta, mutta nuo Gustafssonin siirtopihdit voidaan suurella todennäköisyydellä jättää pois laskuista. Eikä se laakea kovapintainen lyömäasekaan ole välttämättä kivi, vaan voi olla esim. myös metallinen esine. Misri, ota tämä huomioon. Ei asiantuntija sanonut, että lyömäase olisi ollut nimenomaan kivi, ei niin. Pysytään faktatiedoissa.

rootbeer
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Pe Helmi 24, 2012 8:22 am

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja rootbeer »

Selkeästihän noista vammojen virallista kuvauksista voi havaita,että vammat on aiheutettu kolmella eri tyyppisellä esineellä.Mahdollisesti kivi,jyrkkäreunainen iskualaltaan 20-30mm esine ja veitsi.Oliko se vielä niin,että veitsiäkin on saattanut olla kaksi erilaista?On siinä yhdellä tekijällä ollut kiirettä.
Jos tutkijat ovat todenneet että jonkun jäljen jotkut ominaisuudet viittavat heikoisti siihen että jälki olisi siirtoleukapihtien jättämä,niin tuonhan voisi myös tulkita niin että "heikosti ao. ominaisuudet viittaavat siirtoleukapihteihin".Onkohan tuota jälkeä verrattu siihen IB:n vammaan.Luultavasti on jos työ on pyritty tekemään huolellisesti.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Mikään asiantuntijalausunto, ei - vuoden 60 ruumiinavauspöytäkirjat, eikä oikeuslääkärin tekemä luurankotutkimus lausunto puhu, kolmen erilaisen surmavälineen käytön puolesta!?
"Oikeuslääkäri Kaisa Lalu tutki haudasta nostettujen uhrien luurangot sekä vanhat ruuminavauspöytäkirjat ja esitti johtopäätöksiä vammoista.

Lalu kertoi Seppo Boismaniin kohdistuneen vähintään kolme, todennäköisesti neljä iskua.

Lalun mukaan iskut oli annettu tylpällä, laakealla esineellä, esimerkiksi kivellä. Gustafssonilta kadonneet siirtopihdit hän sulki tekovälineenä pois. Boismania oli myös puukotettu.

Oikeuslääkäri ei kyennyt arvioimaan oliko Boismania ensin puukotettu vai lyöty. Lalu piti vammojen perusteella mahdollisena myös sitä, että Boismania oli lyöty telttakankaan läpi.

Tuulikki Mäkeen oli kohdistunut vain tylppää väkivaltaa, todennäköisimmin kaksi iskua.

Irmeli Björklundiin oli kohdistunut tylppää ja terävää väkivaltaa. Björklundin kasvoissa oli pirstalemurtumia ja niskassa 15 pistohaavaa. Häntä oli lyöty kasvoihin vähintään kolme kertaa.

- Todennäköistä on, että kasvovammat on aiheutettu ensin ja niskan pistovannat sen jälkeen, Lalu sanoi.

Björklund oli kuollut suhteellisen nopeasti aivoja vammauttaneisiin, kasvoihin kohdistuneisiin iskuihin. Tajuttomuus oli tullut välittömästi.

Lalulta tiedusteltiin myös ruumiinavausten yhteydessä tehdyistä alkoholimäärityksistä. Yhdenkään uhrin veressä ei ollut alkoholia. Lalu myös totesi, ettei maksa polta alkoholia kuoleman jälkeen".

rootbeer
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Pe Helmi 24, 2012 8:22 am

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja rootbeer »

^Miksi siis tarjoat kikkapihtejä kiven ja veitsen lisäksi?Kiven tms. ja veitsen olemassaoloa et kuitenkaan kiistä,mutta esität ettei mikään puhu kolmen eri välineen olemassaolon puolesta.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Onko sinulla, vähän hoono muisti!? :roll: Enhän minä niitä pihtejä ole tarjoillut uhrien vammojen aiheuttajaksi. Joku muu "rooli", niillä NGn kadoksiin joutuneilla, pihdeillä on kuitenkin ollut? Näyttää siltä, että surmaaja on käyttänyt teltan kakko-sivun, kakkos-osioo jonkilaisena työpöytänään. Ja jos nyt käyttäisi sitä mielikuvitusta, niin sellaisilla varrellisilla pihdeillä, oikeakätinen surmaaja voisi hyvinkin, lyödä itseään, vaikka vasemmalle puolelle päätään. Ei nyt tietenkään ihan huvinvuoksi, mutta jos tilanne on sitä vaatinut. Tietysti se vähän sattuu, mutta sellainen ruhjehaava hoituu kyllä muutamalla tikillä, ei jää kuin arpi muistoksi, koko hommasta.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2639
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Arska helluntaina 1994 surmista keskusteltaessa: 'Kun minä otan maasta kiven ja lyön sillä pähän, siitä ei enää kukaan nouse'.

8)
8) :) :shock: :? Wag
:shock: :oops: :roll: :evil: Awanha Wäinämöinen laski laulellen vesiä: mieleni minun tekewi, Awaani ajattelewi.
Kalapää sinun, minä päällä pilun, pilu sinun, alla minun"

awa
Horatio Caine
Viestit: 6074
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja awa »

Gustafssonin kasvovammat ovat niin vaatimattomat, että niiden aiheuttajaa on turhaa edes miettiä. Se voi olla mikä tahansa matalaenerginen töytäisy. Tuon kaltaisia vammoja syntyy pelkästään Helsingissä useampia päivittäin.


Tappeluvamma sanoisin. Nakkikioskivammoiksi noita nimitti leukakirurgian erikoislääkäri Risto Kontio, joka lienee tämän alan kärkipään erikoisosaaja Suomessa.

Tapeltu teltalla on, se lienee kaikille täysin selvää?

Gyllis
Martin Riggs
Viestit: 638
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 6:12 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Gyllis »

awa kirjoitti:Gustafssonin kasvovammat ovat niin vaatimattomat, että niiden aiheuttajaa on turhaa edes miettiä.
Mun mielestä sitä pitää nimenomaan miettiä. Jos kaikki ajattelisivat yhtä yksioikoisesti kuin esimerkiksi sinä Awa, niin moni syytön mies joutuisi linnaan.
awa kirjoitti:Se voi olla mikä tahansa matalaenerginen töytäisy. Tuon kaltaisia vammoja syntyy pelkästään Helsingissä useampia päivittäin.
En usko, että täällä Helsingissä päivittäin tapahtuu töytäisyjä, missä uhri joutuu useaksi päiväksi tilaan, jossa on alentunut tajunnantaso. Onko tästä faktaa esittää?
awa kirjoitti:Tappeluvamma sanoisin. Nakkikioskivammoiksi noita nimitti leukakirurgian erikoislääkäri Risto Kontio, joka lienee tämän alan kärkipään erikoisosaaja Suomessa.
Hänkö kertoi sen ainoan absoluuttisen totuuden, vaiko kenties sen "totuuden", joka parhaiten omaan teoriaasi sopi?
awa kirjoitti:Tapeltu teltalla on, se lienee kaikille täysin selvää?
Tottakai siellä on jollain tasolla tapeltu, koska kolme ihmistä kuolleina ja neljäs vietiin lähes tajuttomana pois. :D

Mutta kuka siellä riehui, se on se kysymys. Siihen ei tiedä tältä palstalta KUKAAN vastausta. Et sinä, enkä minä, eikä edes Goofy.
Prosentit Gustafssonin syyllisyyden puolesta alle 15 %.

"Thru the darkness of Future Past,
the magician longs to see,
one chants out between two worlds:
Fire - walk with me."

rootbeer
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Pe Helmi 24, 2012 8:22 am

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja rootbeer »

Uskoisin,että vuonna 1960:kin tapeltiin matalaenergisesti ja jo silloin tappeluissa syntyi jonkinasteisia vammoja.Näitä vammoja ei varmastikaan "ylihoidettu",niinkuin tätä yhtä matalaenergisen väkivallan uhria.Toisin sanoen,kyllä jo 1960 osattiin tehdää eritasoisia diagnooseja.NG:n vammoja on arvioitu potilaskertomuksista ja mahdollisista röntgenkuvista 40 vuotta tapahtuman jälkeen.On esitetty arvioita - ei todellakaan kiveen hakattuja faktoja - siitä että vammat ovat SAATTANEET olla oletettua lievempiä.Tämä kaikki on kuitenkin tehty papereita pyörittämällä,itse uhria ei ole päästy näkemään tuoreeltaan.Vuoden 1960 diagnooseja ei voi noin vaan ohittaa ja ottaa tilalle "sopivampia".

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Kyllä NG on saanut pahasti köniinsä. Mm. vasemman korvan yläpuolella ohimon takana on ollut suuri ruhjehaava, joka on ommeltu ensihoidossa. Iskut eivät ole suinkaan olleet "tirvaisuja" kuten awa esittää, vaan paremminkin kuin "hevosen potkuja".

Olematta lääkäri arvioin, että on hyvin todennäköistä, että tuon osuman jälkeen NG on ollut tajuton pitemmän tai lyhyemmän ajan. On hyvin mahdollista, että tekijä on luullut G:ia kuolleeksi tai kuolevaksi. Myös on mahdollista, että myöhemmin paikalla oli toinen henkilö, joka pääasiassa järjesteli paikkoja. Varsinaisen murhaajan "vierailu" saattoi olla hyvin lyhyt, nopea ja tehokas. Näitä yksityiskohtia ei tunneta tarkasti - eli miten kaikki tapahtui. Tähän voi rakennella erilaisia teorioita, ja syyttäjän esittämä teoria ontui pahasti. Tiedossa olleilla faktoilla ei ollut mitään toivoa saada syytettynä ollutta tuomituksi murhista.
Vain "Ku Klux Klan" tyyppinen ryhmä voisi näillä tiedoilla tuomita syytettynä olleen syylliseksi ja panna tuomio samantien täytäntöön. Nykyaikana ja Suomessa se ei onnistu.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Eiköhän näillä mainitsemillasi "paperinpyörittäjillä", ollut hieman enemmän kokemusta, tämän tyypisistä matalaenergisistä vammoista ja niiden hoidosta, kuin sinulla. :roll: Vammojen matalaenergisyydestä ei kai tietääkseni ollut kiistaa oikeudenkäynnissä. Vaan kiisteltiin siitä, onko mahdollista saada tämäntasoisilla vammoilla, ruhjetasoinen aivovamma?

rootbeer
Harjunpää
Viestit: 292
Liittynyt: Pe Helmi 24, 2012 8:22 am

Re: Gustafssonin vammojen aiheuttaja.

Viesti Kirjoittaja rootbeer »

^ Eipäs vääristellä (taas!)!En ole kirjoittanut "paperinpyörittäjistä" vaan fyysisten vammojen arvioinnista papereita pyörittämällä (= ilman potilaskontaktia).Näillä termeillä on suuri ero,ja uskon että jokainen joka haluaa ymmärtää viestin sisällön,on sen myös ymmärtänyt.No,vammojen arviointiin osallistuneet lääkärit ovat käsittääkseni käyttäneet ilmaisuja "on saattanut aiheutua" tai "on voinut olla seurausta".Näille termeille jää kuitenkin se vastakohta ilmaan leijumaan.Näillä termeillä ainoastaan arvaillaan,mikä tässä tapauksessa onkin ainoa mahdollisuus.NG:n vammoista ei käsittääkseni yksikään lääkäri ole sanonut että "on aiheutunut" tai "on ollut seurausta".Hyvä että on lääkäreitä joilla on kokemusta erilaisten vammojen hoidoista,mutta eivät hekään ole pystyneet aukottomasti osoittamaan NG:n vammojen syntyperää.
Tuo ruhjetasoinen aivovamma ei sitten kuitenkaan ole se ratkaiseva tekijä.Lääkäreiden lausunnoista on mm. luettavissa, että aivovaurioita on monella tavalla etsitty,mutta mitään viitteitä sellaisesta ei ole havaittu.

Vastaa Viestiin