NG:n liikkeet murhien jälkeen

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Kotipoliisi kirjoitti:Sariola kirjoitti aikanaan näin:

1) On löydetty 2 kohdetta, joista toinen kuuluu tunnistamattomalle miehelle (tyynyliina) ja toinen tunnistamattomalle naiselle (NG:n kenkä).
- Näistä kumpikaan ei kuulu näille neljälle retkeläiselle.

2) Lisäksi on löydetty kaikkien näiden neljän retkeläiset DNA:t.

Näinollen väite, että vierasta DNA:ta ei olisi löydetty, ei pidä paikkaansa.

Sariola
Fitz ratkaisee
Viestit: 6000
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

********************************

Mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Kerro Sariola, kiitos.
Onhan tuo mainittu monen muunkin toimesta muuallakin. Mielenkiintoani herättää kuitenkin erään kioskimiehen tunteneen miehen haastattelu, jossa mies puhui jostain verisestä pyyhkeestä, jonka veri ei kuulu kenellekkään telttailijoista. Yhtäkaikki olen varma, että väite siitä, että ulkopuolista DNA:ta ei olisi löytynyt ei ole totta.

von Serpentin
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 4:59 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja von Serpentin »

Ja kuka se on, joka vannoo tuon höpö höpö tyynyliinan kuuluneen jotenkin murhaan? Kyllä se on jonkun siellä kuherrelleen neitokaisen omaisuutta, joka eim ole halunnut kertoa, että siellä Renki-Villen kanssa muhinoidessamme jäi rätti ottamatta mukaan. Sitäpaitsi, tuossa rätiossä oli ollut vain minimaalisen pieni veritahra, joten senkään takia ei sen luulisi kuuluneen murhatapaukseen. Aika, sanoisinko erikoisia todisteita, olisivat keränneet sitten kaikki pullojen korkit ja tupakkiaskit, sekä röökien fimpit, niin siinä olisi ollut todistetta kerrakseen ulkopuolisen läsnäolosta. Onhan siellä noita ulkpuolisia ollut jo varmaan tuhat vuotta sitten, mutta eivät ne kuulu mitenkään surmiin! Gustafsson oli äännellyt ennen kuin hänet löydettiin, eli juuri se ääntely kiinnitti löytäjän mielenkiinnon. Gustafsson oli myös liikkunut ja joidenkin mielestä melkoisen paljon, jollainen ei onnistu tajuttomalta henkilöltä !

von Serpentin
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 4:59 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja von Serpentin »

Vierasta DNA:ta ei siis ole Sariolan ankarista vastaväitteistä paikalta, eli teltasta löytynuyt, joka vaikuttaa ihmeelliselta, älkääkä nyt sitten taas olko naurettavia ja väittäkö, että olihan siellä, no missä siellä teltassa on vierasta DNA-jälkiä löytynyt, heh?

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

von Serpentin kirjoitti:Ja kuka se on, joka vannoo tuon höpö höpö tyynyliinan kuuluneen jotenkin murhaan? Kyllä se on jonkun siellä kuherrelleen neitokaisen omaisuutta, joka eim ole halunnut kertoa, että siellä Renki-Villen kanssa muhinoidessamme jäi rätti ottamatta mukaan. Sitäpaitsi, tuossa rätiossä oli ollut vain minimaalisen pieni veritahra, joten senkään takia ei sen luulisi kuuluneen murhatapaukseen. Aika, sanoisinko erikoisia todisteita, olisivat keränneet sitten kaikki pullojen korkit ja tupakkiaskit, sekä röökien fimpit, niin siinä olisi ollut todistetta kerrakseen ulkopuolisen läsnäolosta. Onhan siellä noita ulkpuolisia ollut jo varmaan tuhat vuotta sitten, mutta eivät ne kuulu mitenkään surmiin! Gustafsson oli äännellyt ennen kuin hänet löydettiin, eli juuri se ääntely kiinnitti löytäjän mielenkiinnon. Gustafsson oli myös liikkunut ja joidenkin mielestä melkoisen paljon, jollainen ei onnistu tajuttomalta henkilöltä !
von Serpentin kirjoitti: Vierasta DNA:ta ei siis ole Sariolan ankarista vastaväitteistä paikalta, eli teltasta löytynuyt, joka vaikuttaa ihmeelliselta, älkääkä nyt sitten taas olko naurettavia ja väittäkö, että olihan siellä, no missä siellä teltassa on vierasta DNA-jälkiä löytynyt, heh?
OBS 14.10.2005

BA: Poliisin pitäisi jatkaa tutkimuksia ja selvittäämurhaaja. Kioskimiehen ruumis kaivetaan esiin ja siitä otetaan DNA-näyte, jota verrataan veriseen pyyhkeeseen, jolla ei ole yhdenkään uhrin verta. Sehän voi olla kioskimiehen verta. Se selviäisi siten. .......

Tuo siis löytyy Crime Storysta sieltä kioskimies-ketjusta.

Kyllä se on ihan yleisesti tiedetty, että tosiaan löytyi sellaisen henkilön DNA:ta, joka ei kuulunut kenellekkään telttailijoista, jos ei nyt teltasta, niin ainakin murhapaikalta. Mutta kuten sanoin saahan sitä uskoa, vaikka joulupukkiin, jos haluaa.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Niin Puliukko, mistä ne "uudet" tutkijat sitten löytäisivät siitä tyynynliinasta sitä vierasta verta, kun 2005-tehty laboratoriokoe antoi niistä tyynynliinnassa olevista vereltä vaikuttavista pienistä pisaramaisista jäljistä negatiivisen tuloksen. Jos ei saatu osoitettua näitä jälkiä edes vereksi, niin kuinka niistä voitaisiin saada johonkin henkilöön viittaava DNA- tunniste, jonka tunnisteen perusteella siten, voitaisiin alkaa kaivamaan kiskamiehen luurangon jäänteitä ylös haudasta?

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Nyt Misri yrittää johtaa harhaan! 8)

Totuus on sellainen, että noin metrin päästä teltasta on löydetty vaatekappale, jota on arveltu tyynyliinaksi. Siitä on otettu näyte ja siitä on saatu DNA. Se DNA ei kuulu kenellekään telttailijoista. Siis on löydetty vierasta DNA:ta.

Nuoret ovat istuskelleet ja liikkuneet siinä teltan ympärillä pitkin iltaa ja yölläkin. Jos tuo vaate olisi ollut siinä jo silloin, niin suurella todennäköisyydellä se olisi kannettu tikun nokassa johonkin kauemmaksi. Niin ei ole tapahtunut, joten tuo DNA:ta sisältävä vaaterätti on ilmestynyt siihen johonkin aikaan aamuyöstä tai aamulla. Näin on erittäin todennäköistä. 8)

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Misri on oikeassa, Sariola on epätäsmällisen väärässä. Edelleenkään, ei näistä vereltä vaikuttavista pisaroista tyynynliinasssa, saatu Dna-näytettä. Ja kuinka olisi saatukaan, kun verenosoitustesti oli negatiivinen. Sensijaan tästä tyynynliinasta/kuukautissiteestä voitiin osoittaa esikokeilla viitteitä siemennesteestä, Dna-tutkimuksessa siitä voitiin osoittaa miespuoliseen henkilöön viittava Dna tunniste. Kyseinen Dna-tunniste, ei sovi Nils Gustafssoniin tai Seppo Boismaniin.

von Serpentin
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 4:59 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja von Serpentin »

Juurikin noin, kuten Misri jälleen kerran oikeasti korjaa Sariolan hupsutuksia. Vierasta DNA-jälkeä ei siis ole Sariolan vastaväitteistä huolimatta löytynyt. Ja juuri tuosta surkeasta rätistä sanoin, ettei sitä kannata ottaa esiin, eillä sen on voinut tuoda siihen paikalle kuka vaan aamulla, kun poliisit ovat olleet ties missä, eli todisteaineistoksi sen on joku saattanut tuoda hyvää hyvyyttään jostain pusikosta, joka vaikuttaa uskottavimmalta, eikä minkään murhaajan mukanaan kantama satulasuoja, hoh hoh hooo. Tuotiin siellä paperikin, johon murhaaja oli muka pyyhkinyt puukkonsa, mutta ei kelvannut poliisille, kun todisteita oli muutenkin liikaa. Ei sillä rätillä ole todisteen kanssa mitään merkistystä ja syyttäjä olisi sen saanut mitätöityä, jos olisi älynnyt sanoa, että sen on voinut tuoda aamulla surman paljastuttua paikalle ihan kuka vaan. Niin olisi tuo rätti joutunut sen malle paikalle, eli mappi ööhön! Olisi sen saattanut tuoda siihen vaikkapa huvimestari ja kulmien kingi itsekin!

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Siispä vieras DNA-jälki on löydetty, mutta sille ei vielä ole löydetty omistajaa! 8)

Lainaus käräjäoikeuden tuomiosta:

KESKEINEN SELVITYS. Keskusrikospoliisin krinaalilaboratorion sekä Valtion seerumilaitoksen vuonna 1960 tekemissä tutkimuksissa on todettu, että telttapaikalta löytyneessä nipuksi käärityssä tyynynpäällisessä on ollut pistemäisiä ja räiskyneestä verestä syntyneitä jälkiä, ja liinaan liitetyn todennäköisesti teräaseella katkaistun kuminauhan kuitujen päässä on ollut verta. Tutkimusten mukaan vainajien ja Gustafssonin veriryhmät on voitu melkoisella todennäköisyydellä sulkea pois. Keskusrikospoliisin rikoslaboratorion vuonna 2005 päivätyssä lausunnossa liinassa on voitu olevan viitteitä siemennesteestä. DNA-tutkimuksessa siemennesteestä saatu tunniste ei ole sopinut Boismaniin, Gustafssoniin tai kolmeen muuhunkaan tutkittuun henkilöön, eikä vastaavaa tunnistetta ole löytynyt DNA-rekisterustä.
Siispä totta on että:

* Liinassa on ollut verijälkiä. Sen veren veriryhmät on määritetty, eivätkä ne sovi kenenkään retkeläisen veriryhmään.

* Liinassa on havaittu siemennestettä, ja siitä on saatu DNA. Näin saatu DNA ei sovi Gustafssoniin, Boismaniin tai kolmeen muuhun tutkittuun mieheen. Samanlaista ei liioin löytynyt DNA-rekisteristä.

* Ratkaisu voisi olla lähellä, jos löytyisi tuon DNA:n omistaja, ainakin hänestä tulisi vahva epäilty.

* Perätön on väite, että vierasta DNA:ta ei olisi löydetty

* Perätön on väite, että liinassa ei olisi ollut verta. On ollut ja siitä on aikoinaan määritetty veriryhmä. Sen veren veriryhmä ei sovi retkeläisiin.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Se on totta, että vuonna -60 tyynynliinassa on todettu monenlaisia tahroja mm. pieniä veritahroja. Tahrat on tutkittu valtion seerumilaitoksella, jonka tutkimuksen tulokseksi on saatu EPÄVARMA veriryhmämääritelmä.

^ Totta on myöskin se, että vuonna 2005, tyynynliinan tutkimusnäyte antoi suoritetussa verenosoitustestissä negatiivisen tuloksen. Eli Sariola ja kumppanit olivat VÄÄRÄSSÄ väittäessään, että tyynynliinan tahroista jotka näyttivät vereltä, olisi saatu ulkopuoliseen henkilöön viittaava DNA- tunniste.

^ Oikea totuus on että, tyynynliinan tahranäyttelle suoritetussa ensikokeessa, löydettiin siemennesteeseen viittava tulos. DNA-tutkimuksessa siitä voitiin osoittaa miespuoliseen henkilöön viittaava, DNA-tunniste. Kyseinen tunniste, ei sovi Gustafssonin, eikä Boismanin DNA- tunnisteisiin.

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Miksi Misri narraa! :D

Minä en ole maininnut onko DNA saatu verestä vai siemennesteestä. Kuten käräjäoikeuden testistä ilmenee, verinäytteestä on v.1960 saatu veriryhmät - siihen aikaan ei tunnettu DNA:ta.

Sitten v.2005 on tutkittu samaa rättiä ja siemennesteestä on saatu DNA.

Tämä on ollut tiedossani jo vuosia. Miksi Misri narraa?

Pääasia on se, että kyseisessä tyynyliinassa on ollut sekä verta että siemennestettä. Veri on tutkittu v.1960 ja siitä on saatu veriryhmät ja ne eivät sovi retkeilijöihin. Siemenneste on tutkittu v.2005 ja siitä on saatu DNA. Tämä DNA ei sovi Gustafssoniin tai Boismaniin ja kolmeen muuhun tutkittuun mieheen. Ei ole vielä löydetty oikeaa henkilöä. Mutta DNA on odottamassa oikeaa omistajaansa.Tässä on faktat.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Nythän tämä alkaa sujua kuin valssi kesällä! Nyt voimmekin pohtia sitä, kuuluiko tämä tyynynliinaksi kutsuttu-monitoimirätti ylipäätään leiriläisten varustuksiin? Rätissähän oli monenlaisia tahroja mm. kahvi, huulipuna, lemmen-nesteitä, sekä myös vuonna-60, todettua verta. Joka veri, ei taas 2005-suoritetuissa verenosoitustesteissä ollutkaan enää verta!? :roll:

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Misri kirjoitti:^ Nythän tämä alkaa sujua kuin valssi kesällä! Nyt voimmekin pohtia sitä, kuuluiko tämä tyynynliinaksi kutsuttu-monitoimirätti ylipäätään leiriläisten varustuksiin? Rätissähän oli monenlaisia tahroja mm. kahvi, huulipuna, lemmen-nesteitä, sekä myös vuonna-60, todettua verta. Joka veri, ei taas 2005-suoritetuissa verenosoitustesteissä ollutkaan enää verta!? :roll:
Muistelen, että siitä oli leikattu verta sisältäviä paloja pois tutkimuksia varten. Veri on silloin todettu vereksi ja siitä on saatu verityypit määritettyä eivätkä ne sopineet retkeläisten verityyppeihin. Se oli v.1960.

Vuonna 2005 on sitten turvaudutta paremmin säilyneeseen aineeseen eli siemennesteeseen. Ja siitä on saatu DNA. Ei ole vielä löytynyt tuon DNA:n omistajaa.

Aivan ilmeisesti tuo kangasrätti ei kuulunut retkeläisten varusteisiin, ainakin se tuntuu todennäköiseltä. On erittäin mahdollista ja todennäköistäkin, että se ilmestyi siihen teltan viereen vasta aamuyöllä tai aamulla aikaisin. Todisteena se ei ole 100-prosenttinen, mutta kuitenkin tärkeä todiste, koska se on sisältänyt verta, joka ei sovellu retkeläisten vereksi ja siemennestettä, jonka DNA ei kuulunut retkellä olleille pojille, eikä kenellekään tunnetulle henkilölle. Tämä on tärkeää faktatietoa, jota ei voi ohittaa. Tietysti tällä on merkitystä.

Se vieraan naisen veri NG:n kengän päällä on selitetty huolimattomuusvirheeksi, ja se olisi kyllä vierasta, mutta kenkää tutkineen naisen verta. Se olis siis tutkimusvirhe. Mutta tuo rätti DNA näytteineen ei ole virhe vaan kylmää faktaa...

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Senverran vielä lisävalaisen, tätä valtion seerumilaitoksen tekemää tutkimusta vuodelta-60, ja lausuntoa siitä. Lausunnossa on todettu tämä veriryhmä määritys "epävarmaksi" tulokseksi. Eli ei se verirymämääritys ollut tämän lausunnon mukaan, vimpanpäälle varmaa ja ehdotonta.

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: NG:n liikkeet murhien jälkeen

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Misri kirjoitti:^ Senverran vielä lisävalaisen, tätä valtion seerumilaitoksen tekemää tutkimusta vuodelta-60, ja lausuntoa siitä. Lausunnossa on todettu tämä veriryhmä määritys "epävarmaksi" tulokseksi. Eli ei se verirymämääritys ollut tämän lausunnon mukaan, vimpanpäälle varmaa ja ehdotonta.
Tämäkään Misrin kirjoitus ei ole totta. Misri: " ..... epävarmaksi tulokseksi.. ... "

Kun taas Käräjäoikeuden tuomiossa todetaan:

Keskusrikospoliisin krinaalilaboratorion sekä Valtion seerumilaitoksen vuonna 1960 tekemissä tutkimuksissa on todettu, että telttapaikalta löytyneessä nipuksi käärityssä tyynynpäällisessä on ollut pistemäisiä ja räiskyneestä verestä syntyneitä jälkiä, ja liinaan liitetyn todennäköisesti teräaseella katkaistun kuminauhan kuitujen päässä on ollut verta. Tutkimusten mukaan vainajien ja Gustafssonin veriryhmät on voitu melkoisella todennäköisyydellä sulkea pois..

Ilmauksissa on merkittävä ero.

Vastaa Viestiin