Jorma Palon teoria

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

rootbeer kirjoitti:HA on toki mielenkiintoinen persoona ja Palo tuntui olevan erittäin varma HA:n Bodom -yhteydestä.Mun mielestä omituisinta tuossa onkin se,ettei Kirurgisen sairaalan henkilökuntaa kuulusteltu vaikka heillä oli selkeä epäilys tekijästä.Palon haastattelu,kesto noin 23min.:
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/p ... media=1305
Alan olla melko varma siitä, että Palo on oikeilla jäljillä ainakin nimeenomaan siinä, että HA oli vieraan vallan agentti ja mahdollisesti jopa kaksoisagentti. Poliisin käytös siihen aikaan oli niin outoa, koska HA ei tuntunut kiinnostavan heitä yhtään, vaikka koko sairaalan henkilökunta epäili vahvasti sitä, että miehellä oli osuutta Bodominjärven veritekoihin.

Aikoinaan OK:n hypnoosin julkistamispäivänä pojan kuvaus kello kuuden kulkijasta näytettiin HA:ta hoitaneelle sairaalan henkilökunnalle ja totesivat kuvauksen täsmäävän miltei täysin HA:n ulkoasuun sairaalaan tuotaessa. Joten ne puheet, joiden mukaan Palo olisi ollut "mielenterveysongelmainen vainoharhainen dementikko", joka toi HA:n esille pelkän pakkomielteen takia voidaan ohittaa perättöminä. Ei siinä ole mitään järkeä, että nuori amanuenssi, josta myöhemmin tuli arvostettu lääkäri ja professori, joka voitti arvostettuja palkintoja riskeeraisi uransa vain vainotakseen HA:ta, jota ei edes tuntenut puhumattakaan sairaalan henkilökunnasta tai ex-poliisi Paloarosta. Ei tuossa kuviossa ole mitään järkeä. Kukaan ei tee noin varsinkaan, kun 60-luvulla ei ollut seiskalehtiä. Myös korkeammat tahot ovat vihjalleet useaan otteeseen HA:n osuudesta murhiin. Asiasta on todisteena OBS:n juttu, jonka kopioin nyt tähän alas. Jos sitä joku väittää sitä hömpäksi, niin sitten kai kymmenen uutisetkin ovat hömppää.

BODOMIN MURHAT, OBS 26.8.2005

YHTEENVETO OBS-OHJELMASTA 26.8.2005, jossa käsiteltiin murhia Bodomin järvellä 5.6.1960


Entinen Uuden Suomen toimittaja Asko Vuorjoki:

”Kyllähän tämä Assmann-haara on aivan avainkohta ja varsinkin kun maamme korkein poliisijohto oli samaa mieltä Uuden Suomen ja lääkäreiden kanssa, että Kirurgisessa sairaalassa oli Bodomin järven murhaaja. Niin onhan se nyt ihan käsittämätöntä, että tätä ei otettu tutkittavaksi."

¦ ¦ ¦

Asianajaja Matti Wuori:

"Esitutkinta on ollut surkea. Tähän liittyy ongelmia, jotka liittyvät kuluneeseen aikaan. Voiko Gustafsson enää saada oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin? Uskoisin kaiken tämän olevan ristiriidassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen takuita vastaan, koska mitään uutta, ratkaisevaa, dramaattista näyttöä ei ole, joka osoittaisi hänen todennäköisen syyllisyytensä. Minusta syyttäjän olisi pitänyt luopua syytteeseenpanosta. Koko jutun käsittely uudelleen on helpompaa, mutta se on kohtuutonta puolustukselle näissä oloissa."

Toimittaja Jesper Brandt:

"Jos Gustafssonia ei tuomita, mitä hänen tulisi tehdä? Mitä sinä tekisit hänen asemassaan?"

Asianajaja Matti Wuori:

"Harkitsisin jutun viemistä ihmisoikeustuomioistuimeen, jos valtio ei korvaa tätä kunnolla. Kyseessä olisi kuitenkin vain raha."

¦ ¦ ¦

Toimittaja Jesper Brandt:

"Moni uskoo vuorenvarmasti, että viides henkilö murhasi kolme nuorta. 60-luvulla Bodom-tutkintaan vaikutti poliittinen painostus, minkä vuoksi nk. Assmann-haaraa ei kunnolla tutkittu. Näin sanoo Asko Vuorjoki, joka kirjoitti murhista Uuteen Suomeen. Hänen mukaansa maan korkein poliisijohto myönsi, että Assmann-haara oli ratkaiseva tutkimusten kannalta."

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Lokakuussa 1963 kolme Uuden Suomen toimittajaa halusi julkaista uutta tietoa murhasta, eli Assmann-haaran. Silloinen päätoimittaja Eino Petäjäniemi toi yhteen kolme toimittajaa ja maan korkeimman poliisijohdon uuden aineiston esittelemiseksi ennen painoon menoa. Kokous järjestettiin Helsingin Suomalaisella Klubilla. Uuden Suomen Asko Vuorjoki, joka tutki murhia, oli mukana."

Entinen Uuden Suomen toimittaja Asko Vuorjoki:

"He sanoivat, muistan sen sanatarkasti. He sanoivat: ’Olette saaneet paljon selville. Tiedätte enemmän kuin poliisi.’ Ja tässä yhteydessä saatiin se käsitys, että he olivat yhtä mieltä meidän kanssa siitä, että Hans Assmann oli Bodomjärven murhaaja. Suomalaisella klubilla kävi kyllä selväksi, että heidän antamansa lausunto meille siinä yhteydessä oli tarkoitettu nimenomaan Uudelle Suomelle. Me saimme varsin selkeästi sen käsityksen, että jos me julkistamme heidän lausuntonsa virallisessa mielessä, niin he kiistävät kaiken.”

¦ ¦ ¦

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Takaisin Assmann-haaraan. Hans Assmann on kiehtonut ja järkyttänyt vuosikymmeniä. Neurologi Jorma Palo julkaisi kirjassaan Bodomin arvoitus paljon tietoja ja omia kokemuksiaan Hans Assmannista. Palon on varma Assmannin syyllisyydestä. Poliisi kuittaa Palon kirjan silkkana sepitteenä."

Neurologi Jorma Palo:

"Hans Assmann oli entinen keskitysleirin vartija, joka oli tappanut juutalaisia, ampunut ehkä tuhansia. Sitten hänestä tuli Saksan armeijan sotilas, joutui vangiksi, siirrettiin Venäjälle ja oli monilla eri vankileireillä. Sitten hänet koulutettiin vakoojaksi ja lähetettiin Suomeen. Kun hän tuli Suomeen Helsingin olympialaisiin vuonna 1952, hän osasi sujuvasti suomea, ruotsia, englantia, venäjää ja äidinkieltään saksaa.

"Jos olisit tuona vuonna ollut nuori amanuenssi kirurgisessa, sinun olisi helpompi uskoa minua. Kaikki, jotka tapasivat Assmannin, vakuuttuivat hänen syyllisyydestään. Se oli ilmiselvää. Meillehän tuli potilas, joka teeskenteli tajutonta. Poliisi toimi todella oudosti. Halusimme antaa Assmannin vaatteet poliisille tutkittavaksi. Poliisi lupasi palata asiaan, mutta ei palannut. Näitä esimerkkejä on lisää."

¦ ¦ ¦

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Vaikka korkein poliisijohto vuonna 1963 myönsi Uudelle Suomelle, että Assmann-haara oli ratkaiseva Bodom-tutkimuksissa, ei haaraa ole tutkittu. Tiedot Assmannista päätyivät mappiin Ö. Selitystä tälle ei ole annettu.

"Asko Vuorjoki kävi vuonna 1971 poliisipäällikkö Fjalar Jarvan mökillä. Vuorjoelle kävi selväksi, että kyseessä oli ulkoinen painostus.”

Entinen Uuden Suomen toimittaja Asko Vuorjoki:

"Joo, se oli ihan ex tempore; siinä oli mukana Uuden Suomen edesmennyt artikkelitoimittaja Matti Karjalainen ja MTK:n tiedotusmies Antti Markkanen, ja tapahtui siis Hirsalan ulkosaaristossa. Kävimme Jarvan huvilalla tervehtimässä häntä, kollegat tunsi hänet hyvin, ja keskustelun yhteydessä tuli esille tietysti Bodomjärven juttu ja siinä yhteydessä Jarva sitten totesi yks'kantaan, että mehän tiedämme ja muistamme, minkälaisia ne ajat oli silloin. Mutta hän ei halunnut siihen sitten lähemmin paneutua.

"Kyllähän tämä Assmann-haara on aivan avainkohta ja varsinkin kun maamme korkein poliisijohto oli samaa mieltä Uuden Suomen ja lääkäreiden kanssa, että Kirurgisessa sairaalassa oli Bodomin järven murhaaja. Niin onhan se nyt ihan käsittämätöntä, että tätä ei otettu tutkittavaksi."

¦ ¦ ¦

Toimittaja Magnus Hertzberg:

"Gustafssonin väitetty vammojen liioittelu on nyt saanut painoarvoa. Palon mukaan useita omin silmin vammat nähneitä ei ole kutsuttu oikeuteen. Eräs heistä on hammaslääkäri."

Neurologi Jorma Palo:

"Hammaslääkäri soitti minulle ja sanoi, että on uskomatonta, että joku väittää Gustafssonin vammoja lieviksi, koska se ei ole totta. Hän oli ryhmässä, joka hoiti Gustafssonia tapahtumien jälkeen. Hän tietää, kuinka vakavia Gustafssonin vammat olivat. Hän sääli Gustafssonia.

"Selkäydinnestettä, jota on aivojen ympärillä ja selkäydinontelossa, valui ulos hänen nenästään, mikä on merkki kovin vakavista kallo- ja aivovammoista. Sen lisäksi Gustafssonia hoidettiin puoli vuotta korvaklinikalla, koska hänen korvastaan valui verta viikkokaupalla.

"Korvaklinikalta on tosin yksi lausunto, jonka antoi Erkki Pöhö, joutsenolainen asentaja. Hän näki Gustafssonin kerran korvaklinikan käytävällä, muttei puhunut tämän kanssa. Hänen lausuntonsa mukaan Gustafssonin vammat olivat lieviä.

"Ehkä hän on taitavampi kuin korvalääkäri, koska juuri hänet on valittu korvaklinikalta."
Eli muutkin henkilöt ja tahot, kuin Palo on epäillyt HA:lla olleen jotain osuutta noihin murhiin. Sanon jotain, koska en ole varma siitä oliko HA varsinainen päätekijä. Pidän sitä erittäin mahdollisena, mutta en lainkaan varmana syystä en tiedä. Sellainen kuvio voi olla hyvinkin mahdollinen, että päätekijä on ollut sellainen, joka on kuulunut HA:n piiriin, joko tuttavapiiriin, tai sitten siihen "organisaatioon". Oikea tekijä voi hyvinkin olla sellainen, jota ei ole osattu epäillä. Mielestäni on outoa, että lääkäri K oli HA:n luottolääkäri. Miksi yksityishenkilöllä olisi luottolääkäri? Eikös yleensä parempien piirien edustajilla ole luottohenkilökuntaa? Sellainenkin teoria on käynyt mielessä, että K olisi ollut HA:n työnantajan valitsema luottolääkäri. Mies ja myös veljensä osasivat sujuvaa englantia, mikä on toki ymmärrettävää, koska K oli ammattipainonnostaja, mutta silti sen aikaiset ihmiset eivät osanneet kauhean hyvin englantia.

Jos vaikka V teki nuo murhat ja ongelmaksi koitui se, että hänen identtinen kaksoiveljensä K, joka taas voitaisiin yhdistää organisaatioon voitaisiin sekoittaa V:hen, jolloin koko homma paljastuisi, jos NG:n muisti palautuisi, tai joku silminnäkijä osaisi yhdistää V:n näkemäänsä. K kertoi HA:n porukan vainonneen häntä, mutta mistä syystä? Miksi ylemmät tahot vainoaisivat lääkäriä? Ajoiko HA:n porukka K:n vainoamisellaan tahallaan sekaisin, jolloin päätti päivänsä tappaen ensin V:n ja myöhemmin itsensä? Miksi myös KG teki itsemurhan ja toinen lintupojista kuoli nuorena yllättäen? Miksi HA:n avustaja "Antti" kuoli hukkumalla täsmälleen samana vuonna, kuin KG? Miksi HA:n lähipiiristä niin moni kuoli ennen aikojaan? Jotain outoa HA:ssa on ja sattumiksi outoja asioita hänen ja Bodomin ympärillä on aivan liikaa.

Uskon, että ainakin HA, K, V, Stenbäck ja mahdollisesti "Antti" ovat saattaneet tienneen oikean tekijän riippumatta siitä, kuka oli oikea tekijä. HA on voinut olla varsinaisen tekijän avustaja ja jälkien hävittäjä. OK:n ja lintupoikien näkemän miehen tuntomerkit täsmäävät ainakin HA:n ulkonäköön ja vaatetukseen, samoin myös NG:n hypnoosissa kuvaama mies, joskin enemmän varauksella, koska miehen kuvaama mies VOI olla tahattomien valemuistojen tuotosta, tai sitten hän on kuvannut avustajan, ei varsinaista päätekijää. Eri henkilöt ovat myös voineet sekoittua NG:n mielessä.

Toistan edelleen, että nämä ovat vain pelkkiä teorioita ja mietiskelyä, joskin loogista sellaista. Tarkoitan loogisella sitä, että ne ovat hyvin mahdollisia ottaen huomioon oudot asiat liittyen mainitsemiini henkilöihin. Eli eri luokkaa sen teorian kanssa, että järvestä olisi noussut peto, joka tappoi nuoret :D.

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Sariola »

Puliukko on tuossa kertonut omia näkemyksiään. Olen monessa asiassa samaa mieltä.
Uskon myös siihen, että HA oli NL:n vakooja, mutta epäilen vahvasti, että hän oli todellisuudessa myös jonkun toisen tahon vakooja, siis kaksoisagentti. Jos nyt kerron suoraan epäilykseni - maailmanlaajuisen natsiorganisaation agentti. Ja se on hänen "yhtiönsä", joka maksoi hänelle myös palkkaa. Todellisuudessa hän toimi sen organisaation edun puolesta. Sillä organisaatiolla oli rahaa ja vaikutusvaltaa. Tämä lienee ollut Suomen poliisijohdon tiedossa - siksi Asmannia kohdeltiin valkoisin hansikkain.

Edelleen uskon, että Assmannilla oli sormensa pelissä Bodomin murhissa. Suoraan tai välillisesti. Tuon rikoksen kokonaisuus ei viittaa kokemattomaan 18-vuotiaaseen ammattikoululaiseen, vaan kokeneisiin ammattilaisiin rikosasioissa. Poliisiylijohtaja lienee tiennyt totuuden. Nämä uudet tutkijat eivät välttämättä ole tienneet näitä asioita. Jorma Palo taitaa sittenkin olla lähimpänä totuutta kuten juuri Assmann oli todennut Paloarolle. On hyvin mahdollista, että se lopullinen tekijä ei ole ollut Assmann, vaan toinen mies siitä organisaatiosta. Assmann on ollut tietoinen asiasta. Asiaa on lavastettu itse rikospaikalla, mutta myös poliittisilla tasoilla on ollut toimintaa teon salaamiseksi. Nämä ovat epäilyjä, enkä voi väittää niitä varmaksi. Gustafssonin syyllisyyttä pidän hyvin epätodennäköisenä - päinvastolin kuin "Misri".

Mielestän Assmann olisi voitu vangita "todennäköisin syin" - hänellä lienee ollut osuutta rikoksessa, suoraan tai epäsuorasti.

awa
Horatio Caine
Viestit: 6062
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja awa »

Sariola kirjoitti:Mielestän Assmann olisi voitu vangita "todennäköisin syin" - hänellä lienee ollut osuutta rikoksessa, suoraan tai epäsuorasti.
Oho - ilman mitään todisteita? Ei kai sentään!!??

Assmannin osallisuudesta BJ3S ei ole pienintäkään todistetta, eikä hänen osallisuuteensa liity vähäisintäkään virallista epäilyä. Siis ei pienintäkään. Assman on kuin kuka tahansa työssä käyvä ihminen, omasta sotahistoriastaan huolimatta.

Todennäköisin syin epäiltynä vangittiin ja syytettiin Nils Gustafssonia, ja siihen syytteen nostamiseen oli Suomen oikeuden laillistamat kattavat perusteet. Syyte nostettiin nimikkeellä - todennäköisin syin epäilty.

http://www.youtube.com/watch?v=v4YNI-1bw6I

- huomaa Gustafssonin perusteluissa kuultava lause - "miten mä olen tullut tämmöseen kuntoon" - fiksut osaa tuostakin luoda mielipiteen.

Toki Gustafsson kertoo myös "niskapistoistaan" joita Gustafsson kertoo olleen kymmenkunta .

- hymm -

Sariola
Horatio Caine
Viestit: 6056
Liittynyt: To Elo 30, 2007 11:55 am

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Sariola »

awa kirjoitti:
Sariola kirjoitti:Mielestän Assmann olisi voitu vangita "todennäköisin syin" - hänellä lienee ollut osuutta rikoksessa, suoraan tai epäsuorasti.
Oho - ilman mitään todisteita? Ei kai sentään!!??

Assmannin osallisuudesta BJ3S ei ole pienintäkään todistetta, eikä hänen osallisuuteensa liity vähäisintäkään virallista epäilyä. Siis ei pienintäkään. Assman on kuin kuka tahansa työssä käyvä ihminen, omasta sotahistoriastaan huolimatta.

Todennäköisin syin epäiltynä vangittiin ja syytettiin Nils Gustafssonia, ja siihen syytteen nostamiseen oli Suomen oikeuden laillistamat kattavat perusteet. Syyte nostettiin nimikkeellä - todennäköisin syin epäilty.

http://www.youtube.com/watch?v=v4YNI-1bw6I
....
Olen havainnut, että nimimerkki "awa" ei tunnusta tosiasioita. Esim. neurokirurgi Öhmanin kirjoittama vammaluettelo kertoo raa'an totuuden NG:n vammoista. Ne eivät olleet vähäiset, vaan vakavat. Aikalaislääkärit ja tutkijat pitivät aivan oikein vammoja vakavina - awa ei pidä. awa ohittaa faktatiedot... Tämän vuoksi en voi antaa "awan" mielipiteelle noista vammoista enkä muillekaan tähän tapaukseen liittyvistä hänen mielipiteistään mitään painoarvoa. awa ajattelee ja päättelee tunteiden pohjalta ja ohittaa faktatiedot kylmästi, vaikka niistä on mustaa valkjoisella.

Totta! Gustafssonia syytettiin, mutta oikeudessa ei löytynyt mitään todisteita häntä vastaan. Oikeuden päätöksen mukaan Gusrtafsson on syytön. awa, älä ohita tätä faktaa. "Mitään näyttöä ei ole löytynyt". Tämä on faktaa - awa älä elä mielikuvitusmaailmassa - mitään todisteita Gustafssonia vastaan ei ole löytynyt. Ja hänen osaltaan on kyllä tutkittu tarkkaan. Vastaavaa perusteellista tutkimusta Assmannin osalta ei ole tehty. Sekin on faktaa. Muista poliisiylijohtajan sanat Uuden Suomen lehtimiehille. Kyllä Assmann sopii hyvin henkilöksi, joka on jollakin tavalla osallinen tässä rikoksessa.

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Kyllähän Assmannin käytös sairaalassa, veriset(?) haalarit ym. olisi antanut aihetta perusteellisemmalle tutkinnalle ehdottomasti. En edelleenkään syytä Assmannia (tai ketään) surmaajaksi. Olen tainnut itsekin korostaa että olisi ollut Assmannin itsensäkin kannalta edullisempaa että hänet olisi tutkittu hieman paremmin ja on sitä (niin 1960-luvulla kuin nykyäänkin) otettu syytä epäillä-perusteella viikoksi häkkiin ja kuulusteltavaksi ja kyllä tuo syytä epäillä-nimike (en muista oliko sitä käytössä v. 1960) olisi Assmannin kohdalla täyttynyt varmasti, todennäköisin syin-nimikkeen en usko täyttyneen jos ei olisi löytynyt tarkemmista tutkimuksista huolimatta mitään muuta Assmannia vastaan kuin mm. tuo erikoinen käytös sairaalassa, lisäksi olisi tarvittu Assmannin tunnustus ja kertomus siitä, missä kadonneet tavarat ovat.
Epäiltyinä ei edelleenkään voi olankohautuksella ohittaa ketään, ei Hans Assmannia, Valdemar Gyllströmiä tai Nils Gustafssonia, jne...

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Yhtenä epäiltynä tämä Assmann tulee varmasti pysymään näihin surmiin, kuin sitkeä viirus. Kuitenkaan ei mitään todellista näyttöä häntä kohtaan ole, eikä sitä ollut vuonna - 60kään. Mielikuvitustahan tälläinen erikoinen "persoona" ruokkii se on selvä. Ja Palon kirjoitukset ja kertomukset hänestä vielä lisäävät tätä glamouria tarinaan. Kuitenkin hänen alibinsa on virallissa tutkimuksissa katsottu pitäväksi, näiden surmien teko-ajalle. Tuo outo käytös sairaalassa selittyy kyllä osaksi sillä, että Assman oli narkomaani, käytti vahvoja huumaavia aineita.

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Misri kirjoitti:Kuitenkin hänen alibinsa on virallissa tutkimuksissa katsottu pitäväksi, näiden surmien teko-ajalle. Tuo outo käytös sairaalassa selittyy kyllä osaksi sillä, että Assman oli narkomaani, käytti vahvoja huumaavia aineita.
Lyhensin lainausta.
Edelleen kuitenkin kannattaa muistaa, että alibin Assmannille antoi hänen rakastajattarensa Tellervo Hall (myöh. Mikkelinen, s. 1926, k. 2008) joka todella rakasti Assmannia, Tellervon antaman alibin vahvisti sitten edellisen perheensä surmannut Lennart Lindqvist (joka muuten selvisi aika vähällä istumisella perhesurmasta) ja hänen puoliso Terttu joka oli Tellervon sisko, vaikka alibi onkin virallisesti katsottu luotettavaksi niin aina jää auttamatta epäilys, kun alibin antaja on lähipiiristä. Mutta vaikka alibi ei olisikaan totta, ei se(kään) tee Assmannista surmaajaa, väkivaltainenhan hän oli, se on riidatonta.
Ja käytös sairaalassa selittyy todennäköisesti juuri sillä, miten Misri kertookin. Onhan jossain kerrottu Assmannin hakeutuneen hyvin usein sairaalaan ja vaatineen morfiinipiikkiä, lisäksi Assmann käytti muitakin huumaavia aineita (amfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä). Toisaalta Assmann oli melko vahva mies mutta olisiko ollut huumepäissään kykenevä tekemään Bodomin surmia, kuitenkin kaksi vahvaa nuorta miestä vastassa ja motiivi puuttuu.. uskomattomalta kuulostaa.

awa
Horatio Caine
Viestit: 6062
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja awa »

Laitoin kommentit väleihin, sillä niin paljon vääristelyjä tuokin Sariolan soperrus sisälsi, että se on selvyyden kannalta helpointa. Mitään en ole Sariolan höpötyksestä poistanut.
Sariola kirjoitti:Olen havainnut, että nimimerkki "awa" ei tunnusta tosiasioita.
Perustan mielipiteenin nimenomaan ja ainoastaan faktoihin ja faktatietoihin Esim. neurokirurgi Öhmanin kirjoittama vammaluettelo kertoo raa'an totuuden NG:n vammoista. Se kuka tuon vammaluettelon ymmärtää, ymmärtää myös totuuden, eli faktan. Luettelo ei ole vamman vakavuuden mittari. Tähän tietämättömät ja osaamattomat helposti haksahtavat. Latinankieliset diagnoosit koetaan myös ymmärtämättömissä piireissä vaikuttavimpina. Sariola kuulunee tähän ryhmään. Näin epäilen ja taidan olla oikeassakin. Ne eivät olleet vähäiset, vaan vakavat. Aikalaislääkärit ja tutkijat pitivät aivan oikein vammoja vakavina - awa ei pidä. awa ohittaa faktatiedot... awa ei ohita faktatietoa, vaan päinvastoin, yrittää tietämättömille kertoa totuuden Tämän vuoksi en voi antaa "awan" mielipiteelle noista vammoista enkä muillekaan tähän tapaukseen liittyvistä hänen mielipiteistään mitään painoarvoa. awa ajattelee ja päättelee tunteiden pohjalta ja ohittaa faktatiedot kylmästi, vaikka niistä on mustaa valkjoisella. Gustafssonin vammoista on mustaa valkoisella paljonkin. Luulisi ymmärtämättömimmänkin jo ymmärtävän mistä on kysymys

Totta! Gustafssonia syytettiin, mutta oikeudessa ei löytynyt mitään todisteita häntä vastaan. Oikeuden päätöksen mukaan Gusrtafsson on syytön.awa, älä ohita tätä faktaa. Valitettavasti oikeus ei voinut osoittaa Gustafssonia syyttömäksi - tuomiota hän ei saanut. 100 % näyttö puuttui, tai näyttö ei kelvannut lautamiehille, jotka saattoivat jonkun mielestä muutoinkin loistaa tietämättömyydellään "Mitään näyttöä ei ole löytynyt". Tämä on faktaa - awa älä elä mielikuvitusmaailmassa - mitään todisteita Gustafssonia vastaan ei ole löytynyt. Ja hänen osaltaan on kyllä tutkittu tarkkaan. Näyttö esiteltiin oikeudessa ja siellä lautamiehet arvioivat, että se ei riitä tuomioon. Muistutan kuitenkin siitä, että näyttö riitti syyttämiskynnykseen, missä Gustafssonia syytettiin todennäköisin syin syyllisenä murhiin Vastaavaa perusteellista tutkimusta Assmannin osalta ei ole tehty. Sekin on faktaa. Sariola, kerro tietolähteesi. KRP on asian ilmoittanut, että Hans Assmann on tarkasti tutkittu ja syyttömäksi todettu. Jos ja kun väität toisin, perustele kantasi. Muista poliisiylijohtajan sanat Uuden Suomen lehtimiehille. Kyllä Assmann sopii hyvin henkilöksi, joka on jollakin tavalla osallinen tässä rikoksessa.Totuus on faktojen tunnustamista (jopa latinan ymmärtäminen on näille eräille hankalaa). Valitettavasti. No, tuota Sariolan tietämättömyyttä ei suoranaisesti tyhmyydeksi voi sanoa, mutta jos ja kun tuota käsittelee sariolalaisittain, niin väistämättä tulee mieleen keskinkertaista vaatimattomampi ymmärrys.

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

matlockb kirjoitti: Toisaalta Assmann oli melko vahva mies mutta olisiko ollut huumepäissään kykenevä tekemään Bodomin surmia, kuitenkin kaksi vahvaa nuorta miestä vastassa ja motiivi puuttuu.. uskomattomalta kuulostaa.
Kyllä ainakin paljon kykenevämpi, kuin humalainen NG. Asia taisi muuten itse asiassa olla niin, että HA kärsi tuona murhayönä nimenomaan huumeiden puutteesta. Huumeiden puute aiheuttaa tunnetusti aggressiivista käytöstä. Jopa tupakan puute voi tietyillä ihmisillä aiheuttaa aggressioita ja huumeet vielä pahemmin. Suomenkin armeijassa sota-aikana käytettiin joitain huumaavia aineita juuri sotasuorituksen parantumisen tavoittelemiseksi.

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Niin, toisaalta jos oletetaan että tekijä oli Assmann, niin mahdollinen motiivi (tai oikeastaan sen puuttuminen) saattaa selittyä sillä että oli vieroitusoireista tai sitten huumeista sekaisin.
Olen nähnyt ihmisiä jotka kärsivät vieroitusoireista ihan reseptillä saatavista lääkkeistä (yksi yleisin ja pahin on Xanor) ja sellainen ihminen voi käyttäytyä todella agressiivisesti, olen ollut todistamassa kuinka sellainen mies on ilman syytä vierotusoireissa käynyt hullun raivolla täysin sivullisen kimppuun.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Misri »

matlockb kirjoitti:Niin, toisaalta jos oletetaan että tekijä oli Assmann, niin mahdollinen motiivi (tai oikeastaan sen puuttuminen) saattaa selittyä sillä että oli vieroitusoireista tai sitten huumeista sekaisin.
Olen nähnyt ihmisiä jotka kärsivät vieroitusoireista ihan reseptillä saatavista lääkkeistä (yksi yleisin ja pahin on Xanor) ja sellainen ihminen voi käyttäytyä todella agressiivisesti, olen ollut todistamassa kuinka sellainen mies on ilman syytä vierotusoireissa käynyt hullun raivolla täysin sivullisen kimppuun.


Tuskin Assmannista olisi ollut murhahommiin, jos vieroitusoireet oli päällä. Opiaatteja pitkään käyttäneillä, ne vieroitusoireet on melkoisia.

Morfiinin vieroitusoireita:
- Kovat kivut
- pahoinvointi
- kuume
- vapina
- hikoilu
- voimakkaita kouristuksia ja vilunväristyksiä

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Misri kirjoitti:
matlockb kirjoitti:Niin, toisaalta jos oletetaan että tekijä oli Assmann, niin mahdollinen motiivi (tai oikeastaan sen puuttuminen) saattaa selittyä sillä että oli vieroitusoireista tai sitten huumeista sekaisin.
Olen nähnyt ihmisiä jotka kärsivät vieroitusoireista ihan reseptillä saatavista lääkkeistä (yksi yleisin ja pahin on Xanor) ja sellainen ihminen voi käyttäytyä todella agressiivisesti, olen ollut todistamassa kuinka sellainen mies on ilman syytä vierotusoireissa käynyt hullun raivolla täysin sivullisen kimppuun.


Tuskin Assmannista olisi ollut murhahommiin, jos vieroitusoireet oli päällä. Opiaatteja pitkään käyttäneillä, ne vieroitusoireet on melkoisia.

Morfiinin vieroitusoireita:
- Kovat kivut
- pahoinvointi
- kuume
- vapina
- hikoilu
- voimakkaita kouristuksia ja vilunväristyksiä
Misri puhuu puuta heinää. Morfiinin puutteesta kärsivä ihminen voi todellakin olla äärimmäisen aggressiivinen ja aggresiivisuus itse asiassa lisääntyy kun ei saa ainetta. Sitä paitsi mikään noista Misrin mainitsemista oireista ei estä tappamasta, varsinkaan jos kyseessä on fyysisesti vahva mies. Sodassakin haavoittuneet miehet pystyvät vaivoistaan huolimatta tappamaan. Huumeitakin käytettiin sodan aikana Suomenkin armeijassa juuri sotimiskunnon parantamiseen. Tuolla tietoa englannin kielellä morfiinin vieroitusoireista: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3101100

Sen sijaan NG mahdollisessa humalatilassa ei ole pystynyt tappamaan äänettömästi ja vielä hävittämään jälkiä niin taitavasti, että kukaan ei tänä päivänä ole saanut selville oikeaa tekijää.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Misri puhuu "heinää ja puuta"! Heinää tarkoittaa: että nämä vieroitusireet on ihmisillä todettuja oireita.
Puuta tarkoittaa: että Puliukon aggressiokäyttäytymis-esimerkki koski hiirillä tehtyä koetta.. :roll:

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Misri kirjoitti:^ Misri puhuu "heinää ja puuta"! Heinää tarkoittaa: että nämä vieroitusireet on ihmisillä todettuja oireita.
Puuta tarkoittaa: että Puliukon aggressiokäyttäytymis-esimerkki koski hiirillä tehtyä koetta.. :roll:
En tiennytkään Misriä niin tyhmäksi, ettei tajua, että hiirillähän nuo kokeet nykyään tehdään :D. Emme enää elä mitään Mengelen aikaa :mrgreen:. Eipä tiennyt Misri sitäkään, että hiirillä tehdään kokeita, koska niiden ja ihmisten geenit ovat hyvin samanlaisia. Jos esim. narkkareilla testattaisiin vaikka morfiinia, niin se olisi kyllä äärimmäisen epäeettistä, jota tuskin Misrikään kiistää, ellei sitten ole mikään ituhippi-aktivisti. Tämä asia taas ei liity juuri mitenkään Jorma Palon teoriaan. Joten puuta taitaa tarkoittaa ihan jotain muuta, kuin mitä Misri sanoo :roll:. Lähde: http://articles.cnn.com/2002-12-04/tech ... _s=PM:TECH

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Jorma Palon teoria

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Jos miettii surmaajaksi edelleen Assmannia, niin mottiviahan hänellä ei ole ollut, mutta taas toisaalta, jos Assmann oli huumausaineiden vierotusoireissa niin miksi hän olisi Bodomille eksynyt? Luulisi hänen tienneen paikat mistä huumeita saa, eli yrittäneen suunnata esimerkiksi (Helsingin) keskustaan eikä suinkaan syrjäiseen niemeen (jossa diilerit eivät sen enempää silloin kuin nykyäänkään pyöri), en usko Assmannin kuvitelleen että nuorilla telttailijoilla olisi mukana kovin vahvoja lääkkeitä, vahvoista huumeista puhumattakaan.
Toisaalta VG ja HA eivät ilmeisesti olleet kuitenkaan niin hyviä kavereita että Assmann olisi Gyllströmin pyynnöstä lähtenyt nuoria tappamaan, aika uskomattomalta kyllä kuulostaa jos surmaajat olisivat nimenomaan Valdemar Gyllström ja Hans Assmann yhdessä.

Vastaa Viestiin