Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Kuka on Bodomin surmaaja?

Hans Assmann
51
13%
Kioskimies Karl Gyllström
72
18%
Nils Gustafsson
194
48%
Irmeli Björklundin (ex?)poikaystävä Pauli Pirinen
5
1%
Pentti Soininen (teot tunnustanut rikollinen teki itsemurhan)
9
2%
Joku muu tuntemattomaksi jäänyt henkilö
76
19%
 
Ääniä yhteensä: 407

mikaelk

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja mikaelk »

paccasucco kirjoitti:Käräjäoikeuden päätös oli oikea,perusteltu.
Näin on. Aikoinaan olen äänestänyt tuntemattomaksi jäänyttä tekijää. Ja edelleen olen sitä mieltä, kun nyt pitkästä aikaa pläräilin bodom-casea. Gustafsson voi toki olla tekijä, mutta todennäköisenä en sitä pidä. Todennäköisempi murhaaja on todisteiden valossa ulkopuolinen, kuka lieneekään.? Kyllä se on niin, että tämä tapaus jää ilman tunnustusta ikuiseksi mysteeriksi, sinänsä turhaa jauhantaa vuodesta toiseen väittelyt täällä.

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

mikaelk kirjoitti:
paccasucco kirjoitti:Käräjäoikeuden päätös oli oikea,perusteltu.
Näin on. Aikoinaan olen äänestänyt tuntemattomaksi jäänyttä tekijää. Ja edelleen olen sitä mieltä, kun nyt pitkästä aikaa pläräilin bodom-casea. Gustafsson voi toki olla tekijä, mutta todennäköisenä en sitä pidä. Todennäköisempi murhaaja on todisteiden valossa ulkopuolinen, kuka lieneekään.? Kyllä se on niin, että tämä tapaus jää ilman tunnustusta ikuiseksi mysteeriksi, sinänsä turhaa jauhantaa vuodesta toiseen väittelyt täällä.
Lainkirjain täyttyi syytetyn osalta tuomiopäätöksessä. Eli lain osalta perusteltu päätös. Näin vanhassa jutussa ei muunlainen päätös olisi tullut kyseeseen. Koska syyte oli mitä raskain kolme murhaa. Murha on toteennäytettävä niin, ettei pienintäkään epäilyksen sijaa jää. 44- vanha murhajuttu on oikeudellisessa mielessä jo ikänsä puolesta suuri epävarmuus. Eli kulunut aika toimi syytetyn eduksi. Siinä ei syyttäjällä ollut isosti mahdollisuuksia syyllisyyttä osoittavien todisteiden kanssa kuroa menetettytä aikaa umpeen. Vaikka sitä syyllisyyttäkin osoittavaa näyttöäkin oli, kuten vammatutkimuksesta ja kenkien ja teltan roisketutkimuksesta käy ilmi.

Samson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 124
Liittynyt: Su Kesä 24, 2007 6:46 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Samson »

On tullut taas Bodom-aiheesta lueskeltua sekä kirjoista että netistä ja jälleen kerran lopullinen mielipiteeni tuli sellaiseksi, että syytetty N.G. on tämän kaiken takana. Kuitenkin parisen prosenttia jättäisin sille mahdollisuudelle, että Kioskimies on tämän teon tehnyt.

Laitan tänne jossain vaiheessa uuden vuoden alkua teoriani tapahtumien kulusta, mutta jo nyt haluan sanoa tuohon muutaman kommentin: Yhteneväisen kertomuksen kuulusteluihin sopineet lintupojat ovat kätkeneet kadonneet tavarat puustoon. Ja yllätys yllätys, linnustajat laittoivat murha-aseista puukon linnunpönttöön. Tämä kaikki on tapahtunut murhaajaa kohtaan tunnetun pelon ja häneltä saadun uhkailun vuoksi. Lintupojat menivät telttapaikalle paljon lähemmäs, kuin mitä ovat suostuneet kertomaan. Olavi Kivilahti on myös säikytelty lähes "hengiltä" ja kello kuuden mies heräsi näin satuolentona henkiin. Lintupojat veivät myös kengät sopimuksen mukaisesti kaikkien tunteman kioskimiehen kodille johtavan tien varteen, jotta epäilykset saadaan tiettyyn suuntaan.

Nisse sai vammoja taistelussa muita telttailijoita vastaan, etenkin Seppoa. Lähes tulkoon tajuttoman tilan hän hankki juomalla lisää ja "viimeistelemällä" haavojaan, pitämällä verenvuodon yllä. Leuka murtui Sepon iskusta/potkusta.

Kaikkein unohdetuin motiivi näille teoille liittyy P.Piriseen. Monet pitävät tätä Irmelin poikaystävää/kihlattua edes vähäisesti mahdollisena tekijänä, koska tällä olisi ollut motiivi. Hyvin harva on maininnut, että Nisselle se motiivi tuli juuri siitä, että hän sai kuulla Bodomilla, että Irmeli onkin varattu. Kun Irmeli ei ollutkaan suostuvainen lopulta, hän käytti "kihlakortin" vaimentaakseen Nissenkin kiinnostuksen. Tämä oli tapahtumaketjun räjäyttävä tekijä. Seppo joutui alkoholilla vauhditetun raivon kohteeksi, koska puolusti Irmeliä ja joitui tekemään tätä sanallisen avun lisäksi fyysisesti. Kaikkien verta tuli teltan sisälle, koska tappelu alkoi teltan sisältä Sepon tullessa hätiin Nissen "lähenneltyä" Irmeliä. Tässä vaiheessa homma ei vielä välttämättä riistäytynyt kuitenkaan käsistä tai jos riistäytyi, niin Nisse pääsi ylös/ulos teltasta puukko kädessään ja pääsi uhrien päälle. Mäki itki alkuun teltassa maaten/käpertyneenä panikoituneena ja täysin vailla puolustusvalmiutta. Lopulta hän sai kiven iskun päähänsä, kun sai itsensä ladattua pakenemisvaihteelle.

Niin, innostuinkin aloittamaan tähän tämän teoriani jo hyvään alkuun. Eihän tähän jää edes mitään aukkoja enää, eikä kiistettävää, valmista kauraa :D Väittäkää vastaan, ammun kyllä alas väitteenne.

Kaikkein suurinta paskapuhetta, jollaista tähän on enää turha edes alkaa sotkemaan, on kuitenkin sellainen, että väittää Nissen olevan syytön, koska käräjäoikeus näin päätti. Käräjäoikeuden puolustava kertomus on juuri sellainen, kuin pitää muotoilla, kun ei voida tuomita 100 %:lla varmuudella. Nuo kaunopuheet syyttömyydestä tulee lukea/keksiä, jos näin vanhassa asiassa on vähäinenkään epävarmuus asiasta. Syyllisen tiennyt puolustuskin oli jo valmistautunut siihen, että yritetään saada tästä asiasta vain tappo-tuomio. Yllätys kuitenkin oli, että syytelistalle ei oltukaan saatu tarpeeksi todistusaineistoa (varojen puutteen takia). Se ei mm. riittänyt että paikalta ei löytynyt kenenkään ulkopuolisen DNA:ta, koska sekoittuneista verijäljistä olisi ehkä promillen mahdollisuudella sellaista voinut löytyä. Promille kuitenkin riittää mainiosti, kuten auton ratissakin.

Tyynyliina-höpinät voitaisiin todellisessa oikeudenmukaisessa oikeudessa myös unohtaa täysin. Kukaan ulkopuolinen, joka kerää paikalta tavaraa mielin määrin, ei jättäisi mitään omaa runkkuliinaansa tai edes nenäliinaansa paikalle. Etenkään mikään "klo 6:n mies", sillä tuon kellonajan valossa hän olisi omat tavaransa paikan läheisyydestä kyllä huomannut ensimmäisenä mukaansa ottaa. Tyynyliina on ollut varmaankin joku kuukautissuoja tai sitten mopon rätti, johon joku teini tai miksei vanhempikin mies (esim. Sepon veli), on aikanaan spermansa pyyhkinyt. Pestynä tuo on kuitenkin käynyt hyvin rasvarätiksi tai joidenkin öljyisten/rasvaisten työkalujen suojaliinaksi. Nissellä ei tuota veretöntä ja tekoihin liittymätöntä riepua ole ollut tarvetta kätkeä.

Mutta mutta. Jätän kuitenkin pienen mahdollisuuden sille, että nämä teot olisikin tehnyt kioskimies V.G. Hän olisi kenties motiivinkin puolesta kelpo ehdokas, ei kuitenkaan lähelläkään Nisseä. Mutta mitään häneen viittaavaa ei ole löytynyt, ei siis edes näissä DNA-testeissä (kun puhutaan teltan veren tutkimisesta). Hän ei sovi klo 6:n mieheksi ulkonäöltään, mutta koska lintupoikien ja Kivilahden kertomaan on ihan turha uskoa, niin ei hänen tarvitsekaan sopia. Myös kioskimies olisi voinut pelotella ja uhkailla kaikki pojat hiljaiseksi. Sen sijaan Nissen olisi pitänyt kyllä nähdä eloonjääneenä jotain muutakin, kuin hypnoosissaan tarinoima "Assmann". Ei nähnyt kioskimiestä edes hypnoosissa, jolle nyt on turha antaa 0 isompaa painoarvoa muutenkaan.

Kioskimiehellä oli heikko alibikin olemassa. Lopulta kuitenkin yhden henkiin jättäminen ja toisten ylisurmaaminen ei sovi kuvaan ollenkaan, eikä kenkien jättäminen omalle "kotitielleen". Elleivät sitten esim. lintupojat olisi mahdollisesti tapahtumia nähneinä kätkeneet kenkiä tuolle tielle juuri siksi, että syyllinen löytyisi tuota kautta, kun he eivät näkemästään kertoakaan uskaltaneet...

Ragnarok
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 10:23 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Ragnarok »

Ensimmäinen viesti ja vielä Bodom osioon. En varmasti ole perehtynyt aiheeseen niin paljon kuin muut mutta muutama asia on jäänyt vaivaamaan.

Nimittäin se että jos NG tosiaan on saanut esim. Sepiltä köniinsä ja sen jälkeen tehnyt tämän karmaisevan kolmoissurman niin eikö hänen olisi pitänyt olla ihan verinen? Myös hänen vertaan löytyi teltan sisältä runsaasti. Myös sitä valumavertakin. Ja sitten se verinen nahkatakki pään alla mutta sitä ei ilmeisesti tutkittu? Mitä tarkoittaa että hänen vaatteensa olivat "kunnossa"? Miten? Vaihtoiko vaatteita? Miten ne verijäljet tuli teltan sisälle jos hän on murhannut ulkokautta?

Pointtina siis se, että ihmettelen miten kaikki veri on ollut teltassa sekä sen välittömässä läheisyydessä. Kun miettii että NG on siellä pahoin haavottuneena ja juuri kolme ihmistä tappaneena liikkunut verissäpäin, niin eikö tästä olisi pitänyt jäädä jotain jälkiä (pisaroita, jälkiä..jotain)ympäristöön? Varsinkin kun hän siellä sitten jemmaili tavaroita perusteellisesti (paitsi kengät kas kummaa, tärkein todiste, piilotettiin puolihuolimattomasti. Muu murhan takia merkityksetön tavara hävisi tuhka tuuleen.) myös tappelun jäljet teltan ympäristössä puuttuvat. Vaikea uskoa että joku alkaisi matsia ottamaan jossain minimaalisessa teltassa.

Se, että vain NGllä olisi ollut motiivi (mustasukkaisuus, torjunta,viina) on liian mustavalkoinen vaikka ainekset jännittyneeseen tunnelmaan ovatkin kasassa kun nuoret pojat ja tytöt lähtee tuollaiselle reissulle. Onhan se helpoin teoria ja ihan uskottavakin. Mutta niinhän on moottoripyöräilijötä vihaava heikkohermoinen kiskaukkokin varteenotettava. Tai kuka tahansa muu paikalle sattunut rikollinen.

Silti kuitenkin NGllä, nuorella pojalla, on täytynyt olla ihan käsittämätön tuuri tai taito että pystyi tuollaisen tempun tekemään. Loogisesti pystynyt humalassa toimimaan nähtyään tappamiensa ystäviensä ruumiit, kadottanut haavoittuneena lähes kaikki tavarat, lavastanut riisumalla IBn ja vielä iskenyt jälkikäteen puukolla niskaan. lopuksi mennyt makaamaan ruumiiden sekaan tuntikaupalla vaan "odottelemaan" kärpästen suristessa naamalla. Sitten onnistunut uskottelemaan lääkärit puolelleen, osannut esittää tajutonta uskottavasti ottamatta selvää etukäteen asioista. ja huijannut poliiseja, hypnotisoijia ja ties ketä. Onhan siinä täytynyt olla raudanlujat hermot että pystyy siihen. Mun on jotenkin vaan vaikea nähdä NGtä laskelmoivana ja kylmäverisenä murhaajana. Mieshän on hieman 'hidas' lainaten jossain lukemaani kuvausta :D eli jos hän on tekijä taitaa jumalattomalla tuurilla olla osuutta..

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Eikös tuo keskusteluista tuttu maininta NGn "hitaudesta" viittaa kuitenkin enemmän hänen fyysiseen kokoonsa (suurikokoinen), kuin hänen älyllisen toimintansa hitauteen?

Ragnarok
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 10:23 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Ragnarok »

Misri kirjoitti:^ Eikös tuo keskusteluista tuttu maininta NGn "hitaudesta" viittaa kuitenkin enemmän hänen fyysiseen kokoonsa (suurikokoinen), kuin hänen älyllisen toimintansa hitauteen?
Sitä en tiedä mutta 180cm ja 70kg ei nyt kuulosta fyysisesti kauhean suurikokoiselta. Toki muihin nuoriin verrattuna selkeästi kookkaampi.

Mietin vain kun Palokin on kirjassaan kertonut NG:lla olleen jonkinasteinen lukihäiriö. Eli voisiko se viitata myös jotenkin kognitiivisiin kykyihin tai hahmottamiseen yleensä ottaen.

tuumaaja
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Su Joulu 07, 2014 4:59 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja tuumaaja »

Kieltämättä molemmat jannut aitoja narukeppejä,kuten kuvistakin näkee.. Ei noilla narusilla mitkä esim. N.G:gin kuvista päätellen omaa,ei tosimiestä/hullua vastaan paljoa laitella..harmi toisaalta'kunpa olisi ollutkin enemmän poweria niin ei meidänkään pitäisi enää pähkäillä... :shock:

kulkijatar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Hennohko Boisman - 168 senttiä ja hoikka - ei oikein vaikuta sellaiselta joka olisi voinut antaa Gustafssonille niin pahasti turpiin; leukaluu kahdesta kohtaa murtunu, kasvoissa kauttaaltaan pienempiä murtumia, silmät muurautunu umpeen ja ohimolla verinen nirhaisu, joka näistä iskuista on myös aiheuttanu korvaan luupiikin.

Boismanin kummassakaan kädessä ei ollu mustelmia eikä turvotusta, vain aavistuksen verran hiertymää. Jos Boisman iski alkuillasta tappelunnujakan yhteydessä Gustafssonia jollain astalolla, esim rautaputkella, niin mitä motiivia Boismanilla olisi ollut saman tien piilottaa se - koska, jos jotain tappelua oli jossain vaiheessa niin ei siinä vielä ketään oltu murhaamassa eikä siis syytä piilottaa mitään mihinkään. Mitään lyömäasetta jolla Gustafssonia oli nujakoitu, ei löytynyt.

Myöskään Gustafsson ei ollut mikään iso ja lihaksikas karju, 180 senttiä ja 70 kiloa, eli siis hyvin hoikka.

----------

Pidän mahdollisena että murhaaja on nimenomaan laskelmoidusti halunnut jättää Gustafssonin henkiin virumaan, ehkä vammautuneena, jotta tämä vaikuttaisi murhaajalta.

------------

Mikäli lintupojat ja Kivilahti näkivät Gustafssonin, niin minkä takia se olisi pelästyttänyt heitä ? Gustafsson ei varmaankaan ollut hirveän vaarallisen näköinen eikä luonnollisestikaan häntä epäilty teon tapahtumisen jälkeen murhaajaksi joten miksi hänen näkemisensä teltta-alueella olisi saanut lintupojat ja Kivilahden pelkäämään ? Pitäisin todennäköisenä että he ovat nähneet alueella tai sieltä poistuvan henkilön josta ovat selvästi tajunneet että henkilö ei kuulu nuorten telttaseurueeseen ja vaikuttaa aggressiiviselta ja ahdistuneelta, ehkä rähjäisen näköinen kioskimies tai pistävän ja hypnoottisen katseen omaava Assmann, tai joku ulkopuolinen.

.............

Käräjäoikeus tehdessään päätöksen ei toiminut mistään armeliaisuudesta, kyllä siinä puitiin ihan kaikkia yksityiskohtia.

Ragnarok
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 10:23 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Ragnarok »

kulkijatar kirjoitti:Hennohko Boisman - 168 senttiä ja hoikka - ei oikein vaikuta sellaiselta joka olisi voinut antaa Gustafssonille niin pahasti turpiin; leukaluu kahdesta kohtaa murtunu, kasvoissa kauttaaltaan pienempiä murtumia, silmät muurautunu umpeen ja ohimolla verinen nirhaisu, joka näistä iskuista on myös aiheuttanu korvaan luupiikin.

Hieman asian vierestä mutta kuitenkin uhrien fyysisiin ominaisuuksiin liittyen... Irmeli Björklund. 172 cm ja 45 kg. (?) Näin lukee tietääkseni esitutkintapöytäkirjassa. Voikohan olla tuo paino/ pituus millään mahdollisuudella väärin laitettu?. 55kg olisi luonnollisempi painoindeksiä miettien. Hänenhän olisi pitänyt olla vakavasti alipainoinen vaikka kasvuiässä olikin. Kuvissa IB näyttää terveeltä. Olenko ainut joka kummastelee tätä asiaa täällä? :|

Boismanin kummassakaan kädessä ei ollu mustelmia eikä turvotusta, vain aavistuksen verran hiertymää. Jos Boisman iski alkuillasta tappelunnujakan yhteydessä Gustafssonia jollain astalolla, esim rautaputkella, niin mitä motiivia Boismanilla olisi ollut saman tien piilottaa se - koska, jos jotain tappelua oli jossain vaiheessa niin ei siinä vielä ketään oltu murhaamassa eikä siis syytä piilottaa mitään mihinkään. Mitään lyömäasetta jolla Gustafssonia oli nujakoitu, ei löytynyt.

Gustafssonin vammat (kaikki vasemmalla puolella päätä ) viittaisivat oikeakätiseen tekijään mutta kätisyys menettää merkityksen jos NG on saanut ne ollessaan oikealla kyljellään ja saanut iskut täten vasemmalle puolelle. Siis jos hän on uhri teltassa eikä tekijä.Boismanilla (Oikeakät.?) olisi tosiaan pitänyt olla nyrkissään enemmän vammoja jos noin paljon oli onnistunut NG:a mätkimään ilman lyömäasetta. Ja potkuthan eivät varmasti pelkästään kohdistuisi toiselle puolelle päätä vaan esimerkiksi suoraan leuan alle varsinkin jos NG on ollut makaavien uhriensa yläpuolella ja saanut vammat uhrien puolustautuessa.. Täysin naurettava on myös joskus heitetty väite että hän olisi pystynyt aiheuttamaan ne itse itselleen. Oikeakätinen hakkaa itselleen vammat vasemmalle puolelle..?

Myöskään Gustafsson ei ollut mikään iso ja lihaksikas karju, 180 senttiä ja 70 kiloa, eli siis hyvin hoikka.

Jep. Kun katsoo juuri Bodomin jälkeen otettuja kuvia niin aika kukkakepeiltä näyttävät kädet :D
----------

Pidän mahdollisena että murhaaja on nimenomaan laskelmoidusti halunnut jättää Gustafssonin henkiin virumaan, ehkä vammautuneena, jotta tämä vaikuttaisi murhaajalta.

------------

Mikäli lintupojat ja Kivilahti näkivät Gustafssonin, niin minkä takia se olisi pelästyttänyt heitä ? Gustafsson ei varmaankaan ollut hirveän vaarallisen näköinen eikä luonnollisestikaan häntä epäilty teon tapahtumisen jälkeen murhaajaksi joten miksi hänen näkemisensä teltta-alueella olisi saanut lintupojat ja Kivilahden pelkäämään ? Pitäisin todennäköisenä että he ovat nähneet alueella tai sieltä poistuvan henkilön josta ovat selvästi tajunneet että henkilö ei kuulu nuorten telttaseurueeseen ja vaikuttaa aggressiiviselta ja ahdistuneelta, ehkä rähjäisen näköinen kioskimies tai pistävän ja hypnoottisen katseen omaava Assmann, tai joku ulkopuolinen.

Ellei sitten lintupojat nähneet veristä NG:a hyörimässä murhapaikan ympäristössä lavastelemassa. Jos NG uhkaili heitä ja pakotti jopa auttamaan lavastamisessa. Aika villi teoria. Kauhean välinpitämättömältä tuntuu meno kun ihmisiä kävi murhapaikan läheisyydessä jo useampia ennen kuin vasta yksi mies päätti soittaa poliisit. Joskus kello 11.00 aamulla tosin .. :(
.............

Käräjäoikeus tehdessään päätöksen ei toiminut mistään armeliaisuudesta, kyllä siinä puitiin ihan kaikkia yksityiskohtia.
Olisi ollut aika shokki jos olisi tullut tuomio niin huterilla perusteilla..

kulkijatar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Gustafsson tuskin oli näkyvästi verinen maatessaan koska poliisi totesi kun tulivat paikalle : Vaatteet kunnossa. - Mutta on tietysti mahdollista että G on 6:n aikaan hoiperrellu teltta-alueella puolishokissa ehkä öristen, ehkä myös kävelly poispäin alueelta ja OK nähnyt - mikä ei tarkoita että olisi tappaja - Mutta OK on kyllä saattanut olla kallionkielekkeellään kun murhat ovat tapahtuneet - Se on kauhistuttanut häntä ja senkin takia jäänyt sinne piiloon pidemmäksi aikaa.

Ragnarok
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 10:23 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Ragnarok »

kulkijatar kirjoitti:Gustafsson tuskin oli näkyvästi verinen maatessaan koska poliisi totesi kun tulivat paikalle : Vaatteet kunnossa. - Mutta on tietysti mahdollista että G on 6:n aikaan hoiperrellu teltta-alueella puolishokissa ehkä öristen, ehkä myös kävelly poispäin alueelta ja OK nähnyt - mikä ei tarkoita että olisi tappaja - Mutta OK on kyllä saattanut olla kallionkielekkeellään kun murhat ovat tapahtuneet - Se on kauhistuttanut häntä ja senkin takia jäänyt sinne piiloon pidemmäksi aikaa.
Uhri tai tekijä. Olisihan NG:n vaatteiden pitänyt olla vereentyneet. Vaatteet kunnossa. Voisiko tarkoittaa myös että ehjät/päällä? Ei muidenkaan uhrien vaatteiden verisyyttä mainittu.
Paikalta hävisi arvottomina tavaroina uimapuku ja pyyhe. Älytön teoria: NG murhasikin pelkät uikkarit jalassaan.Pyyhki jäljet itsestään siihen kadonneeseen pyyhkeeseen. Sitten vaihtoi myöh. puhtaat vaatteet päällensä. Kasvojen vammoista vuotanut hänen verensä telttaan.

Misri
Sherlock Holmes
Viestit: 3451
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Misri »

tuumaaja kirjoitti:Kieltämättä molemmat jannut aitoja narukeppejä,kuten kuvistakin näkee.. Ei noilla narusilla mitkä esim. N.G:gin kuvista päätellen omaa,ei tosimiestä/hullua vastaan paljoa laitella..harmi toisaalta'kunpa olisi ollutkin enemmän poweria niin ei meidänkään pitäisi enää pähkäillä... :shock:
^ Näille esitetyille "kukkakeppiteorioille" ei voi oikein antaa perusteltua merkitystä. NGtä on kuvattu mm.aikalaismediassa seuraavasti; "Paikalla oli kuitenkin käyty ankaraa kamppailua. Gustafsson on kookas ja voimakasrakenteinen nuorukainen ja hän oli ilmeisesti yllätettynäkin tehnyt kovaa vastarintaa." Samoin NGn äiti on kuvannut poikaansa "vahvaksi." Sehän on selvä jos katsoo NGstä niitä kuvia, jotka on otettu sairaalasta pääsyn jälkeen. Niissä hän näkyy pitkänä hoikkana nuorukaisena. Se ei siis kummastuta, että kiloja on väkisinkin karissut, koska hän joutui olemaan melkein kolme viikkoa pelkästään liemi/ velli ravinnon varassa.

Näissä murhateoissa näkyy murhaajan raivotila, kaikilla kuolleilla uhreilla oli vakavia kallonmurtumia. Sanonta, että hullulla on kaksinkertaiset voimat, pitää paikkansa. Koska tiedetään fysiologisen tutkimuksen tasolla se, että voimakkaassa väkivaltaisessa kiihtymis/ aggressio-tilassa fyysiset voimat tuplaantuvat.

Avatar
paccasucco
Lovejoy
Viestit: 1722
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Hyvä Misri,kiitos,että palautit keskustelun asiatasolle.Nähdäkseni n.k "kukkakeppiteoria" ei missään vaiheessa vakavasti kuulunut rikospoliisin "tutkintalinjoihin".Voi se kyllä olla niinkin,että Arvi Vainiolta jäi jotain näinkin oleellista huomaamatta.

N.G. oli ikäisekseen vanttera ja isokokoinen,nyrkkeilyäkin harrastanut,S.B taas mainio poikapainija.Hyvää alkanutta vuotta!

Avatar
Kuviotapetti
Neuvoja-Jack
Viestit: 285
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 5:47 am

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Kuviotapetti »

Niin, teorioitahan meillä kaikilla riittää, ja se varmaan hyväkin niin.? Toivoisin että joskus rikostutkijat saisivat jonkun meidän jutuista, jonkun ahaa elämyksen ja tietäisivät aloittaa uudenlaisen tavan tutkia tapausta? Eipä kuitenkaan taida olla realistista ja eihän heillä ole aikaa ja resurssejakaan.!!! Tässä yksi teoria jälleen....Kun Nils mahdollisesti suuttui seurueelle kännissä, ja tapahtuma ketjun alkaessa tapahtua, eli hän oli teltan sisältä alkanut käydä päälle, ja joku heräsi, ehkä Seppo Boisman, alkoi puolustautumaan ja puolustamaan toisia...myös tytöt heränneet, ja yrittäneet laittaa vastaan, mutta epäonnistuneet voimaa käyttävälle raivokkaalle ihmiselle, siksi Nils saanut joitain vammoja, Nilsin vammat Sepon aiheuttamia suurimmaksi osaksi, ellei kokonaan.?/ joita ehkä itse vahvistanut runtelemalla itse itseään jälkeenpäin!? Verijäljet ja dna:n jättämät jäljet sekavat, joista ei voi päätellä kuka on syyllinen, teltan sisällä, koska kun Nils saanut asiansa pisteeseen, että kukaan ei paljoa tai ollenkaan laittanut vastaan, niin siirtynyt teltan ulkopuolelle, ja varmistanut sieltä iskut uhreja, (ystäviään vastaan) ja myöskin sekopäisessä raivossa osittain, osittain lavastaakseen jälkensä ulkopuolisen tekemäksi, iski monia kertoja telttakankaan lävitse. Sitten jo kun jonkin aikaa on kulunut ehkä noin 45 minuutista tuntiin, alkanut asiat valjeta, tyyliin mitä sitä tulikaan tehtyä, ja lavastanut lisää, kiinnijäämisen pelossa.Piilotttanut kengät satojen metrien päähän yms.Ja sitten hyvällä onnella selviten, poliisien ja muiden ihmisten loma ajan tukiessa mukavasti puukon piilotusta, lähtenyt kännissä moottoripyörällä jemmaamaan todistus ainesto nro 1,( ei kuitenkaan niin kännissä kuin alkuillasta tai alkuyöstä.Ihmisen elimistö polttaa alkoholia pois hitaan tehokkaasti, varsinkin nuorelta ihmiseltä) pois jonnekin, mistä kukaan sitä ei osaa etsiä.Kyllä sellaisen noin tunnissa keksii tai ehkä ylikin sen ajan...? Paikan josta on vain itse tietoinen tai sitten on miettynyt suuntaa minne puukon viedä, ja sitten vasta matkalla on päättänykin jemmata sen eri paikkaan.Puukon piilottaminen on ollut nopea päätös joka on vienyt maksimissaan noin 5-10 minuuttia, ja korkeintaan näin paljon. Palannut seuraavan puolesta tunnista tuntiin aikavälillä teltalle ja jäänyt odottamaan paikalle silminnäkijöiden ja poliisien tuloa.Tämän teorian mukaan kello olisi noin 5 aamulla tai ehkä 05.30 korkeintaan.Poliisien tutkimusten mukaan murhan tuli ajoittua kello 3-5 välille.Eikös se niin ollut.? Tämänkin voi oikaista jos muistan väärin.??? Mutta noita aiempia teorioitanikaan tämä ei sulje pois.Tässä hieman lisää uutta näkökantaa.

Ragnarok
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Loka 20, 2014 10:23 pm

Re: Kuka on mielestäsi Bodomin surmien takana?

Viesti Kirjoittaja Ragnarok »

Mustasukkaisuus, sokea raivo/hullun voimat ja humalatila. Melko uskottava teoria mutta toisaalta se helpoin. Kuitenkaan ei voi eikä pidä sulkea pois mahdollista ulkopuolista tekijää. Telttailijat yllätettiin. He eivät tienneet mikä heihin iski vaan menivät ilmeisesti shokkiin.

SB tietääkseni tapettiin niille sijoilleen eikä hänellä ollut käsissään vammoja joten tappelu NGn kanssa iso kysymysmerkki?? Äänihavainnot mahd. tappelusta myös epämääräisiä. Luulisi että siitä tulisi kova huuto kun humalainen nuori iskee kaveriensa kimppuun. Ainakin tytöt olisivat varmaan kirkuneet. Tällä siis viittaan tuohon Kuviotapetin teoriaan että tappelu olisi alkanut jo teltan sisällä.

Vaatii kyllä pokkaa jättää murhapaikka lavastelutoimissa ja palata edes takaisin kiinnijäämisen uhalla. Mikä logiikka NG:lla oli laittaa kengät löydettäviksi tien varteen? Ja lopuksi päättää jäädä makaamaan teltan ja ruumiiden päälle tuntikaupaksi. Miksi hän ei olisi voinut hoippua lähimmälle talolle (ei ehkä kuitenkaan kioskimiehen talolle :shock: ) ja sanoa että pääsi pakoon murhaajan hyökkäykseltä? Ehkä NG ei vammojensa takia voinut liikkua. Sen kuvan siitä saa.

Vastaa Viestiin