Koulupojat raiskasivat 15-v. tytön, Helsinki 2010

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

dollarfrossa
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 193
Liittynyt: Ti Helmi 12, 2008 3:07 pm

Koulupojat raiskasivat 15-v. tytön, Helsinki 2010

Viesti Kirjoittaja dollarfrossa » Ke Huhti 18, 2012 8:43 am

IS 18.4.2012 kirjoitti: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Julkaistu: 18.04.2012 07:47

Helsinkiläiset nuorukaiset tuomittiin vuoden ja 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä raiskauksesta, kertoo Iltalehti.

IL:n mukaan kaksi kouluikäistä poikaa oli raiskannut tytön metsikössä. Helsingin käräjäoikeudessa nyt käsitelty asia oli sattunut jo 2010, mutta tullut vasta myöhässä viranomaisten tietoon.

15-vuotias tyttö oli ollut palaamassa kotiinsa Kannelmäen kirkosta konfirmaatioharjoituksesta. Matkalla tyttö ja tämän kaveri kohtasivat kaksi samanikäistä poikaa.

Myöhemmin toinen tytöistä lähti ja seurue jatkoi kolmistaan Malminkartanoon. Metsikössä pojat alkoivat IL:n mukaan yhtäkkiä vaatia tytöltä suihinottoa.

Tytön kieltäydyttyä pojat raiskasivat tämän niin, että toinen piti tytöstä kiinni.

IL:n mukaan 1 vuoden ja 11 kuukauden ehdollisten vankeusrangaistusten lisäksi tuomitut joutuvat maksamaan korvauksia 9250 euroa uhrilleen.
Kursiivi on minun lisäämäni... Alle 18-vuotiaita ja niinpä niin.

seppoilmari
Matlock
Viestit: 776
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja seppoilmari » Ke Huhti 18, 2012 10:01 am

Jostain syystä epäilen taas vaihteeksi kulttuurista värinää tämän(kin) raiskauksen taustoilta, voimia uhrille ja toivottavasti osaa joskus luottaa vielä miehiin tai oikeuslaitokseen tuosta ehdollisesta tuomiosta huolimatta.

taavettix
Alokas
Viestit: 22
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 7:02 am

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja taavettix » Ke Huhti 18, 2012 10:36 am

Tarkemmin tapauksesta:

Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan

Keskiviikko 18.4.2012 klo 09.33


Kaksi kouluikäistä poikaa raiskasi tytön metsikössä. Tieto tapauksesta levisi poikien rehentelyn vuoksi useiden muiden koululaisten tietoon. Viranomaiset kuulivat raiskauksesta vasta jälkijunassa.

Helsingin käräjäoikeudessa käsitelty rikos sattui elokuun alussa 2010. 15-vuotias tyttö oli ollut Kannelmäen kirkossa konfirmaatioharjoituksessa, josta hän lähti kävellen kotiinsa.

Ystävä oli mukana. Matkan varrella tytöt kohtasivat sattumalta kaksi ikäistään poikaa. Nämä tunnistivat 15-vuotiaan ja huutelivat häntä nimellä. 15-vuotias ei isokokoisia nuorukaisia tuntenut muuta kuin Facebook-kuvista. Heillä oli nimittäin yhteisiä ystäviä.

Pojat totesivat 15-vuotiaalle, että heidän yhteinen tuttunsa oli haukkunut häntä "huoraksi". Poikien mukaan kyseinen nuori mies ei ollut enää heidän ystävänsä vaan vihollisensa. Pojat totesivat, että voisivat selvittää asian kyseisen pojan kanssa.

"Miksi jäät yksin?"

Seuraavassa vaiheessa 15-vuotiaan kaveri lähti tapaamaan omaa poikaystäväänsä. Tyttö jäi poikien kanssa ja seurasi näitä Malminkartanoon.

Malminkartanon aseman lähellä pojat kertoivat käyvänsä läheisessä metsikössä virtsaamassa. Tytölle he totesivat: "Miksi jäät yksin, tule mukaan". Tyttö seurasi poikia, koska nämä olivat ystävällisiä.

Toinen pojista kävi virtsaamassa. Sitten pojat yhtäkkiä ehdottivat, että tyttö harjoittaisi suuseksiä heidän kanssaan.

- En todellakaan, tyttö oli huudahtanut.

Hän yritti päästä pois. Pojat eivät kuitenkaan päästäneet. Hennolla tytöllä ei ollut mahdollisuuksia rimpuilla isokokoisten poikien otteesta.

Nuorukaiset painoivat tytön maahan ja raiskasivat hänet toisen pitäessä kiinni uhrista. Raiskaus toistettiin.

Tyttö halusi unohtaa

Tytön mukaan tilanne kesti parikymmentä minuuttia. Tämän jälkeen pojat päästivät hänet menemään.

Tyttö riensi kotiinsa. Hän halusi unohtaa tapahtuneen eikä kertonut siitä edes äidilleen. Kaksi päivää myöhemmin konfirmaatiojuhlissa hän peitti ruhjeet meikkivoiteella.

Sana tapauksesta lähti kuitenkin liikkeelle paikallisten nuorten keskuudessa. Raiskaajat olivat rehennelleet teollaan kaverilleen, joka viestitti siitä netissä. Myös tytön ystävä sai tapauksen tietoonsa ja tyttö vahvisti hänelle asian.

Rikostutkinta asiasta aloitettiin vasta alkutalvesta, kun myös uhrin koulun rehtori oli saanut tietää, mitä oli tapahtunut.

Poliisi kutsui raiskauksesta epäillyt kuulusteluihin. 15- ja 16-vuotias kiistivät tietävänsä asiasta mitään. Kummallakaan nykyään ammattikoulua käyvällä nuorukaisella ei ole rikostaustaa.Valvontaa ja yhdyskuntapalvelua

Syyttäjä vaati helsinkiläisille nuorukaisille rangaistusta törkeästä raiskauksesta.
Kumpikin syytetyistä kiisti rikoksen. He myönsivät tavanneensa tytön ja tämän kaverin Kannelmäessä. Pojat kertoivat menneensä potkimaan palloa läheiselle Mätäjoen kentälle.
Helsingin käräjäoikeus ei uskonut syytettyjen kertomusta, koska uhri kertoi johdonmukaisesti ja uskottavasti muuta. Uhrin kertomusta tukivat myös lääkärinlausunnot ja hänestä rippijuhlassa otetut valokuvat, joista kävi ilmi vammojen olemassaolo.
Käräjäoikeus katsoi rikoksen raiskaukseksi - mutta ei törkeäksi raiskaukseksi.
Nuori ikä säästi syytetyt vankilalta. Kumpikin tuomittiin vuoden ja 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Sen ohella heidät määrättiin valvontaan ja suorittamaan yhdyskuntapalvelusta 90 tuntia.
Uhrilleen tuomittujen tulee maksaa 9 250 euron kärsimyskorvaus. Korvausta korotti tapauksen leviäminen kaveripiirin tietoon.

PETRI ELONHEIMO
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041 ... 8_uu.shtml

Zukuluku
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Zukuluku » Ke Huhti 18, 2012 11:29 am

Aika peliliike tuomarilta, antoi käytännössä kovimman mahdollisen rangaistuksen, jonka voi suorittaa ehdollisena ja jossa journalistien ohjeet kieltävät nimien julkistamisen. Syyttäjälle pisteet, että haki tuomiota törkeästä raiskauksesta. Toivottavasti valittaa vielä tästä tuomiosta, jos hovioikeudessa olisi kanttia laittaa oikeudenmukaisempi tuomio.

Olisi melko mielenkiintoista tietää, mitä poikien päässä on oikein liikkunut. Vaikka tuon ikäiset eivät keskiarvoisestikaan ole mitään älyn jättiläisiä, tämä tapaus vaikuttaa siltikin täysin järjettömältä. Nimimerkki seppoilmari saattaa olla oikeassa, että tekijät voivat hyvin olla vieraasta kulttuurista, ja siten normaali länsimainen sukupuolten välinen kommunikaatio olisi ollut hukassa. Mutta yhtä hyvin voi olla kaksi ihan suomalaista "luokan kingiä", jotka ovat tottuneet saamaan mitä haluavat.

MollyMalone
Poliisikoira Rex
Viestit: 593
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:43 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja MollyMalone » Ke Huhti 18, 2012 11:58 am

Tätä tapahtuu paljon. Tytöt haluavat unohtaa, nöyryytys on suuri kun yleensä mukaan on lähdetty kun ollaan oltu yhteen poikaan ihastuneita. Sitten pakotetaankin harrastamaan seksiä koko porukan kanssa. Tässä poikia oli vain kaksi, usein niitä on enemmän ja tekotavat todella nöyryyttäviä. Hyvä että kerrankin meni oikeuteen asti. Tälläkään kertaa ei siksi että uhri olisi itse asiasta kyennyt kertomaan.

Belker
Lovejoy
Viestit: 1671
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Tuomarin nimi esille / Salausaika lyhyemmäksi

Viesti Kirjoittaja Belker » Ke Huhti 18, 2012 3:53 pm

Kansan oikeustaju on ollut hyvin kovilla, mitä olen katsellut eri lehtien kommentteja. Tuhansia selasin.

Tuomari ei saa piiloutua virkanimikkeensä taakse. Nimi olisi hyvä selvittää - se ei ole salattua tietoa. Meillä ei ole salaisia tuomareita. - Vain poikkeuksellisten juttujen tuomarien nimien tietäminen auttaa valvonnassa (eli kuinka lakia sovelletaan).

Juttu on käsittääkseni koetettu salata 60 vuodeksi = maksimit. Tuomioon suhteutettuna tämä on liioittelua. 20-30 vuotta riittää. Nykyisellään 60 vuotta merkitsee, että tuomarit ehtivät kuolla ennen kuin heidän ammattitaitoaan voidaan arvioida.

Pirhonen
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 742
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Pirhonen » Ke Huhti 18, 2012 5:24 pm

KYllä jos tuon ikäiset alkavat joukkoraiskauksia harrastamaan, niin jos ei linnaa niin sitten pakkohoitoa pitäisi tuomita. Mitä tulee tekijöihin niin hämmästyisin kyllä jos eivät jotain mamuja olisi, tähän viittaa juuri tämä ettei tekoa tehty yksin ja siihen päälle vielä kavereille rehvastelu asialla.

Zukuluku
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Zukuluku » Ke Huhti 18, 2012 5:38 pm

MollyMalone kirjoitti:Tätä tapahtuu paljon. Tytöt haluavat unohtaa, nöyryytys on suuri kun yleensä mukaan on lähdetty kun ollaan oltu yhteen poikaan ihastuneita. Sitten pakotetaankin harrastamaan seksiä koko porukan kanssa. Tässä poikia oli vain kaksi, usein niitä on enemmän ja tekotavat todella nöyryyttäviä. Hyvä että kerrankin meni oikeuteen asti. Tälläkään kertaa ei siksi että uhri olisi itse asiasta kyennyt kertomaan.
Onko tämä siis omaa pohdintaasi vai onko sinulla tietoa tällaisista tapauksista? En usko itse lainkaan, että ainakaan etnisesti suomalaisissa porukoissa tällaista tapahtuisi. Sillä vaikka seksistä puhutaan porukassa paljon ja kokemuksilla rehvastellaan ja liioitellaan, varsinainen ryhmäseksi on harvinaista. Enkä millään usko, että nykynuoriso olisi tässä erilainen kuin sukupolvi sitten.

Tapsa K
Alibin kestotilaaja
Viestit: 332
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Tapsa K » Ke Huhti 18, 2012 6:07 pm

seppoilmari kirjoitti:Jostain syystä epäilen taas vaihteeksi kulttuurista värinää tämän(kin) raiskauksen taustoilta, voimia uhrille ja toivottavasti osaa joskus luottaa vielä miehiin tai oikeuslaitokseen tuosta ehdollisesta tuomiosta huolimatta.
Etpä turhaan epäillyt.
Tekijöinä "nuorukaiset" Burhan ja Suleyman. Toinen oli juuri tulossa koraanikoulusta.

Avatar
Marokon Kauhu
Columbo
Viestit: 2283
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Ke Huhti 18, 2012 6:14 pm

Tapsa K kirjoitti:
seppoilmari kirjoitti:Jostain syystä epäilen taas vaihteeksi kulttuurista värinää tämän(kin) raiskauksen taustoilta, voimia uhrille ja toivottavasti osaa joskus luottaa vielä miehiin tai oikeuslaitokseen tuosta ehdollisesta tuomiosta huolimatta.
Etpä turhaan epäillyt.
Tekijöinä "nuorukaiset" Burhan ja Suleyman. Toinen oli juuri tulossa koraanikoulusta.
No eipä ollut vaikea arvata....
Tuo 1v 11kk oli tosiaan aika kiero: Tuomio ehdollisen rajalla ja Burhan ja Suleymanin nimet olisi pysyneet poissa lehdistä.

Onneksi on vapaita kanavia vielä. Kuten vaikka Minfo.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

realhunter
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 32
Liittynyt: Pe Heinä 24, 2009 5:48 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja realhunter » Ke Huhti 18, 2012 6:33 pm

Jaahas suleimen +burhan, aasin nussiminen ei näköjään riitä, tekis mieli vetää oikein kunnolla.

Zukuluku
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Zukuluku » Ke Huhti 18, 2012 6:34 pm

Tapsa K kirjoitti:Etpä turhaan epäillyt.
Tekijöinä "nuorukaiset" Burhan ja Suleyman. Toinen oli juuri tulossa koraanikoulusta.
Kiitokset tiedosta! Millaistakohan opetusta koraanikoulussa oikein annetaan? Tekijöiden tausta selittää myös, miksi uhri ei halunnut tehdä ilmoitusta tapauksesta.

Pesänlikaaja
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 10:16 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Pesänlikaaja » Ke Huhti 18, 2012 7:36 pm

-Rasvaa se-

Tapsa K
Alibin kestotilaaja
Viestit: 332
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Tapsa K » Ke Huhti 18, 2012 7:41 pm

Pirhonen kirjoitti:Tuolta koko tuomiolauselma, aikamoista tekstiä. :?

edit: tai otan pois, en ole varma saako noita levitellä. Toiselta forumilta linkin nappasin..
Linkin takana on tuomion julkinen versio ja tuomiolauselmat.
Julkisia asiakirjoja.

Pirhonen
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 742
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Koulupojat raiskasivat 15-vuotiaan tytön metsässä

Viesti Kirjoittaja Pirhonen » Ke Huhti 18, 2012 8:00 pm

Tapsa K kirjoitti:
Pirhonen kirjoitti:Tuolta koko tuomiolauselma, aikamoista tekstiä. :?

edit: tai otan pois, en ole varma saako noita levitellä. Toiselta forumilta linkin nappasin..
Linkin takana on tuomion julkinen versio ja tuomiolauselmat.
Julkisia asiakirjoja.
No tuossahan se jo tulikin toistamiseen.

Ja olet varmastikin oikeassa, julkinenhan tuo on. Mietin vaan kun tuolla lopussa on tekijöiden sosiaalitunnukset ja osoitteet myös...

Vastaa Viestiin