Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Wincentius
Matlock
Viestit: 761
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Wincentius » Ti Heinä 24, 2012 6:26 pm

Pyydän heti alkuun arvoisia keskustelijoita kunnioittamaan otsikossa annettua aihetta, eli tässä ketjussa EI keskustella esim. Tanskassa vuonna 1938 tapahtuneista raiskauksista, vuonna 1983 Kööpenhaminassa tapahtuneista raiskauksista tai yleisesti Tanskassa tapahtuneista raiskauksista. Se, joka haluaa keskustella muista kuin otsikkoon kuuluvista asioista, tehköön uuden avauksen haluamallaan sisällöllä.

Lähteenä seuraavaan tilastolliseen katsaukseen käytän Tanskan virallista tilastokeskusta, Danmarks Statistik. Kaikki esitetyt alkutiedot löytyvät nimetystä paikasta.

Taulukko 1 esittää tiedot Tanskan väestöstä 1.1.2011 ja vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut.

Kuva
Taulukko 1
 • Raiskauksesta on siis tuomittu yhteensä 66 tekijää, joista etnisiä tanskalaisia on 32 kpl (48,5%). Näin ollen ei-etnisiä tanskalaisia on 34 kpl, ts. 51,5% tuomituista.

  Koska ei-etnisiä tanskalaisia oli kuitenkin vain 10,1% koko väestöstä, ovat maahanmuuttajat ryhmänä yli viisinkertaisesti yliedustettuina raiskauksista tuomituista. Vastaavasti etniset tanskalaiset ovat aliedustettuina raiskaustuomion saaneista. Vielä merkittävämpää on se, että raiskaustuomion saaneista enemmistö on maahanmuuttajataustaisia myös absoluuttisin luvuin ilmaistuna (34 vs. 32).

  Väännettäköön tähän vielä oikein rautalangasta; raiskaustuomion saaneiden suhteellinen osuus ryhmittäin pitäisi tasaisesti jakautuen olla 1 (100%), siis esim. ei-etnisten tanskalaisten osalta, heitä pitäisi olla 6 - 7 kpl, ei 34 kpl. Tällöin maahanmuuttajat eivät erottuisi siitä, miten valtaväestö käyttäytyy.
Taulukko 2 kuvaa joidenkin maahanmuuttajaryhmien osuutta kaikista raiskaustuomion saaneista.

Kuva
Taulukko 2
 • Esim. turkkilaisia on 1,1% koko väestöstä, mutta kaikista raiskaustuomion saaneista heitä on 6,1%. Näin ollen suhteessa omaan etnisen ryhmän osuuteen koko väestöstä, ovat turkkilaiset vajaat kuusi kertaa yliedustettuja raiskaustuomion saaneiden joukossa.

  Vastaavat luvut somalialaisten osalta ovat 0,3%, 3,0% ja 995%, ts. somalialaiset ovat lähes 10 kertaa yliedustettuina raiskaustuomion saaneista suhteutettuna omaan osuuteen koko väestöstä.

  Taulukon kuusi maata edustavat vain 2,4% koko väestöstä, heistä on raiskauksesta tuomittu runsaat 33%, näin ollen nämä maat ovat yhteensä yli 14-kertaisesti yliedustettuja.
Taulukko 3 kuvaa raiskauksesta tuomittujen maahanmuuttajien osuutta koko maahanmuuttajaväestöstä.

Kuva
Taulukko 3
 • Esim. turkkilaisia on 10,7% kaikista maahanmuuttajista, raiskaustuomion saaneista maahanmuuttajista heitä on 11,8%, ts. lievä (1,1-kertainen) yliedustus suhteessa oman ryhmän osuuteen kaikista maahanmuuttajista.

  Vastaavasti somalialaisia on 3% kaikista maahanmuuttajista, raiskaustuomion saaneista maahanmuuttajista heitä on 5,9%, ts. lähes kaksinkertainen yliedustus suhteessa oman ryhmän osuuteen maahanmuuttajista.

  Vaikka nämä kuusi maata edustavat vain runsasta 23%:ia kaikista maahanmuuttajista, raiskaustuomion saaneista maahanmuuttajista heitä on vajaat 65%, ts. lähes kolminkertainen yliedustus.
Kuten näkyy, raiskauksesta tuomittujen määrät ovat valitettavasti hyvin vähäisiä, ilmoituksiahan on moninkertainen määrä. Maakohtaisesti pienetkin muutokset aikaansaavat osittain merkittäviä muutoksia esitettyihin lukuihin. Näin ollen onkin miellekkäämpää keskittyä Taulukon 1 esittämiin lukuihin, sillä ne kertovat omaa karua kieltään maahanmuuton nurjasta puolesta.

Yhteenvetona vielä tähän loppuun, että vuonna 2010 Tanskassa raiskauksesta tuomituista ovat maahanmuuttajat ryhmänä yli viisinkertaisesti yliedustettuina verrattuna maahanmuuttajien osuuteen koko väestöstä.

Lähde ja lähde
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius

Derrick
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 152
Liittynyt: Su Touko 20, 2007 12:33 pm

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Derrick » Ti Heinä 24, 2012 10:37 pm

Puhuttaessa "maahanmuuttajista" erittelemättömänä ryhmänä tulisi luonnollisesti tietää sveitsiläisten, skotlantilaisten, uusiseelantilaisten, itävaltalaisten, liechtensteinilaisten, kanadalaisten ja tietenkin suomalaisten osuudet. Jotenkin epäilen, että valtavaa yliedustusta ei näillä kansalaisuuksilla ole, vaikka ovatkin maahanmuuttajia.

Muuten ollaan tietenkin sellaisen keskustelun äärellä, jonka Suomessa lähes kaikki poliittiset päättäjät haluaisivat lopettaa alkuunsa. Tämä johtaa kysymykseen siitä, voidaanko tosiasioista keskustelemista yrittää estää muuta kuin totalitarismissa.

Joku toinen
Alibin kestotilaaja
Viestit: 348
Liittynyt: La Tammi 28, 2012 11:22 pm

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Joku toinen » Ke Heinä 25, 2012 12:35 am

Onko kyseiset tilastot tehty mihin tarkoitukseen?
Realismin opettamiseen vai onko taustalla rasistiset tarkoitukset?
Toki kun arvioidaan mamu-taustaisten syitä tehtyihin rikoksiin voidaan arvioida kultturelliset ym. erot.

Kyseisten tilastojen julkaisut ovat esim. Suomessa jääneet hyvin vähiin ja etniset taustat jääneet tutkimatta. Suomessa kun on rikolliset luokiteltu kansalaisuuden mukaan jolloin Suomen kansalainen voi olla etniseltä taustaltaan mistä tahansa.
Miten rikolliset on jaettu etnisiin tanskalaisiin ja ei-etnisiin tanskalaisiin? Sukunimen/nimen perusteella?

Derrickin viimeisen virkkeeseen voi hyvin samaistua. Hyssyttelyä jatketaan kunnes jokainen kukkahattutäti on kuopattu.

roadkill
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: La Touko 01, 2010 10:24 pm

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja roadkill » Ke Heinä 25, 2012 1:20 am

Maahanmuuttajataustaisten tekemiä on yhteensä 34, mutta maitten mukaan eriteltynä 22. Mitä ne loput 12 on ja miksei kelvanneet tuohon taulukkoon?

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ke Heinä 25, 2012 2:33 am

roadkill kirjoitti:Maahanmuuttajataustaisten tekemiä on yhteensä 34, mutta maitten mukaan eriteltynä 22. Mitä ne loput 12 on ja miksei kelvanneet tuohon taulukkoon?
No katsos eivät ole riittävän etnisiä. Osa voi olla riittävän etnisiä, mutta niistä ei saa riittävää yliedustusta eikä pääse kirjoittamaan raflaavaan tyyliin. Turha oli odottaakaan objektiivista ja informatiivista kertomusta Tanskan raiskauksista. Lähdekin on sopivan epämääräinen, ettei vain kukaan Tanskaa osaamaton erehtyisi etsimään oikeita tietoja.

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » Ke Heinä 25, 2012 3:27 am

no huh huijaa taas...

kiitos Wincentiukselle hyvästä aloituksesta.

mutta ei tarvinnut odottaa kuin muutama hetki ja murha.infon ja melkeinpä koko netin pahin rasisti, eli Siru saapui pilaamaan kaiken.

Siru on paitsi rasisti, hän on myös tyhmä, eikä ilmeisesti osaa lukea.

eli lukaiseppa Siru83 tämän topicin aloitus kirjoitus ja hämmästy.
ehkäpä toiseen kertaan lukiessasi jutun, saatat tajuta mitä ensimmäisellä kerralla et tajunnut.

roadkill voisi myös lukaista jutun uudestaan ja sen jälkeen käyttää loogista ajattelua, niin ehkäpä kaikki jutussa aukenee.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

Radiopuhelin
Philip Marlowe
Viestit: 1177
Liittynyt: Pe Tammi 13, 2012 12:06 am

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Radiopuhelin » Ke Heinä 25, 2012 4:14 am

Siru83 kirjoitti:
Turha oli odottaakaan objektiivista ja informatiivista kertomusta Tanskan raiskauksista. Lähdekin on sopivan epämääräinen, ettei vain kukaan Tanskaa osaamaton erehtyisi etsimään oikeita tietoja.
Aloitus on hyvinkin informatiivinen eikä ole mitään syytä epäillä myöskään objektiivisuutta. Tanskan tilastokeskus ei myöskään kuulosta epämääräiseltä lähteeltä

Väität tässä että ilmoitetut tiedot olisivat väärin. Jos esittää tällaisia väitteitä, olisi ihan oman uskottavuutensa vuoksi syytä saada samaan viestiin ne oikeat tiedot. Toki ymmärrämme että väität lukujen olevan väärin koska et halua uskoa totuutta

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ke Heinä 25, 2012 4:35 am

Hans-Peter Haulikko kirjoitti:eli lukaiseppa Siru83 tämän topicin aloitus kirjoitus ja hämmästy.
ehkäpä toiseen kertaan lukiessasi jutun, saatat tajuta mitä ensimmäisellä kerralla et tajunnut.

roadkill voisi myös lukaista jutun uudestaan ja sen jälkeen käyttää loogista ajattelua, niin ehkäpä kaikki jutussa aukenee.
22 raiskausta siis irakilaisten, iranilaisten, turkkilaisten, somalialaisten ja afgaanien tekemiä, 32 tanskalaisten ja 12 muun maalaisten maahanmuuttajien, joiden etnistä taustaa ei mainita. Ja huom. tuossa ovat siis mukana myös maahanmuuttajien jälkeläiset, joilla on Tanskan kansalaisuus.

Roadkill oli siis aivan oikeassa.

Lisäksi nuo luvut näyttävät olevan siltä osin väärennettyjä, että Wincentiuksen raiskausluvuissa ovat mukana myös ETNISET ulkomaalaiset, joilla on Tanskan kansalaisuus, mutta hän vertaa etnisten raiskaajien lukumäärää ulkomaan kansalaisten lukumäärään. Ts. etniset ulkomaalaiset, joilla on Tanskan kansalaisuus, on laskettu raiskaajien määrään mutta ei ulkomaan kansalaisten määrään, joihin hän lukuja vertaa laskiessaan "yliedustusta". Ainakin tuossa bk:n sivuilla, jota hän käyttää lähteenä, ulkomaalaisiin raiskaajiin on laskettu myös Tanskan maahanmuuttajien jälkeläiset, joilla on Tanskan kansalaisuus.

Tämä ei olisi ensimmäinen eikä varmaankaan myöskään viimeinen kerta, kun Wincentius huijaa. No, eikö oikeat luvut ole tarpeeksi raflaavia, kun pitää turvautua huijaamiseen?

Lukijana
Sammakkoprofessori
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Lukijana » Ke Heinä 25, 2012 8:45 am

roadkill kirjoitti:Maahanmuuttajataustaisten tekemiä on yhteensä 34, mutta maitten mukaan eriteltynä 22. Mitä ne loput 12 on ja miksei kelvanneet tuohon taulukkoon?
Oma puhdas arvaukseni on, että listalle pääsyyn vaadittiin vähintään kaksi (2) raiskausta.

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ke Heinä 25, 2012 2:30 pm

Lukijana kirjoitti:Oma puhdas arvaukseni on, että listalle pääsyyn vaadittiin vähintään kaksi (2) raiskausta.
Tanskankielisestä linkistä selkenee, että nuo kuusi kansalaisuutta (ja etnisesti noihin kansoihin kuuluvat Tanskan kansalaiset) ovat syyllistyneet 22 raiskaukseen. Lopuista 12 ulkomaalaistaustaisen tekemistä raiskauksista ei ole siinä sivulla tai aloituksessa mitään selontekoa.

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 70
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Crombie » Ke Heinä 25, 2012 3:36 pm

Suomessa joka 3 raiskaaja ulkomaalainen. Olisi kiva tietää Ruotsin paikallistilastot raiskauksista etenkin Malmössä, epäilen että siellä 90% raiskaajista on ulkomaalaisia, tämä oli siis mun epäilys eli ei tarvii vasemmistolaisten tai muiden antifapellejen tulla mua haukkumaan rasistiksi,natsiksi, fasistiksi jne...
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Wincentius
Matlock
Viestit: 761
Liittynyt: Su Loka 04, 2009 11:37 am
Paikkakunta: Ubi bene, ibi patria

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Wincentius » Ke Heinä 25, 2012 6:51 pm

Kiitokset asiallisista kommenteista ja kysymyksistä asianosaisille. Vastaan esitettyihin kysymyksiin aivan tuota pikaa. Tuohon erään nimimerkin odotetun hyökkäävän ja niin asiattomaan kommenttiin palaan tämän postauksen lopussa.
Derrick kirjoitti:Puhuttaessa "maahanmuuttajista" erittelemättömänä ryhmänä tulisi luonnollisesti tietää sveitsiläisten, skotlantilaisten, uusiseelantilaisten, itävaltalaisten, liechtensteinilaisten, kanadalaisten ja tietenkin suomalaisten osuudet. Jotenkin epäilen, että valtavaa yliedustusta ei näillä kansalaisuuksilla ole, vaikka ovatkin maahanmuuttajia.
Olisitko sinä tai joku muu kovin yllättynyt, jos kerron, että mainitsemillasi kansallisuuksilla ei ole MITÄÄN yliedustusta raiskauksesta tuomittujen keskuudessa, sillä heiltä ei ylipäänsä ole edustusta tuomittujen joukossa. Itse asiassa, raiskauksesta tuomituista YKSIKÄÄN ei ole länsimaasta (pl tietenkin tanskalaiset).
Joku toinen kirjoitti:Miten rikolliset on jaettu etnisiin tanskalaisiin ja ei-etnisiin tanskalaisiin? Sukunimen/nimen perusteella?
Kyseessä on Tanskan tilastokeskuksen virallinen tieto, joten oletan, että sekä oikeuslaitos että maahanmuuttovirasto ovat hyväksyttävällä varmuudella pystyneet selvittämään tuomittujen kansallisuudet/kansalaisuudet.
roadkill kirjoitti:Maahanmuuttajataustaisten tekemiä on yhteensä 34, mutta maitten mukaan eriteltynä 22. Mitä ne loput 12 on ja miksei kelvanneet tuohon taulukkoon?
Muut mainitsemattomat maat ovat Bulgaria, Kuwait, Marokko, Nigeria, Puola, Romania, Tunisia, Uganda ja Venäjä, yksi kustakin. Näiden lisäksi kategoriaan "Øvrige lande, ikke-vestlige" kuuluu kolme tuomittua. "Øvrige lande, ikke-vestlige" tarkoittaa siis Muut maat, ei-länsimaisia, ts. näiden osalta ei olla varmuudella pystytty selvittämään tuomitun kansallisuutta.

Kukin tahollaan pystynee laskemaan luvut yhteen.

Nämä tiedot löytää kuka tahansa Tanskan tilastokeskuksen sivuilta annetun linkin kautta. Avauksen toinen linkki on mukana vain siksi, jos joku haluaa tiedot enemmän luettavassa muodossa, tosin siinä ei kaikkia maita lueteltu syystä, joka selviää hieman alempana.

Eli seuraava kommentti jääköön omaan arvoonsa:
Siru83 kirjoitti:No katsos eivät ole riittävän etnisiä. Osa voi olla riittävän etnisiä, mutta niistä ei saa riittävää yliedustusta eikä pääse kirjoittamaan raflaavaan tyyliin.
Lukijana kirjoitti:Oma puhdas arvaukseni on, että listalle pääsyyn vaadittiin vähintään kaksi (2) raiskausta.
Juuri näin. Oletin asian olevan niin itsestään selvä, että siitä ei tarvitse erikseen edes mainita, mutta näköjään erehdyin.

Sitten päästään tähän ketjun varsinaiseen kukkaseen:
Siru83 kirjoitti:Ts. etniset ulkomaalaiset, joilla on Tanskan kansalaisuus, on laskettu raiskaajien määrään mutta ei ulkomaan kansalaisten määrään, joihin hän lukuja vertaa laskiessaan "yliedustusta". Ainakin tuossa bk:n sivuilla, jota hän käyttää lähteenä, ulkomaalaisiin raiskaajiin on laskettu myös Tanskan maahanmuuttajien jälkeläiset, joilla on Tanskan kansalaisuus.
Voi voi. Olen jo toisaalla kirjoittanut nimimerkkiin Siru83 liittyen myötähäpeästä, joka liittyy ko. nimimerkin kirjoitteluun, lähinnä täydelliseen asiantuntemattomuuteen kussakin asiassa. Säälinsekaista surua aiheuttavat kommentit tuntuvat vain jatkuvan. Koska sääli on kuitenkin sairautta, tarjosi nimimerkki Siru83 edellä lainatulla osalla lähinnä päivän parhaimmat naurut.

On itsestään selvää, että ilmoitetut luvut ovat yhteismitallisia, eli verrataan samaa ryhmää.

Jotta asiasta ei jäisi epäselvyyttä, kerrataanpa tässä, mistä maahanmuuttajataustaisten osuus Tanskassa (ja avauksessa) muodostuvat.

Tanskassa (kuten muuallakin) maahanmuuttajataustaiset jakautuvat kahteen eri pääryhmään sen mukaan ovatko he Tanskan kansalaisia vai ei. Eli muodostuu neljä erilaista yhdistelmää;
 • 1. Tanskan kansalaiset, jotka ovat maahanmuuttajia
  2. Tanskan kansalaiset, joiden yksi vanhemmista tai molemmat vanhemmat ovat maahanmuuttajia (taulukossa merkinnällä Jälkeläiset)
  3. Ulkomaan kansalaiset, jotka ovat maahanmuuttajia
  4. Ulkomaan kansalaiset, joiden yksi vanhemmista tai molemmat vanhemmat ovat maahanmuuttajia (taulukossa merkinnällä Jälkeläiset)
Taulukko 4 esittää Tanskan kansalaisten osuudet

Kuva
Taulukko 4

Taulukko 5 esittää ulkomaan kansalaisten osuudet

Kuva
Taulukko 5

Taulukko 6 esittää näin ollen maahanmuuttajataustaisten osuudet. Tarkkaavainen lukija saattaa jopa huomata, että Taulukon 6 tiedot ovat yhteneviä avauksessa esitettyjen lukujen kanssa.

Kuva
Taulukko 6

Jos edelleenkin esiintyy epäilyjä esitettyjä tietoja vastaan, oheistan mukaan kuvakaappauksen Tanskan tilastokeskuksen sivulta.

Kuva

Kuvassa näkyy myös yhteystiedot henkilölle, jolle voi tehdä valituksen, jos tuntee, että esitetty tieto ei pidä paikkaansa.
Siru83 kirjoitti:Lähdekin on sopivan epämääräinen, ettei vain kukaan Tanskaa osaamaton erehtyisi etsimään oikeita tietoja.
Tanskan tilastokeskus on siis epämääräinen lähde silloin, kun siellä esitetään tilastotietoa maahanmuuttajien tekemistä rikoksista?

Nimimerkki Siru83 on katsonut asiakseen arvostella allekirjoittaneen tilastoja, pyydän - ei, korjaan - vaadin nimimerkkiä Siru83 osoittamaan ne luvut/kohdat, jotka eivät pidä paikkaansa.

Koska käytän vain virallisia tilastoja ja/tai niistä tehtyjä artikkeleita, esittämäni luvut ovat oikeita (toki olettaen, että artikkelit kirjoittaneet toimittajat eivät niitä ole väärin tulkinneet), ts. kyseinen nimimerkki on vain pahainen räksyttävä rakki, joka haisevilla jätöksillään tämän(kin) ketjun saastuttaa.
Kirjoitan jatkossa laajemmat juttuni pääasiassa paremmin itselleni soveltuvalla alustalla (blogi). Osasyynä hiipuvaan läsnäolooni täällä on se, että asia-, käännös- ja/tai kirjoitusvirheitä ei 1. tunnin jälkeen voi enää korjata.
- WinCentius

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ke Heinä 25, 2012 8:44 pm

No se, jos sinä et tällä kertaa huijannut, ei mitenkään poista sitä, että yritit huijata edellisessä ketjussasi, ja minun oli pakko huijauksesi paljastaa, kun yritit kumota tiedot tuomittujen raiskaajien kansalaisuuksista vetoamalla raiskauksesta epäiltyjen (ts. tapauksiin, jotka tulleet poliisin tietoon) kansalaisuuksiin.

Mikä sitten on näiden raiskaustuomioiden merkitys? Etniset somalit - jotka voivat olla siis Somalian kansalaisia, Tanskan kansalaisia ja etnisiä somaleita TAI puoliksi somalialaisia ja puoliksi tanskalaisia - syyllistyivät kokonaiseen 2 raiskaukseen. Yksi ugandalainen syyllistyi yhteen raiskaukseen ja yksi nigerialainen yhteen raiskaukseen. Vain 4 raiskausta oli siis afrikkalaistaustaisten tekemiä. Eli kaiken kaikkiaan ERITTÄIN VÄHÄN. Trendi näyttää olevan suhteellisen samanlainen myös Suomessa. Katselin nimittäin tuota Tapsa K:n kokoamaa nimilistaa viime vuonna tuomituista raiskaajista, ja niistä noin 4-5 kappaletta näytti olevan nimeltään afrikkalaistaustaisia. Hyvin vähän siihen nähden, mikä möykkä afrikkalaisten tekemistä raiskauksista pidetään.

Jos somalien 2 raiskausta tekee heistä yliedustettuja, niin varmaan sitten tekee venäläisten yksikin raiskaus venäläisistä yliedustettuja, kun heitä ei käsittääkseni Tanskassa pahemmin ole. Mikä ihmeen merkitys on kahdella tai yhdellä raiskauksella?
Tanskan kansalaiset, joiden yksi vanhemmista tai molemmat vanhemmat ovat maahanmuuttajia (taulukossa merkinnällä Jälkeläiset)
Tämäpä ongelmallista. Jos siis puoliksi libanonilainen/iranilainen/irakilainen/somalialainen/afgaani/turkkilainen raiskaa, niin noissa tilastoissa hänet on luokiteltu maahanmuuttajavanhempansa kansaan. Lapsihan voi tulla kumpaan tahansa vanhempaansa, ja niitä on suhteellisen monia esim. suomalaisen ja Lähi-idästä tulleen maahanmuuttajan jälkeläisiä, joita ei ulkonäöltä erota suomalaisesta. Jos vaikkapa vaalea tanskalaisen näköinen Jeppe, joka on tullut tanskalaiseen äitiinsä, raiskaa, hänet luokitellaan libanonilaiseksi, jos hänen isänsä on libanonilainen, ja hänen rikoksensa menee libanonilaisten tiliin. TÄMÄ on se ongelma, mikä on etnisessä luokittelussa. Jos on 50% jotain, silloin ei ole 100% mitään, ja silloin ei voi myöskään luokitella kuuluvaksi johonkin etniseen ryhmään.

Mikä ihme peruste on luokitella 50% ulkomaalainen toiseen kansaan, joka on 50% hänestä eikä toiseen joka on 50% hänestä? Kyllä puoliksi tanskalainen on ihan yhtä paljon tanskalainen kuin ulkomaalainenkin, mutta ilmeisesti Tanskassa halutaan kaunistella tilastoja tanskalaisten hyväksi luokittelemalla kaikki puoliksi tanskalaiset raiskaajat johonkin muuhun kansaan kuuluvaksi.

Hans-Peter Haulikko
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko » To Heinä 26, 2012 1:34 am

Siru83 kirjoitti:No se, jos sinä et tällä kertaa huijannut, ei mitenkään poista sitä, että yritit huijata edellisessä ketjussasi, ja minun oli pakko huijauksesi paljastaa, kun yritit kumota tiedot tuomittujen raiskaajien kansalaisuuksista vetoamalla raiskauksesta epäiltyjen (ts. tapauksiin, jotka tulleet poliisin tietoon) kansalaisuuksiin.

Mikä sitten on näiden raiskaustuomioiden merkitys? Etniset somalit - jotka voivat olla siis Somalian kansalaisia, Tanskan kansalaisia ja etnisiä somaleita TAI puoliksi somalialaisia ja puoliksi tanskalaisia - syyllistyivät kokonaiseen 2 raiskaukseen. Yksi ugandalainen syyllistyi yhteen raiskaukseen ja yksi nigerialainen yhteen raiskaukseen. Vain 4 raiskausta oli siis afrikkalaistaustaisten tekemiä. Eli kaiken kaikkiaan ERITTÄIN VÄHÄN. Trendi näyttää olevan suhteellisen samanlainen myös Suomessa. Katselin nimittäin tuota Tapsa K:n kokoamaa nimilistaa viime vuonna tuomituista raiskaajista, ja niistä noin 4-5 kappaletta näytti olevan nimeltään afrikkalaistaustaisia. Hyvin vähän siihen nähden, mikä möykkä afrikkalaisten tekemistä raiskauksista pidetään.

Jos somalien 2 raiskausta tekee heistä yliedustettuja, niin varmaan sitten tekee venäläisten yksikin raiskaus venäläisistä yliedustettuja, kun heitä ei käsittääkseni Tanskassa pahemmin ole. Mikä ihmeen merkitys on kahdella tai yhdellä raiskauksella?
Tanskan kansalaiset, joiden yksi vanhemmista tai molemmat vanhemmat ovat maahanmuuttajia (taulukossa merkinnällä Jälkeläiset)
Tämäpä ongelmallista. Jos siis puoliksi libanonilainen/iranilainen/irakilainen/somalialainen/afgaani/turkkilainen raiskaa, niin noissa tilastoissa hänet on luokiteltu maahanmuuttajavanhempansa kansaan. Lapsihan voi tulla kumpaan tahansa vanhempaansa, ja niitä on suhteellisen monia esim. suomalaisen ja Lähi-idästä tulleen maahanmuuttajan jälkeläisiä, joita ei ulkonäöltä erota suomalaisesta. Jos vaikkapa vaalea tanskalaisen näköinen Jeppe, joka on tullut tanskalaiseen äitiinsä, raiskaa, hänet luokitellaan libanonilaiseksi, jos hänen isänsä on libanonilainen, ja hänen rikoksensa menee libanonilaisten tiliin. TÄMÄ on se ongelma, mikä on etnisessä luokittelussa. Jos on 50% jotain, silloin ei ole 100% mitään, ja silloin ei voi myöskään luokitella kuuluvaksi johonkin etniseen ryhmään.

Mikä ihme peruste on luokitella 50% ulkomaalainen toiseen kansaan, joka on 50% hänestä eikä toiseen joka on 50% hänestä? Kyllä puoliksi tanskalainen on ihan yhtä paljon tanskalainen kuin ulkomaalainenkin, mutta ilmeisesti Tanskassa halutaan kaunistella tilastoja tanskalaisten hyväksi luokittelemalla kaikki puoliksi tanskalaiset raiskaajat johonkin muuhun kansaan kuuluvaksi.

no niin, elikkä se mitä epäilin aikaisemmassa kommentissani, eli Siru83 ei osaa lukea ja on tyhmä, on nyt varmistettu.

Siru83: sinä kirjoitit, että afrikkalaiset tekivät "vain" 4 raiskausta.
no kerrotko meille "tietämättömille" millä mantereella sijaitsee sellaiset maat kuten: marokko ja tunisia?

tämän lisäksi(tämä on tietenkin vain arvailua) nuo kolme selvittämätöntä kansalaisuutta lienee afrikan maita, koska eipä kovin paljoa muualta, kuin afrikasta tule selvittämättömiä taustoja omaavia ihmisiä. afrikassa on lisäksi monta sotaa/heimo sotaa/selkkausta menossa, joten siellä on paljon "maattomia" ihmisiä, jotka sitten lähtevät pakosalle ja päätyvät hädässä auttavien maiden hoidettavaksi(ja rikostilastoja rumentamaan, niin kuin tässä jutussa on mainittu).

Siru83 myös todisti olevansa se pahin rasisti ja koko minfon ennakkoluuloisin höyrypää ja se selviää tuosta:

"No se, jos sinä et tällä kertaa huijannut, ei mitenkään poista sitä, että yritit huijata edellisessä ketjussasi"

tuohan on kuin legendaarinen spede pasasen elokuvien arvostelu: "en ole elokuvaa nähnyt, mutta huono sen täytyy olla" kommentointi aikanaan.
toisaalta en tiedä mistä ketjusta ja mistä huijauksesta puhutte, mutta kyllä siinäkin Sirun täytyy olla väärässä...kjäh kjäh Siru83, käytinkin sinun metodiasi. :)

tuo väite jonka Siru heittää, eli "Jos siis puoliksi libanonilainen/iranilainen/irakilainen/somalialainen/afgaani/turkkilainen raiskaa, niin noissa tilastoissa hänet on luokiteltu maahanmuuttajavanhempansa kansaan", niin mistäs näin luulet?
minun mielestäni(väitteeni on yhtä pätevä, ellei pätevämpi, koska siru83 on rasisti ja minä en) jos olet esim. vaikkapa suomalaisen isän ja ulkomaalaisen äitin lapsi ja olet syntynyt(periaatteessa syntymäpaikalla ei ole väliä) suomessa ja asut suomessa ja olet suomen kansalainen, niin väitän, että rikokset joita teet laitetaan laariin suomalaisten tekemät. ja itse pidän "suomi mulatteja", eli puoliksi suomalaisia ja ulkomaalaisia suomalaisina, jos nuo mainitsemani kriteerit täyttyvät.
myös esim. ottolapsi vaikkapa kiinasta, joka tulee suomeen vauvana ja on elänyt suomessa koko elämänsä, suomalaisessa kulttuurissa, niin pidän kyllä ihan suomalaisena, vaikka ei olisikaan(ja vaikka olisikin :) ) keskivartalolihava pubi-ritva tai raaka-arska.

kyllähän jokaisessa pohjoismaassa ja eu-maissa tunnustetaan(jopa norjassa ja suomessa), että afrikan ja lähi-idän ihmeet ovat suuressa osassa seksuaalirikoksissa tekijöinä ja se on huono asia sen maan kansalaisille joissa teot tehdään. eikä tuo ylenpalttinen rötöstely ja raiskailu kylläkään paranna maahanmuuttajienkaan asemaa millään lailla, pikemminkin aiheuttaa vastustusta maahanmuuttoon.
maailmassa on paljon apua tarvitsevia ja mukavahan se olisi auttaa, jos siitä ei aiheutuisi niin paljon ylimääräisiä kustannuksia, kuten esim. maahanmuuttajien rikostenkohteeksi joutuneiden uhrien korvaukset ja tekijöiden vankilakustannukset.

onneksi suurin osa pakolaisista ei syyllisty rikoksiin, sillä siitähän ei tulisi enää yhtään mitään. toisaalta "suurin osa" on monitahoinen käsite, riippuen siitä kuka se esittää.

ja niin lopuksi voisi heittää vielä, että se minkä maalainen/värinen/hajuinen/maan kieltä puhuva se raiskaaja on, niin sillä ei ole väliä(miksi olisi, eihän se itse tekoa muuta mihinkään), mutta se jos tekijä on ulkomaalainen, niin se ei saa aiheuttaa salailua tai muuta vastaavaa valheellista uutisointia, koska se on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vastaista ja tätä uskon myös Siru83 kannattavan.
myöskään ei saisi "retostella" pakolaisen/maahanmuuttajan tekemillä seksuaalirikoksilla, jos samaan aikaan vaiettaisiin kotoperäisen tekemiä rikoksia ja sama päinvastoin.

totuus esiin aina, kun on rikos tapahtunut ja mikä uutisoidaan. myös kun tekijää etsitään, niin kaikki tuntomerkit kerrottava, oli sitten "keltainen finski", "punainen svenski" tai "valkoinen somppu", sillä vain näin toimien saadaan rikolliset kiinni ja hommat selvitettyä. jos aina seksuaalirikosten tekijöiden taustat salataan, niin eihän kukaan voi tietää mikä on totuus erimaiden/eritaustaisten kansalaisten tekemistä rikoksista, ja se taas aiheuttaa huhuilua ja rankaksikin käyvää valehtelua, jota esim. nimimerkki Siru83 harrastaa.

kiitän vielä uudestaan wincentiusta topicista ja toivoisin lisää tällaisia ja muutenkin avoimempaa keskustelua ja tilastojen esiin tuomista koko euroopassa, koska se poistaisi valheelliset tiedot ja uskomukset, kun olisi raakaa faktaa pöydässä ja pulinat pois. eihän faktojen kertominen ja niiden uutisointi itse rikoksia minnekkään hävitä, ainostaan typerät valheellisuudet häipyisi, kun jokainen voisi katsastaa haluamiaan tietoja.
tämän luulisi olevan kaikkille ok, paitsi tietenkin Siru83:lle, koska ilmeisesti hänen mielestä ihonväri on omiaan estämään keskustelun faktapohjalta ja salailua tulee suorittaa vain erään ihonvärin omaavien osalta.(tuo viimeinen juttu oli taas omaa spekua, koska muuten Siru83 tarttuu siihen täysin turhaan.)

se oli siinä tämä purkaus ja kyllähän tuo tanskan tilasto melko ruma on, jos vertaa kantiksia ulkomaaneläviin. jokainen raiskaus tanskassa ja muissakin maissa on liikaa, oli tekijä sitten "vinkuintiaani", "natsirasisti", "kukkahattutäti","tavallinen tallaaja", "somali", "kansanedustaja" tai muukaan ihmiseksi laskettava otus maan päällä. ja niin siru83 nuo mainitsemani esimerkki tekijät tuossa edellä eivät ole kuvaavia tahi faktoja, koska muuten tartut niihinkin ja alat esittää "happotrippi" tasoisia näkemyksiä vaikkapa "vinkuintiaaneista" tai suomalaisista "perusjunteista" ja siitä kuinka rasistista on sanoa jotakin tuonlaista...on se muuten jännä kun täytyy aina erikseen yhden nimimerkin omaavan "umpitollon" takia mainita, ettei tarkoita jotain tai että tarkoittaa jotain, koska muuten tulee se kuuluisa "paskamyrsky" ja se on taas kuin pelaisi pulun kanssa shakkia(en tarkoita kirjaimellisesti tätäkään Siru83): se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lentää kavereidensa luokse julistamaan hienoa voittoa.
huomauttaisin, että en pidä Siru83 puluna tai muunakaan eläimenä(ihmistä en tässä kommentissani nyt pidä eläimenä, ihan vain Sirulle tiedoksi), vaan Siru83 edustaa ihmistä siinä missä muutkin ihmiset täällä minfossa. ompa vaikeaa lopettaa kirjoitus, kun pelkää, että joku koukku jää, josta Siru83 nappaa kiinni ja aloittaa "hyrskyntyrskyn".
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

Lukijana
Sammakkoprofessori
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: Tanska: Vuonna 2010 raiskauksesta tuomitut

Viesti Kirjoittaja Lukijana » To Heinä 26, 2012 8:55 am

Olen samoilla linjoilla Hans-Peterin kanssa. Luultavasti nuo kenen kansalaisuutta ei tiedetä ovat afrikkalaisia. Somalia 2, Nigeria 1, Uganda 1, Marokko 1, Tunisia 1, tuntemattomat 3 = 9 afrikkalaista (13,6% kaikista raiskauksista). Afrikkalaisia on joka tapauksessa varmasti vähintään 6 (9,1% kaikista raiskauksista).

Tuo onkin hauska juttu kun Siru83 syyttelee muita täällä kansankiihotuksesta ja väittää, että kansankiihottajille epämieluisat asiat jätetään usein kertomatta. Tässäkin tapauksessa Wincentius oli maininnut vain murto-osan afrikkalaisista, koska vain somalit oli syyllistyneet vähintään 2 raiskaukseen. Nyt Siru83:n on paha valittaa, kun itse marinallaan moninkertaisti afrikkalaisten määrän. Mutta toki ensimmäisenä saapui paikalle kertomaan, ettei lisääntynyt määrä sitten merkitsekään mitään. Joku voisi jo revetä nauramaan tässä vaiheessa!

Vastaa Viestiin