Oulu: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Rubiskreebeli
Matlock
Viestit: 777
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Oulu: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa – Kaleva: "Pikkutytöt olivat aivan hiljaa ja vetivät äkkiä pyyhkeitä päälleen"

16:49

Nuori mies oli torstai-iltana mennyt Ouluun kuuluvan Haukiputaan uimahallissa Vesi-Jatulissa naisten suihkutiloihin, kertoo Kaleva.

Lehden mukaan naisten puolelle mennyt mies oli turvapaikanhakija. Tapauksen johdosta Vesi-Jatuli on asettanut Oulun ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämän, 16–17-vuotiaille nuorille tarkoitetun tukiasumisyksikön turvapaikanhakijoille porttikiellon uimahalliin. Kielto kestää tammikuun loppuun.

– Naisten puolelle tunkeutuminen on törkeä teko, jollaista ei voida sallia, Oulun kaupungin liikuntapalveluiden ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen painottaa Kalevassa.

Uimahallin suihkutiloissa tapahtuma-aikaan ollut nainen kertoo, että nuori mies oli ilmaantunut paikalle uimahousuissaan ja mennyt suihkun eteen seisomaan ja katselemaan.

– Huusin hänelle englanniksi, että mene pois. Pikkutytöt olivat aivan hiljaa ja vetivät äkkiä pyyhkeitä päälleen, nainen kertoo Kalevan haastattelussa.

Mies oli ollut uimahallissa yhdessä muutaman muun turvapaikanhakijan kanssa. Heidät kaikki poistettiin uimahallista.

Oulun ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Timo Peltovuori toteaa lehden verkkosivuilla, että 40 asukkaan yhteisö on tapauksesta pahoillaan ja häpeissään.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ffeed4a475


Olen yllättynyt, että Suomessa annettiin kielto. Se ei yllätä, että kielto on kahden viikon mittainen.

bettyab
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 182
Liittynyt: Ma Elo 10, 2015 12:06 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja bettyab »

Juu, juu - jaa, jaa. Se, mitä parin viime päivän aikana on tullut ilmi... tulee mieleen että otetaanko näitä enää niin vakavasti...

Rubiskreebeli
Matlock
Viestit: 777
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Vesi-Jatulissa ollut nainen: Uimahallin henkilöstö ei reagoinut tarpeeksi tiukasti

OULU 16.1.2016 16:09

Vesi-Jatulissa torstai-iltana perheineen uimassa ollut nainen kertoo, että uimahallin henkilöstö ei suhtautunut tapahtuneeseen tarpeellisella vakavuudella.

Hän kertoo olleensa pesutiloissa naisten puolella vauvansa kanssa, kun nuori turvapaikanhakijamies oli ilmaantunut naisten suihkutiloihin uimahousuissaan.

-Paikalla oli useita ala-asteikäisiä tyttöjä, mutta ei muita aikuisia ihmisiä minun lisäkseni.

Naisen mukaan mies oli tullut viereisen suihkun eteen seisomaan ja katselemaan.

-Huusin hänelle englanniksi, että mene pois. Pikkutytöt olivat aivan hiljaa ja vetivät äkkiä pyyhkeitä päälleen. Lopulta mies lähti takaisin uimahallin puolelle. Silloin nappasin vauvan kainaloon ja juoksin pyyhe päällä uimahallin puolelle.

Naisen mukaan asiaan ei ollut ensin osattu reagoida uimahallissa.

-Ensimmäinen vastaan tullut uimavalmentaja ei reagoinut kertomaani mitenkään. Uimavalvojien kopissa ollut valvoja sanoi, ettei ollut huomannut mitään. Kysyin, että etkö meinaa tehdä mitään ja osoitin, että tuo mies tuolla.

Tapauksesta järkyttynyt nainen sanoo, että kyse ei voinut olla siitä, että mies olisi tullut naisten puolelle erehdyksessä. Hän kertoo tehneensä asiasta ilmoituksen poliisille perjantaina iltapäivällä.

- On äärettömän pelottavaa ja loukkaavaa, että henkilöstö ei osannut reagoida asiaan tarpeeksi tiukasti. Uimahallissa pitää voida olla turvassa.


http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/vesi- ... ti/717599/

Ilmeisesti henkilökunta ei ole ottanut ainakaan kovin vakavasti. Mutta pikkukepposteluahan tämä toki vain on. Kuuluu tuohon ikään, varsinkin 1.1. syntyneillä näin tuntuu olevan.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5358
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Vasta eilen uutisoitiin jossakin saksalaisen kaupungin uimahallissa päätetystä viikon porttikiellosta, koska siellä turvapaikanhakijamiehet olivat ahdistelleet naisia sanallisesti. Tämähän on paljon vakavampi tapaus, kun turvapaikanhakijamies on mennyt naisten suihkuhuoneeseen katselemaan alastomia lapsia.

Tästä tapauksesta tuskin tiedettäisiin, ellei ainoa paikalla ollut aikuinen nainen olisi ymmärtänyt, ettei kyse ollut väärinkäsityksestä, ja ettei asiasta voi vain vaieta. Jos nainen ei olisi sattunut olemaan paikalla, ja toiminut, kukaan ulkopuolinen ei välttämättä tietäisi mitään tapahtuneesta. Nuoret tytöt eivät olisi todennäköisesti uskaltaneet edes kertoa ulkopuolisille jonkun miehen tulleen tuijottamaan heitä suihkussa. Onneksi nainen huolehti siitä, että henkilökunta lopulta toimi kuten tilanteessa kuului toimia.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13085
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Sama kysymys toimii tässäkin kuin toisessa osiossa (se SPR-case):
PaxCow kirjoitti:Onko tapahtunut jokin rikos?
Kulttuurierot. Väärinymmärrys. Opetelkaa uimaan, sanoi entinen vv-ministerin aputyttö Arja Alho (sd).

Henkilökunta ei uskalla/halua/jaksa/ehdi puuttumaan mihinkään. Puuttuminen on rasismia. Tunkeutuja saattaa olla traumatisoitunut sodan kauhuista. Ehkä häneltä oli äiti tai sisko hukassa. Ehkä häntä mietitytti onko naisten ja tyttöjen puolella samanlaiset pesutilat.

Me emme voi tietää. Ja siellä missä on nuoria ihmisiä, on aivan luonnollista, että kanssakäymistä tapahtuu, eikä Suomi voi olla mikään erillinen saareke, jossa ei olisi muita kulttuureita.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

peja
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 163
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2015 4:10 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja peja »

En ole yllättynyt lainkaan, eiköhän ylellä tule pian suuri pakolais-ilta, 4 tunnin suora lähetys missä todetaan useaan kertaan, että kyllähän Suomalaisetkin sitä, sitä, tota ja tätä .Puhujina mm. Anna Kontula, Jaakko Hämeen-Anttila, Pirjo Pönni , "Husu" Hussein, Nasima Razmyar.

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1241
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Melkoista meininkiä. Ymmärsinkö oikein, että kaikille saman asumisyksikön sotalapsille annettiin tapauksen vuoksi porttikielto koko halliin. Äkkiseltään tuntuu syrjivälle ja laittomallekin rankaista asiaan osattomiakin sotalapsia. En kyllä mikään lakimies ole, eikä asia minua haittaa. En vaan itse uskaltaisi tehdä sellaista ratkaisua.

Helluby
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 234
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 9:56 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Helluby »

vasikka kirjoitti:Melkoista meininkiä. Ymmärsinkö oikein, että kaikille saman asumisyksikön sotalapsille annettiin tapauksen vuoksi porttikielto koko halliin. Äkkiseltään tuntuu syrjivälle ja laittomallekin rankaista asiaan osattomiakin sotalapsia. En kyllä mikään lakimies ole, eikä asia minua haittaa. En vaan itse uskaltaisi tehdä sellaista ratkaisua.
Onko edes millään pakolaiskeskuksella oikeus kertoa ketä siellä asuu? Olen ollut töissä vanhainkodissa, mielenterveysongelmaisten asuntolassa ja päihdeongelmaisten ensisuojassa. Useammassa sellaisessa. Jokaisessa on ollut ehdottomasti kiellettyä kertomasta puhelimitse/ovella tai vaikka vapaalla ollessa kaverille, kuka ko. paikassa asuu. Joten jos yksityisyyden suojan mukaan ei saa sanoa naapurin Keijolle, entisen naapurinsa Virtasen mamman asustelevan nykyisin vanhainkodin osastolla 2, niin miten ihmeessä voidaan ensi- ja turvakotienliiton ylläpitämästä keskuksesta kertoa:"Juu, asuu toi jäbä meillä. Älkää päästäkö sitä uimahalliin!"

Sinällään kohta alkaa nämä jutut naurattamaan, niin että tulee pissi pöksyyn...
-Kölnissä ahdisteltiin naisia uutena vuonna 》 niin myös Suomessa
-Suomalaiset ostavat seksiä 20,-llä Tallinnan asunnottomilta spurguilta 》Helsingissä taas alaikäisiltä turvapaikan hakijoilta
-Saksassa turvapaikanhakijat tunkevat naisten puolelle 》niin myös Haukiputaalla

Alkaa epäilyttämään median yleinen taso...
Ihan sivusta sanoisin ettei 1+1 ole koskaan 2, vaan ihan tilanteesta johtuen se on joko 1, tai 3, joskus jopa 4.

fbiagentti
Sammakkoprofessori
Viestit: 418
Liittynyt: Su Joulu 21, 2014 7:35 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja fbiagentti »

Helluby kirjoitti: Sinällään kohta alkaa nämä jutut naurattamaan, niin että tulee pissi pöksyyn...
-Kölnissä ahdisteltiin naisia uutena vuonna 》 niin myös Suomessa
-Suomalaiset ostavat seksiä 20,-llä Tallinnan asunnottomilta spurguilta 》Helsingissä taas alaikäisiltä turvapaikan hakijoilta
-Saksassa turvapaikanhakijat tunkevat naisten puolelle 》niin myös Haukiputaalla

Alkaa epäilyttämään median yleinen taso...
Juu suomalainen rasistinen media keksii omasta päästään näitä juttuja, etunenässä neonatsien hallussa oleva Sanoma-konserni :roll: Jutussa haastateltu nainen ja naisten puolella olleet pikkutytöt ovat kärsineet joukkopsykoosin aiheuttamista harhoista.

Minua on taas naurattanut aina ihmisen sinisilmäisyys ja typeryys, olemme edelleenkin vain eräänlainen apinalaji.

chadspill
Aloitteleva dekkari
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Mitä nyt taas yksi piilevä pedofiili-turvapaikanhakija vähän ahdistelee ala-asteikäisiä lapsia. Eihän siinä mitään. Kysytään toimintaohjeita kuplaotsa Husu Husseinilta.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

murur0a
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 236
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja murur0a »

Haukiputaalla varmaan juu todella hankalaa erotella vokkivihannekset paikallisista. :roll: Ei mut siis apua, miten ne tätä rrrrasissstista kieltoa valvovat?! Oisko silleen, että ählyillä ei asiaa porstuaa pidemmälle? :roll:
chadspill kirjoitti:Mitä nyt taas yksi piilevä pedofiili-turvapaikanhakija vähän ahdistelee ala-asteikäisiä lapsia. Eihän siinä mitään. Kysytään toimintaohjeita kuplaotsa Husu Husseinilta.
Husu on huolissaan ainoastaan uussuomalaisten sinällään täysin subjektiivisesta turvallisuudentunteesta; tilastot kertovat, että kantasuomalainen impivaaralainen pottunokka on kaikenlaisissa keppostelutilanteissa tavallisesti siellä huonommalla, ns. saamapuolella, mutta Husu on aina ja jatkuvasti huolestunut vain tulijoiden fiiliksistä.

Chefile
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1501
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Oliko se IL eilen, joka kertoi tarkemmin tästä. Siellä VOK:ssa kun oli pidetty kaupungin edustajan toimesta puheita ja sitä painotettu ettei tätä hyväksytä, oli meinannut tulla kähinät kun muut mamut olivat sättineet tätä tuijottajaa oikein huolella että "mitä hän noin meni tekemään!".

Että muistetaanhan taas ne mittasuhteet ja joku antoikin jo hyvän huomion Suomen mediasta! :lol: Eri juttu jos puhuttaisiin ilmiöstä, mutta nyt puhutaan yhdestä ressukasta, jota omatkin jo lyövät.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5358
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Huumorin vuoksi Ylen versio tapahtumista (kurkistelusta ja uteliaisuudesta);
http://yle.fi/uutiset/kaleva_nuorille_t ... in/8601841
Kotimaa 16.1.2016 klo 21:08

Kaleva: Nuorille turvapaikanhakijoille kahden viikon porttikielto paikalliseen uimahalliin

Haukiputaan uimahallissa on toistunut tilanne, jossa nuori turvapaikanhakija on käynyt kurkistamassa naisten suihkutiloihin. Oulun kaupungin liikuntapalvelut on ottanut asiaan tiukan kannan ja määrännyt kaikille Haukiputaan tukiasumisyksikön nuorille väliaikaisen porttikiellon.

Tukiasumisyksikössä asuva turvapaikanhakija aiheutti järkytystä Haukiputaan uimahallissa Vesi-Jatulissa. Nuori mies oli käyttäytynyt sopimattomasti menemällä naisten puolelle suihkutiloihin. Hänet poistettiin ystävineen uimahallista alkusekaannuksen jälkeen.

Sanomalehti Kalevan haastattelema Oulun kaupungin liikuntapalveluiden ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen kuvailee tekoa törkeäksi. Hän kertoo tilanteen hämmentäneen myös uimahallin työntekijät.

Teosta seurasi kahden viikon porttikielto kaikille tukiasumisyksikön 16-17-vuotiaille nuorille. Kaupungin työntekijä kävi lisäksi puhuttelemassa yksikön nuoria ja kertomassa, kuinka vakavasta asiasta oli kyse.

Naisten suihkutiloissa käyty aiemminkin

Yle kertoi kuluneella viikolla nuoren turvapaikanhakijan luvattomasta käynnistä naisten suihkutiloissa. Nuorta oli ohjeistettu ja kielletty ennen tekoa, mutta uteliaisuus oli voittanut.

Hämmennystä on aiheuttanut myös nuorten tapa liikkua isommissa ryhmissä ja katsella altaalla uivia ihmisiä. Ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen kertoi tuolloin Ylelle, että tällaiseen toimintaan puututaan työntekijöiden toimesta.

– Suomessa uimahallissa uidaan, eikä se ole tirkistelypaikka, Savolainen sanoi.

Nuoret ovat puolestaan ihmetelleet suomalaisten totista puurtamista ja tapaa uida hiki hatussa.
Kätevästi Yle jättää kertomatta turvapaikanhakijamiehen tuijottaneen naisten suihkussa alakouluikäisiä lapsia. Mutta kertoo sentään "ressukoita" olleen ainakin kaksi, ja että "ressukoille" oli kerrottu jo aikaisemmin, kuinka uimahallissa käyttäydytään.

Voin kertoa myös keski-ikäisten turvapaikanhakijamiesten harrastavan naisten tuijottamista uimahalleissa. Kuka tahansa lisääntymisikäinen nainen katsellaan tarkkaan päästä varpaisiin. Osa turvapaikanhakijamiehistä viettää mieluummin aikaa altaassa altaan vieressä käveleviä naisia tuijottaen kuin uivat. En ole nähnyt koskaan aikaisemmin uimahalleissa yhtä avointa naisten kyttäämistä.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13085
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nuo ala-asteikäiset tytöt ja se nainen kokivat muukalaispelkoa. Ei siinä sen kummallisemmasta asiasta ole kyse. Tuon pelon ja ennakkoasenteen suhteen saa tukea mm. facebookin Rasmus-ryhmästä. Sieltä saa apua myös ahdistukseen. Se taasen johtuu siitä kun Suomessa on ollut vain yksi kulttuuri ja nyt on tulossa monia muita; värikkäämpiä, rennompia, iloisempia, vanhempia...

Kuten Lännen Media syksyllä sanoi; pakolaisvirta on parasta mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen!

Kirjoittaja tosin jätti mainitsematta, että hänen ja kaltaistensa mielestä ne muut kivat ja hyvät jutut olivat; talvisota, jatkosota, kansalaissota, 90-luvun lama ja somalien saapuminen 90-luvun alussa.
- Siis kaiki tuo mihin tavalla tai toisella liittyy pakolaisuus.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

emppu
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: La Joulu 07, 2013 7:56 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja emppu »

Chefile kirjoitti:Oliko se IL eilen, joka kertoi tarkemmin tästä. Siellä VOK:ssa kun oli pidetty kaupungin edustajan toimesta puheita ja sitä painotettu ettei tätä hyväksytä, oli meinannut tulla kähinät kun muut mamut olivat sättineet tätä tuijottajaa oikein huolella että "mitä hän noin meni tekemään!".

Että muistetaanhan taas ne mittasuhteet ja joku antoikin jo hyvän huomion Suomen mediasta! :lol: Eri juttu jos puhuttaisiin ilmiöstä, mutta nyt puhutaan yhdestä ressukasta, jota omatkin jo lyövät.
Ei ole kyse yksittäisestä tapauksesta tai siitä, että olisi "vahingossa" eksytty naisten puolelle. Tehneet tätä siis aiemminkin ja siksi tehty suvaitsevainen opastuskäynti Onnelaan, siitä huolimatta tunkivat ihan tahallaan taas uudestaan naisten puolelle.

Eikä nämä "alaikäiset pojut" (eli täysi-ikäiset afgaanimiehet) sinne uimaan tule, nuorten tyttöjen tuijotteluksi menee.
Tervetuloa Jatuliin katsomaan tätä meininkiä. Suvaittaisko suomalaisilta mieslaumoilta tällainen käytös uimahallissa? Kutsuisitko heitä "ressukoiksi"?


Terv.
turvapaikanhakijoiden hyysäämiseen kyllästynyt akka Haukiputaalta

Vastaa Viestiin