Oulu: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Anti-Bini Laden
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Pe Kesä 07, 2013 8:49 pm
Paikkakunta: Pakistan
Viesti:

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Anti-Bini Laden »

Mitä helvettiä Suomessa jauhetaan siitä kuinka partalapsukaiset saadaan kotoutettua, jos kerta me joudumme muuttamaan omia perinteitä,tottumuksia ja mieltymyksiä näiden loisien takia.

Kyllä tässä vielä saadaan isompi "ratas" pyörimään, ja Suomalaisille tulee raja vastaan. Loppuu se ymmärrys näitä saastoja kohtaan.
Juuri äsken kävi ovella rimputtelemassa joku partalapsi putkikassin kanssa, josta koitti helvetin huonolla Suomella ja Englannilla myydä ilmeisesti varastettua tavaraa, koska tuotteet olivat paketissa.
No tämän asian sain hoidettua erinomaisesti ilman ZYKLON-B:tä, tulos miellytti ainekin itseäni ja naapureitani jotka tilanteen sattuivat vahingossa huomaamaan/kuulemaan, kun tämä loinen joutui pitämään jonkinlaista tuskaista ääntelyä tapaamisemme jälkeen.

En itse todellakaan näe enää muuta vaihtoehtoa, kuin RAJAT KIINNI ja sotarikolliset tappajat ulos Suomesta. Kun aletaan jo kotioville tulemaan.
Jos se ei onnistu niin, sitten ehdottomasti vaan 9mm buranaa käyttöön ja korpilaki !
" Paha asettaa tekijän mytologiseen narratiiviin joka on
epävarmuutta siedettävämpi vaihtoehto "

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5344
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ylen uutisessa taas lässytetään mitä sattuu. Mitään tilastoa ei tietenkään tehty kyselyn yhteydessä, eikä mistään anneta tarkkoja lukuja.
http://yle.fi/uutiset/kysely_uimahallei ... =leiki-uup
Kotimaa 18.1.2016 klo 18:04 | päivitetty 18.1.2016 klo 18:04

Kysely uimahalleihin: Ei vakavia häirintätapauksia – "Omat perverssit työllistävät kyllä"

Turvapaikanhakijat ovat aiheuttaneet uimahalleissa monenlaisia sekaannuksia ja pientä hankausta, mutta vakavia järjestyshäiriöitä Ylen kyselyssä ei tullut ilmi.

Turvapaikanhakijat aiheuttavat jonkin verran järjestyshäiriöitä suomalaisissa uimahalleissa, selviää Yle Uutisten vastaanottokeskusten ja hätämajoitustilojen läheisyydessä sijaitseville uimahalleille ja kylpylöille suunnatusta kyselystä. Haukiputaan kaltaisia vakavia tapauksia tietoon ei ole kuitenkaan tullut.

Yleisimmät ongelmat turvapaikanhakijataustaisten asiakkaiden kanssa ovat lähes samoja kuin suomalaisillakin. Käytetään vääränlaisia uima-asuja, mennään ne päällä saunaan tai jätetään kokonaan peseytymättä. Seksuaalista häirintääkin uimahalleissa on, mutta se ei ole yksinomaan ulkomaalaisperäistä.

Miehet eivät aina tottele vastakkaista sukupuolta

Eniten ongelmia on tullut ilmi Pietarsaaren uimahallissa, jossa maahanmuuttajataustaisten ja myös turvapaikanhakijoiden kanssa on jatkuvia hankauksia. Noin viiden viime vuoden ajan henkilökunta on kokenut tilanteen hankalaksi, ja asiaa käsitellään jokaisessa henkilökuntapalaverissa. Aivan viime aikoina ongelmat eivät ole kuitenkaan lisääntyneet.

Pietarsaaren liikuntatoimenjohtaja Tove Janssonin mukaan peseytymisongelmien lisäksi valituksia on tullut allasosastolla häiriköinnistä, lähinnä juoksemisesta ja huutamisesta. Lisäksi naiset ovat kertoneet tiukoista katseista ja silmäniskuista.

– Naistyöntekijät kertovat, etteivät miehet välttämättä tottele, kun ohjeistajana on nainen, harmittelee Jansson.

Vuokraspeedot päätyivät roskiin

Kuopion keskustan eli Niiralan uimahallissa yksittäisiä ongelmia on koettu turvapaikanhakijoiden ymmärtämättömyyden takia. Asiakaspalvelusta kerrotaan, että esimerkiksi uimahallilipun hinnasta on jouduttu käymään vääntöä. Asiakaspalvelijan kokemus on, että lippukassalla ostotilanteessa on keskusteltu kovaäänisesti ja tultu liian lähelle, vaikkakin välissä on ikkunalasi.

Suurimpana ongelmana Niiralassa pidetään kuitenkin kielivaikeuksia. Tämä on johtanut väärinymmärryksiin, kuten esimerkiksi siihen, että vuokrattu uima-asu on saattanut päätyä roskiin. Ratkaisuksi ongelmaan on laadittu arabiankielisiä toimintaohjeita, jotka asiakkaalle annetaan tarvittaessa käteen.

Siilinjärvellä sijaitsevassa Fontanellassa ohjeita on käännetty myös älypuhelimen käännösohjelmilla. Ne on todettu arkitilanteissa varsin toimiviksi.

Selfie pukutiloissa ei ole ok


Joensuun uimahalli Vesikossa älytekniikka on tuonut myös haasteita. Itseään uimalassa kuvanneet maahanmuuttajat ja turistit pakottivat hallin asettamaan kaikille asiakkaille kuvauskiellon.

– On otettu pukuhuoneselfietä. On riski, että taustalla näkyy muita ihmisiä, laitospäällikkö Pentti Ryhänen perustelee.

Ryhäsen mukaan eniten hankausta turvapaikanhakijoiden kanssa syntyy siitä, että kaikki heistä eivät suostu peseytymään toisten nähden, mikä hermostuttaa vakikävijöitä. Seksuaalista häirintää Ryhänen muistaa alkuajoilta, mutta nykyisin siihen ei tarvitse enää puuttua.

Suomalaistenkin asenteessa korjattavaa

Jyväskylän Aalto Alvarin valvomosta kerrotaan, että turvapaikanhakijoiden osalta ongelmia ei ole ollut. Valvojan mukaan "omat perverssit työllistävät kyllä", ja kevään tullen ongelma perinteisesti pahenee.

Turvapaikanhakijoita hallilla käy säännöllisesti. Ongelmia tulee lähinnä uimapuku-asiassa; ulkomaalaiset naiset pääsevät kyllä uimaan pitkissä puvuissaan, mutta se aiheuttaa kantaväestössä voimakkaita negatiivisia tunteita.

Myös Keuruun uimahallista kerrotaan, että suomalaisten asenne on usein ensisijainen ongelma. Huhuja ahdistelusta kuulee jatkuvasti, vaikka henkilökunta tällaista ei ole koskaan todistanut, eikä kukaan ole ilmoittanut henkilökohtaisesti tällaista kohdanneensa.

Yle Uutiset kysyi turvapaikanhakijoihin liittyviä kokemuksia 28 uimahallista ja kylpylästä ympäri Suomen.

Kysyimme myös, kuinka yleisiä porttikiellot uimahalleissa ovat. Monissa uimapaikoissa sellaisiin ei ole täytynyt turvautua koskaan, ja muuallakin ne olivat erittäin harvinaisia. Tähän mennessä kaikki koskivat kantasuomalaisia asiakkaita.
Pidetään mielessä, että turvapaikanhakijavyöry alkoi vasta puolisen vuotta sitten. Siinä ajassa on kuitenkin ehtinyt jo kertyä paljon kaikenlaista pientä.

"Omat perverssit työllistävät kyllä" on aika outo kommentti. Mitä tulee kantasuomalaisten saamiin porttikieltoihin, olen lukenut niiden syiden olevan mm. toisinaan liian pitkä viipyminen altaassa (yleensä halleissa on aikarajoitus, ja tätä ei ole noudatettu.) Kaikki porttikiellon saaneet eivät siten ole välttämättä "omia perverssejä." Ja tuossa uutisessahan kerrotaan porttikieltojen uimahalleihin olevan harvinaisia.

Ei henkilökunta Haukiputaallakaan aluksi uskonut tai ymmärtänyt mitään tapahtuneen. Vasta tilanteessa mukana olleen aikuisen naisen sitkeys sai henkilökunnan toimimaan. Onkohan noissa "huhuissa" ollut kyse siitä, että henkilökunta on ummistanut silmänsä ahdistelutapauksilta, tai alaikäiset eivät ole uskaltaneet kertoa ahdistelusta henkilökunnalle, koska nämä eivät ole muutenkaan puuttuneet asiaan.

Ylen uutinen antaa muutenkin oudon kuvan siitä, millaista meno suomalaisissa uimahalleissa on ollut aikaisemmin. Olen käynyt uimahalleissa ympäri Suomea kymmenien vuosien ajan, enkä ole koskaan kuullut niin vakavista tapauksista kuin Haukiputaan tapaus, tai nähnyt samanlaista naisten kyttäämistä mitä turvapaikanhakijamiehet nykyään harrastavat. Kaikenlaista on tullut nähtyä uimahalleissa (mm. kerran joku venäläisen näköinen mies muisti pukea uimahousut vasta pukuhuoneen portaikossa), mutta koskaan ei ole miehiä tai nuorukaisia mennyt tarkoituksella naisten suihkun puolelle.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6874
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Verovaroin ylläpidettävä Yle limboaa jälleen, vaikka se ei enää olisi mahdollista.

Aina kun nämä rajojen ulkopuolelta tulleet partalapset keksivät jonkun uuden keppostelun niin viemärilaitos Yle tekee heti verrokin suomalaisista.
Näyttää ollen äänekkäänä myös tässä Helsingin asemalla tapahtuneesta, tuomalla jonkun 60 luvun jutun missä Ylen toimittaja esiintyy lähinnä ilotyttönä ja ehdotuksia tulee. Tuohon aikaan asemalla notkui juurikin toimettomia ilotyttöjä, ja näköjään Ylen toimittajia, vai ovatko yksi ja sama. Todennäköisesti.

Ja kun partalapset raiskaa, niin tunnin päästä Yle kertoo kuinka suomalaiset raiskaa, unohtaen että partalapset viimeisen kirjanpidon mukaan raiskaa 17 kertaa useammin kuin kantaväestö. Viimeisintä seurantaa ei ole saatavana viime syksystä vuoden loppuun. Ja tuskin tuleekaan julki koskaan.
Täällä tänään, missä huomenna?

Rubiskreebeli
Matlock
Viestit: 777
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Heitetään tähän keskusteluun oma lusikka soppaan. Itse harrastan uintia ja uimahalleissa tulee oleskeltua ja näin on vuosia ollut. Omat havaintoni poikkeavasta käytöksestä suomalaisten osalta ovat hyvin minimaalisia.

Joskus homot ovat hakeneet seuraa johon uimahalli ei mielestäni ole sovelias paikka vaikkakin toiminta muuten ihan ok. Vanhempien miesten löylykäytös on usein ala-arvoista ja uintisääntöjä he eivät usein kunnioita. Joskus kun kävin vuoden verran uimassa lounasaikaan törmäsin ilmiöön, jossa mclarenin varikkotiimin jäseniä saapui paikalle hoitamaan aamutoimiaan. He eivät uineet, eivätkä saunoneet vaan suihkuttelivat ja ajoivat partansa.

Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän heput ovat nöyriä ja hiljaisia pukuhuoneessa ja suihkutilassa, mutta uinti ei heitä useinkaan kiinnosta vaan nimenomaan altaassa istuskelu vähintään kahden porukassa. Sieltä sitten tiiraillaan naisia. Somalit taasen tulevat paikalle oikeasti uimaan ja peseytymään, eikä heidän käytöksessään ole koskaan ollut mitään huomautettavaa.

Chefile
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1501
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Täällä meillä vielä 2000-luvun alussa luki uimahallin miesten pukuhuoneen puolella "Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ilmoitetaan aina poliisille" tms. Saattoi olla muistutettiin lapussa myös koskettamisen olevan kiellettyä. Ja kuulopuheiden perusteella nämä muistutukset olivat nimenomaan tarkoitettu niille vanhoille patuille, jotka mahojensa kanssa röllöttivät suihkutilojen käytävillä.

Komppaan edellistä, arabit ja lähi-idän miehet monesti notkuvat altaan päässä naisia katsellen täälläkin päin.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

Avatar
Scruffy
Scooby Doo
Viestit: 646
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Itse muistan tällaisen tapauksen kun itä-suomessa avattiin eräs kylpylä 90-luvulla ja siellä oli turkkilainen sauna. Eli siis sellainen höyryhuone joka näin omasta näkökulmasta ei ollut saunaa nähnytkään. Jokatapauksessa tällaisiin olin törmännyt aiemminkin muualla ja niiden erikoisuus oli se että sinne pääsi sekä miesten- että naistenpuolelta ja siellä sitten kökötettiin sulassa sovussa molemmat sukupuolet samalla orrella. Mitään strategisia paikkoja oli aivan turha yrittää tiirailla. Sen verta huono oli näkyvyys.

Kävin siellä sitten joku aika myöhemmin uudestaan ja tähän höyrysaunaan oli sillä aikaa ilmestynyt seinä miesten- ja naisten puolen väliin. Paikalliset osasivat kertoa että tällainen tasa-arvoisuus oli ollut liikaa joillekin paikallisille ukkeleille jotka eivät sitten osannneet pitää näppejään kurissa.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.

Avatar
Crystal
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 5:09 pm
Paikkakunta: Korvessa

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Crystal »

Tuolla, tässä ketjussa, luki aiemmin: "...jonkun palvelematta jättäminen tai eriarvoiseen asemaan asettaminen etnisen alkuperän vuoksi on tuomittavaa."

Niin niin, mutta kun tässä ei nyt ollut kyse siitä etnisestä alkuperästä, vaan sopimattomasta käyttäytymisestä! Itsekin ahdistelua kokeneena voin sanoa, että on varmasti ollut pelottava tilanne. Pikkutyttöjä ihan käy sääliksi. Asun tavallaan kahdessa paikassa opiskelujen takia. Opiskelupaikkakunnallani ei näy mamuja laisinkaan, joten siellä uskallan vielä uimahallissa käydä. Muualla en enää.
Teki niin tai näin, aina väärinpäin.

mielivalta
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Su Syys 27, 2015 3:41 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja mielivalta »

Lienee tuo "omat perverssit aiheuttavat häiriöitä" YLE:n vasemmalle kallellaan olevan toimittajan omaa fantasiointia. Kyllähän YLE olisi selvittänyt, että montako rikosilmoitusta näistä Suomen omista perversseistä on tehty, jos näin olisi. Tai sitten nämä "omat perverssit" ovatkin näitä uussuomalaisia suojavärityksellä(?)

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1241
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Eräs kaverini käy säännöllisesti uimassa Helsinkiläisessä uimahallissa. Väitti, että siellä on ihan yleinen ilmiö että homoseksuellit miehet tulevat suihkuun puoliheijarin kanssa vartavasten katselemaan muiden miesten alastomia vartaloita.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13074
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Naisten suihkutiloihin uimahallissa mennyt turvapaikanhakijamies pyytää anteeksi

Oulun Haukiputaan kaupunginosassa sijaitsevassa Vesi-Jatulissa naisten puolella kahteen otteeseen tahallaan käynyt turvapaikanhakijanuori ymmärtää tekonsa vakavuuden ja haluaa pyytää anteeksi.
...
Hän on lähestynyt uimahallin henkilökunnan välityksellä suihkutiloissa tapahtumahetkellä ollutta ja asian esille nostanutta naista.

Nainen on kuitenkin ilmoittanut, ettei halua kohdata nuorta miestä uudelleen.

...

YLE

Uimahalligate on loppuun käsitelty. Hajaantukaa.

Jäi pohdituttamaan tuossa uutisessa se, että nainen ei halunnut enää kohdata nuorta miestä uudelleen. Varmaan sen miehen ihonvärin, kulttuurin tai uskonnon vuoksi...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Ulrike
Sammakkoprofessori
Viestit: 483
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2014 9:34 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Ulrike »

Doctor Lecter kirjoitti:Jäi pohdituttamaan tuossa uutisessa se, että nainen ei halunnut enää kohdata nuorta miestä uudelleen. Varmaan sen miehen ihonvärin, kulttuurin tai uskonnon vuoksi...
Eikös siellä pitänyt olla alaikäisiä tyttöjä, eikä mitään naista?

disposal
Wallander
Viestit: 1007
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja disposal »

Ulrike kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:Jäi pohdituttamaan tuossa uutisessa se, että nainen ei halunnut enää kohdata nuorta miestä uudelleen. Varmaan sen miehen ihonvärin, kulttuurin tai uskonnon vuoksi...
Eikös siellä pitänyt olla alaikäisiä tyttöjä, eikä mitään naista?
Kuten uutisessa kerrottiin suihkutiloissa oli lapsien lisäksi täysi-ikäinen nainen.

chadspill
Aloitteleva dekkari
Viestit: 536
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Ulrike kirjoitti:Eikös siellä pitänyt olla alaikäisiä tyttöjä, eikä mitään naista?
Yksi aikuinen nainen ja loput ala-asteikäisiä tyttöjä. Kannattaisi lukea tarkemmin ennen kuin alat räkyttämään. Sehän sanotaan aivan selvästi uutisessa.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...

emppu
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: La Joulu 07, 2013 7:56 pm

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja emppu »

Doctor Lecter kirjoitti:Naisten suihkutiloihin uimahallissa mennyt turvapaikanhakijamies pyytää anteeksi

Oulun Haukiputaan kaupunginosassa sijaitsevassa Vesi-Jatulissa naisten puolella kahteen otteeseen tahallaan käynyt turvapaikanhakijanuori ymmärtää tekonsa vakavuuden ja haluaa pyytää anteeksi.
...
Hän on lähestynyt uimahallin henkilökunnan välityksellä suihkutiloissa tapahtumahetkellä ollutta ja asian esille nostanutta naista.

Nainen on kuitenkin ilmoittanut, ettei halua kohdata nuorta miestä uudelleen.

...

YLE

Uimahalligate on loppuun käsitelty. Hajaantukaa.

Jäi pohdituttamaan tuossa uutisessa se, että nainen ei halunnut enää kohdata nuorta miestä uudelleen. Varmaan sen miehen ihonvärin, kulttuurin tai uskonnon vuoksi...
Kuka haluaa kohdata ahdistelijansa uudelleen?

Eikä asia ole loppuun käsitelty. Koska nämä afgaanimiehet saavat taas käyttäytyä tuolla uimahallissa miten lystäävät ilman sen kummempia seuraamuksia. Heille on annettu siihen nyt ihan kaupungin taholta lupa, kunhan vähän vihreiden valtuutettu ensin itki heidän puolestaan.

Viesti on selvä: Suomessa voit ahdistella naisia ja lapsia yleisillä paikoilla, kunhan sanot jälkeen päin "anteeksi".

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13074
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies tunkeutui naisten pesuhuoneeseen uimahallissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

emppu kirjoitti:Kuka haluaa kohdata ahdistelijansa uudelleen?


Olisihan tuo kohtaaminen ollut hieno kädenojennus. Selkeä signaali siitä että me välitämme, me arvostamme pitkää ja raskasta matkaasi Suomeen, me ymmärrämme sinua, olemme samanlaisia ja samanarvoisia. Häpeämme sitä, että elämme täällä yltäkylläisyydessä täysin vatsoin kun samaan aikaan sinä, sukulaisesi ja miljoonat muut riutuvat ankeissa oloissa vailla tulevaisuutta. Miten iloinen olenkaan, että olet päässyt Suomeen ja tuskin maltamme odottaa perheesi saapumista.

Nyt kahdesti erehtynyt koki tulleensa syrkityksi sukupuolensa, ihonvärinsä ja mm. maahanmuuttajataustaisuutensa takia. Mitähän hän suomalaisista nyt ajattelee...?
emppu kirjoitti:Viesti on selvä: Suomessa voit ahdistella naisia ja lapsia yleisillä paikoilla, kunhan sanot jälkeen päin "anteeksi".
Luterilainen yhteiskuntamme perustuu anteeksiantamiseen. Posken kääntämiseen kerta toisensa jälkeen. Ei ihme, että ollaan ja eletään naama turvoksissa. Tai sitten se johtuu alkkoholin runsaasta käytöstä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin