Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » To Marras 15, 2018 12:02 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mai ... is/7164774
Maineikkaan tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan, osa vielä alaikäisiä – "Haki autolla kotiinsa, harrastettiin seksiä ja vei pois"

Maineikkaassa tanssikoulu StepUpissa aina viime vuoteen asti opettanut miesopettaja on lähennellyt oppilaitaan vuosien ajan 2010-luvulla, kertovat koulun entiset oppilaat STT:lle. Poliisi epäilee STT:n tietojen mukaan opettajaa myös yhden oppilaansa pitkään kestäneestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Opettaja sai potkut noin vuosi sitten.

Pääkaupunkiseudulla toimiva StepUp tunnetaan muun muassa Skene-musikaaleista, joissa esiintyy nuoria 16-vuotiaista aikuisiin.

STT haastatteli 12 StepUpin ex-oppilasta, jotka ovat olleet mukana miesopettajan vetämissä musikaaleissa 2010-luvulla. Puolet oli nähnyt tai kokenut lähentelyä ja loput muuta opettajan epäasiallista käytöstä.

Ensi-illoissa ja muissa juhlissa miesopettaja joi oppilaiden mukaan reippaasti. Hän yritti humalassa myös suudella, kertovat kaksi lähentely-yrityksen kohteeksi joutunutta naista sekä näyttelijä Chike Ohanwe.

–  Juhlien pikkutunneilla hän tanssitti ja yritti suudella, pyristelin aika äkkiä pois. Tilanne oli absurdi, kertoo yksi lähennellyistä naisista, joka oli tuolloin alaikäinen.

Opettaja ei kommentoinut asiaa STT:lle.

Pyysi leirimatkalla huoneeseensa

Opettajalla oli myös koulun ulkopuolinen, yli kaksi vuotta kestänyt seksisuhde itseään huomattavasti nuoremman oppilaan kanssa. Suhteen alkaessa oppilas oli 17, ja poliisi epäilee STT:n tietojen mukaan asiassa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Opettaja haki autolla kotiinsa, harrastettiin seksiä ja opettaja vei pois, kertoo Emilia kokemuksistaan suhteen alkuvaiheessa.

Emilia ja muut jutussa etunimellä esiintyvät ex-oppilaat eivät esiinny jutussa oikeilla nimillään, koska eivät halua tulla tunnistetuksi asian yhteydessä.

–  Fyysisyys suhteessa oli aluksi hirveän ahdistavaa, Emilia sanoo.

Kyseessä on vasta rikosepäily, ja syyttäjä päättää, eteneekö juttu oikeuteen. STT kertoo tapauksesta, koska kyse on nuorille suunnatusta harrastustoiminnasta, jossa opettaja on merkittävässä valta-asemassa oppilaisiin nähden.

Miesopettaja on myös yrittänyt saada ainakin kahtena eri musikaaliproduktion viikonloppuleirillä oppilaita sänkyyn kanssaan.

Molemmissa tapauksissa mies pyysi oppilaansa huoneeseensa kahden, kosketteli ja suuteli tai yritti suudella, naiset kertovat. Toinen naisista oli alaikäinen, toinen täysi-ikäinen.

"Huhuja ei saa levitellä"

Entisten oppilaiden mukaan StepUpin hallituksen puheenjohtaja Marco Bjurström on ollut tietoinen ainakin osasta tapauksista.

Toinen leirikeskuksessa lähennellyistä, Anna, meni Bjurströmin puheille viime vuoden keväällä. Bjurström kysyi Annan mukaan, haluaako tämä, että ”toimenpiteisiin ryhdytään”.

Annaa hävetti ja hän syytti itseään opettajalle mahdollisesti tulevista seuraamuksista, joten hän vastasi, ettei halua. Opettaja itse oli jo aiemmin taivutellut Annaa olemaan hiljaa, jotta hän ei saa potkuja, ja ettei ”hänen koko elämänsä mene pilalle”.

Jo vuosia ennen Emilian tapausta, vuonna 2012 esitetyn musikaalin harjoituksissa, Bjurström kävi pitämässä pitkän, tiukan puheen siitä, että huhuja miesopettajan suhteesta oppilaaseen ei saa levitellä koulun ulkopuolella, kolme paikalla ollutta kertoo.

–  Marco tuli kertomaan, että on liikkunut huhua oppilaiden keskuudessa, että opettaja olisi käynyt romanttisessa mielessä treffeillä jonkun meidän opiskelijan kanssa. Hän paasasi, kuinka vaarallista on huhujen levittäminen, sanoo paikalla ollut Chike Ohanwe.

Bjurström ei kommentoi tapauksia

Bjurströmin itsensä mukaan hän on puhunut 90-luvulta asti koululla säännöllisesti kaikkien yksityisyydensuojan kunnioittamisen tärkeydestä, koska produktioissa on ollut paljon julkisuuden henkilöitä.

–  Puheenvuoroihin kaudella 2011–  2012 ei liittynyt epäilyjä kenenkään yhteisömme jäsenen, kuten opettajan epäasiallisesta käytöksestä, vaan ne ovat olleet osa pidempää jatkumoa, puhelinhaastattelusta kieltäytynyt Bjurström kirjoittaa sähköpostissa.

Kysymykseen siitä, onko hän tiennyt jutussa mainituista asioista, hän ei vastannut, vaan viestitti, ettei voi osapuolten oikeusturvan ja yksityisyydensuojan vuoksi ottaa yksittäiseen tapaukseen kantaa. Bjurströmin mukaan StepUpilla on nollatoleranssi kaikenlaiselle epäasialliselle toiminnalle.

Viime vuonna Emilia vei asiansa poliisille ja kertoi siitä koululle, minkä jälkeen opettaja sai potkut. Asianajajan avustuksella Emilia sai StepUpilta takaisin vanhempiensa maksamat tuhansien eurojen lukukausimaksut.

Palautusten taustalla on STT:n tietojen mukaan se, että StepUp luotti Emilian kertomukseen suhteesta eikä voinut hyväksyä suhdetta.

StepUpin toimitusjohtaja Tiina Kaivola kieltäytyi haastattelusta viitaten Bjurströmin kommentteihin.
Onkohan tästä rikosprosessia käynnistetty? Ainakin siviilioikeudessa on jo tapausta puitu.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja TieD » To Marras 15, 2018 5:23 pm

"–  Marco tuli kertomaan, että on liikkunut huhua oppilaiden keskuudessa, että opettaja olisi käynyt romanttisessa mielessä treffeillä jonkun meidän opiskelijan kanssa. Hän paasasi, kuinka vaarallista on huhujen levittäminen,"

"Toinen leirikeskuksessa lähennellyistä, Anna, meni Bjurströmin puheille viime vuoden keväällä. Bjurström kysyi Annan mukaan, haluaako tämä, että ”toimenpiteisiin ryhdytään”."

No johan siinäkin on SAAMATON NAHJUS, toivottavasti osaa edes hävetä luimisteluaan.
Ei kait tuossa tilanteessa KUULU kysyä että haluaako että toimenpiteisiin ryhdytään?
Vaan kyllähän toimenpiteisiin pitää ryhtyä asap.

Pää pensaaseen vaan.
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

metallikukko
Sammakkoprofessori
Viestit: 498
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja metallikukko » To Marras 15, 2018 6:54 pm

Itse sivusta seuraamissani "ahdistelutapauksissa" uhri on ollut huomattavan ylipainoinen ja kärsinyt mielenterveysongelmista ja "ahdistelu" on niinikään juolahtanut mieleen vuosien päästä..

Saattaahan kyseessä olla myös torjutun kosto opettajalle?

Permit_Denied
Alibin kestotilaaja
Viestit: 305
Liittynyt: Ma Kesä 01, 2015 8:56 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja Permit_Denied » To Marras 15, 2018 7:35 pm

Kylläpä pistää vihaksi erityisesti tuo Marco Bjurströmin käytös. Haistakoon paska! Luulisi että kaikenlainen seksuaalirikollisten hyssyttely alkaisi pikkuhiljaa loppumaan tässä maassa, se kun ainoastaan enabloi näiden paskiaisten toimintaa.
metallikukko kirjoitti:
Saattaahan kyseessä olla myös torjutun kosto opettajalle?
Ties vaikka kyseessä olisi juutalaisten pankkiirien salaliitto :shock:

Avatar
TieD
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 237
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja TieD » To Marras 15, 2018 9:55 pm

metallikukko kirjoitti:Itse sivusta seuraamissani "ahdistelutapauksissa" uhri on ollut huomattavan ylipainoinen ja kärsinyt mielenterveysongelmista ja "ahdistelu" on niinikään juolahtanut mieleen vuosien päästä..

Saattaahan kyseessä olla myös torjutun kosto opettajalle?
"STT haastatteli 12 StepUpin ex-oppilasta, jotka ovat olleet mukana miesopettajan vetämissä musikaaleissa 2010-luvulla. Puolet oli nähnyt tai kokenut lähentelyä ja loput muuta opettajan epäasiallista käytöstä......."

-Tuosta puuttuu kyllä ta-vu-vii-vat mutta kyllä sen silti lukemaan pystyy, kun oikein pinnistää. Vai mitä?
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Avatar
Lassie
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2715
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja Lassie » Pe Marras 16, 2018 3:25 am

Häpeällistä toimimattomuutta, vaientamiskulttuuria ja edesvastuutonta oppilaidensa turvallisuudesta huolehtimattomuutta Bjurströmiltä. Maine maton alle.

Ikävää. Mikä on Suomen suosikkijulkimoilla, kun on kaikki pullat uunissa ja ihanaa, sitten kustaan setti. Sillanpää, Hirvis, Bjurssi, mitä vielä, en ihmettelisi etteikö kohta Jaajo päätyisi otsikoihin - menee niin hyvin, että pakko pistää ryssintä tulille.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Ke Marras 21, 2018 2:03 pm

Lassie kirjoitti:Mikä on Suomen suosikkijulkimoilla, kun on kaikki pullat uunissa ja ihanaa, sitten kustaan setti. Sillanpää, Hirvis, Bjurssi, mitä vielä, en ihmettelisi etteikö kohta Jaajo päätyisi otsikoihin - menee niin hyvin, että pakko pistää ryssintä tulille.
Tuntuu olevan Suomessa julkisuuden henkilöillä tyyppivikana tuo kusen kohahtaminen päähän. Kun vähän aikaa on iso media lellinyt, niin sitten kuvitellaan, että nyt ollaakin niitä kuuluisia "herroja" ja täällähän saa tehdä ihan mitä vaan.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

lumiaura
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: La Joulu 15, 2012 11:30 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja lumiaura » Pe Marras 23, 2018 7:32 am

Archiven sivuilta vaan arvailemaan. Suominimistä päätellen tämä vain peruspuutteessa ollut huonon kotikasvatuksen saanut limaläjä.

https://web.archive.org/web/20120608050 ... /opettajat

Joutsenlaulu
Alibin kestotilaaja
Viestit: 301
Liittynyt: Ke Marras 14, 2012 11:07 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja Joutsenlaulu » Pe Marras 23, 2018 4:02 pm

lumiaura kirjoitti:Archiven sivuilta vaan arvailemaan. Suominimistä päätellen tämä vain peruspuutteessa ollut huonon kotikasvatuksen saanut limaläjä.

https://web.archive.org/web/20120608050 ... /opettajat
Kolme on lähtenyt: Heiskanen, Reuter ja Sarajärvi.

Joku viitseliäs voi kaivella työhistoriaa.

Berlin
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 922
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja Berlin » Ma Marras 26, 2018 12:27 pm

En tiedä, onko tyyppi joku yllämainituista. Mutta niistä nimistä selvisi, että Reuter ollut vasta alle vuoden StepUpissa, Heiskanen 5 vuotta ja Sarajärvi 15 vuotta
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6419
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » La Touko 23, 2020 9:25 pm

Käräjille ensi viikolla.
MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mai ... la/7828236

Maineikkaan tanssikoulun ex-opettajaa syytetään hyväksikäytöstä – kosketteli ja suuteli oppilaitaan viikonloppuleireillä

Tanssikoulun entiset oppilaat kertoivat STT:lle toissa vuonna opettajan lähentelystä.

Pääkaupunkiseudulla toimivan tanssikoulu StepUpin entistä opettajaa syytetään käräjillä oppilaansa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asian käsittelyn on määrä alkaa tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Hyväksikäyttö on STT:n tietojen mukaan jatkunut yli kaksi vuotta vuoteen 2017. Oppilas oli epäillyn hyväksikäytön alkaessa alaikäinen.

Nykyisin 41-vuotias mies ei opeta enää tanssikoulussa. STT kertoi marraskuussa 2018, että kyseinen opettaja oli lähennellyt useita oppilaitaan 2010-luvulla ja poliisi tutkii yhtä opettajan ja oppilaan välistä suhdetta seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Epäillyn hyväksikäytön uhri kertoi tuolloin STT:lle suhteen alkuvaiheesta siten, että opettaja haki autolla kotiinsa, harrastettiin seksiä ja opettaja vei pois. Hän kertoi fyysisyyden suhteessa olleen aluksi todella ahdistavaa.

Suojaikäraja on Suomessa 16 vuotta, mutta 17-vuotiaan kohdalla voi olla kyse seksuaalisesta hyväksikäytöstä esimerkiksi silloin, kun opettaja käyttää asemaansa hyväksi seksisuhteessa.

Lähentelyä leireillä ja ensi-illoissa

STT haastatteli juttuunsa 12 StepUpin ex-oppilasta, jotka ovat olleet mukana miesopettajan vetämissä musikaaleissa 2010-luvulla. Puolet oli nähnyt tai kokenut lähentelyä ja loput muuta opettajan epäasiallista käytöstä.

Entiset oppilaat kertoivat muun muassa, että miesopettaja oli yrittänyt saada ainakin kahdella eri musikaaliproduktion viikonloppuleirillä oppilaita sänkyyn kanssaan. Molemmissa tapauksissa mies pyysi oppilaansa huoneeseensa kahden kesken, kosketteli ja suuteli tai yritti suudella. Toinen naisista oli alaikäinen, toinen täysi-ikäinen. Molemmat pakenivat paikalta.

Musikaalien ensi-illoissa ja loppukaronkoissa miesopettaja joi oppilaiden mukaan runsaasti ja yritti suudella oppilaitaan.

Opettaja ei tuolloin kommentoinut asiaa STT:lle.

Entisten oppilaiden mukaan StepUpin hallituksen puheenjohtaja Marco Bjurström oli ainakin joiltakin osin tietoinen opettajan epäasiallisesta toiminnasta. Bjurström ei kommentoinut tuolloin STT:lle, tiesikö hän asiasta ja jos tiesi, mitä hän tiesi.

Opettaja sai potkut vuonna 2017, kun epäillyn seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoi asiasta koululle ja vei jutun poliisille.

StepUp on maineikas pääkaupunkiseudulla toimiva tanssikoulu. Se on tunnettu muun muassa Skene-musikaaleistaan, joissa esiintyy nuoria 16-vuotiaista aikuisiin.

koronakarkuri
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Touko 18, 2020 7:35 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja koronakarkuri » La Touko 23, 2020 10:05 pm

metallikukko kirjoitti:
To Marras 15, 2018 6:54 pm
Itse sivusta seuraamissani "ahdistelutapauksissa" uhri on ollut huomattavan ylipainoinen ja kärsinyt mielenterveysongelmista ja "ahdistelu" on niinikään juolahtanut mieleen vuosien päästä..

Saattaahan kyseessä olla myös torjutun kosto opettajalle?
Tossa on kuitenkin useampia tapauksia, että ei oo vaan sana sanaa vastaan ni kyllä tässä uskoisin näitä oppilaita. Ja jossain tommosessa rikkaiden tanssikoulussa varmaan kaikilla tytöillä simpsakka kroppa :roll:

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2171
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Tanssikoulu StepUpin opettaja lähenteli oppilaitaan

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Su Touko 24, 2020 11:45 am

Köyhien tanssikoulussa sitten vähän pullukampaa?

Vastaa Viestiin