Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Seksitreffeille rujo loppu: Vanha mies ilmestyi etuajassa, kävi käsiksi ja raiskasi

Eilen klo 23:35

Nainen oli kertonut seksitreffipalstalla seksuaalisista mieltymyksistään. Se saattoi oikeuden mukaan vähentää raiskaajan syyllisyyttä.
Treffeille tullut mies kävi saman tien käsiksi uhriinsa ja raiskasi tämän. Kuvituskuva.

Parikymppinen nainen tapasi alle kolmekymppiseksi olettamansa miehen tunnetulla suomalaisella seksisivustolla. Nainen esiintyi nimimerkillä. Hän oli kuitenkin laittanut itsestään kuvia rinnat paljaana.

Myös mies esiintyi sivulla paljasrintaisena. Hän oli puolestaan rajannut kuvastaan pään pois.
Kävi heti käsiksi

Nainen ja mies alkoivat pitää yhteyttä toisiinsa. Keskustelut liittyivät seksiin. Nainen kertoi muun muassa pitävänsä ”kovista otteista”.

Noin viikon yhteydenpidon jälkeen he sopivat treffit naisen asunnon parkkipaikalle. Nainen halusi näin varmistaa, että hän pääsisi tarvittaessa pois paikalta. Hän myös kertoi miehelle, ettei suostu seksiin ensi tapaamisella.

Mies kuitenkin ilmaantui naisen asunnolle ennen sovittua aikaa. Nainen oli juuri tullut suihkusta. Hänellä oli yllään vain toppi ja pikkuhousut, kun mies tuli ovelle. Nainen järkyttyi, kun sisään tulikin pari-kolmekymppisen sijasta ”vanha”, viisissäkymmenissä ollut mies.

Tulija ei aikaillut. Hän kävi heti naiseen käsiksi, repi topin tämän yltä ja tarttui uhria rinnoista. Hän työnsi naisen makuuhuoneeseen ja kohdisti tähän lukuisin eri tavoin seksuaalista väkivaltaa. Nainen yritti turhaan anoa miestä lopettamaan. Myöskään rimpuilu ei auttanut, kun mies lopulta raiskasi hänet.

Seksitausta vaikutti

Nainen oli syvästi järkyttynyt. Häntä särki niin, ettei voinut kunnolla istua. Myös päänahka oli arka hiusten repimisen jäljiltä. Hän itki sohvalla pitkään ennen kuin soitti hätäkeskukseen.

Kuulusteluissa mies myönsi tavanneensa naisen ja harrastaneensa seksiä tämän kanssa. Mies kuitenkin väitti, että kaikki oli tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Käräjäoikeudessa miestä syytettiin raiskauksesta. Oikeus arvioi, että lääkärinlausunnot samoin kuin muukin näyttö tukivat naisen kertomusta. Oikeus huomautti, että syytetyllä puolestaan ei ollut esittää uskottavaa vaihtoehtoista kertomusta.

Rangaistusta mitattaessa oikeus kuitenkin arvioi, että osapuolten tapaaminen seksisivustolla sekä se, mitä nainen oli miehelle kertonut seksuaalisista mieltymyksistään ja sivuston kautta tapaamistaan muista miehistä, saattoi ”vähäisessä määrin vähentää hänen (raiskaajan) syyllisyyttään”.

Oikeus kuitenkin muistutti, että kyseinen tieto ei poistanut miehen velvollisuutta selvittää naisen suostumusta seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Ehdollinen tuomio

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1966 syntyneen miehen vuoden ja kymmenen kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänelle määrättiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Uhrilleen mies määrättiin maksamaan 6000 euroa korvauksena henkisistä kärsimyksistä.

Raiskaus tapahtui maaliskuussa 2016 Lapinjärvellä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden vasta antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
Ihan uskomaton tuomio taas. Ehdollista ja ykp:tä. Valehdellut ikänsä, selvittänyt osoitteen ja nainut väkivalloin. Eikai sillä missä ihmiset tapaavat pitäisi olla tuomion kannalta merkitystä? Pitäähän huorallekkin maksaa, ei voi vaan ottaa.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2923
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja dazu »

^En kyllä näe tässä teossa mitään alentavia seikkoja. Tuomari taas todennut vaan, että naisen saa raiskata, kun se on täys huora, koska on ollut seksitreffisivustolla ja harrastanut miesten kanssa seksiä.
Vaikka nainen olisikin täysi huora, niin tosiasia on, että tämän raiskauksen tekijä toimi saalistajamaisesti ja hän on osoittanut olevansa erittäin psykopaattinen ja erittäin vaarallinen. Verrattavissa Jukka Lindholmiin.
Toivon mukaan tämä tekijä tunkeutuu seuraavaksi tämän tuomarin vaimon, siskon, tai tyttölapsen kotiin ja syö tältä uhriltaan maksan sen jälkeen, kun on maannut ruumiin. Tuomari voi sen jälkeen todeta, että sai tappaa, koska uhri oli täysi huora, koska ei ole todisteita, että olisi vastustanut tekoa riittävällä intensiteetillä.

Itselläni on kokemusta naisista jotka valehtelevat ikänsä. Luulet meneväsi treffeille itseä 5-vuotta nuoremman naisen kanssa, niin vastassa onkin 5-vuotta itseä vanhempi nainen. Sitten vaaditaan lisäksi rahaa. Kyllä näitä paskoja on netti täynnä ja tämä oli taas yksi osoitus siitä.
Valitettavasti vaan Suomea ja Suomen oikeuslaitosta hallitsee raiskaajien puolue -tyyppinen illuminaatti, joka on päättänyt olla puuttumatta internettiä koskevaan lainsäädäntöön, jotta raiskaajien toiminta netin kautta olisi mahdollisimman ongelmatonta ja, joka on päättänyt oikeuttaa näiden teot oikeuskäsittelyissä.
Ei ole tämänkään tapauksen tuomarin paikka työelämässä, eikä edes yhteiskunnassa, vaan hänen kuuluisi olla jossain suossa luoti päässä ja hänen omaisuuden kuuluisi olla valtion hallussa. Mutta ymmärtäähän tätä tuomiota siinä mielessä, että tuomari on varmaan kokenut jotain sielunveljeyttä tämän raiskaajan kanssa, koska samaan tapaan, kuin tämä raiskaaja kusetti tätä naista, niin tämä tuomari on kusettanut Suomen yhteiskuntaa.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2923
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Niin, eli sinä yhdyt tässä tämän tuomarin näkemykseen, että teko oli oikeutettu ja, että mies vain hyvää hyvyyttään raiskasi kevytkenkäisen naisen?
Älkää nyt olko naiiveja. Tässä on mies alusta asti huijannut naista ja lopulta vielä raiskannut. Luultavasti miehellä on juuri ollut saalistajan silmää sen suhteen, että on valikoinut tarkoituksella tällaisen seksitreffi-naisen, jotta voi sitten a) vedota naiseen, että "itsehän seksiä hait" b) vedota tuomariin, että "seksiä harrastettiin yhteisymmärryksessä, seksiähän se nainen sieltä haki" c) vedota tuomariin, että "seksistä juteltiin".
Mielestäni teko menee luokkaan tuntematon vs. tuntematon -treffiraiskaus, mistä oman näkemykseni mukaan minimi olisi penetraation tapahtuessa 2 vuotta ehdotonta, mistä puolet istutaan. Tässä tapauksessa kohtuullinen rangaistus olisi ehkä 4-vuotta vankeutta, josta puolet istutaan. Teon vakavuutta pahentaa huijaaminen ja asuntoon tunkeutuminen. Toivottavasti nainen valittaa hoviin.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
John Kimble
Axel Foley
Viestit: 2103
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1966 syntyneen miehen vuoden ja kymmenen kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänelle määrättiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua.
Ja samaan aikaan oikeusministeri Häkkänen vaatii vaalilupauksissaan kovempia tuomioita.

Mistä saataisiin kovempia tuomareita?

Tämäkin nilkki voi muuten jatkaa raiskausuraansa rauhassa kun ei kuvaa eikä nimeäkään ole julkaistu. Luultavasti naapuritkaan eivät tiedä seinän takana asuavan väkivaltaisen raiskaajan.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Bohemian Rhapsody
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody »

Oikeastaan tulisi muistaa aina yksi asia.Älä koskaan sovi tuntemattoman kanssa treffejä kotiisi ja sovitusta poikkeavia ei varmaankaan kannata päästää edes sisään muutoinkaan.
Tässä maailmassa on niin paljon huijattu esiintymällä toisena kuin on. Nettimaailman mahdollisuuksia.
OT..Tuo "vanha mies" vähän huvitti, sikäli liiottelua, nykymittapuussa keski-ikäinen.
Mortui vivos docent

Avatar
poikani
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5460
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja poikani »

Bohemian Rhapsody kirjoitti:Oikeastaan tulisi muistaa aina yksi asia.Älä koskaan sovi tuntemattoman kanssa treffejä kotiisi ja sovitusta poikkeavia ei varmaankaan kannata päästää edes sisään muutoinkaan.
Neuvo on varmasti hyvä, mutta lähteväthän naiset ravintolastakin mukaan suunnilleen tervehtimisen jälkeen. Jos eivät niin tekisi, aika monta parisuhdetta olisi tässä maassa jäänyt muodostumatta ja lasta syntymättä.
Bohemian Rhapsody kirjoitti:Tässä maailmassa on niin paljon huijattu esiintymällä toisena kuin on. Nettimaailman mahdollisuuksia.
Kasvotusten tutustumisessa, pikaisessakin, tietysti voi suurin piirtein varmistua toisen ulkonäöstä, mutta nimi, rikoshistoria, siviilisääty, ammatti, koulutus, ystäväpiiri, mahdollinen väkivaltaisuus, ym. jäävät useimmilta selvittämättä. Toinenhan voi valehdella niin hyvin kuin osaa.

Lisäksi netin kautta tavattaessa saalistaja lienee helpompi saada myöhemmin kiinni, kuin baaritiskillä tavattu mies.
????? ?? ??????.

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5149
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja damfin »

En tiedä onko oikeus saanut nähdäkseen osapuolten viestihistoriaa josta olisi tarkemmin nähty mitä on viestitelty, mutta entä jos siellä onkin nainen viestitellyt esimerkiksi näin: "suurin fantasiani on se että mies ilmestyy kutsumatta ovelleni ja ottaa minut estelyistä huolimatta väkisin, kovat otteet kiihottaa minua" ja sitten seuraavissa viesteissä onkin jo sovittu treffeistä, eikö tuossa muka olisi lieventävää seikkaa?

Juuri näissä "kovat otteet" ja raiskaus fantasioissa on se ongelma että jos niitä kertoillaan niin sen jälkeen toisen osapuolen on hyvin vaikea tietää milloin toinen on estelyissä tosissaan ja milloin vain esittää, ellei etukäteen ole sovittu mitään turvasanaa tai sen kaltaista.
Lisäksi tässä tapauksessa ihmetyttää että jos treffit sovittiin parkkipaikalle niin kuinka mies löysi tiensä oikean asunnon ovelle ellei neito ollut oikeaa ovea kertonut, ja kuinka sopivasti nainen juuri silloin tuli avaamaan ovea yllään pelkkä toppi ja pikkuhousut vai onko se jotenkin yleinen tapa avata ovi tuntemattomalle?
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

aga
Axel Foley
Viestit: 2407
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja aga »

Nainenhan sai juuri mitä halusi, tosin tekijän ikä poikkesi. Kovin ottein suoritetun panon. "Yhyy, en halunnutkaan vaikka sanoinkin niin ja hain seuraa" Ei olisi ollut kovin väärin vaikkei panomies olisi saanut lainkaan rangaistusta.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2728
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

aga kirjoitti:Nainenhan sai juuri mitä halusi, tosin tekijän ikä poikkesi. Kovin ottein suoritetun panon. "Yhyy, en halunnutkaan vaikka sanoinkin niin ja hain seuraa" Ei olisi ollut kovin väärin vaikkei panomies olisi saanut lainkaan rangaistusta.
Sellainen incel-mielipide sieltä. :lol:

Kyllähän sitä pitää raiskata saada, jos nainen hakee seuraa.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Unhola
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 7:50 pm

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Unhola »

Jos nainen on erikseen kertonut, että ei halua seksiä ensi tapaamisella, niin siitä osaa tyhmempikin mies päätellä, että nainen ei todennäköisesti anna heti.

Hurja
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: To Tammi 28, 2016 8:44 am

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Hurja »

Täällä taitaa olla nuorekasta väkeä kirjoittelemassa, kun reilu 50.n jo vanhaksi todettu :)

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Unhola kirjoitti:Jos nainen on erikseen kertonut, että ei halua seksiä ensi tapaamisella, niin siitä osaa tyhmempikin mies päätellä, että nainen ei todennäköisesti anna heti.
Niinpä! Ja halunnut nähdä yleisellä paikalla vieläpä.

Valitettavasti esim. damfin, bohemian rhapsody, bundy ja poikani eivät ymmärrä lukemaansa!
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5149
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja damfin »

DemlaMinfo kirjoitti:
Unhola kirjoitti:Jos nainen on erikseen kertonut, että ei halua seksiä ensi tapaamisella, niin siitä osaa tyhmempikin mies päätellä, että nainen ei todennäköisesti anna heti.
Niinpä! Ja halunnut nähdä yleisellä paikalla vieläpä.

Valitettavasti esim. damfin, bohemian rhapsody, bundy ja poikani eivät ymmärrä lukemaansa!
Vänkkää vänkkää jos siltä tuntuu :mrgreen:
Mutta kuten sanoin, tuon uutisen perusteella meillä ei ole tarkempaa tietoa viestittelyn sisällöstä, oikeudella ehkä jotain tarkempaa tietoa on ollut näin todetakseen:
Nainen oli kertonut seksitreffipalstalla seksuaalisista mieltymyksistään. Se saattoi oikeuden mukaan vähentää raiskaajan syyllisyyttä.
Voihan se toki olla että sinulla on vaikeuksia ymmärtää tuon lauseen sisältöä koska keskityt pelkästään siihen mihin haluat keskittyä.

Ja edelleen jää avoimeksi se seikka että jos nainen itseään suojellakseen sopi tapaamisen yleiselle paikalle, niin kuinka mies löysi naisen asunnolle ja miksi nainen päästi miehen sisään jos miehen ovelle ilmestyminen oli täydellinen yllätys.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Päätyyköhän juttu hovioikeuteen? Toivottavasti, olisi hyvä saada tapaukselle uusi ratkaisu ja selvitys, katsotaanko sielläkin tuomioon vaikuttavaksi alentavat seikat.

Vaikka nainen olisi kertonut fantasioista ja haluista kovempaan käsittelyyn, pitäisi oikeusoppineidenkin tietää fantasioiden ja todellisuuden ero. Eri tyylein tapahtuva seksi vaatii myös suostumuksen, kovemmatkaan otteet ei tarkoita vastoin yhteisymmärrystä ja rajoja.

Aihetta on tutkittu, esimerkiksi n. 30-50% naisista esiintyvät "raiskausfantasiat" eivät vastaa todellisen raiskaamisen haluamista - ne ovat subjektin turvallisesti hallittavissa olevaa muunneltua fiktiota (onko termi raiskaaminen edes käypää) ja niissä on tutkimusten mukaan kyse intohimon ja mielikuvituksen koettamisesta ilman sairaalloisen väkivallan kokemista, lisäksi psykologisesti kyse syyllisyyden siirtämisestä kun laitetaan toinen ottamaan kuin myös sillä leikittelystä, että haluttu mies haluaisi suunnattomasti kohdetta ja tämä sitten antautuu seksiin, joka fantasiassa onkin ihanaa. Naisilla on toisaalta uutisoitu myös olevan fantasiaa toisin päin, että he ottaisivat miehen vastoin tahtoa. Myös miehillä on raportoitu olevan fantasiaa, jossa nainen ottaisi heidät, kuin raiskaisi, toisaalta fantasioita ottamisestakin.

On olemassa myös suostumuksellista roolileikkiä, jossa osapuolet leikkivät ottamista. Näihinkin varmasti liittyy suostumuksen kunnioittaminen, jos jompikumpi sanoo seis taikka turvasanan, mennään sen mukaan. Ei ole verrattavissa oikeaan raiskaustilanteeseen, kuten eivät fantasiatkaan. Se on jonkinlaista muunneltua fiktiota, ei liity raiskaamiseen eikä kerro ihmisten oikeasti kannattavan seksuaalirikollisuutta.

Aihe on niin väärinymmärrettävissä, ettei fantasioista kannata mennä sanomaan julkisesti eikä ihmisille, joilla ei kykyä ymmärtää rajoja. Kirjoitan yleisellä tasolla. Selvyydeksi varmaan sanottava etten halua rikoksia, en ole seksiasiantuntija, enkä sano omista fantasioista mitään eikä ylläoleva liity minuun.

Tapauksessa nainen on ilmaissut, ettei halua seksiä 1.kerralla. Nainen on myös vastustanut miehen päällekäymistä, mies on kaiken järjen mukaan käsittänyt että nainen EI halua seksiä mutta mies on vastoin naisen tahtoa mennyt hänet raiskaamaan.

Kyseenalaisella treffisivustolla tuntemattomien kanssa treffien sopiminen on riskikästä, fantasioiden kertominen vieraille on riskikästä, mutta eivät ne mitenkään oikeuta raiskaamaan. Oikeusoppineet käräjäoikeudessä eivät vaikuta käsittävän fantasioiden ja todellisuudessa tapahtuvan tahtotilan ja rikollisuuden erillisyyttä. Toivottavasti keissi menisi ratkaistavaksi ylempiin asteisiin.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Vanha mies ilmestyi kotiovelle ja raiskasi väkivalloin

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

damfin kirjoitti: Ja edelleen jää avoimeksi se seikka että jos nainen itseään suojellakseen sopi tapaamisen yleiselle paikalle, niin kuinka mies löysi naisen asunnolle ja miksi nainen päästi miehen sisään jos miehen ovelle ilmestyminen oli täydellinen yllätys.
1.) Puhelinnumeron perusteella numerotiedustelusta? sähköpostissa näkyvän nimen perusteella? noin kaksi mainitakseni.

2.) Normaalit ihmiset yleensä avaavat oven, jos kelloa soitetaan. Ei ihminen oleta, että siellä oven takana on raiskaaja, väkivaltarikollinen, tai murhaaja. Ja 99,99999% tapauksista ei olekkaan. Eletään Suomessa.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Vastaa Viestiin