17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan - ehdollista vankeutta

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan - ehdollista vankeutta

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Kesä 18, 2019 6:11 pm

17-vuotias poika raiskasi päihtyneen 15-vuotiaan tytön Espoossa, oikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen

Oikeuden mukaan poika syyllistyi raiskaukseen nuorena henkilönä ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön nuorena henkilönä.

Julkaistu: 18.6. 14:23 , Päivitetty: 18.6. 14:47

NUORTEN illanvietto Espoossa johti raiskaukseen vappuaattona 2017.

17-vuotias helsinkiläinen nuori mies oli tuolloin sukupuoliyhteydessä päihtyneen 15-vuotiaan tytön kanssa vastoin tämän tahtoa. Sekä käräjäoikeus että hovioikeus katsoivat, että mies syyllistyi raiskaukseen nuorena henkilönä ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön nuorena henkilönä.

NELJÄ iältään 14–17-vuotiasta nuorta, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa, oli ollut vappuaattona Helsingin Kampissa ostamassa vapputavaraa, minkä jälkeen he lähtivät yhden nuoren kotiin Espooseen.

15-vuotias tyttö kertoi oikeudessa, että hän oli juonut kyseisenä päivänä alkoholia eikä hänellä juuri ollut muistikuvia vapputavaroiden oston jälkeen.

Asunnolla tyttö oli havahtunut siihen, että joku oli hänen päällään. 15-vuotias tyttö oli luullut ensin, että häneen takaapäin sukupuoliyhteydessä oleva henkilö oli seurueen pojista toinen, 15-vuotias, joka sillä hetkellä oli hänen poikaystävänsä. Tyttö kertoi oikeudessa, että kun hän tajusi, kuka siinä oli, hän sanoi ”lopeta, mä en halua”.

17-VUOTIAAN pojan kertomus tapahtumista ei pysynyt oikeudenkäynnin eri vaiheissa samanlaisena. Välillä hän kielsi, välillä myönsi olleensa sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa.

Tytön mukaan yhdyntä ei ollut tapahtunut yhteisymmärryksessä ja hän oli kertonut tilanteesta heti paikalla olleelle poikaystävälleen ja tyttökaverilleen, joita oikeus kuuli todistajina.

Tyttö oli kertonut teosta noin kuukauden kuluttua Lastenklinikan lääkärille ollessaan siellä hoidettavana alkoholimyrkytyksen vuoksi. Lastenklinikan lääkäri oli ottanut yhteyttä poliisiin.

Tätä ennen poliisi oli ollut yhteydessä asianomistajan äitiin kertoen tämän tyttäreen kohdistuvasta raiskausrikosepäilystä, koska 17-vuotias oli muutaman päivän päässä tapahtumista käynyt Helsingissä poliisiauton luona puhumassa, että häntä häntä syytetään raiskauksesta.

NUORET kertoivat nauttineensa alkoholia vappuaattona. 15-vuotiaan tytön mukaan 17-vuotias ei ollut päihtynyt kuten muut. Oikeus katsoo jääneen näyttämättä, että vastaaja olisi ollut selvin päin, mikä voisi lisätä teon moitittavuutta.

Oikeuden mukaan vastaaja on kuitenkin käyttänyt hyväksi asianomistajan puolustuskyvytöntä tilaa ja ollut sukupuoliyhteydessä tämän kanssa. Asianomistaja on ollut 15-vuotias, joten ankaroittamisperuste täyttyy.

POIKA sai tuomion nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta ja nuorena henkilönä tehdystä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Yhteisrangaistus teoista on yksi vuosi ja yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta.

Ehdollisen vankeuden tehosteeksi syyllinen tuomittiin valvontaan yhden vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi. Rangaistus määrättiin noudattaen lievennettyä rangaistusasteikkoa, koska vastaaja on tehnyt rikokset alle 18-vuotiaana.

Tekijä määrättiin maksamaan asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä 4 000 euroa korkoineen.

17-vuotias vaati hovioikeudessa, että syyte ja korvausvaatimukset hylätään. Toissijaisesti hän vaati vähemmän vakavaa tuomiota ja rangaistuksen alentamista. Helsingin hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut tuomiota vaan hyväksyi käräjäoikeuden näytönarvioinnin ja sen antaman ratkaisun.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006146667.html

Otsikkoa asemoitu
-NILS-

MrDarcy
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: To Loka 16, 2014 12:27 am

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja MrDarcy » Ti Kesä 18, 2019 6:31 pm

Oikeus katsoo jääneen näyttämättä, että vastaaja olisi ollut selvin päin, mikä voisi lisätä teon moitittavuutta.
Ymmärsinköhän nyt ihan oikein? Oikeus on sitä mieltä, että jos alaikäinen raiskaa kännissä, niin se ei ole niin moitittavaa kuin vastaava selvinpäin. Eikö alaikäisten juopottelun pitäisi tehdä asiasta vieläkin moitittavampi!

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ti Kesä 18, 2019 6:54 pm

MrDarcy kirjoitti:
Oikeus katsoo jääneen näyttämättä, että vastaaja olisi ollut selvin päin, mikä voisi lisätä teon moitittavuutta.
Ymmärsinköhän nyt ihan oikein? Oikeus on sitä mieltä, että jos alaikäinen raiskaa kännissä, niin se ei ole niin moitittavaa kuin vastaava selvinpäin. Eikö alaikäisten juopottelun pitäisi tehdä asiasta vieläkin moitittavampi!
Et oikein ymmärrä lukemaasi. Kyse on siitä, että jos känninen alaikäinen raiskaa tiedottoman alaikäisen niin se on vähemmän tuomittavaa kuin, että tekisi saman täysin selvinpäin tiedottomalle. Tottakai näin, koska alkoholi vähentää kontrollia, varsinkin ala-ikäisillä, jotka eivät ole siihen vielä tottuneet.

Avatar
Shemale Sonja
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2019 8:32 am
Paikkakunta: Kokkola

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja Shemale Sonja » Ti Kesä 18, 2019 7:24 pm

Eiks noi alkoholit ja muut huumeet ole K-18 tavaraa?

Mut joo. Vitun törkeetä kuitenkin ja ihan pirun yleistä!

Mua niin vituttaa, et 11 vuotta sitten näin tämmösen tapauksen puhelimen kautta tapahtuneen ja se oli mun kaverin kämppis, joka koitti olla just sellanen vitun lipevä macho naisia kohtaan, bodas ja urheili, eli ihan perus yliopisto-opiskelija sillä hetkellä kun raiskaus oli tapahtunut, niin uhri oli 15-16v, saatto olla 16v mut kyl se silti on lapsen törkeä hyväksi käyttö ja törkeä raiskaus useammankin, kuin yhden toimesta.

Juotiin kaljaa sohvalla kaverin omassa soluasunnon huoneessa, niin tää macho, joka itsd olisilloin 21, kutem itsekin tuli siihen sohvalle meidän väliin. Siin siis oli n. 30cm tilaa ka tää kiilaa siihen väkisi ja jaloil ja kyljillä oikfin sillee helkkarin leveen asennon otti ja sitten se neeopatti otti kännykkänsä ja halus näyttää, ku oli saanu pillua. Katottiin sit kaverin kaa sitä kuvaa ja siin oli alaston nuori tytsy sammuneena ja pillu paljaana ja tän neron kyrpä oli sen pillun pääl ja ottanu sit siit kuvan viel. Sil oli siin myös toinen kaveei ollu ja vaikka tofisteita di kuvassa näkynyt yhdynnästä, niin olivat kuitdnkin kertomansa mukaan kumpiki nainu sitä tyttöä pilluun. Ja kubassa ei ollut myöskään korsua sdn munansa pääl, joten joo. Se viel haltioissaan kerto siit ja ootti varmaan, et sanottas dttä vittu sä oot äijä, mut oltiin molemmat silleen, et mitä vittua tää just näytti meille, niin sitten alkokin tyyppi vakavammaksi kun ei ylistetty tekoa ja kdhtas todeta, et tditä di vissiin naiset kiinnosta. Ois pitäny sanoo et joo di sammuneiden pikkityttljen raiskailu oikein kahddn miehen voimin... Mut oltii vaa vidl kaverin kaa dt mitä vittu ja sit se käveli omaan huoneeseensa.

Vastaavaa kertoi myls miesystäväni eri paikkakunnalla tapahtuneen kun hän seukkas ekan muijansa kaa, joka oli kuulemma ihan seko. Se sen eka muija jonka takia mdnetti rakastuneenctyhmyyttä luottarit, mut hoiti nd nopeeta sit kuntoon ku toi o sellanen mikä hoitaa velvollisuutensa mukisematta, dikä jää rypee itsesäälis. Tää sen ex ja joku sen exän naispuolinen kaveri kävi aina erääs sekakäyttäjien porukois ja sekoilivat jonkun niiden asunnol aina. Oli tää mieheno dxä naispuolisen kavdrin kaa ollu siel kerran taas ja oli tämä kaveri sit sammunu ni sitä oli kaikki jätlät käyneet raiskaa vuoron perään. 3 tai 4 ja ku tää sammunu heräs jactajus dt se o raiskattu ni ei ollut edes moksiskaan ollut, koska siel saicryypätä ja välil jotai muutakin pilleriä napostella ja varmaan piriäkin nuuskata vitosen setelilcjos kellää sellasta oli, ku rahat meni miesporukalla juhlimiseen ja ollu varmaan kivaakin kun on saanu esittää suurta pornotähteä sammuneen tdinin kaa. Nää oli muuten ns. sellasta uusnatsihenkistä porukkaa nää miehet, että ei ollu somalialaisia neekereitä nyt sit kuiteskaa.

Näit on kuullu paljonki tapahtuneen, mut dn oo livdnä ollu sellasta todistamassa ja helvetin hyvä juttu, koska mä meen sellaseen adrenaliinirushiin jos nään jotakin hyvin hyvin pahaa tehtävän heikommalle ihmiselle, että mä vaan hyökkään ja hakkaan niin paljon ku lähtee. No onks se miehekästä sit. No mua di midgisyys kiinnosta, mutta kyllä tuossa tilanteessa tekijä ansaitsisi niin pahasti runtua, että mielellään pysyvät ja hyvin vakavat vammat johonkin ruumiinosaan olisi kiva saada aiheutettua, niin muistais sit loppu elämänsä, et kannattiko. Kyl niin vituttaa tollaset kudipäät ja ihan sama mullecminkä värinen mut nää joukkoraiskaukset oli suomalaisten paljasjalkaisten Oulun ja Haukiputaan jengiä. Ja onpa kumma kun ei tuu ilmi. Mut mua vituttaa että en ees tajunnu et se kuva mitä katottiin ku se macho tuli sdn luurisa kaa ldijuu et vittu onko toi ees mahollista, mut ku on oppinu taas vähän tätä elämää niin kyllähän se on ihsn arkea täs maas. Enää di hyödytä poliisille raportoida ja nimdäkään en varmasti sano kun saisin syytteen "törkeästä kunnianloukkauksesta" kun kuvaa ei enää ole. Raportoikaa te mun puolesta jos näätte raiskauksen kiljubileissä tai missä nyt juhlitte, ku ite en sitä tajunnu tehdä. :/

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1267
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ti Kesä 18, 2019 9:06 pm

Marokonsoturi kirjoitti:
MrDarcy kirjoitti:
Oikeus katsoo jääneen näyttämättä, että vastaaja olisi ollut selvin päin, mikä voisi lisätä teon moitittavuutta.
Ymmärsinköhän nyt ihan oikein? Oikeus on sitä mieltä, että jos alaikäinen raiskaa kännissä, niin se ei ole niin moitittavaa kuin vastaava selvinpäin. Eikö alaikäisten juopottelun pitäisi tehdä asiasta vieläkin moitittavampi!
Et oikein ymmärrä lukemaasi. Kyse on siitä, että jos känninen alaikäinen raiskaa tiedottoman alaikäisen niin se on vähemmän tuomittavaa kuin, että tekisi saman täysin selvinpäin tiedottomalle. Tottakai näin, koska alkoholi vähentää kontrollia, varsinkin ala-ikäisillä, jotka eivät ole siihen vielä tottuneet.
Ei todellakaan näin. Itse aiheutettujen sekavuustilojen ei todellakaan kuulu vähentää rangaistavuutta. Eikä se sitä onneksi tuomioistuimissa yleensä teekään.

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1911
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ti Kesä 18, 2019 9:14 pm

Ei todellakaan ole alkoholi lieventämisperuste kuin vasemmistopopulistien unelmissa.

Pistää silmään teon ajankohta: yli kaksi vuotta sitten. Kyllä on hidasta käydä oikeutta näitä mamuraiskaajia vastaan.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Kikki Hiiri
Scooby Doo
Viestit: 612
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri » Ti Kesä 18, 2019 11:54 pm

Villeri kirjoitti: Ei todellakaan näin. Itse aiheutettujen sekavuustilojen ei todellakaan kuulu vähentää rangaistavuutta. Eikä se sitä onneksi tuomioistuimissa yleensä teekään.
Mutta valitettavan usein se on lieventävä tekijä. On myös tapauksia jossa lieventämistä on sovellettu kuolemantapauksessa koska uhri oli päihdeongelmainen eikä voitu poissulkea kuolemansyyn ja päihteiden mahdollista yhteyttä.
Ajappa selvänä joku hengiltä versus kännissä rattiin ja päälle, kummasta veikkaat tulevan pienemmän tuomion?
Everything in the world is either a potato or not a potato

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1644
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ke Kesä 19, 2019 12:18 am

Jos alaikäisellä ei tiedetä olevan heikkouksia päihteisiin, niin miksi ikärajaa käytetään lainkaan?

Kyllä vain, päihteiden vaikutuksen alaisena katsotaan alentuneesti syyntakeiseksi ihan syystäkin, vaikka jotkut jeesusfanit muuta toivoisivatkin.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1911
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ke Kesä 19, 2019 2:36 am

Edelleenkään alkoholi ei ole lieventävä tekijä tuomiota oikeudessa annettaessa, vaikka jotkut farkkuliivijengien irokeesi-takatukkapäät ja kikkivät hiiret muuta toivoisivatkin.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Avatar
Villeri
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1267
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ke Kesä 19, 2019 8:47 am

meitzi kirjoitti:Jos alaikäisellä ei tiedetä olevan heikkouksia päihteisiin, niin miksi ikärajaa käytetään lainkaan?

Kyllä vain, päihteiden vaikutuksen alaisena katsotaan alentuneesti syyntakeiseksi ihan syystäkin, vaikka jotkut jeesusfanit muuta toivoisivatkin.
Kun Riku-Petteri kaatoi viinaa naamaansa ja siinä kävi sitten niin yllättäen, että poika tuli känniin ja tempaisi kirveen Erkin päähän, niin kuolemantuottamus se on korkeintaan, kun yllättäen kontrolli petti. Ei ihminen ole vastuussa toiminnastaan, jos oma toiminta sisältää päihteitä. Vitun lässyhumanistit.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1872
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ke Kesä 19, 2019 3:07 pm

Villeri kirjoitti: Kun Riku-Petteri kaatoi viinaa naamaansa ja siinä kävi sitten niin yllättäen, että poika tuli känniin ja tempaisi kirveen Erkin päähän, niin kuolemantuottamus se on korkeintaan, kun yllättäen kontrolli petti. Ei ihminen ole vastuussa toiminnastaan, jos oma toiminta sisältää päihteitä. Vitun lässyhumanistit.
Varsin suuri osa henkirikoksista Suomessa tehdään alkoholin/päihteiden vaikutuksen alaisena. Nämä ovat kaikki täysin turhia kuolemantapauksia, joista vain pieni osa olisi realisoitunut, jos alkoholia ei olisi saatavilla, tai päihdeongelmaiset pääsisivät hoitoon sen sijaan, että lääkäri antaa reseptin pillereihin, joita sitten vedetään sekaisin viinan kanssa, koska ei päihdeongelma parane pillereillä.

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1644
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ke Kesä 19, 2019 4:28 pm

Villeri kirjoitti:
meitzi kirjoitti:Jos alaikäisellä ei tiedetä olevan heikkouksia päihteisiin, niin miksi ikärajaa käytetään lainkaan?

Kyllä vain, päihteiden vaikutuksen alaisena katsotaan alentuneesti syyntakeiseksi ihan syystäkin, vaikka jotkut jeesusfanit muuta toivoisivatkin.
Kun Riku-Petteri kaatoi viinaa naamaansa ja siinä kävi sitten niin yllättäen, että poika tuli känniin ja tempaisi kirveen Erkin päähän, niin kuolemantuottamus se on korkeintaan, kun yllättäen kontrolli petti. Ei ihminen ole vastuussa toiminnastaan, jos oma toiminta sisältää päihteitä. Vitun lässyhumanistit.
Jos riku-petteri on alaikäinen, niin sillä on jotain merkitystä tuomion mittaa pohdittaessa, mutta ei toivottavasti sentään rikosnimikkeeseen. Riku-Petterille viinaa ostaneella on melkoinen moraalinen vastuu asiassa. Alaikäiseen alkoholi vaikuttaa hieman eri tavalla, ja siksihän sitä ei alaikäisille saisi luovuttaakaan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2180
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ke Kesä 19, 2019 4:55 pm

Miten se vaikuttaa ihan eri tavalla? Jos henkilö 18v ja 1 päivä ja toinen 16v ja 180 päivää, niin miten alkoholin vaikutus eroaa näillä?

Tiukkameno
Neuvoja-Jack
Viestit: 261
Liittynyt: Ti Maalis 05, 2019 3:39 pm

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja Tiukkameno » Ke Kesä 19, 2019 4:58 pm

No, tulipa juotua alkoholia alaikäisenä enkä ketään raiskannut myös täysi-ikäisenä olen juonut alkoholia, en ole raiskannut ketään. Mitäpä kommentoit tuohon.

Avatar
meitzi
Lovejoy
Viestit: 1644
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 17-vuotias raiskasi 15-vuotiaan, ehdollista

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ke Kesä 19, 2019 6:00 pm

ReissuLasse kirjoitti:Miten se vaikuttaa ihan eri tavalla? Jos henkilö 18v ja 1 päivä ja toinen 16v ja 180 päivää, niin miten alkoholin vaikutus eroaa näillä?
Raja on laitettava jonnekin. Toiset ei kestä viinaa sekoamatta vielä 18-vuotiaanakaan ja toiset kestävät sitä keskimääräistä aikuista paremmin jo 17-vuotiaana. Oikeudenkäynnissä ei voida kuitenkaan lähteä siitä, että juotetaan se alaikäinen kunnon känniin ja arvioidaan harkintakykyä sitten, joten on nähty parhaaksi valita joku päivämäärä ja vaikkei se olekaan täydellinen, niin ehkä sitten parempi kuin vaihtoehdot.
Tiukkameno kirjoitti:No, tulipa juotua alkoholia alaikäisenä enkä ketään raiskannut myös täysi-ikäisenä olen juonut alkoholia, en ole raiskannut ketään. Mitäpä kommentoit tuohon.
No mitäpä tuohon pitäisi kommentoida... jos kehuja kaipaat, niin hieno mies olit, pidättäydyit raiskaamasta.

Minäkin join alaikäisenä, kohtalaisen paljonkin kerralla. En raiskannut tai tappanut ketään, mutta tein joitain vähemmän tyhmiä juttuja, joita en halua luetella ja joita en olisi tehnyt edes millaisessakaan kännissä aikuisena.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Vastaa Viestiin