Pahamaineinen pedofiilisivusto suljettiin – lapsia pelastettu ja yli 300 pidätetty

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

JosefMengele

Pahamaineinen pedofiilisivusto suljettiin – lapsia pelastettu ja yli 300 pidätetty

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Ke Loka 16, 2019 6:39 pm

Pidätykset tehtiin kymmenissä eri maissa Etelä-Koreasta käsin toimineen verkkosivuston sulkemisen jälkeen.


Britannian poliisi kertoo poikkeuksellisen laajan kansainvälisen tutkinnan johtaneen 337 pedofiiliepäillyn pidättämiseen. Uutistoimisto AFP:n mukaan pidätyksiä on tehty 38 maassa.

Järjestäytynyttä rikollisuutta ja ihmiskauppaa Britanniassa tutkiva National Crime Agency kuvailee nyt paljastunutta hyväksikäyttöverkostoa yhdeksi kaikkien aikojen pahimmista.

NCA:n mukaan pidätykset tehtiin sen jälkeen, kun viranomaiset olivat sulkeneet Etelä-Koreasta käsin toimineen pimeän verkon sivuston. Sen mukaan sivustolla käytiin kauppaa lasten seksuaalisella hyväksikäytöllä käyttämällä maksuvälineenä kryptovaluuttaa.

Welcome To Video -niminen pedofiilisivusto suljettiin maaliskuussa 2018. Viranomaisten mukaan sivustolla oli kaikkiaan yli 250 000 videota.

Uutistoimisto Reutersin mukaan pidätyksistä kertoivat keskiviikkona myös amerikkalaisviranomaiset, joiden mukaan pidätettyjä olisi kaikkiaan 338. Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan tutkimuksen seurauksena onnistuttiin pelastamaan ainakin 23 alaikäistä, joita hyväksikäytettiin sivustoa varten Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Espanjassa.

Pidätyksiä on ministeriön mukaan tehty Yhdysvaltojen ja Britannian lisäksi Etelä-Koreassa, Saksassa, Saudi-Arabiassa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, Tshekissä, Kanadassa, Irlannissa, Espanjassa, Brasiliassa ja Australiassa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006275391.html

acp
Alibin satunnaislukija
Viestit: 104
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Pahamaineinen pedofiilisivusto suljettiin – lapsia pelastettu ja yli 300 pidätetty

Viesti Kirjoittaja acp » To Loka 17, 2019 12:29 am

Yli 300 ihmistä 38 eri maassa on pidätetty osallistumisesta lasten hyväksikäyttömateriaalin levittämiseen, kertoo muun muassa Yhdysvaltain oikeusministeriö ja Britannian kansallinen rikosvirasto (NCA).


Viranomaisten mukaan henkilöt osallistuivat lapsipornon levittämiseen pimeässä verkossa toimivalla markkinasivustolla. Viranomaiset kuvailevat markkinasivustoa sulkemishetkellä maailman laajimmaksi lasten hyväksikäyttömateriaalin markkinapaikaksi.

Welcome To Video -sivusto toimi rikostutkijoiden mukaan Etelä-Koreassa, ja se sisälsi yli 250 000 videota, jotka sisälsivät rikollista materiaalia. Sivuston käyttäjät olivat ladanneet videoita yli miljoona kertaa. Sivusto on jo poistettu käytöstä.

Rikostutkijat muun muassa Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Saksassa yhdistivät voimansa ja saivat selville sivuston ylläpitäjän, eteläkorealaisen 23-vuotiaan Jong Woo Sonin. Hänet pidätettiin Etelä-Koreassa ja luettiin syytteet Yhdysvalloissa.

Muita pidätettyjä on tällä hetkellä yhteensä 337, ja he ovat kotoisin 38 eri maasta, kuten muun muassa Britanniasta, Yhdysvalloista, Saksasta, Espanjasta, Irlannista, Saudi-Arabiasta ja Tšekistä.

NCA kertoo, että pidätyksiä on tehty myös Suomessa.

– Pimeän verkon sivustot, jotka tienaavat lasten hyväksikäytöllä, ovat yksi kaikista häpeällisimmistä ja tuomittavimmista rikollisuuden muodoista, lausui apulaisoikeuskansleri Brian A. Benczkowski Yhdysvaltain oikeusministeriön tiedotteessa.

Ensimmäiset pidätykset tapauksessa tehtiin jo toissa vuonna. Britanniassa seitsemän tekijää on jo tuomittu.

Esimerkiksi yksi tekijöistä tuomittiin 22 vuoden vankeuteen Britanniassa viisivuotiaan pojan raiskauksesta ja kolmevuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä videolla. Video hyväksikäytöstä oli ladattu sivustolle.

Toinen tuomittiin 25 vuoden vankeuteen 137 seksuaalisesta hyväksikäytöstä verkossa, kuten rohkaisemisesta lapsen raiskaamiseen ja vauvan hyväksikäytöstä.
"He eivät ole niin piilossa kuin luulevat"

Viranomaisten mukaan pedofiilit maksoivat sivustolla tarjolla olevasta hyväksikäyttömateriaalista kryptovaluutta bitcoineilla.

Viranomaiset jäljittivät sivuston kautta tehtyjä kryptovaluuttamaksuja, ja saivat lopulta paikannettua palvelimen fyysisen sijainnin Etelä-Koreaan, josta myös Son paikannettiin.

Samoilla tekniikoilla tutkijat onnistuivat jäljittämään myös sivuston käyttäjien tekemiä maksuja.
Viranomaisten mukaan tapaus osoittaa, miten laajalle levinnyttä, monimutkaista ja yleistä lasten hyväksikäyttörikokset nykyään ovat.

Se kuitenkin myös osoittaa, että viranomaisilla on resursseja ja taitoa jäljittää rikoksentekijöitä myös pimeästä verkosta. Tutkijat riemuitsivat tulosten olevan merkittäviä myös tuleville rikostutkinnoille, joissa selvitetään pimeässä verkossa tapahtuvaa lasten hyväksikäyttöä.

– He [pedofiilit] eivät ole niin piilossa kuin luulevat, eivätkä he ole niin suojassa kuin luulevat, Britannian rikosviraston tutkinnanjohtaja Nikki Holland sanoo.

Viranomaiset yrittävät jäljittää rikoksista syntyneiden varojen nykyistä olinpaikkaa, aikomuksenaan maksaa ne korvauksina rikosten uhreille.
KRP: Ei liity Suomen hyväksikäyttövyyhteen, joka menossa käräjille

Pidätykset eivät liity paljon Suomessa esillä olleeseen vyyhtiin, jossa on tuotettu väkivaltaista lasten hyväksikäyttömateriaalia Suomessa, kertoo keskusrikospoliisi (KRP) STT:lle.

Tässä paljon esillä olleessa jutussa on nostettu syytteet neljää miestä vastaan. Ringillä oli KRP:n mukaan kuusi 6–15-vuotiasta poikauhria.

Suomessa tuotetun materiaalin lisäksi epäillyt olivat KRP:n mukaan tuoneet Suomeen suuria määriä lasten hyväksikäyttöä kuvaavaa materiaalia.

Vyyhden tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Springare ei tunne Yhdysvaltojen ja Britannian pidätysvyyhteä, mutta arvioi, että kyse on todennäköisesti siitä, että Suomen poliisi on avustanut kiinniotossa ja luovuttanut kiinniotetut toisen maan viranomaisille.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yli ... #gs.a2cfos


"ovat yksi kaikista häpeällisimmistä ja tuomittavimmista rikollisuuden muodoista, lausui apulaisoikeuskansleri Brian A. Benczkowski"

Ei Suomen oikeuden mukaan. Täällä saa samasta rikoksesta ehdollista :x

Fire
Alibin kestotilaaja
Viestit: 326
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Pahamaineinen pedofiilisivusto suljettiin – lapsia pelastettu ja yli 300 pidätetty

Viesti Kirjoittaja Fire » To Loka 17, 2019 2:52 am

On se jännä homma kun tämä Etelä-Korea on se "hyvä Korea" median ja poliitikkojen mielestä. Sitten siellä kuitenkin ylläpidetään maailmanlaajuisia pedofiilisivustoja. Vai olisiko tämä juuri se syy miksi se on median ja poliitikkojen suosikki? Media ja poliitkot saavat "vastapalveluksia" kunhan kehuvat julkisuudessa.
"SKP perusti samoihin aikoihin Terijoen hallituksen jonka avustuksella Neuvostoliitto aloitti Talvisodan Suomea vastaan. SKP (Suomen Kommunistinen Puolue) on Suomen hallituksessa olevan Vasemmistoliiton edeltäjä."

Vastaa Viestiin