Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

JosefMengele

Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Ke Loka 23, 2019 5:50 pm

Syyttäjä katsoi, että rikos oli aiheuttanut erikoista vahinkoa tytön miestä kohtaan tunteman luottamuksen vuoksi.

-Tyttö joutui isäpuolensa hyväksikäyttämäksi liki vuoden ajan.
-Seksuaalitekojen aikaan tyttö oli 12–13 vuoden ikäinen.
-Miehen teot alkoivat paljastua tytön puhuttua tapahtumista sosiaalityöntekijälle.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut 37-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yli kolmen vuoden vankeuteen sekä 20 000 euron kärsimyskorvaukseen.

Äidin avomies asui tytön perheen kanssa samassa taloudessa, jossa seksuaaliteot tapahtuivat noin vuoden aikana.

Tyttö alkoi kertoa isäpuolen seksuaaliteoista perhekeskuksessa sosiaalityöntekijälle syksyllä 2017.

Poliisi aloitti asiassa tutkinnan, ja tytön kuulusteluissa kolmen kuukauden aikana hänen kertomuksensa tapahtumista pysyivät oleellisilta osiltaan muuttumattomana.

Syyttäjä katsoi, että rikos oli aiheuttanut lapselle erityistä vahinkoa tytön miestä kohtaan tunteman erityisen luottamuksen vuoksi. Teot ovat olleet syyttäjän mukaan omiaan myös vahingoittamaan lapsen kehitystä.

Vastaajana ollut mies kiisti kaikki teot ja piti tytön kertomuksia valheellisina. Mies oli myös yrittänyt estää tyttöä paljastamatta seksuaalitekoja.

Vahingoittanut kehitystä
Päijät-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että vastaaja on ollut noin vuoden aikana useita kertoja eri tavoin sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa.

Käräjäoikeuden mukaan osapuolten ikäero on suuri ja tekoaika on ollut pitkä. Rikos on ollut omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä.

Mies oli asunut useita vuosia samassa taloudessa, ja aikuisena hänellä on ollut paremmat tiedot varhaismurrosiässä olleen lapsen kehitystasosta. Oikeuden mukaan tyttö on myös psyykkisen vointinsa takia ollut tavanomaista alttiimpi hyväksikäytölle.

Käräjäoikeuden mukaan perheen muiden jäsenten läsnäolo asunnossa tekoaikana ei ole poissulkenut sitä, että vastaaja on voinut syyllistyä syytteessä mainittuihin tekoihin.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1982 syntyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ja 4 kuukauden mittaiseen vankeuteen.

Tuomitun on korvattava uhrilleen 20 000 euroa kärsimyksestä. Mies joutuu maksamaan tytön oikeuskulut noin 9 000 euroa.

Uhrin henkilöllisyyden suojaamiseksi tuomitun nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Oikeus antoi tapauksesta julkisen selosteen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6aaf ... e389f6a91d

meshukka
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 216
Liittynyt: La Touko 24, 2014 3:28 am

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja meshukka » Ke Loka 23, 2019 6:12 pm

Ilta-Sanomat tietää kertoa, että uhrin äiti sekä tuomion saanut isäpuoli asuvat edelleen samassa taloudessa. Tosirakkaus kestää, sietää ja ymmärtää!

37-vuotias isä­puoli käytti seksuaalisesti hyväksi avo­vaimonsa 12-vuotiasta tytärtä – esitti tytölle kylmän pyynnön
Julkaistu: 23.10. 16:45

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli kolme vuotta ja neljä kuukautta vankeutta.

Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö toi lahtelaiselle 37-vuotiaalle miehelle kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion. Tuomio luettiin keskiviikkona Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Uhrina oli 12-vuotias tyttö, jonka äiti on tuomitun avopuoliso.

Mies on uhrin isäpuoli ja he asuivat samassa taloudessa. Mies syyllistyi seksuaalisiin tekoihin runsaan vuoden aikana ja tekoja oli useita.

Epäily vakavasta seksuaalirikoksesta nousi esille, kun tyttö jouduttiin sijoittamaan kodin ulkopuolelle perhekeskukseen loppukesällä 2017. Vain muutama päivä sen jälkeen, kun tyttö oli tullut perhekeskuksen, aloitti poliisi esitutkinnan jutussa.

Mies oli lapsen kanssa sukupuoliyhteydessä useita kertoja, kun tyttö oli 12–13-vuotias. Teot aiheuttivat lapselle vahinkoa myös sen vuoksi, että hän tunsi erityistä luottamusta isäpuoleensa. Tyttö piti säännöllisesti viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina yhteyttä myös biologiseen isäänsä.

Tyttöä ei voitu kuulla oikeudessa hänen psyykkisen tilansa vuoksi. Pääkäsittelyssä esitutkintakuulustelut katsottiin tallenteelta. Todistajina oikeudessa kuultiin tytön lähiomaisia, koulu- ja sosiaaliviranomaisia ja ystäviä.

Osapuolten kertomukset olivat keskenään ristiriitaiset. Käräjäoikeus katsoi, että asiassa ei kuitenkaan tullut esille mitään sellaista, jonka perusteella tytön kertomusten luotettavuus olisi kyseenalaistettu. Vaikka kertomus olikin osin liioitteleva ja ristiriitainen, se pysyi olennaisilta kohdin muuttumattomana ja johdonmukaisena. Käräjäoikeus katsoi, ettei tyttö valehdellut kertoessaan tapahtumista.

Tyttö yksilöi viisi yksittäistä seksuaalista hyväksikäyttöä, joista hän kertoi hyvin yksityiskohtaisia seikkoja. Oikeus piti tytön kertomuksia uskottavina.

Isäpuoli kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä. Hänen mukaansa tytön kertomus oli kaikilta osin valheellinen.

Syytetyn vastanäytöllä ei oikeuden mukaan kyetty edes vähäisessä määrin horjuttamaan tytön kertomuksen uskottavuutta.

Miehen syyllisyydestä tekoon ei jäänyt oikeuden mielestä varteenotettavaa epäilystä. Hän oli runsaan vuoden aikana useita kertoa tytön kanssa sukupuoliyhteydessä ja heidän kesken oli myös muunlaista koskettelemalla tapahtunutta seksuaalista kanssakäymistä.

Osapuolten ikäero on lähes 25 vuotta. Oikeus toteaa, että rikos on ollut omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä ja on myös johtanut siihen, koska lapsi on tarvinnut pitkäkestoista psyykkistä hoitoa. Isäpuolen syyllisyyttä korostavan tekijänä oikeus piti myös sitä, että tyttö ja tuomittu isäpuoli olivat samassa taloudessa.

Isäpuoli pyrki vaikuttamaan tyttöön ja esitti hänelle, ettei kertoisi tapahtumista kenellekään. Oikeuden mielestä menettely lisäsi teon moitittavuutta.

Teoista puuttui pakottaminen. Oikeuden mukaan pakottamisen puuttumisella ei ole tässä tapauksessa rangaistusta alentavaa vaikutusta.

Isäpuoli tuomittiin ehdottoman vankeuden lisäksi maksamaan tytölle 20 000 euroa henkisestä kärsimyksestä. Hänen on maksettava asianajokulut, jotka ovat noin 9 800 euroa ja vajaat 2 000 euroa muita kuluja.

Tuomittu saa noin 9 000 euron osalta omat asianajokulunsa valtion piikkiin. Hänen omaksi maksuosuudekseen jää noin 1 300 euroa.

Juttu käsiteltiin suljetuin ovin. Oikeus määräsi tytön ja hänen vanhempiensa sekä sisarustensa henkilöllisyyden salassa pidettäviksi.

Tytön äiti ja tuomion saanut isäpuoli asuvat edelleen samassa taloudessa. IS ei julkaise tuomitun nimeä uhrin ja lähipiirin suojelemiseksi.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006282905.html
"Lentäväthän linnutkin rajojen yli" - Kimmo Kiljunen

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3112
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Loka 23, 2019 6:16 pm

Ettei vaan taas olisi kyse uussuomalaisesta.

aumari
Nikke Knattertton
Viestit: 862
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja aumari » Ke Loka 23, 2019 7:19 pm

Äiti ja syytetty asuvat edelleen yhdessä. Eikö äiti usko miehen syyllisyyteen vai onko mies tärkeämpi kuin oma lapsi? Ei niin harvinaista ole, että lapset jää kakkoseksi. Tai jopa kolmoseksi, kun omat ja miehen tarpeet ovat etusijalla.

JosefMengele

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » Ke Loka 23, 2019 8:13 pm

Eiköhän tuo ongelmajäte ole vankilassa. Toivotaan että se tapetaan sinne.

JohanPomppas
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 12:44 am

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja JohanPomppas » Ke Loka 23, 2019 9:17 pm

Tämä se jaksaa aina ihmetyttää, että liitto ei kaadu siihenkään, kun oma lapsi joutuu raiskatuksi. Ilmeisesti äippäliini on sitä mieltä että "se on niin hyvä mies!" Oma vittu aina tärkein - lapsista viis veisataan. Kyllähän ne edellisen suhteen jälkeläiset muistuttaa sitä ex -ukkoa, että sieltäkö se viha omaa mukulaa kohtaan kumpuaa - koska vihasta se on jo kyse, kun jotain kyrvänheiluttajaa uskotaan ennemmin kuin omaa lasta. Muutenkin kummallista, miksi niitä uusia parittelukumppaneita pitää roudata kersojen elämään eron jälkeen. Pitäis molemmat osapuolet omat kortteerit ja panisivat silloin tällöin keskenään, niin tulis äippäliininkin kutina hoidettua. Vituttaa tämmöiset uutiset!

Tai sitten näiden lähiölehmien täytyy todistaa olevansa vielä kuranttia tavaraa, kun "saavat" uuden miehen. Siihen kelpaa mikä tahansa pedari, joka todellisuudessa on niiden yhärin lasten perässä, eikä siitä venähtäneestä poikineen emakon römpsästä kiinnostunut alkuunkaan. Perkele, että pistää vihaksi tämmöiset! :evil:

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1133
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja Tracker » Ke Loka 23, 2019 9:25 pm

Saattaa olla "isukki" tehnyt äipälle tarjouksen "jostaeivoikieltäytyä". Näinhän muhametit vaimentavat läheistensä avunhuudot.

Azaaro
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Elo 02, 2017 1:15 am

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja Azaaro » To Loka 24, 2019 12:36 am

Eikös tuollaisessa tapauksessa soskun tädit ota huostaan? Luulisi ainakin. Pääsisi lapsi pois tuollaisesta perhehelvetistä. Isäpuolella on varmasti kivaa vankilassa. Toisaalta vankilat alkavat olla täynnä kaikenlaista hyväksikäyttäjää. Joskus kaipaa aikaa, jolloin joutuivat töihin, vaikka suota kuokkimaan. Onhan se tietysti raskaampaa, kuin pleikkarilla pelaaminen.

aumari
Nikke Knattertton
Viestit: 862
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja aumari » To Loka 24, 2019 12:46 am

JosefMengele kirjoitti:
Ke Loka 23, 2019 8:13 pm
Eiköhän tuo ongelmajäte ole vankilassa. Toivotaan että se tapetaan sinne.
Pitäisihän sen pedarin olla linnassa, IS:n mukaan pariskunta asuu edelleen samassa taloudessa. Missä tyttö?

aumari
Nikke Knattertton
Viestit: 862
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja aumari » To Loka 24, 2019 12:52 am

aumari kirjoitti:
To Loka 24, 2019 12:46 am
JosefMengele kirjoitti:
Ke Loka 23, 2019 8:13 pm
Eiköhän tuo ongelmajäte ole vankilassa. Toivotaan että se tapetaan sinne.
Pitäisihän sen pedarin olla linnassa, IS:n mukaan pariskunta asuu edelleen samassa taloudessa. Missä tyttö?
Vai tarkoittaako tuo, että mies on edelleen kirjoilla asunnossa.

JosefMengele

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » To Loka 24, 2019 12:53 am

Kirjoilla varmaan, vaikka linnassa olisi ni joku osoite siviilissä on.

JosefMengele

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja JosefMengele » To Loka 24, 2019 12:55 am

aumari kirjoitti:
To Loka 24, 2019 12:46 am
JosefMengele kirjoitti:
Ke Loka 23, 2019 8:13 pm
Eiköhän tuo ongelmajäte ole vankilassa. Toivotaan että se tapetaan sinne.
Pitäisihän sen pedarin olla linnassa, IS:n mukaan pariskunta asuu edelleen samassa taloudessa. Missä tyttö?
Epäily vakavasta seksuaalirikoksesta nousi esille, kun tyttö jouduttiin sijoittamaan kodin ulkopuolelle perhekeskukseen loppukesällä 2017.

aumari
Nikke Knattertton
Viestit: 862
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja aumari » To Loka 24, 2019 1:01 am

JosefMengele kirjoitti:
To Loka 24, 2019 12:55 am
aumari kirjoitti:
To Loka 24, 2019 12:46 am
JosefMengele kirjoitti:
Ke Loka 23, 2019 8:13 pm
Eiköhän tuo ongelmajäte ole vankilassa. Toivotaan että se tapetaan sinne.
Pitäisihän sen pedarin olla linnassa, IS:n mukaan pariskunta asuu edelleen samassa taloudessa. Missä tyttö?
Epäily vakavasta seksuaalirikoksesta nousi esille, kun tyttö jouduttiin sijoittamaan kodin ulkopuolelle perhekeskukseen loppukesällä 2017.
Niinhän se olikin, dementiaa kun ei äsken lukemaansa muista.

Fire
Ran-tan-plan
Viestit: 373
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja Fire » To Loka 24, 2019 3:07 am

meshukka kirjoitti:
Ke Loka 23, 2019 6:12 pm
IS ei julkaise tuomitun nimeä uhrin ja lähipiirin suojelemiseksi.

Vesa Näveri
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006282905.html
Ahaa, nyt on alettu käyttämään tällaista veruketta pedofiilin nimen salaamiselle. Jokainen normaali ihminen olettaisi ettei tuomittu enää kuulu millään lailla uhrin lähipiiriin. Ilmeisesti näin ei ole ja siksi nimi pitää pimittää joten sama homma jatkuu tulevaisuudessa.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2237
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Karmea hyväksikäyttö Päijät-Hämeessä: 12-vuotias tyttö joutui lukuisia kertoja isäpuolensa uhriksi

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Loka 24, 2019 8:13 am

Kertoisivat vielä että miltä heitä suojellaan.
Ainakin uhrin osalta suojelu kertaallen epäonnistunut.

Vastaa Viestiin