Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Lindbergillä on paljon oikeaa asiaa...

Perinteinen pukeutumistapa ei kuitenkaan saa olla este työnteolle. Sadat tuhannet suomalaismiehet joutuvat päivittäin pukeutumaan töissään romanimiesten tapaan kulmahousuihin, kauluspaitaan ja nahkaisiin puolikenkiin, vaikka mieli tekisi olla lenkkareissa, farkuissa tai vaikka raappahousuissa ja tuohivirsuissa! Eikä mustalaismiesten "perinteinen" pukeutuminen ole tyyliltään peräisin kuin muutaman vuosikymmenen takaa...

Pukeutumista ohjaa meidän jullien harjoittaman rassismin lisäksi myös monikansallinen käytöskoodisto, jonka keskeisenä tarkoituksena on toisen osapuolen kunnioittaminen esimerkiksi pukeutumisella. Monessa ammatissa taas vaaditaan työasua esimerkiksi siisteyden, turvallisuuden ja tunnistettavuuden takia. Lindbergin pääkaupunkiseudulla näkemät kaapuihin ja tohveleihin pukeutuvat työläiset ovat ilmeisesti joitain monikulttuuriluotseja tai vastaavia.

Naisten pukeutumisen haasteen romanit pystyisivät ratkaisemaan omatoimisesti lanseeraamalla perinteitä kunnioittavia mutta nykyaikaan soveltuvia asusteita. Esimerkiksi röijyähän romanit ilmeisesti käyttävät käytännössä vain Suomessa, joten sitä voidaan pitää ainoastaan paikallisena erikoisuutena, ei uskonnollisena tai yleisetnisenä asusteena. Tässäpä olisi muutamalle mustalaiselle työsarkaa: Alkakaa pukusuunnittelijoiksi. Suunnitelkaa romaneille arjen työelämään soveltuvia asuja. Kymmenellä tuhannella on jo Suomessakin niistä huutava tarve!

Vai onko taustalla sittenkin vain laiskuus, normien vastainen asenne ja pyrkimys loisivaan elämäntapaan?
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13086
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

seppoilmari kirjoitti:http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/suome ... la/694010/
– On myös paljon aloja, joissa työskennellään suljetuissa tiloissa eikä kohdata vanhempia romanihenkilöitä, milloin voi pukeutua esimerkiksi työhaalariin.

Esimerkiksi asiakaspalvelualalla voi tulla Lindbergin mukaan ongelmia, jos romaninainen ei voi pukeutua kansallispukuunsa. Hän kuitenkin toivoo, että ongelma poistuisi samalla, kun Suomi muuttuu kauttaaltaan monikulttuurisemmaksi maaksi.

– Tulevaisuudessa kansallispukuihin voitaisiin totutella työpaikoilla samalla tavalla kuin esimerkiksi muslimien huntuihin. Ihan yhtä hyvin musliminaisetkin tekevät työnsä, vaikka heillä on pitkät hameet ja hunnut päällä työaikana.
"Ihan yhtä hyvin musliminaisetkin tekevät työnsä, vaikka heillä on pitkät hameet ja hunnut päällä työaikana".

Muahahahhaa :lol: Salli mun nauraa. Ensiksi: Mistäkö tämä Lindberg tietää tekevätkö nuo mustakaavut työnsä "yhtä hyvin"? Toiseksi: lukumääräisesti mustakaapuja on töissä muutama kymmenen ja nämä "työt" ovat jotain monikulttuuriin liittyvää patsastelua, täysin tuottamatonta höpöhöpöä, joka maksetaan yhteisistä varoista.
- Linderg veti huntukortin esiin puolustellakseen omiaan, "mutta kun ne muutkin..."

"Esimerkiksi asiakaspalvelualalla voi tulla Lindbergin mukaan ongelmia, jos romaninainen ei voi pukeutua kansallispukuunsa. Hän kuitenkin toivoo, että ongelma poistuisi samalla, kun Suomi muuttuu kauttaaltaan monikulttuurisemmaksi maaksi".

Linberg jauhaa paskaa/puhuu ristiin - kuten muutkin mannet: Miten tuo ongelma poistuisi jos Suomi olisi kauttaaltaan monikulttuurinen maa? Ongelma olisi edelleen mustalaisten sisäinen ongelma. Lindberg sanoo, että asiakaspalvelualalla tulisi ongelmia jos työvaatteisiin pukeutunut mustalaisämmä kohtaisi toisen mustalaisen. Entä millainen tuo ongelma olisi? verikosto, halveksunta, suvun hylkäys, yhteisön ulkopuolelle sulkeminen, surmaaminen?
- Ongelma on mustalaiskulttuurissa, turha sitä on työntää muiden syyksi/ongelmaksi.

"On myös paljon aloja, joissa työskennellään suljetuissa tiloissa eikä kohdata vanhempia romanihenkilöitä, milloin voi pukeutua esimerkiksi työhaalariin".

Vaan eipä ole 500 vuotta riittänyt siihenkään, että saisi vedettyä ylleen muutkin kuin VAHO:n haalarit. Ja kun sellaisia aloja on ja on ollut jo sata vuotta, niin silti ei vaan onnistu.

Mustalaiset tekevät tästä pukeutumisestaan ongelman. Savuverhon, jolla voidaan taas kieltäytyä tekemästä kunniallista työtä. Eipä nuo runsaat hameet ja pahvihousut kuitenkaan ole esteenä kuin ollaan rosvoretkillä; ryöstelyjä, vanhusten hakkaamista, alkkoholistien vankina pitämistä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

carapalo
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja carapalo »

Doctor Lecter kirjoitti:Onkohan nyt menossa jonkunlainen mustalaisten ylistämisviikko, kun heidän kokemaa rasismia ja jopa suoranaista julmuutta taas hehkutetaan? Ensin YLE sen matkapuhelimen lainaamisen kanssa ja nyt Iltalehti kertoo nuoren mustalaisneidon "koskettavan tarinan" kantaväestön häikäilemättömyydestä ja pohjattomasta ilkeydestä!

Nuoren romaninaisen koskettava vetoomus vanhemmille:
"Mannettelu opitaan kotona"

- Syrjintä ja pilkkaaminen tulevat olemaan osani luultavasti koko loppuelämäni. Vaikutanko siihen itse tai olenko ansainnut sen? En, mutta sillä ei ole juurikaan merkitystä.
- Mannettelu ei ole, eikä voi koskaan olla hauska vitsi. Se haastaa lapsen puolustamaan itseään, Janita Nyman sanoo.

Helsinkiläisen Janita Nymanin mitta tuli maaliskuussa täyteen. Hän istui alas ja kirjoitti lähes yhdeltä istumalta tekstin, jota on tähän mennessä jaettu Facebookissa jo yli tuhat kertaa. Hän kertoo saaneensa innoituksen kirjoitukseensa netissä lähiaikoina levinneistä kielteisistä ja provosoivista kirjoituksista romaneista.
- Halusin kertoa totuudenmukaisesti, itse romanina, minkälaista kohtelua useat romanit saavat osakseen, Nyman kertoo.

"Mannettelu opitaan kotona"

Nyman kertoo tulleensa kiusatuksi alakouluajoista asti. Hän tuomitsee erityisesti manne-nimittelyn, jonka loukkaavuutta osa kantaväestöstä ei hänen mukaansa ymmärrä.
- Se on äärimmäisen loukkaava haukkumanimi. Kouluaikoinani haukkujien vanhemmat puolustivat kiusaajalapsiaan sanoen, että "sehän on vain nimi". Juuri tuo haukkumanimi on provosoiva. Se ei ole, eikä voi koskaan olla hauska vitsi. Se haastaa lapsen puolustamaan itseään.

Nymanin mukaan manne-nimitys pitää sisällään kaksi asiaa.
- Ensimmäisenä sen, että nimittelyn kohde on romani, ja toiseksi kaikki omat ja opitut negatiiviset kokemukset ja olettamukset romaneista. Niitä ei eroteta toisistaan. Romani on yhtä kuin varas, tappaja, yhteiskuntaan kelvoton, vaarallinen naapuri ja niin edelleen. Se on hämmentävä haukkumanimi lapselle, joka ei tiedä kuinka puolustaa itseään ja mitä hän oikeastaan puolustaisi, sillä yhtäältä hän ei ole sitä miksi häntä haukutaan ja toisaalta hän on romani.

Nyman huomauttaa, että haukkujalapsella itsellään on harvemmin omia huonoja kokemuksia romaneista.
- Jos lapsi "osaa" haukkua manneksi, se on useimmiten opittu tai kuultu aikuiselta. Tuskin lapsi kutsuu sillä nimellä siksi, että haluaa haukkua varkaaksi tai tappajaksi. Hän haukkuu romanilasta siksi, että hän on romani. Kantaväestöön kuuluva lapsi ei osaa käsitellä sanan monisäikeisyyttä, ja siksi kotonakaan sanaa ei saisi käyttää missään muodossa.

Epäammattimaisia opettajia

Nyman kertoo, että koulumaailmassa joskus jopa opettajat syyllistyvät syrjimiseen. Tämä näkyi esimerkiksi arvosanojen radikaaleissa muutoksissa koulun vaihtuessa.
- Erään koulun todistukseen sain oppiaineen kohdalle vitosen, vaihdoin koulua ja numero nousi kasiksi. Järkyttävää, että opettajan asenne voi näkyä niin suuresti sellaisessa paperissa, joka vaikuttaa suoraan siihen, mihin ammattikouluun tai lukioon pystyin hakemaan.

Ammattikoulussa Nyman kertoo viettäneensä opiskeluaikansa mukavimmat ja suvaitsevaisimmat vuotensa.
- Koin, että osa opettajista oli ylpeitä siitä, että olin siellä opiskelemassa ja myöhemmin valmistumisestani. Noina vuosina sain olla juuri minä, en vain kasvoton romani.

Vartijat perässä

Kiusaaminen ei kuitenkaan loppunut Janitan kasvettua aikuiseksi.
- Jos käyn kaupassa, jossa naamani ei ole tuttu, saan olla melko varma, että seuraani liittyy vartija. Ei siksi että varastaisin, vaan siksi että olen romani.

Nyman kertoo siirtävänsä ostoksensa suurieleisesti hyllyiltä kärryihin ja välttävänsä omiin ja lapsensa vaatteisiin koskemista, jotta kaikki näkevät varmasti ettei hän varasta mitään.
- Sekään ei joskus riitä. Olen ollut takahuoneessa siitäkin syystä, että muut asiakkaat ovat epäilleet, että olisin voinut varastaa. Usein vartijalla on ennakkoasenne minua kohtaan ja koska ei riitä, että olen naama häpeästä punaisena kassalla maksamassa ostoksiani, hänen on pakko lausua kaikkien muiden asiakkaiden läsnäollessa "no ainahan teidän kanssa on jotain".

Nymanin mukaan myös poliisit käyttävät samaa lausahdusta.
- He, keihin pitäisi luottaa sataprosenttisesti avun ja oikeudenmukaisuuden saamisessa, ovat niputtamassa minut rikolliseksi, vaikkei minulla ole edes rikosrekisteriä.

Ei ihmisyyttä

Nymanille huudellaan kaduilla päivittäin.
- Ihmisyyteni katoaa etnisen taustani taakse. Minua ei nähdä nuorena aikuisena tai naisena. Olen kuin esine tai tavara, jolla ei ole tunteita tai muutakaan mikä tekee ihmisestä ihmisen.

Nyman kertoo törmänneensä henkilöihin, jotka haluavat "viedä kaikki romanit saunan taakse".
- Siis tappaa kaikki romanit. Sen sanominen on kuulema sanavapautta. Sairasta se minusta on. Ehdotan ammattiapua sellaiselle ihmiselle joka haaveilee massamurhista.

Nyman huomauttaa, että huonosti käyttäytyvät tai rikolliset romanit eivät ole väärintekijöitä ainoastaan kantaväestön vaan myös romaneiden silmissä.
- Vääryys on aina vääryys, oli sen tekijä kuka tahansa. Rikollisten kuuluu saada rangaistus.

Turhia haukkuja

Nymanin mukaan hänen etninen taustansa vaikeuttaa monia elämän osa-alueita.
- Minun on vaikea saada asuntoa, vaikka luottotietoni ovat kunnossa, pystyn maksamaan vuokrani, enkä ole tuhonnut edellistä asuntoa. Näillä seikoilla ei ole merkitystä. Vain sukunimelläni on painoarvoa.
- Minua haukutaan sossupummiksi, vaikken ole sosiaalihuollon asiakas. Varkaaksi, vaikken ole varastanut. Tappajaksi, vaikken ole tappanut. Käsketään muuttamaan esimerkiksi Nigeriaan, vaikka Suomi on minun kotimaani. Käsketään kouluttautua ja menemään töihin, vaikka minulla on jo ammatti ja olen työhön valmis, Nyman luettelee.

"Miettikää kahdesti"

Nymanin mukaan tilastoihin vetoaminen on yksi ärsyttävimmistä perusteluista syrjimiselle.
- Sanotaan, että "Teistä on tilastollisesti enemmän porukkaa vankilassa kuin meistä" tai "Jotkut romanit pilaa kaikkien maineen". Minä en voi maksaa loputtomiin muiden virheistä enkä pyytää anteeksi, jos minä en ole vääryyttä tehnyt.

Hän kysyy miten kukaan voi olettaa, että ihmisestä, joka on kokenut syrjintää lapsesta asti, tulee yhteiskuntaan sopiva ja kelvollinen, jos hänelle ei ole annettu alunperinkään siihen tilaisuutta.
- Tätä tekevät aikuiset. He jotka ovat esimerkkejä lapsille. Siksi pyydänkin, että ajattelisitte tämän kaiken päivittäisenä kohteluna omalle kohdallenne ennenkuin päätätte kirjoittaa sen nasevan kommentin jonkin uutisen alle Facebookissa tai tuomitset katseellasi ja olemuksellasi vastaan tulevan romanin. Jos luulet etten huomaa sitä, olet väärässä, siitä tulee todella surullinen mieli.

Jäitä hattuun

Syrjimisestä Nyman kertoo puhuvansa romaniystäviensä kanssa usein.
- Kirjoittamastani tekstistä olen saanut pelkkää positiivista palautetta, vaikka pelkäsinkin ensin muuta. Monet koulutusalan henkilöt ovat olleet minuun yhteydessä ja kysyneet, saako tekstiä näyttää koululuokille. Se on minusta aivan mahtavaa.

Hän kertoo haavelevansa romanien tasa-arvoa ajavan järjestön perustamisesta.
- Haluaisin asiaa lähestyttävän niin, että romanien kulttuuria tehtäisiin esimerkiksi kouluissa lapsille enemmän tutuksi, eikä aina keskityttäisi pelkkään syrjimiseen.

Nyman toivoo, että romanit eivät vastaisi kokemaansa pilkkaamiseen ja suoranaiseen uhkailuun samalla tavalla, vaan lähestyisivät asiaa jääpussi pään päällä.
- Sain paljon kehuja kirjoittamani tekstin monipuolisuudesta ja siitä, että siinä huomioidaan molemmat näkökulmat. Myös monen muun etnisen vähemmistön edustaja on sanonut minulle, että tähän on helppo samaistua ja ihanaa, että joku ymmärtää mitä he joutuvat kokemaan, Nyman kertoo.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015040 ... 2_uu.shtml
Perjantai 3.4.2015 klo 20.30

On se kauhiaa... Mustalaiset - siis mannet - ovat itse omalla käyttäytymisellään; röyhkeys, pahoinpitelyt, puukotukset, varkaudet, ryöstöt, huijaukset, vankina pitämiset, tapot, murhat yms, jotka pääsääntöisesti kohdistuvat kantaväestöön ja yleensä heistä niihin "kaikkein heikoimmassa asemassa" oleviin, että tämänkin "Mirandan" olisi syytä pitää turpansa kiinni, eikä ryhtyä oitis moittimaan elättäjiään.

Suomi on varmaankin - Ruotsin jälkeen - yksi parhaimmista maista vähemmistöille - jopa mustalaisille - mutta ei kun aina näitä samoja saatanan itkuvirsiä kyhäämään; rasismia, huutelua, epäilyjä, mannettelua, työpaikan epäämistä, kyttäämistä...

Missähän ne mustalaislapset oppivat sen jullitelun? Entä röyhkeän käytöksen? Eräälläkin mustalaisämmällä oli lapset mukana grillikioskin ryöstoreissulla. Siinä sitä jälkikasvu oppi suhtautumista julleihin.

Manne on miehen nimi - yhden sellaisen varttimustalaisen tunsin; teki töitä, elätti perheensä, rehellinen mies - mutta ei suvainnut mustalaisista kuin paria prosenttia. Miksiköhän?
- Kepeät mullat vaan Mannelle.

Nyman huomauttaa, että huonosti käyttäytyvät tai rikolliset romanit eivät ole väärintekijöitä ainoastaan kantaväestön vaan myös romaneiden silmissä.

Se on tuo väärintekijä niin kovasti erilaisessa kurssissa mustalaisten keskuudessa. Jopa sankarin viittaa ylleen sovitellaan, kun taas onnistui kusettamaan julleja. Suku piilottelee, suojelee, ymmärtää ja hyväksyy.

Outoa, että Janita Nyman ei puhu mitään mustalaissukujen keskinäisistä vihanpidoista! Entä miksi hän ei puutu mustalaisperheiden kasvatusmetodeihin? Eikö palstamillimetrit riittäneet, vai loppuiko uskallus? Hähähä!

Hän kertoo haavelevansa romanien tasa-arvoa ajavan järjestön perustamisesta.

Juu, hieno idea. RAY ja mm. evlut kirkkomme ovat varmasti heti valmiit myöntämään sille rahoituksen. Eihän se raha olisi mistään muualta pois.

Onko tämä "Miranda" samaa mieltä kuin romaniasian neuvottelukunnan ämmä:
manne.JPG
Tämän ketjun aloituksessa on muutamia esimerkkejä mustalaisten tekemistä rötöksistä. Vain pieni osa, mutta kehtaavatkin kaiken tuon jälkeen edelleen syytellä elättäjiään ennakkoasenteista, rasismista, syrjinnästä ja muusta kaikesta mahdollisesta.
- Heidän röyhkeydellään ei ole mitään rajaa. Eivät osaa edes hävetä.

Ruikutus kantaväestön pahuudesta
Voisit kyllä pikkuisen miettiä.Oletko todella sitä mieltä, että Janita on kohtalonsa ansainnut ?
Aika armoton olet huh,huh.

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3308
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Minä näin paikallisella kirpparilla myynnissä mustalaisnaisen hameen. Kokeilin sen painoa nostamalla henkaria ja voi jessus, että painoikin. Tottahan olen aiemminkin ymmärtänyt, että jos hameeseen tarvitaan muutoinkin painavaa kangasta metritolkulla, niin painoa siitä syntyy, mutta hame oli niin raskas, että tuskin jaksoin nostaa sitä.
Ei ihme, että naiset kävelevät usein aivan kumarassa. Luulisi, että lantiota särkee, kun tuollaista painoa kannattelee. Sitten jos sinne hameen sisälle vielä ujutetaan toistakymmentä öljykanisteria tms., niin eteneminen voi olla hankalaa.
Hame muuten maksoi 100 euroa.

mävaanmä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 121
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 10:59 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja mävaanmä »

niin, ja se vaatetus..
SE EI OLE KANSALLISPUKU, VAAN KANSANPUKU.. sapettaa kun aina vaan puhutaan väärällä nimellä..

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6888
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Todella outoa että heimohame on ollut myynnissä kirpparilla, oliko varmasti aito heimohame???
Ettei olisi ollut teatterirekvisiittaa?
Mitä itse olen kuullut mustalaisilta niin ne hameet hävitetään lopullisesti kun niitä ei enää käytetä.
Eikä varmaan toinen mustalaisnainen voi ostaa mistään kirpparilta toisen naisen hametta.
Sen saa ihan uutena sossun rahoilla.
Mutta jos näin on ollut, niin katsoitko hameen välysiin ettei olisi unohtunut mitään moottorisahoja tai televisioita sisuksiin edelliseltä myymälävierailulta. Se selittäisi julmetun painon jos se oli valmiiksi täysinvarusteltu.
Täällä tänään, missä huomenna?

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3308
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Heh, oikeasti yritin kurkkia sinne sisuksiin, että olisiko unohtunut mitään. En oikein nähnyt, kun sitä helmaa piisasi ja piisasi. Se helma oli muuten alaosasta kulunut, joten kyllä se vaate päällä on liikuttu ulkosalla.
Kyllä uskon, että se on ihan oikea mustalaishame, koska siinä pöydässä oli muutakin samantapaista; mm. mustalaispuseroita (niitä pitsisiä), värikkäitä silkkisiä sisustustekstiilejä, pitsiliinoja. Ihmettelin itsekin, että näitä sentään myydään. Kyseisellä kirpparilla näkyy usein liikkuvan romaniväestöä. Ehkä uuden sukupolven edustajat ovat ottaneet uuden suunnan ja päättäneet kierrättää omaisuuttaan.

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas »

Savon Sanomat 21.4.2015.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/poli ... si/2028742

Minna Canthin talon jättiremonttia suunnitteleva kulttuurineuvos: Vaalitulos pisti varovaiseksi

Kyllä todella pisti varovaiseksi, pitkäaikainen kulttuurivaikuttaja ja kulttuurineuvos Veijo Baltzar (sd.) toteaa vaalituloksesta, jossa keskusta ja perussuomalaiset jyräsivät.

Kuopion Kanttilan ostoaikeiden vuoksi viime aikoina julkisuudessa ollut Baltzar pyrki eduskuntaan SDP:n listoilla, mutta ei tullut valituksi. Hän keräsi Uudenmaan vaalipiiristä 197 ääntä. Puolueen ja Baltzarin oma äänimäärä olivat pettymys.

Edustin arvoja ja kulttuuria, mutta ne eivät kelvanneet Suomelle. Suomi ei ollut valmis arvopohjan muutokseen. Koen, että nyt mentiin talous, materia ja ylempi keskiluokka edellä, hän kommentoi maanantaina.

Kiinteistöyhtiö NCC ja Veijo Baltzar tekivät kirjallisen esisopimuksen Kanttilan myynnistä Baltzarille maaliskuussa. Hänen aikomuksenaan on remontoida Kanttilasta kulttuuri- ja kongressikeskus Kanttila–Baltzar.

– Haluan nyt selvittää, mitä vaalitulos tarkoittaa kulttuurille. Aloin miettiä, onko nyt niin, että minut jätetään yksin talon (Kanttila) kanssa? Tämä on subjektiivinen näkemys, toisaalta vaalitulos voi olla Kanttilan näkökulmasta hyväkin asia, Baltzar pohtii.

Hän kertoo kysyneensä suhtautumisesta myös Kuopion poliittisilta päättäjiltä ja Museovirastolta.

– Kuopio on minulle tärkeä paikka. Halusin tunnustella, onko Kuopio kulttuurimyönteinen. Minulle sanottiin, että ei jätetä yksin.

– Olen edelleen valmis panemaan taloon 400 000 – 500 000 euroa myyntihinnan lisäksi, mutta kyllä tässä tarvitaan myös yhteiskunnan apua.

Baltzar kertoo, että hän alkaa nyt selvittää mahdollisia yhteistyökumppaneita Kanttilan kunnostamiseen.

– Mitään ei ole poissuljettu, hän sanoo.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

Chikatilo
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1279
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

NahkaSaapas kirjoitti: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/poli ... si/2028742

– [/b] Koen, että nyt mentiin talous, materia ja ylempi keskiluokka edellä, hän kommentoi maanantaina.

– Olen edelleen valmis panemaan taloon 400 000 – 500 000 euroa myyntihinnan lisäksi, mutta kyllä tässä tarvitaan myös yhteiskunnan apua.
On hyvä, että joskus mennään edes ylempi keskiluokka edellä. Ylemmällä keskiluokalla, siitä alaspäin sijoittuvista puhumattakaan, ei ole varaa ostella yli puolen miljoonan taloja kulttuurikeskuksiksi. Ei edes yhteiskunnan tuella, kuten Baltzar.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Kapteeni Karhu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 134
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 9:45 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Kapteeni Karhu »

Vantaalla ysikymppiseltä vanhukselta vietiin 6 tonnia rahaa. Poliisin kuvaus paljastaakin, miksi case kuuluu tähän ketjuun:
Poliisi etsii kahta noin 20-30-vuotiasta tummahiuksista miestä. Molemmat olivat siististi pukeutuneet. He liikkuivat sedan-mallisella henkilöautolla.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042 ... 0_uu.shtml

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8983
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Kapteeni Karhu kirjoitti:Vantaalla ysikymppiseltä vanhukselta vietiin 6 tonnia rahaa. Poliisin kuvaus paljastaakin, miksi case kuuluu tähän ketjuun:
Poliisi etsii kahta noin 20-30-vuotiasta tummahiuksista miestä. Molemmat olivat siististi pukeutuneet. He liikkuivat sedan-mallisella henkilöautolla.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042 ... 0_uu.shtml
Ootko varma, etteivät olleet mormoneja? Tai nuoria yritysjohtajia?

Se, että "poliisin kuvaus paljastaa", on juuri sitä itseään=)

Romanien, maahanmuuttajien ja perussuomalaisten tekemiä rikoksia verrattaessa pitäisi aina ottaa huomioon tekijän sosiaalis-ekonominen asema. Koskapa on niin, että köyhyys ja (pikku)rikollisuus korreloivat, etnisestä ryhmästä riippumatta. Joten verrataan jatkossa aina sitä sossuperussuomalaista siihen sossumustalaiseen, niin sitten saadaan kenties paremmin puhuvia tilastoja kunkin "järjestäytyneen ryhmän" rikollisuudesta.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

WalkingDisaster
Lovejoy
Viestit: 1679
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

^ Kun tuon linkin kuvaa katsoo, ei henkilön taustasta mitenkään voi erehtyä.

Rebdomine
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 243
Liittynyt: Su Syys 28, 2014 10:15 am
Paikkakunta: 7878km Columbine High Schoolista

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Rebdomine »

Meillä oli joskus romanihame roskakatoksessa, kiinnitti huomioni koska olen aina käsittänyt että nämä pitäisi polttaa.
“Fine, I’ll start shooting anyway!”
-Eric Harris 20.4.1999
Pätemistä Minfossa vuodesta 2011

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja rane »

Rebdomine kirjoitti:Meillä oli joskus romanihame roskakatoksessa, kiinnitti huomioni koska olen aina käsittänyt että nämä pitäisi polttaa.
...sisältöineen. :roll:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Mman
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 689
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Mman »

Pitää nyt kirjotella jotain positiivistakin manneista
Tuossa kävin matkan varrella keskisuomaisessa Citymarketissa ja siellä oli 3 manne naista
ihan käyttäytyvät normaalisti ei huutoa , häiriköintiä yms kassa jonossakin jonottivat
samalla tavalla kuin "jullit"

Eli osaavat käytäytyä jos haluavat vai johtukohan siitä kun kauppa oli täynnä porukkaa..

Vastaa Viestiin