Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12950
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Kesä 24, 2015 1:19 pm

No nys se mannekioski kaatus...

Hämeentien nuuskakioskin pyörittäjille vankeustuomiot

Hämeentiellä sijaitsevan elintarvikekioskin kautta pyöritetty laaja laiton nuuskakauppa toi kolmelle päätekijälle ehdottomat vankeustuomiot. Helsingin Käräjäoikeuden mukaan mieskolmikko järjesti yhteensä 100000 nuuskapurkin maahantuonnin, varastoinnin ja myymisen vuosina 2010-11.

Nuuskaa myytiin kioskilla jopa 200 purkkia päivässä 5-8 euron hintaan. Kioskin omistanut Robert Schwartz, 32 ja nuuskan maahantuonnin järjestänyt Leif Grönroos, 55, tuomittiin salakuljetuksesta ja törkeästä veropetoksesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistuksiin. Nuuskaa asunnollaan varastoinut Viljo Kivelä, 67, sai kahden vuoden ja kolmen kuukauden tuomion törkeästä veropetoksesta.

Miehet tuomittiin maksamaan valtiolle vahingonkorvausta maksamatta jätetyistä tupakka- ja arvolisäveroista 891 000 euroa. Oikeudessa Schwartz kiisti tienneensä mitään nuuskan myymisestä omistamassaan kioskissa.

Kioskin myyjät ja nuuskan salakuljettajat selvisivät ehdollisilla tuomioilla ja kioskin vakioasiakkaat sakoilla.

Nuuskan maahantuonti on vuodesta 2010 alkaen ollut sallittu vain omaan käyttöön, ja sen myynti tai välittäminen on kielletty.


Helsingin Sanomat
KAUPUNKI 4.2.2014 16:02 Päivitetty: 4.2.2014 20:21

Tuomioiden ja korvausten kohdalla otan verrokiksi neekereiden tekemän joukkoraiskauksen, josta tuomiona oli sormenheristelyä ja mitättömät korvaukset.

Nuuskamuikkuset saivat ehdotonta ja ihan helvetinmoiset korvaukset Suomessa myyntkiellossa olevan tupakkatuotteen myynnistä. Se on kait sitten suurempi paha kuin somalien keppostelu?

Laki siis suojelee enemmän neekereitä kuin mustalaisia.

Nuuskan myynti pitäisi sallia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Halkokauppias
Alibin satunnaislukija
Viestit: 124
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2012 12:35 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Halkokauppias » Ke Kesä 24, 2015 6:40 pm

Tuonkin kioskin asiakkaista varmaan viidesosa oli poliisissa, tullissa yms. töissä. :lol:

KoivuniemenHerra
Parranpäristäjä
Viestit: 74
Liittynyt: Ti Kesä 16, 2015 1:51 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja KoivuniemenHerra » To Kesä 25, 2015 1:16 am

Voi kauheaa mustalaiset eivät saaneet varastaa lähes miljoonaa ilman ehdotonta rangaistusta. Varastaminen pitäisi olla laillista huutaa elämänkoulun äänitorvi.

Piditkö Halkokauppias kioskilla kirjaa siellä käyvien ammateista, vai mistä moiseen johtopäätökseen päädyit?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12950
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Heinä 04, 2015 10:43 am

Kulttuurilähettiläät tien päällä:

Poliisi kaipaa havaintoja: Näitkö asuntoautolla liikkunutta romaniseuruetta?

Itä-Suomen poliisi kaipaa havaintoja kolmihenkisen seurueen liikkeistä kuunvaihteessa.

Poliisi kaipaa havaintoja kolmihenkisen romanimiesseurueen liikkeistä Lieksasta maanantaina 29. kesäkuuta iltapäivältä tai illalta sekä Uimaharjusta saman päivän illalta ja seuraavalta yöltä sekä tiistaiaamulta 30. kesäkuuta.

Miehet ovat olleet liikkeellä vanhemmalla, mahdollisesti Peugeot -merkkisellä vaalealla asuntoautolla, jossa on makuutila ohjaamon päällä. Seurueen liikkeitä selvitellään osana omaisuusrikosepäilyjä.

Mahdolliset havainnot voi ilmoittaa soittamalla tutkijalle p. 029 545 6323, poliisipäivystykseen p. 029 541 5320 tai hätäkeskukseen.

Iltalehti
Lauantai 4.7.2015 klo 09.55

Tässä voisi toimia "karhuvaroitus" oikein hyvin; mustalaisia havaittu, vanhukset: pysykää sisällä, naiset: suojelkaa lapsianne, miehet: terva ja höyhenet valmiiksi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » La Heinä 04, 2015 12:33 pm

NahkaSaapas kirjoitti:Minna Canthin talon jättiremonttia suunnitteleva kulttuurineuvos: Vaalitulos pisti varovaiseksi. Kyllä todella pisti varovaiseksi, pitkäaikainen kulttuurivaikuttaja ja kulttuurineuvos Veijo Baltzar (sd.) toteaa vaalituloksesta, jossa keskusta ja perussuomalaiset jyräsivät.
Baltzarin seikkailut Kanttilan ympärillä jatkuvat. Nyt lopullinen kauppa viivästyy, kun Baltzar kokee "talon entisöintiin ja remontointiin liittyvän byrokratian lisäävän kokonaiskulut mahdottomalle tasolle". Vähän itse hämmästelen sitä, kun jutun yhteydessä sitten byrokratiaksi nimetään mm. korkea kiinteistövero ja lämmityskustannukset sekä paloturvallisuuden säännöstö. Millaista viranomaisbyrokratiaa lämmityskustannukset ovat? Ja eikö nämä kiinteistöverot ja lämmityskustannukset olisi ollut suhteellisen helppoa ja ennen kaikkea järkevää selvittää jo ennen kuin tehdä pätkäytetään esisopimus. Ohessa koko juttu Savon Sanomista 4.7.2015. Alleviivaukset allekirjoittaneen.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kult ... yy/2080848

Kulut Minna Canthin kotitalon kunnostajan huolena - Kanttilan lopullinen kauppa viivästyy

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin ja rakennusliike NCC:n tekemä kauppa Minna Canthin kotitalosta Kanttilasta on edelleen esisopimuksen tasolla. Baltzar kokee talon entisöintiin ja remontointiin liittyvän byrokratian lisäävän kokonaiskulut mahdottomalle tasolle.

– Maalaisjärjellä tehtäessä talon saisi kuntoon miljoonalla, mutta tyhmästi tehtynä siihen menee ainakin 5 – 6 miljoonaa euroa, Baltzar arvelee.

Maaliskuussa kirjoitetun esisopimuksen yhteydessä oli tarkoitus, että lopullinen kauppa tehdään kesäkuun lopussa.

NCC:n hankekehityspäällikkö Marko Onttinen kertoo, että Baltzarin pyynnöstä jatkoaikaa esisopimusvaiheelle on myönnetty syyskuun loppuun. NCC on ylläpitänyt Kanttilan kuntoa tarvittavilta osin, mutta yhtiön intresseissä on kaupan toteutuminen.

Esisopimuksen yhteydessä rakennuksesta on maksettu käsiraha, jonka suuruinen sakko tulee maksettavaksi, mikäli kauppa purkautuu jommalta kummalta taholta.

Baltzar kertoo selvitelleensä viimeisen kuukauden ajan suojeltuun rakennukseen ja toiveiden mukaisen entisöinnin toteuttamiseen liittyviä asioita. Nyt hän toivoo byrokratian purkamista.

– Kun yksilö ottaa vastuun, virkamiehet rupeavat valvomaan. Ongelmana on, että en ole saanut kaipaamiani konkreettisia vastauksia ennen lopullista kauppaa, vaan vihjailuja. Ja se on pelottavaa, mitä se tulee lopulta maksamaan siinä vaiheessa, kun oma lehmä on jo ojassa.

Käytännössä vastaan on tullut esimerkiksi rakennuksen korkea kiinteistövero ja lämmityskustannukset, paloturvallisuuden säännöstö ja säädäntö muun muassa seinien paksuuteen liittyen.

– Suojelukohteita tulisi koskea aivan eri säännöt. Nykyisten sääntöjen puitteissa kukaan ei voi pelastaa rakennusta vaan päädytään konkurssiin. Jos ei ole liikkumavaraa, silloin täytyy löytyä muu maksaja.

Baltzar kaipaa nyt kansalaiskeskustelua siitä, kuinka Kanttila halutaan säilyttää tuleville sukupolville – vai halutaanko se säilyttää.

– Haluan signaalin, että sen rakennuksen ehdoilla mennään, esimerkiksi ilmastoinnissa ja tekniikassa. Mitään ei voi palauttaa entiselleen kokonaan, mutta iättömäksi kyllä.

Aiemmassa suunnitelmassa pitäytyen kauppasumman lisäksi Baltzar laittaisi remonttiin 500 000 euroa omasta pussistaan, ja loput hän uskoo saavansa kasaan muista lähteistä.

– Olen valmis tekemään lopullisen sopimuksen, kun tiedän, mikä minua odottaa. En tarvitse neuvojia vaan osallistujia. Mutta ei Minna Canthin taloa hoideta pykäläkeskustelulla.

Kulttuurineuvos tiedostaa rakennukseen liittyvän kustannustaakan. Rakennuksen ylläpito veisi hänen mukaansa noin 25 000 euroa vuodessa.

– Se on niin suuri satsaus sääntöjen puitteissa, että eihän siihen lähtenyt Kuopion kaupunki eikä NCC itsekään.

Kanttilaa ja remonttia koskevassa suunnitelmassa ollaan Baltzarin mukaan jo pitkällä. Hän kertoo lähettäneensä Kuopion kaupungille muutosehdotuksen, johon on tullut positiivinen vastaus, mutta joka ei hänen mukaansa kertonut riittävästi tietoa.

– Tämä ei tietenkään ole yksittäisten virkamiesten syytä, vaan ongelma on anonyymiksi tehty byrokraattinen järjestelmä.

Baltzar kertoi jo esisopimuksen yhteydessä, että tarkoituksena olisi tehdä Kanttilasta kulttuuritalo ja kaupungin olohuone, jossa olisi erilaista kulttuuritoimintaa sekä asuintiloja.

– Sinne tulisi ainakin black box -teatteri, ravintola ja haluaisin esille savolaista designia.

Kanttilan muutostöistä päättävä viranomainen on käytännössä kaupungin rakennusvalvonta.

Kanttilan asemakaavan suojelumerkintä määrittää, mitä voi tehdä, mutta se sitoo vain talon ulkoasua ja julkisivua. Kanttilassa vanhoja sisätiloja ei ole näkyvissä.

Isoihin muutoksiin talon sisätiloissa tarvitaan kuitenkin valvonnan lupa. Käytännössä tämä on rakennusteknistä arviointia esimerkiksi paloturvallisuudesta.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

majava
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 4:35 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja majava » Su Heinä 05, 2015 6:45 pm

Nuorukainen syöksyi palavaan asuntoon pelastamaan tajuttoman miehen: ”En ajatellut yhtään, että itsellekin voisi käydä huonosti”

(KUVA: Tulipalokuva Dimitri Palm)

Mustuneet ovenpielet muistuttavat tapahtuneesta. (KUVA: Dimitri Palmi)


Kuva
- Savua oli kaikkialla ja liekkejäkin jo. Laitoin käden suuni eteen ja juoksin sisään etsimään miestä, Dimitri Palmi kertoo. (KUVA: Dimitri Palmi)
Kylläpäs on Dimitri kerennyt kaiken hässäkän keskekellä valokuvaamaan paikkaa. Itseään jopa kuvannut tapahtumapaikalla. Haiskahtaa savu ja kovasti.

Karvaperuna
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 177
Liittynyt: Pe Marras 18, 2011 8:13 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Karvaperuna » Ma Heinä 06, 2015 2:04 am

Halkokauppias kirjoitti:Tuonkin kioskin asiakkaista varmaan viidesosa oli poliisissa, tullissa yms. töissä. :lol:

Ja näin muuten oli!! :D
Koht sattuu Juhaa leukaan! KopS! Noniin, nyt on Juhalla leuka kipeä.

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » La Heinä 11, 2015 3:49 pm

Varsin klassinen tapaus Pohjois-Karjalassa. Uhrina yli 90-vuotias vanhus.

Poliisin tiedote 11.7.2015.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... assa_36330

Juuassa yli 90 -vuotiaalta naiselta anastettiin asunnosta rahaa noin 400 euroa tiistaina 7.7.2015. Vanhuksen asuntoon oli tullut romanipariskunta, pariskunnan nainen oli kiinnittänyt vanhuksen huomion itseensä jolloin mies oli päässyt vanhuksen makuuhuoneeseen huomaamatta. Miehen epäillään anastaneen makuuhuoneesta noin 400 euroa vanhuksen rahoja.

Poliisi kaipaa havaintoja tästä Juuan Sumukan - Pihlajavaaran seudulla, vaalealla henkilöautolla liikkuneesta pariskunnasta. Havainnot voi ilmoittaa poliisipäivystykseen p. 029 541 5320.

Poliisi kehottaa ihmisiä pitämään ovet lukittuna myös maaseudulla ja olemaan päästämättä tuntemattomia henkilöitä sisälle asuntoon. Jos asuntoon tullaan kielloista huolimatta tai jos asuntoon tullet tuntemattomat henkilöt anastavat jotakin on silloin soitettava mahdollisimman pikaisesti hätänumeroon 112.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

J.Maybrick
Columbo
Viestit: 2389
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick » Ma Heinä 13, 2015 1:46 am

Tänään näin moottoritiellä, kun samaan suuntaan kanssani ajanut henkilöauto yhtäkkiä jarrutti ja kääntyi takaisin tien ajokaistoja erottavassa kaksoisrautakaiteessa olevan aukkopaikan kautta. Ohi ajaessani näin kuskin: röyhelöiseen valkeaan puseroon pukeutunut mustatukkainen rouvashenkilö.
Totesin että tavallinen meikäläinen ei noin saisi tehdä (U-käännös moottoritiellä, keskinopeus 100). Mutta laki ei ole kaikille sama.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja rane » Ma Heinä 13, 2015 3:44 am

J.Maybrick kirjoitti:Tänään näin moottoritiellä, kun samaan suuntaan kanssani ajanut henkilöauto yhtäkkiä jarrutti ja kääntyi takaisin tien ajokaistoja erottavassa kaksoisrautakaiteessa olevan aukkopaikan kautta. Ohi ajaessani näin kuskin: röyhelöiseen valkeaan puseroon pukeutunut mustatukkainen rouvashenkilö.
Totesin että tavallinen meikäläinen ei noin saisi tehdä (U-käännös moottoritiellä, keskinopeus 100). Mutta laki ei ole kaikille sama.
-Jos muistikin että tankatessa jäi bensat maksamatta ja lähti hoitamaan unohduksensa...? :shock:
-Tai sitten ei.... :roll:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

J.Maybrick
Columbo
Viestit: 2389
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick » Ma Heinä 13, 2015 9:21 pm

Päivän naurut! Kiitos rane :D :D
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

majava
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 4:35 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja majava » La Heinä 18, 2015 2:11 pm

Ampumavälikohtaus Salon keskustassa, ampuja saatiin kiinni
Julkaistu 16.7.2015

Kuva
Ampumavälikohtaus sattui bussilaiturien luona Salon linja-autoasemalla.

Vilhonkadulla sijaitsevalla linja-autoasemalla sattui ampumavälikohtaus torstaina yhden jälkeen päivällä. Ammuskelu tapahtui bussilaiturien luona. Nuorehko mieshenkilö lähestyi pistoolityyppinen ase mukanaan kahta ulkopaikkakuntalaista henkilöä, jotka pakenivat laituripihalle.

Asetta kantanut henkilö ampui yhden laukauksen pakenijoita kohti. Hän ei osunut kumpaankaan henkilöön. Toinen miehistä onnistui piiloutumaan rakenteiden suojaan, kun taas toinen pakeni ampujaa juosten. Pakenijoista toinen juoksi sisälle liikekeskukseen, jolloin ampuja seurasi hänen perässään.

Ampujan seurassa olleet henkilöt estivät ammuskelun jatkumisen ja saivat ampujan luopumaan aikeistaan. Seurue poistui paikalta autolla.

Poliisi sai ampujaksi epäillyn salolaisnuoren kiinni torstaina alkuillasta.

http://www.sss.fi/2015/07/ampumavalikoh ... skustassa/
Iltapäivälehdissä tapahtumasta lienee värikkäämpiä otsikoita?
Lakerikengät kopisseet ja suorathousut kastuneet.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6833
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Heinä 21, 2015 7:44 pm

Hauskasti uutisoitiin tämä Mikkelissä tapahtunut ampumajuttu.
Kyllä jutussa muistettiin kertoa että lähellä järjestettiin Summerfesti, mutta ei oikein meinannut toimittajalta irrota raviväen mahdollisuutta tapahtuman järjestäjäksi. Ampuminenhan tapahtui Vaakuna hotellin läheisyydessä ja yllättäen sinne oli majoittunut runsaasti näitä sorretun vähemmistön edustajia.
Kuulemani mukaan paikalla missä ampuminen tapahtui oli näkynyt pääsääntöisesti kulmahousuja, jatsareita, lakerikenkiä, jokuset hevosmiehen housut, joitakin suoria pitkiä hameita sekä vähemmän suoria samettihameita. Unohtamatta tietenkään runsailla paljeteilla ja koruilla koristeltuja yläosia naisilla.
Ja olisikohan pienen pyssyttelyn jälkeen ajeltu kilvanajon merkeissä Visulahden leirintäalueen suuntaan, varmaankin yllättäen kumpaakin seuruetta alkoi nukuttamaan ja siksi moinen kiire.

Mutta emmehän voi tietenkään sulkea pois mahdollisuutta että ampujat olisivat olleet Summerfestin vieraita ja ampuminen olisikin tapahtunut suljetulla alueella eikä lähelläkään Vaakuna hotellia. Eikä nyt auta tapauksen selvittelyssä todennäköisyyslaskelmat koska tapaushan on tutkinnassa.
Täällä tänään, missä huomenna?

joona.linna
Neuvoja-Jack
Viestit: 259
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja joona.linna » La Heinä 25, 2015 8:01 am

Lähes satavuotias vanhus ryöstettiin Perhon Möttösessä (Perho KP) 25.7.2015

Kaksi noin 50-60-vuotiasta naista oli tullut vuonna 1916 syntyneen miehen ovelle pyytämään vettä.Miehen antaessa vettä toiselle naiselle oli toinen nainen mennyt perenmälle asuntoon penkomaan laatikoita ja kaappeja.Naisten poistuessa paikalta oli vanhus huomannut,että hänen piirongin laatikossa olleesta lompakosta olivat rahat kadonneet.
Asianomistajan mukaan molemmat naiset olivat tukevia.
Poliisi tiedustelee,ovatko naiset käynneet muuallakin kaupustelemassa jotain tai pyytämässä vettä.Poliisi pyytää vihjeitä tekijöistä ja heidän käyttämästään ajoneuvosta numeroon 029 5415883.
Vainajat eivät vaikene

joona.linna
Neuvoja-Jack
Viestit: 259
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja joona.linna » La Elo 01, 2015 12:16 pm

Vainajat eivät vaikene

Vastaa Viestiin