Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

originalnightstalker
Sammakkoprofessori
Viestit: 455
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker » La Touko 12, 2018 9:58 pm

En haluas olla rasisisti mutta oonpa silti, yhteenkää mannee en luota pätkääkää, yhen rehellisen mannen oon elämäni aikana tavannu. Nää tekee yleensä just ne törkeimmät ryöstöt ja sikailee koko aja

susikoira roi
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: To Joulu 13, 2012 8:06 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja susikoira roi » To Touko 17, 2018 12:19 pm


Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Crombie » Pe Touko 25, 2018 8:43 am

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018052 ... 7_u0.shtml

"Sadistisesta vapaudenriistosta tuomio Helsingissä: Seksinnälkäiset tuomitut kertoivat yhdynnästä jopa poliisiasemalla - rikoskumppani silvottuna hengityskoneeseen

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa harvinaisessa rikossotkussa, jossa näyttö perustui lähinnä päihtyneiden asianosaisten ristiriitaisiin sanoihin. Käräjäoikeus arvostelee Helsingin poliisia huonosti hoidetusta esitutkinnasta.

Päihdeasuntolan huumehuuruisen yön tapahtumat jäänevät todistamatta, mutta käräjäoikeuden oli silti annettava asiassa tuomio.
Kahden pariskunnan välisestä illanvietosta tuli nöyryyttämistä ja raivokasta pahoinpitelyä.
Toinen tuomitusta joutui oman miehensä pahoinpitelemäksi ja joutui henkihieverissä sairaalaan.

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa monisyisessä rikosjutussa, jonka tapahtumat ajoittuvat Pasilassa sijaitsevaan päihdeongelmaisten asuntolaan lokakuussa 2017.

Oikeusjuttu sisälsi monia poikkeuksellisia, jopa ainutkertaisia piirteitä suhteessa rikosten laatuun. Kertomukset oikeudessa olivat pahassa ristiriidassa, ja poliisin virhe vei tärkeän esitutkintamateriaalin pois pöydältä. Käräjäoikeus myöntää tuomiossaan suoraan, että mikä tahansa salissa esitetyistä tapahtumista olisi mahdollinen.

Lisätutkinnan ja uusitun pääkäsittelyn jälkeen tuomio tuli yli kaksi kuukautta suunnitellusta myöhässä.

Tuomitut olivat seurustelusuhteessa tapahtuma-aikaan. Heistä Raineri Armas Lindeman, 33, sai kahden vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomion. Lindemanin naisystävä, vuonna 1984 syntynyt nainen, tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Tuomitut tapasivat lokakuun 17. päivänä nuoren pariskunnan. Vuonna 1995 syntynyt mies seurusteli vuonna 1999 syntyneen naisen kanssa. Uhriksi joutunut mies asui samassa päihdeasuntolassa kuin Lindeman ja oli tutustunut tähän siellä.

Lindeman kutsui nuoren parin asuntoonsa. Tarkoituksena oli viettää iltaa ja käyttää huumeita yhdessä.

Kyykyttivät alastomina

Ilta muuttui päihdehuuruiseksi vuorokaudeksi, joka sisälsi pahoinpitelyä, vapaudenriiston, varkauksia ja huumausaineisiin liittyviä rikoksia. Sekava nuori miesuhri konttasi asunnosta housut nilkoissa naistuomitun hoippuessa vieressä, ja lopulta poliisi tuli paikalle.

Pahoinpidellyt nuori nainen ja mies vietiin sairaalaan. He saivat illan aikana lukuisia mustelmia ja nirhaumia kasvoihinsa, ja kasvoissa oli turvotusta.

Kertomukset illan kulusta olivat sekavia. Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski vaati syytetyille rangaistusta törkeästä vapaudenriistosta. Oikeudessa kävi ilmi, että naisystävä ja erityisesti Lindeman itse olivat pitäneet paria oikeudettomasti asunnossa. Mies oli raivostunut, kun luuli lääkepurkkiensa kadonneen.

Lindeman ja nainen pakottivat nuoret uhrit riisuutumaan. He kyykyttivät näitä alasti, jotta mahdolliset ruumiinonteloihin piilotetut lääkepurkit putoaisivat.

Teot olivat väitetysti seksuaalisia. Lindeman olisi kertomusten mukaan halunnut nähdä paikalla ryhmäseksiä ja naisten välistä seksiä. Naisuhrin kertoman mukaan naistuomittu kouri häntä seksuaalissävytteisesti sängyllä.

Seksiakteja julkisilla paikoilla

Naistuomitun mukaan Lindeman oli käskenyt häntä työntämään hammasharjan naisuhrin emättimeen. Naisuhrin itsensä mukaan Lindeman oli uhannut tehdä saman vasaralla.

Tuomittu pari oli nauttinut päihteitä jo pitkään. Kertomuksensa mukaan he olivat harrastaneet keskenään seksiä julkisilla paikoilla, kuten raitiovaunussa ja poliisilaitoksella.

Vapaudenriiston alettua Lindeman pyysi paikalle myös kolmannen miehen, "pelottelemaan" uhreja "varastettujen" lääkkeiden vuoksi. Tilanne kääntyi niin, että Lindeman pakotti miehen syömään kourallisia rauhoittavia lääkkeitä. Mies joutui sairaalaan yliannostuksen vuoksi.

- Lindeman oli ihan hullussa mielentilassa. -- Kysyin, että kaikkiko kerralla, ja hän katsoi minua kysyen, "pelleilenkö mä", mies kertoi oikeudessa.

- Oli täysin selvää, että hän hakkaisi minut, jos olisin kieltäytynyt.

Vapaudenriisto päättyi, kun Lindeman oli poistunut asunnolta ja uhrit pääsivät poistumaan. Naistuomittu jatkoi matkaansa asunnon ulkopuolelle autoon ja tapasi siellä Lindemanin. Lindeman pahoinpiteli vielä naisystäväänsä viiltelemällä tätä teräaseella sukupuolielimiin. Lisäksi hän muun muassa poltti tupakalla palovammoja naisen rintaan ja pakotti syömään suuria määriä lääkkeitä.

"Kuin sormia olisi revitty irti"

Nainen vaipui lopulta syvään tajuttomuuteen ja joutui sairaalassa hengityskoneeseen.

- Sormeni tuntuvat siltä kuin niitä olisi yritetty repiä irti. Minulla on palovammoja siellä täällä. Tukastani on puolet lähtenyt pois. Hän pahoinpiteli minua tosi pahasti, itsekin vankeustuomion saanut nainen kertoi poliisille.

Syyttäjän mukaan Lindeman ja naistuomittu olivat pahoinpidelleet uhreja vapaudenriiston aikana, mikä olisi kuulunut törkeän vapaudenriiston tunnusmerkkeihin. Tuomio tuli ainoastaan perusmuotoisesta vapaudenriistosta.

Käräjäoikeuden päätöksenteko hankaloitui ja jopa vaarantui poliisin tekemän esitutkintavirheen vuoksi. Kyse oli siitä, olivatko uhrit päässeet poistumaan asunnolta välissä ja kuinka pitkä vapaudenriisto oli.

Poliisi pyysi oman tutkinnan sijaan asuntolan vahtimestaria katsomaan valvontakameratallenteet. Mies teki sen ainoastaan suurpiirteisesti. Todiste katosi käräjäoikeuden käytöstä.

- Valvontakameran tallenne on sittemmin tuhottu. Käräjäoikeus toteaa, että esitutkinta on tältä osin erittäin heikosti suoritettu, tuomiossa lukee.

Käräjäoikeuden mukaan heikkoa esitutkintaa ei voi tulkita ainakaan Lindemanin ja naistuomitun vahingoksi.

Absurdi lisäsyyte heti nurin

Hämmentävät käänteet jatkuivat. Oikeus määräsi ensimmäisen pääkäsittelyn jälkeen lisätutkinnan, jotta asianosaisten liikkumisesta olisi saanut paremmin selkoa. Lisätutkinnassa syyttäjä nosti vielä syytteen törkeästä ryöstöstä, jossa syyllisinä olisivat olleet samat tuomitut.

Syyttäjä syytti aluksi samasta, ulkopuolisen henkilön asunnossa tehdystä lääkeryöstöstä myös vuonna 1995 syntynyttä miesuhria, mutta peruikin syytteen. Vapaudenriiston uhrin ryöstösyyte olisi heittänyt alkuperäisen syytteen vapaudenriistosta roskakoriin, koska väitetty rikos tapahtui vapaudenriiston aikana.

Uusi syyte törkeästä ryöstöstä kaatui. Tuomittujen katsottiin kuitenkin syyllistyneen varkauteen. He veivät kolmannen naisen asunnosta lääkkeitä.

Lindeman tuomittiin alussa mainittuun vankeusrangaistukseen kahdesta vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä, kahdesta pahoinpitelystä ja kahdesta varkaudesta. Hän sai myös tuomion huumausainerikoksesta.

Lindemanin naisystävä tuomittiin samoista vapaudenriistoista, kahdesta pahoinpitelystä ja varkaudesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Asuntoon uhkailemaan tilattu mies tuomittiin näpistyksestä. Hän vei miesuhrin vaatteita asunnosta.

Miesuhri sai pienet sakot huumausaineen käyttörikoksesta. Miesuhrin silloisella nuorella naisystävällä ei ollut tekemistä rikollisten kanssa eikä aiempaa historiaa, joten hänet jätettiin tuomitsematta huumausaineiden nauttimisesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen."


Siinä on taas alimman kastin intialaisveri virrannut mannella..
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Touko 27, 2018 11:17 am

Tuntematon vähemmistö ja sen hännystelijät, nk valkoiset neekerit asialla:

Yksinäistä miestä vedätettiin härskisti: Nukahti ”treffikumppanin” viereen, rikolliset lypsivät 220 000 euroa - ”Pumpataan niin paljon kuin mahdollista”

Rikollisjoukko vei seuraa hakeneelta mieheltä kuusinumeroisen summan. Hovioikeus on vahvistanut käräjäoikeuden vankeusrangaistukset, joista osa on raskaita.

Lehti-ilmoitus päästi suunnitelmalliset rikolliset yli 200 000 euron omaisuuden kimppuun.
Toistakymmentä huijaria sai tuomion rikoksista, jonka kohteena oli seuraa etsinyt mies.
Pääagitaattori sai tuntuvan vankeusrangaistuksen.

Turun hovioikeus on vahvistanut Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomion törkeässä maksuvälinepetoskokonaisuudessa, jonka uhriksi joutui Turussa asuva mies. Kaksi tuomittua valitti käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen, mutta valitukset peruttiin ja käräjäoikeuden tuomiot jäivät voimaan.

Omaisuusrikosten pääsuunnittelijana toiminut Tenho Allan Nyman, 40, on tuomittu kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kolmesta petoksesta.

Uhrin rahoja käsitellyt Riku Matti Petteri Höykinpuro, 25, on tuomittu törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kolmesta petoksesta kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Teon pontimena oli oikeuden mukaan velkojen maksu. Nyman oli soitellut raviystävänsä kanssa kesällä 2017 ja sopinut, että kaveri menee katsomaan "miestä, jolla on paljon rahaa". Ravikaveri oli ollut entuudestaan velkaa tulevalle päätekijälle.

Uhriksi joutunut mies oli lähettänyt Turkulainen-lehteen seuranhakuilmoituksen, ja lehti oli julkaissut sen kesäkuussa. Uhri oli keskustellut ilmoituksen perusteella joidenkin naisten kanssa ja kutsunut näitä aiemmin myös kotiinsa.

Tylyt suunnitelmat

Ilmoituksen ja miehen puheiden perusteella rikolliset olivat saaneet vihiä miehen varoista. Kylään lähtenyt 46-vuotias mies otti mukaansa 44-vuotiaan entisen naisystävänsä. He käyttivät prepaid-liittymiä ja sulkivat puhelimensa heinäkuisen vierailun ajaksi. Syynä oli ilmeisesti halu välttää poliisin televalvontaa.

Ravikaveri kertoi esitutkinnassa sopimuksesta, jonka mukaan ex-naisystävä "menee miehen luokse houkutuslinnuksi, juottaa miehelle viinaa ja sekoittaa hänen päänsä". Esitutkinnassa kerrotun mukaan "tarkoitus oli pumpata mieheltä niin paljon rahaa kuin mahdollista".

Nainen meni uhrin luokse ensin yksin. Ensimmäisen tapaamisen aikana huijauksia ei tapahtunut, mutta seuraavana päivänä uhri soitti naiselle ja ehdotti uutta tapaamista.

Asianomistaja oli valmiiksi jonkin verran päihtynyt. Nainen tuli asuntoon "velipuolensa" kyydittämänä. Velipuolta esittänyt Nymanin raviystävä toi paikalle viinapullon, josta uhri ja nainen joivat. Uhrin mukaan "velipuoli" ei kuitenkaan koskenut alkoholiin.

Mies alkoi väsyä ja meni nukkumaan naisen kanssa. Aamulla uhri huomasi, että asunnolla ei ollut ketään ja että hänen pankkikorttinsa oli kadonnut. Tietokoneen vierestä oli hävinnyt salasanoja sisältäneitä asiakirjoja.

Mies kuoletti pankkikortin, mutta huomasi myöhemmin, että rahat hänen tililtään olivat kadonneet. Tässä vaiheessa poliisi alkoi tutkia vyyhteä.

Päivien siirto-operaatio

Kovan tuomion saanut Höykinpuro toimi Nymanin käskystä rahojen käsittelijänä. Hän kertoi tulleensa mukaan velkojen kuittaamiseksi ja saaneensa käskyn Teivon raviradalla.

25-vuotias tuomittu nosti uhrin rahoja tililtä siirto kerrallaan, kun sai tämän pankkitunnukset. Hän nosti käsityksensä mukaan noin 150 000 euron edestä rahaa. Rikoksen tekemisessä kului päiväkausia, koska nostot oli tehtävä muutama tonni kerrallaan. Höykinpuro teki uhrille uusia pankkitilejä ja nosti myös käteistä rahaa. Hänen oli määrä saada rikoksestaan viiden prosentin provisiopalkkio.

Uhri menetti käräjäoikeuden mukaan yli 220 000 euroa. Rahoja meni muiden rikollisten tileille, ja he osaltaan jatkoivat niitä Nymanille. Rahaa pestiin eri tavoilla: esimerkiksi yhdessä tapauksessa vajaat 10 000 euroa pestiin ostamalla kultaa helsinkiläisestä liikkeestä.

Neljä rikollista joutuu korvaamaan uhrin menettämät rahat yhteisvastuullisesti, eli jos joku tuomituista on maksukykyisempi kuin muut, hän joutuu korvaamaan muidenkin osuuksia.

Tuomittuja yhteensä 12

Tuomioita tuli Nymanin ja Höykinpuron lisäksi yhteensä kymmenelle henkilölle.

Pankkitunnukset varastanut, vuonna 1971 syntynyt raviystävä tuomittiin vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen varkaudesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta.

"Houkutuslintuna" toiminut vuonna 1973 syntynyt nainen tuomittiin törkeästä maksuvälinepetoksesta ja varkaudesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Hänellä ei ollut taustallaan aiempia rikoksia.

Vuonna 1951 syntynyt nainen tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen rahanpesusta.

Vuonna 1979 syntynyt mies tuomittiin 60 päivän ehdottomaan vankeuteen rahanpesusta.

Vuonna 1981 syntynyt mies tuomittiin kuuden kuukauden vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

Vuonna 1990 syntynyt mies tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen rahanpesusta.

Vuonna 1984 syntynyt mies tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen rahanpesusta.

Vuonna 1991 syntynyt mies tuomittiin 60 päivän vankeuteen rahanpesusta.

Vuonna 1992 syntynyt mies tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta.

Vuonna 1969 syntynyt mies tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen rahanpesusta.


Iltalehti
26.5.2018 klo 14.27

"...vankeusrangaistukset, joista osa on raskaita".

"kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen..."
"...kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen."


Totisesti, totisesti minä sanon teille; kylläpä olivat raskaita.

Ei tälläinen tuomio mannepiireissä tunnu yhtään missään. Ei se haittaa työnsaantia, eikä suku paheksu moista tekoa tai tuomion saajaa.
- Se ero mustalaisissa onkin verraten niitä heidän elättäjiinsä, että mustalaisten oma suljettu yhteisö ei tuomitse heitä, eikä heitä suljeta ulos kaveripiiristä, kuten voi olla - ja usein onkin - kantaväestön piirissä.

Mustalaisten arvomaailma on täysin erilainen kuin kantaväestön. Jostain syystä tätä ei haluta tunnustaa tai sitten se nähdään valheellisesti ja jopa itsepetoksellisesti "vanhusten kunnioittamiskulttuurina" tai "upeana oman kulttuurin säilyttämisenä".
- Ei edes haluta nähdä että koko kulttuuri on silkkaa savuverhoa, väkivaltaa, rasismia ja kusettamista, jonka kohteena on valtaväestö täältä ikuisuuteen.

Uhri, yksinäinen mies on naisenkaipuussaan mennyt jopa niin sekaisin, että on vastaanottanut mustalaisämmän ja tämän "velipuolen" asuntoonsa.
- Jo tuossa vaiheessa olisi tämän poikamiehen pitänyt kaivaa haulikkko ja ampua molemmat piiput tyhjiksi.

Onhan näistä "velipuolien ja ämmäin vierailusta" poikamiesten luokse kirjoitettu monen monta monituista kertaa, milloin mistäkin päin Suomea, mutta ei vaan ymmärretä, että missä mustalainen, siellä ongelma.

"Mustalaisille mustalaisuus on ammatti, elämän pääsisältö. He saavat arvostusta vain toisiltaan, eivätkä edes kaipaa sitä muilta".
- Heikki Lampela, 1993 -
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Touko 28, 2018 9:26 am

Vanhuksia kunnioittavan kulttuurin edustajia harrastamassa kulttuuriaan:

Miesjoukko tyhjensi vanhusten rasioita kultakoruista ja tilejä euroista tekeytymällä autonkorjaajaksi tai poliisiksi

Huijausten sarja tapahtui Helsingissä ja Vihdissä kolmen viikon aikana.

JOUKKO noin 20–30-vuotiaita miehiä on huijannut vanhuksia Helsingissä ja Vihdissä erilaisin tekaistuin tarinoin ja myös esiintymällä poliiseina. Kolmessa viikossa huijarit ehtivät erehdyttää neljää vanhusta ja saivat uhreiltaan sekä rahaa että arvoesineitä.

Vyyhdissä kovimman tuomion sai Helsingin käräjäoikeudessa Leif Tino Richard Faltin, joka tuomittiin törkeistä petoksista, maksuvälinepetoksesta sekä törkeästä varkaudesta vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Faltin valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen mutta perui valituksen. Voimaan jäivät käräjäoikeuden tuomiot.

HUIJAUSTEN sarja alkoi Helsingissä 18. joulukuuta 2013. Tuolloin Faltin oli soittanut 85-vuotiaalle miehelle ja esiintynyt autokorjaamon edustajana. Vanhuksen annettiin ymmärtää törmänneen autollaan toiseen, ja nyt vanhuksen tuli maksaa korvaus suoraan korjaamolle. Kyse oli oikeuden mukaan vähintään 650 euron menetyksestä.

Todellisuudessa vanhus ei ollut törmännyt toiseen autoon.

Rötöstely jatkui 29. joulukuuta 2013 Vihdissä. Siellä 92-vuotiaalle naiselle uskoteltiin, että tämän serkun Suomessa ollut ystävä oli ryöstetty, ja että ystävä tarvitsisi rahaa lainaksi.

Yksi huijareista oli mennyt naisen asunnolle ja saanut tältä pankkikortin tunnuslukuineen. Myöhemmin samana päivänä vielä kaksi eri huijaria soitti naiselle ja esittäytyi serkuksi ja tämän ystäväksi. Sen jälkeen kenestäkään soittajasta ei enää kuulunut.

UUTENAVUOTENA 2013–2014 saman 92-vuotiaan naisen pankkikortilla nostettiin kolmeen eri kertaan pankkiautomaatista yhteensä tuhat euroa. Kortilla ostettiin myös yli 3 100 eurolla tuotteita. Lisäksi tililtä siirrettiin 400 euroa tuntemattomaksi jääneen ihmisen pankkitilille.

Huijattu nainen liikkui huonosti ja näki heikosti.

Yksi huijareista onnistui saamaan tietoonsa 82-vuotiaan naisen ja 86-vuotiaan miehen, joilla oli muistisairauksia. Vyyhdissä yhdeksän kuukautta vankeutta saanut mies kertoi oikeudessa, että toinen ihminen oli nähnyt pariskunnan Helsingin Malmilla.

Tämän toisen ihmisen idea olisi ollut mennä vanhusten kotiin. Asunnossa tuomittu mies ja tämän toveri olivat vieneet noin tuhat euroa käteistä sekä kultakoruja esittäytymällä poliiseiksi.

SAMA kaava jatkui tammikuun 4. päivänä 2014. Tuolloin Faltin oli käräjäoikeuden tuomion mukaan soittanut samojen 82-vuotiaan naisen ja 86-vuotiaan miehen lankapuhelimeen. Hän oli kertonut olevansa poliisi ja sanonut, että lähettää kyseisen pariskunnan asunnolle poliisin tarkistamaan, onko asunnosta viety tavaraa.

Puhelun jälkeen Faltin oli mennyt pariskunnan ovelle ja esittäytynyt poliisiksi. Pariskunta oli päästänyt Faltinin sisään.

Tässä huijauksessa pariskunnalle oli uskoteltu, että heidän kotonaan oli aiemmin käynyt varkaita. Pariskunnan esitellessä Faltinille korurasiaa tämä oli vienyt sieltä kultakorut ja väittänyt vanhuksille, että nämä saavat omaisuutensa myöhemmin takaisin. Käteisvaroja oli viety runsaat 1 300 euroa.

Saman pariskunnan koettelemukset jatkuivat. Kaksi muuta vyyhdissä tuomittua miestä osallistuivat Faltinin kanssa vanhusten rahojen viemiseen. Faltin oli esiintynyt puhelimessa taas poliisina ja antanut toisen huijarin tuntomerkit pariskunnalle.

Sitten vyyhdissä puolitoista vuotta ehdollista vankeutta saanut mies oli mennyt asunnolle ja hakenut sieltä yhteensä 8 000 euroa. Kolmas mies oli ottanut rahoista 3 500 euroa. Kolmas mies sai huijaussarjassa puolitoista vuotta vankeutta.

LOPULTA 9. tammikuuta 2014 samat kolme miestä yrittivät vielä kerran erehdyttää muistisairaita vanhuksia. Faltin oli taas esiintynyt poliisina samoille 82-vuotiaalle naiselle ja 86-vuotiaalle miehelle. Pariskunta oli jo nostanut huijareita varten 7 000 euroa tileiltään.

Tällä kertaa pariskunnan poika kuitenkin oli tajunnut huijauksen ja pyytänyt oikeat poliisit asunnolle. Näin tekijät jäivät kiinni.

Törkeiksi huijaukset teki tuomion mukaan se, että muistisairaisiin tai muuten hyvin iäkkäisiin uhreihin oli ollut helppo luoda luottamussuhde. Huijarit olivat useasti esittäytyneet poliiseiksi sekä menneet uhriensa kotiin. Uhrit olivat erityisen heikkoja ja turvattomia.


Helsingin Sanomat
28.5. 2:00
Kuva Poliisi/Iltalehti.
Kuva Poliisi/Iltalehti.
Leif_Faltin.jpg (29.75 KiB) Katsottu 7410 kertaa
Leif Faltin on tuttu minfossa jo ennestään:
Vuokrahuijari
Samasta aiheesta Iltalehdessä 13.6.2008
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Rainer Lindeman: Sadistinen vapaudenriistäjä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Touko 30, 2018 6:22 pm

Vaikka tästä on jo juttua, niin on sen verran sekavaa vyyhtiä - mm. osa vastaajista on asianomistajina ja että poliisin toiminta esitutkinnassa ei täysin onnistunut -
Iltalehti
24.05.2018 klo 21:48
----------------------------------

Kymmenien tuhansien kulut - mutta onhan meillä varaa:

Pariskunnan seksisekoilusta tuli hurja oikeussotku - Helsingin poliisille kritiikkiä asenneongelmasta, töppäys aiheutti jopa kymppitonnien laskun veronmaksajille

*Helsingin käräjäoikeus antoi sekavan vapaudenriisto- ja pahoinpitelyjutun tuomion kuukausitolkulla myöhässä. Poliisi vastaa nyt käräjäoikeuden kritiikkiin ”todella heikosti” tehdystä esitutkinnasta, joka saattoi maksaa valtiolle jopa kymmeniätuhansia euroja.
*Helsingin poliisi kommentoi poikkeuksellista rikosjuttua, jonka oikeuskäsittely viivästyi esitutkinnassa tapahtuneen virheen vuoksi.
*Törkeä vapaudenriisto jäi näyttämättä, kun päihdeasuntolan valvontakameranauha katosi bittiavaruuteen.
*Poliisin mukaan epäselvien tapahtuma-aikojen ja kertomusten selvittäminen nauhoilta on haasteellista.


Käräjäoikeus ratkoi viime viikolla kuukausien odottelun päätteeksi rikosasian, jossa huumeongelmaista pariskuntaa syytettiin törkeästä vapaudenriistosta ja erinäisistä väkivaltarikoksista. Uhreina olivat vuonna 1999 syntynyt nainen ja vuonna 1995 syntynyt mies, jotka olivat tuolloin seurustelusuhteessa.

Tuomituista Raineri Armas Lindeman, 33, joutuu kärsimään kahden vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistuksen. Naisystävä tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen.

Juttu käsitteli kahta lokakuista päivää, jotka pariskunnat olivat viettäneet tuomitun asunnossa Pasilassa päihdeongelmaisten asuntolassa. Kaikki osalliset olivat olleet enemmän tai vähemmän päihtyneitä, ja kertomukset olivat ristiriitaisia. Uhrien mukaan heitä oli kyykytetty, valvotettu ja pahoinpidelty yhtäjaksoisesti vuorokauden ajan.

Oikeusjutussa oli valmiiksi todellisen sopan ainekset kasassa. Poliisin tekemä esitutkintavirhe ei auttanut asiaa. Tutkijat ulkoistivat elintärkeän valvontakameranauhan syynäämisen asuntolan vahtimestarille. Epäilty tekoaika oli niin pitkä, että vahtimestari ei jaksanut katsoa nauhaa kunnolla. Hän hyppi sinne tänne.

Outouksia ja hämminkiä

Nauhat tuhoutuivat ennen kuin niistä saatiin kokonaisuudessaan selvää. Sinne meni käytännössä myös kihlakunnansyyttäjä Eija Velitskin näyttö vapaudenriiston pitkästä kestosta.

Puutteiden vuoksi oikeus määräsi lisätutkinnan, jossa poliisin oli määrä selvittää henkilöiden liikkumista muilla keinoin. Lisätutkinnassa paljastui, että vangittu nuoripari olisikin ehkä poistunut asunnosta varkaisiin. Syyttäjä pani pystyyn vielä uudet syytteet törkeästä ryöstöstä, jossa osallisena olisi ollut myös toinen vangituista.

Syyte olisi tehnyt tyhjäksi alkuperäisen väitteen vapaudenriistosta, ja Velitski veti sen nopeasti pois. Oikeudenkäynnissä riitti rutkasti outoa käytöstä ja hämminkiä, kuten Iltalehden aiemmista jutuista käy ilmi.

Oikeus vetäytyi pohtimaan harvinaista sekasotkua ja antoi tuomion lopulta vasta toukokuun 24. päivänä, kun sen alun perin piti tulla uusintakäsittelyn jälkeenkin maaliskuun lopulla. Käräjätuomari Eero Nikkarisen valmistelema paperinivaska sisältää peräti 103 sivua.

Seksuaalisia tekoja sisältänyt vapaudenriisto tapahtui tässä asuntolassa Pasilassa. Valvontakameramateriaali ympyröidystä kamerasta olisi voinut auttaa käräjäoikeutta ja poliisia. IL-ARKISTO
Seksuaalisia tekoja sisältänyt vapaudenriisto tapahtui tässä asuntolassa Pasilassa. Valvontakameramateriaali ympyröidystä kamerasta olisi voinut auttaa käräjäoikeutta ja poliisia. IL-ARKISTO
valvontakamera_ympyröitynä.jpg (33.34 KiB) Katsottu 5860 kertaa
Seksuaalisia tekoja sisältänyt vapaudenriisto tapahtui tässä asuntolassa Pasilassa. Valvontakameramateriaali ympyröidystä kamerasta olisi voinut auttaa käräjäoikeutta ja poliisia. IL-ARKISTO

Perinpohjainen tuomio

Itse tuomio saa salissa olleilta jopa varauksettomat kehut. Syyttäjä Velitski pohtii vielä mahdollista jatkokäsittelyluvan hakemista, mutta toteaa, että tuomio on hyvin rakennettu.

Kahden pääsyytetyn asianajaja Juha-Pekka Hippi on samoilla linjoilla.
- Johtopäätöksistä voivat vastaajat itse olla toista mieltä, mutta tuomiosta voi joka tapauksessa antaa hyvää palautetta, Hippi sanoo.
- Se täyttää edellytykset, jotka nykyään puuttuvat hyvin monesta tuomiosta. Siinä on pro et contra -tulkintaa, puolesta ja vastaan. Se on oikeudellisen harkinnan ydin.

Oikeus onnistui vaikeassa paikassa, mutta poliisi ei saa puhtaita papereita. Tuomiossa todetaan suoraan valvontakameraepisodista, että "esitutkinta on näiltä osin erittäin heikosti suoritettu". Asianajajat, syyttäjä ja puheenjohtaja Nikkarinen kritisoivat asiaa avoimesti jo salissa, ja viesti meni myös paperille.

"Ei voi hakea päitä vadille"

Hippi kysyy, onko poliisin asenne vaikuttanut esitutkinnan laatuun. Yhtäältä kyse saattaa olla resursseista, toisaalta uudesta esitutkinta- ja pakkokeinolaista. Vuonna 2014 voimaan tullut esitutkintalaki on monisyisempi kuin edellinen ja asettaa poliisille Hipin mielestä entistä suuremman huolellisuusvaatimuksen.
- Esitutkintalain mukaan tutkinnassa on otettava huomioon myös epäilyä vastaan puhuvat seikat ja epäillylle myönteiset seikat. Poliisin ei tule esitutkinnassa vain hakea päitä vadille vaan miettiä, mitä on tapahtunut.

Asianajaja arvioi, että esitutkinnan puutteet ovat yleistyneet rikosjutuissa jonkin verran. Hän sanoo, että joissakin kohdissa poliisia vaivaa yksinkertainen ajattelu. Se voi kaataa myös pyrkimykset henkilön tuomitsemiseen.
- Jos poliisi ei kyseenalaista asioita, se johtaa siihen, että tiettyjä asioita ei voi enää tutkia. Se taas voi johtaa paradoksaalisesti siihen, että syyte ei tule hyväksytyksi. Näyttö voi tukeakin poliisin alkuperäistä epäilyä.

Hipin arvion mukaan asianomistajatkin jättävät aika ajoin kertomatta koko totuuden. Helsingin esimerkkitapauksessa totuus olisi voinut säästää lisätutkinnalta. Juristi vaatii sekä poliisia että syyttäjiä kiinnittämään enemmän huomiota myös asianomistajien totuudessa pysymiseen.
- Kaikkien osapuolten subjektiiviset kertomukset on tasapuolisesti kyseenalaistettava.

Jopa kymppitonnien lasku

Helsingin vapaudenriistojutussa vaadittu lisätutkinta ja uudet käsittelypäivät maksoivat valtiolle Hipin arvion mukaan tuhansia tai kymmeniätuhansia euroja. Puolustusasianajaja joutui tekemään poliisille kuuluvaa selvitystyötä, ja arvatenkin tuntitaksa oli valtion virkamiehiä korkeampi. Varattomien päihdeongelmaisten asianajajakulut menevät valtiokonttorin piikkiin.

Kihlakunnansyyttäjä Velitski ei halunnut ottaa sen enempää kantaa poliisin virheeseen.

Rikosylikomisario Jari Koski Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä vastaa kritiikkiin poliisin puolesta. Koski vastaa kysymyksiin sähköpostitse. Poliisi ei halua avata virheen syitä sen enempää.
- En lähde yksityiskohtaisesti arvioimaan suoritettua esitutkintaa julkisuudessa. Tapaus on käyty sisäisesti läpi, ja nyt suunta on eteenpäin, Koski kirjoittaa.

Näin on toimittu ennenkin

Rikosylikomisario kertoo, että kameranauhan tarkistuttaminen ulkopuolisella ei ole ennenkuulumatonta. Kosken mukaan poliisilla on yleisesti ottaen paljon rikosjuttuja, joissa tekopaikalta on tarjolla kamerakuvaa.
- Pääsääntöisesti poliisi käy läpi valvontakameratallenteet itse, mutta joissain tapauksissa poliisi pyytää tallennusjärjestelmän ja esimerkiksi alueella olevat henkilöt tuntevia vartijoita katsomaan tallenteen alustavasti läpi yhdessä sovittavalla tavalla. Näin oli menetelty tässä tapauksessa.

Kosken mukaan poliisi otti haltuunsa valvontakameranauhan, joskin vain niistä kohdista, jotka "sisälsivät tutkinnan kannalta merkittävää tietoa". Rikosylikomisario kiistää resurssipulan vaikutuksen asiaan, mutta sanoo, että asianosaisten epäselvät kertomukset aiheuttavat poliisille haasteita kameranauhojen tarkistuksessa.

Tuomiossa oli suhteellisen poikkeuksellisesti sanottu, että poliisi oli toiminut väärin. Ottaako poliisi vastaan tämän kritiikin?
- Poliisin toimintaa voidaan arvioida kriittisesti ja kritiikki käydään tapauskohtaisesti läpi toiminnan kehittämisen näkökulmasta, Koski vastaa.[/i]

Iltalehti
30.5.2018 13:25
-----------------------------------

Raineri Lindeman oli yhdessä naisystävänsä kanssa Jasmin Diana Tatjaana Stenrothin kanssa - juu, ovat fb:ssä ja toki jeesuksesta ja rakkaudesta siellä puhuvat - menneet Mäkelänkatu 50:ssa sijaitsevan Sininauha Oy:n hallitsemaan kiinteistöön 17.10.2017.
- Mehän muistamme Sininauhan Mäkelänkadun toimitilat mm. syksyllä 2013 tapahtuneesta henkirikoksesta.

Mutta takaisin tapaukseen: Asunnossa 528 tapahtui sitten ikäviä; Stenroth repi vaatteet 18-vuotiaan naisen yltä ja ahdisteli tätä seksuaalisesti. Samaan aikaan Lindeman uhkasi tappaa 18-vuotiaan. Vapaudenriisto kesti noin 20 tuntia ja mukana hääri myös 22-vuotias mies, jota pahoinpideltiin sekä Lindemanin että Stenrothin toimesta, mm. hänen peräaukko tutkittiin Lindemanin ja Stenrothin toimesta. Lääkkeitä etsittin jokaisesta aukosta.

Samana yönä, 18.10. puolella tosin, rimpauteltiin asunnon 520 ovikelloa ja siellä asunut naishenkilö sai myös tuta vähemmistön vihan; henkeä uhattiin, omaisuuteen kajottiin.
- Vanhalla konstilla sisään; ensin nainen soitti ovikelloa ja pääsi sisälle koska nainen. Sitten ovikellon taas soi, ja se asuntoon päässyt nainen avasi oven kavereilleen.

Mutta Lindemanin vihalta ei säästynyt Stenrothkaan; nyrkillä kasvoihin useamman kerrran, viiltelyä ulkosynnyttymiin ja tupakalla polttamista eri puolelle kehoa.
- Tämä samaisena päivänä, ennen Mäkelänkadun episodeja.

Kun vauhtiin pääsivät, niin toiminta jatkui, mutta siitä kenties myöhemmin.

Artikkeleissa puhutaan Pasilasta, mutta kyllä Mäkelänkatu 50 sijaitsee Vallilassa.

Kenen määräyksestä valvontakameran nauhat tuhoutuivat?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

CPO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 166
Liittynyt: To Maalis 18, 2010 1:23 pm

Re: Rainer Lindeman: Sadistinen vapaudenriistäjä

Viesti Kirjoittaja CPO » To Touko 31, 2018 8:25 am

Artikkeleissa puhutaan Pasilasta, mutta kyllä Mäkelänkatu 50 sijaitsee Vallilassa.
Ettei kyse ole kuitenkin Junailijankujan asuntolasta? Siellä vilisee saman suuntaista väkeä kuin Mäkelankädulla. Tuo on vaan Vva Ry:n paikka.

https://vvary.fi/asumispalvelut/

Avatar
Kissankello
Magnum
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Rainer Lindeman: Sadistinen vapaudenriistäjä

Viesti Kirjoittaja Kissankello » Su Kesä 03, 2018 11:15 am

Oikeusjutussa oli valmiiksi todellisen sopan ainekset kasassa. Poliisin tekemä esitutkintavirhe ei auttanut asiaa. Tutkijat ulkoistivat elintärkeän valvontakameranauhan syynäämisen asuntolan vahtimestarille. Epäilty tekoaika oli niin pitkä, että vahtimestari ei jaksanut katsoa nauhaa kunnolla. Hän hyppi sinne tänne.


Toivottavasti vahtimestari sai potkut työstään. Nää laiskat kytät taas, jotka ei ole jaksaneet tehdä omia töitään, olisi saanut irtisanoa virkavirheen vuoksi per heti ja pistää kaupan päälle vielä kunnolla turpaan. Helsingin poliisin sisäisillä tutkinnoilla ja läpikäynneillä voinee pyyhkiä rehellisesti persettä.

Kustannussäästösyistä Lindemanin ja Stenrothin voisi viedä veneilyretkelle ja tyrkätä veneestä uimaan jossakin Suomenlahdella. Säästyis paljon rahaa, turha elättää tämmösiä paskakasoja.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Rainer Lindeman: Sadistinen vapaudenriistäjä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Kesä 04, 2018 4:14 pm

CPO kirjoitti:
Artikkeleissa puhutaan Pasilasta, mutta kyllä Mäkelänkatu 50 sijaitsee Vallilassa.
Ettei kyse ole kuitenkin Junailijankujan asuntolasta? Siellä vilisee saman suuntaista väkeä kuin Mäkelankädulla. Tuo on vaan Vva Ry:n paikka.

https://vvary.fi/asumispalvelut/
Teonkuvauksessa mainitaan osoite Mäkelänkatu 50 useasti. Junailijankujaa ei kertaakaan. Lindeman asui osoitteessa Mäkelänkatu 50 B ja "poikkesi naapuriin", joten veikkaan Mäkelänkatua.
- Iltalehden kuva ulko-ovesta natsaa aikas lailla Mäkelänkadun street view -näkymään.

Yhtä kaikki; asianosaiset white trash porukkaa ja kiusaajansa (ja pari kiusattua) tuntematonta vähemmistöä. Pillereitä, kuviteltuja lääkkeiden anastuksia, reseptejä "pahaan oloon", parinkympin velkaa, just saatu kallis puhelin vohkitaan ja vaihdetaan neljään grammaan kannabista, kännistä sekoilua, aamulla pitkään nukkumista...

Mustalaisten ahdasmielistä kulttuuria kuvaa hyvin pari seikkaa;
"Stenroth olisi halunnut lähteä hänen mukaansa, mutta koska hänellä ei ollut romanivaatteita, Lindeman ei ollut ottanut häntä mukaansa".

"Stenrothille S (mustalaismies, asianomistaja ja syytetty) oli sanonut, että kyllä vänkäriläiset ja kyröläiset ovat sopimattomia".

Tämän sekopäisen vyyhdin uutisoinnin on "varastanut" seksihurjasteluun viittaavat aiheet. Teonkuvaus huomioiden niiden osuutta pakottamisineen - jääneet yritykseksi - on paisuteltu.
- Se, että Lindeman ja Stenroth ovat hässineet ratikassa tai poliisiasemalla ei kait ole (nykyään) kovinkaan erikoista.

Vapaudenriisto ja pahoinpitely ovat kuitenkin se mistä tässä pitäisi enempi saada asian tynkää. Osallisten kertomukset ovat ristiriitaisia ja uhrit "vetävät kotiinpäin", kun taasen "Raikku" Lindeman ei muista tai vähättelee suorituksiaan.

Lindeman on ottanut oppia somaleilta; "Jossain vaiheessa Lindeman uhkasi Stenrothia klitoriksen irtileikkaamisella".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Jari Linna
Alokas
Viestit: 17
Liittynyt: Pe Syys 29, 2017 2:11 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Jari Linna » To Kesä 07, 2018 12:03 am

Kiero mustalainen purrut ruokkivaa kättä ja laittanut nistin ja hullun tekemään likaisen työn
puolestaan. Kuuleman mukaan läskillä oli jo sellaiset kasat tandooribroilereita vedetty
velaksi mahaan, että lappu oli laitettu luukulle hänen kohdallaan. Ravintola täynnä asiakkaita ja tuomio tulee pelkästä "tuhotyöstä". Nikkinenkin päässyt vielä paljous alennuksin turvin vuoden pienemmällä tuomiolla. Laskua tästä tulee satoja tuhansia valtion maksettavaksi ja parin vuoden kuluttua sama sirkus taas uusiksi, koska siellä on niin hyvää tandooribroileria.

Kostonjanoinen ravintola-asiakas painosti kaksi apuriaan polttopulloiskuihin - tyhjät viinipullot täytettiin huoltoasemalla ja heitettiin ravintolaan, joka tuhoutui täysin

Espoon käräjäoikeus hylkäsi syytteet murhan yrityksistä sekä yllytyksistä ja avunannoista niihin.

Espoon Lintuvaarassa pizzeriaan ja intialaiseen ravintolaan viime vuoden juhannuksena tehdyissä polttopulloiskuissa taustalla oli kostonhimo, katsoi Espoon käräjäoikeus keskiviikkona antamassaan tuomiossa.

Lauantaina 24. kesäkuuta 2017 intialaisen ravintolan aikaisempi kanta-asiakas Rainer Åkerlund, 35, joutui käsirysyyn henkilökunnan kanssa. Paikalle hälytetty poliisi otti mieheltä veitsen ja vei tämän putkaan.

- Tuollainen paikka saattaa palaa helposti, oikeudessa todistanut poliisi kertoi Åkerlundin sanoneen putkan tiskillä

Seuraavana päivänä ennen kello kahta iltapäivällä Åkerlundia tulivat hakemaan putkasta hänen vaimonsa toisen naisen kyyditsemänä ja lisäksi Henry Feija Dimitri Nikkinen, 43. Åkerlund koki tulleensa pahoinpidellyksi ja esitteli muille vammojaan.

Käräjäoikeudessa kuultujen kertomusten mukaan miehet lähtivät putkasta nauttimaan alkoholia, minkä jälkeen nainen oli kyydinnyt heidät edelleen Espoon keskustaan.

Polttoainetta pulloon

Matkan varrella miehet kävivät tankkaamassa huoltoasemalla. Autoa kuljettanut nainen kertoi oikeudessa ihmetelleensä tuolloin autoon levinnyttä polttoaineen hajua, mitä Åkerlund oli selittänyt käsiinsä levinneellä bensiinillä.

Syyttäjän mukaan todennäköisesti tässä yhteydessä parivaljakko oli täyttänyt kaksi 0,75 litran vetoista viinipulloa moottoribensiinillä tai etanolilla tai molemmilla.

Seurue jatkoi matkaansa autolla. Espoon keskuksessa se otti kyytiin Lasse Artturi Nummelinin, 33, ja lähti hakemaan joukon jatkeeksi syyntakeettomaksi todettua miestä, joka oli jo aikaisemmin saanut Nikkiseltä puhelun. Nikkinen oli sanonut, että Åkerlundin pahoinpitely pitäisi kostaa heittämällä ravintolaan polttopullo.

Auto pysäytettiin ruokakaupan parkkipaikalle lähellä ravintoloita. Parkkipaikalla apukuljettajan paikalla istunut Åkerlund ojensi takapenkille istuneelle mieskolmikolle repun. Hän antoi Nummelinille ja syyntakeettomalle miehelle sytyttimen ja ohjeet polttopulloiskun tekoon.

Seurue jätti kaksikon pois autosta, ja nämä kävelivät noin 100 metrin matkan ravintoloihin.

Nummelin kertoi oikeudessa olleensa tapahtuma-aikaan voimakkaasti juopunut, koska oli nauttinut alkoholia jo viikkoja.

Lasi rikkoutuu

Nummelin kantoi Åkerlundin antamaa reppua. Hän ei kyennyt ottamaan sisältöä ulos, jolloin syyntakeeton mies kertomansa mukaan otti sen sisältä kaksi pulloa. Yhden hän piti itse, toisen hän ojensi Nummelinille.

Sunnuntai-iltana 25. kesäkuuta 2017 noin kello kahdeksalta illalla pizzerian asiakkaat kuulivat rikkoutuvan lasin äänen.

Syyntakeeton mies oli sytyttänyt pullon suussa olleen paperitukon. Hän heitti polttoainetta sisältäneen viinipullon ravintolan sisätilaan.

Ravintola syttyi räjähdysmäisesti palamaan. Kahdelle työntekijälle ja kuudelle asiakkaalle jäi vain joitakin kymmeniä sekunteja aikaa poistua ravintolasta hätäpoistumistien kautta. Yhden asiakkaan paita syttyi palamaan ja hiukset kärähtivät. Liekit hän sai taltutettua kierimällä lattialla.

Samanaikaisesti Nummelin oli heittänyt viereiseen, samalle omistajalle kuuluneeseen intialaiseen ravintolaan toisen pullon. Sisällä oli yksi henkilö, mutta kivilattiaan osuneen pullon sytyttämä palo sammui itsestään.

Kun muutamaa minuuttia myöhemmin pelastustoimi saapui paikalle, pizzeria oli ilmiliekeissä. Kerrostalon kivijalassa sijainnut ravintola tuhoutui palossa täysin, ja sen yläpuolella olleet 22 asuntoa kärsivät savu- ja nokivahinkoja.

Ristiriitaisia kertomuksia

Tämä oikeuden mukaan oli riidatonta.

Sen sijaan Åkerlund esitti oikeudessa vaihtoehtoisen tapahtumaketjun, jonka mukaan syyntakeeton mies olisi ollut päätekijä ja ryhtynyt toimiin oma-aloitteisesti kuultuaan edellisen päivän tapahtumista.

Espoon käräjäoikeus ei tätä selitystä niellyt. Videotallenteiden, kirjallisten todisteiden ja kuulemiensa kertomusten valossa se katsoi, että Åkerlund painosti Nummelinin ja syyntakeettoman miehen polttopulloiskuihin kostotarkoituksessa.

Åkerlund sai törkeästä tuhotyöstä viiden vuoden vankeusrangaistuksen, missä painoi hänen aikaisempi rikostaustansa. Oikeuden mukaan lukuisat tuomiot osittavat ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Ei murhien yritystä

Nikkinen sai törkeään tuhotyöhön yllyttämisestä kolmen vuoden vankeusrangaistuksen, jota vähensi vuodella hänen tämän vuoden toukokuussa saamansa pahoinpitelytuomio

Nummelin sai kolmen vuoden vankeusrangaistuksen kolmen vuoden vankeusrangaistuksen törkeästä tuhotyöstä.

Neljäs mies ei syyntakeettomana saanut rangaistusta. Hänet on määrätty maaliskuussa tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon.

Seurueen kuljettajana toiminut nainen sai kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen avunannosta vahingontekoon. Oikeus ei katsonut hänen olleen tietoinen kostosuunnitelman laajuudesta.

Syyttäjä oli vaatinut miehille yli kymmenen vuoden vankeusrangaistusta yhdeksästä murhan yrityksestä ja niihin yllyttämisestä.

Nämä syytteet oikeus hylkäsi. Teon vakavuudesta ja vaarallisuudesta huolimatta ravintolassa oli hätäpoistumistie, ja polttopullot oli heitetty paikkoihin, joissa ei ollut ihmisiä. Tämän vuoksi kuolema ei oikeuden mukaan ollut tekojen todennäköisin seuraus, eikä murhan yrityksen tunnusmerkistö täyttynyt.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 3_u0.shtml

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Kesä 07, 2018 12:25 pm

Jari Linna kirjoitti:Lauantaina 24. kesäkuuta 2017 intialaisen ravintolan aikaisempi kanta-asiakas Rainer Åkerlund, 35, joutui käsirysyyn henkilökunnan kanssa. Paikalle hälytetty poliisi otti mieheltä veitsen ja vei tämän putkaan.
- Tuollainen paikka saattaa palaa helposti, oikeudessa todistanut poliisi kertoi Åkerlundin sanoneen putkan tiskillä

Seuraavana päivänä ennen kello kahta iltapäivällä Åkerlundia tulivat hakemaan putkasta hänen vaimonsa toisen naisen kyyditsemänä ja lisäksi Henry Feija Dimitri Nikkinen, 43. Åkerlund koki tulleensa pahoinpidellyksi ja esitteli muille vammojaan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 3_u0.shtml
Tyypillistä mustalaiskäyttäytymistä; menee kauppaan, ravintolaan, baariin, huoltoasemalle, toisten koteihin :arrow: ryhtyy häiriköimään :arrow: poistetaan :arrow: uhkailee :arrow: toteuttaa uhkauksensa

Hyvänä esimerkkinä Outokummun kauppiassurma, josta nimimerkki joona.linna teki kattavan kertomuksen (ja jota en ole vielä ehtinyt kommentoida).

Mannet kauppaan, varastamista, kauppias heittää ulos, uhataan kostaa, yöllä tullaan porukalla kauppiaan kotiin ja tapetaan hänet. Yksinhän nämä sisäsiittoiset perslävet eivät osaa/uskalla liikkua. Heitä vastaan ei saisi nostaa sormeakaan. Kaikki on heti syrjintää, vittuilua ja rasismia.
- Kaikki käy heillä "kunnian" päälle.

Ehkä tämä häiriköinti, uhoaminen ja kostaminen on juuri se osa sitä upeaa kulttuuria, mistä eräskin entinen naispresidentti pyysi meidän ottamaan oppia kun puhui mannekulttuurista.
- Hänen vasemmistolaiseen maailmakuvaansahan moinen meno sopisi oikein hyvin.

Jos ravintolaan päästää yhdenkin mannen, niin perässään tulee useita ja tilanne johtaa lopulta puukotuksiin, ammuskeluun ja tappeluun.
- Esimerkkejä on lukuisia.

Silti media tuo "kivasti ja sopivasti" esiin tapauksia missä näille sisäsiittoisille sioille "ei myydä tai heitä ei palvella" - videoita. Kauhistellaan ja tuskaillaan kantaväestön loputonta pahuutta.

Nämä kauhistelijat ja paheksujat voisivat siirtyä virkamiehen pöydän takaa pitämään omilla rahoillaan pikku kauppaa, baaria tai jotain muuta liikeyritystä, jonne sitten tulisi lauma manneja.
- Kyllä siinä suvaitsevaisuus saisi kolauksen jos toisenkin. Silmät aukeaisivat.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Rorschach
Sammakkoprofessori
Viestit: 438
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Rorschach » Pe Kesä 08, 2018 10:18 am

Kirjoitanpa ensimmäisen viestini tähänkin ketjuun, vaikka minua on aina lähinnä naurattanut mustalaisketju järjestäytyneessä rikollisuudessa. Yleensä kun järjestäytyminen on sitä, että on olemassa jokin organisaatio, jossa toimintaa säädellään edes jollain tasolla ylhäältä. Mustalaiset ovat aina olleet minun silmissäni yksinäisiä koheltajia, eikä heitä kauemmas järjestäytyneestä toiminnasta voi oikein Suomen oloissa päästä.

Mutta Ylen MOT-ohjelma on esittänyt vasta jakson Huijari etsii vanhuksia, jonka areena-version ja käsikirjoituksen linkit ovat tässä:
Video Areenassa
Käsikirjoitus Ylen sivuilla

Ohjelmassa kerrotaan valepoliiseista ja rakkaushuijareista eli "Auervaaroista". Miksi tämä kuuluu mustalaisketjuun? Tämän lausunnon vuoksi:
Julkisuudessa on yleensä vaiettu siitä, että valepoliiseina esiintyneet kuuluvat samaan etniseen vähemmistöön.

Similä: Suuri osa tekijöistä, nimenomaan näistä sosiaalisen manipuloinnin haltijoista tai osaajista, ovat romaaneja. Heillä on kontakteja. Heillä on taito puhuttaa ja manipuloida tämä uhri hyvin taitavasti. Ei tarvitse ihmetellä, että vanhukset tähän hatkaan niin sanotusti menevät.

Similä: Näissä on sitten monesti ne tekijät siellä mukana useissa, useissa ilmoituksissa niin kuin tässä viimeisimmässä paketissa taitaa olla niin, että yhdelle tekijälle tulee noin 70 tutkintailmoitusta. Eli ne kertoo vähän siitä, kuinka paljon soitetaan. Tää tekijähän toimii monesti niin, että hän Fonectalta hakee 30–40-luvulla syntyneiden ihmisten nimiä ja lähtee kokeillen soittamaan.
Lainauksessa puhuva Similä on rikoskomisario Nina Similä Oulun poliisista, joka on tutkinut satoja valepoliisitapauksia. Hän siis tietää hyvin mistä puhuu. Vaikuttaisi siis siltä, että vanhusten huijaaminen on tällä hetkellä suosiossa nimenomaan romanien keskuudessa. Epäilemättä puhelahjat kulkevat vanhoissa hevoshuijareiden suvuissa pitkäänkin ja niitä voi hyödyntää myös tämän kaltaiseen toimintaan.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Pe Kesä 08, 2018 11:09 am

Rorschach kirjoitti:Kirjoitanpa ensimmäisen viestini tähänkin ketjuun, vaikka minua on aina lähinnä naurattanut mustalaisketju järjestäytyneessä rikollisuudessa. Yleensä kun järjestäytyminen on sitä, että on olemassa jokin organisaatio, jossa toimintaa säädellään edes jollain tasolla ylhäältä. Mustalaiset ovat aina olleet minun silmissäni yksinäisiä koheltajia, eikä heitä kauemmas järjestäytyneestä toiminnasta voi oikein Suomen oloissa päästä.
Jotkut romanisuvut tai perheet voivat ehkä täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit. Niissä on hierarkiaa, rikoksia tehdään ryhmän puolesta jne.

Mutta eivät kaikki romanisuvut ole tällaisia ja suurin osa romanien rikollisuudesta on "normaalia" omaksi hyödyksi tehtyä rikollisuutta.

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2371
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Pe Kesä 08, 2018 4:29 pm

Mutta pitää siinä olla hyvät näyttelijän lahjat noilla valepoliiseilla. Luulisi jo että sitä pystyisi äänestä päättelemään että ei nyt ihan taida olla tyypillinen poliisi siellä langan toisessa päässä.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Pe Kesä 08, 2018 7:51 pm

ReissuLasse kirjoitti:Mutta pitää siinä olla hyvät näyttelijän lahjat noilla valepoliiseilla. Luulisi jo että sitä pystyisi äänestä päättelemään että ei nyt ihan taida olla tyypillinen poliisi siellä langan toisessa päässä.
Eikö noi huijatut oo ollu eläkeläisiä - siis vanhuus sellaisella olevia?
Tiedä sitten onko ennen vanhaan koko suomi puhunut kuten esim. tässä oheisessa ääni-/videonäytteessä? Vai miten ihmeessä minkään ikäinen voi moiseen lankaan mennä...
https://www.riemurasia.net/video/Pultti ... toa/164213
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Vastaa Viestiin