Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Crombie » Pe Marras 16, 2018 12:46 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005901110.html

Sukuriidan selvittely päätyi raakaan väkivaltaan Vaasassa – aseina puukko, kaasusumutin ja teleskooppipamppu

Yhdellä tuomituista oli kontollaan tappotuomio. Hän ehti olla vapaudessa vain kuukauden, kunnes syyllistyi jälleen veriseen tekoon.
Sukuriidan sovitteluyritys päättyi hengenvaaralliseen puukotukseen Vaasassa viime vuoden marraskuussa.

Uhri kertoi oikeudessa, että hän tuli Vaasaan selvittämään suvun sisällä aiheutunutta kärhämää. Hän kertoi, että Vaasan sukulaiset olivat antaneet hänen sukuhaaralleen yleisen kiellon tulla ”moottoritietä edemmälle”.

SOVITTELUYRITYS loppui kuitenkin lyhyeen.

Koulukatu 41:n pihalle saapunut uhri lähti juoksemaan kolmea miestä pakoon. Noin sadan metrin juoksun jälkeen hänet saatiin kiinni, häntä sumutettiin kaasusumuttimella, minkä lisäksi häntä lyötiin kolme kertaa voimakkaasti puukolla selkään.

Tämän jälkeen maahan kaatunutta sukulaismiestä hakattiin useita kertoja teleskooppipampulla, minkä lisäksi häntä potkittiin. Sattumoisin tapahtumapaikan ohitse meni henkilöauto, minkä takia mieskolmikko lopetti pahoinpitelyn. He juoksivat pois paikalta.

Uhri nousi ylös, ja käveli liikennevaloihin pysähtyneen auton luo. Autonkuljettaja tajusi tilanteen vakavuuden, ja hälytti uhrille apua. Oikeuden mukaan jokainen puukonisku oli potentiaalisesti hengenvaarallinen. Mies selvisi hengissä hyvän tuurin ansiosta.

SE ei selvinnyt, kuka puukolla iski. Oikeuden johtopäätös oli kuitenkin, ettei asiassa ole olennaista, kuka tai ketkä varsinaisen puukotuksen tekivät, vaan kaikki syytetyt olivat rikosoikeudellisesti yhtäläisessä vastuussa.

Oikeuden mukaan miesten menettely ”viittaa määrätietoiseen ja yksituumaiseen toimintaan, ei siihen, että yksi heistä olisi yllättäen tarttunut puukkoon”. Mieskolmikko syyllistyi tapon yritykseen.

Kovimman tuomion sai 20-vuotias Rainer Jari Henry Koivisto. Hän oli vain kuukautta ennen Vaasan sukunujakkaa päässyt ehdonalaiseen vapauteen vankilasta, jossa hän oli suorittanut taposta langetettua yhdeksän vuoden tuomiota. Hän istui tuomiosta kuitenkin ensikertalaisena ja nuoren ikänsä vuoksi vain kolme vuotta.

HÄN oli puukottanut kuoliaaksi entuudestaan hänelle tuntemattoman noin 60-vuotiaan miehen Vaasan keskustassa 27.10.2014. Tapon tehdessään Rainer Koivisto oli vain 16-vuotias.

Nyt Rainer Koivisto sai tapon yrityksestä neljän vuoden vankeusrangaistuksen, minkä lisäksi aiemmasta tappotuomiosta mätkäistiin vuoden jäännösrangaistus. Näin ollen hänen kokonaistuomionsa on viisi vuotta. Hovioikeus alensi siten Pohjanmaan käräjäoikeuden antamaa tuomiota.

Käräjäoikeus oli langettanut kuuden vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistuksen, jossa jäännösrangaistuksen osuus oli 2 vuotta ja viisi kuukautta.

Sen sijaan 22-vuotiaan Robert Leif Rikhard Koiviston käräjäoikeudessa saama neljän vuoden vankeustuomio pysyi ennallaan.

VAASAN Hovioikeus alensi kolmannen tapon yritykseen syyllistyneen miehen tuomiota. Käräjäoikeus tuomitsi hänet neljän vuoden vankeuteen, mutta hovioikeus alensi tuomion kolmeen vuoteen. Hän oli tapahtumien aikaan vain 16-vuotias, minkä hovioikeus otti lieventävänä seikkana huomioon.

Mies on nykyään 17-vuotias. IS ei julkaise hänen nimeään alaikäisyytensä takia.

Vaasan hovioikeus antoi asiassa tuomion viime perjantaina. Tuomitut pysyvät yhä vangittuina.
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Pe Marras 16, 2018 9:51 am

Nyt Rainer Koivisto sai tapon yrityksestä neljän vuoden vankeusrangaistuksen, minkä lisäksi aiemmasta tappotuomiosta mätkäistiin vuoden jäännösrangaistus. Näin ollen hänen kokonaistuomionsa on viisi vuotta. Hovioikeus alensi siten Pohjanmaan käräjäoikeuden antamaa tuomiota.

Käräjäoikeus oli langettanut kuuden vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistuksen, jossa jäännösrangaistuksen osuus oli 2 vuotta ja viisi kuukautta.
Tämä Vaasan hovioikeus on kyllä melkonen pellekoulu.Ensin ne muuttaa tuon saman ihmisroskan selvän murhatuomion tapoksi ja sitten kun hän suoraa sen seurauksena pääsee nopeasti pois linnasta ja syyllistyy uuteen vakavaan rikokseen niin TAAS alennetaan tuomiota? Selittäkää maallikolle tämä ajatusprosessi tässä kun JÄLLEEN KERRAN selkeästi toisille hengenvaarallinen kaveri päästetään ihmisten joukkoon ennen aikojaan?
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

tattoohell
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Ma Syys 10, 2012 12:20 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja tattoohell » Ma Marras 19, 2018 8:32 pm

Onko kukaan ihmetelly mistä mustalaisten heikkoäly ja yksinkertaisuus johtuu? sukupolvien kestävästä
sukurutsauksesta? vai kun esi-isät olivat alimman kastin intialaisia? Mistä tahansa Euroopan maasta kysyy
kansalaisilta mustalaisista niin suurimmalla osalla on negatiivisia kokemuksia, mikään muu vähemmistö ei
ole niin heikkolahjaista. Suomessa saamelaiset & tataarit ovat sopeutuneet hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan
mutta Suomen romanit kuten muutkin mustalaiset Euroopassa ovat toimivalle yhteiskunnalle epäkelpoisia yksilöitä.
Joka 3 raiskaaja on ulkomaalainen mutta vasemmiston mielestä kyseessä on yksittäistapaus josta ei saisi puhua.

Avatar
myrskylyhty
Alibin kestotilaaja
Viestit: 323
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty » Ma Marras 19, 2018 9:01 pm

tattoohell kirjoitti:Onko kukaan ihmetelly mistä mustalaisten heikkoäly ja yksinkertaisuus johtuu? sukupolvien kestävästä
sukurutsauksesta? vai kun esi-isät olivat alimman kastin intialaisia? Mistä tahansa Euroopan maasta kysyy
kansalaisilta mustalaisista niin suurimmalla osalla on negatiivisia kokemuksia, mikään muu vähemmistö ei
ole niin heikkolahjaista. Suomessa saamelaiset & tataarit ovat sopeutuneet hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan
mutta Suomen romanit kuten muutkin mustalaiset Euroopassa ovat toimivalle yhteiskunnalle epäkelpoisia yksilöitä.
Köyhyys periytyy.
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Marras 23, 2018 3:44 pm

Joku kumman manne too kampanja taas menossa - ja suomalaiset taas syyllisiä vaikka mihin; huonoon kohteluun, ennakkoluuloihin, rassismukseen, syrjintään...

Uusi idea näiden sukurutsattujen päässä on ryhtyä kiusamaan pienyrittäjiä. Oli se Kouvolan jupakka, jossa mustalaisakkoja ei päästetty liikkeeseen "asioimaan". Mustalaisille tuhansien eurojen korvaukset "kärsimyksistä".

Nyt on sitten raisiolaisyrittäjän vuoro maksaa mustalaisille "kärsimyskorvauksia":

Näin puolustautuu romanien syrjinnästä tuomittu raisiolaisyrittäjä: "Nyt oikeus päätti, mitä työntekijä saa pelätä ja mitä ei"

Romanien syrjinnästä eilen tuomittu raisiolainen yrittäjä aikoo valittaa tuomiostaan hovioikeuteen. Hänen mukaansa hänet sekä hänen yrityksensä työntekijä tuomittiin syrjinnästä väärin perustein.

Tuomioon johtaneet tapahtumat sattuivat Raisiossa sijaitsevassa vaatekaupassa noin vuosi sitten. Kaupan ovelle oli saapunut kaksi miestä ja yksi nainen, jotka eivät olleet päässeet kauppaan oven oltua lukossa.

Kaupan myyjä oli kertonut henkilöille, ettei voi päästää kolmea ”tummaa” kauppaan kerralla.

Asiasta tuli oikeusjuttu.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden eilen antaman tuomion mukaan toimitusjohtaja oli ohjeistanut kaupan myyjää päästämään kauppaan vain yhden romanin kerrallaan.

Oikeuden mukaan sekä myyjä että toimitusjohtaja syrjivät seuruetta etnisen alkuperän perusteella. Kumpikin tuomittiin maksamaan 30 päiväsakkoa ja korvaamaan syrjityille 500 euroa kullekin. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

"Uskomaton tuomio"

MTV Uutisiin yhteyttä ottaneen toimitusjohtajan mukaan tuomio on uskomaton. Hän aikoo valittaa siitä hovioikeuteen.

Hänen mukaansa tapauksessa ei ollut kyse syrjinnästä. Hänen mukaansa kaupan myyjä toimi tilanteessa yrityksen työturvallisuusohjeistuksen mukaisesti. Kyseisen ohjeistuksen on tarkastanut ja hyväksynyt Aluehallintovirasto, yrittäjä kertoo.

Ohjeistuksen mukaan kaupan myyjä saa pitää myymälän ovea lukossa iltaisin ja olla päästämättä liikkeeseen asiakkaita ryhmissä, mikäli kokee olonsa uhatuksi. Ohjeistuksessa ei yrittäjän mukaan puhuta romaneista.
– Meidän myymälämme ulko-ovi on aina lukossa toimistohenkilökunnan lähdettyä, eli kello 16.30-18.00. Silloin myymälänhoitaja joutuu olemaan liikkeessä yksin.

Yrittäjä katsoo, että vuoden takaisessa tapauksessa myyjällä oli oikeus evätä romanien pääsy kauppaan, sillä nämä olivat yrittäjän mukaan käyttäytyneet tilanteessa uhkaavasti.
– Myymälän ovi oli ollut lukossa, eikä myyjä ollut heti ehtinyt avaamaan ovea. He sitten hakkasivat ovea niin kiukkuisasti, ennen kuin myyjä ehti ovelle. Ovea ei oltu heidän takiaan laitettu kiinni, vaan se on jokapäiväinen käytäntö.

"Tuli ovelle tommonen kolmen hengen romaniporukka"

Yrittäjän mukaan myyjä oli ollut tilanteessa kauhuissaan. Tästä puhuu hänen mukaansa hätäkeskusnauhoite, joka oli todisteena myös oikeudessa. Myyjä oli soittanut hätäkeskukseen henkilöiden poistuttua, koska hänellä oli hätä.

Puhelun alussa myyjä kertoi, että ”tuli ovelle tommonen kolmen hengen romaniporukka. On ohjeistus, etten saa päästää heitä kuin yhden kerrallaan sisälle”.

Oikeus katsoi ratkaisussaan, että hätäkeskuspuhelu ja myyjän tapa puhua romaneista sekä heitä koskevasta ohjeistuksesta vahvisti käsitystä siitä, ettei henkilöitä oltu päästetty kauppaan nimenomaan heidän etnisen alkuperänsä takia.

Oikeus ei löytänyt mitään perusteita sille, miksei romaneja olisi liikkeeseen voinut päästää. Tuomion perusteella edes myyjän kertomuksesta ei ilmennyt, että henkilöt olisivat käyttäytyneet tilanteessa tavalla, jonka olisi voinut tulkita häiritseväksi.
– Pelkkä harmistuksen osoittaminen taikka katsominen tietyllä ilmeellä eivät tällaisia seikkoja ole, oikeus linjasi.

Yrittäjä näkee asian toisin.
– Nyt oikeuslaitos päätti sen, mitä työntekijä saa pelätä ja mitä ei.


mtvuutiset.fi
23.11.2018 joskus puolenpv:n aikaan

"Oikeus ei löytänyt mitään perusteita sille, miksei romaneja olisi liikkeeseen voinut päästää".

Oikeuden jumala on sokea! Perusteita voivat tuhannet yrittäjät luetella; varastaminen, sikailu, ylimielinen käytös, rasistinen suhtautuminen yrityksen työntekijöihin, kaupaan sekä sen työntekijöiden turvallisuus. Muun muassa.

Ehdotankin, että jokainen poliitikko, tuomari, syyttäjä, asianajaja, toimittaja ja ihmisoikeusaktvisti perustaa kivijalkakaupan omalla ja lainrahoilla. Pitäisi sitä yksin ja päästäisi mustalaisia "asioimaan" kauppaansa.
- Siinä silmät aukeaisivat kun tämän "asioinnin" jälkeen katsottaisiin mitä katosi, mitä on heitelty pitkin lattioita ja vittuilut sekä uhmakas ja uhkaava käytös siihen päälle.

Mutta ei! Nämä tuomiota jakavat ja suomalaisia syyllistävät jarisarasvuot ja tuomasenbusket ovat kaukana arjesta. Nuolevat mustalaisten perseitä' ja kuvittelevat hyötyvänäs siitä jotakin.

Tuomas Enbuske kertoi meediassa, että "minulla ei ole koskaan ollut huonoja kokemuksia mustalaisista". Mitä se kertoo Tuomas Enbuskesta? Mies elää toimittajakuplassa, jossa on kivaa leikkiä hyvää ihmistä - sellaista tasapuolista - mutta kansan ääni ei sinne kuulu. Punaviinilasillisen ääressä on muiden samanmielisten seurassa kiva nyökytellä, hauska solvata suomalaisia, leikkiä parempaa ihmistä ja kertoa kuinka kaikkien pitäisi elää, jotta olisivat yhtä hyviä kuin hän. Vaikka eivät silti olisi, koska vain hän on Tuomas Enbuske.
- Tuomas Enbuske. Hän, joka osti talon tietämättä mitä osti, ja sitten jatkoi itkujaan oikeudessa, koska se suomalainen kusetti minua. Korostaen sitä, että "ainoa kuka minua on kusettanut oli suomalainen". Ei koskaan manne. Ei tietenkään! Ei Enbuske pidä kauppaa missään. Ei hän asioi mustalaisten kanssa. Hänen kokemuksensa rajoittuvat siihen, kun joku manne tulee kertomaan että "tunnen sinut telkkarista". Voi miten kiva kohtaaminen!
- Tuntuu varmaan paremmalta kun sellaisen asian sanoo manne. "On ne sitten reiluja".

Hän ei kuitenkaan ota koskaan kantaa siihen, mitä nämä valepoliiseina esiintyneet mustalaiset (osa järjestäytynyttä rikollisuutta, kuten tamperelaiskomisario sanoi) ovat aiheuttaneet sadoille, jopa tuhansille vanhuksille. Vieneet heidän säästönsä. Häikäilemättä.

Tälläisistä asioista ei tämä Enbusken typerys koskaan mainitse mitään. Ei, vaan hänen työnsä on änkyttää telkkarissa siitä, kuinka huonoja suomalaiset ovat, ja kirjoittaa blogeja siitä kuinka tyhmiä suomalaiset ovat.
- Hänelle mustalaiskulttuuri edustaa jotain parempaa, jotain sellaista mihin olisi niiin kiva tutustua. Koska hänestä on niin kiva nuolla vähemmistöjen perseitä. Sillä pääsee esille kertomaan kuinka erinomainen ihminen hän on. Muihin verrattuna.

Pitää myös muistaa mitä aa Heikki Lampela (varttimanne) sanoi aikoinaan; ei mustalaisia hävetä olla rikollinen. Ei heidän yhteisönsä heitä siitä tuomitse, ei heillä ole mitään merkitystä tuomioilla.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2229
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » La Marras 24, 2018 4:07 pm

No mutta, tässä mennään nyt sillä, että kun yltiösuvakit ei lopulta löytäneetkään sitä pitkään kiljumaansa rasismia asyylinhakijoiden kustannuksella märehdittäväksi, jolla voi paheksua valtaväestöä, kaivettiin mustalaiset esiin ja ryhdyttiin rummuttamaan näiden kustannuksella sitä omaa ylevyyttä. Onhan se totta että asiallisesti käyttäytyviä ja olevia mustalaisia myös välillä syrjitään ihan syyttä, mutta valitettavasti se juontaa juurensa siihen, että siellä "syrjivässä putiikissa" on ollut joku ihan näiden oman heimon edustaja koukkuhame pullollaa varkaissa ja tämän siippa, eli itseensä kyllästynyt kanttihousu uhoilemassa sekä perseilemässä. Sitä vois mustalaiset katsella peiliin, vaikka ei se oikein ole syyttää koko porukkaa osan mokailusta, niin ehkä olisi syytä katsella sitä kulttuuriaan ja miettiä, olisiko se perseily ja rosvoilu saatava vähemmän hyväksyttäväksi toiminnaksi.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3319
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ailar » Su Marras 25, 2018 1:45 pm

Tälle Doctor Lecterin uutisessa olleelle yrittäjälle pienenä vinkkinä, että hän voisi vedota myös siihen, että ei pankkeihinkaan nykyään päästetä aina useampia kerralla.
Tästä on omakohtaista kokemusta, josta toisessa yhteydessä aiemmin kerroinkin.

Piti mennä pankkiin, kun yllättäen huomasin, että pankkikorttini olikin vanhentunut (katsoin sen kuukauden väärin ilmoituksesta). Pankissa oli tällainen aika, että sisällä oli virkailija, mutta varsinaisesti pankin ovi avattiin vain ovikelloa soittamalla.
Pankkineiti tuli sen näköisenä ovelle, että "tästä et asiatta sisään kävele", vain rynkky puuttui hänen olaltaan.
Esitin asiani, pyytelin anteeksi, etten ollut soittanut etukäteen. Minulla oli pakkotilanne saada uusi kortti, sillä meillä oli muutto kesken.
Olin puolisoni kanssa liikkeellä. Meidän taaksemme tuli toinen pariskunta, myöskin pyrkimässä pankkiin. Virkailija päästi meidät sisään ja kiskaisi oven kiinni toisen pariskunnan nenän edestä edes kysymättä, mitä heidän asiansa koski. Pariskunta odotteli ulkosalla sen aikaa, kun meidät päästettiin ulos ja vasta sitten neitokainen kysyi, mitä he olivat haluamassa.
Ei tarvitse siis olla mustalainen (meistä ei kukaan ollut), se on vaan turvallisuuskysymys, ettei yksin oleva asiakaspalvelija pysty vartioimaan monipäistä seuruetta.

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2229
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Su Marras 25, 2018 2:44 pm

Aivan. Muualla maailmalla on aika yleistä, ettei esim kultasepänliikkeessä on aina ovet lukossa ja vartija paikalla, eikäs sinne putiikkiin oteta kovin montaa asiakasta kerralla sisään. Ja jos lärvi ei miellyttä, ovi ei aukea. Oikeastaan on lopulta aika kummallista että riskinhallinta ja työturvallisuus ei paina vaakakupissa yhtikäs mitään, kun suomessa kijutaan sitä syrjintää ja rasismia. Jos ovella on lauma naamaa myöten tatuoituja ja langanlaihoja pirikuukkelin näköisiä, tyhjät putkikassit olalla asioimaan pyrkiviä pottunokkia, ei tälläistä metakkaa olisi lainkaan siitä että ei saa päästää moista sakkia sisään, kuin yhden tai kaksi kerrallaan.
Se oven sulkeminen ohitettaisiin vain sillä, että samanlaisella habituksella olevat hemmot on varastelleet aiemminkin putiikista, mutta kun mustalaiset on aiemmin varastelleet, tästä vedetään sitten hernettä nenuun. Ja aivan, kuten jo aiemmin mainitsin, iso osa mustalaisia ei varastele yhtikäs mitään ja osaavat käyttäytyä, mutta nämäkin kyllä ihan tasan tietävät että osa porukkaa perseilee koko rahan edestä tietäen että se ovi on siksi kiinni, ei suinkaan henkilökohtaisena loukkauksena....silloin voisi olla mustalaisenkin puolelta fiksumpaa, että se oven taakse jäänyt tuumaa myyjälle, että kai sulle käy että tuun ihan yksin tai tuon yhden kaverin kanssa sinne putiikkiin asioimaan ostoksille ja nää muut jää tänne ulkopuolelle odottelemaan. Suosittelisin mustalaisurhoile sitä armeijan käymistä ihan noin oppimismielessä, jossa opetetaan jo alokkaana se ryhmäpuuhastelun tärkein perussääntö: Kun yksi mokaa, niin kaikki kärsii.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

apollo
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1555
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja apollo » Ma Marras 26, 2018 3:07 am

Miksi suomalaiset mannet pitää juhlavaatteita koko ajan päällä? Missään muualla ei mannet pidä slipovereita tai hameita päällä. Olen tällä hetkellä Irlannissa ja mustalaisilla ei ole mitään asiaa Dubliniin. Jos joku manne käy pummimmasa tai varastaa jotain, niin kukaan ei pelkää. Tuolla ne on kaupungin ulkopuolella leireissään ja kaupunkiin ei ole asiaa. Eihän niillä vittu ole mitään.

Suomessa nuo saatanan syövät pyörii tykit taskussa, ykköset päällä ja ryöstää ihmisiä. VMP

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12817
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Marras 26, 2018 8:05 pm

apollo kirjoitti:Miksi suomalaiset mannet pitää juhlavaatteita koko ajan päällä? Missään muualla ei mannet pidä slipovereita tai hameita päällä.
Liekö olemassa sellainen taho, joka maksaa ao. vetimet...? tai niiden jkäyttö on yksi syy monista, joilla voidaan välttää työnteko. Yksinäisten miesten huijaamista huijaamista, valepoliisin esittämistä, pirin myyntiä ja varastamista ei lasketa työnteoksi.

Kun nyt tuli nämä mustalaisvaatteet puheeksi, niin neljä suomalaista julkimoa ovat tehneet itsestään perseitä nuolevia pellejä manne too -kampanjan kunniaksi

Tunnetut suomalaiset hakivat työtä romaninimillä ja omilla ansioluetteloilla laihoin tuloksin - poseeraavat nyt romaniasuissa

Neljä tunnettua suomalaista poseeraa romaniasuissa kampanjassa, jonka tarkoituksena on edistää romanien työllistymistä Suomessa.
Tuomas Enbuske, Anne Kukkohovi, Meri-Tuuli Väntsi ja Jari Sarasvuo hakivat töitä romaninimillä laihoin tuloksin.

Työnhaku on osa Työnimi-kampanjaa, jonka on tarkoitus edistää romanien työllistymistä Suomessa.

Hakemuksia lähetettiin yhteensä 54.

Kukaan hakija ei päässyt kamapanja-aikana yhteenkään työhaastatteluun.

Nyt kampanja jatkuu, kun valokuvaaja Meeri Koutaniemi on kuvannut kampanjan vaikuttajat romaniasuihin pukeutuneina.

Projektipäällikkö Mikael Mertsi Ärling Diakista on tyytyväinen Työnimi-kampanjan tähän mennessä saamaan huomioon:
- Kampanjan herättämä runsas keskustelu osoittaa sen merkityksellisyyden. Toivottavasti kampanjan myötä saamme käynnistettyä muutoksen ajattelutavoissa ja asenteissa niin, että nimellä tai etnisellä taustalla ei ole väliä vaan osaamisella.

Leif_Sarasvuo.jpg
Leif_Sarasvuo.jpg (24.42 KiB) Katsottu 4260 kertaa
Ärlingin mukaan pääväestöllä on monia vääriä mielikuvia romanikulttuurista ja yhtenä esimerkkinä hän mainitsee pukeutumisen.

Ärlingin mukaan romanikulttuurissa pukeutuminen on osa molemminpuolista kulttuurillista kunnioittamista. Monet pääväestön edustajat kuitenkin olettavat pukeutumisen olevan este työnteolle.
Miranda_Kukkohovi.jpg
Miranda_Kukkohovi.jpg (36.67 KiB) Katsottu 4260 kertaa
– Useissa ammateissa on hyvin vapaa ja salliva suhtautuminen pukeutumiseen muutoinkin, ja kulttuuri puolestaan joustaa niillä aloilla, joissa tietty työasu on tarpeen, kuten esimerkiksi sairaaloissa. Joillekin romanityöntekijöille saattaa edelleen tulla kasvojen menettämisen tilanteita tiloissa, joissa on muita, etenkin vanhempia romaneita läsnä, mutta toisaalta nykyään romanikulttuuri on tässäkin valmis kehittymään vallitsevan yhteiskunnan mukaan, Ärling sanoo.
Tenho_Enbuske.jpg
Tenho_Enbuske.jpg (46.51 KiB) Katsottu 4260 kertaa
Kampanjasta ilmoitetaan, että puvustus ja maskeeraus toteutettiin läheisessä yhteistyössä romanien kanssa, ja asujen käytöllä tässä yhteydessä on romaniyhteisön kollektiivinen hyväksyntä.

Työnimi-kampanja on osa valtakunnallista Nevo tiija – uusi aika -hanketta, jota koordinoi Diakonia-ammattikorkeakoulu. Hanke pyrkii tukemaan romanien työllistymistä Suomessa.

Mukana on lisäksi kuntia, kaupunkeja, oppilaitoksia ja järjestöjä eri puolilta Suomea. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta. Kotimainen rahoittaja on sosiaali- ja terveysministeriö.[/i]

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/1fa ... 7d24ba5f15
26.11.2018 11:21

Kuvat Meeri Koutaniemi.

"Kukaan hakija ei päässyt kampanja-aikana yhteenkään työhaastatteluun".

Ensiksi; Ei tullut kenenkään hakijan pikkuiseen mieleen sellainen mahdollisuus, että jokainen hakija ns googletetaan lähes satavarmasti. Kun henkilön haulla ein nouse esiin yhtään mitään (paitsi samannimisten toilailuja), niin haku lentää roskiin. Toiseksi; tilanne on täysin absurdi - ei kukaan ota todesta työtä hakevaa mustalaista. Kolmanneksi; myös mustalainen saa toimia yrittäjänä, vaan vähissä ovat heidän etniset ravintolansa (vs kiinalaiset tai arabit), vähissä ovat heidän it-alan pienyritykset, pesulat, tilitoimistot... Miksi? Neljänneksi; koko yhteisö käyttäytyy muutamaa poikkeusta lukuunottamatta erittäin huonosti.
- Ovat itse ryssineet maineensa.

"...ja asujen käytöllä tässä yhteydessä on romaniyhteisön kollektiivinen hyväksyntä".

Entä jos lupaa ei olisi haettu? Olisiko joku tapettu? Olisko verikoston uhka jäänyt leijumaan johonkin? Miten helvetissä tälläiseen pukeutumisleikkiin ollaan kontallaan hakemassa jotain vitun hyväksyntää? Ovatko mustalaiset joitain epäjumalia, joilta pitää kysyä lupa? Onko heidän kulttuurinsa jotenkin parempaa?
- Kertoo mustalaisten ahdasmielisyydestä ja näiden annekukkohovien typeryydestä.

Vastavuoroisesti ja tasa-arvoisesti odotin missä on farmarihousuihin, printti t-paitaan ja jakkuun sonnustautununeen Briscillan kuva? Missä on kuva tennareihin, farmarihousuihin ja fleecepuseroon pukeutuneesta Allanista?
- Eikö sellainen muka sovi? Ovatko he siis ahdasmielisiä? Estääkö kulttuuri vai onko kantaväestön kulttuurissa jotain hullusti?

"...on romaniyhteisön kollektiivinen hyväksyntä".

Kuten tekemillään rikoksillakin kunhan ne kohdistuvat julleihin.

Ajat kuitenkin muuttuvat ja mustalaishameen käyttöä voidaan nykyään kuulemma jo säädellä:

Romanien kansanpuku asettaa haasteita työnhaussa, mutta sen käytöstä voidaan sopia

Rosita Lindgren on 30-vuotias Nurmijärven Rajamäellä asuva tuleva kokki. Rosita vaihtoi etunimensä Elisabethiksi, jotta työllistyminen helpottuisi. Romaninainen on törmännyt usein työnantajien ennakkoluuloon, jonka mukaan romaniasu, tai romanikulttuurissa eläminen on este työnteolle.

Rositalle kansanpukuun pukeutuminen oli aikanaan luonnollinen vaihtoehto ja vaatetus on tärkeä osa hänen identiteettiään. Työpaikalla pukeudutaan kuitenkin tilanteen mukaan ja tämä ei vähennä hänen kulttuuri-identiteettiään romanina. Hän on kokeillut eri työaloja ja työskennellyt muun muassa rakennustyömaalla, päiväkodeissa, erilaisissa projekteissa ja viimeisimpänä ravintola-alalla. Rositan mielestä romanivaatetus ei ole este työnteolle, vaan järjestelykysymys.

https://areena.yle.fi/1-4305555

Miksi mustalaisten työnteosta ja työhalukkuudesta tehdään uutisia? Onko se siis jotenkin erikoista? Eikö työnteon pitäisi olla itsestäänselvyys. Taustasta riippumatta. Varsinkin kun sitä kotoutumista on harjoiteltu jo noin 500 vuotta...

"Joillekin romanityöntekijöille saattaa edelleen tulla kasvojen menettämisen tilanteita tiloissa, joissa on muita, etenkin vanhempia romaneita läsnä...

Ei oo todellista! Ovatko siis ahdasmielisiä? Vai onko se työnteko sitä, minkä vuoksi "kasvot menevät"?

...mutta toisaalta nykyään romanikulttuuri on tässäkin valmis kehittymään vallitsevan yhteiskunnan mukaan"

Vallitseva yhteiskunta on ollut tälläinen jo muutaman sata vuotta. Ja nyt vasta olette valmiit kehittymään?

Tähän muutaman vuoden takainen uutinen jostain lehdestä - on ollut täälläkin kuvan kera;

Rainer Friman laittaisi mustalaiset kouluun ja töihin, mutta Miranda Vuolasvirran mukaan se uhkaisi koko romanikulttuuria.

Että kuinka se lopulta onkaan?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Porin

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Porin » Ti Marras 27, 2018 9:02 am

Olipas aika perseestä tuo temppu.
Haettiin mustalaisnimillä töitä ja valitettiin että kukaan ei vastannut.
Jäi sopivasti kertomatta, että osa hakemuksista ja ansioluetteloista oli niin huonosti tehty että niillä ei kukaan pääse jatkoon. Yksi työnantaja olisi kutsunut haastatteluun, mutta sähköpostiin ei kukaan koskaan vastannut ja annettu puhelinnumero ei ollut käytössä. Ei vissiin sopinut haluttuun tutkimustulokseen tuollainen poikkeama.

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3319
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Ailar » Ti Marras 27, 2018 11:54 am

Jos olisin työnantaja, en välttämättä ottaisi Enbuskea, Sarasvuota, Kukkohovia ja Meri-Tuulia hommiin edes heidän omilla nimillään.
Tämä työpukeutuminen on tosiaan järjestelykysymys. Eihän kaikille työpaikoille voi muutkaan pukeutua miten tahtovat. Johan se olisi, jos esim. sairaaloissa työntekijät kulkisivat vaikkapa nahkaisissa polvihousuissa, minimekoissa tai hihaton bilehiletoppi yllään ja vielä lippalakki lippa taaksepäin sojottaen. Siinä saattaisi uskottavuus kärsiä.
Ei, kyllä se pitää mukautua työpaikan vaatimuksiin, vaikkei siellä olisikaan ns. virka-asua, monessa paikassa edellytetään siistiä pukeutumista, jossa noudatetaan tiettyjä normeja, oli pukeutuja sitten ihonväriltään tai rodultaan mikä tahansa.

Julperi
Sammakkoprofessori
Viestit: 424
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Julperi » Ke Marras 28, 2018 9:55 pm

Ai jumalauta, miten joku voi nykypäivänä muotoilla vastauksen näin yksinkertaiseksi? Kiitos Ailar!!! Ehkä juntinmatkin tajuaisi vaikkei mitään pukukoodia olisi, niin töissä ollaan silti siihen vaativiin asusteihin. Kiitos Ailar vielä kerran!

susikoira roi
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: To Joulu 13, 2012 8:06 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja susikoira roi » To Marras 29, 2018 12:22 am

Noniin...
Montako mustalaista suomessa loisii?
10-15tuhatta.
Henkilökohtaisesti niissä syöpään verrattavissa olennoissa vituttaa kaikki.
Tämä nykyinen mannetoo kamppis on törkyä.
Ottakoot enbuskest ja kaverit joskus omilla rahoillaan riskiä aiheesta. Ei ne ota, syyllistävät muita. Montako mannea sarasvuo palkkasi firmaansa? Mustiaisilla on joidenkin mielestä hyvät puheen lahjat.. Ja paskat.
Ei sitä roskaa pysty kuuntelemaan edes pameissa.
Kaveri, joka uskovainen sanoi miten ei pysty arvostamaan mustalaisia. Ei ota kolmatta riskiä. Kaksi tapausta maksoivat riittävästi.
Toisessa kusettavan mannen vanhemmat halusivat korvata poikansa vahinkoja, ja paskat.
Tulivat kyselemään varastettuja kamoja, nämäkin uskovaisia.
Miten tarja onkaan neuvonut muita ottamaan mallia tästä kulttuurista?

Muumituttaa taas liikaa.

susikoira roi
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: To Joulu 13, 2012 8:06 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja susikoira roi » Pe Marras 30, 2018 12:56 am

Mahtava vertaus.
Ja miksi ei..
Nokkelimmat keksivät itse.

Vastaa Viestiin