Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

rutanen
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Huhti 29, 2013 10:09 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja rutanen » Pe Marras 30, 2018 2:32 am

Tampereen Stockmannilla harva se kerta on romani nipussa vartijan alla. Onko vartijat turhan äkäisiä vai voiko olla niin että hieman korkeamman hintatason tavaratalo houkuttelee juurikin epärehellisiä romaneja?

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1133
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Tracker » La Joulu 01, 2018 10:40 am

Pelottava tilanne koululla: poliisit veivät 14-vuotiaan uhkailijan - uhkailun kohde vietiin turvaan terveydenhoitajan huoneeseen

Koulu lukittiin ja poliisit hälytettiin paikalle, kun torjutuksi tullut 14-vuotias poika uhkasi raiskata ihastuksensa äidin. Poika myös latasi Instagramiin kuvan, jossa hän poseerasi aseen kanssa.
Koululle hälytetyt poliisit veivät uhkailijan mukanaan ja tekivät asiasta lastensuojeluilmoituksen
Raju välikohtaus sattui itäuusmaalaisen kunnan yläasteella, kun koulutoveriinsa ihastunut 14-vuotias poika ei saanut vastakaikua tunteilleen. Ihastuksen kohde oli ilmaissut suoraan näkemyksensä pojasta nimittämällä häntä hänen etnisen taustansa vuoksi.

Nimittely oli liikaa
Poika meni kesken ruokailun koulun ruokalaan ja käski tätä kovaan ääneen huutaen lopettamaan pahan puhumisen hänestä ”ellei haluaisi tapella”. Vahvistaakseen sanojaan poika iski kämmenellä lujaa pöytään.

Myöhemmin välikohtauksen jälkeen poika ja tyttö kohtasivat koulun käytävällä. Tyttö näytti pojalle keskisormea ja nimitti tätä ”manneksi”.

Tämä oli pojalle liikaa. Tytön mukaan poika uhkasi raiskata hänen äitinsä ja tappaa koko hänen perheensä.

Vähän myöhemmin poika julkaisi Instagramissa itsestään kuvan, jossa hän poseerasi aseen kanssa.

Tilanne kärjistyi lopulta niin pelottavaksi, että koulun ovet lukittiin ja uhkausten kohteeksi joutunut tyttö ohjattiin turvaan terveydenhoitajan huoneeseen. Paikalle hälytettiin poliisit, jotka veivät pojan mukanaan ja tekivät asiasta lastensuojeluilmoituksen.

Koululle järjestettiin myös kriisiapua.

Uhkaaja naapurissa
Uhkausten kohteeksi joutunut tyttö ei uskaltanut enää palata kouluun. Tyttö myös pelkäsi liikkua ulkona, sillä poika asui vain noin 300 metrin päässä hänen kotoaan.

Runsaan kuukauden päästä välikohtauksesta tyttö, hänen sisarensa ja äitinsä hakivat uhkailijaa vastaan lähestymiskieltoa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus totesi, että laki ei estä määräämästä kieltoa alaikäiselle. Oikeus kuitenkin katsoi, että uhkausten sisältö raiskausta ja hakkaamista lukuun ottamatta oli jäänyt epäselväksi. Lisäksi poika oli esittänyt uhkauksensa vain ihastuksensa kohteelle, joten oikeuden mielestä riitti, että lähestymiskielto määrättiin vain tyttöä kohtaan.

Hovi kumosi kiellon
Poika kuitenkin vastusti kieltoa, koska siitä jäisi merkintä ja se saattaisi haitata häntä tulevaisuudessa.

Poika perusteli vastustustaan myös sillä, että hänet oli erotettu koulusta ja hän oli muuttanut toiselle paikkakunnalle. Lisäksi hän huomautti, Instagram-kuvassa ollut ase oli muovikuulia ampuva airsoft-ase.

Hovioikeudessa kuultu lastensuojelun edustaja asettui pojan kannalle ja piti häneen kohdistuneita kunnan reaktioita ”poikkeuksellisen voimakkaina”. Toinen sosiaalityöntekijä puolestaan katsoi, ettei pojasta olisi uhkaa tytölle.

Koska poika oli myös muuttanut toiselle paikkakunnalle, Helsingin hovioikeus kumosi tiistaina antamallaan päätöksellä käräjäoikeuden määräämän lähestymiskiellon.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c448 ... 7f4d41f0f6

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 939
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Ma Joulu 03, 2018 9:59 am

Poika kuitenkin vastusti kieltoa, koska siitä jäisi merkintä ja se saattaisi haitata häntä tulevaisuudessa.

Poika perusteli vastustustaan myös sillä, että hänet oli erotettu koulusta ja hän oli muuttanut toiselle paikkakunnalle. Lisäksi hän huomautti, Instagram-kuvassa ollut ase oli muovikuulia ampuva airsoft-ase.
Miten minusta tuntuu ettei siitä merkinnästä suurtakaan haittaa hänen tulevaisuudelleen olisi,ja toisaalta tuo käyttäytyminen ja etnisen veren kiehahtaminen antaa ymmärtää että ne erilaiset merkinnät kyllä odottavat siellä tulevaisuudessa.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

P_V
Parranpäristäjä
Viestit: 83
Liittynyt: La Elo 17, 2013 11:32 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja P_V » Ke Joulu 05, 2018 12:53 am

Ennakkotapauksen lemua. Merkinnästä jää jälki jonka takia se on kumottava? Mitä viidua juuri luin....

Sniffaaja
Scooby Doo
Viestit: 612
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja » Ti Joulu 18, 2018 4:47 pm

MUSTALAISET HUOMIO!

Poliisin virkamerkki muuttuu täysin

Turvallisuusviranomaisten käyttämät virkamerkit uudistuivat joulukuussa 2018. Yksi uusista virkamerkeistä on poliisin virkamerkki.

Virkamerkkejä ei Poliisihallituksen mukaan uusita kerralla vaan sitä mukaa, kun edellisen virkamerkin voimassaoloaika loppuu. Tämän takia poliisilla on käytössään kahdenlaisia virkamerkkejä noin viiden vuoden ajan.

Poliisin on tarvittaessa näytettävä virkamerkkinsä, jos poliisitoimenpiteen kohteeksi joutunut sitä pyytää ja virkamerkin näyttäminen on mahdollista toimintaa vaarantamatta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2c1b ... e54a88356d

Nyt teillä manneilla, jotka ryöstelette suomalaisia vanhuksia, on loistava tilaisuus. Olette esiintynyt poliiseina aikaisemminkin, kun olette liikkuneet suomalaisten vanhusten asunnoilla rikollisissa aikeissa.

Mannesuvut, jotka tekevät vanhusten ryöstelyä eristyisesti:

-Stenroht
-Lindeman
-Grönstrand
-Bollström
-Florin
-Hedman
-Palmroth

Em. sukurutsaiset keskisuomen ja pirkanmaan mannesuvut, teetättäkää niille lihaville lapsillenne poliisin virkamerkit. Leiffit ja Kyöstit onnistuvat paremmin saamaan niitä verkkopankkitunnusten avainlukulistoja virkamerkkien turvin. Tehän saastaiset syöpäläiset teette suomalaisten vanhusten ryöstelyä ihan ammatiksenne. Teille ei riitä, että sosiaalihuolto maksaa teille petosrahoilla ostettuihin mersuihin bensaa ja niille isiensä ja setiensä nussimille manneämmille hameita ja kankaita. Kiertelette vielä perkele marketeissa varastelemassa. Olette alhaisinta paskaa mitä ihmisen muodossa Suomessa kulkee. Teidät kaikki pitäisi hirttää. Olette aivan vitun kuvottavia elukoita. Olette somalienkin alapuolella. Hyi helvetti kuinka vihaan sitä mannelehmien rääkymistä. Lapsenne on myös opetettu täysin elukoiden tasolle. Mannekakarat kuuluisivat sikalaan, ei normaalien lasten kouluun.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4086
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Joulu 19, 2018 1:15 pm

Helsingin Sanomat kirjoitti:Ministeriö teettää perusteellisen tutkimuksen romanien syrjinnästä työelämässä – ”Kohtuullisen paljon on työnantajilla vielä ennakkoluuloja”

Tavoitteena on keksiä myös uusia keinoja romanien työllisyyden edistämiseen.

Jarmo Huhtanen HS
Julkaistu: 19.12. 11:59


TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ (TEM) rahoittaa ensi vuonna tutkimuksen, jossa selvitetään romanien työllisyyttä, yrittäjyyttä ja työmarkkinoille pääsyä.

Maaliskuussa alkavalle tutkimukselle kilpailutetaan paraikaa tekijää.

Tutkimuksessa on tarkoitus selvittää romanien aseman muuttumista verrattuna kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin asiaa selvitettiin edellisen kerran. Tarkoitus on myös miettiä romanien työllistymistä ja yrittämistä tukevia käytäntöjä.

TUOREESSA Suomen romanipoliittisessa ohjelmassa kerrotaan, että romanien halukkuus hakeutua koulutukseen ja yrittäjiksi on lisääntynyt selvästi. Kuitenkin romanit ovat monilla ammattialoilla aliedustettuina, ja vain harvoilla on ammattiin valmistuessa työllistymistä edistävä verkosto.

Lisäksi ammattitutkinnon suorittamisen jälkeinen jatkokouluttautuminen korkeakoulutasolla on vielä suhteellisen vähäistä.

Romanit kokevat edelleen enemmän syrjintää kuin muut etniset vähemmistöt Suomessa, kertoo THL.

ROMANIEN työllistymistä ja yrittäjyyttä koskevaa selvitystyötä vaikeuttaa se, että etniseen alkuperään perustuvia tietoja ei saa kerätä. Romaneita on Suomessa arviolta noin 10 000 mutta määrä on arvio.

”Tämä ei ole mikään perushelppo selvitysasetelma ja vielä että saisi uskottavia ja luotettavia tuloksia. Se edellyttää perehtymistä ja ei-tyypillisten tutkimuskeinojen käyttöä”, sanoo erityisasiantuntija Ahti Avikainen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Ministeriöstä myönnetään, että kattavan tilastollisen aineiston kerääminen on ongelmallista. Selvityksen tekijän toivotaankin toimivan yhteistyössä romanijärjestöjen kanssa.

”Tutkimus liittyy uuteen romanipoliittiseen ohjelmaan, jossa on listattu eri hallinnonalojen tavoitteita. Ohjelmaan on kirjattu, että nykytilanteesta voitaisiin tehdä selvitys. Tarjouspyynnössä on painotettu, että haetaan toimivia malleja ja miten voitaisiin esimerkiksi kehittää työhallinnon palveluja”, Avikainen kertoo.

”Sellainen ennakko-oletus on, että kohtuullisen paljon on työnantajilla vielä ennakkoluuloja. Ainakin romanijärjestöt tuovat aika voimakkaasti esille, että romaneja syrjitään työelämässä. Tässä on asetettu sellainen kysymys, että onko syrjintää ja miten syrjintään ja ennakkoluuloihin voitaisiin puuttua.”

Tutkimuksen on tarkoitus valmistua ensi lokakuun loppuun mennessä.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005940391.html

Minä luulen, että suurin osa Suomen romaneista voisi työllistyä kokemusasiantuntijana neuvomaan matuja siinä, kuinka länsimaiseen yhteiskuntaan integroidutaan salamavauhtia.
????? ?? ??????.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Joulu 20, 2018 12:30 pm

Kaakkois-Suomessa ilmestyvä Kymen Sanomat on ottanut mustalaisten huonon kohtelun sydämenasiakseen:

Pääkirjoitus: Romanit tuntevat saavansa usein epäoikeudenmukaista kohtelua

Suomen romanit saavat usein osakseen huonoa kohtelua, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n teettämästä hyvinvointitutkimuksesta. Tutkimuksen osallistujista joka toista oli vieras ihminen kohdellut julkisella paikalla epäoikeudenmukaisesti viimeksi kuluneen vuoden aikana. Myös viranomaisten harjoittama epäoikeudenmukainen suhtautuminen oli yleistä.

Tutkimustulos ei liene kenellekään suuri yllätys. Romanivähemmistöä on syrjitty Suomessa, kuten monissa muissakin maissa, vuosikymmenet. Tummempi ihonväri sekä kiinnipitäminen oman heimon perinteistä pukeutumisessa ja elämäntavoissa on eristänyt romanit enemmistön hallitseman yhteiskunnan ulkolaidalle. Se on johtanut moniin ongelmiin, kuten alhaiseen koulutustasoon, heikkoon työllisyyteen ja huonoon taloudelliseen tilanteeseen. Negatiivista kierrettä on ollut asenteiden takia vaikea murtaa, kuten äsken toteutettu työnhakukokeilu osoitti. Romaninimisen henkilön on vaikea työllistyä, ovat opinnot ja muut taustat kuinka hyvät tahansa.

Suurempi yllätys onkin ehkä se, että tällainen romanien hyvinvointia, palvelujen käyttöä, terveyttä ja työkykyä tarkasteleva tutkimus tehtiin vasta ensimmäistä kertaa. Sekin kertoo jotakin vallitsevasta ajattelusta. Suomeen viime vuosina tulleiden maahanmuuttajien kouluttautumista, työllistymistä ja sosiaalista asemaa on ehditty pohtia jo paljon, mutta yhden maan oman vähemmistön tilanne on jäänyt taka-alalle.

Romanit eivät ole päässeet mukaan siihen hyvään yhteiskunnalliseen kehitykseen, josta enemmistö on nauttinut. Se ei ole maailman tasa-arvoisemmaksi maaksi sanotulle Suomelle kunniaksi.

Markku Kumpunen

[email protected]


Kymen Sanomat
15.12.2018 4:00 tummenetut kohdat dl

VMP!

Tummista kohdista ensimmäinen: He haluavat ihan itse sitä eristämistä pitäytmällä omassa kulttuurissaan, joka on sortava, syrjivä ja rasistinen. Mustalaisten pitäisi kyetä uudistumaan, eikä jäädä roikkumaan perinteeseen. Toisaalta se sama perinne tuo heille etuja, kuten oikeuden rasimista marisemiseen, työnteon mahdottomuuteen koska kulttuuri, hamerahat, väistämis- ja asumissäännöt yms.
- Koska jokainen kulttuuri on samanarvoinen, niin moisia sääntöjä ei pidä olla, koska yhteiskunta joutuu ne jollain tavalla aina kohtaamaan ja kustantamaan. Jokaisen pitää olla tasaveroinen, jokaiselle yhteiskunnan kustamtamat vaatteet, jokainen saa päättää kuka saa asua yläpuolellaan ja jokainen saa vaatia kenen suvun pitää ketäkin väistää.

Toinen: kuinka ahkerasti he ovat töitä hakeneet, kuinka ahkerasti he ovat olleet halukkaita kouluttautumaan, sosiaalihuolto maksaa elämisen (sen virallisen) ja valepoliisihuijauksilla kuitataan loput.

Kolmas: Kuinka monella sitä koulutusta on ja jos, niin minkälaista? Vai tehdäänkö tässä numeroa yhden kouluttautuneen kyöstin epäonnistumisesta. Samaa epäonnistumista saa työmarkkinoilla kokea jokainen. Kaikkiin paikkoihin ei vaan pääse.

Neljäs: Miten niin muka? Hyvillä autoilla hekin ajelevat, pankkitunnus- ja pikavippikäytäntö suo heille rajattomat mahdollisuudet kusettaa kantaväestöä, sosiaaliturva kustantaa heille jopa hameet. Mistä he ovat jääneet paitsi? Sano se toimittelija Kumpunen.

Toimittelija Kumpunen ei näe (ei halua nähdä) ongelmia mustalaisten omassa kulttuurissa, heidän rasistisessa suhtautumisessa kantaväestöön. Nuolee sen minkä ehttii mirandojen ja leifien perseitä, niin saa sädekehän koska "rohkea kannanotto" mustalaisten puolesta kantaväestöä vastaan. Kyllä se kutsu Linnan juhliin saattaa jo tällä kirjoittelulla tulla...

Luulisi itseään toimittajaksi kutsuvan tietävän mustalaisten yliedustuksesta rikostilastoissa, valepoliisitoiminnasta, yksinäisten ihmisten kusettamisesta.
- On niitä tapahtunut Kotkan seudullakin, mm. Alahovissa ja vähän kauempana samassa maakunnassa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Joulu 20, 2018 12:36 pm

Finanssiala: Valepoliisit huijanneet vanhuksilta tänä vuonna yli puoli miljoonaa euroa

Uhreille on soiteltu toistuvasti, ja heitä on painostettu.

Valepoliisit ovat huijanneet vanhuksilta tänä vuonna yli puoli miljoonaa euroa, kertoo Finanssiala ry.

Finanssialan vahingontorjunnasta ja turvallisuudesta vastaava johtaja Risto Karhunen sanoo, että uhreja on uhkailtu ja painostettu pitkiä aikoja soittelemalla toistuvasti.

Viime vuonna tekojen määrä kasvoi räjähdysmäisesti ja toiminta muuttui erittäin järjestäytyneeksi. Poliisihallituksen mukaan huijaustapauksia on tutkittu kuluneena vuonna noin 400.

Finanssiala muistuttaa, että poliisi tai pankki ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksia tai maksukortin tunnuslukua. Jos on oikeasti hätätilanne ja tilille on päästävä nopeasti, pankilla ja poliisilla on kyllä siihen keino.
– Joulukuun alun tapauksessa soittaja esittäytyi rikospoliisiksi ja vaati poikkeustilanteen varjolla uhrin pankkitunnuksia. Uhri vastasi aluksi, että eihän poliisi kysy puhelimessa tunnuksia. Soittaja kuitenkin painosti ja painosti, ja lopulta uhri panikoi ja luovutti tunnukset ja salasanan. Tunnusten avulla rosvot huijasivat yhteensä yli 100 000 euroa. Rahoja ei ainakaan vielä ole saatu takaisin, Karhunen kertoo Finanssialan sivuilla.

Kaksi tyypillistä toimintatapaa

Valepoliiseilla on kaksi tyypillistä toimintatapaa. Erityisesti pääkaupunkiseudulla poliisina esiintyneet tekijät hankkivat tavalla tai toisella uhrien pankkikortit ja niiden tunnusluvut.

Koko valtakuntaa taas piinasi toinen tekotapa, jossa poliisina esiintynyt soittaja pyysi jonkin tarinan varjolla uhria luovuttamaan verkkopankkitunnuksensa.

Karhunen suosittelee, että valepoliisiasia kannattaa ottaa puheeksi ikääntyneiden sukulaisten tai tuttavien kanssa.
– Kannattaa korostaa, ettei verkkopankkitunnuksia ja maksukortteja tunnuslukuineen saa koskaan luovuttaa kenellekään. Lisäksi kannattaa asettaa verkkopankkiin ja maksukorttiin päivä- ja maakohtaisia rajoituksia, jotta väärinkäytösten aiheuttamat vahingot jäävät mahdollisimman pieniksi, Karhunen neuvoo.


YLE
20.12.2018 klo 08:28

Valepoliisit ovat suurimmalta osin mustalaisia tai wannabe-mustalaisia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PoliisimestariSisu
Wallander
Viestit: 1078
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu » To Joulu 20, 2018 2:45 pm

Ja mites sitä sanottiinkaan, kyllä mustilaiset kunnioittavat vanhuksia jne..

Kaikessa röyhkeydessään aivan uskomatonta paskasakkia.
murha.info - Suomen suurin avohoitopotilaiden kokoontumispaikka

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Joulu 23, 2018 12:04 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Vanki karkasi vartijoiltaan näyttävästi kesken hautajaisten Imatralla: Mies poimittiin pakoauton kyytiin keskellä Karhumäen hautausmaata

Auto kaahasi kovaa vauhtia pois vanki mukanaan. Mies istuu Riihimäen vankilassa tiettävästi useamman vuoden tuomiota. Häntä ei pidetä vaarallisena.
...


Uutisvuoksi
13.10.2018 14:10
Kiinni jäi. Arjen rasismiko se oli miksi rötösteli karkureissullaan? Vapauduttuaan kannattaa vaihtaa nimi ja pyrkiä Sarasvuon höpöfirmaan töihin kertomaan liikaa maksaville asiakkaille että meidän jokaisen päivässä on 24 tuntia yms itsestäänselvyyksiä.
Kesken hautajaisten Imatralla karannut vanki jäi kiinni — Oli mukana Imatran seudun rötössarjassa

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii maanantai- ja tiistaiöinä tapahtunutta murtosarjaa. Tekijät tunsivat toisensa.

Maanantainvastaisena yönä murtauduttiin Ruokolahden Nesteelle ja tiistaiyönä Kauppakasinolle ja Kankaan kievariin. Lisäksi porukka yritti murtautua myös Vuoksenniskan Teboilille, mutta se jäi yritykseksi.

Poliisi otti varhain tiistaiaamuna kiinni neljä rikoksista epäiltyä henkilöä.
— Porukka ei ole täysin sama joka kohteessa, vaan pikkuisen eri asemissa kukin henkilö. Mutta he tuntevat toisensa, rikoskomisario Ville Lahti Kaakkois-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi suoritti epäiltyjen jäljille päästyään kotietsinnän, jossa löytyi rikoksella vietyä omaisuutta. Tapauksia tutkitaan varkautena.

Mukana hautausmaalta karannut vanki

Poliisi kuulusteli esitutkinnassa neljää henkilöä. Kolme heistä päästettiin vapaaksi kuulusteluiden jälkeen, mutta neljäs toimitettiin Riihimäen vankilaan jatkamaan tuomiotaan. Mies oli ollut kahden vartijan saattamana lähiomaisensa hautajaisissa Imatralla, lokakuun puolessa välissä, kun hän karkasi vartijoiltaan. Vanki ehti siis olla karussa reilut kaksi kuukautta. Mies on saanut tuomion omaisuusrikosten vuoksi.

Rosvot saivat Kankaan Kievarista mukaansa rahaa, Kauppakasinolta arpoja ja Ruokolahden Nesteeltä vietiin tupakkaa. Niskan Teboililla sorkkarautamurto jäi yritykseksi. Tekijät tallentuivat monessa kohteessa valvontakameroiden nauhoille.

Kiitosta yhteistyölle

Poliisi sai vorot kiinni tuoreeltaan tiistaiaamuna valveutuneiden paikkakuntalaisten, vartiointiliikkeen ja poliisin yhteistyöllä.
— Itse pidän sitä erittäin hyvänä tässä, kuinka poliisi teki paikkakuntalaisten ja vartiointiliikkeen kanssa yhteistyötä, että nämä henkilöt ylipäätänsä löytyivät ja saatiin kiinni. Erinomainen osoitus siitä, kuinka pienellä paikkakunnalla pystytään toimimaan, Lahti kiittelee.
esaimaa
20.12.2018 16:00 Muokattu 20.12.2018 16:40

Huomioikaa; poliisi kiitteli pienen paikkakunnan asukkaita aktiivisuudesta! Oulussa eivät olleet kuulevinaan vaikka Rotherham-ilmiö velloi valtoimenaan useamman vuoden.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Crombie » La Joulu 29, 2018 9:59 pm

Jyväskyläläisnainen otti naapurissaan asuneen opiskelijanaisen valtaansa – vei uhrinsa kaikki rahat ja käytti seksuaalisesti hyväkseen

29-vuotias nainen kiristi netin deittipalvelussa tapaamaltaan mieheltä 108 184 euroa. Hän kiristi rahaa myös kahdelta muulta uhriltaan.
Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi perjantaina Soraja Flinkin kolmen vuoden ja kolmen kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.
Tuomio luettiin muun muassa kolmesta törkeästä kiristyksestä sekä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.
Uhreja Flinkillä oli kolme, joista kaikkien rahat hän vei.

Ensimmäinen uhri oli Flinkin silloinen naapuri, jota hän ei entuudestaan tuntenut. Flink ilmestyi huhtikuun puolivälissä naapurinsa ovelle ja pyysi saada soittaa.

Naapuri suostui.

Uhriksi joutuneen naisen oikeudelle kertoman mukaan Flink oli näyttänyt ensitapaamisessa hakatulta. Flink antoi samassa yhteydessä naapurilleen sängynpäädyn säilytykseen.

Kahta viikkoa myöhemmin Flink soitti naapurinsa ovikelloa. Opiskelijanainen ei ehtinyt avata ovea, mutta Flink soitti kelloa myöhemmin samana päivänä. Tällä kertaa Flink huusi oven takaa. Hän vaati avaamaan palauttamaan sängynpäädyn, muuten hän soittaisi poliisit.

Naapuri avasi ja päästi Flinkin sisälle. Flink pyysi naapuriltaan lainaksi imuria. Nainen suostui ja kantoi itse imurin Flinkin asuntoon.

Asunnossaan Flink kysyi toiselta naiselta, ovatko tämän luottotiedot kunnossa. Flinkin mukaan hän tarvitsee uudet hiukset. Ne maksavat 400 euroa. Tilaamiseen tarvitaan luottotiedot.

Flink lupasi maksaa rahat takaisin, kun hiukset ovat tulleet.

Oikeudelle kertomansa mukaan opiskelijanainen epäröi, koska ei tiennyt ovatko hänen luottotietonsa kunnossa.

Luottotiedot olivat kunnossa ja hiukset tilattiin. Lasku niistä oli 380 euroa.

Tuhansien pikalaina
Seuraavaksi Soraja Flink esitti tarinan, että hänet tapettaisiin, jos hän ei pääsisi pois asunnoltaan. Hänen entinen miesystävänsä on väkivaltainen. Hän tarvitsisi 4 000 euroa asunnolta pois lähtemiseen.

Naapuri suostui tähänkin vaatimukseen. Opiskelijanaisen puhtailla luottotiedoilla ja hänen puhelimellaan Flink nosti 2 000 euroa pikalainaa kahdesta eri luottoyhtiöstä.

Flink näppäili naapurinsa puhelinta. Puhelimen omistaja yritti saada sitä itselleen, mutta Flink ei antanut.

Tässä vaiheessa opiskelijanainen alkoi pelätä. Flink oli uhrinsa mukaan epäsuorasti antanut ymmärtää, että hänen ex-miehensä voisi tehdä jotakin myös tälle.

– Olisin kyllä pystynyt poistumaan asunnosta, mutta kännykkäni oli Sorajalla, eikä hän antanut sitä pois, asianomistaja totesi oikeudelle.

Yritti vääntelehtiä pois alta
Samana sunnuntai-iltana Flink tuli jälleen asianomistajan ovelle ja pääsi sisään. Flink ryhtyi uhrinsa mukaan penkomaan hänen kaappejaan, joista löysi 400 euroa käteistä rahaa. Ne hän otti itselleen.

Flink uhkaili toista naista ex-miehellään. Naapuri alkoi pelätä tilannetta.

Yllättäen Flink suuteli naapuriaan. Flink veti opiskelijanaisen tämän kädestä ja vaatteista kiinni pitäen asunnon makuuhuoneeseen. Flink työnsi toisen naisen sängylle, riisui tämän alushousut ja nuoli tämän sukupuolielimiä.

Flink meni uhrinsa päälle ja hieroi itseään asianomistajaa vasten.

Oikeudelle seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoi, että oli yrittänyt vääntelehtiä pois Soraja Flinkin alta. Pelko kuitenkin esti ettei hän aktiivisemmin pyrkinyt ahdistelijaansa pakoon.

”Olen hakannut teho-osastolle”
Poistuessaan Flink oli opiskelijanaisen mukaan todennut, ettei tämä saisi kertoa pikavipeistä eikä seksiasioista kenellekään, muutoin tulisi ongelmia.

Seuraavana päivänä Flink soitteli jälleen naapurinsa ovikelloa. Tämä päätti olla avaamatta, mutta avasi lopulta, koska odotti, että Flink maksaisi takaisin lainaamansa rahat.

Luulo oli kuitenkin turha. Flink kävi jälleen uhrinsa päälle ja teki tälle toistamiseen samanlaisen seksuaalisen teon.

Flink sai uhristaan nyt henkisen yliotteen. Flink oli kuvaillut naiselle entisen miehensä olevan väkivaltainen hullu. Hän totesi että oli itsekin hakannut ihmisiä teho-osastolle.

Pelkotilassaan opiskelija luovutti Flinkille henkilötietonsa ja pankkitietonsa salasanoineen. Flink haki pikalainoja asianomistajan tiedoilla yhteensä 10 075 euron arvosta.

Uhri pakeni asunnostaan
Flink vei uhriltaan myös kosmetiikkaa, lyhdyn, viltin, kengät sekä puhelimen.

Flink otti itselleen myös toisen naisen ajokortin ja yritti ostaa sen avulla luotolla autoa. Autoa Flink ei saanut, koska myyjä ei sitä yhdellä puhelinsoitolla myynyt. Samoin hän yritti ostaa sängyn sekä erinäisiä tuotteita Ellokselta. Nämäkään yritykset eivät onnistuneet.

Uhri pakeni asunnostaan. Hänen opintonsa kärsivät pahoin. Uhri kavahti Flinkiä niin paljon, että joutui muuttaman pois Jyväskylästä.

Keski-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä Soraja Flinkin tulee maksaa uhrilleen korvausta yhteensä 3 602 euroa, josta kärsimyskorvauksen osuus on 2 500 euroa.

Luottopetokset Flinkin tulee korvata luotot myöntäneille yhtiöille.

”Yö maksaa tuhat euroa”
Flinkillä oli myös kaksi miespuolista uhria, joilta hän kiristi omaisuutta yhdessä rikoskumppaneidensa kanssa.

Toinen miehistä yritti ostaa Flinkin seurueelta huumausainetta, mutta joutui kiristettynä opiskelijanaisen tavoin luovuttamaan Flinkille ja hänen seurueelleen henkilö- ja pankkitietonsa. Kiristäjät saivat tältä mieheltä 3 840 euroa.

Syyskuun lopulla Flink kohtaisi kolmannen uhrinsa. Jyväskyläinen mies oli tutustunut Flinkiin netin treffisivustolla.

Deittisivustolla Flink kutsui miehen asunnolleen.

Miehen oikeudessa kertoman mukaan Flink oli todennut, että hänellä on rahat loppu ja hän tarvitsee miehen joka elättää häntä. Flink jatkoi, että yö hänen asunnossaan maksaisi tuhat euroa.

Uhkasi pilata koko elämän
Sitten Flink oli ”kuuluvalla äänellä” kutsunut sisälle kaksi miestä. Flink repäisi deittitutultaan pois tämän silmälasit. Asuntoon saapuneet miehet vaativat rahoja. Uhri antoi taskussaan olleet 250 euroa Flinkille.

Kolmikko pakotti uhrin mukaansa. He eivät asianomistajan mukaan varsinaisesti uhanneet väkivallalla, mutta hän oli ymmärtänyt, että hänen olisi parempi totella.

Uhri oli kiristäjiensä matkassa tai käsissä kaksi vuorokautta. Hän menetti 108 184 euroa.

Flink uhkasi deittituttuaan muun muassa perusteettomalla rikosilmoituksella alaikäiseen sekaantumisesta ja seksuaalisesta häirinnästä. Flink ilmoitti, että pystyisi pilaamaan miehen elämän. Hän uhkasi antaa sähköshokkeja. Lisäksi Flink uhkasi asianomistajaa käsilaukussaan olleella ruiskulla, jossa oli jotakin punaista nestettä.

”Molempien vapaata tahdosta
Oikeudessa Flink kiisti syytteet, jotka sai opiskelijanaiseen kohdistuneista teoista. Flink myöntää saaneensa asianomistajalta taloudellista apua. Hän oli yhdessä tämän kanssa sopinut lainoista, joista oli laadittu kirjalliset velkakirjat.

Pikalainoja Flink väitti hakeneensa yhdessä asianomistajan kanssa.

Flink kiisti myös syytteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

He olivat olleet seksuaalisessa kanssakäymisessä. Seksiä oli harjoitettu molempien vapaasta tahdosta. Flinkin mukaan asianomistaja ei ollut missään vaiheessa ollut kykenemätön puolustamaan itseään tai alisteisessa asemassa.

Kiisti houkuttelun, myönsi kiristyksen
Samoin Flink kiisti huumeita ostamaan tulleeseen miehen kohdistuneet rikokset. Deittituttuunsa kohdistuneen kiristyksen Flink sitä vastoin myönsi perusmuotoisena.

Hän ei ollut kuitenkaan houkutellut asianomistajaa asunnolleen. Tapaaminen oli ollut molempien yhteinen tahto.

Flink kiisti vaatineensa tuhatta euroa yöpymisestä sekä sen, että hänen kutsustaan paikalle olisi tullut kaksi miestä jotka olisivat vaatineet rahaa.

Flink kiisti, että asianomistajaa olisi uhattu rikoksilla jotka vaarantaisivat hänen henkensä ja terveytensä. Hän kuitenkin myönsi, että taloudellinen etu, josta asianomistaja oli pakotettu luopumaan oli erittäin arvokas. Flink siis myönsi saaneensa uhrinsa varoja 108 184 euroa.

Käytti hyväksi ja nöyryytti
Flinkin kertomukset eivät vakuuttaneet oikeutta. Oikeus piti epäuskottavana sitä, että asiaomistajat olisivat luovuttaneet vapaaehtoisesti suuria rahasummia sekä myös ottaneet nimissään luottoja.

Käräjäoikeuden mielestä Flink tunnusti vain ne teot, jotka hänen syykseen olivat joka tapauksessa kaatumassa.

Seksuaalirikoksen osalta oikeus totesi, että Flink oli poliisitutkinnassa puhunut niistä eri lailla kuin oikeudessa.

Pakottaminen on näytetty toteen. Oikeuden mukaan Flink menetteli erityisen tuomittavasti, koska ei tyytynyt pelkästään uhrinsa taloudelliseen hyväksikäyttöön vaan lisäksi nöyryytti häntä seksuaalista itsemääräämisoikeutta loukkaamalla.

Kolmas vankeustuomio
Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Soraja Sabriina Desiree Flinkin 17 eri rikoksesta kolmen vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen. Oikeus passitti Flinkin Oulun vankilaan tuomiotaan suorittamaan.

Oikeus piti deittituttuun kohdistunutta kiristystä rikoksista kaikkein vakavimpana. Yksistään tästä teosta Flink olisi saanut vuoden ja kahdeksan kuukauden rangaistuksen.

Muut rikokset korottivat tuomiota.

Pakottamisesta seksuaaliseen tekoon Flink olisi saanut yhtenä tekona tehtynä seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen.

Nykyään 29-vuotias Flink on viime vuosina saanut kaksi ehdollista vankeusrangaistusta.

Tuore käräjätuomio ei ole lainvoimainen. Mahdollinen valitusosoite asiassa on Vaasan hovioikeus.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7510 ... 9BWOux8_W8
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Tracker
Philip Marlowe
Viestit: 1133
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Tracker » La Tammi 19, 2019 10:46 pm

Täytyykin Sipilälle kertoa että meillä olisi täällä kotimaassakin joukkoa joiden kotouttamista täytyisi jouduttaa, ei muuten mutta kun Satu Huber (Juhan käskystä) totisella naamalla, kertoi TV-uutisissa, eläkkeiden maksuun heti tarvittavan avuksi 17 tuhatta maahanmuuttajaa, joka luku täytyy, hänen sanojensa mukaan heti kertoa kahdella.

Mustalaisiin on täällä totuttu ja he ovat uskonnolliselta vakaumukseltaan huomattavasti kesympiä kuin herkästi tappavat ja raiskaavat muslimit. Mustalaisia voisi kosia pohjoismaista ja kauempaakin lupaamalla heille jotakin, mitä ei sitten kuitenkaan annettaisi vaan käytettäisiin järkevämmin.

Muistan kun lapsena sanottiin, jos ei ollut kiltti niin mustalainen tulee ja vie, tai sinut annetaan mustalaisille.
Tämä vanha sanonta on muuttunut Oulun seudulla ja muuallakin Suomessa todellisuudeksi, tosin lapset on annettu Arabeille, afrikkalaisille ja muillekin maahanmuuttajille, kuten kaikki tietävät.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Tammi 31, 2019 2:14 pm

Valepoliisit valitsivat uhrinsa etunimien perusteella – neljälle päätekijälle ehdotonta vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut yhteensä 40 henkilöä rikoskokonaisuudessa, jossa valepoliiseina esiintyneet henkilöt huijasivat rahaa ikäihmisiltä.
Neljä päätekijää tuomittiin ehdottomaan vankeuteen. Ankarimman rangaistuksen, neljä vuotta vankeutta sai 38-vuotias Mika Kalevi Antero Jauhiainen.

Tino Robertino Långström, 24, tuomittiin kolmen ja puolen vuoden rangaistukseen. Kyösti Heikki Henrik Koiviston tuomio oli kaksi ja puoli vuotta. Lisäksi tasan kahden vuoden vankeustuomion sai Roni Terno Allan Långström.

Suomen suurimmaksi valepoliisien petosvyyhdeksi kutsutussa kokonaisuudessa kyse oli puhelimitse tehdyistä nettipankkitunnuksien hankkimisesta. Tekijät tekeytyivät poliiseiksi ja soittivat järjestelmällisesti henkilöille, joita he etunimen perusteella epäilivät iäkkäiksi.

Vakavimmat rikokset olivat törkeitä petoksia. Syytteen mukaan tekijät ehtivät nostaa uhrien varoja noin 350 000 euroa.

Oikeudessa käsiteltiin yhteensä 98 puhelua.

Eniten soittoja saivat Liisat (10), Anjat (10), Yrjöt (6), Kertut (4) ja Ainot (4).
Lue lisää: Massiivinen huijaustapaus käräjillä – Syyttäjä: Näin härskisti valepoliisit huiputtivat vanhuksilta 11 kuukaudessa 800 000 euroa – uhreina Liisat, Anjat ja Yrjöt
Yhteensä syytettynä oli 46 henkilöä, joista kuuden osalta syytteet hylättiin. Valtaosa syytetyistä otti iäkkäiltä ihmisiltä huijattuja rahoja vastaan ja toimi näin rahanpesijöinä.

Oikeudenkäynti alkoi syyskuussa.
IltaSanomat
31.1. 9:16

Olkoot täällä myös tämän Jauhiaisen nimi, kun niin kovasti haluaa mustalainen olla.

Enpä huomannut noissa huijattujen nimissä yhtään mustalaisnimeä. Liekö siten yksi pionsi olut, että "omille" ei soitella, joten kohtete valittu etnisen taustan ja iän takia. Siinä on jo kaksi kohta mitkä täyttävät rasistisen määritelmän. Syyttäjä kuitenkin katsoi, että rasismia ei ollut.

YLE:ssä hieman laajemmin tätä kokonaisuutta:
Neljälle valepoliisille vankeutta yhdestä Suomen viime vuosien suurimmista huijauksista – etsivät uhriksi vanhuksia etunimien perusteella

Yhteensä rikosvyyhdistä on syytettynä yli 50 ihmistä.

Neljä miestä on tuomittu vankeuteen niin sanotussa valepoliisijutussa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Miehet huijasivat vanhuksilta rahaa esiintymällä puhelimessa poliiseina.

Kyseessä on Suomen tähän asti laajin yksittäinen kokonaisuus valepoliisi-ilmiössä. Syyttäjä vaati tuomiota yhteensä peräti 320 syytekohdasta.

Pisin jutusta määrätty vankeusrangaistus oli 4 vuotta, jonka sai vuonna 1981 syntynyt mies. Toinen valepoliisi määrättiin 3,5 vuoden, kolmas 2,5 vuoden ja neljäs 2 vuoden vankeusrangaistukseen. Päätekijät kiistivät itse suurimman osan syytteistä.

Kovimman rangaistuksen saanut valepoliisi tuomittiin yli 80:stä virkavallan anastamisesta, törkeistä petoksista, petoksista, petoksen yrityksistä ja törkeistä varkauksista. Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta myös 45 muusta rikoksesta, mutta käräjäoikeus hylkäsi näiltä osin syytteet.

Poliisina esiintymistä on tutkittu virkavallan anastuksina. Jos valepoliisit ovat onnistuneet, tekoja on tutkittu petoksina tai törkeinä petoksina.

Päätekijöillä on taustallaan synkkä historia samanlaisista rikoksista. Kukin heistä oli tuomittu viimeisen kymmenen vuoden aikana vähintään 13 eri ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Yhdellä tekijöistä oli kokemusta jopa 25 ehdottomasta vankeusrangaistuksesta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi ratkaisun kansliatuomiona torstaina. Tuomio ei ole lainvoimainen. Asiantuntijat ovat pitäneet ennalta jopa todennäköisenä, että tuomiota joudutaan käsittelemään vähintään hovioikeudessa monimutkaisten näyttökysymysten vuoksi.

Yhtä päätekijöistä avustaneen varatuomari Vesa Juntusen mukaan käräjäoikeuden tuomio on tavattoman perusteellinen ja yksityiskohtainen. Hän kertoo keskustelevansa nyt päämiehensä kanssa siitä, valitetaanko tuomiosta.

Yhteensä yli 50 syytettynä
Syyttäjä vaati tässä oikeudenkäynnissä rangaistusta yhteensä 43 henkilölle. Lisäksi muissa oikeudenkäynneissä on vielä kymmenkunta pienempää tekijää syytettynä osallisuudesta samaan rikossarjaan. Kuuden syytetyn syytteet hylättiin.

Rikossarjan laajuudesta kertoo se, että Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi jopa noin 20:lle valepoliisin avustajalle ehdollista vankeutta muun muassa rahanpesusta. Lyhyemmät ehdottomat vankeusrangaistukset määrättiin päätekijöiden lisäksi kuudelle muulle. Loput saivat sakkoja.

Syytettyinä oli valepoliisipuheluita tehneiden päätekijöiden lisäksi bulvaaneja, joiden tilille uhrien rahat siirrettiin; tilinhankkijoita, joiden tehtävänä oli värvätä bulvaaneja ja rahamuuleja, joiden tehtävänä oli kuljettaa huijauksella saadut rahat tekijöille.

Monimutkaisen verkoston tarkoituksena oli hidastaa poliisin pääsemistä päätekijöiden jäljille.

Rikokset tapahtuivat kahdessa osassa vuosina 2017–2018. Kaksi päätekijää otettiin kiinni vuoden 2017 syksyllä, mutta heidät laskettiin vapaaksi odottamaan tuomiota.

Tuomiota odottaessaan miehet pakenivat Ruotsiin ja jatkoivat rikosten tehtailua sieltä. Ruotsissa heidän joukkoonsa liittyi kolmas mies, joka osallistui valepoliisipuheluiden soittamiseen.

Ruotsin poliisi otti ensimmäinen päätekijöistä kiinni maaliskuussa 2018 Tukholmasta. Kaksi päivää sen jälkeen toinen päätekijöistä otettiin kiinni laivasta Turussa, kun hän oli ollut palaamassa Suomeen.

Kolmas tekijä yritti jatkaa vielä huijauksia huonolla menestyksellä senkin jälkeen. Hänet otettiin kiinni huhtikuussa 2018 Loimaalta.

Etsivät numerotiedustelusta vanhoja ihmisiä
Tekijät löysivät uhrinsa hakemalla numerotiedustelusta ihmisiä, joiden etunimi kuulosti vanhalta. Puhelimessa he suostuttelivat uhrit luovuttamaan heille pankkitunnuksensa ja avainlukulistan luvut. Pahimmassa tapauksessa uhri saattoi menettää kaikki säästönsä.

Syytteiden mukaan rikolliset veivät iäkkäiltä uhreiltaan yhteensä yli 800 000 euroa. Kaikkia rahoja he eivät ehtineet saada itselleen, sillä useissa tapauksissa pankki ehti jäädyttää tilisiirrot.

Tapausta käsiteltiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syksyllä 2018 virkavallan anastuksena, petoksena, törkeänä petoksena, maksuvälinepetoksena, rahanpesuna ja törkeänä rahanpesuna.

Valepoliisivyyhdin keskeisimmät tekijät ovat kotoisin Pohjois-Savosta. Kiinni jäädessään heidän osoitteensa olivat Uudellamaalla.

Poliisi, pankkivirkailija tai kukaan muukaan ei kysy pankin asiakkaalta verkkopankkitunnuksia puhelimessa.
YLE
31.1.2019 klo 08:56 päivitetty 31.1.2019 klo 11:02

Tuusniemeltä, Pohjois-Savosta on kotoisin ainakin tämä jo lapsena (suomalais)vanhusten ryöstelyn aloittanut Tino Robertino Långström.

Vaikka laissa on annettu mahdollisuus siihen, että rikoksen tekijä pidetään kiinni, koska mahdollisesti jatkaa rikollista toimintaansa, niin eipä onnistunut sekään:
Kaksi päätekijää otettiin kiinni vuoden 2017 syksyllä, mutta heidät laskettiin vapaaksi odottamaan tuomiota.

Tuomiota odottaessaan miehet pakenivat Ruotsiin ja jatkoivat rikosten tehtailua sieltä. Ruotsissa heidän joukkoonsa liittyi kolmas mies, joka osallistui valepoliisipuheluiden soittamiseen.
Koska tuomio ei ole manneille mikään pelote, vaan pikemminkin ylpeyden aihe, niin ei kiinnijäämisellä ja vapaaksi pääsyllä ollut mitään väliä. Edelleen jatkettiin sitä parhaiten osataan. Eikä se tuomioon ole juurikaan vaikuttanut.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12821
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Helmi 04, 2019 3:31 am

Miesnelikko huijasi yli 400 000 euroa 19 pikavippiyhtiöltä – Päihtynyt mies pantiin avaamaan pankkitili, sitten häntä kuljetettiin ympäriinsä nostelemassa rahoja

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus jakoi petosvyyhdissä yhteensä yli kuusi vuotta vankeutta.

ITÄ-UUDENMAAN käräjäoikeus on jakanut yhteensä yli kuuden vuoden vankeustuomiot monenkirjavassa petosvyyhdissä. Neljän miehen onnistui yhteistuumin erehdyttää kahden muun nimissä 19:ää eri pikavippiyhtiötä myöntämään lainoja yhteensä yli 400 000 euron arvosta.

Käräjäoikeus tuomitsi Henry Dimitri Bernhard Åkerlundin kahdesta törkeästä petoksesta yhteensä kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Hänen rikostoverinsa tuomittiin törkeästä petoksesta vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Kolmas ja neljäs mies tuomittiin avunannosta törkeään petokseen, toinen vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ja toinen vuodeksi vankeuteen. Jälkimmäiset kaksi vankeustuomiota ovat ehdollisia.

Tapahtumat ajoittuvat kesäkuuhun 2018.

PETOKSISTA ensimmäisen tapahtumapaikkoja olivat Helsinki, Kerava ja Jyväskylä. Tuomitusta nelikosta kaksi olivat erehdyttäneet ulkopuolisen miehen päihtyneenä hankkimaan itselleen passin, matkapuhelinliittymän ja avaamaan pankkitilin.

Passin saanut mies vietiin päihtyneenä Jyväskylään, jossa mies oli saatu DNA-myymälässä avaamaan liittymä, tekemään maksuaikasopimuksen matkapuhelimesta sekä myöhemmin tabletista. Liittymän avannut ei tuomion mukaan sen koommin nähnyt puhelintaan tai tablettiaan, vaan ne joutuivat yhdelle tuomituista.

Tämän jälkeen mainitut tuomitut olivat saaneet liittymän tuoreen omistajan päihtyneenä avaamaan S-pankin tilin ja tekemään pankkitunnussopimuksen. Tässä vaiheessa kuvaan astui kahdesta törkeästä petoksesta yhteenlasketusti pisimmän tuomion saanut Åkerlund, kun hän osallistui pikavippihakemusten tehtailuun.

YHTEENSÄ 19:ää eri pikavippiyhtiötä onnistuttiin erehdyttämään ja saamaan ne myöntämään pikalainoja tuoreelle tilinomistajalle tämän henkilöllisyyttä, puhelinliittymää ja pankkitiliä hyväksi käyttäen, yhteensä 217 646 euron arvosta.

Pikavippihakemukset tehtailtiin vantaalaisen kirjaston internetpalvelupisteestä.

Suurimmat yksittäiset pikavipit olivat arvoltaan 35 500 euroa kahdelta eri yhtiöltä ja 24 000 euroa samoin kahdelta eri yhtiöltä. Tämän jälkeen tuomitut olivat kierrelleet vippejä saaneen kanssa S-pankin toimipisteitä nostelemassa rahoja yhteensä 80 000 euroa ennen tilin sulkemista.

Rahoja nostettiin Helsingissä muun muassa Viikin, Itäkeskuksen ja kauppakeskus Kaaren Prismojen S-pankin toimipisteistä sekä Keravan Prisman S-pankista.

Päihtynyt tilinomistaja oli kuskattu tarkkailtuna Prismoihin nostamaan rahat. Ne saatuaan hän oli saman tien luovuttanut rahat yhdelle tuomituista.

TOISEN törkeän petoksen tapahtumapaikkoja ovat Helsinki, Espoo, Orimattila, Kerava ja Järvenpää. Samoihin aikoihin edellä kerrotun tapahtumasarjan kanssa erehdytettiin nyt toista miestä hakemaan lainaa 19 pikavippiyhtiöltä.

Tekotapa muistuttaa edellistä tapausta: taaskin miestä erehdytettiin hankkimaan pankkitunnukset, jonka jälkeen hänen henkilöllisyyttään, puhelinliittymää ja pankkitunnuksia hyväksi käyttäen huijattiin pikalainayhtiöitä.

Pikavippiyhtiöt myönsivät Åkerlundin tehtailemien hakemusten perusteella tälle toiselle miehelle yhteensä 182 405 euron edestä lainoja. Suurimmat yksittäiset lainat olivat arvoltaan 30 000 euroa, 26 500 euroa ja kahdesti 14 000 euroa.

Rahojen ilmestyttyä miehen tilille Åkerlund siirsi 165 000 euroa saman tien omalle tililleen. Åkerlund ehti nostaa 69 000 euroa käteistä automaateilta ennen tilinsä sulkemista. Nostot hän teki Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Keravalla ja Järvenpäässä.

Käteisenä nostetut rahat ovat yhtä kateissa.

OIKEUDESSA miehet kiistivät syytteet. Eräät heistä kertoivat myös, etteivät tunteneet toisiaan. Muun muassa televalvontatietoihin perustaen oikeus kuitenkin piti tätä epäuskottavana. Oikeus ei muun muassa yhtynyt miesten arveluun, että heidän vaimonsa olivat soitelleet toisilleen, vaan päätteli, että miehet olivat keskenään tuttuja.

Oikeudessa esiteltiin todisteina myös valvontakameroiden tallenteita.

Yksityiskohtana 50-sivuisesta Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiopöytäkirjasta mainittakoon, että Åkerlund myönsi tehneensä toisen miehen lainahakemukset, mutta ei toisen. Oikeus kuitenkin totesi, että ”kun otetaan huomioon, että kahden eri miehen nimissä laaditut lainahakemukset ovat useita eri kertoja tehty siten, että hakemukset ovat lähteneet samaan yhtiöön kummankin nimissä vain joidenkin minuuttien välein, ei kysymys käräjäoikeuden näkemyksen mukaan voi olla sattumasta”.

Åkerlundin on täytynyt tehdä molempien miesten lainahakemukset, oikeus päätteli.

Tuomitut voivat vielä valittaa hovioikeuteen, joten tuomiot eivät ole lainvoimaisia.
Helsingin Sanomat
3.2. 15:48

Åkerlund joutuu vankilaan ja kyllä se nyt hankaloittaa elämää kun cv:ssä on tauko ja mistä moiset rahat nyt repii korvauksiin. Suku katsoo kieroon, kun on vankilassa ollut. Elämä pilalla.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4086
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Helmi 19, 2019 9:03 am

Ilta-Sanomat kirjoitti:Poliisi joutui huumehuuruissa kaahailleen miehen maalitauluksi – tuomittu kertoi tietävänsä miten toiseen autoon pitää törmätä

Kuva
Kaahailu käynnistyi Lahden Renkomäen ABC-asemalta syyskuisena iltana ja se suuntautui Orimattilan Pennalaan. (KUVA: IS)
Julkaistu: 19.2. 6:29


Ehdotonta vankeutta saanut kaahari kertoi harrastaneensa nuorena romurallia.

HÄMEEN poliisin palveluksessa oleva poliisimies pelkäsi henkensä edestä ja tunsi joutuneensa huumehuuruissa ajaneen miehen maalitauluksi, kun tämä törmäili autollaan poliisiautoa kohti useita kertoja.

Auton ratissa oli avovankilasta lomalla ollut mies, jonka loma oli mennyt pitkäksi. Hän oli amfetamiinin vaikutuksen alainen. Hänellä oli autossaan yksi matkustaja.

Kaahari lähti yksin liikkeellä ollutta poliisimiestä pakoon ja törmäsi autollaan useita kertoja poliisin ajamaan autoon.

Apuun tullut poliisipartio joutui myös väistelemään kaaharia. Kaaharin käyttämä auto ja toinen poliisiauto ruttaantuivat ajokelvottomiksi.

PÄIJÄT-HÄMEEN käräjäoikeus tuomitsi 32-vuotiaan Mertsi Allan Rothin viidestätoista eri rikoksesta kolmeksi ja puoleksi vuoden vankeuteen.

Vakavimmat rikokset liittyivät toissasyksyiseen kaahailuun, kun hänet tuomittiin törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Vakavimmat teot olisivat yksin tuoneet tuomitulle lähes kolmen vuoden rangaistuksen.

Kaahailu käynnistyi Lahden Renkomäen ABC-asemalta syyskuisena iltana ja se suuntautui Orimattilan Pennalaan, kun poliisimies yritti pysäyttää pakenijaa. Poliisimies lähti autollaan kaaharin perään.

Poliisi kadotti kaaharin, mutta kaahari oli hetken päässä samalla kaistalla ja ajoi suoraan kohti poliisiautoa eikä tehnyt minkäänlaista väistöliikettä.

Poliisi ehti juuri ja juuri väistää, mutta hetken päästä kaahari törmäsi poliisiautoon. Poliisiauto lensi tien varressa olleita koivuja vasten ja oli lennon jälkeen ajokelvoton.

POLIISIMIES kertoi esitutkinnassa, että kaaharin toiminta tuntui saalistamiselta ja hän oli ollut peloissaan. Hän loukkaantui jonkin verran voimakkaissa törmäyksissä.

Kaahari kertoi esitutkinnassa, että hänen tarkoituksenaan ei ollut vahingoittaa poliisia vaan saada poliisin auto ajokelvottomaksi, jotta hän itse pääsisi pakenemaan tilanteesta.

Kaahari kehui ajotaitoaan erinomaiseksi, koska on harrastanut 10-vuotiaasta lähtien romurallia ja sen vuoksi tietää mihin pitää autolla törmätä, jotta matka katkeaa toiselta osapuolelta.

Kun apuun tuli poliisipartio, teki kaahari virhearvioinnin lähtemällä väärään suuntaan. Hän nousi lopulta autostaan ja jäi tien pientareelle makaamaan. Poliisikoiraa tarvittiin miehen kiinniottamisessa. Koira nappasi häntä jalasta kiinni.

TUOMITTU joutuu maksamaan yli 40 000 euron korvaukset, joista poliisien asianajokuluja on 12 000 euroa ja heille maksettavia kärsimyskorvauksia 4 000 euroa. Mies joutuu korvaamaan myös vakuutusyhtiöille kahdesta tekemästään asuntomurrosta yli 26 000 euroa.

Tuomittu oli vasta jokin sitten päässyt ehdonalaiseen vapauteen ja vanha jäännösrangaistus määrättiin täytäntöön pantavaksi. Tuomittu määrättiin vangittavaksi ja hänen asemapaikakseen tulee Mikkelin vankila.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi ratkaisun maanantaina. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Vesa Näveri
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006006138.html

Jutussa ei mainita, että romutetuista autoista pitäisi maksaa penniäkään. Onhan noissa muissakin toki korvaamista sen verran, että vapaaksi päästyään Mertsi joutuu painaaman otsa hiessä töitä!
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin