Mustalaiset

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

JammuSetä
Wallander
Viestit: 1097
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » To Marras 21, 2019 11:15 pm

Edellisen sivun Vihreäranta. :-D Ilmeisesti tuleva autokauppias yrittää peitellä juuriaan. Grönstrand=Vihreäranta
Meidän sivistyneiden ja suvaitsevien ero on siinä, että me ei tulla kommentoimaan, että poliisi toimi ihan oikein, jos uhrin ihonväri on vaalea. Toisin kuin te, jos uhri on musta, tai ruskea, tai jotain muutava väriavaruutta kuin te itse olette.

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Pe Marras 22, 2019 11:34 am

tattoohell kirjoitti:
To Marras 21, 2019 10:45 pm
Kirjailija Veijo Baltzar on vangittu epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta – avustajan mukaan Baltzar kiistää syyllistyneensä tekoon.
Rikoksen epäillään tapahtuneen vuosina 2016–2019 välisenä aikana Helsingissä ja Tammisaaressa.HELSINGIN käräjäoikeus on vanginnut torstaina kirjailija Veijo Baltzarin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Vangitsemisistunto järjestettiin torstaiaamuna.

Törkeän ihmiskaupan epäillään tapahtuneen tammikuun 2016 ja syyskuun lopun 2019 välisenä aikana Helsingissä ja Tammisaaressa.

Veijo Baltzar kiistää syyllistyneensä tekoon, sanoo hänen asianajajansa Jussi Sarvikivi.

”Muuta en voi kommentoida, koska juttu on julistettu salaiseksi”, Sarvikivi sanoi torstaina.Käräjäoikeus vangitsi Baltzarin ohella myös erään 36-vuotiaan naisen samoin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Epäillyn rikoksen tekoaika ja paikka ovat hänen osaltaan samoja kuin Baltzarillakin.

Vangittu nainen on työskennellyt Baltzarin kanssa pitkään. Naisen oikeusavustaja, asianajaja Bjarne Andström kieltäytyi kommentoimasta torstaina rikosepäilyä mitenkään.77-VUOTIAAN Veijo Baltzarin laajaan tuotantoon kuuluu romaaneja, näytelmiä, runoja ja kuvataidetta. Baltzarilla on ollut myös kansainvälisiä taidehankkeita.

Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle kulttuurineuvoksen arvonimen vuonna 2011.

Vuonna 2005 Baltzar sai tuomion törkeän petoksen yrityksestä. Baltzar on tuomittu myös vuonna 1999 virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoihin. Hän toimi tuolloin Teatterikorkeakoulussa kansainvälisen näyttelijätyön kurssin vetäjänä.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006316103.html
Siis mitä ttua?
Panssariautolla portin läpi ja ryhmällinen erikoiskommandoja ovista ja ikkunoista :D :D

Veijo rautoihin ja vangiksi.

Näitä samanlaisia tapauksia löytyy kyllä muitakin, mutta niihin ei vain puututa - koska ne muut tapaukset kuuluvat kulttuuriin, jonka uskonnossa lapsivaimot ja useat sellaiset samanaikaisesti on IHAN JEES JUTTU! Eikä niissä siis syytä epäillä ihmiskauppaa tai muutakaan :mrgreen:
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7893
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Marras 22, 2019 12:06 pm

JammuSetä kirjoitti:
To Marras 21, 2019 11:15 pm
Edellisen sivun Vihreäranta. :-D Ilmeisesti tuleva autokauppias yrittää peitellä juuriaan. Grönstrand=Vihreäranta
Hyvä huomio! Joskus olen miettinyt, että onkohan tuo Grönstrand yleisin nimi tällä foorumilla, siis heti muhamattien jälkeen?

Katsopa itse sijoittamalla tämä rivi selaimen hakukoneeseen:
Grönstrand site:murha.info
Burn
Loot
Murder

tattoohell
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Ma Syys 10, 2012 12:20 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja tattoohell » Pe Marras 22, 2019 1:47 pm

Romanien henkirikostilastojen julkistaminen herättää porua: ”Aiheuttaa pelkoa, ennakkoluuloja, vihapuhetta ja halveksuntaa”

Suomen Romaniyhdistyksen projektipäällikön mukaan on ongelmallista, että haavoittuvassa tai vähemmistön asemassa olevia nostetaan esille tutkimuksessa. Tutkijan mukaan romaneita ei ole nostettu erikseen tikun nokkaan.

Henkirikokset lisääntyivät Suomessa viime vuonna. Näin kerrotaan syyskuun puolivälin jälkeen julkaistussa Helsingin yliopiston alaisen Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin (Krimo) henkirikoskatsauksessa.

Viime vuonna Suomessa tehtiin 95 henkirikosta, kun vuonna 2017 niiden määrä oli 74. Toisaalta 2000-luvun alussa henkirikoksia tehtiin merkittävästi enemmän, sillä vuonna 2001 niitä tapahtui peräti 189 kappaletta.

Krimon henkirikostilastoissa rikokset on tilastoitu kansalaisuusryhmittäin ja merkittävimmissä etnisissä väestöryhmissä. Suomen kansalaisista 100 000 ihmistä kohden 1,5 ihmistä syyllistyy henkirikokseen, kun taas ulkomaan kansalaisista syyllisiä 100 000 kohden on 1,4 ihmistä.

Merkittävimpiä etnisiä väestöryhmiä vertailtaessa saksalaisista henkirikokseen syyllistyneitä on 4,2, albaaneista 4,4 ja romaneista 24,0 henkirikosta 100 000 asukasta kohden. Tutkimuksessa mainitaan, että romaneita koskevat tiedot on kerätty rikosilmoitusten selosteosista. Sen mukaan kaikki ajanjaksolla henkirikoksiin syyllistyneet romanit kuuluvat kantaväestöön. Romanien väestömääräksi on suhdelukua laskettaessa arvioitu 12 000 henkilöä.

Suomen Romaniyhdistyksen projektipäällikkö Päivi Majaniemen mukaan on erikoista, että romanit on otettu katsauksessa erikseen omaksi etniseksi ryhmäkseen. Majaniemen mukaan on ongelmallista, että haavoittuvassa tai vähemmistön asemassa olevia nostetaan esille katsauksessa.

– Tästä sai ihan oikeasti sen käsityksen, että olemme todella väkivaltaista porukkaa, Majaniemi sanoo.

Katsauksessa tarkasteltiin henkirikoksiin syyllistyneiden määrää sataa tuhatta henkilöä kohden. Koska romaneita on Suomessa noin 12 000, niin yhdenkin henkirikoksen verrannollinen osuus nousee suureksi.

– Silloin se luku näyttää järkyttävän isolta, Majaniemi sanoo.

Majaniemi korostaa, että aina, kun mikä tahansa ryhmä nostetaan esille rikollisuuteen tai turvallisuuteen liittyen, niin se on vahingollista ryhmää kohtaan.

– Se aiheuttaa pelkoa, ennakkoluuloja, vihapuhetta ja halveksuntaa. Se ikään kuin oikeuttaa vihaa, syrjintää ja rasismia. Mutta se ei tarkoita sitä, ettemmekö myönnä sitä, että romanien rikollisuudessa on oikeita ongelmia, Majaniemi sanoo.

Majaniemi sanoo ymmärtävänsä, että joitain tarkoituksia varten on järkevää selvitellä tarkemmin eri ryhmiä. Hän ei kuitenkaan pidä mielekkäänä, että romanit on tässä katsauksessa eroteltu.

Romaniasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, sosiaalineuvos Väinö Lindberg kommentoi Ylelle, että Hänen mukaansa tämä on loukkaus koko romaniväestöä kohtaan.

– Tämä täyttää lähes kaikki rasismin merkit, hän sanoo.

Majaniemi toivoo, että katsauksen pohjalta ryhdyttäisiin toimiin, eikä vain kauhisteltaisi.

”Tutkimuskäyttöön kerättyä tilastotietoa”
Henkirikostilastoinnissa eri etniset ryhmän on tilastoitu erikseen joka vuonna vuoden 2008 jälkeen.

Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin yliopistotutkija Martti Lehti kertoo, että vuosittain samansisältöisenä jo yhdeksän vuonna ilmestyneessä tilastokatsauksessa olevassa kuviossa henkirikollisuuden tasosta näkyvät ne etniset ryhmät, joiden henkirikollisuustaso on korkein. Hän kertoo, että tietoja on erikseen myös esimerkiksi suomen-, ruotsin- ja saamenkielisistä suomalaisista, mutta koska heidän henkirikollisuustasonsa on matala, niin niitä ei näy taulukossa.

– Emme me ole nostaneet romaneita tikun nokkaan, Lehti sanoo.

Romanit ovat luonnollisesti mukana Suomen kansalaisissa tilastokatsauksen kohdassa, jossa verrataan Suomen ja ulkomaan kansalaisten henkirikollisuuden tasoa. Lehti mainitsee, että katsauksesta selviää myös esimerkiksi se, että romaninaisten henkirikoskuolleisuus on huomattavasti pienempi kuin monissa muissa pääväestöryhmissä. Lisäksi perheväkivaltaan liittyvät henkirikokset ovat Suomen romaneilla Lehden mukaan poikkeuksellisen harvinaisia – tätä tilastoa ei tosin katselmuksessa näy, mutta tieto perustuu Lehden mukaan samaan tietokantaan.

– Se, haluaako tilastoista kaivaa positiivista vai vähemmän positiivista tietoa, riippuu käyttäjästä, Lehti pohtii.

Katselmuksesta näkee, että romanimiesten kuolleisuus henkirikoksiin on taas merkittävästi muiden pääväestöryhmien edustajia korkeampi. Lehti mainitsee, että Suomen valtiolla ja yhteiskunnalla on velvollisuus suojata ihmisten henkeä, terveyttä ja omaisuutta.

– Tässä suhteessa se on aika lailla epäonnistunut romanimiesten osalta, Lehti sanoo.

Lehti ymmärtää, että tutkimustuloksista ja tilastoista voi herätä keskustelua erilaisista näkökulmista.

– Tämä on tutkimuskäyttöön kerättyä tilastotietoa. Meillä on velvollisuus tuottaa yhteiskunnallisen keskustelun ja päätöksenteon tarpeisiin tietoa myös eri väestöryhmistä. Tieto ei ole aina miellyttävää, mutta emme me sille mitään mahda. Emme me ole nostaneet romaneita mitenkään erityisasemaan. Valintaperuste tilastossa on kuolleisuustason korkeus, ei etninen tausta.

– Minusta on tärkeää tuottaa tietoa myös tästä merkittävästä perusoikeusongelmasta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e523 ... b57572f1f4
Joka 3 raiskaaja on ulkomaalainen mutta vasemmiston mielestä kyseessä on yksittäistapaus josta ei saisi puhua.

Toimintaterapia
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia » Pe Marras 22, 2019 4:28 pm

Onkohan olemassa mitään tilastoa josta selviäisi vaikkapa adhd-osuuksia tai jotain muita ylivilkkautta aiheuttavia häiriöitä? Jotenkin sellainen olo että melkoista häiriövilkkautta romanilapsissa usein on. Vai onkohan sekin joku kulttuuritekijä.
Nyt kaikki Naccisuojaan!

lech
Scooby Doo
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja lech » La Marras 23, 2019 6:28 am

Baltzar on pikkurötöstellyt 70-luvulta lähtien, palstan nuoret jonnet eivät tiedä lähes 50 vuotta vanhoja asioita. Halonen myönsi Baltzarille kulttuurineuvoksen arvon 2011 ja myös silloin miehellä oli erinäisiä kupruja.

Kuvankaunis entinen aituri Manuela Bosco oli naimisissa Veijon pojan Kasimirin kanssa ja teki kaksi penskaa tämän persaukisen ja persaukisen suvun kanssa. Manuelan ja sisko Carlan eno on Harri Kirvesniemi, jotain hiihdellyt.

No Manuelan sekoilut Baltzarin suvun kanssa on hänen omia mokiaan, kunhan tulin maininneeksi.

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Crombie » Ke Joulu 04, 2019 11:41 pm

"Romanitaustainen Kiba Lumberg laukoo suorat sanat Veijo Baltzarista – epäilee vyyhdin olevan vielä kerrottua laajempi: "Totuuden on tultava julki – voin joutua vainon tai tappouhkausten kohteeksi"

Kulttuurineuvos Veijo Baltzaria epäillään törkeästä ihmiskaupasta. Viiden jälkeen -ohjelmassa haastateltu romanitaustainen kirjailija ja taidemaalari Kiba Lumberg epäilee, että vyyhti on luultavasti vielä kerrottua laajempi.

Helsingin Sanomien juttu kulttuurineuvos Veijo Baltzarista nostatti valtavan kohun.

Jutun mukaan Baltzar lähenteli, kontrolloi ja manipuloi nuoria tyttöjä, jotka osallistuivat hänen produktioihinsa. Baltzarin ympärille kehkeytyi vuosien varrella jopa eräänlainen kultti.

MTV Uutisten tekemän selvityksen mukaan Baltzar ja hänen edustamansa luovan kulttuurin yhdistys Drom ry ovat saaneet ovat saaneet avustuksia eri tahoilta yhteensä yli 600 000 euron edestä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Kuinka tämä kaikki on ollut mahdollista?

– Tämähän on oikeastaan aika vanha juttu, ollut jo 1960-luvulla liikkeellä. Siihen on aika pitkälle syynä meidän poliittinen ja kulttuuripoliittinen järjestelmämme, toteaa Viiden jälkeen -ohjelmaan haastateltu Kiba Lumberg.

"Taidetta ja lasten hyväuskoisuutta on käytetty hyväksi"
Itsekin romanitaustainen kirjailija ja taidemaalari kertoo, että osa romaniväestöstä ei ole välttämättä uskaltanut tuoda asioita esille, vaan vaiennut niistä mielummin. Hänen mukaansa tapauksessa ei ole kiinnitetty huomiota lasten ja nuorten asemaan tai ihmisoikeuksiin.

– Osa poliitikoista, taidejärjestöistä ja apurahajärjestöistä vetäytyy syrjään, vaikka he ovat tienneet tämän. Se on järkyttävää. Suomessa on käytetty taidetta ja lasten hyväuskoisuutta hyväksi, Lumberg toteaa.

Julkisuudessa esiintyminen voi tuoda jopa tappouhkauksia
Lumberg toivoo, että koko Baltzariin liittyvä vyyhti tutkittaisiin perusteellisesti.

– Tässä pitäisi mennä ajassa taaksepäin ja tutkia kaikki asiakirjat läpi. Tähän on sotkeentunut vielä huomattavasti enemmän ihmisiä, hän vihjaa.

Lumberg tiedostaa julkisten kannanottojensa asettavan hänet haavoittuvaiseen asemaan, mutta kannustaa silti avoimuuteen.

– Voin joutua vainon tai tappouhkausten kohteeksi. Olen soittanut poliisille tästä, sillä olen saanut jo puhelinsoittoja. Mutta tapahtui mitä tahansa, mielestäni totuuden on tultava julki ja asioista pitää puhua.

– Haluan sanoa kaikille näille naisille ja tytöille, joita on ollut vuosien varrella paljon ja joista osa on jo aikuisia: älkää pelätkö, vaan puhukaa avoimesti!"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rom ... si/7648072
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

iivili
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Helmi 12, 2019 10:08 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja iivili » Ti Joulu 17, 2019 5:26 pm


Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12824
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Joulu 18, 2019 2:37 pm

Edellisen postauksen linkin takaa:
Puhelinsoitot ikäihmisille toivat valepoliiseille lähes 2 miljoonaa euroa – nyt yksi heistä kertoo, miten helppoa se oli

Viime vuosien valepoliisirikollisuutta on pyörittänyt muutaman kymmenen suomalaisen romanin ryhmä. Ilmiö jäytää romaniyhteisöä.

– Ihminen on varmaan liian hyväuskoinen.
– Minua hämmästytti, että ihmiset lankeavat tuollaiseen juttuun. Valitettavasti näin kuitenkin tapahtui.

Näin sanoo useassa valepoliisirikoksessa mukana ollut suomalainen romanimies Ylelle.

Miehen oman kertomuksen mukaan hän toimi 2–5 hengen romaniryhmässä niin sanottuna muulina – rahanhakijana.

Osa huijatuista uhreista luovutti käteistä rahaa, joko ennakkoon sovittuun paikkaan tai jopa kirjekuoressa suoraan hänelle.

Mitään poliisin tunnusmerkkejä Ylen haastattelemalla miehellä ei ollut.
– Uhrit ovat varmaan jälkikäteen miettineet, oliko tuo oikea poliisi. Mutta sehän oli jo liian myöhäistä, kun kirjekuori oli jo poissa, romanimies kertoo.

Valepoliisirikokset ovat kohdistuneet erityisesti vanhuksiin eri puolilla Suomea.

Kohdehenkilölle uskotellaan puhelimessa poliisin soittavan hänelle ja tarvitsevan uhrin rahat, muun muassa turvaan rikollisjärjestöiltä.

Puhelut kestivät 10 minuutista puoleen tuntiin.
– Välillä joutui soittamaan monta kertaa päivässä samalle henkilölle, romanimies kertoo.

Poliisin mukaan yhdellä huijauksella saatu summa on muutamista satasista kymmeniin tuhansiin euroihin.

Miten henkilöt valittiin kohteeksi?
– Ei niitä erityisesti mitenkään valittu, vaan nimien perusteella. Kirjoitat jonkun nimen nettiin ja otat numeropalvelusta numeron ja soitat.

Romanien osuus on ollut toiminnallisesti ja määrällisesti merkittävä.
– Voi olla että joudut soittamaan 50 numeroa, ennen kuin sieltä tulee yksi sauma. Välillä voi tulla jo viidennessä soitossa.

– Riippuu miten hyvä tuuri sinulla on, romanimies sanoo.

“Vanhukset ovat niin hyväuskoisia”
Haastateltava romanimies esiintyy nimettömänä jutussa turvallisuutensa takia.

Hän on istunut useita vankilatuomioita.
– Minä olin päässyt juuri linnasta, ja lähdin taasen kadulle. Tapasin kaverini, joka kysyi haluanko tienata rahaa. Sanoin "totta kait".

Hän katuu nyt tekojaan.

Romanimiehelle paljastui, kuinka vanhukset ovat hyväuskoisia ja luottavat jyrkästi poliisiin.

Romanien parissa vanhusten kunnioittaminen on syvällä kulttuurissa.
– Siksi se on raukkamaista, että rikos kohdistui aina vanhoihin. Vanhoja ihmisiä pitää kunnioittaa, eikä käyttää hyväksi.
– Nolo juttu, kun sitä on tullut tehtyä, hän sanoo nyt.

Hänen mukaansa helppo raha kuitenkin kiihottaa ihmistä.
– Varsinkin jos elää kadulla, tekee rikoksia joka päivä, eikä saa apua mistään. Voit saada puhelinsoitolla paljon rahaa. Moni lankeaa siihen.

Poliisi: Valitettavasti tämä on romani-ilmiö
Ilmiö nousi esiin vuonna 2017. Tuon vuoden aikana poliisin tietoon tuli 1 000 tapausta.

Ilmiö on vuodesta 2017 laantunut mutta jatkunut edelleen satoina tapauksina vuosittain, viime päiviin asti.

Poliisin mukaan valepoliisirikollisuus oli pienimuotoista ennen vuotta 2017. Syitä sen räjähdymäiseen kasvuun poliisi ei osaa arvioida.

Tiedän tapauksia, jossa valepoliisitoiminnalla on saatu 200 000 - 300 000 euroa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisarion Jari Kinnusen mukaan valepoliisitoiminnan kovan ytimen on muodostanut noin 20–40 hengen joukko.
– Valitettavasti tämä on romani-ilmiö. He ovat pyörittäneet toimintaa. Kysymyksessä on järjestäytyneen rikollisuuden muoto, joka on levinnyt romanien keskuudessa laajalle, Kinnunen sanoo.

Poliisihallituksen poliisitarkastajan Jyrki Ahon mukaan romanien osuus toiminnallisesti ja määrällisesti on ollut merkittävä valepoliisi-ilmiössä kokonaisuudessaan.
– Itä-Suomen käräjäoikeuden ratkaisusta näkee, että päähenkilöt kaikkineen ovat romaneja, Aho kertoo Ylelle.

Oulun poliisilaitoksen rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan tilanne on sama Oulussa.
– Vahvan näkemyksemme mukaan valtakunnallisestikin romanitaustaiset henkilöt edustavat näissä rikoksissa merkittävää osaa.

Poliisin mukaan toiminnassa on mukana myös valtaväestöön kuuluvia päihderiippuvaisia, syrjäytyneitä henkilöitä.

Heidän tilejään on käytetty hyväksi rahansiirroissa. Heille myös luvataan jonkinlainen osuus saadusta summasta.
– Bulvaaneja (välikäsinä toimivia pankkitilin omistajia) ja rahannostajia on kolminumeroinen luku, arvioi rikosylikomisario Jari Kinnunen.

Rikoshyöty jo lähes kaksi miljoonaa euroa
Ylen saamien poliisin tietojen mukaan vuonna 2017 rikoshyöty oli miljoona euroa.

Viime vuonna summa oli puoli miljoonaa ja tänä vuonna 300 000 euroa.

Osa summista on saatu poliisin ja pankkien yhteistyöllä takaisin.

Suurin summa on noin 170 000 euroa. Suurimmat huijaukset eivät välttämättä ole poliisin tiedossa.

Ylen haastattelema romanimies kertoo tapauksesta, jossa yhdellä kertaa olisi saatu jopa 200 - 300 000 euroa valepoliisihuijauksella.
– Tämä on mahdollista. Kukaan ei halua paljastaa, että on tullut huijatuksi noin isolla summalla, sanoo rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Valepoliisitoiminta nakertaa romaniyhteisöä
– Suurin osa romaneista ei hyväksy tällaisia tekoja. Näissä ei ole mitään puolusteltavaa, sanoo Miska Nyman Suomen Romanifoorumista.

Nyman on järjestön mielenterveys- ja päihdetyövastaava.

Suomen Romanifoorumi on suomalaisten romanijärjestöjen kattojärjestö.

Nymanin mukaan romanien valepoliisitoiminta on nakertanut varsinkin romanien yhteisöllisyyttä.
– Meidän täytyy myöntää, että meillä on tällainen ongelma näiden ihmisten kanssa, Nyman sanoo.

Nyman näkee valepoliisitoiminnassa huolestuttavan muutoksen perinteiseen romanikulttuurin sääntöihin.

Vanhuksia täytyy kunnioittaa.
– Romaniyhteisön elämän perustaso on ollut vanhempien kunnioitus. Se on nyt muuttumassa. Nämä teot ja tapahtumat ovat sitä todistamassa, Nyman sanoo.

Suomen Romanifoorumin mentorointiohjelmassa tuetaan koulutuksen avulla elämänmuutoksen tehneitä romanitaustaisia entisiä rikollisia. Myös valepoliisitoiminnassa olleita romaneita.
– Jonkun pitää ottaa vastuu. Romaniyhteisö on yhtä vahva kuin meidän heikoin lenkki. Jos kukaan ei ota vastuuta toistemme tekemisistä, tämä yhteisö on silloin kuollut.
– Silloin romanikulttuuriakaan ei enää ole, Nyman sanoo.

Ylen haastattelema romanimies on tällä hetkellä koevapaudessa.

Suomen Romanifoorumin avulla hän on työkokeilussa. Ensi vuonna alkaa ammattikoulutus.

Mies kertoo väsyneensä vankilakierteeseen.
– Minä en ole rikastunut, olen vain jäänyt häviölle rikosurani aikana. En vain enää jaksa lusia, narkkailla ja tehdä hulluja juttuja.

Lisää aiheesta illan A-studiossa tiistaina 17.12. klo 21 TV1:llä ja Yle Areenassa. Studiossa muun muassa Suomen Romanifoorumin edustaja Miska Nyman ja poliisihallituksen poliisitarkastaja Jyrki Aho.
YLE
17.12.2019 klo 15.39 päivitetty 17.12.2019 klo 22.06
Romanien parissa vanhusten kunnioittaminen on syvällä kulttuurissa.
...
Romaniyhteisön elämän perustaso on ollut vanhempien kunnioitus. Se on nyt muuttumassa. Nämä teot ja tapahtumat ovat sitä todistamassa,
Puuh! Nyman jauhaa paskaa. Mustalaisten lietsoma elämänvalhe, joka jostain syystä liitetään edelleen heidän paskakulttuuriinsa. Mustalaiset ovat jo kymmenien vuosien ajan tunkeutuneet kantaväestön vanhusten koteihin, varastaneet, ryöstäneet, pahoinpidelleet ja jopa surmanneet heitä. Kyseessä on kulttuurellinen perinne, jota on jostain syystä siedetty "yksittäistapauksina".
- Siksi onkin omituista, että nyt ikään kuin aktivoidutaan ja pestään käsiä romanifoorumin nimessä ja höpistään "vanhusten kunnioittamisesta joka nyt on ikävästi muuttumassa".
Silloin romanikulttuuriakaan ei enää ole, Nyman sanoo.
Tähän pitäisi pyrkiä kaikin tavoin. Vai onko joku iloinen siitä, että mustalaisia on olemassa?

Yksi syy valepoliisitoiminnan jatkumiseen ovat olemattomat tuomiot. Ei vuoden tai kahden kakku tunnu manneille yhtään missään. Ei heidän CV:tä kukaan tarvitse - saati edes kysy. Mitä väliä jollain linnassa lihomisella heille on? Korvausvaatimukset ovat yhtä tyhjän kanssa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Skanderbeg
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: To Joulu 19, 2019 4:00 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Skanderbeg » La Joulu 21, 2019 11:28 am

Intiasta tulleen alimman kastin roskasakin jälkeläiset "kunnioittavat" vanhuksia :D
Mikään muu etninen ryhmä ei ole noin alhainen..
Islam torjuttiin ensimmäisen kerran vuonna 732 Poitiersin taistelussa Kaarle Martinin johdolla ja toisen kerran 1500 luvuilla pariin otteeseen
Wienin piiritys v. 1529 ja Lepanton taistelussa 1571.

Marja
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 46
Liittynyt: To Tammi 24, 2019 7:45 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Marja » La Joulu 28, 2019 8:20 pm

tässä tuumailin ,kun Suomessa heitä ollut ~600vuotta ja popula ~12000 , isot perheet ja näyttävät aikapitkälti aviossa olla oman porukan kanssa(seka-pareja jossa kantis ei näy) niin kysymys kuinka sisäsiittoista sakkia oikein ovat ja selittääkö se näiden omituista käytöstä ? toki seilataan länsi-naapurin puolellakin , mutta mutta

Leikkikaveri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 187
Liittynyt: Su Loka 20, 2019 5:15 pm

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Leikkikaveri » La Joulu 28, 2019 8:57 pm

Sisäsiittoisia tässä ollaan kaikki, poislukien tietysti ne muutamat harvat ja valitut jotka ovat sextailleet uhvomiesten kanssa.
Toki romaneilla sisarrakkaus on ollut vähän suurempaa kun on naitu vankkurin vastakkaisesta nurkasta, viimeiset, ööh, 500 vuotta ellei kauemminkin.
Ja näkyy perimässä kuin Habsburgeilla konsanaan, sukupolvet vaihtuu mutta naama ja vaivat on samoja, perinnöllisiä kremppoja on niin että piisaa. Eri asia on sitten opetetut tavat: ota, ota että käsi tottuu.
Tiätysti tätä on ihan tutkittukkin, ja samat geenit sun muut DNA:t jylläävät vaikka romanit korostavat että puoliso ryövätään toisesta suvusta ettei koukkunokka ja kuusi sormea/käsi jäisi oman perheen tunnusmerkiksi.
Ei siinä mitään, mukavaa sakkia olisivat jos saisivat hillittyä kiivasta luontoaan ja vilpillistä mieltään.
Vähän kun risteyttäisi savolaisen ja berserkin, jos tiedätten mitä tarkoitan. Ja jos ette tiedä niin google, hei!

Anteeksipyyntöni kaikille kunnollisille romaneille ( ja sille kolmannellekkin,,, ) , samoja kakkiaisia tässä kaikki ollaan, omaa etua tavoittelevia kuolevaisia.
Foliohat test dummy.

Crombie
Parranpäristäjä
Viestit: 69
Liittynyt: Su Touko 11, 2008 11:49 pm
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Crombie » La Tammi 04, 2020 8:40 pm

Seurue unohti maksaa bensat huoltoasemalla ja juomat viinakaupassa Loimaan seudulla

Oripään Shellille tuli 3.1.2020 noin kello 13.00 aikaan ruskean/beigen värinen Chrysler Grand Voyager -merkkinen henkilöauto. Henkilöauton kyydissä oli kolme romania. Henkilöautosta nousi romanimies, joka tankkasi henkilöautoon polttoainetta ja tankkauksen jälkeen poistui paikalta maksamatta tankkausta, kertoo poliisi.

Samainen seurue jatkoi Oripäästä matkaa Auran Alkoon missä kolme romanihenkilöä kävivät anastamassa kaksi viinapulloa 3.1.2020 noin kello 13.30 aikaan. Seurue poistui Alkon pihasta ruskean/beigen värisellä Chrysler Grand Voyager -merkkisellä henkilöautolla. Anastus rikokset tallentuivat valvontakameralle, Poliisi kertoo tutkivansa rikoksia näpistyksinä.https://rikosuutiset.fi/seurue-unohti-m ... -seudulla/
Saharan eteläpuolisen Afrikan väkiluku on eri määritelmien mukaan 622–840 miljoonaa, ja se kaksinkertaistuu 25 vuodessa. Syntyvyys on keskimäärin 6,1 lasta naista kohde.

Avatar
Rorschach
Sammakkoprofessori
Viestit: 438
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja Rorschach » Su Tammi 12, 2020 8:00 pm

Tässä tapauksessa kuulemma tekijät olivat mustalaisia: https://yle.fi/uutiset/3-10934708

Eli kyseessä juttu, jossa viime elokuussa kaksi naista vei rahaa ja pankkikortteja palvelutalon asukkailta Oulussa. Olen melkein varma, että jutusta on keskusteltu murha.infossakin, mutta en löytänyt nyt aihetta mistään. Joka tapauksessa kirjoitin asiasta nyt tänne, koska kuulemma asiaa on käsitelty oikeudessa ja tuomion pitäisi tulla kansliapäätöksenä parin viikon sisään. Entisiäkin rötöksiä ja tuomioita oli tilillä.

Tässä vielä tuo elokuinen uutinen:
Yle 23.8.2019 kirjoitti:Röyhkeät varkaat veivät palvelutalossa asuvilta ikäihmisiltä rahaa ja koruja Oulussa

Poliisi epäilee ainakin kahden naisen varastaneen palvelutalossa asuvilta ikäihmisiltä rahaa, pankkikortteja sekä koruja. Teot ovat tapahtuneet Oulussa kuluneen viikon aikana. Poliisilla on tutkinnassa kaksi tapausta, joita tutkitaan törkeinä petoksina ja näpistyksinä.

Naiset ovat menneet palvelutalossa asuvien henkilöiden huoneistojen ovelle kaupittelemaan esimerkiksi sukkia ja muita tuotteita. Kaupittelun varjolla he ovat päässeet 1920-luvulla syntyneiden asukkaiden huoneistoihin sisälle.

Naiset ovat samalla anastaneet asunnoista lompakkoja, joissa on ollut käteistä rahaa sekä esimerkiksi pankkikortteja. Kateissa on myös koruja.

Uhrien pankkikortteja on myös onnistuttu käyttämään useiden tuhansien eurojen arvosta. Tekotapa on ollut molemmissa tapauksissa likipitäen sama.

Poliisi kehottaa palvelutaloissa asuvien ikäihmisten läheisiä keskustelemaan iäkkäiden läheistensä kanssa tästä jälleen päätään nostavasta ilmiöstä, jotta tämän kaltaiset rikokset voitaisiin ehkäistä ennalta.

Poliisi myös muistuttaa, että pankkikorttien tunnuslukuja ei koskaan kannata säilyttää yhdessä pankkikorttien kanssa eikä tunnuksia tule kertoa sivullisille.

Pankki- ja luottokortteihin kannattaa myös asettaa nosto- ja maksurajat, jolloin esimerkiksi rikoksen sattuessa vahingot jäävät pienemmiksi.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7893
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Mustalaiset

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Tammi 13, 2020 9:57 am

Mies peri teräaseella tekaistuja velkoja vanhuksilta Reisjärvellä

Reisjärvelle soitettiin poliisit keskiviikkona 8. tammikuuta Rönöntielle iltapäivästä. Jokilaaksojen poliisipartio oli saanut tiedon, että vanhuksen kotiin oli tunkeuduttu perimään velkoja teräaseella uhaten. Velkoja ei todennäköisesti ole olemassa.

Epäilty oli poistunut asunnolta nopeasti saamatta vaatimiaan rahoja, mutta oli huitaissut uhrina ollutta miestä teräaseella pään alueelle. Vakavilta vammoilta vältyttiin. Poliisin tietoon on tullut, että sama velkoja olisi käynyt myös naapuriasunnossa hetkeä aiemmin tarjoamassa alkoholia.

Epäilty on asianomistajan mukaan noin 180 senttimetriä pitkä ja ruuminrakenteeltaan tanakka romanimies. Tiettävästi mukana ei ole ollut muita henkilöitä. Asiaan liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa Haapajärven poliisiaseman palvelupäivystykseen tiistai-perjantai kello 9-15 puhelinnumeroon 029 546 4265 tai suoraan rikostutkijalle puhelinnumeroon 029 546 4467.

https://www.stara.fi/2020/01/11/mies-pe ... raaseella/
Burn
Loot
Murder

Vastaa Viestiin