SKINIT (ketju 2)

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Rautasydän
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 6:19 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rautasydän »

Tuli tosiaan itse pyörittyä aktiivisesti Pohjanmaa Skins'ien riveissä ikävälillä 14-21v. (vuosina 96-03) ja monet kerrat käytiin Hki'n kerholla sekä keikoilla ympäri suomea ja muutenkin pidettiin hyvin yhteyttä muiden kaupunkien ja paikkakuntien nahkapäihin. Meno oli aina nastaa, mutta kyllä sen "loppuaikana" huomasi miten tiukkaa esim. Hki'n kerhon porukalla oli.

Sen huomasi arkisen pienissä asioissa. Osa työttömänä ja putki päällä. Osalla paljon muutakin päällä (huumeet, horkut, rötöstely etc.) Jatkuvasti keskenään pientä kränää ja huutoa, ei hyvä. Itseasiassa viimeisen kerran kun kävin kerholla, niin sielä tapahtui tämä kurja pitely, missä Petsku sai pahasti korvan päälle.. Sitä iltaa en unohda koskaan.. Mutta en täällä sitä aukaise, ne tietää ketkä tietää..

Kuitenkin kieltämättä parhaimpiin hetkiin nuoruudessa kuuluu kyllä Fortressin keikka joka järjestettiin keskustan kuppilassa (olisko ollu joku happy faces tai many faces.. Bar 33?) ja meno oli kyllä kova! Alkuilta kerholla keppanaa ja bilistä sekä hälpätystä muutaman tunnin, sit busseilla keskustaan ja kaverit sisään. Itse taisin olla reilut 17-vuotias tuolloin. Fortress vetäs kovan keikan ja matka jatkui siitä sitten kerholle yömyöhään.

Oliko moni tämän ketjun kirjoittajista tuona kyseisenä keikkailtana paikalla? Tarkempaa päivämäärää en pysty tähän heittämään, kun aikaa on niin hitosti mennyt, mutta laskeskelin että taisi olla vuosi -99?

Tässä vielä linkki yhteen biisiin mikä keikalla tuli kahteen kolmeen kertaan, legenda:
http://www.youtube.com/watch?v=Yxv2MzAGVUo

Ja pieni juttu osasta Vaasan porukkaa.. kyllä on poijjaat nuoria! Pari kaveria on poistunut tämän jutun kuvista (R.I.P.), osa muuttanut pääkaupunkiseudulle ja osa ruotsiin. Olen muutamaan vielä yhteydessä sillon tällön.
http://3.bp.blogspot.com/_u_sHf9P_0Zg/S ... +Skins.jpg

INES 7
Axel Foley
Viestit: 2310
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

^Now it's clear why ryssät never attacked till Finlandens kamara, they olla pelkätä pojkar, som i kuvassa with tussari-machine.

Petra
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Tammi 12, 2013 8:22 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Petra »

Viestiketjua hieman nauraen lukeneena ihmettelen, miksi tämä ylipäätänsä on Järjestäytyneen rikollisuuden alla? Jokaisen (suurimman osan) nahkapään tarina on alkanut sieltä nuoruusvuosilta (14-18v.) ja tänäkin päivänä suuri osa on normaaleja työssä käyviä veronmaksajia. Pieni prosentti on hairahtanut liivijengeihin ja samalla myös huumeiden pariin.

En juurikaan tunne Suomesta, muita kuin Stadin skinejä, enkä ole ikinä halunutkaan tuntea.
Suurin syy on ollut se, että noista "junteista" ei ole edelleenkään löytynyt mitään hyvää Stadilaisille nahkapäille. Tampereen juntit, Joensuun juntit, Turkulaiset erittäin juntit jne.
Siinä vaiheessa, kun Joensuun punttipellet saapuivat Stadiin alkoi homma menemään vituiksi.
Harvat vanhoista skineistä diggasi ojaharpeista, jotka sekoili kuten asemalta eksyneillä on tapana. Sama pätee tänä päivänä. Vanhimmat ukot on yli 50-vuotiaita, eikä ajatus ole muuttunut miksikään. Luonnollisesti heilläkin on lapsia ja sen myötä elämää.
Joku MC-tyyppinen kerhomaailma ei ole muutenkaan ollut skinen juttu, kun porukka on löyhä perustuen kaveruuteen, eikä mihinkään järjestäytyneeseen kuvioon / malliin.
Stadilaisilla skineillä on ollut aina hyviä kontakteja ulkomaille ympäri maailmaa. Ilman mitään lahkoa / järjestöä. Kysehän on Skinheadeista, eikä mistään B&H-järjestöistä etc...

Stadin nahkapäistä sen verran vielä, että kantaporukka on elänyt työelämän parissa jo kakaravuosista lähtien ja samalla linjalla jatkavat edelleen. Näitä sooloilijoita, maalaisia, psychobilly- ym. yrittäjiä on sitten kyllä riittänyt, jotka ovat saaneet tämänkin ketju aikaiseksi.

Jos jotain musiikista ymmärtää, niin joitain Oi-tyylisiä julkisia keikkoja on Stadissakin ja varmasti sinne nuo vanhatkin vaeltavat? Jokainen voi käydä omin silmin toteammassa, että elävät ja voivat paremmin, kuin koskaan.

Tässäkin ketjussa joku uhosi, kuinka skinejä hakattiin Stadissa turpaan. Pari hassua muilutusta osui aikoinaan, mutta nekin kyllä korjattiin ajan myöden. Voitonsuhde luultavammin 98-0%.
Lämmöllä muistelen näitä aikoja ja tilanteita ja etenkin hetkiä, kun mustalaiset juoksivat.

Näistä nykypäivän nahkapäiden touhista en sano mitään. Heillä on varmastikin facebook ja pelimaailma, missä ei tarvitse ottaa koppia kadulla...

Tämänkään viestin jälkeen ei Skinheadit kuulu edelleenkään tähän topikkiin...

Rautasydän
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 6:19 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rautasydän »

Se on "cold hard fact" että minkään muun kaupungin (Joensuu esim.) skinien muuttaminen pääkaupunkiseudulle ja näin ollen liittyminen Stadin kerhoon, ei ole yksistään syynä että asiat meni miten meni. Kyllä jokaisessa jotka syyllisiä erilaisiin källeihin oli, niin syyt olivat suht ja tietoisia valintoja/itsekkäitä pääpiirteissään.

Joku diilas horkkaa, joku itseään etsivä jotain muuta, mutta se ei tuota maineikasta kerhoa yksinään huonontanut. Päin vastoin. Kun Joensuun ukkoja alkoi muuttamaan Stadiin niin alkoi tapahtumaan - niin hyvässä kuin pahassakin. Ukot saatiin mm. jumppailemaan ja vähän kasvamaan ja katsomaan peräänsä eri tavalla. Ei nöyrrytty.

Miinuspuoli tottakai yksittäisten henkilöiden suistuminen erinäisten juttujen mukana, mutta niinkuin Petsku hyvin selvästi totesi tuossa Skinivalkoinen -dokumentissa, että "jos meitä tuhatkunta nahkapäätä on suomessa niin mahtuu monenlaista yrittäjää mukaan ja kerhossa pyöri mukana ihan täysiä idioottejakin"..

Eikä siinä kerhossa kovin kauaa katseltu mitään epämääräistä. Ne tietää ketkä tietää, edelleen. Se on niin helpoo huudella kauempaa ja kuulopuheiden perusteella, mutta itse tuota elämää eläneenä ja monen kaupungin jätkien kanssa yhteyttä pitäneenä voin vain todeta että paras kun itse tietää mitä on aikoinaan tapahtunut ja mitä se meininki on todellisuudessa ollut. Ei tännekään nyt ihan kaikkea viitsi kirjoittaa. Kuolleiden asioista ainakin pitäis hieman välttää puhumista. Tai sitten se legendaarinen asia että JOS alkaa jotain sepittämään ja sepittääkin liikaa, tai liian tarkasti, niin joku juttu voi olla selvittämätön ja siitäkös se riemu repee kun ruvetaan joidenkin toimesta tonkimaan vanhoja otteluita tai tapahtumia..

Tähän ketjuun jos alkaisi valottamaan edes kolmasosaa tapahtuneista jutuista (ei ollut aina pahoja juttuja, mukana hyviäkin juttuja - paljon!) niin menisi vuorokausia aikaa.. siltikään joku ei usko tai toinen luulee tietävänsä asian paremmin. On se kummaa.

Se asia vielä pitää kaivaa että jos ei Juke, Allu ja Reko aikoinaan olisi liittyneet Stadin kerhoon, niin kyllä moni asia olisi jäänyt tapahtumatta. En nyt väitä tällä että Stadin ukot oli vässyköitä, ei tod.!, mutta kyllä Joensuun ukot toi riveihin myös paljon hyvää. Tiettyä varmuutta ja tietenkin nuppilukua ja omanlaista tasoa, niin hyvässä kuin pahassa. Kontaktien muodossa Stadin porukka ollut aina hyviä. Tietyt eniten aktiiviset (niitä johtohahmoja kun ei ikinä ole näissä piireissä ole ollut!) jäsenet ainakin..

Katselin tuossa wanhoja 10x15 valokuvia yks ilta, mitä tullut napsittua ja säästettyä nuoruudesta, warmasti on niissä kuvissa joku täälläkin kirjoitteleva.

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, niin oliko niin jotta Allu vaikuttaa nykyään Joensuussa? Vai oliko sen joku puntilla hiljan nähnyt? Oli iso kaveri ja hyvä suustaan jo silloin 2000-luvun taitteessa kun kerholla häntä jututin. Kysyi heti ekana multa että paljo penkki? 8)
Sanoin että älä huoli, en vie sun ykköspaikkaa siinä lajissa, heh!
Allu taisi pökätä reilun parisataa raw-penkkiä siihen aikaan.

berro
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: To Heinä 19, 2012 3:57 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja berro »

ei taida Allu Joensuussa vaikuttaa nykyään :wink:

aces and eights
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 11:11 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja aces and eights »

Eikä siinä kerhossa kovin kauaa katseltu mitään epämääräistä. Ne tietää ketkä tietää, edelleen. Se on niin helpoo huudella kauempaa ja kuulopuheiden perusteella, mutta itse tuota elämää eläneenä ja monen kaupungin jätkien kanssa yhteyttä pitäneenä voin vain todeta että paras kun itse tietää mitä on aikoinaan tapahtunut ja mitä se meininki on todellisuudessa ollut. Ei tännekään nyt ihan kaikkea viitsi kirjoittaa.

Olitko jäsen ko. kerhossa ja Petteri takaa sun juttus täällä?

Jns X
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:30 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Jns X »

Kyllähän se Allu kaiketi vielä tuossa hiljan oli joensuussa "piipahtamassa"...

Se on nykyisin kuulat in jenssissä. Voisi jopa buumiksi luokitella. Sinne on ryhmittynyt aatteellinen porukka ja paljon muitakin, ihan tavan kansaa. Hiljattain tapahtunut tapahtuma Jns:ssä on aatteellisten nahinaa. Voipi olla myös uuden trendin sisäinen, tahi ihan vaan ryyppyporukan keskinäinen.

Mikkosen Make, "Kema". Ilmeisesti on poistunut keskuudestamme aikai sitten. Ken tietää, vetikö överit vai mitä tapahtui? Kyseisen henkilönhän aikoinaan manne isi kolasi autolla torilla, kun poika joutu kiusan kohteeksi. Make oli aatteellisen porukan ydintä 90-luvun kultaaikana joensuussa ja kova poika painimaan.

Jarno-T
Nikke Knakkertton
Viestit: 166
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 7:14 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Jarno-T »

http://www.youtube.com/watch?v=f1azjeSkWs8

Mistreat sankarit salapoliiseina on videon nimi
-NILS-

berro
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: To Heinä 19, 2012 3:57 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja berro »

Jns X kirjoitti:Kyllähän se Allu kaiketi vielä tuossa hiljan oli joensuussa "piipahtamassa"...

Se on nykyisin kuulat in jenssissä. Voisi jopa buumiksi luokitella. Sinne on ryhmittynyt aatteellinen porukka ja paljon muitakin, ihan tavan kansaa. Hiljattain tapahtunut tapahtuma Jns:ssä on aatteellisten nahinaa. Voipi olla myös uuden trendin sisäinen, tahi ihan vaan ryyppyporukan keskinäinen.

Mikkosen Make, "Kema". Ilmeisesti on poistunut keskuudestamme aikai sitten. Ken tietää, vetikö överit vai mitä tapahtui? Kyseisen henkilönhän aikoinaan manne isi kolasi autolla torilla, kun poika joutu kiusan kohteeksi. Make oli aatteellisen porukan ydintä 90-luvun kultaaikana joensuussa ja kova poika painimaan.
Kysehän oli asuuko hän Jensissä, ohan allu useamminkin piipahtanu Jns :wink:
Juu kuulathan ne pörrää Jnsuussa ja mukaan pääsee melkein kuka tahansa, ohan tuolla vaikka minkä näköistä ja tapaista "jooseppia"

Eikös se ollu "autokauppias" Nikkinen joka kemaa tönäs autollaan? vai on kemakin poistunu keskuudestamme? en ole pahemmin 10v. ollu tekemisissä enää vanhan elämän kanssa, entä vinopää veltsu, mitähän hälle kuuluu nykyään? Huhut kertoo että "vauhdikasta"elämää viettää??

vanhojaku muistellaan, niin V.1993 Oliko se eetu kuka sai ylimääräisen persereiän joensuun torilla, tais tulla reikiä muuallekin.... :mrgreen:

BoundForGlory
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Syys 27, 2011 9:29 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja BoundForGlory »

Tuossa mistreatin biisissä EI ole kyse huovisen jukesta, vaan eräästä toisesta samannimisestä henkilöstä.

Rautasydän
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 6:19 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rautasydän »

aces and eights kirjoitti:Eikä siinä kerhossa kovin kauaa katseltu mitään epämääräistä. Ne tietää ketkä tietää, edelleen. Se on niin helpoo huudella kauempaa ja kuulopuheiden perusteella, mutta itse tuota elämää eläneenä ja monen kaupungin jätkien kanssa yhteyttä pitäneenä voin vain todeta että paras kun itse tietää mitä on aikoinaan tapahtunut ja mitä se meininki on todellisuudessa ollut. Ei tännekään nyt ihan kaikkea viitsi kirjoittaa.

Olitko jäsen ko. kerhossa ja Petteri takaa sun juttus täällä?
Oli vissiin minulle tämä kysymys? En ollut jäsen Stadin kerhossa, kun kerran Pohjanmaan poikia, elikkä Vaasan. Ja täältä ollut aina hyvät välit muualle ja osa täältä muuttikin Stadiin ja häärää vieläkin niillä suunnilla. Ei kerhossa mutta muissa aatteen touhuissa.

Pieneksi on touhut mennyt siellä sun täällä ja on todella harmillista, että niin moni on laudoissa ja myös useat valinneet huumeiden tien, tai joutuneet sinne puolivahingossa. Joku tässä kirjoitti että kyllä suurella osaa menee hyvin, myös osalla niistä jotka ovat kovien ukkojen ryhmissä.

Kovat kahinat on taas päällä, kun on M.Sorsakin lähtenyt ja sitä ennen se UB'n jantteri. Tosiaan saa nähdä miten kuittaantuu tuo N. Puhakan sivuosuma ja yhem muun tuplaosuma reisiin? Vai kuittaantuuko ikinä..

Victoria's Secret
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ma Helmi 11, 2013 6:36 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Victoria's Secret »

Rautasydän kirjoitti: Mutta en täällä sitä aukaise, ne tietää ketkä tietää..
Rasittavin asia minfossa... "ne tietää ketkä tietää"... tämä on keskustelupalsta, joten kerro niille jotka eivät tiedä tai pidä suu supussa. Jos itsekään mitään tiedät
Rautasydän kirjoitti:Kuitenkin kieltämättä parhaimpiin hetkiin nuoruudessa kuuluu kyllä Fortressin keikka joka järjestettiin keskustan kuppilassa (olisko ollu joku happy faces tai many faces.. Bar 33?) ja meno oli kyllä kova!
Keikka oli 4.12.-99 ja jos tuo keikka on ollut yksi nuoruutesi parhaimmista hetkistä, niin... no tee asiasta omat johtopäätökset. Tuolloin en vielä itse tajunnut, millaisia piripäitä tai muuten päihdeongelmaisia tyyppejä piireissä pyöri, kaikki kun julistivat arjalaista, ahkeraa ihmiskuvaa.

berro
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: To Heinä 19, 2012 3:57 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja berro »

... no tee asiasta omat johtopäätökset. Tuolloin en vielä itse tajunnut, millaisia piripäitä tai muuten päihdeongelmaisia tyyppejä piireissä pyöri, kaikki kun julistivat arjalaista, ahkeraa ihmiskuvaa.
Julistivat arjalaisuutta ja pieksivät "päihdeongelmaisia" tosin nyt aika moni noistakin jamboista on itse päihdeongelmaisia/päihteiden takia mullaksi muuttunut/rikollisia, keitä niin vihasivat :roll:
silleen se elämä kuljettaa. Joensuusta muistuu mieleen eräskin ilosaarirockki, silloin taisi nahkatukat saada lähdön festari alueelta"yleisön pyynnöstä"

Hans-Peter Haulikko
Hetty Wainthropp
Viestit: 481
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko »

BoundForGlory kirjoitti:Tuossa mistreatin biisissä EI ole kyse huovisen jukesta, vaan eräästä toisesta samannimisestä henkilöstä.
ja biisi ei ole mistreatin alunperin...muokatuilla sanoilla kumminkin omansa sitten ni.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"

Rautasydän
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 6:19 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rautasydän »

Victoria's Secret kirjoitti:
Rautasydän kirjoitti: Mutta en täällä sitä aukaise, ne tietää ketkä tietää..
Rasittavin asia minfossa... "ne tietää ketkä tietää"... tämä on keskustelupalsta, joten kerro niille jotka eivät tiedä tai pidä suu supussa. Jos itsekään mitään tiedät

^^ Joo ymmärrän että tämä on keskustelupalsta mutta katson kuitenkin järkeväksi jättää teittyjä asioita kertomatta, niistä osalla kun voi olla vielä hieman rikosarvoa. Sitä tällä ajoin takaa. Eli ne tietää mitä on tapahtunut, keiden kuuluukin tietää. Ei kaikkien tarvitse tietää. Ihan ed.mainitusta syystä. Loppupeleissä tämä on tiedonjanoiselle asiasta kiinnostuneelle aika paljon tietoa tuova ketju, joten mielestäni hyvällä linjalla ollaan.
Rautasydän kirjoitti:Kuitenkin kieltämättä parhaimpiin hetkiin nuoruudessa kuuluu kyllä Fortressin keikka joka järjestettiin keskustan kuppilassa (olisko ollu joku happy faces tai many faces.. Bar 33?) ja meno oli kyllä kova!
Keikka oli 4.12.-99 ja jos tuo keikka on ollut yksi nuoruutesi parhaimmista hetkistä, niin... no tee asiasta omat johtopäätökset. Tuolloin en vielä itse tajunnut, millaisia piripäitä tai muuten päihdeongelmaisia tyyppejä piireissä pyöri, kaikki kun julistivat arjalaista, ahkeraa ihmiskuvaa.
^^ Heh, olin kuules 17v. kossi tuohon aikaan joten kyllä se nuoren klopin elämässä oli siihen asti kovimpia tapahtumia ja jättänyt hyvät muistot koko reissusta. Eikä sitä todellakaan tuossa 2000-luvun vaihteessa vielä edes tajunnut, että osalla meni jo aika lujaa ja rupes välit tiukkeneen suuntaan jos toiseenkin. Enkä nyt tarkoita stadin kerhon porukkaa, mutta muuallakin rupes oleen ongelmaa. Lähinnä nyt huumeidenkäyttöä ja niillä rahaa tekemistä, sekä rikokset, mitkä ei millään tavoin kuuluneet wp-porukan elämään.. (yleisesti skinien rikokset ovat pitelyjä, uhkauksia, kotirauhan rikkomisia sekä kiihottamisia kansanryhmää kohtaan etc.)

~Rautasydän

Vastaa Viestiin