SKINIT (ketju 2)

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Morooni
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Loka 04, 2011 10:56 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Morooni »


Rautasydän
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 6:19 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rautasydän »

Vaasan uuden sukupolven "skinit" ovat kyllä totaali noloja. Ei siittä pääse mihinkään. Rumaa sanoa mutta näyttäisivät nyt itse edes mallia tyyliin; tekemällä töitä, jättämällä huumeet täysin pois plus muut stimulantit, sekä kävisivät kaikki armeijan. Näin aluksi. Pitäisivät itsestään huolta (opiskelu ja treenaaminen) sekä näyttäisivät ulospäin että on ideologia sisäistetty ja sitä mukaan elämäntavatkin. Mutta ei. Eihän tuosta porukasta kukaan itseään skinheadiksi kutsukaan, ovat lähinnä sotaa ihannoivia rasisteja. Eikä tietoa ole juurikaan taustalla. Eikä sitä viitsitä edes opetella.

Tuosta "kerhosta" suurin osa juuri kortin saaneita ja kyllä ovat valovuoden päässä esim. Stadin kerhon alkuajoista tai yleensäkään minkään muun kaupungin yrityksestä.

Mun nuoruusvuosilla homma oli kuitenkin edes jollakin tasolla "fiksun oloista" ja homma pysyi hanskassa. Mukaan mahtuu toki aina pari puupäätä mutta meidän ydinporukassa (n.15-20 tyyppiä) oli kyllä ihan ulkopaikkakuntalaistenkin tunnustusten mukaan ihan ok skene.

Vaasahan on tunnetusti asukaslukuun suhteutettuna Suomen "rikkain" kaupunki, mitä tulee ulkomaalaisiin. Ja siltä se kyllä näyttääkin. Menet kaupungille niin Rewell Center on täysi Afrikka - sielä notkutaan päivät pitkät ja räitään parvelta veteraanien päälle. Ei vittu!

Näillä mennään ja niin kauan kun RKP jyllää täällä mamupolitiikan ja pakkoruåtsin kanssa, niin vakuituisesti etsin uutta kotipaikkaa ja työtä tässä samalla, kun ihmettelen mihin suohon ollaan kotikaupunkiamme ajamassa. Totaalituhoon näillä näkymin.

zikzak
Harjunpää
Viestit: 309
Liittynyt: Ke Helmi 22, 2012 8:07 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja zikzak »

Petra kirjoitti:En juurikaan tunne Suomesta, muita kuin Stadin skinejä, enkä ole ikinä halunutkaan tuntea. Suurin syy on ollut se, että noista "junteista" ei ole edelleenkään löytynyt mitään hyvää Stadilaisille nahkapäille. Tampereen juntit, Joensuun juntit, Turkulaiset erittäin juntit jne. Siinä vaiheessa, kun Joensuun punttipellet saapuivat Stadiin alkoi homma menemään vituiksi. Harvat vanhoista skineistä diggasi ojaharpeista, jotka sekoili kuten asemalta eksyneillä on tapana.
Korjatkaa tietävämmät ihmeessä, jos olen väärässä, mutta ei kai se Helsingin "kerho" koskaan ollut mikään pelkkä stadilaisten porukka? Eikös siellä jo ysärillä pyörinyt ja touhussa ollut mukana esim. useita keravalaisia nahkapäitä?

Petra
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: La Tammi 12, 2013 8:22 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Petra »

Totta kai Stadilaisten mukana pyöri lähikuntien skinejä. Elämä jossain keravalla olisi ollut varmastikin antoisaa? Helsingin skinien perustama kerho oli kuitenkin alkujaan paikallisten homma, kuten nimikin antoi ymmärtää. Jossain vaiheessa kuitenkin alkoi noita pönttövuoren takaa tulleita puskemaan ikkunoista ja ovista. Lähes jokaisella oli kova näytön paikka jostain syystä ja seuraukset kärsi koko kerho. Kyseessähän oli alkujaan löyhä eri ikäisten Helsinkiläisten skinheadien ryhmä, joka vaan alkoi pyörittämään klubitilaa skinheadeille, kuten esim. Tukholmassa, jossa mm. kaupunki tuki aikoinaan noiden tilojen perustamista ja ylläpitoa. Helsingin kaupungilta ei ollut ikinä odotettavissa markkaakaan tukea.

hewile
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Pe Maalis 15, 2013 1:22 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hewile »

berro kirjoitti:
Jns X kirjoitti:Kyllähän se Allu kaiketi vielä tuossa hiljan oli joensuussa "piipahtamassa"...

Se on nykyisin kuulat in jenssissä. Voisi jopa buumiksi luokitella. Sinne on ryhmittynyt aatteellinen porukka ja paljon muitakin, ihan tavan kansaa. Hiljattain tapahtunut tapahtuma Jns:ssä on aatteellisten nahinaa. Voipi olla myös uuden trendin sisäinen, tahi ihan vaan ryyppyporukan keskinäinen.

Mikkosen Make, "Kema". Ilmeisesti on poistunut keskuudestamme aikai sitten. Ken tietää, vetikö överit vai mitä tapahtui? Kyseisen henkilönhän aikoinaan manne isi kolasi autolla torilla, kun poika joutu kiusan kohteeksi. Make oli aatteellisen porukan ydintä 90-luvun kultaaikana joensuussa ja kova poika painimaan.
Kysehän oli asuuko hän Jensissä, ohan allu useamminkin piipahtanu Jns :wink:
Juu kuulathan ne pörrää Jnsuussa ja mukaan pääsee melkein kuka tahansa, ohan tuolla vaikka minkä näköistä ja tapaista "jooseppia"

Eikös se ollu "autokauppias" Nikkinen joka kemaa tönäs autollaan? vai on kemakin poistunu keskuudestamme? en ole pahemmin 10v. ollu tekemisissä enää vanhan elämän kanssa, entä vinopää veltsu, mitähän hälle kuuluu nykyään? Huhut kertoo että "vauhdikasta"elämää viettää??

vanhojaku muistellaan, niin V.1993 Oliko se eetu kuka sai ylimääräisen persereiän joensuun torilla, tais tulla reikiä muuallekin.... :mrgreen:

Poikansa oli torilla joutunut nahkojen piirittämäksi ja juoksi paikalliseen Kareliaan isän hakemaan avuksi. Isä tuli ja keilasi kuulia nurin ;)
Itse tunsin tyyppejä ihan alusta alkaen, missä lienee perustajajäsen Pekka ? Muistan nämä tyypit ennen skiniksi rupeamista, + että olin tekemisissä kun alkoi ns. tapahtumaan..

Kikki Hiiri
Martin Riggs
Viestit: 610
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri »

Rautasydän kirjoitti:Täysin samaa mieltä itsekin! Vaasan uuden sukupolven "skinit" ovat kyllä totaali noloja. Ei siittä pääse mihinkään. Rumaa sanoa mutta näyttäisivät nyt itse edes mallia tyyliin; tekemällä töitä, jättämällä huumeet täysin pois plus muut stimulantit, sekä kävisivät kaikki armeijan. Näin aluksi. Pitäisivät itsestään huolta (opiskelu ja treenaaminen) sekä näyttäisivät ulospäin että on ideologia sisäistetty ja sitä mukaan elämäntavatkin. Mutta ei. Eihän tuosta porukasta kukaan itseään skinheadiksi kutsukaan, ovat lähinnä sotaa ihannoivia rasisteja. Eikä tietoa ole juurikaan taustalla. Eikä sitä viitsitä edes opetella.
Rautasydän, ei olla poliittiselta kannalta samalla puolella mutta silti, olen samaa mieltä tuossa. Ja niihin juuriin kannattaa tutustua ihan syvemminkin, ajalta ennen kuin National Front sai näppinsä peliin. Sitä ennenhän skinheadit kuunteli reggaeta jne. Turhaan tästä jauhan, ne tietää ku tietää, muut opetelkoot. Toi dresscode muakin on kiusannut. E siinä et ollaan erimieltä, ollaan vaan. Mut kun mikä saatanan pakko porukan on näyttää spurguilta? Isoveljen lotti, lökäpöksymalliset metrot ja alemaiharit. JA JOKU HEVONVITUN MOPPITUKKA!!! Aatteellisuus on liian usein sitä et tavan tallaajille huudellaan kuosissa notta "PIHTARIKOMMARIHUARA" tms. Tietty porukalla. Sit toisaalta tää ihan rehti aatteenväki, olen jutellut moisten kanssa ja ottanut kaljaa samalla ku noi pösilöt tappelee keskenään. Tapelkoot, vittu... Eikä ikinä milloinkaan ole tullut asiasta riitaa.
Everything in the world is either a potato or not a potato

lepajoki
Agentti Scully
Viestit: 679
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Miten muuten noita -80 luvun puolenvälin kavereita vielä mukana kuvioissa. Sieltä jonkinverran tuttuja. Vieläköhän jaksavat peuhata? Kun täällä asiasta tietäviä ilmeisesti mukana.

amen
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Touko 22, 2012 9:08 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja amen »

En lähtisi heti naureskelemaan asialle. Löytyy hieman yhteyksiä... Todisteitakin on...

Kaupunginvaltuutettu sai varoituksen Hitler-kellon takia

Vaasalainen kaupunginvaltuutettu Risto Helin on saanut varoituksen Vaasan perussuomalaisilta. Syynä on Helinin lahjoittama kello, jossa on Hitlerin kuva.
Kansanedustaja Maria Tolppasen (ps) ja yhdistyksen puheenjohtajan Raija Koiviston lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että Helin antoi natsikellon Kerho-nimiselle vaasalaiselle uusnatsien kerholle.

Kellossa on kuva natsitervehdystä tekevästä Adolf Hitleristä. Tapaus sattui kuitenkin kaksi vuotta sitten, jolloin Helin ei ollut tiedotteen mukaan valtuutettu eikä puolueen jäsen.

Helin on ilmoittanut tyytyvänsä varoitukseen.

- Olen lahjoittanut kyseisen kellon, mutta lahjoitus tapahtui kauan ennen kuin olin kunnallisvaaliehdokkaana. Natseille voi lahjoittaa natsikelloja ja stalinisteille Stalin-kelloja, Helin kertoi Ilta-Sanomille torstaina.

Hän kertoi tuntevansa joitakin ihmisiä kerhosta.

- Itse en ole jäsen. Kansallissosialistinen aate, johon en ole tutustunut kuin pintapuolisesti, tuntuu minulle vieraalta. Olen kyllä maahanmuuttovastainen.

Helin kertoo käyneensä vierailulla kerhotiloissa joitakin kertoja. Miksi hän oikein lahjoitti kellon?

- Sen takia, että on niitä tuttuja kavereita siellä ja että se sopii siihen henkeen, joka heillä siellä on.

IS

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 14024.html

Kikki Hiiri
Martin Riggs
Viestit: 610
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri »

amen kirjoitti:En lähtisi heti naureskelemaan asialle. Löytyy hieman yhteyksiä... Todisteitakin on...
Jos parempaa ei löydy ku yks kuppanen kello, ni sit on mullakin kovempia kontakteja Arkadianmäelle... Eli ei tee vaikutusta. Tais olla yhdestä turpasaunasta kiinni ton kerhon perustaminen. Jos olisivat saaneet valkoisilta turpaansa ni olisivat kai jonkun blingbling-gangstawigger-porukan laittaneet kasaan.
Everything in the world is either a potato or not a potato

seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 773
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

Petra kirjoitti:Totta kai Stadilaisten mukana pyöri lähikuntien skinejä. Elämä jossain keravalla olisi ollut varmastikin antoisaa? Helsingin skinien perustama kerho oli kuitenkin alkujaan paikallisten homma, kuten nimikin antoi ymmärtää. Jossain vaiheessa kuitenkin alkoi noita pönttövuoren takaa tulleita puskemaan ikkunoista ja ovista. Lähes jokaisella oli kova näytön paikka jostain syystä ja seuraukset kärsi koko kerho. Kyseessähän oli alkujaan löyhä eri ikäisten Helsinkiläisten skinheadien ryhmä, joka vaan alkoi pyörittämään klubitilaa skinheadeille, kuten esim. Tukholmassa, jossa mm. kaupunki tuki aikoinaan noiden tilojen perustamista ja ylläpitoa. Helsingin kaupungilta ei ollut ikinä odotettavissa markkaakaan tukea.

No eikös tuo laajentuminen ollut sitten loppujen lopuksi hyvä juttu vai tapahtuiko se liian nopeasti ja hallitsemattomasti?

amen
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ti Touko 22, 2012 9:08 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja amen »

Kikki Hiiri kirjoitti:
amen kirjoitti:En lähtisi heti naureskelemaan asialle. Löytyy hieman yhteyksiä... Todisteitakin on...
Jos parempaa ei löydy ku yks kuppanen kello, ni sit on mullakin kovempia kontakteja Arkadianmäelle... Eli ei tee vaikutusta. Tais olla yhdestä turpasaunasta kiinni ton kerhon perustaminen. Jos olisivat saaneet valkoisilta turpaansa ni olisivat kai jonkun blingbling-gangstawigger-porukan laittaneet kasaan.
Vaasan veri ei vapise! Ne tietää jotka tietää. Kateelliset puhuvat selkiemme takana.

Valkoinen Vaasa

Kuva
Up the irons!

heklatar
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Loka 06, 2011 12:07 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja heklatar »

amen kirjoitti:
Kikki Hiiri kirjoitti:
amen kirjoitti:En lähtisi heti naureskelemaan asialle. Löytyy hieman yhteyksiä... Todisteitakin on...
Jos parempaa ei löydy ku yks kuppanen kello, ni sit on mullakin kovempia kontakteja Arkadianmäelle... Eli ei tee vaikutusta. Tais olla yhdestä turpasaunasta kiinni ton kerhon perustaminen. Jos olisivat saaneet valkoisilta turpaansa ni olisivat kai jonkun blingbling-gangstawigger-porukan laittaneet kasaan.
Vaasan veri ei vapise! Ne tietää jotka tietää. Kateelliset puhuvat selkiemme takana.

Valkoinen Vaasa

Kuva
Up the irons!
Up THE morons?!

Halloween
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2012 3:48 pm

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Halloween »

Mä tiedän pari skinii. Tunnenki osittain. Ei ne mulle juuri vittuile tai uhkaile koska oon valkonen. Mut en mä ny niitten frendi sillee oo.

aga
Axel Foley
Viestit: 2343
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja aga »

Ulkomaat 14.4.2013 klo 20:57 | päivitetty 14.4.2013 klo 21:11

Saksan uusnatsit rekrytoivat kannattajia vapaaotteluista

Saksan viranomaiset ovat huolissaan siitä, että maassa toimivat uusnatsit ovat ryhtyneet hankkimaan uusia jäseniä erityisesti vapaaotteluista.

Vapaaottelun äärimmäisen väkivaltainen ottelumuoto kasvattaa suosiotaan Saksassa. Maan viranomaisia kuitenkin huolettaa se, että uusnatsit ovat huomanneet lajin kasvaneen suosion ja pyrkivät hyötymään tästä. Saksan viranomaisten mukaan uusnatsit ovatkin ryhtyneet rekrytoimaan uusia jäseniä juuri vapaaotteluista, kirjoittaa Der Spiegel verkkosivuillaan.

- On ongelman laajuuden vähättelyä, jos kuvittelee, että otteluissa vain pari yksittäistä hullua hakkaavat toisiaan päähän. Uusnatsit käyttävät vapaaotteluita propagandansa levittämiseen, sanoo Saksan kotimaantiedustelun BfV:n edustaja.

- Yleisö on innoissaan. Fanit hokevat rytmikkäästi "Huu-Na-Ra". Hokema kuulostaa kovaääniseltä hurraa-huudolta, mutta sanoma on kaukana hyväntahtoisesta ja suopeasta. Kyseessä on lyhenne huligaaneille, natseille ja rasisteille. Lyhenne on äärioikeiston kannattajien sotahuuto, jolla he kannustavat omiaan, Der Spiegel kuvailee yhtä vapaaottelutilaisuutta.

Vapaaottelu sopii hyvin äärioikeiston ideologisiin tarpeisiin. Monien vapaaottelijoiden minäkuva perustuu taisteluun ja kunniaan: heidän on voitettava ne, jotka heidän silmissään ovat heikkoja ja sopimattomia. Lisäksi vapaaotteluyhteisö tarjoaa uusnatseille suhteellisen turvallisen paikan, missä ilmaista itseään ilman lehdistön tai poliittisten vastustajien sekaantumista heidän toimiinsa.

Saksalaisten viranomaisten mukaan uusnatsit käyttävät vapaaotteluita rekrytointikanavina kolmella tavalla. Ensin uusnatsit etsivät mahdollisia uusia jäseniä täysin harmittomissa kilpailuissa, joita useimmat kamppailulajiseurat järjestävät. Toiseksi uusnatsien valeyritykset järjestävät kamppailuotteluita. Lisäksi uusnatsit järjestävät laittomia otteluita ja harjoitteluleirejä, joissa he pyrkivät esittämään omat ottelijansa suurina sankareina. Toiminnan tarkoitus on tehdä vaikutus vierailijoihin ja näin saada heidät mukaan uusnatsien toimintaan.

Kyse ei ole vain urheilusta ja propagandasta, sillä Der Spiegelin mukaan uusnatsit kouluttavat jäseniään väkivaltaisiin yhteenottoihin poliittisten vastustajiensa kanssa. Esimerkiksi uusnatsien itämaisten kamppailulajien päivää markkinoimalla videolla käytettiin ilmaisuja, jotka viittasivat väkivaltaan luonnollisena ja hyväksyttävänä sisäisenä tarpeena, joka erottaa uusnatsit muista ihmisistä.

- Miehisten rituaalien, toveruuden ja väkivallan yhdistelmä on erittäin houkuttava, toteaa Brandenburgin osavaltion tiedustelupäällikkö Winfriede Scheiber.

Uusnatseille tarjoutuu tilaisuus hankkia uusia jäseniä lähes jokainen viikonloppu. Poliittisen vetovoiman lisäksi vapaaottelut ovat myös taloudellisesti kannattavia. Otteluiden mainospaikat myyvät hyvin, eivätkä kaikki mainostajat ole kytköksissä uusnatseihin.

Der Spiegelin haastattelussa Saksan äärioikeistopiirien oletettu voimahahmo, vapaaotteluita järjestävä mies kertoo avoimesti, että hän haluaa jatkossakin järjestää otteluita pienissä kaupungeissa, vaikka kannattajat ovat toivoneet suuria otteluita ja saleja. Miehen mukaan pienissä kaupungeissa voi edes hieman piiloutua julkiselta mielenkiinnolta. Suurissa kaupungeissa on aina mahdollista, että poliittiset vastustajat aloittavat vastarinnan ja onnistuvat perumaan otteluita.


http://yle.fi/uutiset/saksan_uusnatsit_ ... ta/6578808

rutanen
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Ma Huhti 29, 2013 10:09 am

Re: SKINIT (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja rutanen »

Onko tietoa mitä Skinivalkoinen Suomi - dokkarissa esiintyneet HKI Skins - kaverit puuhaa tätä nykyä?

Ainakin Allu vissiin on Batsin riveissä ja Juke edesmennyt.

Vastaa Viestiin