Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Poirot H.
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 1:57 am

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Poirot H. » Ma Heinä 30, 2012 1:21 am

^Höpöhöpö - kyllä jokaiselle se taluttaja löytyy :mrgreen:

RealPitti
Sammakkoprofessori
Viestit: 437
Liittynyt: To Touko 17, 2012 9:00 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja RealPitti » Ma Heinä 30, 2012 2:22 am

Poirot H. kirjoitti:^Höpöhöpö - kyllä jokaiselle se taluttaja löytyy :mrgreen:
haluutko tulla kokeilemaan mun taluttamista? :roll:

Toi on niin sellaisen ihmisen puhetta joka ei mistään mitään tiedä, istut varmaan päivät pitkät konttorilla, olet tossun alla ja aamulla ensimmäisenä kiroat sun säälittävää elämääsi? Ei herneitä mutta helppohan se on netissä uhota että "jokaiselle löytyy se taluttaja"

Mietippä tilannetta:

Juuri vankilasta vapautunut pitkäaikais työtön joka on puuhastellut kaikenlaista laitonta vuosien aikana hakee kelasta ja sossusta rahaa jotta pääsisi kokeilemaan sitä toista polkua. Molemmista sanotaan sorry, ei tipu rahaa kun oot ammatti ja tapa-rikollinen. Mitä siitä seuraa? Ensimmäinen vastaantuleva ottaa turpaansa ja siitä se kierre alkaa taas :wink:

Toinen vastaava tilanne:

Mies touhuaa huumeiden kanssa, pääsääntöisesti omaan käyttöön mutta myy kavereilleen gramman kaksi omakustanne hintaan. Poliisi päättää että se on ammatti ja taparikollinen taas lähti etuudet, siitä seuraa se että se kaveri alkaa myymään sitä kamaansa enemmän ja kohta se on vankilassa ja sen SÄ maksat veroina :wink:

Kolmas vastaava tilanne
Mies ja nainen saa lapsen, mies on touhunnut kaikenlaista laitonta niinkuin myös nainen elämänsä varrella. He saavat lapsen mutta etuuksia ei voi saada kun poliisi on päättänyt että he rahoittavat elämänsä rikoksilla. Lapsi huostaan ja vanhemmat linnaan, taas menee vero eurot hyötykäyttöön :wink:

Näitä tilanteita on vaikka kuinka paljon, mulla on tuo ammatti ja taparikollinen merkintä ollut jo vuosia, se tuskin koskaan poistuu vaikka rekisteri katoaisikin. Mä olen joskus saanut kelasta opintotukea + asumistukea, sitä kesti 3v kunnes valmistuin ja aloitin muut hommat. Sen jälkeen en ole päivääkään nauttinut työttymyys tukea tai muitakaan etuuksia vaikka olisi ehkä kannattanutkin.
Rahoitin mielummin elämäni rikoksilla kuin sossusta ja kelasta ruinaamalla, nykyään tilanne on toinen ja siitä oon ylpeä.

Mutta ennen kuin tuutte lässyttää ja puolustamaan tuota lakia niin ottakaa asioista selvää ja miettikää kumpi on tärkeämpää. Se että etuudet lakkautetaan vai se että niistä on vähemmän harmia :wink:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.


Emailini: [email protected]

Sikkis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 216
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 2:53 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Sikkis » Ma Heinä 30, 2012 11:13 am

Todella typerältä kuulostaa.

Leikatkaa ennemmin niiltä sossu pummeilta, jotka eivät harrasta rikollista puuhaa. Mutta muuten niistävät valtiolta kaiken vuodesta toiseen.
Kaveripiirissä useampikin tapaus ettei töihin meno tule kysymykseenkään ja päihteet, sairaudet eivät liity kuvaan. Elämässä kun on vaan niin hieno hengailla terveisin miehet 35 ja risat.

poikkeus
Sammakkoprofessori
Viestit: 498
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 3:42 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja poikkeus » Ma Heinä 30, 2012 11:40 am

Ajatusleikkinä varmaankin jonkun virkamiehen mielestä maailman paras juttu. Näinhän valtio säästäisi useamman euron...mutta mikäs on sitten sen osuus mitä valtio menettää rikollisen hyötynä (ei verotuksessa näy) + oikeudenkäynti maksut + mahd korvaukset uhreille + vankilavuorokausimaksut jne... Vois olla että valtio itseasiassa menettäisi huomattavasti enemmän. Kyllä varmaan joku yksittäinen henkilö voi ansaita suhteellisen hyvät tulot rikollisuudella, mutta uskoisin ettei niitä ole montakaan Suomen kokoisessa maassa.

Toisaalta tätähän voitaisiin laajentaa esim. suvunjatkamisen puolelle. Mikäli vanhemmilla on historiaa päihdekäytöstä, rikollisuudesta tai muusta "epäsosiaalisesta" elämästä niin heiltä evättäisiin suvunjatkaminen. Tarvittaessa sekä naiselle että miehelle tehtäisiin sterilisaatiot. Tulevaisuudessa parien on todistettava valtion suvunjatkamistoimistossa perheen kunnollisuus (työpaikat, tulot, menot, asumismuoto jne). Mikäli lupa myönnetään niin se voimassa viisi vuotta. Tämän jälkeen on mahdollisuutta hakea luvalle jatkoa esim. kahdeksi vuodeksi. Lupa raukeaa naiselta sinä vuonna kun nainen täyttää 40 vuotta (tällöin joko sterilisaatio tai kierukka asetetaan hänelle). Yhdenillan juttuja ei hyväksyttäisi ollenkaan abortteja vaan saman tien. Kyllähän lapselle kuuluu vain ja ainoastaan heteroaviopari ei mitään susipareja, homo/lesbopareista nyt puhumattakaan. Eikös ne olekkin (lähes) yhtä ällöttäviä tai vaarallisia kuin ammatti - ja taparikolliset??? :roll:

Tälläisellä toiminnalla sekä kunnat että valtio tulevat pitkässä juoksussa "säästämään". Esim. lastensuojelussa asiakkaiden määrä laskee, sitä kautta aikuissosiaalipuolella, vankiloissa jne jne

Kuulostaa aikas ällöltä....
Poikkeus vahvistaa säännön .... vai miten se nyt meni

Avatar
Marokon Kauhu
Columbo
Viestit: 2284
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Ma Heinä 30, 2012 12:09 pm

Joo, varmaan aluksi kuulostaa suorastaan loistavalta idealta....

Mutta tarkemmin kuin ajattelee, niin ei ne ammattikonnat varmaan nälkäänkään suostu kuolemaan,
eli ainoa mahdollisuus elää olisi sitten jatkaa niitä rikollisia rahanansaitsemiskeinoja.

Joku tossa mainitsikin että "atari" immeisten nokkimisjärjestyksessä tava-riviukot ei kyllä paljoa niillä konnuuksilla tienaa...
Tiedän ylemmän tason ukkeleita taas, jotka sitä rahaa saa ja niitä ei yhteiskunnan tuet kiinnosta:
Jo nyt on monilla heistä sellainen ihmeellinen tilanne että tukirahaa ei paljon tule (lapsilisätkin kun maksetaan pääsääntöisesti äipän tilille eikä isän) mutta verotettavissa tuloissakin lukee vuositasolla nolla....

Nämä ovat kyllä sen luokan ukkoja, että kenelläkään ei ole epäselvyyttä mitä elääkseen "harrastavat".

Ennemminkin pitäisi kehittää mahdollisuuksia noita atarin-ukoille päästä takaisin normielämään.
Tästä on kokemuksia mm. USA:ssa ja Japanissa, missä on näille omat "de-brieffaukset", uudet henkilöllisyydet ja vastaavasti todella kovat sanktiot jos sovittu rehellinen elämä ei pidä.
(vanhalla henkilöllisyydellä kun ei nyky-Suomi poliisivaltiossa pääse edes rakennussiivojaksi)

Toki yhteiskunnan pitää taistella järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan, mutta jos ihmiset ajetaan nurkkaan niin ei siitäkään hyvä seuraa.
Tulella tulta vastaan ei tässä hommassa ole toiminut muuallakaan: Hyvinä esimerkkeinä USA, keski-amerikka ja vaikka Venäjä.

Jos annetaan mahdollisuus siirtyä normielämään, niin kyllä siihen moni tarttuisi.
Ne jotka ei, voidaan laittaa ihan tavallisilla menetelmillä sinne vankilaan.
Tässäkään hommassa ei tarvita mitään uusia poliisivaltuuksia, uusia rekistereitä ja tiukempaa ihmisten luokittelua, vaan ihan perus poliisi- ja sosiaalityötä.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

poikkeus
Sammakkoprofessori
Viestit: 498
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 3:42 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja poikkeus » Ma Heinä 30, 2012 12:26 pm

marokon_kauhu kirjoitti:Jos annetaan mahdollisuus siirtyä normielämään, niin kyllä siihen moni tarttuisi.
Ne jotka ei, voidaan laittaa ihan tavallisilla menetelmillä sinne vankilaan.
Tässäkään hommassa ei tarvita mitään uusia poliisivaltuuksia, uusia rekistereitä ja tiukempaa ihmisten luokittelua, vaan ihan perus poliisi- ja sosiaalityötä.
Varmaan ala- ja keskiportaasta voisi joku siirtyä "kaidalletielle" mutta ei ne oikeet isot rosvot. Ne tuskin saisivat a) ´lähellekkään samanlaista tulotasoa siviilipuolella b) kiksit jännittävästä elämästä jäisivät vähemmälle.
Poikkeus vahvistaa säännön .... vai miten se nyt meni

teppo
Sherlock Holmes
Viestit: 3136
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja teppo » Ma Heinä 30, 2012 12:28 pm

poikkeus kirjoitti:Kyllä varmaan joku yksittäinen henkilö voi ansaita suhteellisen hyvät tulot rikollisuudella, mutta uskoisin ettei niitä ole montakaan Suomen kokoisessa maassa.
Juuri tämä taitaa olla se pointti. Mikäli ammatti- ja taparikollisuutta pyöritetään yleisesti huonolla hyötysuhteella eli voitto on pieni suhteessa työpanokseen, niin rikollisen elämän ylläpito vaatii yhteiskunnan jatkuvaa subventiota. Jos tämä tuotanto- tai investointituki poistetaan, onko pienyrittäjillä todellisia mahdollisuuksia laajentaa bisneksiään elämäntavasta ammatiksi vai joutuvatko he hakeutumaan tuottavammille sektoreille - kuten rikollisuuden lopettamiseen?

Mutta miten tämä käytännössä toteutettaisiin? Vankilasta pitkästä tuomiosta vapautunut henkilö ei välttämättä ole syyllistynyt mihinkään pitkään aikaan. Joten hänellä tukiruletti pyörisi. Sen sijaan voi olla olemassa porukkaa, joka saa jatkuvasti rikostuomioita mutta on edelleen vapaalla jalalla. Voitaisiinko näitä kavereita motivoida tuotantosuunnan muuttamiseen katkaisemalla liiketoiminnan vaatima ulkopuolinen rahoitus?

Jos pyramidin pohjalla olevien alihankkijoiden ei olisi enää mahdollista tarjota halpatyövoimaansa järjestäytyneestä rikollisuudesta todella tulosta tekevän muutaman henkilön sponssaamiseen niin voisiko tällä olla jopa ylätason kassavirtaa häiritsevä vaikutus? Tuotannontekijöistä kun se oleellisin, eli huokea työvoima, häipyisi alta pois.

joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6830
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja joey » Ma Heinä 30, 2012 1:24 pm

Nyt tilanne on se, että rikolliset - etenkin ne pienemmät taparikolliset - voivat hankkia taskurahansa rötöstelemällä, sillä päivittäisen elämisen voi maksaa helposti käteisellä, jos sossu, työkkäri ja/tai Kela kustantavat kiinteät, digitaalirahaa vaativat kulut, kuten asunnon. Onhan siinä nyt jotain pielessä. Uskon että tämä uudistus vaikuttaisi etenkin nuorimpiin rikollisiin, koska nuorilla menot ovat vielä kaiken kaikkiaan pienemmät, eikä tarvetta tai taitoa rahanpesuun ehkä ole. Mikäli olen oikeassa, uudistus vaikuttaisi suoraan niihin kriittisimpiin vuosiin, jolloin taparikolliseksi ylipäätään ajaudutaan.

Mielestäni idea on siis hyvä, mutta toteutuksen kanssa pitäisi olla tarkkana. Kaiken kaikkiaan on kuitenkin mainiota, että järjestäytyneeseen rikollisuuteen ollaan vihdoin puuttumassa muutoinkin kuin olkia kohauttelemalla. Savon Sanomat kirjoitti vastikään erinomaisen jutun siitä, kuinka rikolliset käyttävät tekaistuja yhdistyksiä rahanpesuun mm. siksi, että yhdistykset ovat aina oikeustoimikelpoisia, ja että esimerkiksi pankkien tulisi olla asian kanssa tarkkana.

Jos ei muuten, niin voihan tätä perustella taloudellisillakin syillä. Vangit ovat presidentin lisäksi ainoita, jotka eivät maksa tuloistaan veroa, mutta nauttivat yhteiskunnan suomista eduista. Presidentin kohdalla menettelyn ymmärrän, vankienkin tapauksessa miten kuten, mutta nythän näin on myös vapaana kulkevien rikollisten kohdalla. He eivät anna, eivätkä välttämättä ole koskaan antaneetkaan mitään yhteiskunnalle takaisin, mutta he käyvät yhteiskunnalle kalliiksi. Parhaimmassa tapauksessa tämä vaikuttaisi ongelman kaikkiin puoliin - vähentäisi rikollisuutta ja siten rikollisten yhteiskunnalle aiheuttamia epäsuoria kuluja, minkä lisäksi rikolliset alkaisivat osallistua yhteiskunnan ylläpitämiseen.

Olen ihan samaa mieltä siitä, että uudistus varmasti ainakin aluksi lisäisi rikollisuutta etenkin pidempään "alalla" olleiden keskuudessa. Mutta pitkän tähtäimen vaikutukset näkisin pelkästään positiivisina.

corppi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 728
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:14 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja corppi » Ma Heinä 30, 2012 1:58 pm

If You have money to by harley,get your tatoos,use drugs and party everyweekend... You don't need a wellfare check...

Sanoi vuosia sitten erään kansainvälisen moottoripyörä kerhon pomohahmo...

Eikös se ole vähän noloakin jos raavaat 1% kerholaiset fattan luukulta hakee bensarahat...?? Toki tiedän heidän sitä tekevän... Noloa siis! :mrgreen:

Kannatan lakia joka jättää nimenomaan näiden prossakerhojen jäsenet tukien ulkopuolelle,koska hehän ovat itse valinneet,että eivät halua kuulua tähän muuhun yhteiskuntaan ja elävät omien sääntöjensä ja lakinsa mukaan... Tota vois laajentaakin esim. Niin,että prossakerholainen ei vois viedä kersaansa kunnalliseen hoitoon,eikä mennä itse julkisen terveydenhuollon piiriin... Jos ollaan niin ulkona prossiensa kanssa niin olisivat sitten saatana kunnolla...

pahis
Alibin kestotilaaja
Viestit: 346
Liittynyt: La Marras 15, 2008 1:09 am

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja pahis » Ma Heinä 30, 2012 7:37 pm

Hahaa...;) Poliisi osoittaa jälleenkerran typeryytensä,,,huh huh :) Sen mä ny vielä ymmärrän että jos on näyttöä, siis ihan oikeeta näyttöä eikä jotain nykyisin näyttönä käytettäviä oletuksia.. siitä että on tienattu selkeesti rahaa paljon, ni toki ne voitais tuet takautuvasti periä takaisin, kuten sillonkin tapahtuu kun työtön tukien nostaja narahtaa pimeistä normitöistään. Mutta nyt poliisi ilmeisesti haluis luokitella ihmisiä "järjestäytynyt rikollisuus" kategoriaan, ja ne jotka tässä lokerossa olisivat, eivät olis oikeutettuja tukiin. Se naurattaa ja paljon...että sellaiset yhteiskunnan rikolliset kuin yrittäjät ovat jo porukkaa jolta kaikki tuet on peruttu, ja jotka saa tulla toimeen ihan omin nokkineen.
Erään kuusikymppisen heimopäällikön tapauksessa tehokkaimmaksi lahjaksi osoittautui neljä sinistä Viagra-pilleriä.

- Hän totesi, että olemme mahtavia miehiä. Sen jälkeen saimme tehdä hänen alueellaan mitä halusimme, agentti kertoi.

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3486
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja taavetti » Ma Heinä 30, 2012 7:55 pm

^^ Mietin vähän samoja, kuin corppi.

Jos ollaan niin (yhteiskunnasta) ulkona prossiensa kanssa niin olisivat sitten saatana kunnolla...
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

teppo
Sherlock Holmes
Viestit: 3136
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja teppo » Ma Heinä 30, 2012 8:21 pm

pahis kirjoitti:Hahaa...;) Poliisi osoittaa jälleenkerran typeryytensä,,,huh huh :) Sen mä ny vielä ymmärrän että jos on näyttöä, siis ihan oikeeta näyttöä eikä jotain nykyisin näyttönä käytettäviä oletuksia.. siitä että on tienattu selkeesti rahaa paljon, ni toki ne voitais tuet takautuvasti periä takaisin...
Olisiko mahdollista, että et nyt hahmota kokonaisuutta? Vitsihän on siinä, että se järjestäytyneen rikollisuuden lattiatason porukka ei "tienaa selkeesti paljon rahaa". Bisnes kun on niin heikosti tuottavaa. Touhu on mahdollista vain, jos näille jannuille maksetaan valtion toimesta kuukausittainen takuupalkka. Eli yhteiskunta tukee työvoimavaltaisen alan kannattavuutta. Jos tämä tuki otetaan pois, ei jää paljon siirrettävää edelleen keskijohdolle ja lopulta ylätasolle vaan ylätaso joutuisi tarjoamaan jalkamiehille isomman siivun ja se romauttaisi koko arvonlisäketjun.

Bandiittipresidentit joutuisivat sitten ajamaan hävettävästi vaimojensa moottoripyörillä, kun omaa ei olisi.

Zukuluku
Ran-tan-plan
Viestit: 389
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja Zukuluku » Ma Heinä 30, 2012 8:50 pm

teppo kirjoitti:Vitsihän on siinä, että se järjestäytyneen rikollisuuden lattiatason porukka ei "tienaa selkeesti paljon rahaa". Bisnes kun on niin heikosti tuottavaa. Touhu on mahdollista vain, jos näille jannuille maksetaan valtion toimesta kuukausittainen takuupalkka. Eli yhteiskunta tukee työvoimavaltaisen alan kannattavuutta.
Erittäin hyvä huomio ja jos systeemi saadaan toimimaan, se murentaa varmasti pitkällä tähtäimellä järjestäytynyttä rikollisuutta kovalla kädellä.

Miten tämä käytännössä toteutetaan onkin sitten vaikeampi ongelma. En pikaisella pohdinnalla keksinyt mitään oikeudenmukaista tapaa. Suurin osa sosiaalituistahan on tarveharkittua, eli olisi aika lailla nykyhyvinvointiyhteiskuntamme toiminnan vastaista, jos rahatonta avun tarvitsijaa ei autettaisikaan. Oli hän sitten menneisyydessään touhunnut mitä tahansa. Mutta jos tällainen pelotevaikutus saadaan aikaiseksi, se varmasti vähentäisi ainakin keskivertorikollista fiksumpien hakeutumista rikollisuuteen. Normaali rikollinen nyt ei osaa ajatella seuraavaa päivää pidemmälle, joten näiden toimiin tukien poistolla tuskin on vaikutusta.

Tässä yhteydessä korostan myös jo käytössä olevaa tapaa, jonka ansiosta rikollisuudessa liikkuu suhteellisen vähän rahaa: kysynnän rajoittaminen. Kun julkisuudessakin aina itketään siitä, että huumeiden käyttörikoksen tuomiot ovat kohtuuttoman suuria, syy ei ole se, että huumeen käyttäminen olisi mahdottoman paha teko. Syy on se, että kun tuomion pelotevaikutus on suuri, järkevät ihmiset jättävät huumeet ostamatta, vaikka niitä tultaisiin tarjoamaan. Ja kun huumeita ei osteta, eli kysyntä on pientä, ei huumekaupassa eli järjestäytyneessä rikollisuudessa pyöri niin paljoa rahaa. Ei tämä sen korkeampaa matematiikkaa ole.

jamppa
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1345
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja jamppa » Ma Heinä 30, 2012 9:03 pm

Mulla on nyt hieman hukassa tää uutisointi, tai on mulla oma mielipide tosta hommasta aika samoilla linjoilla pitin kanssa. Tossa uutisessa puhutaan et järjestäytyneeseen rikollisuuteen kuuluvilta lähtis nää, niin sillon on turha spekuloida ammatti ja taparikollisia mahdollisesti koskevista leikkauksista. Pitti toi hyvin esille mitä moisien tukien leikkaamisella olisi seurauksia. Tähänkään edellä mainittuun kategoriaan ei vielä kuulu nää seppo säätäjät ja seija subutexit jotka varastaa pyöriä ja kaiken mahollisen minkä irti saavat. Nämä henkilöt ovat yhteiskuntaluokituksessä narkomaaneja ja syrjäytyneitä päihteiden käyttäjiä, joutuvat toki tekemään rikoksia paljonkin pitääkseen vireystasonsa kohdillaan, mutta ei voida puhua järjestäytyneestä eikä ammatti ja tapa rikollisuudesta. Korjatkoon joku jos olen väärässä, luokitukset ovat voineet hyvinkin muuttua tässä.

Tässä listä jonka perusteella voidaan luokitella kuuluvaksi uutisissa mainittuun järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja jos nyt mietitte niin aika hankala on ihmisiä tohon laittaa, puhumattakaan että kovin moni kriteerit täyttävä paljon jättelisi sossun tai kelan lappusia.

Järjestäytyneen rikollisuuden EU-kriteerit

Euroopan unionissa on määritelty termi "järjestäytynyt rikollisuus" yhdentoista ominaisuuden luettelon avulla.

Jotta rikollisryhmä täyttäisi järjestäytyneisyyden kriteerit, on ryhmän täytettävä kuusi listassa mainituista ominaisuuksista. Näihin kuuteen on pakollisina sisällyttävä kohtien 1, 3, 5 ja 11.

1.useamman kuin kahden henkilön yhteistyö
2.ryhmän jäsenillä omat määrätyt tehtävät
3.ryhmä toimii pitkän tai rajoittamattoman ajan
4.ryhmä käyttää sisäistä kuria
5.ryhmää epäillään törkeistä rikoksista
6.ryhmä toimii kansainvälisellä tasolla
7.ryhmä käyttää väkivaltaa tai muita uhkailukeinoja
8.ryhmä käyttää peiteyhtiöitä
9.ryhmä harjoittaa rahanpesua
10.ryhmä pyrkii vaikuttamaan poliitikkoihin, julkiseen hallintoon, tiedotusvälineisiin, oikeusviranomaisiin tai talouselämän edustajiin
11.ryhmän toiminnassa taloudellisen hyödyn ja/tai vallan tavoittelu on määräävänä tekijänä.

http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home. ... 89005C768C
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4112
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Rikollisilta saatetaan poistaa yhteiskunnan tuet

Viesti Kirjoittaja ABC » Ma Heinä 30, 2012 9:59 pm

En kannata minkäänlaista rikollisten paapomista, mutta tällainen lakiehdotus kuulostaa aivan mätäkuun jutulta. Potentiaaliset seuraukset voisivat olla lainkuuliaisten kansalaisten kannalta katastrofaaliset, kun entiset taparikolliset yhteiskunnan elätit joutuisivat tehostamaan toimintaansa merkittävästi ansaitakseen jokapäiväisen elannon yhdessä elinkustannuksiltaan maailman kalleimmista maista.

Minkäänlaista pelotevaikutusta tällaisella lailla ei olisi. Jo nyt meillä on noin 30000 nuorta, jotka eivät näy missään tilastoissa, koska ovat pudonneet yhteiskunnan tukien ulkopuolelle. He eivät ole suostuneet esim. opiskelemaan itseään kiinnostamattomilla aloilla edes kaikkien tukien menetyksen uhalla. Jos tukien menettämisellä ei ole ollut mitään vaikutusta näiden lainkuuliaisten nuorten tekemisiin, miksi sillä olisi mitään vaikutusta sellaisen henkilön toimintaan, jolla kuitenkin on tiedossa edes jokin korvaava tulonlähde, ts. rikosten teko. Mitään moraalisia pidäkkeitähän ei rikoksia elämäntavakseen tehtailevalla henkilöllä ole; usein hänen persoonallisuustyyppiinsä ei lainkaan kuulu sellaisia rötöstelyjä haittaavia tekijöitä kuin empatia tai katumus.

Ehdotuksen varsinainen ongelma on silti määrittelypuolella. Tuomion pituutta ei voisi käyttää ehtona, sillä tuomioiden pituudet samoistakin rikoksista vaihtelevat ja ensikertalainenkin voi saada pitkän tuomion, jos teko on riittävän vakava. Järjestäytyneen rikollisuuden piiriin kuuluminen taas olisi vaikea todistaa ja ongelmaksi muodostuisi todistettavan jäsenyyden määritelmä ja järjestöjen jäsenyyden pituuden selvittely. Ongelmalliseksi muodostuu myös maassa vallitseva käsitys, jonka mukaan vapauden menetys on itsessään riittävä rangaistus teosta; tämän periaatteen vuoksi useimmat Suomen vankiloista ovat jo kuin jonkinlaisia hotelleja tai kuntouttavia kansanopistoja. Tässä valossa rangaistuksen ulottaminen varsinaisen tuomion ulkopuoliselle, epämääräisen pituiselle ajalle olisi erittäin ongelmallista ja rikkoisi kansalaisten yhdenvertaisuusperiaatetta, joka yleisenä ihmisoikeutena kuuluu rikollisellekin henkilölle, kun hän on tuomiossa saamansa rangaistuksen kärsinyt.

Lisäksi ongelmia muodostaisivat käytännön tilanteet rikollisten perheissä, jotka myös elävät niillä tuilla, joita rikolliset saavat. Moraalisesti kyseenalainen perheiden hajottaminen, vaikka sitä tavoiteltaisiinkin, ei toteutuisi, vaan tuloksena olisi nimellisesti eronneita ja eri osoitteissa asuvia perheenjäseniä, jotka kuitenkin käytännössä viettäisivät yhteiselämää kuten ennenkin. Toisaalta rikollisesta elämäntavasta luopuminen tulisi samalla mahdottomaksi myös perheen elatuksen, eikä vain henkilön itsensä toimeentulon kannalta.
Every ship must sail a world.

Vastaa Viestiin