YLE: Liivijengit ja rikollisuus

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

aga
Columbo
Viestit: 2280
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

YLE: Liivijengit ja rikollisuus

Viesti Kirjoittaja aga » To Loka 04, 2012 11:44 am

En löytänyt sopivaa ketjua, joten laitetaan tähän video Aamu-tv:stä:

http://areena.yle.fi/tv/1696505

Liivijengien kasvava rooli suomalaisessa rikollisuudessa

KRP:n rikosylikomisario Arto Tuomela ja KRP:n kansainvälisen osaston päällikkö ja Interpolissa ja Europolissa toimiva Sanna Palo selvittävät liivijengien osuutta suomalaisessa rikollisuudessa.


Otsikkoa rukattu
-NILS-

sedusamuli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 105
Liittynyt: Ti Syys 20, 2011 9:47 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja sedusamuli » To Loka 04, 2012 12:06 pm

Juttu sai miettimään mitkähän on ne 20 rikollista liivijengiä sekä 40 rikollista moottoripyöräjengiä.Tästä kun laitettas listaa,epäilen saatasko 60 liivijengiä nimettyä.

Nimby
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 712
Liittynyt: Pe Elo 17, 2012 9:50 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja Nimby » To Loka 04, 2012 12:24 pm

Tuosta haastattelusta jäi päälimmäiseksi tuo toimistotyötä tekevien poliisien kova kokoustamisinto. On työryhmää ja työryhmän päälle työryhmää, jossa pohditaan, että mikä uuden työryhmän nimeksi. Varsinkin näin talvea vasten kaamoksen lähestyessä olisi hyvä käydä työryhmän kanssa verorahoilla tutustumassa vaikka Acapulcossa Meksikon huumebisnekseen. Onhan se Suomessa hyvä tietää, että mitä uhkakuvia sieltäkin voi tänne lintukotoon olla tulossa.
Kerrankin haastattelu, jossa poliisi ei muistanut valitella resurssipulaa. Ilmeisesti sitä ei siis näiden asioiden parissa työskentelevillä ole. Kyllä mä vaadin, että poliisi voisi resursseja ottaa tuolta ja palata siihen perustehtävään eli fööni kädessä tienvarteen turvaamaan liikenteen sujuvuutta ja pienten koululaisten koulumatkoja.

Jäi mietityttämään sekin, että tarkoittikohan ne uusilla kv-liivijengeillä jotain Mongols MC:tä? Ja liivijengeiltä takavarikoiduilla aseilla sitä noiden FB-kuvan perusteella pois haettua? Heh heh.

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3680
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja Luupää » To Loka 04, 2012 1:02 pm

http://yle.fi/uutiset/krp_liivijengit_h ... ta/6321166
KRP: Liivijengit haalineet lisää aseita

KRP:n mukaan Suomessa toimivat rikollisjärjestöt ovat haalineet itselleen lisää aseita. Poliisi on myös huolestunut jengien levittäytymisestä elinkeinoelämään.

Järjestäytyneiden rikollisjärjestöjen määrä on kasvanut Suomessa hurjaa vauhtia. Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan monet rikollisryhmistä ovat kansainvälisten rikollisorganisaatioiden Suomen osastoja.

Ryhmien määrän kasvu ja uusien kerhojen levittäytymishalut Suomeen ovat myös lisänneet liivijengien välistä kitkaa. Välejä hiertää muun muassa Suomen huumekaupan rajallisuus.

- Järjestäytyneillä rikollisryhmillä on tavattu kasvava määrä aseita. Eli rikosilmoitusten määrä, missä epäillään ampuma-aserikoksista on tuplaantunut pienen ajan sisällä. Kyllä tämä selkeästikin vaikuttaa siltä, että välit ovat kiristyneet ja halutaan estää uusien jengien rantautumista tänne, kertoo KRP:n rikosylikomisario Arto Tuomela Ylen aamu-tv:n haastattelussa.


Jengit levittäytyvät myös elinkeinoelämään


Myös liivijengien levittäytyminen eri elinkeinoelämän toimialueille pistää KRP vakavaksi. Keskustelua on herättänyt muun muassa rikollisjärjestöjen kiinnostus yökerhojen ovimiehiksi.

- Yksittäinen tapaus ei mitään aiheuta, mutta selväähän on, että jos kuuluu rikolliseen järjestöön, jonka tavoitteena on saada rikoshyötyä, niin onhan se selvä, että jos ravintolassa jotain tapahtuu ja siellä on kyseisen ryhmittymän edustajia, niin kaikkea ei nähdä tai kuulla eikä kaikkeen haluta puuttua, sanoo rikosylikomisario Arto Tuomela. Hän viittaa taannoiseen yökerho Tigerin ampumistapaukseen.

Vuonna 2000 liivijengejä oli kahdeksan, nyt tunnusta käyttävien ryhmien määrä on kuutisenkymmentä. Näistä noin 40 kuuluu moottoripyöräjengeihin. Myös järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvien rikostutkintojen määrä on kasvanut nopeasti. Jengien toiminta keskittyy pitkälti huumausaineisiin, kiristykseen, velkojen perintään ja väkivaltaan.
Liittyyköhän se nyt otsikoissa esiintyvä Tampereen iso asevarkaus näihin porukoihin?

Jengien toiminta keskittyy pitkälti huumausaineisiin, kiristykseen, velkojen perintään ja väkivaltaan.
Näin niitä liivejä ja jäsenyyksiä siis "ansaitaan".
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

PERKELE-FTW
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 155
Liittynyt: La Joulu 06, 2008 8:50 pm
Paikkakunta: Etelä Suomi

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja PERKELE-FTW » To Loka 04, 2012 1:22 pm

Aina jaksaa hämmästyttää, miten poliisi puhuu suoraa sanottuna paskaa. Krp:n ukot ei todellakaan ole tyhmemmästä päästä ja ovat aikalailla selvillä missä mennään. Kuitenkin annetaan julkisuuteen haastatteluita, joissa kerrotaan valheita vaikka totuus on tiedossa. Kun media myllyttää liivijengeistä, niin moni muu tärkeämpi asia jää joko pieneksi takasivun täytteeksi, tai vielä parempaa, ei mainita laisinkaan. Tämän mustamaalaamisenhan tärkeimpiä tehtäviä lienee saada ns normikansalaisten mielipiteet käännettyä kerholaisia vastaan. Iltapäivälehtiähän kansa lukee kuin raamattu ja pakkohan sen on totta olla kun lehdessäkin näin luki. Olisin taviksena enemmän huolissani poliisin toiminnasta kun yksittäisten kerhojen.
Olen vähän ajatellut,ettei tuo viina oikein sovi minulle.
- Tauno Veikko Pasanen -

poikkeus
Sammakkoprofessori
Viestit: 498
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 3:42 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja poikkeus » To Loka 04, 2012 1:41 pm

Tähän onko joistakin kerhoista enempi rikollisuutta kuin toisissa olisi helppo ja suht yksinkertainenkin ratkaisu. Poliisi julkistaisi vuosittain lukumäärät sekä laadun mistä rikoksista kerholaista epäiltiin / tutkittiin / tuomittiin. Siis tyyliin: mies 29-vee HA:n jäsen, törkeä pahoinpitely, xx kk linnaa.... Mies 35-vee Bandidos Mc (Lohja) jäsen, huumausainerikos, xx kuukautta linnaa jne jne.

Ilmeisesti joskus kauan sitten oli samantyyppistä infoa poliisilta saatavana mutta sitten kieltäytyivät julkistamasta listoja. Syy oli jotenkin seuraavaa: kyseiset listat aiheuttavat tietyissä henkilöissä halukkuutta liittyä kerhoihin (tai joku muu saman tyyppinen lause ns. aivopieru).

Onhan se hienoo että poliisit muistavat sanoa jokaisessa haastattelussa kuinka vaarallisia tietyt kerhot ovat ja ympäripyöreästi sitten kuvaillaan mahdollisia rikosnimikkeitä. Sitten kun kysytään faktaa niin ei niitä anneta "ettei mainosteta kerhojen toimintaa muille rikollisille"....
Poikkeus vahvistaa säännön .... vai miten se nyt meni

Nimby
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 712
Liittynyt: Pe Elo 17, 2012 9:50 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja Nimby » To Loka 04, 2012 2:12 pm

PERKELE-FTW kirjoitti:Aina jaksaa hämmästyttää, miten poliisi puhuu suoraa sanottuna paskaa. Krp:n ukot ei todellakaan ole tyhmemmästä päästä ja ovat aikalailla selvillä missä mennään. Kuitenkin annetaan julkisuuteen haastatteluita, joissa kerrotaan valheita vaikka totuus on tiedossa. Kun media myllyttää liivijengeistä, niin moni muu tärkeämpi asia jää joko pieneksi takasivun täytteeksi, tai vielä parempaa, ei mainita laisinkaan. Tämän mustamaalaamisenhan tärkeimpiä tehtäviä lienee saada ns normikansalaisten mielipiteet käännettyä kerholaisia vastaan. Iltapäivälehtiähän kansa lukee kuin raamattu ja pakkohan sen on totta olla kun lehdessäkin näin luki. Olisin taviksena enemmän huolissani poliisin toiminnasta kun yksittäisten kerhojen.
Tigerin ampumisjutussa ylilääkäri kiitteli ovimiehiä hyvästä toiminnasta vaativassa tilanteesta. Mikä on poliisin kiitos? Vittuilu ip-lehdissä, jotka toimivat poliisin käsikassarana. Taas oli tällä viikolla aika villaisella painettu lehdissä oikeusasiamiehen huomautus poliisille, että kotietsinnästä ei ruutupaperille jätetty paperinpala riitä. Peittyy mukavasti tämän liivijengikeskustelun taustalle tuokin.

Citizen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 194
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 3:27 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja Citizen » To Loka 04, 2012 4:54 pm

Samaa töttöröötä vuosikymmenestä toiseen.

brock
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2012 4:38 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja brock » To Loka 04, 2012 5:00 pm

tuossa luvussahan on laskettu yhteen kaikki chapterit

Koimies
Sammakkoprofessori
Viestit: 490
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja Koimies » To Loka 04, 2012 9:14 pm

sedusamuli kirjoitti:Juttu sai miettimään mitkähän on ne 20 rikollista liivijengiä sekä 40 rikollista moottoripyöräjengiä.Tästä kun laitettas listaa,epäilen saatasko 60 liivijengiä nimettyä.
Poliisin tarkoittamat kerhot ovat varmaankin pääsääntöisesti Biker Unionissa. Eikös Biker Unioniin kuulu pitkälti yli kaksisataa kerhoa? Paljon on lukumäärä vuosien varrella kasvanut. Silti, suunnilleen joka kuudes kerho kuuluisi silloin luokkaan "rikollinen moottoripyöräkerho". Mistä krp voisi tällaiseen määrään järkevästi ajatellen päätyä? Joko kentällä pelataan todella taitavasti ja ollaan pinnan alla mestarillisesti kytkeydytty yhteen rikolliselle polulle, tai sitten krp haluaa tietoisesti vääristellä lukuja oikeudellistaakseen tulevia, poliittisen areenan kautta esitettäviä vaatimuksiaan esim. liiviasiassa. Muistan kuulleeni sellaistakin, että suomessa on vain yksi mc-porukka oikeasti tuomittu järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi. Oliko tieto väärä? Pitäisikö mc-piireissä muuten varautua jollain tavalla poliittiseen "ajojahtiin" ja miettiä vastatoimia järjestelmän itsensä kautta poliittisin keinoin? Jos taas jotkut kerhot sotkeutuvat johdon tämän tuntien rikollisiin puuhiin, voisi kelata, että pää tulee tässäkin lopulta vetäjän käteen.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

INES 7
Columbo
Viestit: 2328
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja INES 7 » La Loka 06, 2012 12:31 am

poikkeus kirjoitti:Tähän onko joistakin kerhoista enempi rikollisuutta kuin toisissa olisi helppo ja suht yksinkertainenkin ratkaisu. Poliisi julkistaisi vuosittain lukumäärät sekä laadun mistä rikoksista kerholaista epäiltiin / tutkittiin / tuomittiin. Siis tyyliin: mies 29-vee HA:n jäsen, törkeä pahoinpitely, xx kk linnaa.... Mies 35-vee Bandidos Mc (Lohja) jäsen, huumausainerikos, xx kuukautta linnaa jne jne.

Ilmeisesti joskus kauan sitten oli samantyyppistä infoa poliisilta saatavana mutta sitten kieltäytyivät julkistamasta listoja. Syy oli jotenkin seuraavaa: kyseiset listat aiheuttavat tietyissä henkilöissä halukkuutta liittyä kerhoihin (tai joku muu saman tyyppinen lause ns. aivopieru).

Onhan se hienoo että poliisit muistavat sanoa jokaisessa haastattelussa kuinka vaarallisia tietyt kerhot ovat ja ympäripyöreästi sitten kuvaillaan mahdollisia rikosnimikkeitä. Sitten kun kysytään faktaa niin ei niitä anneta "ettei mainosteta kerhojen toimintaa muille rikollisille"....
En sitten tiedä kenen etujen vastaista on olla julkaisematta tietoa minkä jengin kuka on "kovin" paukuttaaan luita paskaks. Kyllähän on tiedossa, ettei kekskiverto liiviytymishalukas ole se kaikkein ruudikkain kynänipusta. Ja kun julkaistaan otanta miten "herrasmies" kerhosta "tietty" on vetänyt tuimemmin pataan ja hampaattomimmaksi vasikan, niin on halukkuus ehkä kiusaannuttava pölkkyoma-aivolla ja moniongelmalapsella liittyä juuri tähän "tavallisten työssäkäyvien perheenisien" nahkaliivijoukkoon, jonka tunnuksena on nahkaliivi, jolla voi osoittaa olevansa joku ja takana on lisää ja turpa kii...

Mackey
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Syys 22, 2009 10:37 am

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja Mackey » Ke Loka 10, 2012 3:05 pm

Tämä ketju olisi varmaankin parempi...eli:

Huvittavaa lukea kun isot miehet itkee keskustelupalstalla jengeihin kuulumisen vaikeudesta. Totta helvetissä viranomaiset kiinnostuu siinä vaiheessa kun liivit laitat niskaan tai muuten vaan jonkun bändin kanssa soittelet. On se kumma juttu kun ensin ollaan niin saatanan kovaa jätkää ja haistatetaan kaikille muille v*tut, mutta kun ongelmat alkaa niin ollaan täällä itkemässä.

Huvittavin tapaus oli tämä Bandojen ex-(?)pressa joka televisiossa kertoi kuinka yhdelläkään jäsenistä ei ollut huumetuomiota takana. Täälläkin on näitä kyseisen jengin jäseniä/ex-jäseniä, niin kertokaas nyt rehellisesti, onko asia näin?

Joka leikkiin ryhtyy,sen myös kestäköön.

hulivili
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Elo 27, 2012 8:36 pm

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja hulivili » Ke Loka 10, 2012 3:40 pm

Mackey kirjoitti:Tämä ketju olisi varmaankin parempi...eli:

Huvittavaa lukea kun isot miehet itkee keskustelupalstalla jengeihin kuulumisen vaikeudesta. Totta helvetissä viranomaiset kiinnostuu siinä vaiheessa kun liivit laitat niskaan tai muuten vaan jonkun bändin kanssa soittelet. On se kumma juttu kun ensin ollaan niin saatanan kovaa jätkää ja haistatetaan kaikille muille v*tut, mutta kun ongelmat alkaa niin ollaan täällä itkemässä.

Huvittavin tapaus oli tämä Bandojen ex-(?)pressa joka televisiossa kertoi kuinka yhdelläkään jäsenistä ei ollut huumetuomiota takana. Täälläkin on näitä kyseisen jengin jäseniä/ex-jäseniä, niin kertokaas nyt rehellisesti, onko asia näin?

Joka leikkiin ryhtyy,sen myös kestäköön.
Missä ohjelmassa on sanonut että yhdelläkään jäsenistä ei ole huumetuomiota??

Mackey
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Syys 22, 2009 10:37 am

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja Mackey » Ke Loka 10, 2012 4:00 pm

hulivili kirjoitti:
Mackey kirjoitti:Tämä ketju olisi varmaankin parempi...eli:

Huvittavaa lukea kun isot miehet itkee keskustelupalstalla jengeihin kuulumisen vaikeudesta. Totta helvetissä viranomaiset kiinnostuu siinä vaiheessa kun liivit laitat niskaan tai muuten vaan jonkun bändin kanssa soittelet. On se kumma juttu kun ensin ollaan niin saatanan kovaa jätkää ja haistatetaan kaikille muille v*tut, mutta kun ongelmat alkaa niin ollaan täällä itkemässä.

Huvittavin tapaus oli tämä Bandojen ex-(?)pressa joka televisiossa kertoi kuinka yhdelläkään jäsenistä ei ollut huumetuomiota takana. Täälläkin on näitä kyseisen jengin jäseniä/ex-jäseniä, niin kertokaas nyt rehellisesti, onko asia näin?

Joka leikkiin ryhtyy,sen myös kestäköön.
Missä ohjelmassa on sanonut että yhdelläkään jäsenistä ei ole huumetuomiota??
Ah, pahoitteluni sanavalinta oli väärä. Videolla käytetty oli "ei ole takavarikoitu grammaakaan huumeita". Tämäkään tosin ei pidä paikkaansa eli ihan sama miten sitä asiaa kääntää ja vääntää.

Linkki videoon ja kohdasta 7:07 alkaen: http://www.youtube.com/watch?v=dYYQ1MV4kl0

jamppa
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1345
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Re: Liivijengit

Viesti Kirjoittaja jamppa » Ke Loka 10, 2012 4:35 pm

Mackey kirjoitti:
hulivili kirjoitti:
Mackey kirjoitti:Tämä ketju olisi varmaankin parempi...eli:

Huvittavaa lukea kun isot miehet itkee keskustelupalstalla jengeihin kuulumisen vaikeudesta. Totta helvetissä viranomaiset kiinnostuu siinä vaiheessa kun liivit laitat niskaan tai muuten vaan jonkun bändin kanssa soittelet. On se kumma juttu kun ensin ollaan niin saatanan kovaa jätkää ja haistatetaan kaikille muille v*tut, mutta kun ongelmat alkaa niin ollaan täällä itkemässä.

Huvittavin tapaus oli tämä Bandojen ex-(?)pressa joka televisiossa kertoi kuinka yhdelläkään jäsenistä ei ollut huumetuomiota takana. Täälläkin on näitä kyseisen jengin jäseniä/ex-jäseniä, niin kertokaas nyt rehellisesti, onko asia näin?

Joka leikkiin ryhtyy,sen myös kestäköön.
Missä ohjelmassa on sanonut että yhdelläkään jäsenistä ei ole huumetuomiota??
Ah, pahoitteluni sanavalinta oli väärä. Videolla käytetty oli "ei ole takavarikoitu grammaakaan huumeita". Tämäkään tosin ei pidä paikkaansa eli ihan sama miten sitä asiaa kääntää ja vääntää.

Linkki videoon ja kohdasta 7:07 alkaen: http://www.youtube.com/watch?v=dYYQ1MV4kl0

Ajatus tai käsityskin hieman vääräs ja hukas. Tässähän oli puhe tuon haastattelun aikaan tutkinnassa oleessa amfetamiini jutussa jonka takia pressakin oli ollu vangittuna. Tähän tapaukseen oli tuo viittaus.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

Vastaa Viestiin