Italian Mafia

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Bombay
Watson
Viestit: 2894
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Italian Mafia

Viesti Kirjoittaja Bombay » Ti Loka 23, 2007 12:08 pm

Bongasin tuossa uutisen juuri Italian mafiasta, että taitaa vieläkin olla enemmän kun hyvissä voimissa, arvelevat, että niiden toiminta muodostaa jopa 7% bruttokansantuotteesta, ja että jopa 80% yrityksistä maksaa suojelurahoja ja sen innoittamana ajattelin ihan topicinkin tehdä.

http://www.breakingnews.ie/world/mhmhmhcwidgb/
"Mafia, tunnettu myös nimellä Cosa Nostra ("meidän asiamme"), on Sisiliassa perustettu salaseura ja rikollisjärjestö, joka nykyisin toimii erityisesti Italiassa ja Yhdysvalloissa. Mafia on kuulunut 1930-luvulta lähtien maailman suurimpiin ja vaikutusvaltaisimpiinrikollisjärjestöihin."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Mafia

Mafia lienee eniten tunnettu toiminnastaan Amerikan mantereella. Ja sieltä tunnetuin on varmaan tämä Al "Scarface" Capone.
"Alphonso Gabriel Capone (17. tammikuuta 1899–25. tammikuuta 1947), paremmin tunnettu nimellä Al (Arpinaama) Capone, oli yhdysvaltalainen gangsteri. Capone tunnetaan parhaiten Chicagoon keskittyneistä, Yhdysvaltain kieltolain aikaisista alkoholin salakuljetus- ja myyntiliiketoimistaan, joilla hän ansaitsi omaisuuden". Hän joutui lopulta vankilaan veropetoksista ja rahanpesuista.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_kummisedist%C3%A4
http://fi.wikipedia.org/wiki/Al_Capone

Ei tuo "kummisetänäkään" ole ollut varmaan niin ruusuista, harva noista listan miehistä koki luonnollisen kuoleman, varmaan lyijymyrkytys itseasiassa oli noille se "luonnollinen kuolema".

Nykyään lienevät myös siirtyneet jo myös ydinjätteen salakuljettamiseen
"Italian viranomaiset tutkivat ydinjätteen salakuljetuksesta ja plutoniumin valmistusaikeista epäiltyä mafiaklaania.

Ndranghetan mafian, joka järjesti kunnon verilöylyn elokuussa Saksassa, väitetään kuljettaneen laittomasti radioaktiivista jätettä Somaliaan ja yrittäneen valmistaa plutoniumia.
Viranomaisten tutkinta keskittyy brittiläisen The Guardian -sanomalehden mukaan mafiaklaaniin kahteen jäseneen ja Italian valtion energiatutkimusviraston Enean kahdeksaan työntekijään.

Enean työntekijöiden epäillään maksaneen mafiosoille siitä, että nämä huolehtisivat 600 ydinjätetynnyrin "loppusijoittamisesta" 1980- ja 1990-luvuilla. Ydinjäte oli peräisin Italiasta, Sveitsistä, Ranskasta, Saksasta ja Yhdysvalloista.

Jäte oli tarkoitus dumpata Somaliaan. Mafian väitetään kuljettaneen vain 500 tynnyriä Somaliaan ja haudanneen loput Italiaan. Poliisille vasikoineen mafian jäsenen mukaan ydinjätettä ja muita vaarallisia sairaalajätteitä olisi dumpattu myös Kalabrian rannikon merenpohjaan.

Italialaisen Il Gironale -lehden mukaan mafia olisi suunnitellut lisäksi plutoniumin myymistä ulkomaisille hallituksille.
Ndranghetan mafia on Euroopan kokaiinin pääsalakuljettajia. "
http://wapedia.mobi/fi/Mafia
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200710 ... 1_ul.shtml

Sadie_Manson
Matlock
Viestit: 773
Liittynyt: La Kesä 23, 2007 7:02 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sadie_Manson » Ti Loka 23, 2007 12:56 pm

Tässä hyvä sivusto.
Introduktion to the Mafia in Economics Terms
http://www.carpenoctem.tv/mafia/intro.html

Ja sieltä löytyy suht hyvin tietoa noista Mafian miehistä. On listassa J. Edgar Hoover ja Bobby Kennedykin :roll: Muutama Perhe näyttäisi olevan, hotelli, Las Vegas.. Ihan vain yleistä siis.
Palaan asiaan kun kerkeän.
Living is what scares me. Dying is easy. -Charles Manson

Sadie_Manson
Matlock
Viestit: 773
Liittynyt: La Kesä 23, 2007 7:02 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sadie_Manson » Ti Loka 23, 2007 1:11 pm

Tässä samaa toisesta lehdestä.

Italian Mafian liikevaihto yli 120 miljardia dollaria
Rooma. Italian mafiasta on tullut yksi maan suurimmista liikeyrityksistä. Sen vuosittainen liikevaihto nousee runsaaseen 120 miljardiin dollariin, mikä on seitsemän prosenttia maan bruttokansantuotteesta, arvioi yrittäjien eturyhmä.

Mafian pyörittämä bisnes pitää sisällään muun muassa kiskontaa, huumeiden salakuljetusta, lainahuijausta ja prostituutiorinkejä.

Confesercenti-niminen ryhmä teki arvionsa osana kampanjaa, jossa pyritään lisäämään tietoa järjestäytyneestä rikollisuudesta. Ryhmän mukaan mafian toiminta haittaa paikallista teollisuutta, liikkeitä ja käsityöläisiä erityisesti Sisiliassa, Napolissa, Calabriassa ja Pugliassa.

Arvioiden mukaan jopa 80 prosenttia Sisilian kauppiaista maksaa niin sanottua suojelurahaa eli pizzoa mafialle voidakseen tehdä kauppaa häiriöttä. Viime vuosien aikana muutama maksamasta kieltänyt yritys on joutunut kärsimään esimerkiksi tuhopoltoista.

Mafian otteen liike-elämästä arvioidaan haittaavan myös sijoitusten saamista Etelä-Italiaan, joka on yhä vähemmän kehittynyt kuin maan pohjoisosat.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ita ... 48?ref=rss
Living is what scares me. Dying is easy. -Charles Manson

Samarina
Matlock
Viestit: 821
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 6:19 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Samarina » La Loka 27, 2007 9:02 pm

Vastikään tuli dokumenttia Italian mafiasta (taisi olla silminnäkijä), missä käsiteltiin erityisesti Ndrangheta-järjestöä.

Ndrangheta on yksi Italian mafian järjestöistä ja se on nykyisin Italian suurin ja väkivaltaisin järjestö joka toimii Calabriassa. Dokumentissa Italian poliisi kertoi, että tähän järjestöön on lähes mahdotonta päästä käsiksi, koska järjestö koostuu suvuista ja klaaneista, verisukulaisista, jotka eivät toisiaan vasikoi. Dokumentissa käytiin pienessä kylässä joka oli järjestön "hallinnassa". Vierailun aikana toimittajille tuli hyvin selväksi, etteivät he, samoin kuin turistit ja muuta matkailijat, ole kylään tervetulleita; autoja pidettiin tarkasti silmällä, seurattiin lähes taukoamatta. Ndranghetalla on monopoliasema mm. Euroopan kokaiinikaupassa, lisäksi muita "toimintamuotoja" ovat kiritys, asekauppa ja sieppaukset.

CCC
Poliisikoira Rex
Viestit: 553
Liittynyt: La Loka 27, 2007 12:11 pm

Viesti Kirjoittaja CCC » Su Loka 28, 2007 1:48 am

Pari juttua... Capone ei koskaan ollut "mafioso", koska siihen aikaan vain tietyiltä alueilta Sisiliasta amerikkaan muuttaneet olivat mafian jäseniä ja Capone oli ns. väärästä paikasta, no Capone oli joka tapauksessa suurin pomo, niinhän oli aikoinaan Caponen jälkeenkin esimerkiksi juutalainen Lanskykin, taustalla aina kuitenkin ne 100% sisilialaiset vanhat mafiakummisedät, monet dementian partaalla, nykyäänhän millään ei ole enää niin paljon väliä ja Italian Cosa Nostrakin on ottanut jo aikoja sitten likaisena pitämänsä huumekaupan muun ohella bisneksekseen...

Sisilian Cosa Nostra lienee suurin mafia edelleenkin jäsenmäärältään, vaikka 1980-1990 Cosan ja Italian hallituksen sodat antoivatkin juuri muille mafioille; Calabrian 'Ndranghetalle, Apulian Sacra Corona Unitalle ja Napolin Camorralle vapaammat kädet toimia ja 'Ndrangheta osasi hyödyntää sen parhaiten, johtuen paljolti sen rakenteesta, joka perustuu lähes täydellisesti verisukulaisuuteen...
Ammun ensin ja kysyn vasta sitten ;)

Ammattiväittelijän toteuttama kylmänviileä ja nopea perusneuvostoliittolainen pikakyykytys: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?p=276372#p276372

"Onnistuu usein, kun vastassa amatööriräksyttäjä"

Samarina
Matlock
Viestit: 821
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 6:19 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Samarina » Ke Loka 31, 2007 10:13 am

Cosa Nostra tosiaan hyökkäsi valtiota vastaan melkoisella voimalla 80- ja 90-luvuilla ja surmasi niin poliiseja, poliitikkoja ja muita korkeita virkamiehiä, toimittajia, kenraaleita ja taisipa papistokin saada oman osansa. Taisipa tähän aaltoo liittyä autopommijupakkakin ainakin Roomassa ja Milanossa. 1990-luvun puolivälissä lähtien poliisi on pidättänyt Cosa Nostran korkeimpia johtajia sekä useimmat Corleonesi-ryhmittymän johtajat. Näistä valtion vastatoimista johtuen väkivalta Cosa Nostran taholta väheni merkittävästi.

Mielestäni wikipediassa on hieman väärää tietoa; mafia ei ole täsmälleen sama asia kuin Cosa Nostra. Mafia on mielestäni "yleiskäsite" ja Cosa Nostra yksi, joskin suurin, organisaatio. Muita mafiaorganisaatioita ovat mm. CCC:n mainitsemat 'Ndangheta, Camorra, Sacra Corona Unita sekä puglialainen Remo Lecce Libera ja sisilialainen Stidda puhumattakaan sitten pienemmistä ryhmittymistä.

Jackie Jones
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 38
Liittynyt: La Loka 27, 2007 3:01 am

Viesti Kirjoittaja Jackie Jones » Ma Marras 05, 2007 3:20 pm

Sisilian korkein mafiapomo pidätetty

http://iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/ ... id=1451699
Sisilian mafia koki tänään aamuna vakavan takaiskun, kun rikollisjärjestön uudeksi johtajaksi uskottu johtaja Salvatore Lo Piccolo, 65, pidätettiin. Asiasta kertoivat Italian tiedotusvälineet.

Pidätettyjen joukossa ovat myös Lo Piccolon poika Sandro sekä Gaspare Pulizzi ja Andrea Adamo - kaikki Italian 30 etsityimmän rikollisen joukossa.

Mafian asiantuntiijat pitävät Lo Piccoloa vuonna 2006 pidätetyn "pomojen pomon" seuraajana Palermon mafian johdossa. "Paroniksi" kutsuttu Lo Piccolo eli maan alla vuodesta 1983 lähtien.

50 poliisin suorittama pidätys tapahtui Carinissa lähellä Palermoa. Toisin kuin Provenzano, Lo Piccolo ei piileskellyt pienessä ja syrjäisessä hökkelissä: hänet löydettiin meren rannalla sijaitsevasta kunnollisesta talosta. Sandro Lo Piccolon kerrotaan itkeneen pidätyksen hetkellä ja huutaneen useita kertoja: "Rakastan sinua isä!"

Mafioson piilopaikasta löydettiin myös dokumentteja, aseita ja rahaa.

- Olemme todella tyytyväisiä. Pidätetyt henkilöt eivät ole vain karkulaisia, vaan mafian johtohahmoja, jotka harjoittivat valtaansa alueella, Palermon syyttäjä Francesco Messineo iloitsi.

- Erityiskiitos kuuluu poliisille, joka osoitti suurta ammattitaitoa operaation toteutuksessa.

Lo Piccolo aloitti rikollisuransa mafiapomo Rosario Riccobanon henkivartijana ja autonajajana.

Myöhemmin hän kuitenkin ryhtyi tukemaan Corleonen uusia mafiapomoja, Totò Riinaa ja Bernardo Provenzanoa. Tämä oli alku Lo Piccolon nousulle Cosa Nostran hierarkiassa.

Provenzanon pidätyksen jälkeen Lo Piccolosta tuli nopeasti Palermon klaanien keskushahmo. Johtoaseman vakiinnuttamisessa häntä auttoivat myös tiiviit suhteet Yhdysvaltain rikollisjärjestöihin

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Marras 05, 2007 3:55 pm

En malta olla suosittelematta tähän aiheeseen löyhästi liittyviä kirjoja.

"Elämäni mafian sisärenkaassa" - tekijää en muista
"Killer - Joey" - mafian hitmanin muistelmat

Hauska sattuma tapahtui kerran. Eräs liiketuttavani meni Tallinnaan esittelemään kavereilleen uusia luotiliivejä, jotka hänellä oli päälle puettuna. Noh, tulli nappasi sivuun ja esittikin kohta kysymyksen "Miksi sinulla on luotiliivit päällä?". Samalla laukkua pengottiin ja sieltä löytyi matkalukeminen "Elämäni mafian sisärenkaassa". Sitten lähdettiinkin jo vähän "perusteellisempiin" tutkimuksiin... :lol:

katupoika
Philip Marlowe
Viestit: 1188
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 6:05 pm
Paikkakunta: päihdehelvetti

Viesti Kirjoittaja katupoika » Ma Marras 05, 2007 7:58 pm

EuroJR kirjoitti:En malta olla suosittelematta tähän aiheeseen löyhästi liittyviä kirjoja.

"Elämäni mafian sisärenkaassa" - tekijää en muista
"Killer - Joey" - mafian hitmanin muistelmat
Kantsii varmaan tsekkaa kans:

Cosa Nostra - Giovanni Falcone

Falconehan lopulta pistettiin kylmäksi mafian toimesta. Kuullut paljon hyvää tosta kirjasta, mut en sitä ite ole vielä lukenut.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ma Marras 05, 2007 8:10 pm

Falconehan lopulta pistettiin kylmäksi mafian toimesta. Kuullut paljon hyvää tosta kirjasta, mut en sitä ite ole vielä lukenut.
Joo ja siitä tehtiin elokuvakin, löysin sen DVD-alehyllystä eurolla! "Falcone - tuomari mafiaa vastaan". Varmaan löytyy netistä enemmänkin dokkareita äijästä. Rohkea oli, kenties hieman tyhmänrohkea.

CHG
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Touko 14, 2007 4:04 pm

Viesti Kirjoittaja CHG » La Marras 10, 2007 2:29 am

Samarina kirjoitti:Mielestäni wikipediassa on hieman väärää tietoa; mafia ei ole täsmälleen sama asia kuin Cosa Nostra. Mafia on mielestäni "yleiskäsite" ja Cosa Nostra yksi, joskin suurin, organisaatio. Muita mafiaorganisaatioita ovat mm. CCC:n mainitsemat 'Ndangheta, Camorra, Sacra Corona Unita sekä puglialainen Remo Lecce Libera ja sisilialainen Stidda puhumattakaan sitten pienemmistä ryhmittymistä.
Tätä kai pitäisi kysyä oikeilta italialaisilta mikä se käsite on. Minulla taas on se käsite että Mafia (siis isolla 'M':llä) = Cosa Nostra, ja sitten nuo muut järjestöt ovat samalla tasolla sen kanssa (tosin kuten monessa paikassa on sanottu 'Ndangheta näyttää sen vaikutusvallassa nykyisin jo ohittaneen).

Tietty ongelmana on se että 'mafiaa' käytetään myös yleisnimenä; esim. tietenkään ns. 'Venäjän mafialla' ei ole mitään tekemistä Cosa Nostran kanssa, mutta lehdistön edustajien aivokapasiteetin puutteessa näistä käytetään samaa sanaa. Joten tällä perusteella toki voi nuo muutkin järjestöt laskea mafiaksi.

tzeer
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 5:20 pm

Viesti Kirjoittaja tzeer » Su Marras 11, 2007 5:06 pm

mario puzon kirja "omerta- vaikenemisen laki" on kans hyvä jos tykkää tuon sortin kirjoista.

Samarina
Matlock
Viestit: 821
Liittynyt: Ti Touko 22, 2007 6:19 pm
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Samarina » Su Marras 11, 2007 8:43 pm

CHG kirjoitti:
Samarina kirjoitti:Mielestäni wikipediassa on hieman väärää tietoa; mafia ei ole täsmälleen sama asia kuin Cosa Nostra. Mafia on mielestäni "yleiskäsite" ja Cosa Nostra yksi, joskin suurin, organisaatio. Muita mafiaorganisaatioita ovat mm. CCC:n mainitsemat 'Ndangheta, Camorra, Sacra Corona Unita sekä puglialainen Remo Lecce Libera ja sisilialainen Stidda puhumattakaan sitten pienemmistä ryhmittymistä.
Tätä kai pitäisi kysyä oikeilta italialaisilta mikä se käsite on. Minulla taas on se käsite että Mafia (siis isolla 'M':llä) = Cosa Nostra, ja sitten nuo muut järjestöt ovat samalla tasolla sen kanssa (tosin kuten monessa paikassa on sanottu 'Ndangheta näyttää sen vaikutusvallassa nykyisin jo ohittaneen).

Tietty ongelmana on se että 'mafiaa' käytetään myös yleisnimenä; esim. tietenkään ns. 'Venäjän mafialla' ei ole mitään tekemistä Cosa Nostran kanssa, mutta lehdistön edustajien aivokapasiteetin puutteessa näistä käytetään samaa sanaa. Joten tällä perusteella toki voi nuo muutkin järjestöt laskea mafiaksi.
Se mitä itse olen muutaman italialaisen tuttavan kanssa keskustellut (eivät tosin ole alan asiantuntijoita, joten päätäni en pantiksi pistä :wink: ) olen saanut sen käsityksen, että alunperin mafia-sana viittasi nimenomaan Cosa Nostraan, mutta nykyisellään sana pitää sisällään myös nämä muut, samalla lailla järjestäytyneet ja rakentuneet järjestöt. Ja italialaisen tuttavan mukaan vain Italian mafia on oikea mafia, venäläisellä järjestäytyneellä rikollisuudella ei ole mitään tekemistä mafiakäsitteen kanssa :lol: .

CHG
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Touko 14, 2007 4:04 pm

Viesti Kirjoittaja CHG » Ke Marras 14, 2007 1:37 am

Samarina kirjoitti:Se mitä itse olen muutaman italialaisen tuttavan kanssa keskustellut (eivät tosin ole alan asiantuntijoita, joten päätäni en pantiksi pistä :wink: ) olen saanut sen käsityksen, että alunperin mafia-sana viittasi nimenomaan Cosa Nostraan, mutta nykyisellään sana pitää sisällään myös nämä muut, samalla lailla järjestäytyneet ja rakentuneet järjestöt.
Jep, no kyllä tuolla voi jo uskoa että 'mafia' on nykyään Italiassakin 'järjestäytyneen rikollisjärjestön' synonyymi.
Ja italialaisen tuttavan mukaan vain Italian mafia on oikea mafia, venäläisellä järjestäytyneellä rikollisuudella ei ole mitään tekemistä mafiakäsitteen kanssa :lol: .
TAI siis ilmeisesti kyseessä täytyy kuitenkin olla ITALIALAINEN järjestäytynyt rikollisjärjestö, heeh...

MONDEO
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: La Loka 20, 2007 2:54 pm

Viesti Kirjoittaja MONDEO » Ma Joulu 10, 2007 11:11 am

tzeer kirjoitti:mario puzon kirja "omerta- vaikenemisen laki" on kans hyvä jos tykkää tuon sortin kirjoista.
Suosittelen myös kyseistä kirjaa.
Laitkin ovat ihmisten laatimia. Luonnon laki on elinehto.
I´am HOT, drugs are not.
...

Vastaa Viestiin