BANDIDOS

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
overdose
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: To Tammi 12, 2012 7:23 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja overdose »

SYLWAR kirjoitti:Ei kyllä ole mitenkään neroudella pilattu reissu jos Arlandalle päättää laskeutua kansanvälinen haku päällä
Tuli kyllä täsmälleen sama mieleen. Keski-Euroopan maista, Puola, Slovakia, Unkari tms. olisi maita pitkin päässyt varmasti pienemmällä kiinniottoriskillä perille. Kontaktit maakuljetuksiin olisi kuitenkin varmasti ollut.
"Weak men threaten, real men act"
- Varg Vikernes

karvakemoni
Harjunpää
Viestit: 330
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Band ... ksi/944732
Bandidoksen Suomeen tuoneen Marko Hirsman ampuja pääsee vapaaksi elinkautisesta tuomiostaan. Mies on ehtinyt istua vankeusrangaistustaan yli 15 vuotta.

Helsingin hovioikeus päätti päästää 50-vuotiaan miehen elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen ensi vuoden kesänä, jolloin mies on suorittanut vankeusrangaistustaan yhteensä 16 vuotta ja 9 kuukautta.

Mies ampui Bandidoksen ex-johtajan Marko Hirsman lokakuussa 2001 jengikaverinsa kanssa Hirsman kotipihan lähelle Helsingissä. Molemmat ampujat kuuluivat Bandidokseen.

Liivijengien perustajan loppu

Hirsma oli aktiivihenkilö tuomaan järjestäytyneen rikolllisuuden liivijengit Suomeen 1990-luvun lopulla. Hän oli ensin mukana MC Overkillissa, mutta riitaantui sen kanssa. Overkillista tuli Suomen ensimmäinen Helvetin Enkelit -kerhon osasto eli Hells Angels MC Finland.

Hirsma perusti kilpailevan MC Undertakers -kerhon, joka haki Bandidoksen tukikerhoksi Suomessa. Hirsma riitaantui kuitenkin senkin ryhmän kanssa ja erosi tai erotettiin Bandidoksesta.

Kerhojen riidat johtivat kaikkiaan Suomessa harvinaiseen jengisotaan, kun uudet kerhot tulivat Suomeen ja hakivat asemiaan. Tilanteessa jengiläiset tekivät muun muassa sinkoiskun, ampuivat useita kilpailevia jäseniä ja hajottivat toistensa jengitiloja. Myös oikeudenkäynneissä nähtiin jengitappeluita.

Suurin julkinen kohu syntyi, kun kaksi Bandidoksen jäsentä ampuivat Hirsman keskellä päivää, kun hän oli ulkona vaimonsa ja lastensa kanssa.

Molemmat ampujat tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen. Tapauksen jälkeen jengisota Suomessa hiipui täysin ja jengit ovat viime vuosina ennemminkin toimineet rinnakkain kuin kilpailleet keskenään.

Toinen ampuja vapaaksi, toiselle lisää linnaa

Helsingin hovioikeus hyväksyi nyt toisen ampujan hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Mies on sitoutunut päihteettömyyteen eikä hänellä oikeuden mukaan ole ollut päihdeongelmaa pitkään aikaan. Mies on myös osalllistunut vankilassa työntekoon, hänellä on mahdollisuus työllistyä vankilan jälkeen, hän on viime vuodet suorittanut vankeusrangaistustaan pääosin moitteetta ja lisäksi miestä tukevat hänen perhesuhteensa.

Hovioikeus käsitteli asiassa vapautumishakemuksen lisäksi Rikosseuraamuslaitoksen lausunnon, Riihimäen vankilan lausunnon ja Psykiatrisen vankisairaalan arvion.

Vapautettavalle miehelle määrättiin ehdonalaisen vapauden koeajaksi kolme vuotta.

Toinen Hirsman ampuja Andrei Jensko jatkaa vankeustuomioidensa suorittamista. Hänet tuomittiin pari vuotta sitten törkeästä huumausainerikoksesta, johon hän syyllistyi ollessaan lomalla vankilasta.

Jenskolle tuomittiin yhdeksän vuotta vankeutta, vaikka hän oli suunnitellut samana vuonna hakevansa vapautusta elinkautisesta murhatuomiostaan.


Asta Tenhunen

Insu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 66
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2016 5:23 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja Insu »

overdose kirjoitti:
SYLWAR kirjoitti:Ei kyllä ole mitenkään neroudella pilattu reissu jos Arlandalle päättää laskeutua kansanvälinen haku päällä
Tuli kyllä täsmälleen sama mieleen. Keski-Euroopan maista, Puola, Slovakia, Unkari tms. olisi maita pitkin päässyt varmasti pienemmällä kiinniottoriskillä perille. Kontaktit maakuljetuksiin olisi kuitenkin varmasti ollut.
Halpa lento sattunut kohdalle varmaankin. CMC hki raidattu jo. Olikohan ilmainen lento?

karvakemoni
Harjunpää
Viestit: 330
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/tampere ... a-24373737
Bandidosin tukijäsen tankkasi 35 000 eurolla kuussa eikä maksanut – syyte 325 000 euron petoksista
Yksi jutussa syytetyistä on sama Bandidos-pomo, joka pidätettiin Arlandan lentokentällä viikko sitten.

Pirkanmaan käräjäoikeus on aloittanut käsittelyn laajassa kirjanpito- ja petosrikosvyyhdissä, jossa on vastaajina Tampereen Bandidos-moottoripyöräjengin jäseniä sekä sen tukikerhon Support Team X:n jäseniä.

Jutun käsittely aloitettiin tiistaina yhden vastaajan osalta. Vuonna 1974 syntynyt mies on Tampereen Bandidosin tukikerho X:n jäsen.

Häntä syytetään yhteensä 75 rikoksesta. Suurin osa syytteistä on petoksia ja törkeitä petoksia. Syytteiden joukossa on myös törkeä kirjanpitorikos, kavallus, väärennys, rekisterimerkintärikos ja petoksen yritys.

Suurin osa teoista sijoittuu Tampereelle, mutta tekopaikkoina ovat myös Pirkkala, Ylöjärvi, Kangasala, Nokia, Akaa, Asikkala, Jämsä, Rauma, Raisio, Nurmijärvi, Kittilä, Vantaa, Espoo ja Helsinki. Tekoaika petosrikoksissa on 2013–2014.

Vastaaja myöntää lähes kaikki syytteet sellaisenaan. Hän kiistää kokonaan vain törkeän kirjanpitorikoksen. Muutamassa syytekohdassa hän kiistää syytteen, mutta myöntää lievemmän rikosnimikkeen.

Jutussa on kyse siitä, että vastaaja on yrityksensä kautta ostanut esimerkiksi rakennusalan tarvikkeita ja koneita mutta ei ole maksanut niitä. Esimerkiksi marraskuussa 2013 hän vuokrasi telinealan yritykseltä rakennustelineitä ja myi ne välittömästi eteenpäin. Tästä aiheutui yritykselle yli 21 000 euron vahingot.

Teko näkyy todistevideolla

Samoihin aikoihin mies hankki Teboilin luottokortin, osti sillä polttoainetta Tampereella yli 35 000 eurolla ja jätti kaiken maksamatta.

Joulukuussa 2013 hän osti laskulla yli 18 000 euron generaattorin ja jätti sen maksamatta.

Suurin osa syytteissä kuvatuista petoksista on sellaisia, joissa vahingot ovat olleet muutamia tuhansia euroja.

Pääosa petoksin hankituista tavaroista jäi kateisiin. Syyttäjä mukaan miehen rikoksista koitui asianomistajille yhteensä ainakin yli 325 000 euron vahingot.

Kihlakunnansyyttäjä Miia Marttila vaatii miehelle vähintään neljän vuoden vankeusrangaistusta. Hän ei vaadi vastaajan rangaistuksen koventamista jengiin kuulumisen perusteella.

Mukana Bandidos-pomo
Samassa vyyhdissä on syytteessä kaksi Tampereen Bandidosin täysjäsentä, mutta heidän osaltaan syytteitä ei ole vielä luettu.

Syytetyistä toinen on vuonna 1975 syntynyt Tampereen Bandidosin ”upseeriston” jäsen.

Mies on sama henkilö, jonka Ruotsin poliisi otti kiinni Arlandan lentokentällä 20. maaliskuuta 2017 törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä. Ruotsin poliisi luonnehti miestä paikalliselle medialle Tampereen osaston ”johtajaksi”. Suomessa jutun tutkinnanjohtaja ei ole halunnut ottaa kantaa miehen asemaan Bandidosissa.

Aamulehden tietojen mukaan hän toimi vielä vuonna 2015 Tampereen Bandidosissa ”road captain” -tehtävässä eli upseeriston jäsenenä ja vastasi kerhon yhteisien ajojen suunnittelusta ja toteutuksesta. On mahdollista, että hän on sittemmin ylennyt presidentiksi, sillä kerhon pitkäaikainen presidentti kuoli liikenneonnettomuudessa joulukuussa 2015.

Bandidos-pomo pidätettiin Arlandalla maanantai-iltana 20.3.

Kyseinen huumausainerikosepäily ei liity petossarjaan, ja sitä tutkii Hämeen poliisi. Mies on luovutettu Suomeen, ja Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi hänet maanantaina.

Toinen nyt käsiteltävässä vyyhdissä syytetty Bandidosin täysjäsen on syntynyt vuonna 1979. Molemmat jäsenet ovat kuuluneet Bandidosin organisaatioon yli 10 vuotta.

Lisäksi syytteessä on neljä tukikerhon jäsentä. Heistä yksi on vuonna 1980 syntynyt Antti Raatikainen, joka tuomittiin lokakuussa kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen muun muassa kahdesta vapaudenriistosta ja kahdesta ryöstön yrityksestä. Teko liittyi velanperintään.

Salakapakkaepäily
Rikosvyyhtiä käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa ainakin kolmen istuntopäivän ajan.

Kyseisen petosvyyhdin tutkinnassa paljastui myös epäilty salakapakka Bandidosin kerhotalolta Vehmaisissa. Sen osalta asia on vielä syyteharkinnassa.

Kelmi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Tammi 04, 2014 3:32 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja Kelmi »

Olikohan poliiseilla tänään joku isku Bandidoksen kerhotiloihin Tampereella. Siinä Kaukajärvellä oli tiellä molemmissa suunnissa poliisit pysäyttämässä autoja, minua tosin ei pysäytetty. Ja siinä kerhotalon edessä oli aika paljon porukkaa, en ehtinyt ohiajaessa katsomaan oliko siinäkin poliiseita. Mutta ainakin kerholaisia näytti parveilevan siinä edustalla mekoinen joukko, noin parisenkymentä.

mävaanmä
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: Pe Marras 30, 2012 10:59 am

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja mävaanmä »


karvakemoni
Harjunpää
Viestit: 330
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... stavalleen
Yksi Suomen Bandidos-johtajista on tuomittu viideksi vuodeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta, kertoo Savon Sanomat.

Lehden mukaan Tuusulassa pääpaikkaansa pitävän Bandidos MC Lakesiden presidentti Timo Laajakallio narahti tänä keväänä myytyään amfetamiinia savolaiselle lapsuudenystävälleen.

Laajakallio ei tiennyt, että poliisit olivat tämän ystävän perässä ja seurasivat tätä Savosta Vantaalle, kun hän lähti hakemaan huumeita helmikuussa. Vaikka lapsuudenystävä yritti harhauttaa poliisit perästään, tarkkailuryhmän poliisit seurasivat häntä Tuusulaan ja Vantaalle, lehti kertoo.

Laajakallion ja tämän ystävän tapaamisen jälkeen poliisit ottivat ystävän kiinni. Ystävän repusta löytyi vasta maastokätköstä kaivettu pakkaus amfetamiinia. Savon Sanomien mukaan pakkauksessa oli lähes grammalleen kaksi kiloa amfetamiinia.

Lehden mukaan Laajakalliolta löytyi lisäksi kotietsinnässä runsaasti käteistä rahaa sekä luvattomia aseita. Oikeus tuomitsi myös Laajakallion ystävän viideksi vuodeksi vankeuteen.

alffi
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: La Kesä 10, 2017 6:43 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja alffi »

Varkauden suuntaan oli pulverit menossa, Diablos MC mainittu.

22% - aika perus.

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Yksi ... le/1007942
SAVON SANOMAT
Kotimaa 27.06.2017 18:24
Yksi Suomen Bandidos-presidenteistä vangittu – myi huumeita Varkauden seudulle

Yksi Suomen Bandidos-johtajista on tuomittu viideksi vuodeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Tuusulassa pääpaikkaansa pitävän Bandidos MC Lakesiden presidentti ja yksi koko Suomen järjestön avainhenkilöistä Timo Laajakallio, 44, onnistui useasti välttämään tuomiot, mutta hän kärähti tänä keväänä myytyään amfetamiinia leppävirtalaiselle lapsuudenystävälleen.

Laajakallio ei tiennyt, että Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisit olivat leppävirtalaisen Toni Juottosen, 44, perässä ja seurasivat häntä Savosta Vantaalle, kun Juottonen lähti hakemaan huumeita helmikuussa.

Vaikka Juottonen yritti harhauttaa poliisit perästään, tarkkailuryhmän poliisit seurasivat häntä Tuusulaan ja Vantaalle. Oikeudessa käytettiin näyttönä poliisien tarkkaa raporttia tapahtumista.

Lopulta Laajakallion ja Juottosen tapaamisen jälkeen poliisit ottivat Juottosen kiinni. Häneltä löytyi repustaan tiivis, lmastointiteipillä paketoitu pakkaus amfetamiinia. Pakkaus oli vielä osin multainen, sillä se oli juuri käyty kaivamassa esiin maastokätköstä.

Tutkinnassa osoittautui, että pakkauksessa oli lähes grammalleen kaksi kiloa peruslaatuista eli 22-prosenttista amfetamiinia.

Kun poliisi teki kotietsinnän Laajakallion asuntoon ja varastotiloihin, sieltä löytyi piilotettuna kirjekuori, jossa oli 8 500 euroa käteistä rahaa. Teknisen tutkinnan mukaan kirjekuoressa oleva lappu oli Juottosen kirjoittama.

Kirjekuori oli roskakorissa, jossa oli useita muovipusseja ja kirjekuoria. Kun poliisit aukoivat niitä, rahaa löytyi kaikkiaan noin 40 000 euroa.

Juottosen kotoa puolestaan löytyi jäänteitä myös aiemmasta amfetamiinikaupasta eli samantyyppinen muovipussi, josta KRP:n rikostekninen laboratorio löysi huumejäämiä. Lisäksi asunnosta löytyi velkalista, käteistä rahaa ja pieniä määriä kokaiinia, ekstaasia ja kannabista.

Oikeus arvioi, että Juottonen oli syyllistynyt takavarikoidun amfetamiinimäärän lisäksi myös vajaan puolen kilon amfetamiinierän välittämiseen aiemmin.

Juottosen auton ikkunasta poliisit löysivät lapun, jossa joku lähetti terveisiä Kuopiosta: "Kuopio ootteloo"

Lisäksi Juottoselta löytyi luvaton pienoiskivääri ja Laajakalliolta luvaton hanahaulikko ja revolveri patruunoineen.

Syyttäjä vaati molempien miesten tuomitsemista Bandidos-jengin jäseninä eli tuomion koventamista, koska huumekauppaa oli tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Oikeuden mukaan Laajakallion toiminnan ei osoitettu hyödyttäneen jengiä, joten koventamistaperuste hylättiin.

Juottonen on ollut aiemmin Bandidokseen kuuluvan varkautelaisen Diablos MC:n jäsen. Jengin jatkuvien riitojen takia tiedossa ei kuitenkaan ole, mikä hänen jäsenyytensä tila on nykyään. Juottosen kotoa löytyivät jengiliivit, mutta niiden patchit, kerhomerkit, olivat liivistä erillään.

Oikeus määräsi Juottosen vankeuteen viideksi vuodeksi niin kuin Laajakallionkin. Lisäksi Juottonen tuomittiin maksamaan rikoshyötyä valtiolle 18 000 euroa ja Laajakallio reilut 45 000 euroa löytyneitä rahoja.

Porin

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja Porin »

Siitä vaan tilaamaan liiveihin täys setti Bandidosta.
http://www.ebay.com/itm/Patch-Set-Motor ... 0005.m1851

Samasta linkistä pääsee tilamaan vaikka Mongolsit, jos siltä tuntuu.

Jokier
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ke Marras 05, 2008 8:46 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja Jokier »

-se moottorisaha blondi mihin se hävis?
-siltä loppu bensa.

Porin

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja Porin »

Kannattaa opetella kopioimaan teksti.
Jonkun ajan päästä tuo linkki ei johda mihinkään.
Useita poliisipartioita Bandidosin kerhotiloissa Helsingin Kyläsaaressa - poliisi vaitonainen etsintöjen syystä
Perjantai 8.9.2017 klo 11.33
Etsinnät aloitettiin perjantaina aamupäivän aikana.

Bandidosin kerhotiloja tutkitaan usean poliisipartion voimin.

Helsingin poliisista kerrotaan, että etsinnät aloitettiin noin yhdentoista aikaan aamupäivällä.

Komisario Arto Laitinen Helsingin poliisin johtokeskuksesta kertoo, että etsinnät liittyvät rikostutkintaan.

Hän ei kommentoi, onko kyse uudesta vai vanhasta moottoripyöräkerhoon liittyvästä rikostutkinnasta tai sitä, onko kerhotiloissa tehty kiinniottoja.

- Paikalla on useampia partioita Helsingin poliisista. Etsinnät kestävät sen mitä kestävät, Laitinen toteaa.

Laitisen mukaan tapauksen tutkinnanjohtaja tiedottaa asiasta lisää tarvittaessa.

SANNI MATTILA
[email protected]

jalmari68
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Tammi 20, 2009 6:49 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja jalmari68 »

Tekstissä ei mitään ihmeellistä. Aivan normaali tupa-, kaappi- ja siisteystarkastus. Tulokset näkyy sitten oikeudenkäynnissä.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13485
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

22 vuotta sitten. Onko havaittavissa tuttuja kasvoja?
HS 7.10.1995
HS 7.10.1995
Bandidos.jpg (239.27 KiB) Katsottu 24081 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Raimond
Harjunpää
Viestit: 298
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 5:20 pm

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja Raimond »

Omppu tuossa vasemmalla?

otus
Axel Foley
Viestit: 2346
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Re: BANDIDOS

Viesti Kirjoittaja otus »

Hirsman lärvi tuossa edessä kyykistelevän vaalea hiuksisen jäbän olkapään yläpuolella.. Kokko tuos suht keskellä
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

Vastaa Viestiin