Arabirikollisklaanit pitävät Berliiniä kauhun vallassa

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

poikani
Hercule Poirot
Viestit: 2202
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: Stadi

Arabirikollisklaanit pitävät Berliiniä kauhun vallassa

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Joulu 19, 2018 11:37 am

Iltalehti uutisoi rohkeasti ja peittelemättä epäkiitollisten arabiklaanien aiheuttamasta hävityksestä Saksan pääkaupungissa. Toki mukaan on ujutettu pakollinen kommentti islamtutkijalta, jolla sentään hieman syyllistetään saksalaisiakin, kun eivät antaneet riittävästi mahdollisuuksia menestyä opiskelemalla ja työtä tekemällä. Ikään kuin nämä valkolenkkariset kultaketjuäijät olisivat tyytyneet ajamaan Toyota Yariksella työpaikalleen Maanmittauslaitokselle.
Iltalehti kirjoitti:Berliinin rikollisklaanit värväävät nyt turvapaikanhakijoita myymään huumeita ja tekemään murtoja - Poliisi: ”Etsivät nuoria ja fyysisesti vahvoja miehiä”

Eilen klo 21:01

Lähi-idästä lähtöisin olevat rikollisklaanit ovat kuuluisia väkivaltaisuudestaan ja julkeista ryöstöistään.

Nyt Berliinissä toimivat rikollisklaanit ovat ryhtyneet värväämään Saksaan saapuneita turvapaikanhakijoita likaisen työnsä tekijöiksi, poliisi varoittaa.

Libanonista 1980-luvulla sotaa Berliiniin paenneet ”arabiklaanit” hallitsevat suurta osaa pääkaupungin huumekaupasta, katuprostituutiosta ja suojelurahan kiristämisestä.

Saksan poliisin varoitusten mukaan klaanit ovat iskeneet silmänsä erityisesti Syyriasta, Irakista ja Afganistanista Saksaan saapuneisiin turvapaikanhakijoihin ja yrittävät värvätä heitä riveihinsä. Saksa otti vastaan vuonna 2015 miljoona turvapaikanhakijaa.

Die Welt -lehdelle puhunut, peitetehtävissä toimiva poliisi sanoi ”klaanien etsivän ennen kaikkea nuoria ja fyysisesti vahvoja miehiä”.

– Klaanit yrittävät saada muut tekemään likaisen työn, kuten myymään huumeita ja tekemään pikkumurtoja, poliisien ammattiliiton GDP:n edustaja Benjamin Jendro sanoi.

Jendron mukaan monet turvapaikanhakijat eivät ole joutuneet vielä tekemisiin oikeuslaitoksen kanssa, joten he eivät joudu todennäköisesti vankilaan vaikka jäisivätkin kiinni.

Varoittava esimerkki

Turvapaikanhakijoiden vyöry on johtanut Saksassa muukalaisvihamielisyyden lisääntymiseen ja kuumentanut keskustelua ulkomaalaisten tekemistä rikoksista.

Sosiologien mukaan Berliinin arabiklaanien tarina on varoittava esimerkki epäonnistuneesta integraatiosta.

Klaanien johtajat saapuivat pääasiassa 1980-luvulla sodan repimästä Libanonista muiden palestiinalaisten ja Turkin arabi- ja kurdivähemmistöjen joukossa.

Monilla oli vain väliaikainen oleskeluoikeus eikä mahdollisuutta koulutukseen tai työhön, islam-tutkija Mathias Rohe sanoi. Hänen mukaansa tämä nopeutti klaanien siirtymistä rikollisuuteen.

Näyttäviä rikoksia

Rikollisklaanit ovat tehneet muutamia Berliinin näyttävimmistä rikoksista. Vuonna 2010 naamioituneet, viidakkoveitsiä ja aseita heilutelleet miehet ryöstivät pokeriturnauksen Berliinin Grand Hyatt -hotellissa. Saalis oli 240 000 euroa.

Vuonna 2014 vuorossa oli Berliinin kuuluisa KaDeWe-tavaratalo, josta klaanit veivät kelloja ja jalokiviä 800 00 euron arvosta.

Viime vuonna klaaneihin yhteydessä oleva rikolliset varastivat yli 3,75 miljoonan euron arvoisen muistokolikon Boden museosta liittokansleri Angela Merkelin kotinurkilla.

Berliinin poliisi on nyt joutunut arvostelun kohteeksi siitä, että se on katsonut ilmiselvää ongelmaa niin pitkään sormiensa läpi.

Sosiologi Ralph Ghadban uskookin poliisin pelänneen tiettyjen vähemmistöryhmien leimaamista ja syrjintää.

Sosiaalituilla miljoonataloja?

Viime kuukausina poliisi on tehostanut toimintaansa klaaneja vastaan ja alkanut tehdä ratsioita vesipiippubaareihin ja vedonlyöntikauppoihin sekä takavarikoinut kalliita autoja ylinopeuden takia. Suurin osa ratsioista on tehty Berliinin Neuköllnin kaupunginosassa.

Elokuussa poliisi ja syyttäjät takavarikoivat 77 kiinteistöä, joiden arvo oli 10 miljoonaa euroa. Kiinteistöt on ostettu todennäköisesti vuonna 2014 tehdyn pankkiryöstön rahoilla.

Osa kiinteistöistä oli tuomitun pankkirosvon 19-vuotiaan veljen nimissä. Hänen ainoa tulonlähteensä olivat sosiaalituet.

Klaanien asianajajat yrittävät nyt saada takavarikot oikeudessa kumotuksi, mutta viranomaiset uskovat antaneensa ensimmäisen iskun klaaneille.

– Astumme heidän varpailleen. Pilaamme heidän huvinsa Berliinissä, Berliinin sisäministeri Andreas Geisel sanoi.

Lähde: AFP

KATRIINA MÄKELÄ
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f56 ... f833cee8b0
????? ?? ??????.

Avatar
On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5903
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Arabirikollisklaanit pitävät Berliiniä kauhun vallassa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Joulu 19, 2018 3:15 pm

Todistajat ja jopa oikeuslaitokselle työskentelevät joutuvat turvautumaan suojeluun, kun rikosjuttu osuu lähelle Klaania. Yksi tällainen oli Hildesheimissa suoritetun kunniamurhan käsittely, jonka tekijänä yksi syyrialaisista muhamateista:
http://m.spiegel.de/panorama/justiz/ehr ... 37302.html

Saksassa uhkailua, kiristystä ja muita aavikon anteja kohdistetaan yleisesti myös tuomareihin ja syyttäjiin. Olisi mukava lukea joskus ulkomaan rikosuutinen, missä tehty muutakin kuin hätäinen käännös alkuperäisestä. Toki tämäkin on tyhjää parempi ja tätä voi lukea ennustuksena. Samat asiat ovat toteutuneet jo ennen Suomea rikastuneissa Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Ranskassa ja Belgiassa. Meillä seksuaalirikokset ovat vain alkua ja kertovat tyhmemmällekin mitä on tulosss.
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1170
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Arabirikollisklaanit pitävät Berliiniä kauhun vallassa

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ke Joulu 19, 2018 8:23 pm

Mikä tässä on ongelmana? Syyllisiähän ovat klaanit, eivät maahantulijat.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2194
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Arabirikollisklaanit pitävät Berliiniä kauhun vallassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Joulu 19, 2018 11:34 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:Saksassa uhkailua, kiristystä ja muita aavikon anteja kohdistetaan yleisesti myös tuomareihin ja syyttäjiin. Olisi mukava lukea joskus ulkomaan rikosuutinen, missä tehty muutakin kuin hätäinen käännös alkuperäisestä. Toki tämäkin on tyhjää parempi ja tätä voi lukea ennustuksena. Samat asiat ovat toteutuneet jo ennen Suomea rikastuneissa Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa, Ranskassa ja Belgiassa. Meillä seksuaalirikokset ovat vain alkua ja kertovat tyhmemmällekin mitä on tulosss.
Minäkin toivoin kolme päivää sitten toisessa ketjussa, että suomalaisessa mediassa tehtäisiin joskus juttuja Saksan maahanmuuttajiin liittyvästä rikollisuudesta sekä esim. siitä, onko maahan syntynyt Malmön Rosengård-tyyppisiä alueita, jonne pelastustyöntekijätkään eivät uskalla mennä ilman poliisin suojaa.

Koska seuraan jonkin verran Ruotsin mediaa, on sikäläiset maahanmuuttajien rikosjengit tulleet jonkin verran tutuiksi. Olen ihmetellyt, ettei esim. Södertäljenätverkin ja samalla alueella toimivan X-teamin puuhista ole Suomessa juurikaan mediassa kirjoiteltu. Toki jotkut heidän keskellä kirkasta päivää ampumalla toteutetut murhat ovat ylittäneet uutiskynnyksen jopa Suomessa, mutta mitenkään syvällisemmin Suomen media ei mielestäni näihinkään ole perehtynyt. Södertäljen alueen rikollisjengeistä on kirjoitettu myös kirja (kirj. Baris Kayhan, 2017), mutta valitettavasti sitä ei ole käännetty suomeksi. En oikein ymmärrä, miksi Suomen media ja kirjakustantajat tällä tavalla pihtaavat näitä asioita meikäläisiltä.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2194
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Arabirikollisklaanit pitävät Berliiniä kauhun vallassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Joulu 19, 2018 11:42 pm

poikani kirjoitti:Viime kuukausina poliisi on tehostanut toimintaansa klaaneja vastaan ja alkanut tehdä ratsioita vesipiippubaareihin ja vedonlyöntikauppoihin sekä takavarikoinut kalliita autoja ylinopeuden takia. Suurin osa ratsioista on tehty Berliinin Neuköllnin kaupunginosassa.

Elokuussa poliisi ja syyttäjät takavarikoivat 77 kiinteistöä, joiden arvo oli 10 miljoonaa euroa. Kiinteistöt on ostettu todennäköisesti vuonna 2014 tehdyn pankkiryöstön rahoilla.

Osa kiinteistöistä oli tuomitun pankkirosvon 19-vuotiaan veljen nimissä. Hänen ainoa tulonlähteensä olivat sosiaalituet.
Käsittämättömältä vaikuttaa tämä Saksan poliisinkin toiminta. Ettäkö ihan viime kuukausina on tehostettu klaanin vastaisia toimintoja. Ettäkö ihan 2014 tehdyn pankkiryöstön saalisrahoilla ostettuja kiinteistöjä on nyt takavarikoitu. Kauhea kiire vaikuttaa olevan siellä Saksassa!

Herää myös kysymys, miksi näitä maahanmuuttajina 80-luvulla tulleita rikollispomoja ei ole missään vaiheessa karkoitettu kotimaihinsa? Järjestelmällisen Saksan supertoimiva yhteiskunta ei nyt saa minulta ihan kymppiä arvosanakseen :roll:
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2299
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Berliinin rikollisklaanit värväävät turvapaikanhakijoita

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » To Joulu 20, 2018 1:33 am

Berliinin rikollisklaanit värväävät turvapaikanhakijoita likaisen työn tekijöiksi – Poliisi koventaa jengien vastaisia otteitaan

Berliinin klaaneiksi kutsutut rikollisjärjestöt hallitsevat muun muassa kaupungin huumekauppaa ja tekevät suuria varkauksia.

Berliinin klaaneiksi kutsutut rikollisjärjestöt hallitsevat muun muassa kaupungin huumekauppaa ja tekevät suuria varkauksia.

Järjestäytynyt rikollisuus 18.12.2018 klo 09:51

Berliinin rikollista alamaailmaa hallitsevat Lähi-itä-taustaiset rikollisjengit ovat alkaneet värvätä joukkoihinsa vuoden 2015 jälkeen Saksaan saapuneita turvapaikanhakijoita, varoittaa Berliinin poliisi.

Mediassa Berliinin klaaneina tunnettujen jengien perustajat pakenivat 1980-luvulla Libanonin sotaa Saksaan. Nykyisin nämä ryhmittymät hallitsevat suurta osaa kaupungin huumekaupasta, katuprostituutiosta ja suojelurahan kiristyksestä.

Peitetehtävissä toimiva poliisitutkija kertoi Die Welt -lehdelle, että rikollisorganisaatiot etsivät nuoria, fyysisesti kovakuntoisia miehiä tekemään niin sanottuja likaisia töitä niiden puolesta.

Poliisin ammattiliiton GDP:n edustajan Benjamin Jendron mukaan klaanit houkuttelevat turvapaikanhakijoita myymään huumeita ja tekemään murtoja klaanien laskuun.

Jendron mukaan monet Saksaan saapuneet turvapaikanhakijat eivät ole vielä joutuneet tekemisiin oikeuslaitoksen kanssa, joten jäädessään kiinni rikoksista he eivät todennäköisesti joudu vankilaan.

Klaanien toiminta kuin mafiaelokuvista
Rikollisklaanit esittelivät voimaansa syyskuussa järjestetyissä pahamaineisen jengiläisen hautajaisissa. Silloin noin 2 000 ihmistä kokoontui berliiniläisen hautausmaan islamilaiselle alueelle suremaan edesmennyttä palestiinalaistaustaista gangsteria.

Gangsteri oli ammuttu perheensä edessä muutamaa päivää aiemmin. Murhapaikalle maalattiin seinään muraali, jossa mies kuvattiin marttyyriksi päätyneenä islamilaisena taistelijana. Poliisin vartioimat Berliinin kaupungin työntekijät peittivät muraalin myöhemmin maalilla.

Hautajaisissa oli noin 150 poliisia valvomassa järjestystä. Stern-lehti kuvasi tilaisuutta mafiaelokuvaan sopivaksi tapahtumaksi. Klaaneista on jo tehty tv-sarja 4 Blocks (siirryt toiseen palveluun).

Sosiologien mukaan Berliinin rikollisjengien tarina on varoittava esimerkki epäonnistuneesta maahanmuuttajien integroinnista yhteiskuntaan.

Klaaneja johtavat patriarkat saapuivat pakolaisina Libanonista. Heidän joukossaan oli palestiinalaisia ja Turkin arabi- ja kurdivähemmistöjen edustajia. Miehille myönnettiin oleskeluoikeus Saksaan väliaikaisen suojelun perusteella.

Islamin tutkija Mathias Rohen mukaan tulijat eivät päässeet töihin tai koulutukseen, mikä nopeutti heidän ajautumistaan rikosten poluille.

Suuria saaliita kohuryöstöistä
Rikollissuvut ovat toteuttaneet suuren osan viime vuosien eniten huomiota herättäneistä rikoksista Berliinissä.

Vuonna 2010 viidakkoveitsin ja asein varustautuneet miehet ryöstivät pokeriturnauksen Berlin Grand Hyatt -hotellissa. Saaliin arvo oli noin 240 000 euroa.

Vuonna 2014 ryöstäjät iskivät Berliinin luksustavaratalo KaDeWeen ja varastivat sieltä kelloja ja koruja 800 000 euron arvosta.

Viime vuonna rosvot veivät Bode-museosta 100 kiloa painavan kullasta valmistetun kanadalaisen muistokolikon, jonka arvoksi on arvioitu 3,75 miljoonaa euroa.

Deutsche Wellen (siirryt toiseen palveluun) mukaan poliisi epäilee varkaudesta "perhe R" -nimellä tunnettuun klaaniin kytköksissä olevia miehiä. Poliisi arvelee, että kolikko leikattiin osiin ja myytiin eteenpäin.

Poliisi aktivoitui ja ryhtyi vastatoimiin
Berliinin poliisi on joutunut kovan arvostelun kohteeksi, koska se jätti klaanien aiheuttamat ongelmat pitkäksi aikaa vähälle huomiolle.

Rikollisklaaneihin perehtynyt libanonilaistaustainen kirjailija Ralph Ghadban arvioi, että poliisi on pelännyt tiettyjen vähemmistöjen leimaamista.


Viime kuukausina poliisi on kuitenkin ryhtynyt kovempiin toimiin järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Viranomaiset ovat tehneet ratsioita vedonlyöntikioskeihin ja vesipiippubaareihin Berliinin Neuköllnin kaupunginosassa sekä takavarikoineet kalliita autoja.

Elokuussa poliisi ja syyttäjät takavarikoivat kiinteistöjä, joiden arvo on yhteensä yli 10 miljoonaa euroa. Viranomaiset epäilevät, että kiinteistöt oli ostettu vuonna 2014 tehdyn suuren pankkiryöstön saalisrahoilla.

Osa kiinteistöistä oli tuomitun pankkiryöstäjän 19-vuotiaan veljen nimissä. Nuoren miehen ainoat lailliset tulot koostuivat sosiaalituista.

Rikollisten lakimiehet yrittävät saada takavarikot perutuiksi oikeusteitse, mutta viranomaiset uskovat antaneensa ensimmäisen iskun klaaneille.

– Astumme heidän varpailleen. Pilaamme heidän huvinsa Berliinissä, sanoi Berliinin sisäministeri Andreas Geisel.

Marraskuussa viranomaiset ottivat käyttöön viisikohtaisen suunnitelman järjestäytyneen rikollisuuden vastaisessa taistelussa.

Viranomaiset aikovat muun muassa puuttua jengien tekemiin pieniinkin rikkomuksiin, estää rahanpesua ja lisätä rikollisin keinoin hankitun omaisuuden takavarikkoja.

https://yle.fi/uutiset/3-10559485

Vastaa Viestiin