Nykypäivän merirosvot

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Viesti Kirjoittaja Retku »

Nato pelasti kauppa-aluksia merirosvojen kynsistä
02.12.2008 22:23

Naton sota-alukset ovat pelastaneet viisi kauppalaivaa joutumasta merirosvojen kaappaamiksi Adeninlahdella.

Yli kymmenen merirosvoalusta oli viiden kauppalaivan kimpussa vaarallisilla vesillä Somalian pohjoisrannikon tuntumassa. Alueella partioinut italialainen sota-alus sai hälytyksen yhdeltä kauppalaivalta ja asettui merirosvojen pika-alusten ja kauppalaivojen väliin.

Italialaisalus lähetti myös helikoptereita hätistämään merirosvot alueelta.

-Kyse oli varmaankin laajimmasta tähän asti näkemästämme hyökkäyksestä, sanoi Naton edustaja.

Hänen mukaansa hyökkäykseen osallistui yli tusina merirosvolaivaa, mutta lähivesillä oli liikkeellä vielä kymmenkunta rosvoalusta.

(MTV3-STT-AFP)

joku muu
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 11:14 pm

Viesti Kirjoittaja joku muu »

Ja uutinen ei kerro, ammuttiinko joka perkeleen purkki pohjaan. Tuskinpa vaan koska sehän ois ollu rasismia mutta eipähän olis ne "sankarit" enää laivoja kaapannu.

Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Viesti Kirjoittaja Retku »

Tää nyt oma mututuntuma, mutta muistaakseni jostain luin ettei nato pahemmin niitä upotellu. Merirosvot lähti aika nopeesti karkuun. Tilanteessa on sillon vaan saatu lisäaikaa. Kaikkihan ne sais upottaa. Ei ne usko, jos saa aina uuden mahdollisuuden.

jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1333
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Kummallista, että merirovojen on annettu jatkaa ihan rauhassa ryöstelyjään ilman jenkkien puuttumista asiaan. Pienestä autopommista pommitetaan kyliä paskaks, niin ei varmaankaan olisi kova homma käydä elinoimassa kyseiset harrastelijat kokonaan pois päiväjärjestyksestä.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3171
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

jamppa kirjoitti:Kummallista, että merirovojen on annettu jatkaa ihan rauhassa ryöstelyjään ilman jenkkien puuttumista asiaan. Pienestä autopommista pommitetaan kyliä paskaks, niin ei varmaankaan olisi kova homma käydä elinoimassa kyseiset harrastelijat kokonaan pois päiväjärjestyksestä.
Totta. Jenkeillä on ihan varmasti sateliittikuvaa kyseisten rosvojen leireistä ja satamista, mutta niitä ei silti vaan pommiteta kivikaudelle, vaikka välineet siihen olisikin... ?
On aika absurdia ajatella, että 100 miljoonan $ tankkeri noin vain "varastettaisiin" ja rosvot kerkeäisivät "turvaan" ennen kuin kukaan kerkeää tehdä mitään...
Maailmalla (Irakissa ennen sen miehitystä ja esim. Afrikassa nykyäänkin) lentää paikkoja taivaan tuuliin harvasen päivä ihan vaan jostain yht` äkkiä saapuneen risteilyohjusten voimasta jne., mutta jännä kyllä, niin medialle noista ei heru tietoa... Ces`t la guarre.
...Poliittiset vaikuttimet ja motiivit on ilmeisen kovia.
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe

Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Viesti Kirjoittaja Retku »

Kyllä ne jenkit varmaan puuhastelee siellä merelläkin kunhan vaan pääsee irakista pois ja valuuttakriisi on vähän laantunut. Niillä ei ole varmaan rahaa millä mällätä tällä hetkellä. Siinä olisi paikka näyttää Venäläisillä, Intialaisilla ja Kiinailaisilla kuinka sotakalusto pelaa. Koskee se merirosvous niitäkin.

Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Viesti Kirjoittaja Retku »

Merirosvot joutuivat merihätään

Julkaistu 05.12.2008 15:06 (päivitetty 15:45)

Tanskalaissotilaat pelastivat merirosvot, mutta upottivat sen jälkeen näiden aluksen aselasteineen.

Tanskan laivasto kertoo pelastaneensa merirosvoja merihädästä Somalian lähellä. Rosvoiksi epäillyt miehet poimittiin tanskalaiseen sotalaivaan eilen, kun se oli saanut avunpyynnön myrskyssä ajelehtineesta aluksesta.

Tanskan viranomaisten mukaan pelastettuja epäillään merirosvoiksi, koska aluksen kannella oli ollut suuri määrä aseita. Heidät luovutettiin Jemenin viranomaisille. Tanskalaiset upottivat merirosvojen aluksen pelastettuaan sen miehistön. Tanskalaiset sotilaat partioivat alueella osana Naton merirosvouksen vastaista operaatiota.

Merirosvot ovat kaapanneet tänä vuonna ainakin 40 alusta Afrikan sarven edustalla. Sataa alusta kohti on hyökätty. Merirosvojen hallussa on edelleen 14 alusta miehistöineen, muun muassa saudiarabialainen öljytankkeri, joka kaapattiin melkein kolme viikkoa sitten.

Suomen presidentti päätti tänään virallisesti, että Suomikin osallistuu EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Somalian rannikolla. Suomi lähettää merirosvousta torjuvaan operaatioon enintään 10 henkilöä.

(MTV3-STT-APTN)

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /12/760186

Mitenköhän ne Jemenin viranonaiset suhtaituu näihin rikollisiin, epäilen että kaverit on vapaalla jalalla aija hätäsee.

MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

Retku kirjoitti:Mitenköhän ne Jemenin viranonaiset suhtaituu näihin rikollisiin, epäilen että kaverit on vapaalla jalalla aija hätäsee.
Mä taas veikkaan että Somput olis halunnu jonnekin varsin muualle kuin Jemeniin... ihan vaan koska kaikki ei välttämättä ole enää koskaan vapaalla jalalla.

http://ipsinternational.org/fi/news.asp?idnews=913
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-

Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Viesti Kirjoittaja Retku »

^Hyvin mahdollista, Eikös Jemen oo aika korruptoitunu maa? Sillä meinasin vaan, että suhteilla vois päästä äkkiäkin pois, mutta merirosvojen kohdalla voi olla vissiin niinkin, että ei meinaa päästä ollenkaan pois. Parempi niin.

Führer
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Kesä 08, 2008 6:06 pm
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Führer »

Pitää yrittää päästä natojoukkojen mukana tappelemaan merirosvojen kanssa. Olis mitä luultavammin mahtava kokemus. Sääli ettei missään ole enää vanhan hyvän ajan miekkailevia merirosvoja :(
If you play with matches, you get burned.

odin
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Pe Kesä 27, 2008 1:21 am

Viesti Kirjoittaja odin »

elä ees haaveile,sillä joutusit kumminkin merorosvojen vangiksi ja ne vetäis sua kölillä ahteriin vai meniköhän se et kölin ali :lol: :lol: :lol: no oli miten oli,niin mukavaa se ei ois sulle kuiteskaan,joten pelaileva vaan himassas tietokoneel vaikka laivanupotusta :lol: :lol:

Ingrid
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:57 pm

Viesti Kirjoittaja Ingrid »

Tänä aamuna oli MTV3:n aamu-uutisissa, että NATO olisi lähdössä operoimaan näitä merirosvoja vastaan. Varmaan ihan hyvä veto, vaikeapa noista tuntuu olevan eroon pääseminen muulla keinoin.

Retku
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: Su Marras 30, 2008 2:02 am

Viesti Kirjoittaja Retku »

Merirosvojen kaappaaman aluksen miehistö kapinoi
09.12.2008 21:25


Osa merirosvojen kaappaaman ukrainalaisaluksen miehistöstä on yrittänyt paeta laivasta. Merirosvot estivät kuitenkin miesten aikeet.

-Osa miehistöstä käyttäytyy huonosti. He yrittivät vahingoittaa kahta pyssymiestämme. Ehkäpä miehistö alkaa turhautua kuten mekin. Poikamme eivät kuitenkaan turvaudu väkivaltaan, mutta tämä oli provokaatiota, sanoi nimettömänä pysytellyt rosvojen edustaja tiistaina.

Uutistoimisto Itar-Tassin haastatteleman venäläisen meriupseerin mukaan rosvojen antamat tiedot ovat perättömiä ja niillä pyritään ainoastaan vaikuttamaan lunnasneuvotteluihin.

Aselastissa seilannut alus kaapattiin syyskuun lopussa. Rosvojen hallussa on noin 15 alusta, joiden joukossa on täydessä öljylastissa oleva supertankkeri Sirius Star.

EU:n laivasto-operaation komentaja Phillip Jones vaati kovin sanoin lisää aluksia ja valvontakalustoa turvaamaan Afrikan merireittiä.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /12/761805

raikuli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:28 pm

Viesti Kirjoittaja raikuli »

Eiköhän Somaliastakin tule pikkuhiljaa seuraava Irak, ellei Pakistani mene edelle. Syitä tähän pohdin aiemmin toisessa tätä asiaa koskevassa ketjussa.

Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3171
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

raikuli kirjoitti:Eiköhän Somaliastakin tule pikkuhiljaa seuraava Irak, ellei Pakistani mene edelle. Syitä tähän pohdin aiemmin toisessa tätä asiaa koskevassa ketjussa.
Somalia on vaan helpompi mattopommittaa, kuin Irak.
Rättipäiden ja neekerien armeijat tietäen, ihmettelen, että miten helvetissä USA ei saa koskaan mitään parempaa lopputulosta, kuin tuollaisen pattitilanteen tms. aikaiseksi... Vai vaikuttaako politiikka liikaa sotatoimiin.
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe

Vastaa Viestiin