Poliisin/syyttjäjien/vhl:n EXIT -kusetus!

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
PiikkiSika
Sledge Hammer
Viestit: 1585
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Poliisin/syyttjäjien/vhl:n EXIT -kusetus!

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ke Syys 11, 2019 9:41 pm

Omasta mielestä näen tämän JR -porukoille suunatun Exit ohjelman olevan 100%:n puhdas tiedonkeruu eli vasikan/näädän -tekojärjestelmä.

Esim.
- mitään yksittäistä arkaluonteista tai kenenkään vaaraan jouduttamista ei tarvitse kertoa (mieti käänteis psykologian kautta?)
- mutta puhutaan nyt kuitenkin sen verannniistä ”ongelmista” joita jäsenyys kohdallesi on tuonut (jälleen käänteispsykkaamparhaimmillaan)
- mitään nimiä tai yksittäisiä asioita ei käsitellä, mutta jotta pääset irti, niin niitä täytyy jollain tasolla pystyä käsittelemään - luottamuksellisesti tietenkin. (Sitä ehtaa samaa tsyykkaamista kuin edellä)

Hihiii ja löysä BULLSHIT !

Mielipiteitä, vai meneekö taas osastoon ”liian herkkä aihe ja keskustelua ei tiedonkeruusta synny tätä aloitusta enempää :mrgreen:
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Avatar
On Anoi Kaa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5857
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Poliisin/syyttjäjien/vhl:n EXIT -kusetus!

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Syys 20, 2019 12:10 pm

Kyllähän tuo vähän haiskahtaa, että onko täysin vastikkeetonta tuo avunanto, taisin kuulla tästä ekaa kertaa jo joskus vuonna 2016 tms?
"Valheellinen viesti veljeydestä ja yhteenkuuluvuudesta vetää mukaan" – rikollisjengiin on helppo sotkeutua, mutta vaikea päästä irti

Rikolliset liivijengit vaativat jäseneltä kuuliaisuutta. Poliisin exit-ohjelma on auttanut jengiläisiä irtautumaan

11.9.2019 klo 13.20

Rikollinen liivijengi imaisee uuden jäsenen mukaan toimintaansa ja alistaa hänet työskentelemään jengin puolesta. Uuden jäsenen on oltava aina jengin käytettävissä, sanoi rikoskomisario Antti Hyyryläinen keskusrikospoliisista Yle Radio 1:n Ykkösaamussa.

– Jengin valheellinen viesti veljeydestä ja yhteenkuuluvuudesta vetää mukaan United Brotherhoodiin. Todellisuudessa järjestöä kontrolloidaan väkivallan uhalla.

Hyyryläisen mukaan uudet jengiläiset menettävät vallan omaan vapaaseen tahtoon. Uusien jengiläisten nimissä otetaan pikavippejä ja perustetaan pöytälaatikkoyrityksiä. Niitä käytetään kontrollin välineenä, jos jäsen alkaa niskoitella käskyjä vastaan.

Osa rikollisiin moottoripyörä ja- ja liivijengeihin ajautuneista haluaa päästä irti rikollisesta elämästä. Ajatus jengistä irtaantumisesta saattaa tulla mieleen esimerkiksi silloin, kun jengiläinen joutuu istumaan vankilaan tai ottamaan vastuuta johtajiensa tekemisistä.


Kuinka irti jengin otteesta

Poliisi on auttanut puolitoista vuotta jengiläisiä irtautumaan rikollisjärjestöistä. Antti Hyyryläinen koordinoi valtakunnallista exit-toimintaa. Oppia on haettu Ruotsista ja Tanskasta, jossa rikollisten irtautumista jengeistä on tuettu 15 vuoden ajan.

Useimmiten muutos lähtee jengiläisen lähipiiristä. Hyyryläisen mielestä lähipiiri on jäänyt äänettömäksi yhteiskunnallisessa keskustelussa.

– Exit-toiminnassa on havaittu, että jengiläisten lähipiiri on hyvin haavoittuvassa asemassa. On epävarmuutta läheisen ja usein myös omasta puolesta. On valtava paine, että isä lähtee vankilaan, toimeentulo loppuu ja sosiaaliset suhteet katkeavat.

Hyyryläinen pitää jengiläisten perheiden auttamista keskeisenä seikkana, kun pohditaan ylisukupolvista rikoskierrettä ja päihteiden käytön jatkumista sukupolvesta toiseen.

Hyyryläisen mukaan irtautuminen rikollisesta jengistä voi tapahtua nopeastikin, jos väkivallan uhka on ainoa pelko. Jos koko aikuisiän identiteetti on perustunut rikosten tekemiseen ja rikollliseen jengi-identiteettiin, muutos saattaa viedä vuosia.

– Silloin joudutaan miettimään myös asumista, toimeentuloa ja psykososiaalista tukea.

Rikoskomisario Antti Hyyryläinen KRP:sta ei halua kertoa tarkkaan, kuinka moni jengiläinen on saanut apua poliisin exit-toiminnasta, koska se voisi aiheuttaa tarpeetonta vaaraa asiakkaille. Apua saaneiden määrä on hänen mukaansa kaksinumeroinen luku.


Rikollisjärjestöllä selvä hierarkia

Liivijengi United Brotherhood on yksi rikollisjengeistä. Jengissä on noin 100 ihmistä. Lisäksi mukana on samankokoinen joukko myötävaikuttajia. Rikosylikomisario Christer Ahlgren keskusrikospoliisista kertoi Ykkösaamussa, että myötäilijät eivät kanna liiviä, mutta he hyötyvät rikollisesta toiminnasta.

– He voivat olla liikemiehiä, jotka saavat selkeää hyötyä esimerkiksi rakennusalalla neuvotteluissa.

Myötävaikuttajaksi voi päästä, jos pystyy tarjoamaan rakenteita tai verkostoja, jotka tukevat rikollista toimintaa. Antti Hyyryläisen mukaan jengit rekrytoivat aktiivisesti.

– Heillä on tarve päästä liike-elämän eri toimialoille yritys-, viihde- ja mediamaailmaan.

Päätoimiala rikollisjengeillä on Ahlgrenin mukaan huumausainerikollisuus. Lisäksi väkivalta- ja talousrikollisuus ovat yleisiä.

Järjestäytyneellä rikollisuudella on selvä hierarkia siitä, kuka käskee ja ketä. Pyramidin huipulla on vain muutama ihminen, jotka määräävät alempia.

– Hyöty valuu ylöspäin näille muutamalle henkilölle ja rikoksesta aiheutuva uhka joutua vankilaan valuu alaspäin.
https://yle.fi/uutiset/3-10965566
Kummasti noita pomojakin ihan pyramidin kärjestä on pitkillä tuomiolla säännöllisesti, joten melkoista paskaa tarjoillaan ainakin tuolta osin. Miksi ei lukuja kerrota vai eikö jengit tiedä, jos joku eroaa? Vai onko tarkoitus jatkaa aiemmassa porukassa ja liittyä exit-liigaan siinä ohella?
"Vaikka antaisimme islamille periksi kuinka paljon tahansa, olisimme viime kädessä kuitenkin aina vääräuskoisia ja rasistisia sortajia – aina siihen asti kunnes itse ”palaamme islamiin”.
- Atte Kaleva

Carelin
Alibin satunnaislukija
Viestit: 137
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Poliisin/syyttjäjien/vhl:n EXIT -kusetus!

Viesti Kirjoittaja Carelin » Pe Syys 20, 2019 5:47 pm

Jos on valmis jengiin liittymään, niin silloin on puolensa valinnut. On nämä veitikat hyviä tietotoimistoja poliiseille. Se on selvä.

Painetaan päihteet nupissa ja ollaan kovaa jätkää, mutta kun pidätys koittaa niin itkuhan siinä tulee. Tällöin seriffi iskee jokerikortin pöytään ja sanoo maagisen sanan exit. On siinä kytillä pokassa pitelemistä, kun naruttaa jr ukkoa vasikakseen.

Vastaa Viestiin