BATS

Sana on vapaa, jos uskaltaa...

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Josey Wales
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: To Maalis 01, 2018 12:51 am

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Josey Wales » Ke Huhti 03, 2019 4:56 pm

Mitähän sitä nyt uskoisi, kun osa lähteistä sanoo että BATS liittyi UB, mutta poliisin uusimmassa jengi kartassa BATS oli erillinen jengi ja pääkallopaikkana Helsinki. Olisikohan niin että osa BATSistä liittyi UB ja osa jatkoi omaa matkaansa BATSin lipun alla?

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1114
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Su Kesä 02, 2019 2:38 pm

Onkohan Tilli vielä Batsien riveissä?
"If you aim for a king, you better not miss"

jnsman
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 40
Liittynyt: La Helmi 23, 2019 9:06 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja jnsman » Ke Heinä 31, 2019 8:58 pm

Dope Boy kirjoitti:Onkohan Tilli vielä Batsien riveissä?
En tiedä Tillistä, en ole ollut vuosiin tekemisissä hänen kanssaan, tuomiota oli tippunu 22.7 ilmestyneen Karjalaisen mukaan.


Yhdeksän syytettyä,
Timo Riistaniemi
Joensuu

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsitteli rikossarjan, jossa oli syytettynä yhdeksän miestä ja jossa syytekohtia erilaisista rikoksista oli 36.

Rikoksen tekopaikkoina olivat enimmäkseen Kontiolahti ja Joensuu, mutta myös Liperi sekä Juuka ja Ilomantsi. Joensuusta, Juuasta ja Ilomantsista oli anastettu yksityishenkilöiltä aseita.

Syytekohdat pitivät varsin hyvin, vain kolmessa kohdassa syytteet hylättiin kokonaan.

Merkittävintä oli, että syyttäjän vaatimus tapon yrityksestä lieveni törkeäksi pahoinpitelyksi, mikä yhdessä kolmen muun syyksi luetun rikoksen kanssa antoi 32-vuotiaalle Sami Pakariselle 2 vuoden ja 8 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Puukotetulle hänen pitää maksaa korvauksia 5 800 euroa.

34-vuotias puukotuksen uhri sai puolestaan 14:stä eri syytekohdasta 1 vuoden 6 kuukauden vankeustuomion. Mukana oli yhdeksän varkausrikosta sekä törkeä ampuma-aserikos ja törkeä kätkemisrikos.

38-vuotias Mika Loijas oli hänkin tahollaan mukana törkeissä ampuma-aserikoksessa ja kätkemisrikoksessa, mutta pääasiallinen kahden vuoden vankeustuomion peruste oli törkeä huumausainerikos. 32 700 euron rikoshyöty siitä meni valtiolle.

Syytetyn kotoa löydetyssä käteisessä rahassa oli kolmessa setelissä epäillyn sormenjälki. Hänen hallussaan olleesta amfetamiinista olisi laimennettuna saatu liki 500 katukauppaerää.

23-vuotias mies sai kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta 13 eri syytekohdasta. Niistä pääosa oli varkauksia.

Kaksi miehistä sai toinen kolmen kuukauden ja toinen 60 päivän vankeusrangaistuksen.

Kaksi syytteessä ollutta sai ehdollisen vankeustuomion, toinen vuoden ja toinen kolmen kuukauden mittaisen ehdollisen tuomion.

Yksi syytteessä ollut mies pääsi 40:llä kuuden euron päiväsakolla.

Murtoja ja varkauksia oli kohdistettu Heinävaaran kouluun ja kolmeen joensuulaiseen asunto-osakeyhtiöön.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1114
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » To Elo 01, 2019 2:42 pm

Niin tuohan tapahtu jo viime keväänä, olihanse tillikin mainittu siellä. Merkittynä miehenä on todella hankala tehdä bisnestä.
"If you aim for a king, you better not miss"

jnsman
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 40
Liittynyt: La Helmi 23, 2019 9:06 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja jnsman » Pe Elo 02, 2019 8:25 pm

Dope Boy kirjoitti:Niin tuohan tapahtu jo viime keväänä, olihanse tillikin mainittu siellä. Merkittynä miehenä on todella hankala tehdä bisnestä.
Kyllä, ja "pi**u- samikin" tuikkas oikeaan osoitteeseen.

Dope Boy
Wallander
Viestit: 1114
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » La Elo 03, 2019 7:59 pm

jnsman kirjoitti:
Dope Boy kirjoitti:Niin tuohan tapahtu jo viime keväänä, olihanse tillikin mainittu siellä. Merkittynä miehenä on todella hankala tehdä bisnestä.
Kyllä, ja "pi**u- samikin" tuikkas oikeaan osoitteeseen.
Eli kehen?
"If you aim for a king, you better not miss"

Silkkis
Alokas
Viestit: 27
Liittynyt: To Tammi 24, 2019 4:47 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Silkkis » To Elo 29, 2019 10:45 pm

Mites tietääkö kukaan K."Kemu".K mitä hälle kuuluu?

Mies 1968
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 36
Liittynyt: Ke Loka 23, 2019 10:11 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Mies 1968 » Ma Helmi 10, 2020 8:48 pm


Averell
Neuvoja-Jack
Viestit: 257
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Averell » Ma Helmi 10, 2020 8:58 pm

Entisellä appiukollani oli hyvä nimitys tämänkaltaisille: munaMartta😂

Cisum Evil
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 9:02 am

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Cisum Evil » Ti Helmi 11, 2020 7:55 pm

Helvetin outo entinen appiukko sulla.

vimi
Neuvoja-Jack
Viestit: 260
Liittynyt: To Kesä 07, 2007 10:45 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja vimi » La Helmi 15, 2020 9:53 am

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006406816.html
Torpedoiko Helsingin huume­poliisi Turun arvo­kuljetus­ryöstön yrityksen tutkintaa? Syyttäjä on pyytänyt selvitystä mahdollisista poliisi­rikoksista
Ryöstöyrityksen esitutkinnasta on ilmeisesti kadonnut materiaalia, eikä edes varmistunut dna-osuma epäillystä saanut tutkintaa etenemään 15 vuotta sitten. Poliisi avasi tutkinnan uudestaan, ja ryöstöyritystä käsiteltiin oikeudessa tällä viikolla
Mikko Gustafsson HS

Julkaistu: 14.2. 2:00 , Päivitetty: 14.2. 17:37

Torppasiko Helsingin huumepoliisi tutkinnan Turun arvokuljetusryöstön yrityksestä noin 15 vuotta sitten? Vai johtuiko tutkinnan viivästyminen paikallispoliisin omista virheistä? Muun muassa näihin kysymyksiin poliisirikossyyttäjä joutunee lähiaikoina etsimään vastauksia.

Syyttäjä Petri Vaaja on pyytänyt valtakunnansyyttäjän toimiston poliisirikosyksiköltä toimenpiteitä yli 17 vuotta vanhan tutkinnan takia. Todistajalausunnon mukaan alkuperäistä esitutkintamateriaalia on kadonnut, minkä lisäksi tutkinta ei edennyt edes keskeisen dna-löydöksen jälkeen.

Ryöstöyritys oli poikkeuksellisen julkea, koska se tapahtui keskellä kirkasta päivää ihmisten keskellä. Konetuliasein varustautuneet ryöstäjät yrittivät tunkeutua Prisman pihalla arvokuljetusautoon, mutta joutuivat pakenemaan paikalta ilman saalista.

Tutkinnassa ei tullut ryöstöyrityksen jälkeen läpimurtoa siitä huolimatta, että poliisi löysi hylätyn pakoauton lähistöltä näppylähanskat, joiden sisäpinnoilta löytyi yhden pääepäillyn dna:ta. Tieto dna-osumasta tuli jo syksyllä 2005, mutta juttua on istuttu oikeudessa vasta tällä viikolla.

Poliisi alkoi penkoa juttua uudestaan, jotta rikos ei pääsisi vanhentumaan selvittämättömänä. Uudessa tutkinnassa yksi alkuperäisistä rikostutkijoista kuvasi, kuinka aktiiviset tutkintatoimet siirtyivät Helsingin poliisille dna-osuman aikoihin.

”Epäilty oli Helsingin poliisilla jonkinlaisessa kuuntelussa ja tarkkailussa, olimme siinä sivussa mukana selvittämässä, jos siitä olisi tullut tietoa meidän juttuun. Muistaakseni meidän juttuun ei enää tullut uutta tietoa ja jossain kohtaa tutkinta keskeytettiin”, tutkija sanoi esitutkintapöytäkirjan mukaan.

Syyttäjä Vaaja sanoo HS:lle, että esille on tullut väitteitä useammastakin eteläsuomalaisesta poliisiyksiköstä, jolle tutkinnan vetovastuu olisi siirtynyt. Muun muassa tämä asia pitäisi hänen mukaansa selvittää valtakunnansyyttäjän toimiston poliisirikosyksikössä.

Ilman pääsyä poliisin rekistereihin on mahdotonta tutkia aukottomasti, mitä kaikkia tutkintatoimenpiteitä eri poliisiyksiköissä on eri aikoina tehty. Käräjäoikeudesta pystyy selvittämään sen, mitkä poliisiyksiköt ovat hakeneet lupia sellaisiin toimenpiteisiin, joihin on tarvittu oikeuden lupa.

Tällä perusteella ainoastaan Helsingin huumepoliisi näyttää kiinnostuneen epäillystä dna-löydöksen jälkeen.

HS selvitti haetut luvat Helsingin, Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan ja Varsinais-Suomen käräjäoikeuksista. Näiltä oikeuksilta epäiltyjä koskevia lupia oli hakenut dna-osuman jälkimainingeissa ainoastaan kaksi Helsingin huumepoliisin tutkinnanjohtajaa kahdella eri rikosilmoitusnumerolla.

HS tavoitti Helsingin huumepoliisin tutkinnanjohtajat kommentoimaan tutkintatoimia. Toisella ei ollut minkäänlaisia muistikuvia yhteistyöstä Lounais-Suomen poliisin kanssa.

Toinen puolestaan sanoi, ettei hänellä ole tietoa minkäänlaisesta yhteistyöstä.

Kyseiset vuoden 2006 tutkintatoimet Helsingissä myös tuottivat tulosta. Arvokuljetusryöstön yrityksestä epäilty mies tuomittiin vuonna 2007 törkeästä huumerikoksesta, koska hän piti hallussaan neljän kilon amfetamiinierää.

Uuden esitutkinnan johdannossa selitykseksi arvokuljetusryöstön tutkinnan pysähtymiselle on kerrottu se, että epäilty päätyi toistuvasti vankilaan muista rikoksista. Normaalisti mikään ei kuitenkaan estä tutkimasta toista rikosta sen takia, että yksi rikoksesta epäillyistä on vankilassa muista syistä.

Ilman poliisirikostutkintaa on mahdotonta sanoa, miksi tutkinta arvokuljetusryöstöstä ei edennyt. Lisäselvitystä vaatisi myös se, kuinka Lounais-Suomen poliisin esitutkintamateriaalia voi olla kateissa eri alueiden yhteistyön takia ja miksi Lounais-Suomen poliisi ei itse jatkanut tutkintaa väitettyjen Helsingin poliisin tarkkailujen päättymisten jälkeen.

HS ei ole tavoittanut jutun alkuperäistä tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.

Tällä hetkellä syytettynä oikeudessa on mies, jonka dna-tunniste löytyi näppylähanskoista. Syytetty kiistää syyllisyytensä arvokuljetusryöstön yritykseen.

Epäiltynä rikoksesta oli aikoinaan muun muassa Bats-jengin jäseniä ja silloisen More-jengin pomon Keijo Vilhusen sukulaismies. Myös syytetyllä on Bats-jengin tatuointi peukalon tyvessä, mutta hän on kiistänyt kuuluvansa jengiin.

Tällä hetkellä vain yksi todistaja kertoo, että ryöstöyrityksen aktiiviset tutkintatoimet olisivat siirtyneet Helsingin huumepoliisille.

Eräs kiinnostava yksityiskohta asiassa on Keijo Vilhusen sukulaista koskenut rikosepäily.

Muissa poliisirikosyksiköissä oli 2000-luvun alkupuolella epäilyjä siitä, että Helsingin huumepoliisi olisi suojellut Keijo Vilhusta muiden poliisiyksiköiden tutkinnoilta. Vuonna 2003 huumepoliisi avasi Vilhusesta huumerikostutkinnan, jonka yksi huumepoliiseista päätti myöhemmin tuloksettomana.

Helsingin huumepoliisin silloinen päällikkö Jari Aarnio perusteli Vilhus-tutkinnan pysähtymistä sillä, että Vuosaaressa tapahtui palkkamurha. Aarnion mukaan palkkamurhan tutkinta lamaannutti huumeliigan, eikä Vilhusen rikoksista sen takia saatu näyttöä.

Runsaat kymmenen vuotta sitten väitteisiin Vilhusen suojelemisesta perehtyi myös valtionsyyttäjä, joka teki asiasta tutkinnanlopettamispäätöksen. Hän piti Vilhusen ja Aarnion suhdetta huolestuttavana, vaikka ei löytänyt tuolloin näyttöä poliisirikoksesta.

Viime syksynä lainvoimaiseksi tulivat Aarnion ja Vilhusen tuomiot satojen kilojen huumejutussa, jossa molemmat tuomittiin muun muassa törkeistä huumerikoksista. Rikokset tapahtuivat 2010-luvun alkuvuosina.

Väitteet Helsingin huumepoliisin tarjoamasta suojelusta 2000-luvun alussa ovat nousseet esille toisessa yhteydessä, koska syyttäjä ja poliisi ovat penkoneet uudestaan Vuosaaren palkkamurhaa vuodelta 2003. Kolme suomalaisrikollista kuristi tuolloin Vuosaaressa ruotsinturkkilaisen miehen.

Syyttäjä-tutkinnanjohtajan ja poliisin epäilynä on nyt, että Vilhunen osallistui murhan järjestelyihin ja Aarniolla oli keskeisiä tietoja murhasuunnitelmasta etukäteen. Vilhunen ja Aarnio kiistävät syyllistyneensä henkirikokseen.

Lue Lisää: Saako Aarnio murhasyytteen?

Aarnion rikosepäily perustuu siihen, että hän olisi jättänyt poliisina murhan estämättä. Aarnion itsensä mukaan hänellä ei kuitenkaan ole ollut yksityiskohtaisia tietoja murhasuunnitelmasta. Vilhusta puolestaan vaadittiin rikosepäilyn takia vangittavaksi vuonna 2018, mutta tuolloin käräjäoikeus ei löytänyt todennäköisiä syitä epäillä häntä murhasta.

Lue Lisää: Murhasta epäilty Jari Aarnio HS:lle: ”Kukaan ei voi huhujen perusteella arvailla toteutuuko uhattu rikos vai ei”

Valtakunnansyyttäjän toimisto ei ole vielä toistaiseksi päättänyt, alkaako myös Turun arvokuljetusjutusta poliisirikostutkinta. Keskiviikkona Lounais-Suomen poliisin viestinnästä kerrottiin Lännen medialle, että tapaus etenee vähintäänkin poliisirikosyksikön harkittavaksi. Myös syyttäjä Vaaja kertoi HS:lle toimenpidepyynnöstään keskiviikkona.

Oikaisu perjantaina 14.2. klo 10.20: Lounais-Suomen poliisi ja syyttäjä Petri Vaaja kertoivat mahdollisen poliisirikosasian etenemisestä valtakunnansyyttäjän toimistoon keskiviikkona. Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että tämä olisi tapahtunut torstaina.
Tänne Bats-osioon, huumepoliisijuttuun vai minne? Modet siirtäköön jos väärässä paikassa

hutkivajournalisti
Scooby Doo
Viestit: 643
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » Su Helmi 16, 2020 6:35 pm

Mielenkiintoista. Huumepoliisin vasikka? Kiristetty tuolla dna:lla? Jos et ala vasikaksi, niin lähdet ryöstöstä lusimaan, jos alat, niin jutun tutkintaa ei jatketa. Vahva haiskahdus.
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

sammakkohelsinki
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Su Helmi 09, 2020 6:46 pm

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja sammakkohelsinki » La Helmi 22, 2020 12:21 am

Kuka tämä arvokuljetusryöstökaveri on?

Cisum Evil
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 9:02 am

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja Cisum Evil » Ti Helmi 25, 2020 9:58 am


aga
Hercule Poirot
Viestit: 2169
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: BATS

Viesti Kirjoittaja aga » Ti Helmi 25, 2020 2:23 pm

Tämä artikkeli on jo kahdessa ketjussa Henkirikokset kotimaa -ryhmässä; "Huohvanaisen veljekset" ja "Raimo Anderssonin murha".

Vastaa Viestiin