Cannonball MC

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
Avatar
Mind Over Matter
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

Jazzo kirjoitti:
La Tammi 04, 2020 6:25 pm
palokirves kirjoitti:
La Tammi 04, 2020 8:05 am
rivotril kirjoitti:
Ke Tammi 01, 2020 7:04 pm
kun isoimmat darkwebmyyjät Hamppunen ja Niko on posessa kuka on nyt suurin? UB?
Pasi Viheraho?
Yritätkö olla kovinkin hauska? Minkä ihmeen takia Viheraho pitää sotkea tähän keskusteluun, vai onko sulla kertoa ihan tarkempaa tietoa epäilyllesi ?
Siis että Viheraho bikereita? Mannemersullahan se ainakin ennen on ajanut.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13300
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ulkomailla pakoillut entinen jengijohtaja Janne ”Nacci” Tranberg sai vankeutta veropetoksista

Tranberg sai tuomion 18 rikoksesta mittavassa veropetosjutussa.

HELSINGIN käräjäoikeus on tuominnut liivijengi Cannonballin päällystöön kuuluneen Janne ”Nacci” Tranbergin kahden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen veropetosjutussa.

Tapausta käsiteltiin tunnustamisoikeudenkäynnissä torstaina. Tranberg myönsi syytteet istunnossa.

TRANBERG pakoili veropetosjutun oikeuskäsittelyä pitkään ulkomailla. Hänet otettiin kiinni Espanjan Aurinkorannikolla lokakuussa ja tuotiin myöhemmin syksyllä Suomeen.

Arvonlisäveropetoksissa on syytteiden mukaan kyse siitä, että verottajalta on haettu veronpalautuksia maksamattomista veroista. Viranomaiset ovat pitäneet Tranbergia veropetosvyyhdin pääarkkitehtinä.

Veropetosvyyhdissä on kaikkiaan viitisenkymmentä syytettyä, joiden joukossa on runsaasti Cannonballin jengiläisiä. Helsingin käräjäoikeus on jo aiemmin tuominnut syytettyjä törkeistä veropetoksista ja rahanpesurikoksista.

Vyyhdissä on tehty syyttäjän mukaan rikoksia yhteensä yli miljoonan euron edestä.

TRANBERG myönsi ennen oikeudenkäyntiä syyllistyneensä rikoksiin ja osallistui syyteneuvotteluun.

Tranberg sai tuomion kaikkiaan 18 rikoksesta. Hän syyllistyi muun muassa 15 törkeään veropetokseen, joita hän teki vuosina 2014–2016 osana Cannonballin toimintaa.

Lisäksi hänet tuomittiin törkeästä petoksesta, rahanpesusta ja avunannosta veropetokseen.

Oikeuden puheenjohtaja kysyi oikeussalissa Tranbergilta, myöntääkö hän edelleen rikokset.

”Kyllä, puheenjohtaja”, Tranberg vastasi.

SYYTENEUVOTTELUN tarkoituksena on, että rikoksentekijä voi tunnustamalla rikoksen saada lievemmän rangaistuksen, jos pääsee syyttäjän kanssa sovintoon sopivasta tuomiosta. Pyrkimyksenä on tehostaa erityisesti laajojen ja vaikeasti selvitettävien talousrikoksien käsittelyä.

Käräjäoikeuden määräämä rangaistus oli syyttäjän tuomioesityksen mukainen. Myös Tranberg hyväksyi syyteneuvottelussa esitetyn rangaistuksen.

Tunnustaminen alensi rangaistusta noin neljänneksellä.

VEROPETOSVYYHTI oli osa tapahtumasarjaa, joka johti rahariitoihin ja oli aiheuttaa koko jengin hajoamisen. Henkilövaihdosten seurauksena jengi kuitenkin pysyi kasassa.

Rahariidat henkilöityivät Tranbergiin. Hän joutui epäsuosioon jengissä.

Tranberg on kertonut toimittaja Pekka Lehtisen toimittamassa Wanted –Suomen etsityimmän rikollisen tarina -kirjassaan, että hänet erotettiin jengistä väkivaltaisesti.

TRANBERG on epäiltynä myös laajassa huume- ja dopingvyyhdissä, joka on henkilöitynyt Tranbergin ohella liikemies Niko Ranta-ahoon.

Huume- ja dopingrikosepäilyt ovat parhaillaan syyteharkinnassa. Oikeudenkäyntien on arvioitu alkavan Helsingin käräjäoikeudessa tammi–helmikuun vaihteessa.
Helsingin Sanomat
9.1. 14:04, Päivitetty: 9.1. 18:08

Törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta saa näemmä pienemmän tuomion kuin "parin kuitin hukkaamisesta".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1105
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja aumari »

Jopas tuli lyhyt tuomio ottaen huomioon työmäärä ja resurssit mitä käytettiin miehen saamisesta tuomiolle. Olisko tunnustuksen lisäksi viserrellyt tietojaan "kavereistaan".

lattemacchiato
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: La Helmi 10, 2018 2:55 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja lattemacchiato »

aumari kirjoitti:
To Tammi 09, 2020 11:36 pm
Jopas tuli lyhyt tuomio ottaen huomioon työmäärä ja resurssit mitä käytettiin miehen saamisesta tuomiolle. Olisko tunnustuksen lisäksi viserrellyt tietojaan "kavereistaan".
Tuomio oli aivan oikean mittainen. Alkuperäisen syyttäjän kyhäilemä 6 vuoden vaatimus oli ylimitoitettu. Syyttäjän vaihduttua kattotuomio laski lähemmäs oikeampaa vitosta ja saatiin neuvottelu käyntiin järkevästi. Huomasivat sitten myös, että siellä on konkurrenssissa oleva tuomio sopassa. Oikeampi kysymys on, että käytettiinkö syyteneuvottelua ja suotuisampaa näkymää viranomaisten puolelta houkuttimena hänen esiin saamisekseen, kun tuossa vaiheessa tutkintaan oli tullut maksimit tuova huumekeissi mistä ei tietysti neuvottelujen aikana hiiskuttu mitään.

Carelin
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Parin kuitin hukkaamisesta vai? Siinä on yli miljoonan petos. Pitäisikö siitä ehdollisella päästää tollanen retku. Eihän näiltä saa koskaan euroakaan yhteiskunta takaisin. Joku rangaistus edes. Vittu näitä apukoululaisia kun saa veronmaksajat kustantaa.

Avatar
PiikkiSika
Vic Mackey
Viestit: 1930
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Carelin kirjoitti:
La Tammi 11, 2020 11:44 am
Parin kuitin hukkaamisesta vai? Siinä on yli miljoonan petos. Pitäisikö siitä ehdollisella päästää tollanen retku. Eihän näiltä saa koskaan euroakaan yhteiskunta takaisin. Joku rangaistus edes. Vittu näitä apukoululaisia kun saa veronmaksajat kustantaa.
Mitäs jos valtiolta "rikoksilla viedyt verorahat" korvamerkittäisiin suoranan vähennyksenä kehitysmaa-avun, ulkomaanavun jne hukkaan heitettyjen huuhaa projektien budjetista?

Silloin ei suomalainen veronmaksaja menttäisi senttiäkään.

Carelin
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Carelin »

Pitäisikin noista kehitysrahoista ensimmäisenä nipistää. mutta niihin nyt ei kukaan kajoa. ettei vaan mutiaisille tule paha mieli.
olen kyllä samaa mieltä, että sieltä ennen kaikkea

rivotril
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Su Loka 13, 2019 4:44 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja rivotril »

Hamppunen kerää massii korvauksien maksamiseksi?! JR-rikollisuuden raadollisuus..jephep
Liitteet
oie_121241105kKXsG9K.png
oie_121241105kKXsG9K.png (178.63 KiB) Katsottu 22101 kertaa

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13300
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Cannonball laajensi toimintaansa Kuopioon

Cannonball hankki toimitilakseen osan vanhasta teollisuusrakennuksesta Kuopion Pitkälahdesta. Aivan vieressä on muuta sivullista yritystoimintaa. Kuva: Paula Pohjamo
Cannonball hankki toimitilakseen osan vanhasta teollisuusrakennuksesta Kuopion Pitkälahdesta. Aivan vieressä on muuta sivullista yritystoimintaa. Kuva: Paula Pohjamo
Kuulien_uusi_toimitila.jpg (85.14 KiB) Katsottu 16332 kertaa
Cannonball-jengi on laajentunut Kuopioon. Vuonna 1991 Suomessa perustettu jengi on poliisin käyttämän luokittelun mukaan järjestäytyneen rikollisuuden ryhmä. Myös suomalaiset tuomioistuimet ovat lainvoimaisissa tuomioissa todenneet saman.

Liivijengit eivät ole Suomessa toistaiseksi kiellettyjä, mutta ryhmän toimintaan osallistuminen voi olla rikos tai tuomion koventamisperuste silloin kuin jengiläiset tekevät rikoksia ryhmän lukuun.

Cannonballilla on ollut tähän saakka osastot Helsingissä, Heinolassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Turussa, Ulvilassa, Hämeenlinnassa, Iitissä ja Seinäjoella.

Pohjois- tai Etelä-Savossa ei ole aiemmin ollut virallisesti Cannonballin toimintaa. Nyt jengi on perustanut osaston ja kutsunut jengiläisiä ympäri Suomen avajaisjuhliin osaston uuteen kerhotaloon Kuopion Pitkälahteen helmikuussa.

Jäsenillä kovaa rikostaustaa
Cannonballin jäsenmäärää Kuopiossa ei toistaiseksi tiedetä. Savon Sanomien tietojen mukaan toiminta Kuopiossa alkaa, koska paikallisilla rikostaustaisilla miehillä on kiinnostusta jengitoimintaan ja lisäksi Cannonballin Heinolan ja Joensuun osastoissa on ollut aktiivisia henkilöitä, jotka ovat halunneet jengin laajentuvan Kuopioon.

Kuopiolaisista miehistä jengiin on liittymässä ainakin muutamia henkilöitä, joilla on erittäin rankkaa rikostaustaa väkivalta- ja huumausainerikoksista. Osa jäsenehdokkaista on vapautunut vastikään vankilasta.

Lisäksi ainakin osalla miehistä on Savon Sanomien tietojen mukaan myös parhaillaan oikeusprosesseja kesken tuomioistuimissa.

Kuopiossa toimii jo entuudestaan Suomen suurin liivijengi Bandidos Kuopio ja sen alakerho X-Team.

Jos Kuopion kahta liivijengiä vertaa toisiinsa, alueen cannonballilaisilla on paljon rajumpaa ja tuoreempaa rikostaustaa kuin bandiiteilla. Tuomioita on tullut muun muassa ampumavälikohtauksesta, poliisin piiritykseen johtaneesta tilanteesta sekä kidutusväkivallasta.

Bandidoksen paikallisilla jäsenillä on taustallaan muun muassa isoja huumerikostuomiota, mutta he ovat viime vuosina lähinnä pyrkineet välttelemään poliisin huomion kohteeksi joutumista ja toimineet rakennus- ja kuljetusbisneksissä.

Cannonballin Kuopion seudun jäsenistä osa on aiemmin ollut tekemisissä Bandidoksen kanssa ystävällisissä väleissä olleen Team 13 -jengin tai Helvetin Enkeleiden kanssa, mutta pienimuotoinen yhteistyö ei koskaan johtanutkaan oman jengiosaston perustamiseen Kuopioon, vaan henkilöt päätyivät Cannonballin väreihin.

Team 13 -jengi ilmeisesti on kokonaan lopetettu.

Poliisi: Henkilöt vanhoja tuttuja
Poliisin mukaan on tavallaan harmi, että Kuopioon on perustettu liivijengejä, kun alue pysyi poikkeuksellisen pitkään niistä vapaana.
– Kyse on kuitenkin poliisin entuudestaan tuntemista ihmisistä, jotka ovat olleet ja toimineet tällä alueella jo aiemminkin. Samat henkilöt toimivat vain jatkossa myös kerhon jäseninä, rikoskomisario Juha Korhonen Itä-Suomen poliisista arvioi.
– Pohjois-Savossa on takana se aikakausi, ettei kerhoja ollut täällä. On kansainvälinen ilmiö, että nämä kerhot laajentavat toimintaansa.
Valtakunnallinen ryhmä
  • Petoksia ja huumeita
    Keskusrikospoliisin jengitilannekuvan mukaan Cannonballilla on viime vuosina ollut noin 200 jäsentä. Pääjengin lisäksi toimintaan on liittynyt oma alajengi Squad 32.

    Cannonball oli muutama vuosi sitten hajota riitoihin, jotka liittyivät muun muassa petosrikosten rahojen jakamiseen, jengin johtamiseen ja luottamuspulaan. Joitakin jäseniä erosi ja erotettiin, minkä jälkeen jengi jatkoi toimintaansa.

    Liivijengin jäsenillä on lukuisia tuomioita huume-, talous-, väkivalta- ja ampuma-aserikoksista.
Savon Sanomat
19.01.2020 20:53

Jätin uutisesta pois Bandidos-osuuden lähes kokonaan (myös otsikosta) ja postasin sen heidän toimintaa käsittelevään ketjuun.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Alakangas
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ma Touko 29, 2017 8:40 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Alakangas »

Tässä lukenut tuota Jannen kirjaa niin yllätyksenä tuli että heppu on istunut ulkomaillakin linnassa, toki vain tyyliin kuukauden. Ehkä hiukan on väritelty noita tarinoita irlantilaisista mafiahepuista ym :)

Silti kirja on huomattavasti helpompaa lukea kuin Lönqvistin kirja jossa heppu kehui itseään kilpaa itsensä kanssa. Kumpikin taitaa loppujen lopuksi olla pelkkää paskaa.

Raimond
Harjunpää
Viestit: 295
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 5:20 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Raimond »

Jos haluaa hiukan toista näkökulmaa näiden "naisten suojelijoiden" omaan kertomaan, niin kannattaa lukea kirja: Rikottu enkeli

Googlettamalla löytyy myös pätkiä kirjan sisällöstä.....

tokkaukko
Martin Beck
Viestit: 793
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Raimond kirjoitti:
Ti Tammi 28, 2020 2:55 pm
Jos haluaa hiukan toista näkökulmaa näiden "naisten suojelijoiden" omaan kertomaan, niin kannattaa lukea kirja: Rikottu enkeli

Googlettamalla löytyy myös pätkiä kirjan sisällöstä.....
https://books.google.fi/books?id=WlrJDw ... li&f=false

Jari Linna
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Syys 29, 2017 2:11 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Jari Linna »

Syyttäjän todisteiden joukossa Tranbergin itsensä kuvaamia videoita itsestään joissa kertoo tarkkoja määriä paljonko on huumeita ostanut ja levittänyt. Saatesanoilla "Jos huumepoliisi tietäis, niin ne pyörtyis." Kuinka narsisti ja tyhmä voi joku olla? Tranberg laski taas rimaa alaspäin.

El Pajarito
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: Pe Tammi 26, 2018 1:58 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja El Pajarito »

Raimond kirjoitti:
Ti Tammi 28, 2020 2:55 pm
Jos haluaa hiukan toista näkökulmaa näiden "naisten suojelijoiden" omaan kertomaan, niin kannattaa lukea kirja: Rikottu enkeli

Googlettamalla löytyy myös pätkiä kirjan sisällöstä.....
BookBeatista selailin ko. kirjaa. Todella vahva epäilys todella vahvasta värikynästä ja keksityistä jutuista. Kirjan kirjoittajalla (kirjailijasta ei voida puhua, ei edes tarinankertojasta) on varmasti ollut traaginen elämä, mutta ... voi vittu mitä paskaa. Nakin kirja, puhumattakaan Maken kirjasta, oli loistavaa ajanvietettä tähän verrattuna.

En suosittele.

Avatar
Scruffy
Martin Riggs
Viestit: 646
Liittynyt: Pe Kesä 21, 2013 8:19 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Scruffy »

Kas, Team 13.

viewtopic.php?t=16615

Olikos Kuopiossa Hornetskin jossain vaiheessa ja Heatseekers ja ketäs kaikkea.
Jail's not so bad. You can make sangria in the toilet. Course, it's shank or be shanked.

Vastaa Viestiin