Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
R.aven
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 2:56 pm

Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja R.aven »

21-vuotias sairaanhoitajaksi opiskeleva Maura katosi 9.helmikuuta vuonna 2004, Haverhillissä, New Hampshiressa.

Häntä kuvaillaan urheilulliseksi ja hymyileväiseksi ihmiseksi.

Muutamaa päivää ennen katoamistaan Maura lähtee katselemaan käytettyjä autoja isänsä kanssa, koska hänen autossaan oli vikoja ja hän oli ajatellut vaihtaa sen. He käyvät syömässä yhdessä Mauran ystävän kanssa jonka jälkeen Mauran isä palaa hotelliinsa ja Maura ottaa lainaksi isänsä auton, päästäkseen kampukselle opiskelijoiden bileisiin.
Bileistä lähdettyään hän ajaa kolarin ja aiheuttaa isänsä autolle suuret vauriot, jonka vuoksi pahoittaa mielensä.

Katoamispäivänään maanantaina 9.helmikuuta Maura lähetti sähköpostia opettajilleen jossa kertoi olevansa poissa koulusta useamman päivän, perheessä sattuneen kuolemantapauksen johdosta.
Mitään kuolemantapausta ei ollut.
Hän myös soitti useita puheluita kysyäkseen osakehuoneistoja Barttletista, New Hampshirestä, jossa he olivat perheensä kanssa lomailleet useasti.
Noin neljän aikaan hän lähti kampukselta Amherstistä kohti New Hampshireä.
Maura nosti pankkiautomaatista 280 dollaria sekä osti kolme pulloa alkoholia (joista tehdään mm. valkovenäläistä) ja tonkan punaviiniä.
Hän tarkisti puhelimensa vastaajaviestit klo. 16.37.

Puoli kahdeksan aikaan (7.29 p.m) poliisi sai ilmoituksia onnettomuudesta Woodswillessä, New Hampshiressä.
Ensimmäinen poliisi oli paikalla vain kymmenen minuuttia ilmoituksen jälkeen, löytäen paikalta Mauran auton puuhun törmänneenä, ovet lukittuna, tuulilasi hajonneena ja molemmat turvatyynyt auenneena.
Vaurioitunut viinitonkka oli matkustajan penkillä. Vain Maura puuttui.

Eräs bussikuski kertoi että oli pysähtynyt kysymään tarvitseeko Maura apua ja soittaisiko hän poliisit paikalle. Maura oli kieltäynyt ja sanonut soittaneensa jo AAA:han (American Automobile Association).
Alueella ei kuitenkaan ollut kuuluvuuksia jotta olisi voinut puhelun soittaa ja AAA:n mukaan heille ei ollut puhelua tullut.

Seuraavana aamuna Mauran isä saa puhelun, jota jokainen vanhempi pelkää. Hänen tyttärensä on kadonnut.
Kun Mauran isä saapui Haverhilliin, New Hampshireen, keskiviikkona 11. helmikuuta 2004, etsinnät pääsivät kunnolla käyntiin.
Poliisikoiralle annettiin vainua varten Mauran lapanen, josta koira saikin vainun. Vainu jatkui tiellä 100 metriä itään onnettomuuspaikalta ja sitten katosi.
Mauran poikaystävä ja hänen vanhempansa saapuivat myös paikalle. Heitä kuulusteltiin yhdessä ja erikseen. Poliisit olivat sitä mieltä että Maura halusi kadota vapaaehtoisesti tai tehdä itsemurhan. Mauran vanhempien mukaan se ei ollut mahdollista, Maurahan rakasti elämää.

Samaisena iltana Mauran poikaystävä saa oudon ääniviestin puhelimeensa. Aivan kuin Maura nyyhkyttäisi linjan toisessa päässä.
Puhelu jäljitettin puhelinkortti liikkeeseen nimeltä American Red Cross. Monet myös uskovat että puhelun tosiaan soitti Maura.
Poikaystävän äiti kertoi myös että hän useasti antoi kyseisen liikkeen puhelinkortteja Mauralle.
Tähän päivään mennessä Mauraa ei ole löydetty eikä ketään ketä syyttää tapahtuneesta.

Mauran isä etsii yhä tytärtään epätoivoisena jokaisen vihjeen jälkeen.

Kuva

Kuva

http://en.wikipedia.org/wiki/Disappeara ... ura_Murray
http://www.youtube.com/watch?v=uj2xzMHnIF0 Disappeared-jakso.
“Thoughts are the shadows of our feelings -- always darker, emptier and simpler.”
― Friedrich Nietzsche

onnetar
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Su Maalis 07, 2010 4:32 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja onnetar »

"Rakasti elämää"? Muisteleekohan iskä Mauraa pikkutyttönä, koska tarina kuulostaa varsin itsetuhoisen ihmisen käytökseltä, valehteluineen,poismuuttaminssuunnitelmineen,kännissä ajamisineen yms.

Miksi isän auton kolaroiminen oli hänelle niin iso asia (koska se on jutuissa mainittu erikseen,oletan että hän todella otti asian raskaasti)?Oliko tyttö masentunut?Oletetaanko tapahtuneen olevan jollain tavalla laukaiseva tekijä jatkotapahtumiin,viiteten muuttoaikeisiin,koulusta poisjäämiseen ja kännäämiseen?
Tytön elämässä oli taatusti menossa jotain,mitä iskä tai muut läheiset ei huomannut/halunnut huomata.

Ei kyllä kuulosta tyttö, jutun perusteella, elämää rakastavalta,kallistun itsemurhaan.

Vaapukka
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Maalis 13, 2009 7:15 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Vaapukka »

Hmm...Kuinkahan hyvin ovat onnettomuuspaikan lähistön haravoineet? Millaisia vaurioita autossa oli? Jos on kovalla vauhdilla puuhun pamauttanut, niin tyttöhän on voinut lentää vaikka minne asti. Onkohan esim. lähistöllä olevat puut käyty läpi? :roll:
<3

R.aven
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ti Heinä 29, 2008 2:56 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja R.aven »

Vaapukka kirjoitti:Hmm...Kuinkahan hyvin ovat onnettomuuspaikan lähistön haravoineet? Millaisia vaurioita autossa oli? Jos on kovalla vauhdilla puuhun pamauttanut, niin tyttöhän on voinut lentää vaikka minne asti. Onkohan esim. lähistöllä olevat puut käyty läpi? :roll:
Auto oli siis ajettu puuhun, konepelti kasassa, tuulilasi rikki.
Onnettomuuden jälkeen ohi oli ajanut paikallinen bussikuski, joka oli kysynyt Mauralta tarvitseeko hän apua, tyttö oli vastannut kieltävästi. Joten jos Maura olisi ollut loukkaantunut pahasti niin bussikuski olisi varmasti kertonut sen lausunnossaan.

Minua enemmän tässä ihmetyttää tuo koiran vainu, joka jatkui satametriä itään keskellä tietä ja loppui yhtäkkiä.
“Thoughts are the shadows of our feelings -- always darker, emptier and simpler.”
― Friedrich Nietzsche

Walrus
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: To Touko 15, 2008 4:24 pm
Paikkakunta: Soome

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Walrus »

R.aven kirjoitti:
Vaapukka kirjoitti:
Minua enemmän tässä ihmetyttää tuo koiran vainu, joka jatkui satametriä itään keskellä tietä ja loppui yhtäkkiä.
Tuosta tulee mieleen,että Maura olisi noussut auton kyytiin siinä kohdassa,jossa vainu loppui...
:shock: :shock: :shock:

Nemesia
Neuvoja-Jack
Viestit: 575
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Nemesia »

Katoamisen aikaan Maura oli syytettynä luottokorttivarkaudesta (oli varastellut opiskelijatovereidensa luottokortteja tilatakseen pizzaa.) Maura ja hänen poikaystävänsä eivät olleet kihloissa, koska Billy (poikaystävä) oli pettänyt Mauraa ja Mauralla oli suhde jonkun valmentajansa kanssa. Mauran isä on kieltänyt Mauran ystäviä puhumasta julkisuudessa Mauran katoamisesta ja lisäksi oli tuonut 2 lakimiestä mukanaan, kun tämä oli kutsuttu seriffin haastateltavaksi. Tämä poikaystävälle soittanut henkilö on jäljitetty ja on selvinnyt, ettei hänellä ollut tekemistä Mauran katoamisen kanssa.

Samuli
Agentti Scully
Viestit: 653
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Samuli »

No jopas! Onkohan Maura saanut jonkun ihan random-kyydin, vai onko tilannut kyydin etukäteen puuhunajopaikalle? Sieltähän hän ei kai ole voinut soittaa, kun ei ole ollut kenttää?

On kai ollut rahallisesti tiukilla, jos on pitänyt kavereidenkin kortit pölliä pizzojen takia. Mutta isillä (joka ei ole edes epäilty) on heti paritkin lakimiehet heittää kehiin... Kukahan sen itkupuhelun sitten on soittanut ja mistä - ja miksi? Kallistun itsetuhoisuuden puolelle. Vaikka kyllä minäkin olen isäni auton romuttanut. Silti ei tarvinnut itseä tappaa, vaikka ihan kympillä harmittikin.

Nemesia
Neuvoja-Jack
Viestit: 575
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Nemesia »

Se itkupuhelun soittaja oli joku American Red Crossin työntekijä joka tavoitteli jostain syystä Mauran poikaystävää. Maura oli todennäköisesti tilannut kyydin onnettomuuspaikalle etukäteen. Onnettomuus oli ilmeisesti lavastettu ja Maura lähti paremman elämän toivossa jonkun äijän matkaan.

Samuli
Agentti Scully
Viestit: 653
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Samuli »

Siis joku paikallinen SPR? Onkohan se soittaja ollut joku Mauran tuttu - käsketty soittaa ja vähän nyyhkytellä? Jostain aivan toiselta suunnalta, mihin Maura itse on ollut matkalla. Vieläkö se valmentaja on tallessa, jonka kanssa oli sutinaa? Jos sillä on ollut muitakin salarakkaita ja niistä jonkun kanssa on häivytty johonkin. Tai sitten ei ole ollut hengissä enää vuosikausiin...

Edit. Isän toimet kuulostavat vähintäänkin epäilyttäviltä...

Kainonsorttinen
Sabrina Duncan
Viestit: 376
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:22 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Kainonsorttinen »

Ei itsaria ihan yhden kolarin takia tehdä.. Itskin olen lintsannut koulusta ja lähtenyt baariin, useastikin. Ja opettajalle nyt vaan on hyvä antaa joku "kunnollinen" tekosyy. Ja jos jonkun auton romuttaisinkin, niin vituttaisihan se, mutta en mä itsaria sentään harkitsisi. Kännissä tosin en ole ajellut.
Ehkä tytön tarkoituksena oli vaihtaa maisemaa, kunnes isän viha romuttuneesta autosta laantuu. Ehkä ei ollut eka kerta kun isän auto romuttuu, vieläpä humalassa. Tietenkään tyttö ei halunnut, että bussikuski soittaa poliisile, koska viina. Joku sitten tarjosi kyytiä ja tyttö nousi väärän auton kyytiin. The end.

Nemesia
Neuvoja-Jack
Viestit: 575
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Nemesia »

Valmentaja on tallessa ja kuulusteltu. Maura oli kertonut valmentajalle toivovansa, että voisi kadota (I wish I would disappear), tosin tästä on vain valmentajan sana. Mauran katoamisen 8. vuosipäivänä joku hullu mies laittoi youtubeen videoon, jossa nauraa käkätti ja toivotti hyvää vuosipäivää. Video ja käyttäjä on sittemmin poistunut omatoimisesti youtubesta. Tätä videon miestä ei ole tavoitettu, mutta on tod.näk vain joku hullu, joka haluaa olla mukana tarinassa.

Itsekin ihmettelin noita Mauran isän toimia.

Samuli
Agentti Scully
Viestit: 653
Liittynyt: To Marras 22, 2012 11:43 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Samuli »

No joo, ehkä tosiaan vaan joku hullu käkättelijä, näkeehän nämä päivämäärät netistä jokainen jota kiinnostaa. Vanhemmista tosin (mikäli ovat molemmat syyttömiä) ei varmaan mukavalle tunnu.

Ehkä se "katoamisen kaipuu" voi tuossa iässä olla tavallaan normaaliakin. Tosin tässähän ei enää nyt ihan-niin-teini ollut kyseessä kuitenkaan, muutama vuosi aikaisemmin olisi hän ehkä ihan mielenkiinnosta voinut tehdä jonkun "katoamistempun", ihan vain nähdäkseen välittääkö kukaan ja miten paljon. Kivahan se on teininä repiä vähän otsikoita.

Aikuiseksi kuitenkin kai tämä Maura pitää laskea kuitenkin? Ei enää ihan 15 ollut, henkisestä kypsyydestähän tässä voidaan spekuloida kyllä. Luuliko se, että sillä kauan on kavereita, jos se pöllii niiden creditcardit tilatakseen vähän pizzaa...

Onkohan tuo isipappa ollut mitenkin vihainen auton romuttamisesta? Ei kai sitä vakuutuskaan korvaa, jos kännissä ajetaan. Mistä se tiedetään, oliko Maura silloin päissään, sen ekan kolarin aikaan? Kai sinne on poliisit paikalle pyydetty. Sillä samalla autollako se siihen puuhun ajoi? Onpas isi antanut sen uudestaan käyttöön - ja heti uusi mälli.

calcutta
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 11:17 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja calcutta »

Maura ajoi kolarin katoamispäivänään omalla (jollakin tapaa rikkinäisellä) autollaan, ei siis kolaroinut isänsä autoa toistamiseen! Mikäli muistan disapeared-jaksosta, niin mauralle oli tarkoitus ostaa se uusi auto viikon päästä. Isäpappaa jäi harmittamaan kovasti ettei autoa ostettu silloin kun kävivät kattelemassa uutta autoa.

Entiedä kuinka monella murha.infolaisella on tilattu Id -kanava. Mutta siellä em. Disapeared-sarj
a missä perehdytään noihin ulkolaisiin katoamisiin. Kuten Maurankin tapaukseen.

Nemesia
Neuvoja-Jack
Viestit: 575
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja Nemesia »

Facebookissa on myös Disappeared (tv-ohjelma) - ryhmä, josta saa jonkin verran tietoa myös muista kadonneista.

kid
Jane Marple
Viestit: 1010
Liittynyt: Su Tammi 18, 2009 8:10 am
Paikkakunta: Rapakon toisella puolen

Re: Maura Murray, 2004.

Viesti Kirjoittaja kid »

Nemesia, laitatko lähteet vielä että mistä tiedät noita suhde valmentajan kanssa -juttuja jne.

Mulle tuli mieleen ihan sama, että on ehkä ollut stressiä koulussa, isän auton romuttaminen on ollut laukaiseva tekijä siinä, että Maura on päättänyt ottaa pari päivää omaa lomaa kertomatta kenellekään ja menemällä rakkaalle retkeilypaikalle. Sitten on tullut kolari, eikä ole halunnut että poliisi tulee paikalle, koska auto on täynnä viinaa ja poliisi olisi voinut pidättää. Maura on kuitenkin halunnut jatkaa reissua, ja liftannut. Sitten on käynyt joko
a) huonosti, kidnappaus?
b) hyvin, miten? Jos hyvin, miksi ei ole ilmoittanut mitään perheelleen tai ystävilleen?

On ostanut viinaa mukaan - miksi? Onko ajatellut tehdä itselleen drinksun perillä (se, että ostaa noin paljon alkoholia ei tarkoita että kaikki ollaan juomassa heti...) - mutta miksi autosta löytyi kolapullo joka haisi alkoholilta? Olisiko kuitenin naukkaillut hieman tien päällä? Vai onko vain tehnyt juoman valmiiksi? Disappeared-ohjelmassa sanottiin, että autosta löytyi kuitti viinoista, mutta olivatko itse viunat autossa myös? Oliko punkkutonkka avattu?

Liittyykö Mauran mukana ollut kirja tapaukseen, onko hänkin halunnut kadota vuorilla?

Mietin myös mahdollista psykoosia tai kolarissa aiheutunutta sisäistä verenvuotoa, jota tyttö ei ole tajunnut ja on sitten kuollut esim. jonkun liftin antaneen autoon. Liftin antanut on sitten pelästynyt ja dumpannut tytön johonkin, mihin?
kimi to futari de aruita ano koro no michi wa mou nakute
soredemo zutto aruita, itsuka kimi to aeru ka na

Vastaa Viestiin