Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
SahaPekka
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Ti Kesä 24, 2008 3:36 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja SahaPekka »

Kyseiset osat eivät tule siinä järjestyksessä,mitä esimerkiksi Wikipediassa lukee.Maura Murrayn jakso tuli pari viikkoa sitten.

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Kannattaa laittaa tallennukselle nuo Kadonneet, kun niistä harmittavasti ei tiedä ennalta mikä jakso tulee milloinkin. Tulee sitten tuplanakin, mutta niitä voi sitten poistella. Maura Murray-jaksoa odotellessa.

Jaguaari
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1368
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Kannattaa katsoa. Vaikka varauksella, mutta jotain osviittaa antaa kyllä.

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Kadonneissa tuli juuri jakso Coloradossa v. 2007 kadonneesta Paige Birgfeldistä. Ei ole täällä ketjua, mutta netistä löytyy tietoa, että on löytynyt 2012 ja syyllinen tuomittu elinkautiseen 2016.

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2636
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Uusinnan uusintana nuo TV5 kadonneet tulee kun mennään vasta kausi 1,freellä seuraan jo kausi 9,tosin paljon on jäänyt välistä.

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1146
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

ktaina kirjoitti:Uusinnan uusintana nuo TV5 kadonneet tulee kun mennään vasta kausi 1,freellä seuraan jo kausi 9,tosin paljon on jäänyt välistä.
Ja kun vielä Investigation Discoverykin näyttää joitakin jaksoja, ei voi koskaan tietää mitä tulee ja mistä tulee.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2943
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja dazu »

Täällä on kovasti tuotu esiin, että joko Mauran isä olisi surmannut Mauran, tai että Maura olisi mennyt metsään juopottelemaan ja kuollut sinne. Näistä vaihtoehdoista kumpikaan ei ole mahdollinen. Maura ei olisi voinut soittaa isälleen, koska alueella ei ollut matkapuhelinkenttää, eikä Maura ole voinut mennä metsään, koska maassa oli juuri tunteja aikaisemmin satanut paksu lumipeite, eikä Mauran jalanjälkiä ollut lumessa muuten, kuin auton ympärillä. Paikalle tuli välittömästi väkeä, eikä Mauraa nähty kulkemassa tienviertä, eikä tieltä mistään kohtaa johtanut jalanjälkiä pois tieltä.
Profiloija Jim Clementen mukaan Maura on noussut auton kyytiin ja tullut kuljettajan surmaamaksi. Clemente uskoo, että tekijä on paikallinen henkilö, joka on normaalistikin kulkenut kyytiinotto/onnettomuuspaikasta ohi säännöllisesti. Clemente ei usko tekijän olevan sarjamurhaaja.

tj_eme kirjoitti:
To Loka 04, 2018 8:28 am
Yksinkertaisin vaihtoehto tässä on, että Maura on lähtenyt karkuun elämänhallintaongelmia ja paetessaan kolaripaikalta on mennyt metsään, juonut loput eväät ja paleltunut kännissä hengiltä. Mutkikkaampiakin realistisia vaihtoehtoja on, mutta minusta sattumalta paikalle osunut kaappaaja on todennäköisyysjärjestyksessä aika kaukana.

Mauran lähtö Amherstista oli niin erikoinen, että sattumalta paikalle osunut kaappaaja on ihme sattuma.
tj_eme kirjoitti:
Ti Loka 09, 2018 8:29 am
Olihan se isän käytös aivan omituista ja ohjeet auton kanssa toimimiseen myös. Omituisinta on kuitenkin se, että Maura selvästi järjesteli itselleen väärää kertomusta lähtiessään Amherstista ja varasi amerikkalaisittain tömäkät eväät mukaansa.

Hänellä oli myös oikeasti ihan toisenlainen tausta kuin julkisuuteen haluttiin antaa täydellisestä amerikan tähtitytöstä. Näin toki on aina, kun ihminen häviää, mutta Mauran jutut olivat oikeasti vaikeuksissa olevan ihmisen juttuja. Rattijuoppous, petos ja parisuhdeongelmia enemmän kuin kasvuiässäkään tavallisesti on. Sitten valmisteltu lähtö johonkin ja häviää kuin pieru saharaan. Ei ihme, että kiinnostaa ja ihmetyttää sekä herättää erilaisia teorioita.

Todennäköisin on kuitenkin se, että syrjäytymiskierteeseen matkalla ollut tyttö teki talvikelissä kännivirheen, joka vei hengen metsässä.
Asia näyttäisi kuitenkin olevan katoamisen osalta päinvastoin, eli auton kyytiin nouseminen on ainoa vaihtoehto. Auton kyytiin nouseminen voisi myös sopia yhteen Mauran ongelmien kanssa.

Iitu kirjoitti:
To Helmi 18, 2016 5:15 pm
Mietin,että olisiko noista kolareista ainakin jälkimmäinen voinut olla epäonnistunut itsemurhayritys. Alkoholia on voitu ottaa myös rohkaisuksi, että sen uskaltaa tehdä. On myöskin voinut olla esim. lääkkeitä tms. reissussa mukana, joilla teon on myöhemmin toteuttanut. Itsetuhoinen on käytöksensä perusteella ollut mielestäni.
Ei varmaankaan. Taustalla oli huono keli, terävä mutka ja todennäköinen humalatila.

tj_eme kirjoitti:
To Helmi 18, 2016 8:07 pm
On tietysti voinut ollakin, mutta erittäin huono sellainen. Luulisi amerikkalaisenkin ymmärtävän, että lumipenkkaan ajaessa turvavyöt kiinni ei kovin varmaa kuolemaa tule. Auto on kuvissa melko siistin näköinen ja törmäys ei ole voinut olla aivan hirmuinen, vaikka tyynyt laukesivatkin.

Auton, kuten kaiken muunkin, ympärillä on ihan ihme juttuja. Mauran auto taisi olla vain 8-vuoden ikäinen tapahtuma-aikaan ja se on aika vähän jopa jenkeille. Autossa oli isän tarinan mukaan savutusongelma, jota hän kehotti hoitamaan pistämällä rätin pakoputkeen. Myöhemmässä haastattelussa hän saoo, ettei oikein mikä siinä oli vikana, mutta huonosti se kävi ja oli huonossa kunnossa. Jos pakoputki on osin tukossa, auto käy varmasti huonosti, mutta senhän oli aiheuttanut isä neuvoillaan. Auto oli isän nimissä.

Isän tarinassa viikonlopun ytimenä oli hankkia uusi auto Mauran käyttöön. Tästä ei ole mitään muut kuin isän puheet. Eli tyttö ei ollut kertonut ystävilleen dokaillessa tästä mitään. Eikä kenellekään muullekaan. Aika coolia. Pistää miettimään olisiko viikonlopun varsinaisena aiheena ollutkin jotain ihan muuta. Ystävät eivät suostu puhumaan mitään koko viikonlopusta tai eivät muista.

Myöhemmässä haastattelussa isä vaahtoaa pitkään, kuinka kaappajana on joku paikallinen, joka tuntee alueen hyvin. Hetken päästä hän kertoo, kuinka Maura tunsi seudun hyvin, koska oli ollut siellä kymmeniä kertoja HÄNEN kanssaan.

Päihteet tuntuvat olevan jonkinlaisessa roolissa tässä jutussa. Mauralla oli ilmiselvä alkoholiongelma, joka näkyi jo lujasti. Potkut yliopistosta ja toistuvat ratit kertovat aika karua kieltä tilanteesta. Kysymykseksi jää, mikä on nuorta naista vetänyt tähän suuntaan? Mauran äiti oli sisarensa lausunnon mukaan hyvä äiti, kun lapset olivat pieniä, mutta myöhemmin alkoholi vei hänen kykynsä huolehtia lapsista. Maura oli nuorin saman miehen kanssa tehty lapsi, yksi nuorempi oli muun miehen kanssa tehty. Mauran sisarella on myös päihdeongelma.

Oliko siellä jokin syy perheessä, joka vei naiset päihteisiin. Vai olisiko vain perimää ja heikkoa elämänhallintaa?

Paljon on auki ja minua epäilyttää vahvasti, että perheessä on ollut mörköjä, joiden kanssa on ollut hankala elää.
Boldaus oma. Mauran isälle on varmaankin sitten kerrottu mahdollisen murhaajan profiili jonkun toimesta.

Täysi Purenta kirjoitti:
Su Helmi 21, 2016 1:40 pm
Kyllähän tuo isän syyllisyydeltä pahasti haisee. Tuntuisi liian suurelta sattumalta että moniin ongelmiin luisuneen ja poispääsystä haaveilevan tytön keräisi tienohesta mukaansa joku random murhaaja tai joku, joka olisi vaan kuskannut tytön aloittamaan uutta elämää toiseen osavaltioon.
Minä luulen että Maura on naukkaillut ajaessaan ja rattijuoppoillut itsensä penkkaan. Pieni shokki ja vähän viinaa veressä eivät auta ajattelemaan järkevästi ja hän soittaa apua siltä helpoimmalta vaihtoehdolta: isältään. Isä saapuu ja kerää tytön kyytiinsä. Seuraa moitteita, huutoa ja ehkä perusteellisempaakin välienselvittelyä. Lopputulos on kuollut Maura jonka isä on surmannut joko pikaistuksissaan tai insestisen suhteen ilmitulon pelossa.
Ruumis piiloon johonkin paikkaan X, isähän sanoo tunteneensa seutua hyvin, ja sitten odottamaan viestiä tyttären katoamisesta valmiina esittämään hätääntynyttä vanhempaa. Välissä kuluu pari päivää joiden aikana ehtii hävittää tytön kännykät, käsilaukut ja muut sekä siivota auto, joka lienee korjaamon laina-auto tai vuokrattu, kun kerran oma auto on romuna. Laina-autot ovat kiitollisia sillä niitä käyttää moni eikä niistä ole ajan kanssa helppoa enää mitään todisteita hakea vaikka johonkin sellaiseen päädyttäisiin.
Isä on ollut 2000km päässä, hän ei ole tiennyt Mauran matkasta, eikä kolaripaikalla ollut puhelimessa kenttää.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2943
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja dazu »

Brianna Maitland katosi 80 km päästä Murrayn katoamispaikasta, läheltä Kanadan rajaa, reilua kuukautta myöhemmin hyvin samanlaisissa olosuhteissa. Maitland oli 17-vuotias, kun taas Murray oli 21-vuotias. FBI uskoo, että Maitland joutui autolla liikkuneen murhaajan uhriksi...

Maitlandin ja Murrayn tapauksilla voisi olla yhteys...

Muita naisten katoamistapauksia ei tuolta Kanadan rajan tuntumassa olevalta maaseudulta ole, mutta kun mennään 200km etelään suurten kaupunkien joukkoon tulee eteen kymmeniä katoamistapauksia ja selvittämättömiä henkirikosia, kuten Yhdysvalloissa on tyypillistä.

Jos ajatellaan, että Maura Murrayn surmasi seksuaalimurhaaja, niin tekijän on täytynyt toimia opportunisesti ja vailla suunnitelmaa. Hän on kulkenut onnettomuuspaikan ohi rutiininomaisesti esim. tullessaan töistä, tai kaupasta ja huomannut mahdollisen uhrin.
Maitlandin tapauksessa, jos tekijä on seksuaalimurhaaja, on tämän täytynyt toimia jossain määrin organisoidusti.

Maitlandin tapauksessa on kuitenkin vahvoja viitteitä myös siitä, että tekijä ja uhri ovat tunteneet toisensa. Maitland oli joutunut pahoinpidellyksi hieman ennen katoamistaan ja tehnyt pahoinpitelystä rikosilmoituksen. Hänellä oli myös miespuolisia tuttavia, jotka liikkuivat huumeporukoissa ja myivät huumeita.


Noihin tj_emen väitteisiin, että Maura olisi ollut syrjäytymiskierteessä, kommentoin vielä sen verran, että Maurahan opiskeli paraikaa sairaanhoitajaksi ja hänen opinnot olivat jo melko pitkällä.
Maura oli 18-19-vuotiaana opiskellut yhden vuoden West Pointissa, mutta saanut ensimmäisen vuoden jälkeen koulusta potkut yritettyään varastaa kaupasta meikkiä. Tämän jälkeen Maura oli opiskellut 2,5 vuotta sairaanhoitajaksi.
Kolme viikkoa ennen Mauran katoamista opiskelija-asuntolassa oli pyörinyt jonkun opiskelijan vanhemman tilinumero yleisessä jaossa ja useat opiskelijat olivat tilanneet tilininumerolla jotain pizzaa ja sen sellaista. Maura ja useat muut opiskelijat olivat tähän liittyen petossyytteessä. Mistään häikäilemättömästä luottokorttipetoksesta ei siis ollut kyse.

Juuri katoamista edeltävänä viikonloppuna Maura oli ajanut isänsä autolla yöllä kolarin sen jälkeen, kun hän oli viettänyt iltaa kaveriporukalla kaverinsa luona. Mistään varsinaisista bileistä ei tuossa ollut kyse, eikä Maura ollut merkittävästi juonut illan aikana. Syynä onnettomuuteen oli ilmeisesti ennemminkin huono keli ja vieras auto, kuin kova humalatila.
Katoamiseen johtanut toinen onnettomuus, jossa Maura ajoi omalla autollaan lumipenkkaan, taas ilmeisesti johtui jyrkän mutkan, liukkaan tien ja humalatilan yhteisvaikutuksesta.

Mauran käytös ennen katoamistaan oli omituista ja Jim Clemente uskoo, että petossyyte ja isän autolla kolaroiminen toimivat triggereinä, jotka laukaisivat Mauran oudon käytöksen ja halun lähteä automatkalle alkoholijuomien kanssa.
Liftasiko Maura sitten jonkun kyytiin ja lähti liftaamalla jatkamaan omituista reissuaan, vai joutuiko hän sattumalta paikalle osuneen henkilön surmaamaksi. Jim Clemente ei usko, että Maura Murray olisi kyennyt elämään kovin pitkään salassa, koska hänellä ei ollut sellaiseen taitoja. Clementen mukaan Maura olisi ennen pitkää löytynyt, jos hän olisi kadonnut omaehtoisesti.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
PinkCatz
Harjunpää
Viestit: 349
Liittynyt: To Maalis 27, 2008 9:58 pm
Paikkakunta: Desperation

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja PinkCatz »

Cmorella on muuten todella hyvä ja kattava dokumenttisarja koskien Mauran tapausta. True Crime puolella. Suosittelen. Tuli itselle paljon uutta infoa tästä tapauksesta ja uusia näkökulmia.. Oli mielenkiintoista nähdä myös perheenjäsenten haastatteluja. Itsellä on kyllä täydet sympatiat Mauran isän puolella.
"Tits are for fucking, not for breastfeeding" -Rose West-

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2943
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Se on varmaan tuo uusi dokumenttisarja, mikä tulee jatkuvasti googlessa vastaan, kun aiheesta etsii tietoa... En tilaa kyllä C-Morea, mutta jos tulee ilmaisena joskus jostain esiin, niin katson. Joskus pelasin maksullisten juttujen kanssa ja sitten tuli lakimuutos, Elisa sai 8000€, mutta mä en saanut sille vastinetta.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Joku ihan muu
Martin Beck
Viestit: 800
Liittynyt: Su Heinä 26, 2020 4:08 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja Joku ihan muu »

Onhan tuo aika selvää että jos jalanjälkiä lumessa ei ole muualla kun auton ympärillä, niin joku on pysähtynyt ja ehdottanut että tyttö nousee auton kyytiin, lämpimään, varmaankin tarjoutunut auttamaan tms selitys.
Liekö autoilija ollut Mauralle entuudestaan tuttu, vai muuten vaan luotettavan oloinen tyyppi.
No, moni voisi tarttua tarjottuun apuun ja samalla haluta pois paikalta ennen poliisin tuloa, jos oli alkoholia nautittu.

foreSKIN
Lauri Hanhivaara
Viestit: 144
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2010 6:39 am

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja foreSKIN »

Näin tän Kadonneet-jakson ja kiinnostuin kauheesti jutusta.
Nyt sitten löysin tän topicin aiheesta ja täs saa kyl ihan toisen kuvan Maurasta kuin siin dokkarissa. Jos on totta et oli alkoholiongelmia, rattijuopumusta ja potkut koulusta, nii olipa homma saatu siinä Kadonneet-jaksossa näyttämää kiillotetulta prinsessasadulta. :shock:
Olin ennen tän topicin lukemista ajatellu aina, et se isän auton kolaroiminen liittyis tähän jotenki.
Törmäsikö Maura iskän autolla murhaajaansa? Tyyppi päätti kiristää Mauralta vaik seksuaalisia palveluksia maksuksi. Varsinki jos Maura oli kolaroidessaan vielä kännissäkin, niin murhaaja/kiristäjä sai tästä vielä enemmän vipuvartta? Seurasiko murhaaja/kiristäjä Mauraa ja poimi tämän lopulta kuin kypsän hedelmän sieltä viimeiseltä ojaanajopaikalta? Johtuiko ojaanajo takaa-ajosta? Jahtasiko tai seurasiko tekijä Mauraa ja tämä ajoi paniikissa ojaan?

Toisaalta nyt näiden tästä topicista lukemieni tietojen perusteel isäjuttukin vaikuttaa hiton oudolta. Dokkarissa isukki vaikutti sympaattiselta, joskin aika...pakkomielteiseltä.
ja toisaalt Maura alkoi vaikuttaa joltain ihan muulta. Ehkä se yritti alottaa alusta muualla tai ehkä se oli nii sekasin ettei ollu enää mitää tolkkua puuhissa. Ja jos ei ollu tolkkua, nii saattohan se murhaaja sen sitteki poimia sielt penkalta.
Intiaanit eivät pysäyttäneet muukalaisten maahanmuuttoa. Siksi he istuvatkin nyt reservaateissa.

Mustasurma
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: To Helmi 27, 2020 3:07 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja Mustasurma »

PinkCatz kirjoitti:
Ti Elo 04, 2020 1:00 pm
Cmorella on muuten todella hyvä ja kattava dokumenttisarja koskien Mauran tapausta. True Crime puolella. Suosittelen. Tuli itselle paljon uutta infoa tästä tapauksesta ja uusia näkökulmia.. Oli mielenkiintoista nähdä myös perheenjäsenten haastatteluja. Itsellä on kyllä täydet sympatiat Mauran isän puolella.
Sarja oli ok kunnes katsoi viimeisen jakson. Meedio apuna joka kertoi pelkkää ympäripyöreää ja uutisissa mainittuja seikkoja. Myös käytiin tutkimassa jotain koordinaatteja vuoristosta umpipöpeliköstä, mitkä oli lähetetty harrastelijaetsijöiden sähköpostiin.

Tapausta tuntemattomalle hyvä setti tätä viimeistä osaa lukuunottamatta, jossa tehtiin myös loppuyhteenveto, että mitään ei selvinnyt. Kaikki mitä käsiteltiin, on jo jossain mainittu. Odotukset oli kyllä aikoinaan korkeammalla, kun kuusi osaa kuitenkin saatu aikaan.

Ei perhe tähän liity, joku muu on ottanut kyytiin ja loppu on mysteeri, toivottavasti ei mysteeriksi jää. Ei ihme, että on yksi tunnetuimmista katoamistapauksista tälläkin hetkellä.

Dokkarin lopussa poliisi kuulemma oli luvannut käydä tapauksen läpi alusta lähtien ja oli vaikka mitä toimintasuunnitelmaa. Näköjään ei läpimurtoa ole näköpiirissä.
Sikakoira: "Juu ei kyllä se oli tiukka flunssa tuolloin,oliko rankin neljäänkymmeneen vuoteen mutta syystä taikka toisesta ei noita kuolemantapauksia nyt oikein mistään löydy."

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Kadonneet sarjan Maura dokkarista saa varsin erikoisen kuvan hänestä ja katoamisesta, kun vertaa muihin lähteisiin. Mauran keissistä on valtava määrä podcasteja, nettikeskustelua, ideoita ja vaikka mitä. Se ei sinällään ole ihme, koska tapauksessa on paljon erikoista ja se ajoituu somen suuren nousuun.

Mauralla ei vaikuttanut kaikki olevan niin aurinkoisesti, kuin dokkari antoi ymmärtää. Potkut oli tullut sotilasakatemiasta, tuomio kaverin luottokortin kanssa pelaamisesta ja rattijuopumuksin oli takana. Mauran alkoholinkäyttö ei ollut ianakaan vähäistä. Katoamiseen liittyvä täysin keksitty syy häipyä koululta vaikutti elämänkoululaisen tekosilta.

Alakangas
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Ma Touko 29, 2017 8:40 am

Re: Maura Murray, 2004 - USA, New Hampshire

Viesti Kirjoittaja Alakangas »

Dplay löytyy ja koittanu ehtiä mikä kausi ja jakso se on?? Harvinaisen paskasti toteutettu sivu ku ei näy jakson tietoja.

Vastaa Viestiin