Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

MissMallard
Matlock
Viestit: 814
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja MissMallard » La Heinä 21, 2018 4:00 pm

Ja tuolla kommentillani jotenkin haen sitä että jos passi oli mukana myös Ruotsissa ja se vietiin kotiin ja oliko kotona joku kotosalla jolle kerrottiin esim.että oltiin menossa saunomaan tuonne hallille niin olisiko tämä kotosalla ollut henkilö voinut soittaa jonnekin ja ilmoittaa siitä tiedoksi jollekin että kyseinen henkilö on kohta siellä hallilla...tms.Kai siellä Ruotsissa on oikeasti oltu??

Tovi
Alibin kestotilaaja
Viestit: 304
Liittynyt: Su Marras 22, 2015 12:18 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Tovi » Ma Heinä 23, 2018 9:44 am

Myrskylintu kirjoitti: Varsinkin se havainto, jossa Kumpulainen tavataan istumassa kilpakumppaninsa pukuhuoneessa sanomatta mitään ja sitten poistuen.
No nyt on uus havainto? Taitaa mennä sekaisin katoamispaikka ja huoltsikan kahvila?

Scoopy
Parranpäristäjä
Viestit: 63
Liittynyt: To Tammi 01, 2009 4:39 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Scoopy » Pe Marras 02, 2018 12:06 am

Onkohan niistä vuoden 2000 näköhavainnoista Jyväskylän mm-rallin erikoiskokeilla (Vaheri ja Ouninpohja) julkaistu missään tarkempaa tarinaa, esim. minä päivänä ja mihin kellonaikaan ne tehtiin? Jos nimittäin molemmat havainnot ovat samalta päivältä niin ainakin toisen voi unohtaa sillä nuo erikoiskokeet ajettiin tuolloin peräkkäin tunnin välein sekä lauantaina että sunnuntaina ( https://www.juwra.com/finland_2000_itinerary.html ), eikä siten ole ollut käytännössä mahdollista ehtiä molemmille, vaikka olisi katsonut vain kärkiautot. Mutta kaipa poliisikin on tämän hoksannut tutkimuksissaan.... sinänsä en minäkään pitäisi millään lailla erikoisena sitä, että havainnot olisivat vääriä, itsekin tulee "nähtyä" niin eläviä kuin kuolleita tuttavia milloin missäkin.

Ihmettelen myös (kuten joku muukin aiemmin tässä ketjussa) tuota uutisointia Tallinnasta löytyneestä ruumiista tämän tapauksen yhteydessä. Eli vielä vuosia jälkeenpäinkin (Kadonneet-ohjelman jakso taisi ilmestyä 2007, Seuran juttu 2015 jne) kerrottiin että ulkomailta löytyi v. 2001 ruumis ja sitä luultiin aluksi Ismoksi mutta v. 2002 saatiin selville että väärässä kuitenkin oltiin! Ruumiita, kalloja ja luita on löytynyt Ismon katoamisen jälkeen Suomestakin pilvin pimein, saati ulkomailta, ja luonnollisesti niitä on vertailtu kadoksissa oleviin henkilöihin --> miksi tämä yksi löytö oli niin erikoinen, että vielä vuosia ruumiin henkilöllisyyden selviämisen jälkeen korostettiin että se ei ollutkaan Ismo?

Vähän vaikea uskoa että Esa ei puhuisi totta. Jos hänellä olisi ollut syytä valehdella ja häivyttää epäilykset itsestään tai joistakuista muista, niin miksi kertoa epäuskottavan kuuloinen tarina Ismon yht'äkkisestä katoamisesta kesken saunomisen, kun hän olisi voinut sanoa kaverin hävinneen esim. a) jo laivalla Esan nukkuessa, b) tallilla jossa kävivät nukkumassa laivamatkan ja saunomisen välissä, tai c) saunomisen jälkeen jolloin kumpikin poistui omille teilleen? Tietty jos Esalla kuitenkin on sormensa pelissä niin on varmasti miettinyt näitä samoja asioita etukäteen, mutta aika pelimies saa olla että lähtee ihan tv-lähetykseen asti laskettelemaan luikuria.. toki rallipiirejä tuntevana voin sanoa, että monenlaista supliikkiseppää sieltä kyllä löytyy.

Jos ja kun Esa puhuu totta, niin vaikea uskoa myöskään mihinkään kaappausteoriaan, edes siihen että Ismo olisi haettu hiljaisesti ase ohimolla. Miten noutajat olisivat tienneet milloin Ismo & Esa verstaalle saapuvat reissun jälkeen (tai että ylipäänsä saapuvat samana päivänä), saati voineet varmistaa että tulijoita on vain kaksi ja juuri se toinen kaveri menee sopivasti saunaan ensin ja Ismo jää pukukoppiin? Autojen ääntä tai ovien käymistä olisi luullut Esan ainakin kuulleen, ellei sitten osunut olemaan suihkussa juuri ratkaisevilla hetkillä.

Kallistun siihen että Ismo todella on itse lähtenyt saunalta. Se, mitä sen jälkeen on tapahtunut, on sitten toinen tarina.

LadyLou
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 198
Liittynyt: To Helmi 28, 2013 10:17 am

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja LadyLou » Pe Marras 02, 2018 1:43 am

Vaihtoehto, kun ei muukaan tunnu totuudelta;
eli jos saunojakaveri on esim. pillereitä tai tyrmäystippoja juottanut Ismolle ennen saunaan menoaan? Ismo sitten nuupahtanut siihen eikä päässyt saunaan? Sitten velkojaporukka sovitusti paikalle ja uhri kadotukseen. Ei löydy verta, ei kamppailun jälkiä...

Siten on isompikin mies helppo useamman miehen voimin raahata autoon ja pois.
Ei ainakaan pistä vastaan.


Eli saunojakaveri olisikin ollut velkojien kanssa samalla puolella?
Lähinnä UHKAILTUNA?!

Nämä vain ajatuksia, ei faktaa.

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1214
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja vasikka » Pe Marras 02, 2018 8:45 am

Poliisi piti aikanaan rallihavaintoa luotettavana. Kun katoamisesta on kulunut näin pitkä aika, eikä kadonnutta ole löytynyt täytyy minusta rallihavainnosta tehtyä todennäköisyysarviota päivittää. On tämän hetkisen tiedon valossa epätodennäköistä tai vähintäänkin epävarmaa, että kahvilassa havaittu henkilö olisi ollut Ismo.

jokke78
Alibin satunnaislukija
Viestit: 122
Liittynyt: To Loka 22, 2009 4:15 pm
Paikkakunta: Nokia

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja jokke78 » Ma Marras 05, 2018 11:19 am

Myrskylintu kirjoitti:Kumpulaista vaan vitutti kuin pientä oravaa kun hänellä ei ollut enää varaa ajaa rallia. Siinä se.
Sellainen voi olla todella raskasta ihmiselle. Kun ei ole enää resursseja harrastaa jotakin mitä rakastaa ja mitä on tehnyt jo pitkään. Kaikki muu viittaa tähän.

Kumpulainen harrasti lajia vippailemallla niin pitkään, kuin se vain oli mahdollista. Menettäen maineensakin lopulta luotettavana miehenä ympyröissään vippiensä takia. Tästä Kumpulainen ei välittänyt, tärkeintä oli jokainen sekunti jonka rallia vielä pystyi ajamaan. Myöhemmät havainnot Kumpulaisesta rallikisoissa katsojana sopivat tällaiseen profiiliin täysin. Varsinkin se havainto, jossa Kumpulainen tavataan istumassa kilpakumppaninsa pukuhuoneessa sanomatta mitään ja sitten poistuen. Puhutaan ihmisestä, jolle ralli todellakin oli ratto.

Kumpulainen taisi tuumia, että kun ralliin ei ole enää varaa, niin olkoon kaikki paska. Kyseessä on samankaltainen profiili kuin muusikoilla jotka lopettavat menestyksekkään uran. Tyhjyys humisee korvissa, huumeet ja pullo kutsuvat. Adrenaliinia ei enää erity. Kumpulaisen ratkaisu oli tämä.
Niin ja tiedä sitten vaikuttiko asiaan myös se, että kun Ismo aloitteli ralliharrastustansa, niin samoihin aikoihin omaansa aloitteli muuan Marcus Grönholm. Samoissa kisoissa varmasti pyörineet ja kilpaakin keskenään ajaneet. Pienet on rallipiirit tässä maassa.
No juuri vuonna 2000 sitten tuolla ruotsinrallissa Grönholm otti Peugeotilla uransa ensimmäisen mm-voiton. Toinen maailman huipulla ja kaikki ovet auki. Toinen taas kaikkensa antaneena pikku hiljaa hiipuvan ralliunelman jälkeen ja käteen ei jäänyt kuin kasa velkaa.

Aika vähän muuten löytyy tietoa tuosta Ismon ralliurasta. Oliko se lopunkaiken kummoinen kuski. Jos joku tietää, niin valaiskoon, minkälaisella kalustolla ja millä tasolla Ismo kilpaili noina aikoina.
Googlettelun tuloksena löysin ainoastaan alla olevat linkit. Noista kahdesta ensimmäisestä linkistä en ole ihan varma onko sama kaveri, mutta ajallisesti se olisi mahdollista, koska -88 main Ismo olisi ajokortin saanut:

https://zoomailija.kuvat.fi/kuvat/vanha ... 000611.jpg
https://zoomailija.kuvat.fi/kuvat/vanha ... 000845.jpg
https://zoomailija.kuvat.fi/kuvat/vanha ... 000908.jpg

Kurkkumaa
Sammakkoprofessori
Viestit: 468
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: Ismo Kumpulainen, kadonnut v. 2000 Riihimäellä

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa » Su Elo 04, 2019 1:14 am

Joka vuosi, kun Jyväskylässä ajetaan mietin onkohan Ismo katsomassa... Vois olla aikalailla muuttunu mies jo näiden vuosien jälkeen, jos elossa vielä.
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.

Vastaa Viestiin