Lisa vauva 10 kk, USA 2011

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
TheOwlsAreNot...
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: To Touko 14, 2009 10:49 am

Lisa vauva 10 kk, USA 2011

Viesti Kirjoittaja TheOwlsAreNot... »

Ruotsin lehdissä tänään muutakin uutta :cry:

Usassa kadoksissa pikkuinen Lisa tyttönen:

Vauva Lisa on kadonnut pinnasängystään. Vanhemmat anelevat apua löytääksen hänet - samalla kun poliisin epäilykset kasvavat - vanhempia kohtaan.
- En ole tehnyt mitään, sanoo Lisan äiti.

Mysteeri oli valmis kun Jeremy Irwin, 28, (Lisan isä) tuli töistä kotiin Kansas Cityssä tiistaiaamuna eikä löytänyt tytärtään tämän pinnasängystä jonne Lisan äiti Deborah Bradley, 25, kertoo lapsensa jättäneen maanantai-iltana. Nyt "he väittävät" Lisan kadonneen (omituinen sanan muoto lehdessä)
Poliisilla ei ole aavistustakaan, missä hän on tai kuka tai ketkä olisivat hänet vieneet. Vanhemmat väittävät ettei heillä ole aavistustakaan missä tyttö voisi olla.
- Tarvitsemme häntä. Autakaa meitä, he vetosivat amerikkalaisessa tvssä.

Kun Deborah Bradley, 25, ei läpäissyt valheenpaljastin testiä aloittivat poliisit etsimisen kaatopaikalta Missourissa.
- Tmä on toinen kerta tällä viikolla kun olemme täällä. Tällä on tekemistä katoamisen kanssa, sanoi Bridget Patton FBIsta, ABC Newsille.

Deborah Bradley sanoo, että poliisi syyttää häntä tyttären katoamisesta.
- En tiedä missä hän on. En ole tehnyt tätä, hän sanoo.
- Kun he (poliisit) kuulustelivat minua alussa, se oli kun he olisivat sanoneet, " sinä teit tämän." Ja he näyttivät minulle kuvan hänestä ja sanoivat "katso kuvaa vauvastasi, tee se mikä on oikein hänelle."

Nyt poliisi väittävät, että vanhemmat eivät ole halukkaista yhteistyöhön, mutta etsintä jatkuu.
- Emme ole kuulleet mitään vanhemmista. Jos he haluavat puhua niin ovemme on auki heille. Heidän yhteistyö olisi välttämätöntä. Tavoitteenamme on löytää pikkutyttö, sanoi poliisi Steve Young ABC newsille.

http://www.expressen.se/nyheter/1.25848 ... forsvunnen

onnetar
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Su Maalis 07, 2010 4:32 pm

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja onnetar »

Tytön vanhemmat ovat myyneet tarinansa suurelle kansalliselle firmalle ja kieltäytyvät kommentoimasta asiassa paikallisille uutistoimistoille, mikä on sinänsä typerää, koska paikaaliset uutistoimistot/lehdistö tuntee parhaiten paikalliset asiat/kaupungin. Vanhemmat ovat myös nihkeitä tekemään yhteistyötä poliisiviranomaisten kanssa. Poliisi on ilmoittanut oviensa olevan auki, mikäli herrasväki suvaitsee tulla puhumaan.

http://murha.info/phpbb2/posting.php?mo ... =7&t=11723

Jotensakin haiskahtaa koko juttu.

onnetar
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Su Maalis 07, 2010 4:32 pm

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja onnetar »

Laitetaas vähän kuvia.

Kuva

Lisan vanhemmat.

Kuva

Lisa

Vanhemmat kokevat, poliisin liikaa painostavan ja syyttävän heitä. Onhan se todella hirveää, jos vanhemmat ovat syyttömiä. Mutta tietääkö poliisi jotain, mikä saa heidät vahvasti epäilemään vanhempien/vanhemman syyllisyyttä ja ajamaan vahvasti tätä linjaa?

Tilastot tietenkin puhuvat omaa kieltää.(Amerikassa) vuosittain 1500 lasta joutuu, vahingossa tai tahallaan, oman vanhempansa surmaamaksi ja viimeisen 30 vuoden aikana, on vain 13 lasta joutunut vieraan kaapaamaksi.

http://missingpersonsblog.blogspot.com/

Hannaaaa
Sabrina Duncan
Viestit: 369
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 8:30 am

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja Hannaaaa »

n. 800,000 lasta katoaa vuodessa USAssa, eli 2000 joka päivä. Todella hälyyttäviä lukemia :(


How many missing children are there?

The problem of missing children is complex and multifaceted. Children may become missing due to abduction by nonfamily members or abduction by family members. Children may be missing as a result of running away from home. Children may also be missing involuntarily for reasons other than abduction, due to becoming lost, injured or otherwise missing to their parents or guardians. The best national estimates for the number of missing children are found in the National Incidence Studies of Missing, Abducted, Runaway, and Thrownaway Children (NISMART-2), released in October 2002. According to NISMART-2, an estimated

800,000 children younger than 18 are missing each year, or an average of 2,000 children reported missing each day.
200,000 children were were abducted by family members.
58,000 children were abducted by nonfamily members, and
115 children were the victims of “stereotypical” kidnapping. These crimes involve someone the child does not know, or knows only slightly, who holds the child overnight, transports the child 50 miles or more, kills the child, demands ransom, or intends to keep the child permanently.

http://www.missingkids.com/missingkids/ ... ageId=2816
Mitä sitte?

Pex.
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2011 6:38 am

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja Pex. »

Eikö 13 kaapattua kolmenkymmenen vuoden aikana kuulosta hiukan pieneltä? Vastaan itselleni; kyllä koska se on aivan liian pieni. FBI arvioi päivittäin katoavan noin 2000 lasta, joista 24 prosenttia olisi täysin tuntemattomien kaappaamia. (Tosin suuri enemmistö tapauksista ratkeaa kolmen tunnin sisällä)

http://www.parents.com/kids/safety/stra ... ion-facts/

Itse tapauksessa ei ole mielestäni kauheasti epäselvää. Jos ei kiinnosta yhteistyö muiden kuin suuria summia maksavien mediayhtiöiden kanssa, niin ei varmasti ole ihan ns. puhtaat jauhot pussissa.

Teme-84
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 7:01 pm
Paikkakunta: Kokkola

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja Teme-84 »

Kyllä tämä juttu jotenkin haiskahtaa, todellakin moneltakin osin mitä vanhempiin tulee. Jos ei ole mitään salattavaa asian suhteen niin kyllähän sitä silloin kaiken järjen mukaan pitäisi auttaa poliisia kaikin mahdollisin keinoin. Jotenkin minulla tulee etäisesti tästä tapauksesta mieleen Waneta Hoyt, josta oli aikanaan mm. Valittujen Palojen Kuukauden kirjassa. Tässä tosin ei ole ruumista löydettynä, kuten Hoytin tapauksessa, joka siis lavasti vauvojen kuolemat "luonnollisiksi". Mutta silti minulla jotenkin tulee Waneta Hoyt mieleen tästä äidistä.

debbie

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja debbie »

Tulee mieleeni sellainen äiti, joka sairastuttaa lapsensa tahallaan saadakseen sitten huomiota ja huolenpitoa sitä kautta. Tässä ilmeisesti nyt etsitty huomiota, jos tiedoitusvälineet kiinnostavat enemmän kuin yhteistyö poliisin kanssa? Toivottavasti olen väärässä.

onnetar
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Su Maalis 07, 2010 4:32 pm

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja onnetar »

Lisan vanhemmat ovat taas palanneet ruotuun ja tekemään yhteistyötä viranomaisten kanssa.
He ovat yrittäneet päästä pois median valokeilasta, heidän joduttuaan kasvavien epäilysten alle, osallisuudesta Lisan katoamiseen.
He ovat selittäneet syyksi yhteistyön puutteeseen poliisin kanssa "tarpeellaan saada taukoa, loputtomista kuulusteluista".
Heidän puhemiehensä kertoo, että he antavat nyt vähemmän haastatteluja lehdistölle, koska haluavat keskittyä lapsen löytymiseen.

Lisäksi esiin on tullut väite, että Deborah Bradley, on vielä naimisissa toisen miehen kanssa, vaikka on kertoillut monissa haastatteluissa kihlauksestaan ja hääsuunnitelmistaan Lisan isän, Jeremy Irwinin, kanssa!

Väitteen on esittänyt Deborahin 6-vuotiaan pojan isän, Sean Bradleyn (joka on tällä hetkellä poissa, armeijan palveluksessa), vanhemmat.
Näiden "appivanhempien" mukaan Sean ja Deborah erosivat neljä vuotta sitten, mutteivät koskaan hakeneet avioeroa. Heidän mielestään, Deborah oli hyvä ihminen, eivätkä he usko, että hän pystyisi satuttamaan lasta.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ds-newsxml

cyklon
Jane Marple
Viestit: 1094
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 9:41 am

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja cyklon »

http://www.blogtalkradio.com/levipage/2 ... -page-show
Levi Pagen radio-ohjelmassa käsitellään baby-Lisan tapausta.


http://www.blogtalkradio.com/websleuths ... uths-radio
Myös websleuths radio-ohjelmassa käsitellään baby-Lisan tapausta.

onnetar
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Su Maalis 07, 2010 4:32 pm

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja onnetar »

Ja tämän linkin takaa löytyy video, jossa poliisit kokeilevat eri tyylejä, päästä sisään Lisan makuuhuoneen ikkunasta. Vaikeaa on,mutta onnistuu.Tosin takaisintulo, samaa kautta, vauva sylissä lienee mahdotonta, ilman ulkopuolella odottavaa apuria.
http://missingpersonsblog.blogspot.com/

surfergirl
Jack Bauer
Viestit: 948
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja surfergirl »

Jeremyn sisko Ashley on antanut haastattelun missä hän sanoo että Lisan äiti valmistautuu tulemaan pidätetyksi, että hän on varma että poliisi vielä laittaa tämän hänen syykseen kun eivät ole löytäneet hyviä epäiltyjä... :roll:

On käynyt ilmi että Lisan äiti on ilmeisesti ollut vähemmän kuin rehellinen omasta aikajanastaan, perheen mukaan aukot on mitättömiä ja merkityksettömiä, mutta ilmeisesti hän on muun muassa jättänyt kertomatta että oli ostamassa laatikollisen vinkkua jonkun vieraan miehen kanssa n. klo 5 katoamispäivänä. Tästä on kuitti ja valvontakameravideota.

Poliisi on olleet kiinnostuneita myös jostain teinipojasta joka asuu lähistöllä ja oli ollut käymässä Lisan kodissa katoamispäivänä. Häneltä oli pyydetty DNA-näytettä.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1554
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »


Kuva
Kadonnut Yhdysvalloissa etsitään nyt kuumeisesti kotoaan kadonnutta alle vuoden ikäistä Lisaa.

Missä on Lisa?

Kymmenkuukautinen Lisa Irwin katosi mystisesti kotoaan yli viikko sitten Yhdysvalloissa.

Kansas Cityn poliisi ja FBI etsivät edelleen kuumeisesti johtolankoja, jotka paljastaisivat mitä omasta pinnasängystään viikko sitten kadonneelle Lisa Irwinille on tapahtunut.

Lisan isä, sähköasentajana työskentelevä Jeremy Irwin, päätti työvuoronsa myöhään viime viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä. Perheen äiti, Deborah Bradley, oli tuolloin jo nukkumassa. Kotiin saavuttuaan isä totesi ulko-oven olevan auki ja huomasi pian, että 10-kuukauden ikäinen Lisa-tyttö oli kadonnut omasta sängystään.

Vanhemmat uskovat, että heidän tyttärensä kidnapattiin. He kertoivat poliisille, että jonkun on täytynyt murtautua heidän taloonsa ikkunan kautta ja viedä Lisa mennessään. Vanhempien mukaan asunnosta katosi samana yönä myös kolme matkapuhelinta.

Kansas Cityn poliisi on jo viikon ajan yrittänyt etsiä jälkiä kadonneesta Lisasta satojen poliisien voimin. Poliisille on tulvinut runsaasti vihjeitä, mutta mikään niistä ei ole vielä tuonut ratkaisua mysteeriin. Yhden vihjeen mukaan Lisa olisi nähty tuntemattoman pariskunnan mukana kaukana kotoaan Kaliforniassa.

Vihjepalkkio

Etsintöjä vauhdittaakseen perheen vanhemmat ovat luvanneet maksaa vihjepalkkion ja he ovat lisäksi esittäneet tunteita herättäviä vetoomuksia lapsensa kaappaajalle television välityksellä.

- Haluamme vain lapsemme takaisin. Tuokaa hänet kotiin. Jättäkää hänet minne tahansa, mutta turvalliseen paikkaan, Deborah Bradley aneli puristaen sylissään tyttärensä lempinallea.

Äitiä epäiltiin

Sunnuntaina poliisi teki rekonstruktion Lisan sieppauksesta perheen kodissa vanhempien kertomuksen pohjalta. Rikostutkijat kiipesivät peukaloiduksi väitetystä ikkunasta sisälle ja etenivät oletetun kidnappaajan tai kidnappaajien käyttämää reittiä keittiön kautta lastenhuoneeseen.

Poliisi on alusta alkaen suhtautunut vanhempien kertomukseen varauksella. Deborah Bradleyn mukaan kuulustelujen yhteydessä poliisi olisi suoraan syyttänyt häntä tyttärensä katoamisesta ja väittänyt, että hän olisi myös jäänyt kiinni valheenpaljastustestissä.

Poliisi vahvistaa, että kuulusteluista hermostuneet perheen vanhemmat lopettivat hetkeksi yhteistyönsä viranomaisten kanssa.

Jeremy Irwinin sisko kertoi eilen ABC News -kanavalle, että Lisan äiti olisi jo henkisesti valmistautunut mahdolliseen pidätykseensä.

Lähde: Iltalehti

Kuva
Surun murtamat Deborah Bradley ja Jeremy Irwin vetosivat julkisuudessa lapsensa kaappaajaan, jotta tämä palauttaisi Lisan takaisin kotiin. Deborahin mukaan kuulustelujen yhteydessä poliisi epäili häntä itseään lapsensa katoamisesta.

katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

Ja mistäköhän perhe on päätellyt että "kidnaappaja" on kulkenut ikkunasta sisään? Ja miksi tämä olisi jättänyt oven auki? Tai, miksi ihmeessä ylipäänsä ovi oli auki?
Jos joku olisi kulkenut ikkunan kautta, niin eikö ikkunan alla olisi jonkinlaiset painaumat jalanjäljistä(riippuen toki siitä minkälaista maata talon seinustalla on)?
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?

MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8838
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Madeleine McCann II ???

Ikkunat on yllättävän suosittuja kulkureittejä. Tapauksessa kuin tapauksessa.
Tämä takaa taitanee paljastua rikos, jonka käänteet tietää äiti, isä tai molemmat. Ikävä kyllä.

Olen joskus kaivanut tilastoja siitä, kuinka usein lapsi kaapataan täysin ulkopuolisen toimesta omasta sängystä. Olisiko ollut 0,08% kaapatuista lapsista. Ainakin jotain tuohon suuntaan...
Nuotio & Äreät Tiput

debbie

Re: Lisa vauva 10 kk, USA

Viesti Kirjoittaja debbie »

Miss Holmes tuossa jo kirjasi minunkin aatokseni :)

Salaperäinen lasten sängystä kaappaaja, joka änkee sisälle ikkunasta ja ulos lapsi kainalossa pelkäämättä, että kukaan näkee, toisinaan huppumiehen hahmossa, toisinaan marokkolaisen, on vähän samantapainen hahmo kuin se Ruotsin laivojen salaperäinen mereenheittäjä.

Ainakin sitten pitäisi olla selvä motiivi jollakulla, nähdä moinen vaiva ja ottaa moinen riski.

Vastaa Viestiin