Kadonnut Juha Laitinen, 37v. - Leppävirta 27.08.2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1601
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Totta. Olihan Juha sanonut, että jos hän joskus katoaa niin häntä ei löydä kukaan. Nyt ei ole löytynyt miestä eikä autoa. Ehkä itsemurhakin on mahdollisuus tuolla tavoin, ei olisi varmasti ensimmäinen tapaus. Mutta kuka oli se mies Juhan seurassa viimeisinä hetkinä...
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2129
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

En ole hirveästi seurannut tätä keskustelua. Katsoin Juha Laitisen jakson Kadonneista. Tuon jakson perusteella kuvio on melko selvä. Juhan katoamisen kannalta ratkaisevaa olisi tietää, kuka oli se vaaleahiuksinen mies Virranpojassa ja mihin katosi Juhan auto. Ohjelman perusteella kyse on selkeästi henkirikoksesta, muut vaihtoehdot ovat ohjelmassa lähinnä kosmetiikkaa. Mutta on kieltämättä ihmeellistä, miten tuo vaaleahiuksinen ihminen on jäänyt tuntemattomaksi ja miten Juhan auto on osattu piilottaa niin maan perusteellisesti.

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Minä taas kun luin tästä tapauksesta missä isoisä oli kadonnut ja nyt mahdollisesti löytynytkin elossa, mutta halunnut omasta tahdostaan piiloon mm.rahavaikeuksia pakoon, heräsi taas vahvemmin se vaihtoehto, että niinkin voi tehdä ja jopa Suomessa.
En tiedä onko tämä Juhan kohdalla se ensisijainen vaihtoehto mihin uskon, mutta herätti ajatuksia.
Pidän itsemurhaa aika potentiaalisena lopputulemana.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2129
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Tuossa Juha Laitisen tarinassa on toki paljon sellaista, minkä vuoksi itsemurha voisi olla selitys. Hän oli tunnollinen ja kaikesta päätellen hyvä työntekijä. Perisuomalainen mies, joka ei osannut sanoa ei ja joka kovien paineiden alla pakeni ryyppäämään. Laitiselle olisi varmasti ollut erittäin kova paikka jäädä vaikkapa sairauslomalle tai todeta, että on psyykkisen jaksamisensa vuoksi ainakin tilapäisesti kyvytön tekemään töitä. Tällaisessa tilanteessa moni suomalainen mies on valinnut itsemurhan ratkaisuksi, koska se on heidän mielestään ollut vähemmän häpeällistä kuin työkyvyttömyyden myöntäminen. Perinteinen suomalainen mieskulttuuri on todella julma.

Mutta auto ja tuntematon vaaleahiuksinen mies Juhan seurassa juuri ennen katoamista viittaavat kuitenkin todella vahvasti henkirikokseen. Harvoin itsemurhan tehnyt osaa lopullisesti piilottaa autonsa. Olisi myös kummallinen sattuma, että juuri itsemurhaa edeltävästi seurassa nähdään mies, jota kukaan ei tunne ja joka ei tähänkään päivään mennessä ole ilmoittautunut poliisille. Jäähyväiskirjettäkään ei tietääkseni löytynyt, vaikkakaan sen puuttuminen ei yksin sulje itsemurhaa pois.

Vapaaehtoinen katoaminen on erittäin epätodennäköistä. Onnettomuus olisi taas katoamisena kaikkein vähiten suunniteltu eli silloin ihminen löytyy kaikkein todennäköisimmin. Itsemurhaakaan en pidä siis todennäköisenä. Henkirikos jää jäljelle.

On kieltämättä erikoista, että Leppävirran kokoisella paikkakunnalla joku pystyy tekemään niin sanotusti täydellisen henkirikoksen varsinkin, jos on esiintynyt julkisesti uhrinsa kanssa. Aika varmana voi pitää, että mies ei ole leppävirtalainen, onko edes suomalainen. Tietysti jos murhaaja on pian tekonsa jälkeen hävinnyt vaikkapa Venäjälle tai Viroon, häntä on vaikea tavoittaa eikä hän välttämättä tiedä sitä julkisuutta, mitä tapauksen ympärillä on ollut. Joka tapauksessa hän tehnyt henkirikoksen todella suunnitelmallisesti, jos nyt ylipäätään murhaaja on.

tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 801
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

jos juha on ajanut tarkoituksella itsensä järveen,jokeen tms niin se selittäisi miksei juhaa eikä autoa ole löydetty..?
pienikin hetki on arvokas

Samson
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Su Kesä 24, 2007 6:46 pm

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Samson »

Taas ½ vuotta mennyt ja mitään ei ole tästäkään katoamisesta kuulunut ja tämä ketjukin pohdintoineen jo hyytynyt täysin nimim. Juvelan poistumisen jälkeen. Turhauttavaa kun tuntuu siltä kuin näiden katoamisten eteen ei tehtäisi mitään sen jälkeen kun tapaus "todetaan mahdottomaksi". Varmaan tässäkin tapauksessa uudet vihjeet vähenevät koko ajan, jolleivat ole jo loppuneetkin. Kadonneita tule lisää ja poliisien resursseja vähennetään, ei näihin varmaan pahemmin ehditä paneutua.

Olen melko varma, että kukaan näistä pidempiaikaisista kadonneista ei ole enää elossa. Ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä suurin osa, kuten Juhakin, on joutunut henkirikoksen uhriksi. Lähes käsittämättömältä tuntuu että nykyaikaisessa tietoyhteiskunnassa tuota baarin kameroihin tallentunutta Juhan seuralaistakaan ei ole pystytty löytämään. Tuntuu että neula löydetään nykyään heinäsuovastakin ja "nettikytät" valvovat kameroineen joka niemen notkossa, mutta noin yksinkertaista asiaa ei ole internet-aikakautena pystyttä hoitamaan, kuin jonkun kuvanauhalle tallentuneen ihmisen henkilöllisyys. Tuon henkilön löytyminen saattaisi ratkaista koko mysteerin, mutta jos ei tuollaista seikkaa pystytä selvittämään niin parempi kai sitten unohtaa koko juttu.

mineraalimies
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: Su Syys 07, 2008 8:41 pm

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja mineraalimies »

Samson kirjoitti:Ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä suurin osa, kuten Juhakin, on joutunut henkirikoksen uhriksi.
Olet väärässä. Suurin osa kadonneista löydetyistä on kadonneet luonnolisten syiden ei henkirikosten takia. En usko Juhankaan tapauksessa henkirikokseen.

Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1220
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Blues »

Juvelan poistumista yllättäen pohdin itsekin ensimmäisen ketjun lopussa, mutta toivon, että siihen on syy ainoastaan siinä, että hän haluaa elää elämäänsä eteenpäin.
Edelleen on itselläni lähtevissä yksäreissä eräs viesti hänelle, jossa pyyteli apua ja koska olisin sen pyytämänsä avun voinut antaa, olen jättänyt sen lähteviin. Kohta tuo viesti täyttää kaksi vuotta.

Juhan tapausta mietin itse päivittäin juuri tuon viestin vuoksi, mutta mitään uutta, ei edes pienintä vihjettä tai palasta ole tullut.

Juhan katoaminen tuntuu tällä hetkellä toivottomalta. Vielä aiemmin oli edes pieni toive Venäjällä, jolloin Juvelakin vielä kirjoitteli. Nyt ei ole mitään, mistä tarttua kiinni. Voi ainoastaan toivoa, että joku, joskus jostain löytyvä jokin yhdistäisi meidät Juhaan.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja matlockb »

mineraalimies kirjoitti:Suurin osa kadonneista löydetyistä on kadonneet luonnolisten syiden ei henkirikosten takia. En usko Juhankaan tapauksessa henkirikokseen.
Lyhensin lainausta.
Millä perusteella, mineraalimies, et usko tässä tapauksessa henkirikokseen? Ja mielenkiinnolla kysyisin, mitä pidät sitten todennäköisimpänä, mitä Juhalle on mahdollisesti tapahtunut onnettomuus, itsemurha, vapaaehtoinen katoaminen...
En itsekään pidä henkirikosta ainoana vaihtoehtona, mutta se vaikuttaa todennäköiseltä huomioiden katoamisesta kulunut pitkä aika ilman minkäänlaista yhteydenottoa avopuolisoon tai edes äitiinsä, jonka kanssa käsittääkseni oli melko läheiset välit, jotenkin en usko että Juha ei välittäisi edes äidilleen viestiä että on elossa koska Juha varmasti tietää minkälaisen huolen avopuolisolle ja äidilleen aiheuttaa. Sitten on tietysti nämä mielestäni kolme suurinta mysteeriä, 1. Missä on Seat ja miksi sitä ei ole vielä(kään) löydetty? 2. Kuka on mies, jota kukaan ei tunne mutta jonka kanssa Juha muina miehinä kävi paikallisessa pubissa oluella ja miksi kyseinen mies ei ole ilmoittautunut? 3. Missä Juha vietti kyseisen viikonlopun ja oliko tarkoituksella tavoittamattomissa vai oliko kännykkä esimerkiksi kadonnut tai akku loppu?

Haarahaukka
Martin Beck
Viestit: 849
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Mihin katosi Leppävirtalainen Juha Laitinen -06? (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Aloin miettiä hieman tuota auton katoamista. Vesistöjä Leppävirran seudulla riittää ja kosolti paikkoja, joissa auton voi ajaa veteen, mutta ei varsinaisesti sellaisia paikkoja, joihin saisi auton hävitettyä vuosikausiksi. Todennäköisesti olisi löytynyt. Autolla saavutettavia syviä satama-altaita ei syrjäisillä paikoilla ole muutamaa tukinlastauspaikkaa lukuunottamatta.
Buy the ticket, take the ride!

Teme-84
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 7:01 pm
Paikkakunta: Kokkola

Re: Kadonnut Juha Laitinen, 37v. -Leppävirta 27.08.2006

Viesti Kirjoittaja Teme-84 »

Minulla tulee potentiaalisena vaihtoehtona mieleen tuo Leppävirran Kotalahden avolouhos, jossa Reino Savukoskikin on käynyt Juhaa etsimässä. Etsivä Savukoski -dokkarissa Reino kertoo että 200 metrissä kameran lisävalojen lasit menivät (paineesta) hajalle. No, ne saatiin vaihdettua mutta Reinon mukaan louhoksesta olisi yli 300 metriä syvä osa kuvaamatta taloudellisista syistä kun ei ollut alkujaan riittävän pitkää kaapelia kameraa varten. Valitettavasti tuo osa on sitten edelleen kuvaamatta kun etsintäveneen toiminta loppui Reinon terveyssyistä (asia kerrottiin etsintäveneen yhdistyksen facebook-ryhmässä taannoin).

Eli syvyyttäkin paikassa riittää kyllä paljon. Louhos näkyy olevan lisäksi hyvin jyrkkäreunainen joten sinne olisi ollutkin kyllä hyvä karauttaa autollaan. Reinohan kertoi dokumentissa lisäksi että olisi saatu vihje siitä että Juha olisi autoineen louhoksessa. Mutta minulla nyt ei juuri ole aikaa eikä energiaa käydä läpi tämän aiheen alkuperäisen ketjun sivuja, että onko tullut jotain vähänkään varteenotettavaa aihetodistetta ilmi sitä vastaan, että Juha olisi louhoksessa?

Samson
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Su Kesä 24, 2007 6:46 pm

Re: Kadonnut Juha Laitinen, 37v. -Leppävirta 27.08.2006

Viesti Kirjoittaja Samson »

Mielenkiintoista pohdintaa Temeltä edellä. Tuo louhos syvyyksineen ja Juhan kommentti aikanaan: "Jos minä joskus katoan, niin minua ei löydetä (on turha etsiä)" Jos Juha tiesi louhoksen syvyydet, niin kuka tietää vaikka tuossa olisi koko jutun ratkaisu ? :shock: :shock: :shock: :shock: Ei kun kaivelemaan lisää.

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3313
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Kadonnut Juha Laitinen, 37v. -Leppävirta 27.08.2006

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Olen joskus keräillyt Juvelan kirjoittamista ylös noita paikkoja, joita on tutkittu Juhan löytymiseksi:

Juvela kertoi, että Savukoski oli itse tarjoutunut etsintöihin 4/2007 ja olikin siitä lähtien etsinyt Juhaa eri puolilta maata.
Juvela kertoi Juhaa etsityn Vanhan Leppävirran sillan ympäristöstä ja siitä alaspäin, Konnuksen kanavan ylä- ja alapuolelta (paikoista, joista auton olisi voinut ajaa järveen), Kalmalahdesta, Valkeavedeltä.
Jo juhannuksen 2007 aikaan Juvelan mukaan tutkittiin tuota Oravikosken avolouhosta.
Savukoski oli luvannut, että etsintöjä jatketaan 2008 keväällä Oravikosken avolouhoksella ja, että joka sentti tutkitaan. Syyskuussa 2008 Juvela kertoi, että Savukoski oli etsinyt Juhaa paljon mm. avolouhokselta ja tuolloin sitten valitettavasti tuo kaapeli loppui kesken ja etsintä jäi siihen. Tätä avolouhosta oli tutkittu useampaankin kertaan.

Juhaa oli etsitty myös Laitilanniementien metsäautotien varrelta (autotie kulkee Juhan äidin kotipaikalle Pitkäjärvelle), josta oli tutkittu kaikki haarutuvat tiet,autiotalot tiet jotka vievät lampien läheisyyteen sekä metsät laajoilta alueilta.
Unimäentien varsitiet ja maastot oli myös tutkittu sekä kuivaajan maastot. Samoin Suonenjoentien varret ja moottorikelkkareitit.
Kurjalassa Juhan setä oli kierrellyt metsiä ja rantoja sekä Juhan isän kotipaikan ympäristöjä.

Juvela itsehän epäili vahvasti, että Juhan katoamiseen liittyisivät nämä mustalaiset. Vaikuttaa kyllä siltä, kuten Samsonkin kirjoittaa, että jos tuo louhos on noin pirun syvä, Juha autoineen on kuitenkin siellä. Olihan hän tosiaan vihjannut tästä, että jos katoaa, häntä ei tulla löytämään. Juha on varmasti tiennyt tuon louhoksen syvyyden.

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 831
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Kadonnut Juha Laitinen, 37v. -Leppävirta 27.08.2006

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Tämä on varsin erikoisen tuntuinen tapaus ja jos tämä joskus selviää, sieltä varmaan löytyy jotain yllättävää. Vähän kuitenkin voinee spekuloida ja pohtia, vaikka varmasti menee pieleen todellisuuteen verrattuna.

Näissä tapauksissa muistetut puheet joutuvat uusiin tulkintoihin ja siksi on vaikeaa arvioida, millainen arvo Juhan puheelle lopullisesta katoamisesta pitäisi antaa. Jos ajattelette omia puheitanne muutaman päivän ajalta ja millaisia tulkintoja niille voisi antaa, jos katoaisitte. Toki se kaivokseen ajaminen autolla voisi olla temppu, jolla voisi kadota todella lopullisesti.

Kaikkein yksinkertaisin ja uskottavin vaihtoehto on, että Juha on autoineen vesistössä. Ja jos on, siellä voi olla se vaaleatukkainen kaverikin. Autolla kun on liikuttu vesistö voi olla vähän kauempanakin. Etsiminen on aivan tuuripeliä ja aika pelaa vielä löytämistä vastaan. Onko sinne jouduttu sitten tahallaan tai vahingossa?

Henkirikos, jossa vainaja ja auto olisivat hävinneet täysin jäljettömiin, on tietysti mahdollinen, mutta jo epätodennäköisempi vaihtoehto. Jotain jälkiä jää, auto pitäisi purkaa ja hävittää osina, murhahommista joku puhuu aina, koska stressi on sietämätön. Epäilen tätä vaihtoehtoa aika vahvasti. On se kuitenkin todennäköisempi kuin se, että Juha olisi itse purkanut auton ja värväytynyt johokin totaalipimeään hommaan ja elelisi autoja ropaten tallin nurkassa. Rahaliikenne kulkisi jonkun bulvaanin kautta ja näin miehestä ei näkyisi jälkeäkään missään.

Viimeisessä vaihtoehdossa ei voisi olla kuin käteistä rahaa, lääkkeitä tai lääkärinapua ei saisi mistään, eikä paljon voisi autollakaan ajaa ajokorttiratsian pelossa.

Vastaa Viestiin