Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
fenefica
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Heinä 02, 2020 12:08 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja fenefica »

teho77 kirjoitti:
To Loka 15, 2020 6:09 pm
fenefica kirjoitti:
To Loka 15, 2020 1:32 pm
Toinen seikka Huittisten Seurahuone -tarinassa on se, että matkaan lähti 4 henkilöä ja Raisa ei mahtunut kyytiin.
Raisa olisi ollut pienessä Peugeotissa kuudes.
Aa, no sitten. Itse laskin neljä matkustajaa mediassa (Aamulehti, Tamperelainen) olleesta virkkeestä: "Hieman ennen iltayhtätoista Räisäsen ystävä nousi Sokoksen edessä Hämeenkadulla poikaystävänsä ajamaan autoon, jonka määränpäänä oli Huittisten Seurahuone. Kyydissä olivat hänen ja poikaystävän lisäksi kaksi poikaa. Räisästä ei otettu kuljettajan päätöksestä mukaan, koska autoon ei mahtunut viittä ihmistä enempää."

Tuosta alkuosasta sain käsityksen että kyydissä oli kaveri, kaverin poikaystävä kuljettajana sekä kaksi poikaa. Mutta lopussa tosiaan puhutaan viidestä matkustajasta.

dscullyalien
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2020 4:45 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dscullyalien »

Itse olen kyllä nuorempana matkustanut vaikka missä asennoissa autossa, koska ei ole ollut tarpeeksi tilaa. Vaikka esim. kaverin sylissä naapurikuntaan asti. En taida muistaa omasta nuoruudesta kertaakaan, kun joku tyttö (edes puolituttu) olisi jätetty ottamatta kyytiin. Mutta eipä se todista yhtään mitään. Raisa on sen verran pitkä, että pienessä autossa kykkiminen olisi voinut olla vieras ajatus kaikille osapuolille.

JOS kyytiin olisi otettu, niin minulla ei ole ainakaan epäilystäkään siitä, etteikö Raisa olisi kyytiin mennyt, vaikka kuski olisi esimerkiksi muiden kyytiläisten painostuksesta sanonut menevänsä suoraan Huittisiin. Pirkkalan reissu olisi skipattu seuraavaksi hyvän vaihtoehdon ilmaantuessa. Kaikki varsinkin uudemmat kertomukset Raisasta antavat sellaisen kuvan, että päätöksiä on tehty sen enempää miettimättä, kuten nuorilla on tapana.

Onko edes teoriassa mahdollista, että Raisa olisi kaikesta huolimatta mennyt kyytiin, kyydin aikana olisi tullut riitaa ja hänen olisi esimerkiksi käsketty "kävellä kotiin" jostain tuolta Tampereen ja Huittisten välimaastosta? Sit ehkä tultu yhtäkkiä järkiinsä Huittisissa ja ajettu samaa tietä takaisin, mutta Raisaa ei olisikaan löytynyt? Miten varmaa on se, että Raisan kännykkä on ollut koko ajan keskustassa eikä esim. välillä huittisporukan autossa?

Vekku11
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

Mun näkökulma on, kuten joskus aikasemminkin hieman laitoin, että tämä hiukan vääristyy jos ajatellaan Huittista vain Huittisena muitten suht samankokosten ja etäisyydelä isommasta olevien joukossa.
Tuo Huittisten seurahuone eli Seke oli varsinkin 90 luvun lopulla ja varmaan pitkään sen jälkeenkin oikeinkin suosittu menomesta bvarsinkin viikonloppuna. eli väkee oli kuin pipoo. sinne mahtui porukkaakin aika hyvin.
ja vaikken ite nyt niin usein poikennut niin joka kerta tungosta oli.
ja se valomerkki niin jos en ihan väärin muista niin 2.30-->

ja se mikä tosta huittisesta tekee myös omanlaisensa niin sielä oli varsin vireä SAMK. eli Satakunnan ammattikorkeakoulu. siellä oli opiskelijoita niin Tampereen kuin esim Helsingin ja Turunkin seudulta. Ja eivät kaikki kotikulmille lähteneet joka vkl ja toisaalta myös kavereita muualta tuli bilettään Huittisiin.
En tästä nyt isommin ala vänkäämään kuitenkaan ja tällä nyt tuskin ite katoamisen kannalta on niinkään merkitystä.

Vekku11
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 10:54 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Vekku11 »

mut tosiaan ilmeisesti Raisallakin oli semmosta villikon vikaa mikä ei oikein täsmää niiden valokuvien kanssa joita useimiten julkisuudessa pyöritetään.
tämä uus kuunnelmakin tuo siihen oman vivahteensa

jokke78
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: To Loka 22, 2009 4:15 pm
Paikkakunta: Nokia

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja jokke78 »

Petu kirjoitti:
Ti Loka 13, 2020 11:02 pm


Onhan tuossa Näsijärvi "aivan" vieressä, täydellinen paikka dumpata ruumis katseilta piilossa, sopivan syrjäinenkin vielä tuohon aikaan. Toki ruumiin kuljettamiseen olisi vaatinut auton ja varmaan apurinkin. Tuohon aikaan Soukanlahdentieltä pääsi autolla suoraan tuonne Näsijärven rantaan tuon alikulun kautta, eli ei olisi tarvinnut ajella isoja teitä pitkin yhtään.

Kuva
Kuva vuodelta 1999.
Tuossa kuvan alalaidassa aikalailla keskellä kuvaa näkyvissä tehdaskiinteistöissä oli tuohon aikaan moottoriharrastustoimintaa. Ainakin yksi nimeltä mainitsematon hyvämaineinen Tamperelainen moottoripyöräkerho (ei missään nimessä rikollista toimintaa) piti kerhoatilaansa siinä. Yhdeksänkymmentäluvun lopulla siellä käynytkin iltaa istumassa.
Eli mahdollisesti ollut myös esim. juuri jenkkiauto harrastetoimintaakin kyseisissä halleissa, kun joku tuolla aikaisemmin mietti, että niitä olisi ollut lähinna Onkiniemi/Rantatie suunnalla, missä toki myös oli harrastetoimintaa vielä vähänkin aikaa sitten.

Osa kuvan tehdashalleista ilmeisesti tänä päivänä remontoitu muuhun käyttöön ja osa purettu ja tilalla Tampellan kaupunginosan kerrostaloja.

Ja mitään faktatietoa ei ole mistään autoharrastuksista tuossa kuvan halleissa, mutta jos joku haluaa sitäkin mahdollisuutta spekuloida, niin mahdollista se on ollut, koska vuokrakäytössä olivat. Ja tosiaan moottoripyöräharrastetilat noissa halleissa ainakin sijaitsivat -90-luvun lopulla.

dscullyalien
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2020 4:45 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dscullyalien »

^Jep, itse kun pohdin tuota sen naishavainnon suhteen tuolla alueella, tarkoitin yksittäisen naisen mahdollisuutta piilottaa ruumis yksinään. Kroppaa olisi vaikea liikutella yksin kovin pitkälle herättämättä huomiota.

EDIT: Olisko noi hallit olleet sellaisia, että siellä olisi voinut puuhailla rauhassa ilman suurempaa huomiota, vaikka auton laittajia ja muuta porukkaa olisi viikonloppuiltana paikalla useita? Vai onko se luonnostaan hiljentynyt yleensä syksyksi niin, ettei paikalla edes olisi silloin paljon ketään?

Helmie
Vic Mackey
Viestit: 1958
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Raisan katoaminen on kiinnostanut minua pitkään, mutta en ole oikeastaan siihen muuten perehtynyt kuin lehtijuttujen ja Kadonnet-jakson myötä. Tuo podcast oli mielestäni erittäin hyvä ja toi lisää kiinnostusta Raisan katoamista kohtaan. Toivottavasti tuo podcast saisi yhä useammat kiinnostumaan Raisan katoamisesta ja edesauttaisi tapauksen selviämistä.

Mielestäni oli mielenkiintoista kuulla Raisan tietäneen miehen kommentti siitä nettä Raisa oli aika monesti humalassa kun hänet kohtasi/hänestä jotain kuuli. Tuo tieto tuo mielestäni uutta "maustetta" tähän katoamiseen. Aiemmin on tuotu niin vahvasti esiin Raisasta se koripalloa pelaava teinityttö -puoli, mutta nyt tämä tieto Raisan ilmeisesti melko kovasta alkoholinkäytöstä antaa lisää ajattelemisen aihetta. Podcastissa myös mainittiin että Raisa on kesällä ennen katoamistaan ollut joidenkin miesten seurassa ja silloin on saattanut käydä jotain? Myös aiempi tieto Raisan kotibileistä tukee tiettyä näkemystä siitä että Raisa on voinut olla kokeilunhaluinen ja menevä teini.

Tarkoitukseni ei ole mollata Raisaa, vaan miettiä tätä katoamista vähän eri vinkkeleistä. Ylipäätään yleisellä tasolla on mielestäni kurjaa että monista kadonneista henkilöistä ei tuoda esiin niitä "rosoisempia" puolia. En pidä kamalana asiana sitä että teinityttö kokeilee asioita ja viettää ns. villiä elämää. Jos tämä tieto olisi ollut vahvasti tiedossa jo heti Raisan kadottua, olisiko ratkaisu tähän tapaukseen tullut jo aiemmin?

Voihan olla että nuo Raisan tunteneen miehen kommentit eivät vastaa täyttä totuutta, mutta ne voivat myös antaa lisäviitteitä siitä minkälainen henkilö Raisa oli.

Olen aiemmin ajatellut että Raisa on kohdannut surmaajansa sattumalta ja ensimmäistä kertaa, ja joutunut siis satunnaisen henkilön surmaamaksi. Pidän tätä edelleen varteenotettavana vaihtoehtona, mutta mielestäni olisi tärkeää miettiä myös sitä näkökulmaa että surmaaja on voinut olla joku Raisalle ennestään tuttu henkilö. Jos Raisa on ollut tunnettu juhlija, on hän saattanut joutua jonkun tutun baarituttavuuden surmaamaksi.

Minua mietityttää viimeisessä podcast-jaksossa ilmitulleet kommentit tältä silminnäkijältä joka on mahdollisesti nähnyt Raisan vanhemman naisen seurassa. Naisen henkilöllisyys on siis selvillä. Onko poliisi kuulustellut häntä? Tämä kiinnostaisi minua.

Jään entistä suuremmalla mielenkiinnolla seuraamaan Raisan katoamisesta tehtävää uutisointia yms.

Veera84
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: To Elo 20, 2020 12:39 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Veera84 »

Vanhemmasta naisesta sanotaan, että henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa, vaan pelkät tuntomerkit.
Lähde: https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 40925.html (joulukuu 2019, en pikahaulla löytänyt uudempaa)

Tarkoittaa siis sitä, että ei ole kuulusteltu, kun ei kerran ole voitu tiettyä nimettyä ihmistä tavoitella. Vaikka onhan se outoa, että podcastissa tyyppi kertoi nimen ja se sensuroitiin, mutta ei ole sitten poliisille asti mennyt tieto vai eikö siitä vaan ole julkisesti kerrottu, että tämä tutkintalinja tärppäsi tai osoittautui vääräksi.

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1107
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja aumari »

fenefica kirjoitti:
To Loka 15, 2020 9:39 pm
teho77 kirjoitti:
To Loka 15, 2020 6:09 pm
fenefica kirjoitti:
To Loka 15, 2020 1:32 pm
Toinen seikka Huittisten Seurahuone -tarinassa on se, että matkaan lähti 4 henkilöä ja Raisa ei mahtunut kyytiin.
Raisa olisi ollut pienessä Peugeotissa kuudes.
Aa, no sitten. Itse laskin neljä matkustajaa mediassa (Aamulehti, Tamperelainen) olleesta virkkeestä: "Hieman ennen iltayhtätoista Räisäsen ystävä nousi Sokoksen edessä Hämeenkadulla poikaystävänsä ajamaan autoon, jonka määränpäänä oli Huittisten Seurahuone. Kyydissä olivat hänen ja poikaystävän lisäksi kaksi poikaa. Räisästä ei otettu kuljettajan päätöksestä mukaan, koska autoon ei mahtunut viittä ihmistä enempää."

Tuosta alkuosasta sain käsityksen että kyydissä oli kaveri, kaverin poikaystävä kuljettajana sekä kaksi poikaa. Mutta lopussa tosiaan puhutaan viidestä matkustajasta.
Jospa tuo porukka meni vain hakemaan jonkun sieltä Huittisten Seurahuoneelta. Palatessa heitä olisi ollut viisi. Vai oliko tarkoitus ottaa kyytiin vielä joku matkan varrelta.

Tessu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am
Paikkakunta: Hollola
Viesti:

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tessu »

No jos nuorityttö käyttää kaverinsa papereita että pääsee ravintolaan niin ei siis ihme jos alkoholia kului,jo alusta asti mietin että ei kuulu jokaisen ei ainakaan kiltin kotona asuvan urheilija neitosen tapaan mennä väärillä papereilla ravintolaan.
Tuosta johtuen on voinut sitten käydä tämä peruuttamaton tapaus kun on humalassa nuori ja kokematon,jokainen tekee kuten parhaakseen näkee mutta tolpillaan ja tolkussa parempi pysyä tai ainakin vain tutun kaveriporukan kanssa.

Toto Riina
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: La Heinä 20, 2019 7:37 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Toto Riina »

Veera84 kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 6:51 pm
Vanhemmasta naisesta sanotaan, että henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa, vaan pelkät tuntomerkit.
Lähde: https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 40925.html (joulukuu 2019, en pikahaulla löytänyt uudempaa)

Tarkoittaa siis sitä, että ei ole kuulusteltu, kun ei kerran ole voitu tiettyä nimettyä ihmistä tavoitella. Vaikka onhan se outoa, että podcastissa tyyppi kertoi nimen ja se sensuroitiin, mutta ei ole sitten poliisille asti mennyt tieto vai eikö siitä vaan ole julkisesti kerrottu, että tämä tutkintalinja tärppäsi tai osoittautui vääräksi.
On varmasti poliisille asti mennyt tämä tieto, mutta eivät sitä julkisesti kommentoi.

dscullyalien
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2020 4:45 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dscullyalien »

Tessu kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 5:50 am
No jos nuorityttö käyttää kaverinsa papereita että pääsee ravintolaan niin ei siis ihme jos alkoholia kului,jo alusta asti mietin että ei kuulu jokaisen ei ainakaan kiltin kotona asuvan urheilija neitosen tapaan mennä väärillä papereilla ravintolaan.
Tuosta johtuen on voinut sitten käydä tämä peruuttamaton tapaus kun on humalassa nuori ja kokematon,jokainen tekee kuten parhaakseen näkee mutta tolpillaan ja tolkussa parempi pysyä tai ainakin vain tutun kaveriporukan kanssa.
Kavereiden kanssa tyhmyys tiivistyy, ei aina tarvi olla se juttujen alkuunpanija. Jos kaikki kaverit tekee samaa, niin kilttikin tyttö menee mukana. Itse olen ollut niin kiltti ja hiljainen nuorena + hyvät koulutodistukset, että monelle tulisi varmaan yllätyksenä kaikki järjettömät teinisekoiluni.

Avatar
Yggdrasil
Neuvoja-Jack
Viestit: 512
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 10:31 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Yggdrasil »

Tessu kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 5:50 am
..jo alusta asti mietin että ei kuulu jokaisen ei ainakaan kiltin kotona asuvan urheilija neitosen tapaan mennä väärillä papereilla ravintolaan.
Niin ei se ehkä ihan osu tuohon niin kiltin tytön tarinaan. Helposti tulee mieleen että jtn muutakin moraalisesti kyseenalaista saatettiin "harrastaa".

Gr.26dr
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Pe Helmi 28, 2020 5:30 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Gr.26dr »

Näin myös jonkinlaista unta jostain kiiltävästä vaaleansinisestä tai -vihreästä tai -turkoosista jenkkiautosta. Minun piti nousta siihen, mutta en noussut. En lähtisi koskaan kovin isosti esille tällaisina matalan profiilin päivinä. Yhdistin unen biorytmiini, joka on juuri eilen ollut nollassa ja vieläpä päivänvaihteen tienoilla tähän päivään. Huomenna ja ylihuomenna on myös nollapäivä. Ja kaikki nousussa plussan puolelle. Sitten voisikin jo jossain näkyä. En kyllä siis ota siltikään mitään suuria riskejä. Jos jokin riskinotto kannattaa, se ei tarkoita, että voisi toimia niin toisessa tilanteessa. Tarkistin kuitenkin Raisan oletetun kuolinpäivän biorytmisivustolta ja se näytti, että hänellä olisi ollut kaikki miinuksen puolella. Kaikkein pohjimmaisena äly. Ei siis varsinaisesti nollapäivää missään niistä (tunne, fysiikka ja äly). Tutkin myös muita kadonneita ja onnettomuuksien uhreja. En löytänyt yhtään tapausta, joissa olisi ollut kaikki käyrät plussan puolella. Usein älykäyrä oli nollassa tai miinuksen puolella. Myös esim. Kyllikki Saarella on ollut oletettuna kuolinpäivänä 2 nollapäivää. Jollain toisella oli sama juttu. Pidän unia ennemminkin henkilökohtaisina varoituksia tai esim. vastauksina omiin pelkoihin, en niinkään ilmoituksina muiden kohtalosta. Tietysti olisi ikävää, ettei asiasta saisi ratkaisua.

Titiau
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Su Elo 14, 2011 12:34 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Titiau »

Onko tosiaan ollut niin, että VB:stä oli jo vuosia aiemmin tehty havainto keskustassa jonkun itseään nuoremman naisen seurassa? Häntä ei kuitenkaan voitu millään tavalla yhdistää Raisaan ja tuon hänen seurassaan olleen naisen henkilöllisyys on mahdollisesti voitu selvittää eikä kyseessä ole ollut Raisa? Tuli vaan jotenkin sellaiset fiilikset tuosta podcastista, että olisi voinut tarkoittaa häntä hiustyylin ym. perusteella. Eikä ko. silminnäkijä kertonut mistään vanhasta rotevasta eukosta, vaan harteikkaasta Raisaa vanhemmasta pitkätukkaisesta naisesta.

Vastaa Viestiin